ATMACA-ŞAHİN SALDIRISINA ÇÖZÜM
+11
denigo20
KARAOGLU
ŞEBAPÇI MÜDÜR
kuscuraso
freaxs
Kuscu-Murat
ali ermiş
kuscugsgs
gokhanemir
şenol
security
15 posters
- security
Ad Soyad : E.Çağatay ÇÖL
Doğum Tarihi : 30/11/83
Forum Kayıt : 12/05/10
ATMACA-ŞAHİN SALDIRISINA ÇÖZÜM
20/12/2010, 9:48 pm
İNTERNETTE GEZİNİRKEN RASTLADIĞIM BİR KONUYU FORUMDA SİZ DEĞERLİ ARKADAŞLARIMLA DA PAYLAŞMAK İSTEDİM UMARIM İŞİNE YARAYACAK ARKADAŞLAR ÇIKAR BEN DE BAĞZILARINI YENİ ÖĞRENDİM
*ATMACANIN KUŞ ALMASINDA ŞİKAYET ETMEK YERİNE ETRAFIMIZDAKİ BÜTÜN KUŞÇU ARKADAŞLARA GÜVERCİNİ TAVUK GİBİ BESLEMEYİ BIRAKMALARINI ÖĞÜTLESEK DAHA DOĞRU OLUR.
*DOĞAL HABİTAT GEREĞİ ŞEHRİN O BÖLGESİNDE ATMACA ŞAHİN VAR İSE BAŞKASI GELMEZ.
*ATMACA GEZİNDİĞİ YERDE HERGÜN GÜVERCİNE DALMAZ AÇ KALMASI LAZIM ÇÜNKÜ AVLANMASI NİSBETEN ZORDUR(TAKLACI HARİÇ)
*İKİ ÜÇ GÜNDE BİR GÜVERCİN ALIR HER SEFERİ SİZE DENK GELMEZ.
*ÇOK DEĞERLİ DAMIZLIK KUŞU UÇURMAYIN.
*YÜKSEK SESE DUYARLI OLDUKLARINDAN KORKUP KAÇARLAR(BENİM YERİM MÜSAİT KISA NAMLULU BİR OTAMATİK AV TÜFEĞİ İLE HAVAYA BOŞ FİŞEK ATEŞLİYORUM)
*PUHU KUŞLARI BAYKUŞLAR SENEDE 20 YE YAKIN ATMACA YERLER BU YÜZDEN SESLERİ VE GÖRÜNTÜLERİ CAYDIRICIDIR.
*OYUN KUŞU UÇURURKEN KELEBEK GİBİ DAĞINIK UÇAN KUŞLARINIZDAN UÇURUN DİKKAT DAĞITICIDIR.
*EYLÜL SONU VE MART SONU ARASI BATI ANADOLUDA ATMACA SALDIRILARI %5OO ARTAR HATTA MAYIS AĞUSTOS ARASI YOK DENECEK KADAR AZDIR.KUŞLARI BU ARADA UÇURUN.
*BİR KAÇ DEFA ATMACA SALDIRISINA MARUZ KALMIŞ HAYVANLARIN KURTULMA ŞANSI YÜKSEKTİR.
*ORTA MESAFE UÇUCU IRKLAR DAHA ÇOK SALDIRIYA MARUZ KALIRLAR.
*KÜMES ETRAFINA PARLAK GÜNEŞ IŞIĞINI YANSITAN AYNALAR YERLEŞTİRİNİZ.
*YAPILAN BİR ARAŞTIRMAYA GÖRE KUYRUK ÜSTÜ BÖLGESİNDEKİ TÜYLER BEYAZ OLAN KUŞLARIN ATMACADAN KURTULMA ŞANSI YÜKSEKTİR.
*BÜTÜN BU ÖNLEMLERE RAĞMEN HER GÜN ATMACA SALDIRISINA MARUZ KALIYORSANIZ DOĞA SİZE ÜSTÜN GELİYOR DEMEKTİR GÜVERCİN BESLEMEYİ BİR BAŞKA BÖLGEDE SÜRDÜRÜN.
- şenol
Ad Soyad : Şenol YALÇIN
Forum Kayıt : 20/05/10
Geri: ATMACA-ŞAHİN SALDIRISINA ÇÖZÜM
20/12/2010, 10:09 pm
bende kuşlarımı bahçedeki kümeste besliyorum. videodaki olay bi kaç defa benimde başıma geldi. hatta bu gün kuşlarımı yemlerken atmaca ağaçtan serçeyi kaptı. allaha şükür kuşlara dalmadı.
- gokhanemir
Ad Soyad : Gökhan EMİR
Doğum Tarihi : 27/11/89
Forum Kayıt : 25/07/10
20/12/2010, 11:05 pm
- kuscugsgs
Ad Soyad : gökhan uzun
Forum Kayıt : 08/03/10
21/12/2010, 12:32 am
a.g
- ali ermiş
Ad Soyad : ali ermiş
Doğum Tarihi : 07/03/84
Forum Kayıt : 22/01/10
21/12/2010, 12:45 am
O KORKUYLA ADANALAR ÇOK YAŞAMAZ ÇAĞATAY
- freaxs
Ad Soyad : ufuk sahin
Doğum Tarihi : 10/05/85
Forum Kayıt : 12/01/10
21/12/2010, 7:46 am
güzel paylaşım
camerada iyi yakalamış tesaduf
camerada iyi yakalamış tesaduf
- kuscuraso
Forum Kayıt : 07/12/10
22/12/2010, 10:13 am
arkadaşlar merhaba bizde gençliğimizde atmacalar dan çok çektik onun için her türlü yöntemi araştırdık.ses çıkarma-ayna tutma-silah atma-belirli zamanlarda uçurma vs.vs...hiçbirinde de muvaffak olamadık.her seferinde atmaca gözümüzün önünde en kıymetli kuşumuzu aldı gitti..en son urfa'ya gittiğimizde halil amca'dan kuşlarını boyadığını gördük.boyama sebebini sorduğumuzda karışma esnasında sürüyü takip etmek için dedi ve atmaca'ya hiç kuş vermediği söyledi halil amca'nın söylediği bu durum bizde bir kıvılcım çakmasına sebep oldu.memlekete döndüğümüzde ansiklopedilerden araştırdık.doğada kırmızı rengin tehlike işareti olduğu(zehir) ve doğa hayvanlarının bu renkteki hayvanlara dokunmadıklarını keşfettik.uçurduğumuz kuşların kanat üzerleri dahil olmak üzere koyun boyası dediğimiz cırtlak kırmızı ile boyadık.sonuçta atmacaya yılda 20 kuş veriyor isek bu sayı 2 veya 3 e düştü.o da çok yoğun kar yağdığında avlanacak hayvan sayısı bulunamadığında gerçekleşti.açık havalarda atmacaya hiç kuş vermedik diyebilirim.kar yağdığında kuş uçurduğumuzda hava oyununda olan kuşların tam oyun esnasında atmacanın vurduğunu gözlemledik.yoğun kar olduğu dönemde hava oyunundaki kuşları uçurmayarak sadece dama oyuna gelen kuşlarımızı antreman yaptırdık.bu anlattağım olay 1978-1979 yılları arasındadır.şimdi duyuyorum antalya'da ormanlık alanlara yakın bölgelerde kuş uçuran arkadaşların anlattığına göre neredeyse kümesin kapısında atmacaların nöbet beklediğini yerdeki kuşlara bile atmacanın daldığını anlatıyorlar.bence bu işten muzdarip arkadaşların anlattığım fikri denemelerinde fayda var..kurtarabildikleri kuş kar sayılır..antalya'dan sevgi ve saygılarımla.raşid ekmekçi.
24/12/2010, 6:24 am
Merhaba
Değişen ve bozulan ekolojik denge sayesinde artık atmacalar şehir merkezlerinde cami üstlerinde,apartman üstlerinde yaşamaktadırlar.
Benim kuş beslediğim bir yerde yaşayan bir atmaca var çok ilgintirki bu zamana kadar sadece 1sefer kuşlarıma saldırdılar ve yüksek ses çıkartarak her dalmasında onun dengesini bozduğumu düşünüyorum.
Şu anda kuş uçurduğumda onunda uçtuğunu görüyorum ama bana zarar vermiyor.
Çok ilginç sizlerle paylaşmak istedim.
Değişen ve bozulan ekolojik denge sayesinde artık atmacalar şehir merkezlerinde cami üstlerinde,apartman üstlerinde yaşamaktadırlar.
Benim kuş beslediğim bir yerde yaşayan bir atmaca var çok ilgintirki bu zamana kadar sadece 1sefer kuşlarıma saldırdılar ve yüksek ses çıkartarak her dalmasında onun dengesini bozduğumu düşünüyorum.
Şu anda kuş uçurduğumda onunda uçtuğunu görüyorum ama bana zarar vermiyor.
Çok ilginç sizlerle paylaşmak istedim.
17/1/2011, 6:31 pm
atmacadan kurtulus yok kus uctumu yarisi bizim yarisi doganin
slmllar atmacasiz gunler
slmllar atmacasiz gunler
31/1/2011, 3:07 pm
atmaca konusu açıldığında özellikle geyveli-adapazarlı ve izmitli hemşerilerim aklıma geliyor
adam bir seferinde 10 kuşu atmacaya vermiş hayvanlar tek tek değil ormandan sürü ile çıkıyorlarmış
Ona dedimki silahla vur abi diyor hangisini vuralım 1 değil 10 değil
Kuşlar okadar usta olmuşlarki postaları bile alıyorlar.
Her keze selamlar
Müdür.
adam bir seferinde 10 kuşu atmacaya vermiş hayvanlar tek tek değil ormandan sürü ile çıkıyorlarmış
Ona dedimki silahla vur abi diyor hangisini vuralım 1 değil 10 değil
Kuşlar okadar usta olmuşlarki postaları bile alıyorlar.
Her keze selamlar
Müdür.
- denigo20
Ad Soyad : Deniz Tural
Doğum Tarihi : 14/04/92
Forum Kayıt : 17/05/08
1/2/2011, 1:05 pm
Ben atmacanın kuşları sürekli alabileceğini düşünmüyorum ve eklemek istiyorum.Bu kış aylarına girdiğimizden beri en az aynı kuşu defalarca kovalayan atmacaya bizim taklacılar ani manevralarla hep kurtulmayı başardılar.Yani saldırıyı önceden atlatmış kuşlar havada uçarken tetiktedirler her zaman ve kendilerini koruyacak zamanı belirleyebilirler. Biz neler yapabiliriz sorusuna gelirsek ben kuşları genelde ikişer en olmadı üçer gruplarla uçuruyorum.Sebebi ise atmacanın ani bir saldırısında kuşların karşılıklı haberleşmeleri kaçmaları için fırsat sağlıyor.Bu önemli bir nokta.Yine atmaca saldırdığında gördüğünüz anda ıslık çalmanız atmacayı ürkütmeyecektir ancak havada uçan kuşlarınızın dikkatini çeken bu ıslık sesi atmacayı farketmelerine ve saniye kazanmalarına yarayacaktır.En azından ben böyle yapıyorum ve bu sezon hiç atmaca alamadı. Ama saldırılar oldukça fazlaydı :) Herkese atmacasız günler...
- talha54
Ad Soyad : talhaakdeniz
Forum Kayıt : 08/01/10
2/2/2011, 3:41 pm
korkunun ecele faydası yok
5/2/2011, 7:25 am
Değerli dostum doktor ile onun çatısındayken koyu bir sohpet başladı.
Öyle ordan burdan konuşurken havada 6 tane yavru uçmaktaydı.
Tam o sırada havada 1 atmaca birde karga kavga ede ede uçuyorlardı,doktora dedim hocam bak havada atmaca var,oda yaşının vermiş olduğu ihtiyarlıkla yok müdür ikiside karga dedi.
Bu arada hayvan yaklaşık 300-400 metreden kendini bir kapattı direkt bizim üstümüze.
Ben son 100 metreye kadar artistlik yapmaya devam ettim metreler yaklaşmaya başladığında kalbim yalan yok hızlı atmaya başladı.
Meğer hayvan arkamdaki Kümesin üzerinde duran serçe sürüsüne kafayı takmış
Değerli dostlar tam konmasına 1 metreden az kalmıştıki kanatlarını öyle bir açtıkı ve öyle bir ses çıkardıki size yalan gelir paaaat diye bir ses yüreğim ağzıma geldi.
Baktım doktorda ses yok dedim hocam hiç korkmadın dediki o şerefsiz sürekli bu hareketi yapıyor.
Sizlerle bu tecrubemi paylaşmak istedim.
Müdür.
Öyle ordan burdan konuşurken havada 6 tane yavru uçmaktaydı.
Tam o sırada havada 1 atmaca birde karga kavga ede ede uçuyorlardı,doktora dedim hocam bak havada atmaca var,oda yaşının vermiş olduğu ihtiyarlıkla yok müdür ikiside karga dedi.
Bu arada hayvan yaklaşık 300-400 metreden kendini bir kapattı direkt bizim üstümüze.
Ben son 100 metreye kadar artistlik yapmaya devam ettim metreler yaklaşmaya başladığında kalbim yalan yok hızlı atmaya başladı.
Meğer hayvan arkamdaki Kümesin üzerinde duran serçe sürüsüne kafayı takmış
Değerli dostlar tam konmasına 1 metreden az kalmıştıki kanatlarını öyle bir açtıkı ve öyle bir ses çıkardıki size yalan gelir paaaat diye bir ses yüreğim ağzıma geldi.
Baktım doktorda ses yok dedim hocam hiç korkmadın dediki o şerefsiz sürekli bu hareketi yapıyor.
Sizlerle bu tecrubemi paylaşmak istedim.
Müdür.
- gokkuş
Ad Soyad : gokhan yapici
Forum Kayıt : 29/03/11
29/3/2011, 10:41 pm
bu fikir güzel fakat hem parlak hem hafif boya lazim gelir, arti kusun görüntusune deger vermeyenler bunu yapabilirler....en son urfa'ya gittiğimizde halil amca'dan kuşlarını boyadığını
gördük.boyama sebebini sorduğumuzda karışma esnasında sürüyü takip etmek
için dedi ve atmaca'ya hiç kuş vermediği söyledi halil amca'nın
söylediği bu durum bizde bir kıvılcım çakmasına sebep oldu.memlekete
döndüğümüzde ansiklopedilerden araştırdık.doğada kırmızı rengin tehlike
işareti olduğu(zehir) ve doğa hayvanlarının bu renkteki hayvanlara
dokunmadıklarını keşfettik.uçurduğumuz kuşların kanat üzerleri dahil
olmak üzere koyun boyası dediğimiz cırtlak kırmızı ile boyadık.sonuçta
atmacaya yılda 20 kuş veriyor isek bu sayı 2 veya 3 e düştü.
baska türlü, guzel kuslarinizi uçurmadan evvel sirf atmaca için beslediginiz kuslari uçurun.. meselaa yaaniiii
- MisafirMisafir
9/7/2011, 11:57 am
Adam fena tırsmış yalnız kamerayı kaldırıp atmadı iyi...
- ahmet123456
Ad Soyad : Ahmet Yıldız
Doğum Tarihi : 12/04/96
Forum Kayıt : 02/08/11
2/8/2011, 7:20 pm
Daha başıma gelmedi fakat çatıda sansar dolanıyor benimde
Garip sesler çıkartıyor ama güvercinlere zarar veremior kümeste bosluklar çok az oralardanda giremez. Ama ,nsan yinede korkuyor işte :)
Garip sesler çıkartıyor ama güvercinlere zarar veremior kümeste bosluklar çok az oralardanda giremez. Ama ,nsan yinede korkuyor işte :)
- baoklular
Ad Soyad : Murat
Forum Kayıt : 25/02/12
25/2/2012, 9:04 pm
Gerçekten bu doğa kanuna yelden gelenlerin hepsini denedik.