- deltree
Doğum Tarihi : 18/04/80
Forum Kayıt : 16/07/10
kursaktan su gelmesi
12/3/2011, 6:52 pm
Merhaba Beysan abi,
hediye güvercin geldi fakat kümesede hastaık geldi problem güvercinlerimin 2 tanesinde pamukçuk oluştu biteral kualndım tedvinin ikinci gününde biri öldü digerine tedaviye devam ediyorum ,
bir başka hastalıksa bir güvercinim bir köşede büzüşmüş duruyor ishalmi diye kuşu ters çevirip bakarken agzından su gelmeye başladı bir kaç kerede ters cevirdim gene agzından su geliyor vede kusuyor
lütfen yardım
teşekürler
hediye güvercin geldi fakat kümesede hastaık geldi problem güvercinlerimin 2 tanesinde pamukçuk oluştu biteral kualndım tedvinin ikinci gününde biri öldü digerine tedaviye devam ediyorum ,
bir başka hastalıksa bir güvercinim bir köşede büzüşmüş duruyor ishalmi diye kuşu ters çevirip bakarken agzından su gelmeye başladı bir kaç kerede ters cevirdim gene agzından su geliyor vede kusuyor
lütfen yardım
teşekürler
- Beysan Taştan
Ad Soyad : beysan taştan
Doğum Tarihi : 14/03/67
Forum Kayıt : 06/03/09
Geri: kursaktan su gelmesi
12/3/2011, 9:02 pm
arif kardeş slm.deltree demiş ki:Merhaba Beysan abi,
lütfen yardım
teşekürler
pamukçuk oluşan kuşun tedavisine geç kalındığı zaman ölüm kaçınılmaz olur.
ama diğerine biteral 1/2 olarak 4-5 gün uygula.
ve ağzından su gelip kusan kuşa baytril0,1+dexacure veya dekort ampulden0,1cc=0,2cc olan toplam karışımı ense deri altından vur.eğer gursakta fazla su var ise iğneyi vurmadan önce 1/3 ünü kustur sonra iğneyi vur.günde 1 defa vur.3-4 gün uygula geçmiş olsun.
- deltree
12/3/2011, 9:49 pm
teşekürler beysan bu akşam hastal olan kuşları diger kuşlardan ayırarak başka kümese koymuştum sularına 2lt suya 1ml baytril koymuşum sabah dekort ampul alıp enseden vurarak tedaviye devam edecegim birede bu kursaktan su gelmesi olayı bulaşıcımıdır ve bu hastalıgın adı nedir
- deltree
13/3/2011, 10:02 pm
deltree demiş ki:teşekürler beysan bu akşam hasta olan kuşları diger kuşlardan ayırarak başka kümese koymuştum sularına 2lt suya 1ml baytril koymuşum sabah dekort ampul alıp enseden vurarak tedaviye devam edecegim birede bu kursaktan su gelmesi olayı bulaşıcımıdır ve bu hastalıgın adı nedir
- Beysan Taştan
Ad Soyad : beysan taştan
Doğum Tarihi : 14/03/67
Forum Kayıt : 06/03/09
14/3/2011, 7:17 pm
arif kardeş slm.
evet gursaktan su gelme olayı bulaşıcıdır.adına ECOLİ denir.
kuşçular arasında yalancı veba denilir.
-bu hastalığın bulaşma sebepleri:
-temizliği yapılmıyan suluklar.
-temizliği yapılmıyan yemlikler.
-kısacası temizliği yapılmıyan kümesler ve kümes ekipmanları bu hastalığı tetikler.
geçmiş olsun.
evet gursaktan su gelme olayı bulaşıcıdır.adına ECOLİ denir.
kuşçular arasında yalancı veba denilir.
-bu hastalığın bulaşma sebepleri:
-temizliği yapılmıyan suluklar.
-temizliği yapılmıyan yemlikler.
-kısacası temizliği yapılmıyan kümesler ve kümes ekipmanları bu hastalığı tetikler.
geçmiş olsun.