150 METRE GİDİYOR
+35
mahallenin_delisi
mehmet73
serdar kaya
tohatlı
kenann
avcıı
trojen
kuscuerdem
freaxs
bygecce
KENDİRLİ
DELIYUREK41
bykalfa
yunus81
adrenain
sefa54
TANER TUTUM
yavuzaslan
guvercin07
malibadur
Sakallı Sadık
cabir
eric
musamamoste
kerimikiz1953
Kuscu-Murat
hobist
agokmen
sadık bayar
Forum Admin
gursel
SEFA
hacı murat
tolga40
fuatbc
39 posters
2 sayfadaki 4 sayfası • 1, 2, 3, 4
- hacı murat
Ad Soyad : murat bahar
Forum Kayıt : 17/08/08
Geri: 150 METRE GİDİYOR
19/8/2010, 4:54 pm
s a arkadaşlar bende seyrettim bi abimde akıl almaz oyunlar yapıyodu eke kuştu hemde ki kuşun ölünce ciğerlerinin patladığınıda gördük ki veterinere bile gösterdik ama vardıyla oynuyoduyla olmuyo olup göstermek lazım hemde çok kişinin seyrettiği ve insanın inanınki kümesindeki kuşlara bakası gelmıyodu çok güzel bi hayvandı almayı bırak keşke olsada izleyebilsek
- fuatbc
Ad Soyad : xyz xyz
Forum Kayıt : 06/02/10
19/8/2010, 5:51 pm
malibadur demiş ki:selam arkadaşlar.100 -150 metre kuşun gidebileceğine ben inanıyorum.yanlız arkadaşın ilanında para olayı işi bozuyor.önce güzellik varsa gösterirsin ondan sonra satarmısın sat mazmısın bilemem. yalnız geçen sene kütahya,da 70 -80 metre giden vardı birçok kişide seyretmiş.arada bir de olsa çıkacağına inanıyorum.yalnız her yavrunun aynı oyunu yapacağına söylemek kuşçulukla bağdaşırmı bunu da besleyenler bilir .
senın kutahyada bahsettıgın kus sanırım beyaz erkek ???
19/8/2010, 8:47 pm
ben 80 metre giden kuş uçurdum 3 sene önce bütün damarınıda parayla topladım.aynı ana babadan gelen yavruların oynayanları hepsi uzun oynadı altıda dolu kuşlardı oynamayanları ise sıkıdan çıkamayıp perse girdiler şimdi bu kuşlardan bu sene 1 tane torunlarından başlattım yavruya kusanaca oynamadı 1 haftadır oynuyor nasip olursa 1 ayaca çeker korum 80 metre civarında oynayacağını düşünüyorum.diyeceğim şu ki 80 metre giden kuş izledim ama daha üzerini izlemedim bu 80 metre giden kuşunda her seferi aynı ölçüde değil tabi kiminde 70 kiminde 80 en uzun bazen 40 yaptığıda olmuştur o kuşun oyuna girişi hava şartlarına göre değişir fişeginin en güzel beni etkileyen yanı 50 metre kadar perdah ve fişek tertibi bol taklayla çıkıp 50 metreden sonrasını genişçe hortumlayıp bırakmasını kuş sanki 50 metreden sonra yangın merdivenine çıkar gibi geniş turlayıp başı bağlayıp bırakan bi oyun benim persler diye besledim kuşlarda gördüm bu kuşların ana baba çok sıkı olup pers kuşlardan gelmektedir.
19/8/2010, 9:00 pm
tolga40 demiş ki:ben 80 metre giden kuş uçurdum 3 sene önce bütün damarınıda parayla topladım.aynı ana babadan gelen yavruların oynayanları hepsi uzun oynadı altıda dolu kuşlardı oynamayanları ise sıkıdan çıkamayıp perse girdiler şimdi bu kuşlardan bu sene 1 tane torunlarından başlattım yavruya kusanaca oynamadı 1 haftadır oynuyor nasip olursa 1 ayaca çeker korum 80 metre civarında oynayacağını düşünüyorum.diyeceğim şu ki 80 metre giden kuş izledim ama daha üzerini izlemedim bu 80 metre giden kuşunda her seferi aynı ölçüde değil tabi kiminde 70 kiminde 80 en uzun bazen 40 yaptığıda olmuştur o kuşun oyuna girişi hava şartlarına göre değişir fişeginin en güzel beni etkileyen yanı 50 metre kadar perdah ve fişek tertibi bol taklayla çıkıp 50 metreden sonrasını genişçe hortumlayıp bırakmasını kuş sanki 50 metreden sonra yangın merdivenine çıkar gibi geniş turlayıp başı bağlayıp bırakan bi oyun benim persler diye besledim kuşlarda gördüm bu kuşların ana baba çok sıkı olup pers kuşlardan gelmektedir.
Tolga kardeş anlattığın kuş güzel güle güle besle.Ama bu 70-80 metre hesabını göz kararımı veriyorsun yoksa bir şekilde ölçtünmü.Birde bu kuş 70-80 metreyi fişekleyerekmi yoksa perdah gücüyle yani Ankara tabiriyle taklaylamı çıkıyor.Bazı kuşlar vardır 15-20 metre fişek yapar hırsını alamaz sersem kuş gibi taklayla boğuşarak biraz yatırarak oyununu takla vura vura gider ama hırsını alamaz gidebileceği kadar gider u tarz bir oyunmu bu senin anlattın kuş veya gördüğün kuş.
19/8/2010, 9:01 pm
Kardeş dedim ama kusura bakma yaşını bilmediğim için öyle söyledim bendende büyük olabilirsin özür diliyorum.
- fuatbc
19/8/2010, 9:03 pm
benım bahsettıgım kusu kutahyada yaslı bı amcamız abımız ucuruyo ıkı dagın arasında ucuruyo dagların ustunde yuksek gerılım hatları var oraya kadar gıdıyor ama kusta taban takla yok ve soyunda 30 metre oynayanıda cıkıyo egerkı aynı kısıden bahsedıyorsak tabı benım soyledıgım bu aynı kuslarmıdır bılemem.
- fuatbc
19/8/2010, 9:04 pm
ve benım bahsettıgım kusun sahıbı 50 metre gıdıyo der herkeste 70-80 gıdıyo der :)
19/8/2010, 9:37 pm
fuatbc demiş ki:bu arada unuttugum bırsey var bu kısıden vıdeo ve kusları gormek ıstedıgımı soyleyınce bana gelen cevap su oldu
(tabi bu kuşlar hem özellikleriyle hem de fiyatıyla özel meraklılara hitap eder...
her önüme gelene ne kuş gösteririm ne de satarım )
arkadasım gostermeyeceksın satmayacaksın nıye bana yazdın onuda anlamıs degılım ve arkadaslar bu kısı bu sıtede uye elbet tanıyan vardır neden bu kısı bu sıtede uye dedım benım guvercın arama ilanım sadece bu sıtede vardı ondan dolayı soyluyorum ne olur bu arkadasın kuslarıyla ılgılı bırı bana bısey yazsın sımdıden herkese tesekkur ederım
fuat kardeş, bu bahsettiğin şahısla biz belkide en az 2 senedir bu iddialarını ispatlaması yönünde tartışıp dururuz farklı ortamlarda.. ama her zman vur kaç taktiğiyle yazmayı ve klavyede kuş uçurmayı seven bir arkadaş kendisi.. belkide aktif olarak kuş bile beslemiyor ama ne hikmetse 150 metre giden kuşları uçurabiliyor yerine göre çiftine 20 milyar para isteyip satılığa çıkarıyor..
ben tecrübelerime dayanarak bu şahsı hiç dikkate almamanızı tavsiye ediyorum.. tamamen hayal aleminde yaşayan, hayalindeki kuşu klavyede uçuran belki kendiside bir hayal olan bir zat-ı muhterem.. kendi haline bırakın lütfen...
- cabir
Ad Soyad : ZAFERKARAGOL
Forum Kayıt : 16/11/09
19/8/2010, 9:45 pm
evet bu arkadaş sadece klavyeden atıyor galiba allah akıl fikir versin ondan sonra kuşçular çok atıyo tutuyo diye konuşuluyo böyle zavallılar yüzünden bizimde adımızda kötüye çıkıyor
19/8/2010, 10:07 pm
Yanlis anlasilmasin yazdigim, kesin giden vardir, göz ölcümde iyidir evel Allah, kendim gördüm, burda, yani yakin cevremde öyle bir kus ucurtan varki, Allah herkese böyle Ustalar nasip eder insallah, ama bu isi 20 - 30 yildir yapan sahislar bunlar, hatda Taklaciyi ilk buralara getiren sahislar, kulaklari cinlasin, birde kusun icinde varsa gözün kapali besle, önemli olan iyi olan kusu görebilmek veya cözebilmek, ...
okuyan cok ama diplomali cahilde daha cok, bilmiyorum anlatabildimmi, ...
Saygilar
okuyan cok ama diplomali cahilde daha cok, bilmiyorum anlatabildimmi, ...
Saygilar
- hacı murat
Ad Soyad : murat bahar
Forum Kayıt : 17/08/08
19/8/2010, 10:14 pm
- fuatbc
19/8/2010, 10:37 pm
guvercin07 demiş ki:fuatbc demiş ki:bu arada unuttugum bırsey var bu kısıden vıdeo ve kusları gormek ıstedıgımı soyleyınce bana gelen cevap su oldu
(tabi bu kuşlar hem özellikleriyle hem de fiyatıyla özel meraklılara hitap eder...
her önüme gelene ne kuş gösteririm ne de satarım )
arkadasım gostermeyeceksın satmayacaksın nıye bana yazdın onuda anlamıs degılım ve arkadaslar bu kısı bu sıtede uye elbet tanıyan vardır neden bu kısı bu sıtede uye dedım benım guvercın arama ilanım sadece bu sıtede vardı ondan dolayı soyluyorum ne olur bu arkadasın kuslarıyla ılgılı bırı bana bısey yazsın sımdıden herkese tesekkur ederım
fuat kardeş, bu bahsettiğin şahısla biz belkide en az 2 senedir bu iddialarını ispatlaması yönünde tartışıp dururuz farklı ortamlarda.. ama her zman vur kaç taktiğiyle yazmayı ve klavyede kuş uçurmayı seven bir arkadaş kendisi.. belkide aktif olarak kuş bile beslemiyor ama ne hikmetse 150 metre giden kuşları uçurabiliyor yerine göre çiftine 20 milyar para isteyip satılığa çıkarıyor..
ben tecrübelerime dayanarak bu şahsı hiç dikkate almamanızı tavsiye ediyorum.. tamamen hayal aleminde yaşayan, hayalindeki kuşu klavyede uçuran belki kendiside bir hayal olan bir zat-ı muhterem.. kendi haline bırakın lütfen...
yaw bu sahıs kımdır :) bu adam klavyedede kus ucuramaz eksıklerı olur bence taban taklası olmaz dırseklı kus olur yapısır :) benım bunu koyma amacım boyle ınsanlara kanılmaması ben cahıl bı adam gıbı yazdım ınanırmıs gıbı yaptım oda masallah salladı durdu ama adresın yanlıs oldugunu bılmıyordu ınsallah herkes herseye kanmaz tekrar dıyorum 150 metre gıden kus ne omrumde gordum nede ustalardan duydum sallayan adamları saymıyom mıllete bakarsan edırnekapıdakı adamın kusları 300 metre gıdıyo :)
20/8/2010, 5:45 am
Sakallı Sadık demiş ki:Kardeş dedim ama kusura bakma yaşını bilmediğim için öyle söyledim bendende büyük olabilirsin özür diliyorum.
sadık abi sen benden büyüksün,kuşa gelince metreleri tabiki tahmini söylüyorum ,yoksa gök yüzüne metre çekip ölçecek halimiz yok fakat bilirim ki bi elektrik direği 12 metre bi telgraf direği 5 metre bi bina daire yüksekliği 2.5 m kuşun oyununa gelince fışkırma ve perdah tertibini beraber kulanıp ilk 50 metreyi nizami bol taklalı fişekleyince 50 metreden sonrasını yangın merdiveni çıkarcasına geniş borazanlayıp istikametini bozmadan başı bağlayıp bırakırdı ,aynı kuşun kardeşini ben izlemedim fakat 3 sene önce istanbula 300 tl satıldığını biliyorum onunda çok uzun gittiğini çoğu kişden duydum.kardeşinin 1 taneside kırşehire satılmıştı bende 2 tane dişi kardeşi,babası ve dişi kardeşlerini yavruları var şimdi 1 tane oynatmaya başladım dişi kardeşinin yavrusundan yeni başlaı yavruya kusunca 25 metre 6,7 taklayla 20-25 sefer çıkarıyor,her gün üzerine koyuyor nasipse yakında izleriz saygılar
- malibadur
Ad Soyad : mehmet ali badur
Forum Kayıt : 14/07/10
20/8/2010, 11:02 am
selam arkadaşlar geçen sene 70 -80 metre oynuyor dediğim kuş nohudi idi.kuşlar çalındı fakat arkadaş kuşu buldu.şimdi uçurmuyor yavru alıyor.yavrusunu uçururdu şu an 14-15 takla gidiyor 35-40 metre civarında oynuyor tüye girince kapattı.tekrar uçururmu bilmiyorum iyisi çıktımı illede çalınıyor. dağ arasında uçuruyor dediğiniz patakulli(kırbaş) hasan var.oda eski kuşçulardandır.ondada iyisi mutlaka çıkar.benim demek istediğim 100-150 metre oynayan kuş çıkabilir.selamlar
- yavuzaslan
Ad Soyad : yavuz kılıçaslan
Forum Kayıt : 31/10/08
20/8/2010, 1:06 pm
ARKADAŞLAR KUŞ İSTERSE 1500 METRE FİŞEK YAPSIN BENİM İÇİN HİÇ BİR ŞEY İFADE ETMEZ ÖNEMLİ OLAN OYUNDA KOMBİNASYONDUR ATIŞ, TABAN,FİŞEK TAKLA VS.VS BUNALRIN NE KADARI BİR KUŞTA VARSA O KUŞ BENİM İÇİN İYİDİR BİR ŞEYLER İFADE EDER AMA OYUN ÖZELLİKELRİNDEN BİRİ ÇOK ABARTILI DİEĞRLERİ YOKSA BENİM İÇİN YABANİDEN FARKI YOKTUR. O SEBEBTEN BİR KUŞTA UZUN FİŞEKTEN ZİYADE DİEĞR ÖZELLİKLERİLE BERABER ELE ALMAK LAZIM KALİTELİ KUŞ BÖYLE ANLAŞILIR SAYGILARIMLA
- MisafirMisafir
20/8/2010, 1:40 pm
30-40 artık çocuk oyuncağı bu forumda adamlar aştı...
Bazı arkadaşlar işin esprisini hala anlayamamış kuşun kaç metre gittiği çokta önemli değil belki 200 metre giden de bulunur kaç kere aynısını yaptığı mesele...
Ben çok uçurdum tek seferde buluta giren havada kaybolan yada sadık abinin dediği hırsından taklayı bırakamayıpta 40 50 takla atarak 100 metre giden...
Oyun kuşunda olmazsa olmaz istikrardır gelsin 20 metre oynasın adam gibi 3 5 takla neyse artık 20 sefer yapsın. Ötekide 100 metre oynasında 4 sefer yapsın dönerde bakarsam insan değilim...
Bazı arkadaşlar işin esprisini hala anlayamamış kuşun kaç metre gittiği çokta önemli değil belki 200 metre giden de bulunur kaç kere aynısını yaptığı mesele...
Ben çok uçurdum tek seferde buluta giren havada kaybolan yada sadık abinin dediği hırsından taklayı bırakamayıpta 40 50 takla atarak 100 metre giden...
Oyun kuşunda olmazsa olmaz istikrardır gelsin 20 metre oynasın adam gibi 3 5 takla neyse artık 20 sefer yapsın. Ötekide 100 metre oynasında 4 sefer yapsın dönerde bakarsam insan değilim...
20/8/2010, 4:09 pm
Estagfurullah Uygarim, resimdeki günes gözlügünden dolayi bakmazsin dimi hani görünmezya
olsun kardesime
Sana katiliyorum, oyun konusunda zevkim seninkiyle uyusuyor, herkesin beklentisi farkli oldugu icin ne kadar tartisilsa bos, ... bana göre söyle sana göre böyle, ...
Saygilar
olsun kardesime
Sana katiliyorum, oyun konusunda zevkim seninkiyle uyusuyor, herkesin beklentisi farkli oldugu icin ne kadar tartisilsa bos, ... bana göre söyle sana göre böyle, ...
Saygilar
- fuatbc
20/8/2010, 5:59 pm
malibadur demiş ki:selam arkadaşlar geçen sene 70 -80 metre oynuyor dediğim kuş nohudi idi.kuşlar çalındı fakat arkadaş kuşu buldu.şimdi uçurmuyor yavru alıyor.yavrusunu uçururdu şu an 14-15 takla gidiyor 35-40 metre civarında oynuyor tüye girince kapattı.tekrar uçururmu bilmiyorum iyisi çıktımı illede çalınıyor. dağ arasında uçuruyor dediğiniz patakulli(kırbaş) hasan var.oda eski kuşçulardandır.ondada iyisi mutlaka çıkar.benim demek istediğim 100-150 metre oynayan kuş çıkabilir.selamlar
su kusculukda bıde hırsızlık olmasa nede guzel cekısmeler olur ıyı kusu olan ucurmaya korkuyor calıcaklar dıye allah butun hırsızların canını alsın benım bedduam boyle ama kusların bulunmasına sevındım bende yenı yenı bır nuhudı dısı ucuruyorum umudum var bakalım sonu sen olacak telek attıgı ıcın yatırdım o bahsettıgım beyazı ızlemedınız sanırım bı ara ben almayı dusunuyordum ama taban taklası olmamasından dolayı vaz gectım benım ıcın taban taklası olmayan bos ınen kus kus degıldır herkesın kus anlayısı farklı benımde kus besleme zevkım boyle malesef :) saygılar en ıyılerı sızlerle olsun.
- fuatbc
20/8/2010, 6:00 pm
yavuzaslan demiş ki:ARKADAŞLAR KUŞ İSTERSE 1500 METRE FİŞEK YAPSIN BENİM İÇİN HİÇ BİR ŞEY İFADE ETMEZ ÖNEMLİ OLAN OYUNDA KOMBİNASYONDUR ATIŞ, TABAN,FİŞEK TAKLA VS.VS BUNALRIN NE KADARI BİR KUŞTA VARSA O KUŞ BENİM İÇİN İYİDİR BİR ŞEYLER İFADE EDER AMA OYUN ÖZELLİKELRİNDEN BİRİ ÇOK ABARTILI DİEĞRLERİ YOKSA BENİM İÇİN YABANİDEN FARKI YOKTUR. O SEBEBTEN BİR KUŞTA UZUN FİŞEKTEN ZİYADE DİEĞR ÖZELLİKLERİLE BERABER ELE ALMAK LAZIM KALİTELİ KUŞ BÖYLE ANLAŞILIR SAYGILARIMLA
senınle kus anlayısımız aynı benım ıcınde cok uzun gıtmesın ama benı doyursun ee tabı 15 metrede gıtmesın
- fuatbc
20/8/2010, 6:03 pm
uygar demiş ki:30-40 artık çocuk oyuncağı bu forumda adamlar aştı...
uygar aynen oyle bır hal aldı 30 metre az :) benım ıcın 30 metre gıden kus olsun oyun bozmasın adam gıbı oyununu yapsın taban taklalı 5-8 arası taklasını atsın sonunda baglamasını yapsın bos ınmesın dedıgın gıbı 20 -30 arası sefer yapsın en ıyı kuscu benım
22/8/2010, 4:07 pm
izmirde en iyi oyun kuşu bakanlardanım benim kuşlarım bile en fazla 50 metre gidiyor nizami olarak o arkadaşta varsa dediği kuşlardan ben kuş beslemeyi bırakayım boşuna çatılarda kuş koşturnayalım bu kadarda olmaz be kardeşim ayıp ayıp hepimiz kendimizi bilen insanlarız değilmi...
- sefa54
Ad Soyad : sefa ak
Doğum Tarihi : 13/10/86
Forum Kayıt : 09/02/09
22/8/2010, 4:42 pm
100-150 mt heLaLL
- fuatbc
22/8/2010, 4:47 pm
TANER TUTUM demiş ki:izmirde en iyi oyun kuşu bakanlardanım benim kuşlarım bile en fazla 50 metre gidiyor nizami olarak o arkadaşta varsa dediği kuşlardan ben kuş beslemeyi bırakayım boşuna çatılarda kuş koşturnayalım bu kadarda olmaz be kardeşim ayıp ayıp hepimiz kendimizi bilen insanlarız değilmi...
bızde 50 metre gıden yok bız hıcmı hıc yapmayalım kusculugu :) ee tabı 150 metre gıden kusu olan adamın yanında bızımkı 25-30 metre gıdıyo denmez oyuzden ben kuscuyum demıyom kendıme ne zaman arkadasın 150 metre gıdenlerınden alırsam kuscuyum dıyecem hahaha
- fuatbc
22/8/2010, 4:50 pm
bu arkadasımız yıne az soyledı bunuda unutmamak lazım 300 metre gıdenı var linke bakın :)
https://thepigeontv.yetkinforum.com/taklacy-guvercin-uzerine-ystiare-f79/atv-haber-edyrne-kapi-guvercyn-pazari-t9937.htm
https://thepigeontv.yetkinforum.com/taklacy-guvercin-uzerine-ystiare-f79/atv-haber-edyrne-kapi-guvercyn-pazari-t9937.htm
- sefa54
Ad Soyad : sefa ak
Doğum Tarihi : 13/10/86
Forum Kayıt : 09/02/09
22/8/2010, 5:27 pm
başka söz yokk ..
- SEFA
Ad Soyad : SEFA ERSOY
Forum Kayıt : 05/09/08
22/8/2010, 9:06 pm
fuat kardeş 300 metre gidiyor diyor diyen kamerayı gördü costu 150 metre gidiyor diyen neyi gördü costu acaba
- fuatbc
22/8/2010, 9:39 pm
SEFA demiş ki:fuat kardeş 300 metre gidiyor diyor diyen kamerayı gördü costu 150 metre gidiyor diyen neyi gördü costu acaba
aynen katılıyorum sana ama ne gordugunu ınan bende bılmıyorum belkı oda ruyasında camera gormustur
- adrenain
Ad Soyad : EMRE
Forum Kayıt : 18/03/10
24/8/2010, 8:58 pm
Merhaba ;
Benim gördüğüm en uzun fişek 60-70 metre arasında nizami sefer yapan bir kuştu.
Yüksek metrajlı olarak uzun oynayan kuş bildiğim kadarı ile ankarada 1990 larda uçurulmuştur.Tam olarak tarihini bilmiyorum ama yarışmada 8 adet geçerli fişek ve
100 metre civarı oyun yaptıgını ( puanlama tablasunda seferler için emsalsizdir notu yazıldıgını abimerimizden duydum.)
Benim gördüğüm en uzun fişek 60-70 metre arasında nizami sefer yapan bir kuştu.
Yüksek metrajlı olarak uzun oynayan kuş bildiğim kadarı ile ankarada 1990 larda uçurulmuştur.Tam olarak tarihini bilmiyorum ama yarışmada 8 adet geçerli fişek ve
100 metre civarı oyun yaptıgını ( puanlama tablasunda seferler için emsalsizdir notu yazıldıgını abimerimizden duydum.)
2 sayfadaki 4 sayfası • 1, 2, 3, 4