OYUN BOZAN KUS DUZELIRMI?
+6
uAhakan18
ali ermiş
DELIYUREK41
ugur köse
ŞEBAPÇI MÜDÜR
eric
10 posters
- eric
Ad Soyad : ali demir
Doğum Tarihi : 20/07/76
Forum Kayıt : 06/11/08
OYUN BOZAN KUS DUZELIRMI?
27/8/2010, 5:03 am
BELKI YENI BISEYLER OGRENIRIM DIYE BU KONUYU ACTIM,
EVET MESELA KUS OYUN BOZMASINDAKI ANA NEDENLER NELERDIR? BOZULAN KUS TEKRARA ESKI OYUNUNA DONERMI?
BUTUN BILDIKLERINIZI LUTFEN AKTARIN BELKI BILMEDIGIMIZ BAZI PUF NOKTALARI VARDIR.
EVET MESELA KUS OYUN BOZMASINDAKI ANA NEDENLER NELERDIR? BOZULAN KUS TEKRARA ESKI OYUNUNA DONERMI?
BUTUN BILDIKLERINIZI LUTFEN AKTARIN BELKI BILMEDIGIMIZ BAZI PUF NOKTALARI VARDIR.
Geri: OYUN BOZAN KUS DUZELIRMI?
27/8/2010, 5:53 am
Dişilerde yumurta dönemi ve erkeklerde kızgınlık dönemi genelde oyun bozmasına neden olabilir.
Düzelirmi o kuşuna göre değişebiliyor damarı sağlamsa düzelir.
Yavruya bir kussunlar bide o zaman bakk
Düzelirmi o kuşuna göre değişebiliyor damarı sağlamsa düzelir.
Yavruya bir kussunlar bide o zaman bakk
- ugur köse
Ad Soyad : uğur köse
Doğum Tarihi : 15/03/79
Forum Kayıt : 08/07/09
27/8/2010, 8:28 am
iyi kuş yani damari salam olan kuş genelde oyun bırakmaz bırakanlarda alti gevşek olan kuşlardir ama dişilerde hayvanin yumurtasi vardir kaldirmazsin kanat eksiktir kaldirmazsin ama yavruda bu soruyu yanitlayacak olursak çeşitli şekilleri vardir örnegin yavru çok erken taklayi alir 3 hafta içinde dama başlar havayi falan görmez sonra 1 ay en fazla 1,5 ay diyeyim dam üzerine gelir ve bakmişin yapişmiş bana göre bu kuştan fayda gelirmi gelemz ama istisnalar hariç kimi kuş vardir yumurta yavru görene kadar oyuna girmez hızlı uçar tespik çeker(yani düzler) düzlemeyi sarma gibi degil yavaş uçtugu sırada seri bir şekilde yapar ama yavruyu yumurtayi görünce zapt edmezsin o kuşu hiç oyun bozmaz gözü kara olur fişekleri düzgün ve uzun olur kimi kuş vardir normal şeiklde takla çevirir taklayi oturtup kafayi haif diker uçuruldukça havayi falan alir havayi iyi yaptırırsan nefesi o kadar açar ve performansi yükseli ve sonra dama indirir. yumurta ve kızgın zamanda bu kuşlarda oyunda bozma gördüm ama hepsinde degil ama hızlı uçup tespik çekerek başlayan yavrularda genelde sonunda bozma görmedim ama kuşunu besleyici iyi çözmüşse biliyosa erken başlmasinda ve geç başlamasinda bence sorun yok çünkü besleyici iyi bir gözlemci ise kuşunun nasil oynayacagini bildigi için sabreder bekler ve muradia erer ama çogu besleyicide erken başlayan kuşu sever çünkü vakit ve zaman açisindan onlar için en iyisi erken başlayanidir. am genelde erken başlayan kuşlarin yüzde 80 ni genelde oyun bozar arkadaşlar kuş ne kadar geç başlarsa o kadar iyi olur bu benim fikri tşk ler
- MisafirMisafir
27/8/2010, 11:48 am
Kuş vardır oyun bırakır damarından gelir kimide oyun bırakır seyisinden gelir...
Bazı kuşlar vardır tüy zamanı kesinlikle canı yansın istemez uçmaz takla atmaz oyun bırakmış gibi olur yada yumurta sezonunda böyledir. Bazı kuşlarda tüyde de olsa yırtar kendini kanat açar dirsek açar yumurtayı içinde kırar yine de oynamaya uçmaya çalışır...
Kimi seyisten bozulur kimi kendinden seyisten bozulan azda olsa düzelme imkanı vardır ama kendi bozulanı düzeltmek imkansız denebilir...
Ne demişler ASIL AZMAZ, BAL KOKMAZ...
Bazı kuşlar vardır tüy zamanı kesinlikle canı yansın istemez uçmaz takla atmaz oyun bırakmış gibi olur yada yumurta sezonunda böyledir. Bazı kuşlarda tüyde de olsa yırtar kendini kanat açar dirsek açar yumurtayı içinde kırar yine de oynamaya uçmaya çalışır...
Kimi seyisten bozulur kimi kendinden seyisten bozulan azda olsa düzelme imkanı vardır ama kendi bozulanı düzeltmek imkansız denebilir...
Ne demişler ASIL AZMAZ, BAL KOKMAZ...
- ugur köse
Ad Soyad : uğur köse
Doğum Tarihi : 15/03/79
Forum Kayıt : 08/07/09
28/8/2010, 11:10 pm
uygara katiliyorum kuşun kaninin iyi olmasi gerektigi gibi kuş besleyeninde kuşu eygitmesinde rolü büyüktür kuşa seyislik etmek çok zordur kuş beslemek yetiştirmek kuşu kırmak altindan uçurup denemk ve kan tutmak her insanin harci degildir o yüzden iyi bir gözlemci olup elindekinin degerini bilip iyi bir şekild işlemek lagzim bilincsizce oyun kuşunu kırıp başka kanlara kuşun damarini kanini bozmak yanliş bence
- DELIYUREK41
Ad Soyad : murat koç
Doğum Tarihi : 10/03/84
Forum Kayıt : 21/06/10
6/9/2010, 12:45 pm
oyun kuşu bırcok sebebden oyun bozabılıyor.gecenlerde benım basımada geldı benzer bır olay.nedır dıyecek olursanız bu sebebler kus kızmısdır es ıstıyodur oyun bozar,yavru ıstıyodur oyun bozar,bırseyden korkmusdur oyun bozar,hastadır oyun bozar v.b sorunun sebebını bulup ona gore tedbır alınırsa kus tekrar duzelır.mısal benım guzel oynayan bır kusum ucum kumesınde bakmadıgımdan dolayı kızmısdı oyun bırakdı.gozlemledım ese atdım 1haftada duzeldı.sımdı makasladım yavruya kusduracam o zaman teleklerıde degısır kaldırıp raporumu verecem
- ali ermiş
Ad Soyad : ali ermiş
Doğum Tarihi : 07/03/84
Forum Kayıt : 22/01/10
6/9/2010, 10:50 pm
EKE KUŞLAR ARKADAŞLARIN BAHSETTİĞİ SEBEPLERDEN DOLAYI OYUN BOZABİLİRLER DÜZELME OLASILIKLARI YÜKSEKTİR FAKAT YAVRU KIZMASI KUŞLAR OYUN BOZDUKLARINDA DÜZELME İHTİMALLERİ SIFIRA YAKINDIR
- DELIYUREK41
7/9/2010, 5:52 am
arkadasım sana katılmıyorum eke kusda hata asla kabul edılmez.affı yokdur.artık karakterı kısılıgı oturmusdur.hata yapıyorsa oyun bozuyorsa sut edıcen gozunun yasına bakmıycan.neden mıllet yavru kusdan damızlık kullanmıyor,ekelıgıne saklıyor.dıyor bakalım ıstıkrarlımı ekelıkdede hatasız olacak mı.ama yavru cabuk etkılenır cabuk oyun bozar nedenını tesbıt etdın yıne duzelme yok ozaman yavruda elden cıkarılır.ama eke kusda oyun bozmak asla affedılmez.bız boyle gorduk boyle bıldıkali ermiş demiş ki:EKE KUŞLAR ARKADAŞLARIN BAHSETTİĞİ SEBEPLERDEN DOLAYI OYUN BOZABİLİRLER DÜZELME OLASILIKLARI YÜKSEKTİR FAKAT YAVRU KIZMASI KUŞLAR OYUN BOZDUKLARINDA DÜZELME İHTİMALLERİ SIFIRA YAKINDIR
- ali ermiş
Ad Soyad : ali ermiş
Doğum Tarihi : 07/03/84
Forum Kayıt : 22/01/10
Siz yazdıklarımı anlamamışsınız malesef aslında aynı fikirdeyiz
15/9/2010, 10:21 pm
DELIYUREK41 demiş ki:arkadasım sana katılmıyorum eke kusda hata asla kabul edılmez.affı yokdur.artık karakterı kısılıgı oturmusdur.hata yapıyorsa oyun bozuyorsa sut edıcen gozunun yasına bakmıycan.neden mıllet yavru kusdan damızlık kullanmıyor,ekelıgıne saklıyor.dıyor bakalım ıstıkrarlımı ekelıkdede hatasız olacak mı.ama yavru cabuk etkılenır cabuk oyun bozar nedenını tesbıt etdın yıne duzelme yok ozaman yavruda elden cıkarılır.ama eke kusda oyun bozmak asla affedılmez.bız boyle gorduk boyle bıldıkali ermiş demiş ki:EKE KUŞLAR ARKADAŞLARIN BAHSETTİĞİ SEBEPLERDEN DOLAYI OYUN BOZABİLİRLER DÜZELME OLASILIKLARI YÜKSEKTİR FAKAT YAVRU KIZMASI KUŞLAR OYUN BOZDUKLARINDA DÜZELME İHTİMALLERİ SIFIRA YAKINDIR
- uAhakan18
Ad Soyad : hakan cebeci
Doğum Tarihi : 22/11/92
Forum Kayıt : 26/10/10
26/10/2010, 9:37 pm
Beyler benim sabunimin baştan 3.teleği havada oynarken birten düştü arada fazla bir boşluk yok kanat yapısı sık kuşumun oyun bozarmı yada etkilermi bunu bana biran önce söyleyebilirmisinz
- DELIYUREK41
27/10/2010, 9:46 am
arkadasım o ılk ıkı telek ruzgar tutmaz.fılız oldugu ıcınde canı acır randıman vermez.makasla ese at yavruya kusdur kalan teleklerıde degıssın ole kaldır.saygılar
- samet kolay
Ad Soyad : samet kolay
Doğum Tarihi : 16/06/84
Forum Kayıt : 30/10/09
27/10/2010, 10:42 am
benim bildiyim kadarıyla oyun bozmak farklı bir olay.oyunu bırakması farklıbi olay. oyunu bozuyosa kuş deyildir. dişi erkek farketmez bunu zaten kuş bilerek yapmaz kanında oldugu için yapar. benim donukları iki damardır bidamarım.sıkıya girer kör olurlar resmen. sarmadan cıkıp kantaragirince eşalır.oyunu bırakır.azman gibi ucar hiç takla atmaz. yavruya kusunca oyuna başlar bir haftada giriş çıkışını tamamlar.muazam oyun sergiler bidahada bırakmaz.her uçurdugunda aynı oyunu sergiler.diyer damarım ise yavruluktan başlar gezmeye çok geç taklaya başlar.sıkıdanda uzun zamanda çıkarlar.sıkıdan cıkınca seferleri kısadır. eşalır yavruya kusunca kendini tamamlamış olur oyun bozmazlar.ama telekleri eksik yada kanlanmış uçurdugum zaman kanatırlar.uçurmak için zorlarsam. konmamasını saglarsam başka yere atmaya çalışırlar.tabi buda zorladıgımdan dolayı kaynaklanır yavruyu.
- uAhakan18
Ad Soyad : hakan cebeci
Doğum Tarihi : 22/11/92
Forum Kayıt : 26/10/10
27/10/2010, 12:00 pm
Kuşumun kuyruklarıda daha yeni cıkmaya başlamıştı cok sertleşmişdi cekmiştik damarı soyu herşeyi belli ama işte senin dediğin gibi filiz cıkınca patlatırsa o kötü zaten ben ucarmam öyle bir kuşu aynen senin dediğin gibi eş vurcam yavruya kuscak o zaman daha güzel olcak zaten havalar bozuk zaten kuşlarda tüye girmeye başlıyor yardımcı olduğunuz teşekkür ederim arkadaşlar peki son birşey daha sorcam neden olmuş olabilir bu ilk kez başıam gleiyor kuş kanat ısıntıryordu havada baş yaptı birden telek cıktı?
- eric
Ad Soyad : ali demir
Doğum Tarihi : 20/07/76
Forum Kayıt : 06/11/08
27/10/2010, 1:47 pm
tuy degistiriyodur dusmeye yakindir o ara dusmustur bunda anlamiyacak bisey yok.
- mustafa_yaldiz
Ad Soyad : Mustafa Yaldız
Forum Kayıt : 17/08/08
29/1/2011, 1:49 am
eke kuş oyun bozuyosa kaliteli kuş değildir bence
29/1/2011, 8:28 am
Cani yandiysa bozabilir ve haliyle sahibinin bilincsiz hareketi ve beklentisi yüzünden kus gözden düsmüs olur, günahi olmadan, yani yine bizim sabirsizligimiz yüzünden, ...
Kus ne yapsin, ...
Saygilar
Kus ne yapsin, ...
Saygilar
- kral_damcı
Ad Soyad : sedat ateş
Forum Kayıt : 09/03/10
30/1/2011, 9:43 am
arkadaşlar slm ben sedat aksaraydan unuttgunuz bir şey var bunu çok kuşcu yapıyor buna bende dahilim mesela siz biryerde makaslı kuş getiriyosunuz veya kendiniz makaslıyosunuz.sonra ucurmaya karar veriyosunuz makaslarını cekiyosunuz.nekadar damarlı olursa olsun azda olsa bozuyor buyuzden bilmeyenler için söylüyorum tülekte kuş kendisi atsın kanadını zorda kalmadıkça kuşunuzu makaslamayın.