YAVRU UCUMU VE ATMACA
+4
esatdogan
Kuscu-Murat
Ali3547
freaxs
8 posters
- freaxs
Ad Soyad : ufuk sahin
Doğum Tarihi : 10/05/85
Forum Kayıt : 12/01/10
YAVRU UCUMU VE ATMACA
5/9/2010, 10:29 pm
ARKADAŞLAR BU KONUYU AÇMAMIN SEBEBİ 1 HAFTADIR ATMACAYA 2-3 TANE YAVRU KAPTIRMIŞ OLMAMDIR
KUŞLARI TAM SÖKTÜM BULUT UCARKEN ATMACADAN 4-5 KERE KURTARDILAR AMA ŞUAN KALA KALA 1 YAVRUM KALDI
SONUÇTA BİR KUŞU KIVAMA GETİRMEK ÇOK ZOR O KADAR EMEK BOŞA GİTTİ
DİYECEĞİM ŞU DURKİ ATMACADAN KURTULMAK İÇİN BİLGİSİ OLAN ,
YADA DALACAĞINI HİSEETİĞİMİZDE KURTARMAK İÇİN BİLGİSİ OLAN ,
VEYA ATMACANIN DALMAMASI İÇİN CAYDIRICI YÖNTEMLERİ OLAN VARSA BURADA PAYLAŞIRSA SEVİNİRİM
HERKEZE ATMACASIZ GÜNLER...
KUŞLARI TAM SÖKTÜM BULUT UCARKEN ATMACADAN 4-5 KERE KURTARDILAR AMA ŞUAN KALA KALA 1 YAVRUM KALDI
SONUÇTA BİR KUŞU KIVAMA GETİRMEK ÇOK ZOR O KADAR EMEK BOŞA GİTTİ
DİYECEĞİM ŞU DURKİ ATMACADAN KURTULMAK İÇİN BİLGİSİ OLAN ,
YADA DALACAĞINI HİSEETİĞİMİZDE KURTARMAK İÇİN BİLGİSİ OLAN ,
VEYA ATMACANIN DALMAMASI İÇİN CAYDIRICI YÖNTEMLERİ OLAN VARSA BURADA PAYLAŞIRSA SEVİNİRİM
HERKEZE ATMACASIZ GÜNLER...
- Ali3547
Ad Soyad : Ali Demir
Doğum Tarihi : 21/11/94
Forum Kayıt : 13/07/10
Geri: YAVRU UCUMU VE ATMACA
6/9/2010, 8:23 am
ıslk çal çok şiddetli ıslık çal
- freaxs
7/9/2010, 10:02 pm
walla murat kardeşim gidenlerin üstüne soğuk suyu içtik
düdükle falan olacak iş değildi atmacanın kuşları aldığı yer uzaya yakındı heralde orada pek bişe duyacaklarını sanmıyorum 3 yavruyu tek salmıştım yanlarında eke kuş yoktu hata ettim silah atacaktım konu komşu rahatsız olacakdiye onuda atmadım
ama bir çift yavru posta bulacam ne kadar oyun kuşum varsa yatırıp bunları çalıştıracam sonra atmaca görsün elmi yaman beymi yaman onunla güzel bi dalga geçecem
düdükle falan olacak iş değildi atmacanın kuşları aldığı yer uzaya yakındı heralde orada pek bişe duyacaklarını sanmıyorum 3 yavruyu tek salmıştım yanlarında eke kuş yoktu hata ettim silah atacaktım konu komşu rahatsız olacakdiye onuda atmadım
ama bir çift yavru posta bulacam ne kadar oyun kuşum varsa yatırıp bunları çalıştıracam sonra atmaca görsün elmi yaman beymi yaman onunla güzel bi dalga geçecem
- esatdogan
Ad Soyad : esatdogan
Forum Kayıt : 14/12/08
8/9/2010, 6:11 pm
bu yıl atmaca benim kuşlarada çok daldı ama hiç birini alamadı.kuşlarınızı çok kalabalık uçurmayın.çift çift uçurun alması zorlaşacaktır.
diğer bi yöntemde;atmaca sabah serinliğinde avlanmaya çıkar daima.10-11 saatlerinde hava sıcak oluyo ama atmacanın almasından iyidir.bu saatlerde gelmiyo.
diğer bi yöntemde;atmaca sabah serinliğinde avlanmaya çıkar daima.10-11 saatlerinde hava sıcak oluyo ama atmacanın almasından iyidir.bu saatlerde gelmiyo.
- freaxs
8/9/2010, 8:50 pm
kuşları akşam saatinde kaptırdım ben hep
bu hafta hava kapalı gitti
kapalı ve serin hava bence onların tam havası kuşlarıda son zamanlarda sıcakta ucurdumki soğukta inmek bilmesinler diye atmaca icinde düşeş oldular
bu hafta hava kapalı gitti
kapalı ve serin hava bence onların tam havası kuşlarıda son zamanlarda sıcakta ucurdumki soğukta inmek bilmesinler diye atmaca icinde düşeş oldular
- KuşcuCengiz
Ad Soyad : cengizhangül
Doğum Tarihi : 24/09/94
Forum Kayıt : 23/08/10
14/9/2010, 6:03 pm
Kardeş Nerde Oturuyon İşim Düşerse Oraya Gelem Valaha Avı Çok Severım Armsan Otomatik Tüfek Var Valaha O Kuşları Yedigine Pişman Olur Yada Yok Diyosan Napacan Biliyonmu Avcıya Git Deki Havalı Tütek İstiyomde Atmaca Vuracamde Güvercinleri Kapıyode 200 250 Tl ye Dürbünlü Tek Saçmalı Tüfekler var Havalı Güzel 50 100 Metre Gidiyo Daha Uzaga Gidenleride Var 500 750 Tl Arası Ben Aldım 200 Tl ye Stoeger Tek Saçma Atıyo Süper Bişey Dülbünü Bile Var İstersen Çıkarabiliyosunda Saygılar Atmacasız Günler
- freaxs
14/9/2010, 9:35 pm
dürbünlü havalı tüfek var işe yaramıyor o gitmiyo fazla yüksek kalıyo yetişmiyor
avcılar klubüne üyeliğim var ama benim avcılık daha çok suda geçerli zıpkın atsam oda yetişmiyo
zaten alacağını aldı yavru kalmadı bende kuşları yükseltmiyorum
ama yakın biyerde yakalarsam o atmacayı...
avcılar klubüne üyeliğim var ama benim avcılık daha çok suda geçerli zıpkın atsam oda yetişmiyo
zaten alacağını aldı yavru kalmadı bende kuşları yükseltmiyorum
ama yakın biyerde yakalarsam o atmacayı...
- KuşcuCengiz
15/9/2010, 9:25 am
hangi avcılar kulübüne üyesin ben KIZILCAHAMAM AVCILAR KULÜBÜ OFF ROAD OLARAKTA ANKARA OFFROAD KULÜBÜNE ÜYEYİM ARKADAŞ SAYGILAR YAKIN Bİ YERDE YAKALARSAN SAYDIR OTOMATİGİ
- alper bosna
Ad Soyad : alper bosna
Forum Kayıt : 02/04/10
15/9/2010, 12:38 pm
arkadaşlar sıkıntınızı çok iyi anlıyorum benimde başıma geliyor bazen ama unutmayınki doğanın kanunu bu avcı adam doğayı sever ve korur aynı şekilde hayvanlarıda sever ve korur
hepinize saygılar
hepinize saygılar
- freaxs
15/9/2010, 1:11 pm
KuşcuCengiz demiş ki:hangi avcılar kulübüne üyesin ben KIZILCAHAMAM AVCILAR KULÜBÜ OFF ROAD OLARAKTA ANKARA OFFROAD KULÜBÜNE ÜYEYİM ARKADAŞ SAYGILAR YAKIN Bİ YERDE YAKALARSAN SAYDIR OTOMATİGİ
kocaeli gebze civarlarında bizim avcılar kulubu
alper bey dediğiniz gibi doğanın kanunu dur bazen yapacak birşey yoktur
- KuşcuCengiz
15/9/2010, 3:19 pm
Tm freaxs biran önce o atmacayı indir bence
- freaxs
15/9/2010, 9:08 pm
- qüclü2008
Ad Soyad : MURAT TAŞKIN
Forum Kayıt : 13/11/09
17/9/2010, 12:08 pm
arkadaşlar herkez bildiqini yazmış coq qüzel ama demek ki hala öqrenmemiz qereken şeyler var.
Şu kuşları qrup yapma çift uçur diyen arkadaşıma önce selam ediyorum.Sölediği şey kesinlikle YANLIŞ !!!
1-atmacayı gördüqünde bütün ucan kuşlarını kaldır atmacanın kafası karışacak kime dalacaqını şaşıracaktır,bu da kuşlara zaman kazandıracak ve pırıltı ile hemen ineceklerdir.
2-zerdeki-sökmemiş kafa diken kuşlarını ÇOK bulutlu havalarda ÇOK rüzgarlı havalarda yağmur yagdıktan biqün sonra yine bulutlu havalarda asla kaldırma
3-Atmacaların bölgeleri vardır.Bölgede gezen atmaca hep aynıdır.Eşlerden dişisi avlanır erkek yükseltir,Dişi atmaca dalar.Bunu bil.
4-Sabah cok erken kuş uçurma 07:00 dan sonrası uygundur.Akşam üzeri ikindiden sonra kuş uçur.
5-Tek uçan kuşun sökmüşse sefere qelip oyun yapıyorsa zaten onu alamaz.Almak isterse zaten oyun yaparken tavana yakın dalacaktır o zaman qez-qöz-arpacık yöntemini uygula...(Sakın affetme:)
6- VE EN ÖNEMLİSİ SAKIN ATMACAYA KUŞ VERME MUTLAKA TÜFEK KULLAN ATMACAYI VURMAK ZORUNDA DEĞİLSİN SAGIN SOLUNA ATEŞ ET SACMA YANINDAN GECTİGİNDE KUŞUNU ALMIŞSA BİLE BIRAKACAKTIR VE ONA ATEŞ ETTİĞİNİ ASLA UNUTMAZ .UZUN Bİ ZAMAN ATMACAYLA KARŞILAŞMAYACAGINA GARANTİ VERİYORUM ...
Not: ATMACA VURAN KUŞUNUN YARASINI MUTLAKA DİK VE KREM KULLANMA
Şu kuşları qrup yapma çift uçur diyen arkadaşıma önce selam ediyorum.Sölediği şey kesinlikle YANLIŞ !!!
1-atmacayı gördüqünde bütün ucan kuşlarını kaldır atmacanın kafası karışacak kime dalacaqını şaşıracaktır,bu da kuşlara zaman kazandıracak ve pırıltı ile hemen ineceklerdir.
2-zerdeki-sökmemiş kafa diken kuşlarını ÇOK bulutlu havalarda ÇOK rüzgarlı havalarda yağmur yagdıktan biqün sonra yine bulutlu havalarda asla kaldırma
3-Atmacaların bölgeleri vardır.Bölgede gezen atmaca hep aynıdır.Eşlerden dişisi avlanır erkek yükseltir,Dişi atmaca dalar.Bunu bil.
4-Sabah cok erken kuş uçurma 07:00 dan sonrası uygundur.Akşam üzeri ikindiden sonra kuş uçur.
5-Tek uçan kuşun sökmüşse sefere qelip oyun yapıyorsa zaten onu alamaz.Almak isterse zaten oyun yaparken tavana yakın dalacaktır o zaman qez-qöz-arpacık yöntemini uygula...(Sakın affetme:)
6- VE EN ÖNEMLİSİ SAKIN ATMACAYA KUŞ VERME MUTLAKA TÜFEK KULLAN ATMACAYI VURMAK ZORUNDA DEĞİLSİN SAGIN SOLUNA ATEŞ ET SACMA YANINDAN GECTİGİNDE KUŞUNU ALMIŞSA BİLE BIRAKACAKTIR VE ONA ATEŞ ETTİĞİNİ ASLA UNUTMAZ .UZUN Bİ ZAMAN ATMACAYLA KARŞILAŞMAYACAGINA GARANTİ VERİYORUM ...
Not: ATMACA VURAN KUŞUNUN YARASINI MUTLAKA DİK VE KREM KULLANMA
- freaxs
17/9/2010, 9:07 pm
güçlü kardeşim çok güzel yazmışsın
tşk...
tşk...
- qüclü2008
20/9/2010, 8:55 am
bi faydam dokunmuşsa ne mutlu bana arkadaşlar
- freaxs
20/9/2010, 12:14 pm
güçlü arkadaşım düşünüpte kelimelerle ifade edemeğim maddeleri yazmışsın
- denigo20
Ad Soyad : Deniz Tural
Doğum Tarihi : 14/04/92
Forum Kayıt : 17/05/08
21/9/2010, 1:32 pm
Ben atmacayı gördüğümde alabildiğince ellerimi birbirine vuruyorum.Baktım ellerim uyuşuyor en sonunda ses çıkaracak bir kovaya sopayla vuruyorum.Genel gördüğüm kadarıyla işe yarıyor atmaca ürküyor.O ürkmese de en azından kuşları haberdar ediyor bu ses ;) ...
- freaxs
21/9/2010, 3:05 pm
komşular demiyormu delirdi bu çocuk
yerine göre değişir bence bu yöntem ama bana uymaz
yerine göre değişir bence bu yöntem ama bana uymaz
21/9/2010, 3:58 pm
Afrika`daki yagmur duasina benziyor desene
Haberlerde görürüz belki bu Vatandas ne yapiyor böyle diye
Haberlerde görürüz belki bu Vatandas ne yapiyor böyle diye
- denigo20
21/9/2010, 5:34 pm
Valla şuanda kuşçuluğu bıraktım istanbuldayken.Ama bu sene erzincandayım ve dayımın kuşları var.Kuş kolay yetişmiyor.Deli gibi görünüyorum belki ama ne yapalım ...Etrafım duvarla çevrili kimse göremez ..
- freaxs
22/9/2010, 5:00 am
- qüclü2008
22/9/2010, 6:17 am
bu arkadaş ilk insan mı ? denigo
- denigo20
22/9/2010, 7:51 am
Bu arkadaş ilk insan mı derken tam anlayamadım.Demek istediğiniz atmacayı görünce ellerini birbirine çarpan ilk insan mıyım sorusu diye anladım... :)
- qüclü2008
22/9/2010, 8:08 am
:):):) Sen beni qüldürdün Allahta seni qüldürsün arkadaşım ...Senin yaptıqın o hareketler atmacayı korkutmaz ,kuşları korkutmanda sana bi fayda etmez ...İlk insan derken ademle havvadan bahsediyordum ben senle alakası yoq
- denigo20
22/9/2010, 3:04 pm
Ben sadece kullandığım metodu söyledim ve işe yaradığını gördüğümü söyledim.Ayrıca kurduğunuz cümleden pek birşey anlaşılmıyor anladığımı söyledim sadece.Selamlar...