SEYİSLİK (oyun kuşu uçumu) 411k

Join the forum, it's quick and easy

SEYİSLİK (oyun kuşu uçumu) 411k

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

SEYİSLİK (oyun kuşu uçumu)

+15
Volkan Gülal
hummu
mehmet safak
tolga40
malibadur
oğuz06
Samsunlu55
Dr. Sedat
Sakallı Sadık
eric
takla17
guvercinci1
kırıkkaleli metin
ekmekci nihat
Kuscu-Murat
19 posters
Kuscu-Murat
Kuscu-Murat
Ad Soyad : Murat Göcmen
Doğum Tarihi : 04/02/78
Forum Kayıt : 04/01/10
http://murat-tuna66.jimdo.com/

SEYİSLİK (oyun kuşu uçumu) Empty SEYİSLİK (oyun kuşu uçumu)

7/9/2010, 8:11 am
Selamunaleyküm degerli abiler ve kardesler,

benim merak ettigim su:

Burda herkes belli bir uygulama uyguluyor, amma dogru amma yanlis, farketmez, simdilik en azindan, benim merak ettigim:

Kusun damari deniliyor, icinde olacak deniliyor, tabiki, az cok, futbolcu olacak cocuk bile kendini genc yasta gösterir, ama 5 kere saydirabiliyor ise 3 yasinda bacagini kesip yatirtmadigimiza göre, ileride ne olur onu bilemeyiz, birazda SANS lazim bu islerde, Dayilari mayilari bir gecelim, ... king
(Taklayi cevirdikten sonra yatirtilan kus misali yani)

Simdi Mironun oyunlusunuda gördüm, ucurtana SEYİSLİK (oyun kuşu uçumu) 745452271 olsun, tabiki yinede ayni tehlikler inkar edilemez, atmacasi var, kedisi var, vs. ... herzaman riskli bir girisim, ama yinede yilmak pes etmek yok, Allah esirgesinin böyle durumlari, olmuyor degil ama, nasip artik, ... insallah pek olmaz, ...

Aydin Gökmen abinin bir yazisini hatirliyorum Postanin Taklaci ile es edildigini, ... denemesi bedava yazmisti birde, hani ilerde belki denenebilinir, hani daha zor oldugu icin diyorum, ... simdi iyi bir Rehber ile, kani pek belli olmayan Güvercin, istenilen performansa getirilebilinirmi ? SEYİSLİK (oyun kuşu uçumu) 3419840488

Yani güzel bir egitim ile arz edilene yakin bir sonuc alinabilinirmi, simdi evet diyende olacaktir, olmaz diyende olacaktir, ama herseyde oldugu gibi burdada bana göre sadece 1 dogru vardir, olurmu olmazmi ? ? ? SEYİSLİK (oyun kuşu uçumu) 3419840488

Veya Süs kusundan alinan yavruyu Taklaci kuslarin arasinda kovaliya kovaliya, tabiki bilincli bir sekilde, oyun yaptirabilirmi kuscu ? ? ? SEYİSLİK (oyun kuşu uçumu) 3419840488

Ben bunu merak ediyorum, hani istenileni demiyelimde tatmin edici kustan yavru alindigi vakit, o bu kez istenildigi gibi cikmayabiliyor, ne kadar ugrassan ugras, kuslari elemek kolay, bana göre mesele zoru basarmak, kolayi HERKES yapar, yapiyorda, ... futbolculardan yola cikarsak yine, MESSI gibisi 100 yilda bir cikiyor, örnekler cogaltilabilinir tabiki, ...

Bana bu actigim konuda aciklik getirenden veya getirmek isteyenden Allah simdiden razi olsun, elleriniz dert görmesin ! AMIN !

Sagol`un var olun

Saygilar
ekmekci nihat
Ad Soyad :

SEYİSLİK (oyun kuşu uçumu) Empty Geri: SEYİSLİK (oyun kuşu uçumu)

7/9/2010, 8:49 am
seyis iyi olursa ancak elindeki kuşu kuşun kaldırabilecegi en üst seviyeye cıkarır,buda demek oluyoki her kuş a kalite oyun yapamaz kan meselesi önemli
ama cok iyi bir kuşta bilmeyenin elinde heba olabiliyor buda gercek
%50 kuş %50 seyis bence,ama kuş %20lik kuşsa, iyi seyisle %70de kalır en iyi ihtimal
şahsi görüşüm budur saygılar
Kuscu-Murat
Kuscu-Murat

7/9/2010, 8:59 am
SEYİSLİK (oyun kuşu uçumu) 1668118718 :112: SEYİSLİK (oyun kuşu uçumu) 582302429 SEYİSLİK (oyun kuşu uçumu) 1437731403
Anonymous
Misafir
Misafir

7/9/2010, 9:36 am
Murat abi seyislikte anlatıldığı gibi değil eğitim şart diyoruz ama karakter olayı var kuşlarında ırk karakterleri var taklacı hastalık olarak takla atar dönek döner wuta dalar...

Kuşların karakter özellikleri insanlar kadar zayıf değil ne yazık ki insanlar girdiği ortamın içinde zamanla değişebiliyor ama kuşlar bu kadar çabuk değiştirilemiyor...

Küpe bir adama garip geliyor olabilir takmaz takana da değişik bakar ama sonra arkadaş olur sonra kendi dener ve küpe takması gerektiğinin farkına varır...

Kuşlarda ise taklacının arasına koyduğumuz dönek takla atmayabilir SEYİSLİK (oyun kuşu uçumu) 634977988

Ama performansa gelince tabi seyisin görevi kuştan en az enerjiyle en çok performansı almak
kırıkkaleli metin
kırıkkaleli metin
Ad Soyad : metin şahin / metin.s@msn.com
Doğum Tarihi : 18/01/76
Forum Kayıt : 31/01/10

7/9/2010, 9:59 am
murat iyi seyislik demek hayvana hakkını vermek demektir. elindeki hayvanın gösterebileceği maksimum kabiliyeti ortaya çıkarmaktır.
Kuscu-Murat
Kuscu-Murat

7/9/2010, 12:05 pm
SEYİSLİK (oyun kuşu uçumu) 1668118718 hmmm, anlar gibiyim, evet, elinize saglik SEYİSLİK (oyun kuşu uçumu) 1668118718
guvercinci1
guvercinci1
Ad Soyad : yasar gulac
Doğum Tarihi : 10/11/72
Forum Kayıt : 09/11/08

4/10/2010, 1:15 pm
arkadaş sen postayla taklacıyı vurup uzun uçan ve oynayacağını tahmin ettiğin kuş üretmeyi planlıyorsun ya.sonuç ya hiç uçmayan bir posta güvercini çıkarsa ne olacak.bunu kimse bilemez.garantiyol 2 iyi kuşu hatta varsa aynı kan olsun birbirine takmaktır.ve iyi bir seyise ihtiyaç var tabii.
Kuscu-Murat
Kuscu-Murat

5/10/2010, 1:47 pm
SEYİSLİK (oyun kuşu uçumu) 582302429 SEYİSLİK (oyun kuşu uçumu) 1437731403
takla17
takla17
Ad Soyad : UMUT ERTEN
Forum Kayıt : 19/06/08

5/10/2010, 2:43 pm
bence taklacı kuş ta soy önemlidir cünkü farkındaysanız hepimiz konuşurken şu kadar yıllık damarım yada şunun damarından geliyorlar deriz cünkü taklacı kuşta soy önemlidir tabiki EGİTİM ŞART
eric
eric
Ad Soyad : ali demir
Doğum Tarihi : 20/07/76
Forum Kayıt : 06/11/08

6/10/2010, 4:04 am
bencede bu seyislik ve egitim biraz abartiliyor, eger cocuk mantigiyla kus yetistirmiyorsak kuslarimiz saglikliysa iyide damari varsa kusu en gec 2 gunde bir ucurdumu kus gerisini yapiyor. ben sahsen cok yavrularimi sabahin erken saatlerinde disari birakirim ise gidrim seyislik falan yok bir kac ay sonra kus yapabildigini yapiyor sadece kusun belli donemlerini (tuy donemi gibi ve teke dusurme donemi gibi vs..) bildimi yeter. bence en onemli sey saglikli bakim temizlik. kusun oyun damarida neyse onu verir. en son basima gelen olay kuslarimin bazilarinda zor nefes alma sorunu vardi megerse verdigim bugday yeminde cok toz vardi ondanmis sagolsun BEYSAN BEY aydinlatti bu konuda. bende kendi kendime sorup duruyodum kuslar gayet saglikli havaya kalktimi birden yere atiyolar kendini nefes nefese kaliyolar megerse cigerleri tozlanmis. demem o ki bu tur bakim islerini bilmek lazim kus saglikli oldumu yeterki ucur hic bisey yapmana gerek yok, kus hedefinide bulur oyununuda yapar eger damarinda var ise.
Anonymous
Misafir
Misafir

6/10/2010, 8:05 am
O zaman iyi gözlem yapan bi çocukla 50 yıl emek vermiş adamın arasında hiç fark olmaz sizin mantığınıza göre...

Seyislik en az ırk kadar etkili ve önemlidir % 50 performansa etki eder...

Kuşu kovalamak oyun söktürmek değildir seyislik uçan kuştan en doğru şekilde faydalanmak en az emekle en fazla performansı elde etmek bu emek görecelidir kiminde zaman olayı olur kiminde oyun stili olur ama mutlaka seyislik önemlidir...

Kimi adam hem kuş uçurur hem altından yavru alır hiç sıkıntı çekmez kimide uçan kuşuna yavru büyüttüremez, kiminin kuşu boş yere oynar kimi kuş görmeden oynamaz, kimi gelir suluğun üstüne sefer yapar kimi de kuşun üstüne kimi pist çizer oynatır kimi de nerde isterse oynasın kendi daha iyi bilir der yanılır...

Bizim görevimiz kuşu eğitmek biz kuşu zevkimize göre uçurmak için besliyoruz onun zevkine göre göre uçmasını ve istediğini yaparken izlemek için değil...

Ben kuşa yem atıyorsam benim istediğim yere gelecek benim saatlerime uygun uçacak, benim proğramımla kuş olacak, kendi haline bırakırsak kuş olmaz mı olur ama kendi kuş olur bi emek olmadan sahiplenmekte olmaz...
Sakallı Sadık
Sakallı Sadık
Ad Soyad : Sadık Özlü
Forum Kayıt : 16/12/08
http://mehmet-sadik.azbuz.com

6/10/2010, 8:54 am
[quote="uygar"]O zaman iyi gözlem yapan bi çocukla 50 yıl emek vermiş adamın arasında hiç fark olmaz sizin mantığınıza göre...

Seyislik en az ırk kadar etkili ve önemlidir % 50 performansa etki eder...

Kuşu kovalamak oyun söktürmek değildir seyislik uçan kuştan en doğru şekilde faydalanmak en az emekle en fazla performansı elde etmek bu emek görecelidir kiminde zaman olayı olur kiminde oyun stili olur ama mutlaka seyislik önemlidir...

Kimi adam hem kuş uçurur hem altından yavru alır hiç sıkıntı çekmez kimide uçan kuşuna yavru büyüttüremez, kiminin kuşu boş yere oynar kimi kuş görmeden oynamaz, kimi gelir suluğun üstüne sefer yapar kimi de kuşun üstüne kimi pist çizer oynatır kimi de nerde isterse oynasın kendi daha iyi bilir der yanılır...

Bizim görevimiz kuşu eğitmek biz kuşu zevkimize göre uçurmak için besliyoruz onun zevkine göre göre uçmasını ve istediğini yaparken izlemek için değil...

Ben kuşa yem atıyorsam benim istediğim yere gelecek benim saatlerime uygun uçacak, benim proğramımla kuş olacak, kendi haline bırakırsak kuş olmaz mı olur ama kendi kuş olur bi emek olmadan sahiplenmekte olmaz...

Aynen öyleee SEYİSLİK (oyun kuşu uçumu) 745452271 SEYİSLİK (oyun kuşu uçumu) 4245286173 SEYİSLİK (oyun kuşu uçumu) 3434830833
Dr. Sedat
Dr. Sedat
Ad Soyad : Sedat Yardimci
Forum Kayıt : 05/02/10

6/10/2010, 1:28 pm
selamlar bende uygara katiliyorum

kusu istedigin yere oynatmak indirmek istiyosan sikilmadan , usenmeden ugrasicaksin!!! eger her iyi kus kendi kendine acilip oyun sergileseydi simdi ortalik iyi kustan gecilmezdi!!

oyle saldim cayira mevlam kayira olmaz, elbette kus icindekini yapar bir sure ama sonra zaman ve serbestligin verdigi avantajla kendine kolayliklar saglar ogrenir, yane kendini daha kolay inebilmeye adapte edip oyunu bozar. bu doganin kanunudur, cevre yeni adaptasyonlar getirir. sen kusu sal aksama kadar ooo o gider agaca dener, yuksek bi bina bulur dinlenir, atmaca kovalar , kar yagar, yagmur yagar, ondan sonrada sen dersin kotu kusmus bu!!!

ergun ben sana katilmiyorum, eger her iyi kus kovalamakla kendi basina birakmakla her hunerini gosterseydi simdi cocuklar usta kusculardan daha iyi kuslar ucururdu:) sen yanlis dusunuyosun, sanirim senin demek istedigin kus kendi kendine oyun acar demek istiyosun ama kendi kendine tat vericek performans yapmaz,
sendeki kuslarin oyun sekli o onlar kafalaarina gore inmek icin oyle oynarlar sert kuslar cunku, inemedilermide ya agaca atarlar ya ilerde tarlaya yada kaybolur giderler, senin oyun diye gordugun onlarin uzun bir zaman uctuktan ve yorulduktan sonra inmeye calisma cabalari bence. onemli olan kusun icine inme istegini sen imrendirerek vericeksin ve kusta yorulmamis olucakki performans yapsin.

su konuda haklisin ergun, iyi bakimda sart, benim kuslardada o nefes sorunu olsu bu sene ve dogru benim verdigim bugdayda cok tozlu idi bu sene, bide bizim kumesler buyuk icerside cirpinmadan toz oluyo hayvanlarin gigerleri dolmustur tabi dusunemedim!! seneye ucurma kumesimi kucuk yapicak kus icinde ucamayacakki toz olmasin.

ben iyi seyislik sart diyorum. herkesin fikrinede saygi duyuyorum!!

saygilar
Kuscu-Murat
Kuscu-Murat

6/10/2010, 2:01 pm
birbirinden güzel yorumlar, ellerinize ve güzel gönüllerinize saglik ! SEYİSLİK (oyun kuşu uçumu) 3167858558

SEYİSLİK (oyun kuşu uçumu) 745452271 olsun hepinize insallah
Sakallı Sadık
Sakallı Sadık
Ad Soyad : Sadık Özlü
Forum Kayıt : 16/12/08
http://mehmet-sadik.azbuz.com

6/10/2010, 2:15 pm
[quote="Dr. Sedat"]selamlar bende uygara katiliyorum

kusu istedigin yere oynatmak indirmek istiyosan sikilmadan , usenmeden ugrasicaksin!!! eger her iyi kus kendi kendine acilip oyun sergileseydi simdi ortalik iyi kustan gecilmezdi!!

oyle saldim cayira mevlam kayira olmaz, elbette kus icindekini yapar bir sure ama sonra zaman ve serbestligin verdigi avantajla kendine kolayliklar saglar ogrenir, yane kendini daha kolay inebilmeye adapte edip oyunu bozar. bu doganin kanunudur, cevre yeni adaptasyonlar getirir. sen kusu sal aksama kadar ooo o gider agaca dener, yuksek bi bina bulur dinlenir, atmaca kovalar , kar yagar, yagmur yagar, ondan sonrada sen dersin kotu kusmus bu!!!

ergun ben sana katilmiyorum, eger her iyi kus kovalamakla kendi basina birakmakla her hunerini gosterseydi simdi cocuklar usta kusculardan daha iyi kuslar ucururdu:) sen yanlis dusunuyosun, sanirim senin demek istedigin kus kendi kendine oyun acar demek istiyosun ama kendi kendine tat vericek performans yapmaz,
sendeki kuslarin oyun sekli o onlar kafalaarina gore inmek icin oyle oynarlar sert kuslar cunku, inemedilermide ya agaca atarlar ya ilerde tarlaya yada kaybolur giderler, senin oyun diye gordugun onlarin uzun bir zaman uctuktan ve yorulduktan sonra inmeye calisma cabalari bence. onemli olan kusun icine inme istegini sen imrendirerek vericeksin ve kusta yorulmamis olucakki performans yapsin.

su konuda haklisin ergun, iyi bakimda sart, benim kuslardada o nefes sorunu olsu bu sene ve dogru benim verdigim bugdayda cok tozlu idi bu sene, bide bizim kumesler buyuk icerside cirpinmadan toz oluyo hayvanlarin gigerleri dolmustur tabi dusunemedim!! seneye ucurma kumesimi kucuk yapicak kus icinde ucamayacakki toz olmasin.

ben iyi seyislik sart diyorum. herkesin fikrinede saygi duyuyorum!!

saygilar

SEYİSLİK (oyun kuşu uçumu) 745452271 SEYİSLİK (oyun kuşu uçumu) 1437731403 SEYİSLİK (oyun kuşu uçumu) 3434830833 SEYİSLİK (oyun kuşu uçumu) 3167858558

En son Sakallı Sadık tarafından 6/10/2010, 9:55 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Samsunlu55
Samsunlu55
Ad Soyad : Samsun lu Eyüp
Doğum Tarihi : 07/04/77
Forum Kayıt : 16/08/08

6/10/2010, 9:31 pm
kx

En son Samsunlu55 tarafından 5/12/2011, 8:48 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
oğuz06
oğuz06
Ad Soyad : oğuzhan OĞUZ
Doğum Tarihi : 11/07/75
Forum Kayıt : 04/03/09

7/10/2010, 12:23 pm
Arkadaşlar bende %50-%50 diyorum.
Nasıl ki bir futbol yada basketbol takımının tüm oyuncuları bir numara olsa teknik direktör bu kapasiteleri kullanamıyor yada yanlış kullanıyorsa,seyislikte öyle bişey.Elde süper kuş var kötü seyis elinde vasat olur.Vasat sayılacak bi kuşta iyi seyisin elinde yapabileceğinin en iyisi yapar.
Başka bir örnek yarış atları;
Seceresi süper,sağlığı bakımı herşeyi tamam bir at kötü bir seyis ve kötü bir jokeyle eşeğe dönüştürülebilir.
Her canlı tıpkı bizler gibi,eğitim,sevgi,düzenli beslenme v.s çoğaltabiliriz bütün unsurların birleşmesiyle kendini gösterir.
Bilimsel bir araştırma ve sözü yazmak istiyorum.
Her çocuk bir dahi olarak doğar.Anne ve baba onu ister dahi yapar, ister avare.
Burda çocuk hamurdur şekle girdiği sürece istenilen şekli alır ama kuruyupta kalıp olduğunda değişmez, kırılır değişmek istensede.
Kuşlarda durum biraz farklı ama içindeki cevheri görmek,çıkarmak iyi bir seyise bağlıdır.
Tabi ki olmayan bişeyi de çıkaramazsınız.
At sahibine göre kişniyorsa.Kuşta sahibine göre oynar diyorum.
Bunların yanında biraz da şans ve kısmet işin tuzu ,biberi.
Saygılar..
Kuscu-Murat
Kuscu-Murat

8/10/2010, 8:24 am
SEYİSLİK (oyun kuşu uçumu) 1668118718

ellerinize saglik SEYİSLİK (oyun kuşu uçumu) 3167858558
malibadur
malibadur
Ad Soyad : mehmet ali badur
Forum Kayıt : 14/07/10

11/10/2010, 9:41 am
selamla arkadaşlar.kuşlara sebest bırakıp oyun beklemek biraz hayal biz buralarda bu tip kuşlara borsa deriz ve hiç bi şey de yapmazlar.futbolcular 90 dakikalık maç için bir hafta antreman yapmıyorlarmı.bence seyislik kuşun içinde olandan daha önemlidir. birde postayla taklacı kuşa birbirine eşleştirme olursa nolur diyosun `;bazı arkadaşlarımızda zaman zaman bakıcılarla damızlık oyun kuşları karışıyor sonuçta( katır) gibi ne postaya benziyor ne taklacıya.
tolga40
Ad Soyad : yıldız
Forum Kayıt : 01/08/08
http://site.mynet.com/tolga40/

11/10/2010, 9:51 am
kuşun içinde varsa yabanilerle yatıp kakıyo yinede süper oynuyo %90 kuşta olmalı seyislik %10
mehmet safak
mehmet safak
Forum Kayıt : 09/12/10

17/12/2010, 8:51 pm
slm tolga kardes yabaniler kusu ucuruyor seyis ucurmasa ne olur acaba saygilar
mehmet safak
mehmet safak
Forum Kayıt : 09/12/10

17/12/2010, 8:55 pm
kirik kaleli metine aynen katiliyom
hummu
hummu
Ad Soyad : emrah
Doğum Tarihi : 22/06/20
Forum Kayıt : 03/12/10

18/12/2010, 12:59 am
kırıkkaleli metin demiş ki:murat iyi seyislik demek hayvana hakkını vermek demektir. elindeki hayvanın gösterebileceği maksimum kabiliyeti ortaya çıkarmaktır.
en doğrusu budur bence % de vermek yanlış olur
sizin % denızde kuş oynarsa ıyı seyıs oluyorsunu kuşta kanı sağlam kuş oluyor
pekı kuş oynamayınca ne dıceksınız ?
kuştamı sorun var ?
yoksa seyıstemı ?
bunuda düşündunuzmu ?
saygılarımla
eric
eric
Ad Soyad : ali demir
Doğum Tarihi : 20/07/76
Forum Kayıt : 06/11/08

18/12/2010, 1:02 am
hummu demiş ki:
kırıkkaleli metin demiş ki:murat iyi seyislik demek hayvana hakkını vermek demektir. elindeki hayvanın gösterebileceği maksimum kabiliyeti ortaya çıkarmaktır.
en doğrusu budur bence % de vermek yanlış olur
sizin % denızde kuş oynarsa ıyı seyıs oluyorsunu kuşta kanı sağlam kuş oluyor
pekı kuş oynamayınca ne dıceksınız ?
kuştamı sorun var ?
yoksa seyıstemı ?
bunuda düşündunuzmu ?
saygılarımla

aynen katiliyorum
Volkan Gülal
Volkan Gülal
Ad Soyad : Volkan Gülal
Forum Kayıt : 13/11/09

18/12/2010, 4:23 pm
Bu başlık bir kaç ay önce açılmış ama ben yeni gördüm ve düşüncemi yazayım dedim. Bir çok arkadaşın bildiği gibi Taklacılık geni güvercinlerde otozomal çekinik bir gen. Eğer bir kuşda bu gen yoksa yapacak bir şey yok naparsanız yapın oynamaz. Yani postayı veya süs kuşundan alınan yavruyu taklacılarla uçurmak bir şeyi değiştirmez. Aslında sanırım asıl soru neden bazı kuşlar diğerlerinden daha iyi oynuyor? Bu aslında çok bilinmeyenli uzun bir konu ama size kısaca şöyle bir örnek vereyim. Dünyanın çeşitli yerlerinde taklacı diye beslenen güvercinler var.(Mesela Portekiz taklacıları veya West of England Tumbler denilen İngiliz taklacıları). Bu kuşların uçuşuna bakarsanız havada takla attıklarını görürsünüz ama bizim taklacı kuşlardan faklı. Yavaşça dönüyorlar aslında. Seri takla atmak veya sefere gelmek gibi özellikleri yok ama onlarda taklacı. Farkın nedeni biz yıllardır iyi taklacıları birbiri ile eşleştirerek farkında olmadan dünyanın en iyi oyun kuşlarını yarattık. Genler sıklaştı ve sanıyorum kuşlarda genetik değişiklikler oldu. Yoksa portekiz veya ingiliz taklacılarının taşıdığı çekinik gen bizimkilerden farklı değildi başta. Bu Türkiyede başlamış ve geliştirilmiş bir olay. O yüzden sanırım bu konuda dünyada çok iddialı bir konumdayız. Hepimiz dünyanın en iyi oyun kuşları bizde diyebiliriz. En azından bir konuda çok iyiyiz.
refik34
refik34
Ad Soyad : REFİK AKAY
Doğum Tarihi : 19/11/59
Forum Kayıt : 12/11/08
http://www.rakayguvercin.com

24/1/2011, 9:31 pm
Volkan Gülal Arkadaş...
Çok haklısınız dünyanın her yerinde taklacı güvercin vardır.Ama bizdeki gibisi yoktur.Lakin özgülde yani Mardin'imizde bu güvercin uçtuktan sonra , kendi özelliğine uygun yeteneklerini sergiler. Yani; pikeli ve oyunlu olması , her 10-15 dk da bir başa veya fişeğe gelmesi ,fişeğine 3 metreden daha az bir yükseklikten asılabilmesi, taban taklası çevirmesi , fişeğini seri bir şekilde çıkması, taklalar arası mesafe koyması , uzun,orta ve kısa baş yapabilmesi , başını/fişeğini bağlama taklası ile bağlayarak seferini tamamlaması ve ikinci seferi için nefes açmak ve açılabilmesi, kümesine taklalı inmesi ile ünlü bir ırktır.İşte böyle bir ırkı korumak ve geliştirmek hepimizin görevi olmalıdır. Selam ve Saygıyla
kadirsulun
kadirsulun
Ad Soyad : kadir sulun
Doğum Tarihi : 07/05/81
Forum Kayıt : 18/12/08

25/1/2011, 7:24 am
Volkan Gülal demiş ki:Bu başlık bir kaç ay önce açılmış ama ben yeni gördüm ve düşüncemi yazayım dedim. Bir çok arkadaşın bildiği gibi Taklacılık geni güvercinlerde otozomal çekinik bir gen. Eğer bir kuşda bu gen yoksa yapacak bir şey yok naparsanız yapın oynamaz. Yani postayı veya süs kuşundan alınan yavruyu taklacılarla uçurmak bir şeyi değiştirmez. Aslında sanırım asıl soru neden bazı kuşlar diğerlerinden daha iyi oynuyor? Bu aslında çok bilinmeyenli uzun bir konu ama size kısaca şöyle bir örnek vereyim. Dünyanın çeşitli yerlerinde taklacı diye beslenen güvercinler var.(Mesela Portekiz taklacıları veya West of England Tumbler denilen İngiliz taklacıları). Bu kuşların uçuşuna bakarsanız havada takla attıklarını görürsünüz ama bizim taklacı kuşlardan faklı. Yavaşça dönüyorlar aslında. Seri takla atmak veya sefere gelmek gibi özellikleri yok ama onlarda taklacı. Farkın nedeni biz yıllardır iyi taklacıları birbiri ile eşleştirerek farkında olmadan dünyanın en iyi oyun kuşlarını yarattık. Genler sıklaştı ve sanıyorum kuşlarda genetik değişiklikler oldu. Yoksa portekiz veya ingiliz taklacılarının taşıdığı çekinik gen bizimkilerden farklı değildi başta. Bu Türkiyede başlamış ve geliştirilmiş bir olay. O yüzden sanırım bu konuda dünyada çok iddialı bir konumdayız. Hepimiz dünyanın en iyi oyun kuşları bizde diyebiliriz. En azından bir konuda çok iyiyiz.

çok güzel yazmıssınız elinize sağlık volkan bey..
Ali3547
Ali3547
Ad Soyad : Ali Demir
Doğum Tarihi : 21/11/94
Forum Kayıt : 13/07/10

25/1/2011, 1:59 pm
aynen katılıyorum abilerime SEYİSLİK (oyun kuşu uçumu) 3167858558 AT SAHİBİNE GÖRE KİŞNER king
trojen
trojen
Ad Soyad : fatih albayrak
Doğum Tarihi : 04/02/87
Forum Kayıt : 22/02/11

9/3/2011, 9:13 pm
evt alim at sahibine göre kişner herkez kuş oynatamaz:)
Kuscu-Murat
Kuscu-Murat

10/3/2011, 12:24 am
Yapilan ise ve usulüne olan saygisina bagli bana göre, belki bugün oynatamaz, insan hergün yeni birseyler ögrenebiliyor, önemli olan bunu azim ile benimseyip uyguliyabilmek, elinden geldigi kadar, tabiki elindeki malzemede önemli, sonra bilincli eslestirme, öyle zirt pirt es degistirilmez, onlar bazen cabuk es alir ama, sonucu mühim, ... birde 20 ile 30 kustan fazla kusu olmamali kus ucurtacak adamin, ...

Cok ince, hata kabul etmiyen bir ugras bu ucurma olayi, bugün ucuramiyan birgün mutlaka iyi yada kötü ucurur, kusa nasil zaman taniliyor ise, sahibinede öyle olmali bana göre, ...

Kimi hala deniyor, kimi o denemeleri coktaaaan a$mi$ durumda, Allah untandirmasin, ama kus bu, kefilmi olunur, ...

Saygilar

Similar topics