KENDI KENDINE SOKULURMU
+6
ali memati
oğuz06
fuatbc
musamamoste
Kuscu-Murat
DELIYUREK41
10 posters
- DELIYUREK41
Ad Soyad : murat koç
Doğum Tarihi : 10/03/84
Forum Kayıt : 21/06/10
KENDI KENDINE SOKULURMU
11/9/2010, 5:25 am
selam arkadaslar.baslıkdan da anlasılacagı uzere benım merak etdıgım yavru oyun kusu kendı kendıne oyun acıp sefer yaparmı.bırcok kısıden duydum ve okudum anlatıyolar benım kusları salarım catıya hıc kovalamam bıle onlar kendı kendıne kalkar sokulur,sefere basllarlar.bu bana pek mumkun gelmıyor(.ben sabah 6.30 aksam 18,30 usenmıyorum kovalıyorum o halde bır bucuk ayı buluyorken ) brlkıde ben yanılıyorumdur.bu konuda sız degerlı ustaların ve kardeslerımın de dusuncelerını ogrenmek ıstıyorum yorumlarınıza sımdıden tesekkurler
Geri: KENDI KENDINE SOKULURMU
11/9/2010, 7:26 am
Selam,
bana göre sökülmez, bir cocuk düsün, okusun, biryerlere gelsin istiyorsun, basi bos birakilirmi ?
Okula yollamamak olurmu ? Böylesini kim ne etsin, okuma yok, yazma yok, uyumlu degil, ...
Ne ekersen onu bicersin misali gecerli burda bana göre, o anlatanlari bilemem, ama belkide usulü bilmiyorlar, rasgele besliyorlar, belki diyorum, tanimam etmem, günahlarini almayim, ama egitimsiz olmaz, rahatimiza cok asiri düskün bir millet oldugumuz icin onlarda uyguladiklari sekilden memnundurlar, rahatlari yerinde`ya, ondandir, haaa, sökülen yine sökülebilir, ama sen kusu beklersen cok beklersin, salarsan elinden ipin ucunu isin zor demektir, emeksiz birsey olmuyor, yoksa öyle besle dur tavuk gibi, ...
Avci hikayesi gibi birsey, bana göre, öyle kendiliginden sökülen kuslari var ise birilerinin hela olsun, ama o adam simdi USTA ünvanini hak ediyormu ? Emek sifir ise takdire layik`de degil, ...
Saygilar
bana göre sökülmez, bir cocuk düsün, okusun, biryerlere gelsin istiyorsun, basi bos birakilirmi ?
Okula yollamamak olurmu ? Böylesini kim ne etsin, okuma yok, yazma yok, uyumlu degil, ...
Ne ekersen onu bicersin misali gecerli burda bana göre, o anlatanlari bilemem, ama belkide usulü bilmiyorlar, rasgele besliyorlar, belki diyorum, tanimam etmem, günahlarini almayim, ama egitimsiz olmaz, rahatimiza cok asiri düskün bir millet oldugumuz icin onlarda uyguladiklari sekilden memnundurlar, rahatlari yerinde`ya, ondandir, haaa, sökülen yine sökülebilir, ama sen kusu beklersen cok beklersin, salarsan elinden ipin ucunu isin zor demektir, emeksiz birsey olmuyor, yoksa öyle besle dur tavuk gibi, ...
Avci hikayesi gibi birsey, bana göre, öyle kendiliginden sökülen kuslari var ise birilerinin hela olsun, ama o adam simdi USTA ünvanini hak ediyormu ? Emek sifir ise takdire layik`de degil, ...
Saygilar
- musamamoste
Ad Soyad : Şeyhmus soysal
Doğum Tarihi : 17/04/82
Forum Kayıt : 23/05/09
11/9/2010, 7:57 am
aslında sökülmek şu şekilde olur adam kuşu kovalamaz bazısı çatı arasında besler kuş dışarı çıkmaz ama arada bir iki takla atan kuşa sökülmüş derler.
bence bu yanlış üzrinde çalışılmamış hiçbir kuş heddefe baş yapamaz çünkü bilemez nerden geleceğini nazıl geleceğini deneyim şart bence
bence bu yanlış üzrinde çalışılmamış hiçbir kuş heddefe baş yapamaz çünkü bilemez nerden geleceğini nazıl geleceğini deneyim şart bence
- MisafirMisafir
11/9/2010, 9:56 am
Bazı cins kuşlar vardır uçmadan takla atar kümesin içinde iner kalkar ama dışarı çıkınca bakarsın hiç hava görmemiş kuş takla atıyor bunların cinsinde olabilir...
Sefer meselesine gelelim bazı kuşlar vardır gerçekten hiç kovalamazsın emek çekmeden kendi kendine sökülür oyun açar dışarda bırakırsın çatıdan iner kalkar karga gelir korkar uçar falan derken bakmışsın ki kuş taklayı çevirmiş havada patlamış...
Burda kendi söküldü demekteki mantık uğraştırmaması bence adam kuşu bırakır gider kuşun içinde oldu mu kalkar uçar kendi de sökülür normal bana göre...
Sefer meselesine gelelim bazı kuşlar vardır gerçekten hiç kovalamazsın emek çekmeden kendi kendine sökülür oyun açar dışarda bırakırsın çatıdan iner kalkar karga gelir korkar uçar falan derken bakmışsın ki kuş taklayı çevirmiş havada patlamış...
Burda kendi söküldü demekteki mantık uğraştırmaması bence adam kuşu bırakır gider kuşun içinde oldu mu kalkar uçar kendi de sökülür normal bana göre...
- DELIYUREK41
11/9/2010, 10:10 am
arkadaslar ıcerde kendı kendıne takla cevıren kuslardan bahsetmedım yorumlarda ıkılem olmasın dıye hatırlatayım ıstedım.yorum yapan dostlara da tesekkurler
- fuatbc
Ad Soyad : xyz xyz
Forum Kayıt : 06/02/10
11/9/2010, 11:41 am
o arkadasın hayal dunyasında yasıyor sanırım kendı kendıne nasıl sefere gelsın kus yer ıcer yatar ucmayı umursamaz bıle he hıc ucmamıs kusun taklayı kumeste soktugune cok sahıt oldum ama sefer olayı bambaska ıdman vermek sart bence hayal dunyasındakı ınsanlara aldanma gercek hayattakı hersey gercektır
- DELIYUREK41
11/9/2010, 1:14 pm
bende olmıyacagını dusunen ve bılenlerdenım ama buna ınanan pek cok kısı var.zaten ben bu soruyu bıraz o kısıler adına sordum.okuyup ogrensınler ıstedım
- oğuz06
Ad Soyad : oğuzhan OĞUZ
Doğum Tarihi : 11/07/75
Forum Kayıt : 04/03/09
11/9/2010, 8:04 pm
Arkadaşlar yıllar önce ben yaşadım.Ankarada oturduğum ve yerim müsait olmadığı için kuşlarım köyde duruyodu.Bizim valide sabah kümesin kapısını açar akşamda kapatırdı sadece yem verir su zaten olurdu.Bayramda izinlerde giderdim.Yer çok müsait olduğu için kuşlar kendi kendine kalkıp dolanır,hepsi perdah alırdı.Bir seferinde portakallarım vardı halada hastasıyım iyi portakalın:) hiç unutmam bir dişi yavru ekesi;sabah kapılarını açınca yeme hepsi çıkar kümesten çıkanın ayağı yerden kesilir kimi perdahlı iner,kimi bir kaç tur atar zorlanarak iner.Bir tanesi yükseldi uçmaya başladı abartmıyorum kesinlikle baktım belli aralıklarla kuşların üzerine gelip sefer yapıyor.Öyle inmek için perdah oyunu falanda değil, saatini bilmiyorum ama epey oynadı.Köyde kaldığım günlerdede uçurdum izledim,abrtı olmasın tahmini 15-20 metre tabansız 3-4 taklalı.Bir söz uğruna üzerine elimde de başka dişi olmadığı için komşumuza hediye ettim.Tekirdağ tarafına taşındılar çok geçmeden,kuşuda götürüp istanbulda 20 tl yıllar önce tabi bu satmışlar(kuşdanda anlamazlardı meraklı sadece).Üzüldüm ama bişey de demedim.
Yani olabilir uzatmadan.Yerden kaldırıp bir tur attıramadığım eke kuşları bırakırım aylar sonra giderim ki damdan inemiyolar perdahtan.Temiz hava serbestlik yarıyor..
Saygılar..
Yani olabilir uzatmadan.Yerden kaldırıp bir tur attıramadığım eke kuşları bırakırım aylar sonra giderim ki damdan inemiyolar perdahtan.Temiz hava serbestlik yarıyor..
Saygılar..
- fuatbc
Ad Soyad : xyz xyz
Forum Kayıt : 06/02/10
12/9/2010, 6:54 am
oguz bey ben sıze ancak soyle cevap verebılırım kuslar dısarı cıktıgında aska gelıp ucarsalar :) veya bırseylerden devamlı korkup ucarlarsa zamanla sefer olayı olabılır belkı ama benım bahsettıgım hıc ucmadan sefer yapan kus yoktur bız bosamı okadar ıdman verıyoz okadar zaman bosunamı harcıyoz :) varsa oyle kuslar herkes onu ıster nasıl olsa yorulmadan kus sefere gelecek kus ucurmak ıcın sabah 6 da kalkıyom uykusuz kalmam o kuslardan olursa :) saygılar.
- ali memati
Ad Soyad : ali nart
Doğum Tarihi : 11/04/76
Forum Kayıt : 23/07/10
12/9/2010, 10:01 am
Bazı oyun kuşları vardır ki çok çabuk oyuna girer.Perdah açar iştahlı olur tur[ben bunlara sefer yapar demiyorum]atar kimisi daha iyisini görmediği için böyle anlatırlar.ama salma içinde bunun olacağına inanmıyorum.SAYGILAR.
- eric
Ad Soyad : ali demir
Doğum Tarihi : 20/07/76
Forum Kayıt : 06/11/08
12/9/2010, 2:09 pm
bence oda bi sans, bende hem urastirarak sokulen yavrular oluyo hemde hic urastirmadan sokulen yavrular oluyo. sabah erkenden kumesi acarim yavrular kendi disari firlar ve ben ise giderim. hic gormem bile 1 ay sonra bakmisimki baya sokulmusler.
- MisafirMisafir
12/9/2010, 9:55 pm
Perdah kuşun oyun yaparken ayakları açması yani söyle diyim perdaha başlaması artık oyunu sökmüş olması inerken konarken takla atacak kıvama gelmiş olması demek... İçerde bıraktığında yaylanması esnemesi takla atıp inmesi vs...
12/9/2010, 9:58 pm
yani atmacanin ayaklari gibi durdugu gibimi mesela, ...
yere yakin durur gibi yani
yere yakin durur gibi yani
- MisafirMisafir
12/9/2010, 9:59 pm
Evet aşağıya doğru bak avatara koyayım...
12/9/2010, 10:05 pm
anladim, bu resmide hatirladim, anlatiyorlardi, dinliyordum ama anlam veremezdim, ama bunu yapan kusmu simdi iyi kus oluyor ?
Hani illaki bunun olmasimi gerek yoksa sadece bir artimi ?
Bende yapanda var, yapmiyanda, dogru söylemek gerekirse, bunu yapmiyanlar acikcasi benim daha hosuma gidiyor sanki, ama ben rengede baktigim icin, ondandir, bir vahsi hali var, bizim kuslarda evcil oldugu icin üzerlerinde bunu görüldügündenmi cok tutulur ?
Hani son olarak, iyimi kötümü, iyi bir Taklacinin bunu yapmasi mecburmu ?
Senide yoruyom Uygarim, hakkini helal et
Bende yapanda var, yapmiyanda, dogru söylemek gerekirse, bunu yapmiyanlar acikcasi benim daha hosuma gidiyor sanki, ama ben rengede baktigim icin, ondandir, bir vahsi hali var, bizim kuslarda evcil oldugu icin üzerlerinde bunu görüldügündenmi cok tutulur ?
- MisafirMisafir
12/9/2010, 10:18 pm
Abi bunu yapan iyi kötü diyemeyiz ama yapma şekli var kimi aşağıya bakar yapar inemey çabalar kimide bisiklet sürer gibi ayaklarla cırmalar tepinir gider yukarıya bi hızla...
Yani buda kuşa bağlı
Yani buda kuşa bağlı
12/9/2010, 10:19 pm
anladim, Allah razi olsun gönlü güzel kardesim
ellerin dert görmesin insallah
ellerin dert görmesin insallah
- DELIYUREK41
13/9/2010, 6:20 am
perdah ınıs esnasında yapılıyorsa ve taklalı oluyorsa ıyı dıyebılırız.ama bırde fıskırma esnasında perdah yapanlar vardırkı bunlar pek tutulmaz.cunku fısege ınmek ıcın gelmıslerdır ayak acısının sebebı budur.fısek esnasında perdah yapmayan ayaklarını karnına cekıp bası yukarı dıkerek fırlayan kuslar makbuldurlerKuscu-Murat demiş ki:anladim, bu resmide hatirladim, anlatiyorlardi, dinliyordum ama anlam veremezdim, ama bunu yapan kusmu simdi iyi kus oluyor ?
- oğuz06
13/9/2010, 1:12 pm
Fuat kardeşim sorulan bir soru vardı bende ona mukabil bir cevap yazdım.Yazımı iyi okursan mekan ve şartların ne kadar müsait olduğunu anlarsın.Ben örnek verdim ama her zaman ve her kuş bu şekilde yapar da demedim.Elbette ki emek vermeden iyi bir seyislik yapmadan netice beklemek mantık dışı.Bende inan köye gidince o temiz hava,o güzel ortamda iştaha geliyorum, takla atasım geliyor): kuşlar neden gelmesin.Köy ortamını biliyorsan anlarsın beni.Konuyu da olmayacak yerlere çekme; uçmayan uçak olmayacağı gibi,uçmadan sefer yapanda olmaz.
Paylaşım olsun dedim ama galiba her konuda paylaşım da iyi olmuyor..
Perdahı arkadaşlar yazmış sefere başlama vakti gelen teke alınması gereken kuş inmekte zorlanır kuşa dayanır yani buna perdahını alıyor denir.Tam oturduğunda kendini yaptığında artık perdah işini tamamlamıştır.Bir nevi fren mesafesi süresinde arabanın hareketine benzetebiliriz.Yani yerli araba gibi duruşlar da cayırtılı olacak ki dikkat çeksin:).Oyunda da turboyu açacak gazı(tabanı yada hedefi)bulunca fırlayacak.El freni çekili kalkış gibi olmayacak yani:)
Hani herkesin hayali o ferrariler,porscheler olur anlatır.Ama hemen hemen hepimizde varsa tabi o da hacı muratlar,şahinler,renolar olur ya emektarlar.
Eldeki ham armut,daldaki cam armuttan her zaman evladır...
Saygılar...
Paylaşım olsun dedim ama galiba her konuda paylaşım da iyi olmuyor..
Perdahı arkadaşlar yazmış sefere başlama vakti gelen teke alınması gereken kuş inmekte zorlanır kuşa dayanır yani buna perdahını alıyor denir.Tam oturduğunda kendini yaptığında artık perdah işini tamamlamıştır.Bir nevi fren mesafesi süresinde arabanın hareketine benzetebiliriz.Yani yerli araba gibi duruşlar da cayırtılı olacak ki dikkat çeksin:).Oyunda da turboyu açacak gazı(tabanı yada hedefi)bulunca fırlayacak.El freni çekili kalkış gibi olmayacak yani:)
Hani herkesin hayali o ferrariler,porscheler olur anlatır.Ama hemen hemen hepimizde varsa tabi o da hacı muratlar,şahinler,renolar olur ya emektarlar.
Eldeki ham armut,daldaki cam armuttan her zaman evladır...
Saygılar...
- sefa54
Ad Soyad : sefa ak
Doğum Tarihi : 13/10/86
Forum Kayıt : 09/02/09
13/9/2010, 7:35 pm
slmlar kuş uçmadan oyun sökebilir kafeste ama dışarda uçurduğunuzda bence sefr yapmaz benim kuşlarımdanda var hiç uçmadan oyun açan dışarı çıktıklarında sadece perdah alıp taklayla konuolar sefr yok ...
- DELIYUREK41
14/9/2010, 4:36 am
bu ıcerde soken kuslarda duzenlı ucurulsada gezme gelıp fısek olayı falan olmuyormu.hıc beslemedım merakımdan soruyorum
- oğuz06
14/9/2010, 8:11 am
Bildiklerim yazayım eksik olabilir.Ankarada bu tür kuşlara kümes söküğü deniyor.Bir arkadaşta var hiç uçmamış içerde tavandan inmiyor, dersin ki dışarı çıksa göğü delecek ama dışarı çıkınca o kuş değil sefer yapmıyo perdahlı iniyo.Hatta kümeste sökmüş ve dışardan uçurulan kuşların sıfırdan başladığını çok duydum.
Zaten mantık dahilinde nefeslenmeden kendini yapmadan sefere gelirmi?
Son olarak kuş ne kadar iyi olursa olsun iyi bir eğitim ve antraman olmadan netice beklenemez.
Tıpkı en iyi koşucu ben iyiyim yatayım diyemediği gibi...Hatta ondan fiziki ve genetik olarak daha altı,iyi beslenme,düzenli ve yerinde antraman v.s onu da geçebilir.
Önemli olan içinde olanı tam anlamıyla dışarı çıkarta bilmek bunun nasıl olacağı aşikar.
İçinde yoksa zaten yapacakta bişey olmaz...
Saygılar...
Zaten mantık dahilinde nefeslenmeden kendini yapmadan sefere gelirmi?
Son olarak kuş ne kadar iyi olursa olsun iyi bir eğitim ve antraman olmadan netice beklenemez.
Tıpkı en iyi koşucu ben iyiyim yatayım diyemediği gibi...Hatta ondan fiziki ve genetik olarak daha altı,iyi beslenme,düzenli ve yerinde antraman v.s onu da geçebilir.
Önemli olan içinde olanı tam anlamıyla dışarı çıkarta bilmek bunun nasıl olacağı aşikar.
İçinde yoksa zaten yapacakta bişey olmaz...
Saygılar...
- sefa54
Ad Soyad : sefa ak
Doğum Tarihi : 13/10/86
Forum Kayıt : 09/02/09
14/9/2010, 9:32 am
benim damızlığa ayırdığım kendi sökük bi erkeğim var uçurma değilde 1-2 kere kalktı havada aynı oyun sökmüş kuş gpi uçuo sert düz takla vuruo koncağa zaman kısılıp sert bi takla vuurp inio sefer yok yhani ama yapan belki çıkar 10 tanede 1 :)
14/9/2010, 12:02 pm
bi kuşun kendi kendine sökülmesi için kendi kendine uçması gerekir bunun en basit yolu dışarıya düzenli salınan kuşların hevesle yada çevreden korkarak uçması ve taklayı çevirmesidir ilk kalkışta taklayı çeviren yavrular gördüm 1. göt atıp 2. ye takla çeviren kuş gördüm taklayı çeviren yavru çatıdan inip kalkarken zamanla perdah alabilir perdah alan kuş her zaman rahat inemeyeceğinden perdah yaptıkça hızlı ve seri takla vurmayı kavrar ve kolay kolay inemez hale gelince kuş nefese binme ve sefere başlama olaylarıyla kendi kendini sökmüş olur fakat kuşun çatıdan yere yerden çatıya hareket etmesi lazım yoksa tavuk gibi yayılıp birden oyun alan kuş yoktur bende bi boz dişi var hiç uçmadan kümeste kendi açtı odada 3 takla vuruyodu fakat taklaları gevşek atıyodu geniş çeviriyodu kuşu uçurmaya başladım havada göt atıyodu kısa zamanda taklayı çevirdi beslediğim yerin dar olması ve kuşun çatıdan inememesi nedeniyle kuşu makasladım evde duruyo yavrusunun alıyorum kuşun zaten anası babası belli kuşlar rasgele bi kuş makaslamadım kuşun damarına göre değişir 11 günde sefere başlayan yavru uçurdum bu sene kuşu yatırdım halen yatıyo yada tülek görenece takla atmayıp tülekten çıkınca kısa zamanda oyun alan kuşlar uçurdum kuşun soyuna göre değişir oyun kuşunun en iyisi bence tülekten yada yavrudan sonra oynayandır
15/9/2010, 2:15 pm
Masallah, yorumlar birbirinden güzel, bizde daha bu tüm detaylari görecek göz yok malesef, henüz ögrenme asamasindayiz, ilerde insallah, ...
ellerinize ve gönüllerinize saglik
Saygilar
ellerinize ve gönüllerinize saglik
Saygilar
- MisafirMisafir
24/10/2010, 3:44 pm
sokulur kardesi bende hala var atsam atamiyom satsam satamiyom kumesde oyun acmis kuslar gibi yapisirlar tavana gelelim ucusuna disari cikartdiklarim dan ikisi ucum iyi yalniz dalipda cikarken ilk taklayi cevirince sanki felc olmus gibi olduklari yere cakiliyorlar 4 yil once denedim ikisi aynen boyle yapti ikisi cok hareketli oldular ama cikisi falan boktan oldugu icin dagittim gitti
- bozlak42
Doğum Tarihi : 01/01/82
Forum Kayıt : 06/06/09
24/10/2010, 7:05 pm
Arkadaşlar eski görev yerim olan tuzlada bir bozlak yani sabuni vardı tek başına bir yaşlı amca bakıyordu.Kuşa sadece yem veriyordu.Bizde 200 metre flan ilerde terasta kuş uçuryorduk.Devamlı yoldan gelip geçerken o kuştaydı gözümüz.Yabani kuşlarla beraber takılıyordu.Birğün bir gördüm kuşu kuş öle bir oynadiki anlatamam tek başına ben artık seferlerini sayamıyordum.Yeterki kuşun kanında olsun oynar zamanı gelincer ama kanında yoksa günde 10 satte uçursan oynamaz.Önemli olan damar gerisi yalan