SAKARYA 2010 YILI TAKLACI GÜVERCİN YARIŞMALARI
+15
timur
refik34
tolga40
M.TURAN
qüclü2008
tohatlı
fuatbc
Forum Admin
yunus81
malibadur
kerimikiz1953
SEFA
DELIYUREK41
kırıkkaleli metin
şenol tunç
19 posters
- şenol tunç
Ad Soyad : şenol tunç
Doğum Tarihi : 25/03/61
Forum Kayıt : 21/04/09
SAKARYA 2010 YILI TAKLACI GÜVERCİN YARIŞMALARI
13/9/2010, 12:42 pm
Sakarya güvercin sevenler ve yetiştirenler derneğinin düzenlemiş olduğu 2010 yılı yarışması 31 ağustos tarihinde sona ermiştir.
Yarışmaya Ankara-İstanbul-İzmit ve Sakarya bölgesinden toplam 281 yarışmacı katılmıştır.
Yasrışmadaki dereceler.
1.Yılmaz DOĞUER ANKARA BÖLGESİ 96 PUAN
2.Ercan TUNCA SAKARYA BÖLGESİ 90,5 PUAN
3.Mustafa TURAN SAKARYA BÖLGESİ 87 PUAN
4.Cemil ÇANAKÇI SAKARYA BÖLGESİ 61,5 PUAN
Alarak kupa ve ödül kazanmayı hak etmişlerdir.
Yarışmamıza katılan,tüm yarışmacı arkadaşlara teşekkür ederiz.
Yönetim adına
Şenol TUNÇ
Yarışmaya Ankara-İstanbul-İzmit ve Sakarya bölgesinden toplam 281 yarışmacı katılmıştır.
Yasrışmadaki dereceler.
1.Yılmaz DOĞUER ANKARA BÖLGESİ 96 PUAN
2.Ercan TUNCA SAKARYA BÖLGESİ 90,5 PUAN
3.Mustafa TURAN SAKARYA BÖLGESİ 87 PUAN
4.Cemil ÇANAKÇI SAKARYA BÖLGESİ 61,5 PUAN
Alarak kupa ve ödül kazanmayı hak etmişlerdir.
Yarışmamıza katılan,tüm yarışmacı arkadaşlara teşekkür ederiz.
Yönetim adına
Şenol TUNÇ
- kırıkkaleli metin
Ad Soyad : metin şahin / metin.s@msn.com
Doğum Tarihi : 18/01/76
Forum Kayıt : 31/01/10
Geri: SAKARYA 2010 YILI TAKLACI GÜVERCİN YARIŞMALARI
14/9/2010, 9:47 am
birinci ve ikinci olankuşların yaptıkları oyun hakkında bilgi verebilirmisiniz
- DELIYUREK41
Ad Soyad : murat koç
Doğum Tarihi : 10/03/84
Forum Kayıt : 21/06/10
14/9/2010, 10:05 am
ARKADASLARI TEBRIK EDIYORUM.DARISI BASIMIZA INSALLAH
- SEFA
Ad Soyad : SEFA ERSOY
Forum Kayıt : 05/09/08
14/9/2010, 10:38 am
yarışmada derece alan arkadaşları tebrik eder başarılarının devamını dilerim
- kerimikiz1953
Ad Soyad : kerim ikiz
Doğum Tarihi : 01/01/53
Forum Kayıt : 30/08/08
14/9/2010, 12:55 pm
sakaryada yapılan taklacı güvercin yarışmacıları cani gönülden kutlar yeni gelecek senelerde başarılarını bekleriz selamlar tüm sakaryalı kuşçulara
kerim ikiz ist
kerim ikiz ist
- malibadur
Ad Soyad : mehmet ali badur
Forum Kayıt : 14/07/10
28/9/2010, 9:15 am
kerim bey kuşların puanlamaları neye göe yapılıyor .kütahyada puanlar kuşun metre gidişine göre veriliyor.yani bizde puanlar yüksek çıkıyor.sizin puan hesablamanız hakkında bilgi verirseniz aydınlanmış oluruz .(mesala şu an birinci durumda olan 500 puan civarında)selamlar.
- MisafirMisafir
28/9/2010, 10:30 am
Tebrikler ödül alanlara başarılarının devamını diliyorum, diğer yarışmacı arkadaşlarda inşallah bundan sonraki yarışmalarda başarılı olurlar...
Tüzüğü de paylaşırsanız seviniriz...
Tüzüğü de paylaşırsanız seviniriz...
- yunus81
Ad Soyad : Şenol Turan
Doğum Tarihi : 01/03/81
Forum Kayıt : 03/11/09
2/10/2010, 12:28 pm
Arkadaşlar Merhaba;
2010 Yarışmasında 1. olan kuşun performansı ve yarışa uçtuktan sonraki antremanından görüntüler gönderiyorum. Kuşun Özgür İplikçi arkadaşımızın olduğunu ancak Yılmaz Bey adına uçtuğunu biliyorum.
Selamlar.
YILMAZ DOĞUER ANKARA 1 YAŞINDA DUMANLI ERKEK 96 PUAN
1. 8 TAKLALI 20 METRE 5.5 PUAN TABAN TAKLALI
2. 8 TAKLALI 30 METRE 6 PUAN
3. 4 TAKLALI 20 METRE 6 PUAN TABAN TAKLALI
4. 3 TAKLALI 15 METRE 3.5 PUAN
5. 8 TAKLALI 40 METRE 7.5 PUAN
6. 5 TAKLALI 35 METRE 7.5 PUAN
7. 4 TAKLALI 15 METRE 3.5 PUAN
8. 3 TAKLALI 10 METRE 3 PUAN
9. 3 TAKLALI 20 METRE 4 PUAN
10. 4 TAKLALI 25 METRE 5.5 PUAN
11. 4 TAKLALI 35 METRE 7 PUAN
12. 5 TAKLALI 20 METRE 5 PUAN TABAN TAKLALI
13. 4 TAKLALI 10 METRE 3 PUAN
14. 5 TAKLALI 15 METRE 3.5 PUAN
15. 6 TAKLALI 25 METRE 5.5 PUAN
16. 6 TAKLALI 25 METRE 7.5 PUAN TABAN TAKLALI
https://www.dailymotion.com/video/xcrqob_iyte-oyun-kuyu_animals
2010 Yarışmasında 1. olan kuşun performansı ve yarışa uçtuktan sonraki antremanından görüntüler gönderiyorum. Kuşun Özgür İplikçi arkadaşımızın olduğunu ancak Yılmaz Bey adına uçtuğunu biliyorum.
Selamlar.
YILMAZ DOĞUER ANKARA 1 YAŞINDA DUMANLI ERKEK 96 PUAN
1. 8 TAKLALI 20 METRE 5.5 PUAN TABAN TAKLALI
2. 8 TAKLALI 30 METRE 6 PUAN
3. 4 TAKLALI 20 METRE 6 PUAN TABAN TAKLALI
4. 3 TAKLALI 15 METRE 3.5 PUAN
5. 8 TAKLALI 40 METRE 7.5 PUAN
6. 5 TAKLALI 35 METRE 7.5 PUAN
7. 4 TAKLALI 15 METRE 3.5 PUAN
8. 3 TAKLALI 10 METRE 3 PUAN
9. 3 TAKLALI 20 METRE 4 PUAN
10. 4 TAKLALI 25 METRE 5.5 PUAN
11. 4 TAKLALI 35 METRE 7 PUAN
12. 5 TAKLALI 20 METRE 5 PUAN TABAN TAKLALI
13. 4 TAKLALI 10 METRE 3 PUAN
14. 5 TAKLALI 15 METRE 3.5 PUAN
15. 6 TAKLALI 25 METRE 5.5 PUAN
16. 6 TAKLALI 25 METRE 7.5 PUAN TABAN TAKLALI
https://www.dailymotion.com/video/xcrqob_iyte-oyun-kuyu_animals
- yunus81
2/10/2010, 12:39 pm
Merhaba;
Bu da yarış günü olan performansından görüntüler.
- MisafirMisafir
2/10/2010, 4:11 pm
Maşallah kuş güzel...
Tebrikler başarılarının devamını dilerim ayrıca...
Benim kafama takılan nokta terasta uçuyor ve bu kuş seferlerinin genelinde 3metrenin üstünden alıyor, tüzükte alt sınır kaç metre bilginiz varmı hocam...
Birde fişek uzunlukları abartılı olmuş hakem heyeti bonkörmüş bence
Benim kafama takılan nokta terasta uçuyor ve bu kuş seferlerinin genelinde 3metrenin üstünden alıyor, tüzükte alt sınır kaç metre bilginiz varmı hocam...
- yunus81
2/10/2010, 5:15 pm
uygar demiş ki:Maşallah kuş güzel...
Merhaba Uygar Hoca'm;
Yarışmalardaki tüzüklerin hepsinde kuşun 3 metre ve altına inmediği seferleri geçersiz sayılıyor. Bu yarışmada da bu şekilde.
Bu videoyu görünce ben de öyle zannetmiştim, ama kuş tüm seferlerinde 3 metrenin altına inmiş.
Hakem heyeti için ise şunu söyleyebilirim: Çok kıdemli hakemler. Metre konusunda oldukça tutarlıdırlar. Ben bu konuda bir bonkörlük olduğunu düşünmem çünkü hakemlerin çoğunu tanıyorum ve kalitelerini biliyorum. Hakkaniyetten taviz vermeyen bir ekipleri var. Sakarya yarışmalarının her ikisi için de bunu söyleyebilirim.
Selamlar.
Şenol
- MisafirMisafir
2/10/2010, 8:56 pm
Anladım abi bizim bildiğimiz tüzük yani...
Çekimden kaynaklanıyorda olabilir sanki yüksek gibi geliyor ama tam hizasında olsa kamera yanılmayız...
Ayrıca antrenman uçusuymuş yorum yaptığım performans günü oynamıştır doğrudur...
Hakem heyetine de saygılarımızı sunar onlarında görevlerinde daimi olmalarını temenni ederim, işin aslı metre işini pek sevmem zaten 15 metre üzeri geçerlidir benim için, kuş güzel hak etmiş kazanmış başarılarının devamını dilerim...
Çekimden kaynaklanıyorda olabilir sanki yüksek gibi geliyor ama tam hizasında olsa kamera yanılmayız...
Ayrıca antrenman uçusuymuş yorum yaptığım performans günü oynamıştır doğrudur...
Hakem heyetine de saygılarımızı sunar onlarında görevlerinde daimi olmalarını temenni ederim, işin aslı metre işini pek sevmem zaten 15 metre üzeri geçerlidir benim için, kuş güzel hak etmiş kazanmış başarılarının devamını dilerim...
- fuatbc
Ad Soyad : xyz xyz
Forum Kayıt : 06/02/10
3/10/2010, 12:22 am
banada 3 metrenın usttunden alıyor gıbı geldı ama tabı canlı ızlemekle vıdeodan ızlemek farklı vıdeolar genelde ıyı yada kotu bır sekılde yanıltıcı olabılıyor.
- malibadur
Ad Soyad : mehmet ali badur
Forum Kayıt : 14/07/10
6/10/2010, 9:18 am
arkadaşlar öncelikle 1.olan kuş,u ve sahibini kutluyorum.bu kuş videodan anladığım kadarıyla genelde 3 metrenin altına altına düşmüyor.ve çıkmaya başladığı mesafeden uzaklaşıyor yani yamuk gidiyor gibi geldi.kütahya yarışmalarında diyelim 40 metre ip gibi gitsin sonraki metrelerde kuş yamulttumu o sefer için hiç puan alamıyor.mübalağa etmiyorum.hayvan fişeğe başladımı 2-3 metre kendine atıyor.buda kütahya festivalinde başlangıç noktası olarak sayılmıyor.bence tüm dernekler festival puanlamalarını ve kuşta istenen genel özelliklerini türkiye genelinde tek puan sistemi vegenel özelliklerde(mesela taban taklası alçağa sokulma) ve bunlar gibi birçok konuda birleşip anlaşabilirlerse standart ve kalitenin daha artacağına ve biz kuş severlerin ne istediğine bilen ve ona göre en iyisine beslemeye çalışırız gibi geliyo.kesinlikle bu kuşu küçümsemek gibi bir niyetim yok 1.olan kuşa ve bakıcısının hakkını vermek gerek.herkese selamlar
- tohatlı
Ad Soyad : ömer tahir
Doğum Tarihi : 04/02/79
Forum Kayıt : 20/09/10
7/10/2010, 6:31 am
bu kus birinci olmussa yazık olmus o kus terasta ucuyosa ordakı kafeslerden daha asagı gelmeli bence ayrıca geldiği zaman hırsla cekmelı kendını oda yok kusta artı bu kusta kacmda yok,cok sıradan bu kus bence sahıbı hayrını görsun ama burdsa bi cok video izledim sakallı sadıgın veya aksaraylı vedatın kusları bu kusa bin basar kacım izlemek isteyenler sakallı sadıgın yavruyu izlesin adam gibi dönen kus izlemek isteyuenlerde aksaraylı vedatın videoyu sonrada bunu izleyin arada ucurum var.
- kırıkkaleli metin
Ad Soyad : metin şahin / metin.s@msn.com
Doğum Tarihi : 18/01/76
Forum Kayıt : 31/01/10
7/10/2010, 7:01 am
s.a
arkadaşlar kupaya uçup derece almış kuşlara butarz yorumlar yapmanız bence çok komik ve düşündürücü. bilende yazıyo bilmeyende, arkadaşlar rahat olun kim kimseye bedavadan birincilik vermez. ayrıca şunun kuşu bundan daha iyi onun kuşu bundan daha çok kaçar laflarıda boş. ozaman millet uçuracak daha iyisi varsa kupayı alacak. ayrıca görüyorumki burda herkezin kuşçuluğu gördükleri birkaç videodan ibaret. videolarda gördükleriniz kadar kuşlar iyidedeğil kötüde değil yani videolar yanıltıcı olabiliyo. oyüzden bence acemice yorumları bırakalım. ayrıca buna kaçkere tartışmıştık. bu nasıl birinci olmuş şunun kuşu daha iyi mevzuları herdönem konuşuluyo, doğrudur biyerde gördüğünüz bi kuş bu birinci olan kuştan daha uzun kaçıyodur ama seferi azdır. yerine konmuyodur. inişi kötüdür yani v.s
kupa kriterlerine uymuyodur. buyüzden kupalara uçmuş derece almış kuşlaa çamur atmak bence çok gereksiz ve anlamsız. insanları güldürmeyin kendinize . kupa kriterlerine uyan kuş bulmak inanın çok ama çok zor vede çok emek isteyen bir uğraşı,
herkeze sayğılar.
arkadaşlar kupaya uçup derece almış kuşlara butarz yorumlar yapmanız bence çok komik ve düşündürücü. bilende yazıyo bilmeyende, arkadaşlar rahat olun kim kimseye bedavadan birincilik vermez. ayrıca şunun kuşu bundan daha iyi onun kuşu bundan daha çok kaçar laflarıda boş. ozaman millet uçuracak daha iyisi varsa kupayı alacak. ayrıca görüyorumki burda herkezin kuşçuluğu gördükleri birkaç videodan ibaret. videolarda gördükleriniz kadar kuşlar iyidedeğil kötüde değil yani videolar yanıltıcı olabiliyo. oyüzden bence acemice yorumları bırakalım. ayrıca buna kaçkere tartışmıştık. bu nasıl birinci olmuş şunun kuşu daha iyi mevzuları herdönem konuşuluyo, doğrudur biyerde gördüğünüz bi kuş bu birinci olan kuştan daha uzun kaçıyodur ama seferi azdır. yerine konmuyodur. inişi kötüdür yani v.s
kupa kriterlerine uymuyodur. buyüzden kupalara uçmuş derece almış kuşlaa çamur atmak bence çok gereksiz ve anlamsız. insanları güldürmeyin kendinize . kupa kriterlerine uyan kuş bulmak inanın çok ama çok zor vede çok emek isteyen bir uğraşı,
herkeze sayğılar.
- qüclü2008
Ad Soyad : MURAT TAŞKIN
Forum Kayıt : 13/11/09
7/10/2010, 7:11 am
o catıya cıkanlar bısey bılmıor tohatlı sen onlardan buyuk kuşcusun ;)
- MisafirMisafir
7/10/2010, 10:39 am
kırıkkaleli metin demiş ki:s.a
herkeze sayğılar.
:223:
- M.TURAN
Ad Soyad : mustafa
Forum Kayıt : 08/04/10
7/10/2010, 6:46 pm
Selamün Aleyküm Arkadaşlar.
Bu yazıyı kimseyle tartışmak için yazmıyorum,sadece bilgi vermek için yazıyorum.Bu kuşu puanlayan hakem heyeti içinde görev alan bir kişiydim.Kuş yarışmaya uçtuğu gün ne yaptıysa en adaletli bir şekilde hak ettiği puanı almıştır.Bazı arkadaşlar 3 metrenin altına girmedi diye yazıyor tarasın ucundaki demir boru 2.40 cm dir mesafeye girip girmedi konusunda en ufak yanılgı söz konusu değildir.Kimi arkadaşlar da kuşun iyi oynamadığını belirtiyorlar kuş beğenmek ayrı şey puanlamak ayrı şey yarış tüzüğüne göre iyi oynarsa iyi puan alır kötü oynarsa düşük puan alır.Nasıl Barsolona veya Real Madrit her maçı iyi oynayarak kazanmıyorsa kuş ta öyledir.Selam ve saygılarımı sunarım.
Bu yazıyı kimseyle tartışmak için yazmıyorum,sadece bilgi vermek için yazıyorum.Bu kuşu puanlayan hakem heyeti içinde görev alan bir kişiydim.Kuş yarışmaya uçtuğu gün ne yaptıysa en adaletli bir şekilde hak ettiği puanı almıştır.Bazı arkadaşlar 3 metrenin altına girmedi diye yazıyor tarasın ucundaki demir boru 2.40 cm dir mesafeye girip girmedi konusunda en ufak yanılgı söz konusu değildir.Kimi arkadaşlar da kuşun iyi oynamadığını belirtiyorlar kuş beğenmek ayrı şey puanlamak ayrı şey yarış tüzüğüne göre iyi oynarsa iyi puan alır kötü oynarsa düşük puan alır.Nasıl Barsolona veya Real Madrit her maçı iyi oynayarak kazanmıyorsa kuş ta öyledir.Selam ve saygılarımı sunarım.
- MisafirMisafir
7/10/2010, 8:32 pm
M.TURAN demiş ki: Selamün Aleyküm Arkadaşlar.
Aydınlatma için teşekkürler...
- kerimikiz1953
Ad Soyad : kerim ikiz
Doğum Tarihi : 01/01/53
Forum Kayıt : 30/08/08
7/10/2010, 8:49 pm
sayın m .turan kuşçu arkadaş sen ve senin gibi puantür arkadaşların haksızlık yapacaklarına inanmam çünkü bizler bir kuş sevenler olarak oynuyan kuşun hakını vermemiz lazım ve ben de buna eminim verildiğinden oyun kuşu olarak neticeye giren kuşçu arkadaşları tebrik ederim ve hepinize saygılar dilerim
kerim ikiz ist 1953
kerim ikiz ist 1953
8/10/2010, 5:54 am
maşallah kuş 1.hak etmiş çok güzel oyunları var yılmaz bey tebrik ederim
8/2/2011, 10:47 pm
Güvercini yarışma aşamasına kadar getiren yetiştiricisine ve hakem heyetine teşekkürler.Söz konusu arkadaşın başarı garefiğinin devamı dileğiyle.Selam ve Saygıyla
9/2/2011, 12:41 pm
s.a.
derece alan , derece alacak kadar standart kuş yetiştirebilmiş arkadaşlara
selamlar saygılar
soyları merakları daim olsun ...
derece alan , derece alacak kadar standart kuş yetiştirebilmiş arkadaşlara
selamlar saygılar
soyları merakları daim olsun ...
9/2/2011, 9:09 pm
Yarismaya katilan ve dereceye giren kuscu arkadaslara emeklerinden dolayi saygi ve sevgiler.
5/3/2011, 3:12 pm
arkadaslar kupaya kus ucurmak
kusu hazirlamak emek bilgi birikim ister
lutfen kupaya kus ucurupta derce alan
almayan kuscu buyuklerimizde kucuklerimizde
saygi gosterelim kupa gunu oynamaz ertesi gun
ortaligi yikar kupa isi farklidir birazda sanstir
butun istirakci arkadaslari tebrik ediyorum
basarilarinin devamini dilerim.
slmlar ankarali seckin belcika.
kusu hazirlamak emek bilgi birikim ister
lutfen kupaya kus ucurupta derce alan
almayan kuscu buyuklerimizde kucuklerimizde
saygi gosterelim kupa gunu oynamaz ertesi gun
ortaligi yikar kupa isi farklidir birazda sanstir
butun istirakci arkadaslari tebrik ediyorum
basarilarinin devamini dilerim.
slmlar ankarali seckin belcika.
- Kırıkkaleli Haydar
Ad Soyad : Haydar Yılmaz
Doğum Tarihi : 27/05/79
Forum Kayıt : 26/10/10
5/3/2011, 9:50 pm
kupa alan kuşların yetiştiricilerini tebrik ederim sonuna kadar hak etmişler güle güle besleyin
6/3/2011, 4:21 am
Kus bu, akilmi erir buna, ucarmi ucar, ucmazmi ucmaz, ... Seckin abinin dedigi gibi, zaten kendini kupaya yazdiran kendine güldürmek icin yazdirmaz adini, ucmaz isede o gün kusu, her ne sebepten dolayi olursa olsun, bu dünyanin sonu anlamina gelmez ve gelmemeli, nasip demek gerek, ... bunu alay konusu yapanin aklida o kadardir, ... kus ve onun performansi ile ölcülmemeli bana göre, ...
Derece alanlari tebrik ederim, alamiyanlarada birdahakine insallah demek geliyor icimden, ... maksat sosyal faliyet olsun, idda ile kus ucmaz, o isterse ucar, seyislik karsilikliz olmamali, az cok ne ekilirse oda bicilir, gününde olsun yeterki, ...
Saygilar
Paylasim icin tskler
Derece alanlari tebrik ederim, alamiyanlarada birdahakine insallah demek geliyor icimden, ... maksat sosyal faliyet olsun, idda ile kus ucmaz, o isterse ucar, seyislik karsilikliz olmamali, az cok ne ekilirse oda bicilir, gününde olsun yeterki, ...
Saygilar
Paylasim icin tskler