kuşta kafa 411k

Join the forum, it's quick and easy

kuşta kafa 411k

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

kuşta kafa

+6
tohatlı
ahmet3826
freaxs
Kuscu-Murat
sadık bayar
tolga40
10 posters
tolga40
Ad Soyad : yıldız
Forum Kayıt : 01/08/08
http://site.mynet.com/tolga40/

kuşta kafa Empty kuşta kafa

16/9/2010, 4:43 am
oyun kuşunda kafa çok önemlidir kuş başka çatıya başka kümese inmemelidir zer döneminde bile başka yerlere teslim olmamalıdır,hatta damarlı kuş deriz kuşu yeni alırsın alştırma uygulamadan kuşların içine salırsın kuş biraz durur evini aramak için kalkar evini bulamayacağını anlayınca etraftaki kuşlara hiç bakmadan tekrar kaktığı yere geri iner bu tarz kuşlar yetiştirmek için ne yapılmalı zerde çok yavru kaybettik ,bazı kuşçular vardır yeme yeni düşmüş güvercinleri bile kolay kolay alışmaşken yıllarca beslediğiniz kuş attığınız yerde kalır
sadık bayar
sadık bayar
Ad Soyad : sadık
Forum Kayıt : 08/08/10

kuşta kafa Empty Geri: kuşta kafa

16/9/2010, 6:42 am
merhaba tolga bence kuşun kalitesi burda on plana cıkıyor zaten besledıgın kusun herşeyını bılmen lazım 1 yem yedıgı yere ınmesı sart 2 yavru bakacak 3 kumesıne oynuyacak bu vasıflarda kuş beslemek bıraz zaman ıster farklı farklı kuş sokarsan araya tutmaz bu dedıklerını yasarsın tabı hersey kusta bıtmıyor seyıslıkde cok onemlı bı kusu gunde 3 4 defa kaldırısan o kuşun baska yerlere atması cok normal hakkını wermek lazım tuy donemınde kusu yormamak lazım bence benım fıkrım bu.. kuşta kafa 3434830833
Anonymous
Misafir
Misafir

16/9/2010, 4:26 pm
Kuşta kafa ilk önce ırkla alakalıdır bence eğer ki elinde bir kuş var kendisi yavruya bakmıyor oyunda sağa dola oynuyor yada gidip komuşunun evine iniyor o kuşun altından da odan iyisi gelmez kanında o özellikleri aynen taşır eğer bu özellikler dominantsa önüne geçemezsin burda seyislik devreye girer senin eğitmenliğin ne derece iyiyse kuşta o kadar iyi olur kuşta zaten kafa yok sende bu hayvanı iyi eğitmezsen öyle gider...

Birde kuşu yavruyken eğitme olayı vardır yeme vurmaya başladı mı toprakta yem yedirmezsin kümesin içinde yemlersin çatıya kondurmazsın kondumu aç bırakırsın bi şekilde kuşun bilinçaltına işlemen lazım yapacaklarını ve yapmayacaklarını, nasıl alışırsa öyle gider eğer topraktan yem yemiyorsa o kuş kaybolsa başka yere de gitse topraktan yem yemez yabancıdır çünkü...

Benim çevremde bu tip yöntemler kullanan çok büyüklerim var çoğuda başarılı...

Küçüktüm bi komşumuz vardı 60 yaşlarınıda kuşları vardı yıllarca besledi uçurdu adam öldü çocukları kuşlarını sattı kuşlar aradan aylar geçiyor tek tek geliyor eve duvarın diğer tarafı da bizim kümes adamın kuşlarını kümese sokamazdık 1 hafta çatıda aç beklerdi de inmezdi...
Kuscu-Murat
Kuscu-Murat
Ad Soyad : Murat Göcmen
Doğum Tarihi : 04/02/78
Forum Kayıt : 04/01/10
http://murat-tuna66.jimdo.com/

16/9/2010, 4:57 pm
eline saglik
tolga40
Ad Soyad : yıldız
Forum Kayıt : 01/08/08
http://site.mynet.com/tolga40/

16/9/2010, 5:24 pm
uygar demiş ki:Kuşta kafa ilk önce ırkla alakalıdır bence eğer ki elinde bir kuş var kendisi yavruya bakmıyor oyunda sağa dola oynuyor yada gidip komuşunun evine iniyor o kuşun altından da odan iyisi gelmez kanında o özellikleri aynen taşır eğer bu özellikler dominantsa önüne geçemezsin burda seyislik devreye girer senin eğitmenliğin ne derece iyiyse kuşta o kadar iyi olur kuşta zaten kafa yok sende bu hayvanı iyi eğitmezsen öyle gider...

Birde kuşu yavruyken eğitme olayı vardır yeme vurmaya başladı mı toprakta yem yedirmezsin kümesin içinde yemlersin çatıya kondurmazsın kondumu aç bırakırsın bi şekilde kuşun bilinçaltına işlemen lazım yapacaklarını ve yapmayacaklarını, nasıl alışırsa öyle gider eğer topraktan yem yemiyorsa o kuş kaybolsa başka yere de gitse topraktan yem yemez yabancıdır çünkü...

Benim çevremde bu tip yöntemler kullanan çok büyüklerim var çoğuda başarılı...

Küçüktüm bi komşumuz vardı 60 yaşlarınıda kuşları vardı yıllarca besledi uçurdu adam öldü çocukları kuşlarını sattı kuşlar aradan aylar geçiyor tek tek geliyor eve duvarın diğer tarafı da bizim kümes adamın kuşlarını kümese sokamazdık 1 hafta çatıda aç beklerdi de inmezdi...

kuşta kafa 89498
Anonymous
Misafir
Misafir

16/9/2010, 5:33 pm
:112:
freaxs
freaxs
Ad Soyad : ufuk sahin
Doğum Tarihi : 10/05/85
Forum Kayıt : 12/01/10

16/9/2010, 8:01 pm
oyun kuşunda kafa çok önemli doğru soylüyorsunuz ama nerede kafasız kuş var bizi buluyor sıkışan kuş kendini yan çatılara atmaya bakıyor şimdi biriniz çıkıp bana yanlışsın her kuş oyle değil diyecek tamam zaten oyle değil illede kendi çatıma inmek için uğraşan kuş yokmuydu vardı genelde bu kuşlarda tabirimizce iyi kuştur çok akıllı olmasının yanındada çok nazik olurlar kümese bi veba girse ilk önce bu kuşa gelir yada atmaca dalacaksa birsürü kuş olsun arasından boyle kuşu bulur yani diyeceğim akıllı kuşun başı dertten kurtulmaz
yerde besleyen bir arkadaşımın yalan olmasın 30 tane kuşu vardı onunda benimde gözümde sadece bir sabunusi vardı kuş ne yapar eder o binaların arasından aralara dalar bitişik binanın dibinden vururdu fişeği o bina kadar birtane daha giderdi başka çatıya yada herhangi yere inmezdi bir gün hayvanın en kötü inişi bahçenin önüne oldu onuda çitlerin arasından değilde giriş kapısından yürüme yuvaya gelince bize pes yani dedirtmişti ama sonuçta kedinin gazabından kurtulamadı kuşta kafa 3419840488
ahmet3826
ahmet3826
Ad Soyad : ahmet zola
Forum Kayıt : 09/09/10

4/10/2010, 9:20 pm
evet başka çatıya gidip konuyor bekleki yem yemek için gelsin ancak hava kararmaya yakın geliyor ne yapalım satıp kurtulalım mı...yoksa 3-5 gün kanatları bağlayıp çatıda mı bakletelim faydası olurmu....
Anonymous
Misafir
Misafir

4/10/2010, 9:27 pm
3 5 gün kanat bağlamana gerek yok 3 5 gün yem vermedin mi kovalasanda gitmez kuşta kafa 634977988

Baktın fayda etmiyor doldur düdüklüye çağır eşi dostu...
tohatlı
tohatlı
Ad Soyad : ömer tahir
Doğum Tarihi : 04/02/79
Forum Kayıt : 20/09/10

5/10/2010, 11:41 am
ARKADASLAR HAKLISINIZ KUSUN İÇİNDE OLACAK AMA BİR NOKTA DAHA VAR UÇURDUGUN NOKTA,UCURDUGUN YER ,YER DEĞİLSE ETRAFTA APARTMAN COKSA KUSTA SIK DÖNEKTE VEYA YAVRUYSA KONMA OLAYI YUKSEK
ahmet3826
ahmet3826

5/10/2010, 3:52 pm
bu hafta sonu deneyim baktım olmuyor pilav üstü yaparım ne yapalım... kuşta kafa 3149687655
agokmen
agokmen
Ad Soyad : aydın gökmen
Doğum Tarihi : 05/07/64
Forum Kayıt : 31/07/09

5/10/2010, 5:26 pm
benim için 10 numara kuş yerine hakim olan kuştur kuş yerine inecek arkadaşlar inmezse ejderha olsa ne yazar yanlışmıyım....
ahmet3826
ahmet3826

5/10/2010, 7:16 pm
haklısın gökmen abi yavaş yavaş öğreniyoruz. küçüklükten beri güvercin beslemek isterdim. şimdi bir çift taklacı ile başladık. yaş 28 oldu ama okul falan engel oldu. onlarda çatı çatı dolaşıyor.
Anonymous
Misafir
Misafir

2/11/2010, 11:39 pm
selam arkadaslar kusta kafa yapisi onemlidir cunki kuslarin kafasinda aynen kopeklerinki gibi akil kemigi vardir kusun akillimi degilmi aptalmi oraya bakarak anlayabilirsiniz deneyin o kemigi olan kuslar kendisini kesinlikle disarda kalmaz lar yani geceyi disarda gecirmezler ve kaybolmazlar bol sanslar iyi kus ucurmalar
adrenain
adrenain
Ad Soyad : EMRE
Forum Kayıt : 18/03/10

3/11/2010, 9:06 pm
merhaba ;
Kuşlarınıza ne kadar seyislik yapabiliyorsanız okadar kafalı kuşlarınız var demektir.
Her nekadar başka dama konma ,başka yere fişekleme soydan gelsede iyi seyislikle bunların önüne geçebiliriz.
Kuş eğitime yavruluktan ihtibaren başlar.
Yavruyken kendi damından başka yere inmeyen kuş kolay kolay başka damlara inmez.Eğer inmeye meğilleniyorsa pırıltı vererek ,aç bırakarak düzenli bir şekilde kuşları yormadan (yorolduğu zaman kendi damına ineceğini bilmesi gerekir) disiplinli bir şekilde eğitmek gerekir.

Dr. Sedat
Dr. Sedat
Ad Soyad : Sedat Yardimci
Forum Kayıt : 05/02/10

4/11/2010, 1:37 am
selamlar emre bey

size katiliyorum, kusun icindede olucak ama seyislikle iyi kusuda kotu edersin kotuyude iyi. dediginiz gibi sicakta rutubette kusu zorlarsan , kus mecburiyetten atar baska yere bir dahada ogrenir cani sikistimi oraya atar. yada benim gibi bilmeden gotunde yumurtasi olan kusu ucurrsan kus kumesin onune duser , sonrada yer yerine tam kumesin icine oynar girer:) her canlida oldugu gibi cevresel etkenler ve zorluklar adaptsyona zorunlu kilar, kuslarda bunu cok iyi yapiyor mecbur kalirsa. kusu zamaninda ucurursan kus disardada kalmaz. sonucta ic gudusel olarak evine gelip inmek istiyecektir. Yada yumurtada yatan kusu kaldirir hava kararmasina yakin ucurursan hayvan o mahmurlukla ne yapacagini bilmez , kayipta olur, atmacaya yemde olur, disardada kalir inemiyince ki normalde hic kendini disarda birakmayan kus. her iste oldugu gibi kusculuktata egitim sart diyorum. ama bazi kuslarada sahit oldum hic sebepsiz yere cirkeflikte yaptilar bunlarada her canlida oldugu gibi kotu tohum diyelim:)

saygilar
mustafa_yaldiz
mustafa_yaldiz
Ad Soyad : Mustafa Yaldız
Forum Kayıt : 17/08/08

29/1/2011, 5:16 pm
kuş kalktığı yere inecek tabi ama biz bunları yukarda arkadaşların tecrübeleri gibi yavruyken eğitirsek sağa sola bakıyosa pırıltı verıp kumese ındırmemiz lazım ama kusu sıkıstırırsak kus herseyı yapar yanlısmıyım
Similar topics