Dirsek açan kuşlar hakkında
+7
adrenain
DELIYUREK41
fuatbc
Karabasan
malibadur
tolga40
eric
11 posters
- eric
Ad Soyad : ali demir
Doğum Tarihi : 20/07/76
Forum Kayıt : 06/11/08
Dirsek açan kuşlar hakkında
26/9/2010, 4:35 am
3 SENEDIR VAR BENDKI KUSLARIN DIRSEK SORUNU, YAW BUNU CARESI YOKMU ALLAH ASKINA?
BAHARDA ALDIGIM YAVRULAR SIMDI TUYUNUDE DIZDILER AMA KANAT UCUNDA BI KEMIK CIKINTISI GIBI BISEY VAR YA O BOLGELERDE KUCUK KUCUK YIRTILMALAR OLUYO
BAZILARINDA BISEY YOK AMA HISSEDIYORUM KUSLAR TAKLAYI ATINCA HAFIF YAN DONUYOLAR FISEK ESNASINDA. KANATLARI ACIYOR BELLI TAKLA SAYISI AZALIYO FISEK KISALIYO OLE OLUNCA.NOLCAK BIZIM BU HALIMIZ?
BAHARDA ALDIGIM YAVRULAR SIMDI TUYUNUDE DIZDILER AMA KANAT UCUNDA BI KEMIK CIKINTISI GIBI BISEY VAR YA O BOLGELERDE KUCUK KUCUK YIRTILMALAR OLUYO
BAZILARINDA BISEY YOK AMA HISSEDIYORUM KUSLAR TAKLAYI ATINCA HAFIF YAN DONUYOLAR FISEK ESNASINDA. KANATLARI ACIYOR BELLI TAKLA SAYISI AZALIYO FISEK KISALIYO OLE OLUNCA.NOLCAK BIZIM BU HALIMIZ?
Geri: Dirsek açan kuşlar hakkında
26/9/2010, 5:01 am
kuş dirsek açtıysa 15 gün kadar kuşu düzenli her gün uçur iyice açsın kuşu dinlendir bi 15 günde hiç uçurma yaraları iyice pişsin artık orası nasır tutmuş el gibi olur 15 gün dinlendirmeden sonra tekrar kaldır eğer dirsek açmazsa güzel oynar dirsek açarsa kuşun soyunu biliyosan iyi kuş diyosan hafif sesli kanat ucu oyunu yapan bi kuşla yavrularını deneyebilirsin soyunu bilmiyosan gönder gitsin bazı yerlerde okuyoruz yazıyollar işte kafayı kopar at,yada bu ırsi şeker hastalığı gibi diye yazmışlar benim iyi oynayan kuşlarımın bazılarılarının yumurta kardeşleri dirsek açıyo damızlık yapıyorum forumda uçan arap akkuyruğun annesi dirsekleri her gün kan içindeydi yavrusu 1 hafta sıkı döneminde açtı kapattı bidaha açmadı o yüzden soyunu biliyosan damızık yap
- eric
Ad Soyad : ali demir
Doğum Tarihi : 20/07/76
Forum Kayıt : 06/11/08
26/9/2010, 6:22 am
TESEKKUR EDRIM TOLGA
O ZAMAN BU IRSI BISEY DEGIL BAZILARI IRSIDIR DIYOR BENCEDE IRSI BISEY OLMAMASI LAZIM, BENIM DUSUNCEM YAVRU KUSLAR VUCUTLARI TAZE ZORA GELDIMI CABUK ZEDELENME OLUYO. BAZILARI IRSI DIYINCE BENDE BAYA KAFAYA TAKIYODUM AMA BUTUN KUSLARIMDA OLE OLMUYO DEMEKKI IRSI DEGIL.2 HAFTA UCURUM BAKIM NASIL OLCAK.
O ZAMAN BU IRSI BISEY DEGIL BAZILARI IRSIDIR DIYOR BENCEDE IRSI BISEY OLMAMASI LAZIM, BENIM DUSUNCEM YAVRU KUSLAR VUCUTLARI TAZE ZORA GELDIMI CABUK ZEDELENME OLUYO. BAZILARI IRSI DIYINCE BENDE BAYA KAFAYA TAKIYODUM AMA BUTUN KUSLARIMDA OLE OLMUYO DEMEKKI IRSI DEGIL.2 HAFTA UCURUM BAKIM NASIL OLCAK.
26/9/2010, 8:29 am
bazı kuşlar dirseğe binmez kanat ucuyla oynar takla vurur ses gelmez böyle kuşları çoğu kuşçu iyi zanneder ben bunları kapıya koymam, benim besleyeceğim kuş dirsekle çıksın takla vurdummu ses gelsin kanat açıyosada ilk başladığı ve zer döneminde açsın önemli değil çapıt gibi oynayan kuşları beslemektense dirsek açan kuşları beslemek daha iyidir altından 1 yavru gelir dirsek açmayan, 1 kümes kanat ucu oynayan kuştan daha iyi oynar hepsinede bedeldir benim gözümde yada bazı kuş zere girmez direk oyun alır seferde takla sayısı azdır ilerde oyun bırakırlar bu kuşlarda dirsek açmaz zorlanmamıştır bunlar iyi kuş değildir
26/9/2010, 8:34 am
işin özünde farklı bi durum var aslında bu yıllardır böyle geldi böyle devam ediyor kuş çarpma yöntemi adamın kuşu zer dönemine süper girer başı kaldırır her gün övgüler alır kuş zorlandığından yada ince tüğde olduğundan kanadı kanar hemen kuş sansarı devreye girer,dirsek açan kuş bişeye yaramaz bütün kuşlarının soyunu bozar sen onu ver ben takas yaparım sana kuş alırım gibisinden alır kuşu kendi uçurur kuş kanadını kapatır süper oyunlar çıkarırı sansar bu sefer yaw kuşu ben düzelttim ayağına yatar anlayan anladı dediklerimin tersini düşünenlerde olabilir saygılar
- malibadur
Ad Soyad : mehmet ali badur
Forum Kayıt : 14/07/10
28/9/2010, 9:26 am
arkadaşlar yöreye göre değişiyor terimler biz de kanat ucu kanamalarına, kanat patlatma veya tırnak takmadan kaynaklanan yaralanmalardır.dirsek atma ise kanattaki eklem yerlerinde çıkan kist,ur,bu gigi şeylere deriz.sizin tabirinizle dirsek atma kuşa fazla yüklenmeden uçurarak zamanla siliyor.birde taklayı sert attığı zaman kanat patlatma dediğimiz olay var buda hayvanın soyundan gelen özellik .bence her ikiside iyi kuşların özellikleridir yanıltmaz ve bu tip kuşlar gelip yapışmaz.herkeze selamlar.
- Karabasan
Ad Soyad : karabasan
Doğum Tarihi : 31/12/80
Forum Kayıt : 22/09/10
28/9/2010, 10:37 am
beslemiycen öyle kuşu yem bile vermiycen ırsi bi olay elinde ne kadar varsa çıkart bence o damara sahip olan kuşlarını..
- malibadur
7/10/2010, 9:33 am
karabasan isimli arkadaş bu yorumu banamı yaptın ben kütahyada kuş besliyorum (kütahya taklacı güvercin de ilk 5 e girecek illerdendir) ve senin tahmin edemeyeceğin güzel oyun kuşu izleme şansım oluyo.bu yorumu bilerekmi yaptın onu anlayamadım.burda kanat patlatmadan bahsediyoz sert kuşun diğerlerine göre çok daha iyi olacağına uçuran herkez bilir.Karabasan demiş ki:beslemiycen öyle kuşu yem bile vermiycen ırsi bi olay elinde ne kadar varsa çıkart bence o damara sahip olan kuşlarını..
- Karabasan
7/10/2010, 10:00 am
malibadur demiş ki:karabasan isimli arkadaş bu yorumu banamı yaptın ben kütahyada kuş besliyorum (kütahya taklacı güvercin de ilk 5 e girecek illerdendir) ve senin tahmin edemeyeceğin güzel oyun kuşu izleme şansım oluyo.bu yorumu bilerekmi yaptın onu anlayamadım.burda kanat patlatmadan bahsediyoz sert kuşun diğerlerine göre çok daha iyi olacağına uçuran herkez bilir.Karabasan demiş ki:beslemiycen öyle kuşu yem bile vermiycen ırsi bi olay elinde ne kadar varsa çıkart bence o damara sahip olan kuşlarını..
sen neden kendi kendine gelin güvey oldun anlayamadım adam konu açmış bende fikrimi yazdım sana sordummu kuşun varmı uçuruyormusun koymadan yelleniyorsun varsa uçur kuşunu kafana göre takıl tüyü kadar hayrını gör ben beslemiyorum dirsek açan kuş sert kuşa gelincede ızlemek ıstersen buyur gel 300 metreden kanat sesını duyarsın sefere geldıgınde bızdekı kuşların anlaştıkmı ...
- fuatbc
Ad Soyad : xyz xyz
Forum Kayıt : 06/02/10
7/10/2010, 12:57 pm
arkadaslar bende kendı fıkrımı soylıyeyım dırsek acan kusu bende beslemem karabasının soyledıgı gıbı yem bıle yedırmem benımde fıkrım bu ama bazı kuslar vardır 1 kere sertdeyken dırsek acar sonra kapatır bır daha acmaz onlar ıcın gecerlı degıl sozum benımde fıkrım budur.
- DELIYUREK41
Ad Soyad : murat koç
Doğum Tarihi : 10/03/84
Forum Kayıt : 21/06/10
8/10/2010, 8:37 am
fuat arkadasa aynen katılıyorum.ılk acdıgında uctukca kurutup bıdaha acmazsa yınede yumusak bır es vurmak kaıdesıyle tutulabılır.aksı takdırde oyun bozar.kendını ucuma verır.fısekden kacar.taklalrı yıgar,uzun gıtmez.dersenkı bana kısada gıtse olur ucsun yetıyor ozaman devam.ama benım ıstedıgım uzun gıtsın seslı gıtsın ıstıkrarlı olsun olese kan degıscen arkadasım.saygılarlafuatbc demiş ki:arkadaslar bende kendı fıkrımı soylıyeyım dırsek acan kusu bende beslemem karabasının soyledıgı gıbı yem bıle yedırmem benımde fıkrım bu ama bazı kuslar vardır 1 kere sertdeyken dırsek acar sonra kapatır bır daha acmaz onlar ıcın gecerlı degıl sozum benımde fıkrım budur.
- Karabasan
8/10/2010, 8:51 am
DELIYUREK41 demiş ki:fuat arkadasa aynen katılıyorum.ılk acdıgında uctukca kurutup bıdaha acmazsa yınede yumusak bır es vurmak kaıdesıyle tutulabılır.aksı takdırde oyun bozar.kendını ucuma verır.fısekden kacar.taklalrı yıgar,uzun gıtmez.dersenkı bana kısada gıtse olur ucsun yetıyor ozaman devam.ama benım ıstedıgım uzun gıtsın seslı gıtsın ıstıkrarlı olsun olese kan degıscen arkadasım.saygılarlafuatbc demiş ki:arkadaslar bende kendı fıkrımı soylıyeyım dırsek acan kusu bende beslemem karabasının soyledıgı gıbı yem bıle yedırmem benımde fıkrım bu ama bazı kuslar vardır 1 kere sertdeyken dırsek acar sonra kapatır bır daha acmaz onlar ıcın gecerlı degıl sozum benımde fıkrım budur.
aynen murat haklı sen baya tecrübelisin sanırım bu konuda muratcım:)))
- DELIYUREK41
8/10/2010, 8:53 am
evet esde dosta tanık oldugumuz olaylar oldugu ıcın.ıster ıstemez tecrube kazandık
- adrenain
Ad Soyad : EMRE
Forum Kayıt : 18/03/10
8/10/2010, 5:36 pm
dirsek açan kuş tüy mevsiminde ise ; yeni gelen filizler oyun yaparken patlaya bilir doğaldır.
Kanat uçlarında yara mercimek büyüklüğünden fazla ise problem var demektir.Böyle kuşları uçurmak hayvana eziyet etmek oluyor.Burada önemli olan kuşun kanat vurma şekli .
Kanat vurma şekilleri ;
Kanat uçundan vurma :(fıy fıy dediğimiz tabir ) :kanat sesi olmayan kuşların vurma şekli
Dirsekten kanat vurma: Gelende kanat patlatan kuşların % 80 dirsekten kanat vurur
Omuzdan kanat vurma : Kanat sesi ve takla sesi yüksek kuşların geneli
Kanat uçlarında yara mercimek büyüklüğünden fazla ise problem var demektir.Böyle kuşları uçurmak hayvana eziyet etmek oluyor.Burada önemli olan kuşun kanat vurma şekli .
Kanat vurma şekilleri ;
Kanat uçundan vurma :(fıy fıy dediğimiz tabir ) :kanat sesi olmayan kuşların vurma şekli
Dirsekten kanat vurma: Gelende kanat patlatan kuşların % 80 dirsekten kanat vurur
Omuzdan kanat vurma : Kanat sesi ve takla sesi yüksek kuşların geneli
- sefa54
Ad Soyad : sefa ak
Doğum Tarihi : 13/10/86
Forum Kayıt : 09/02/09
8/10/2010, 6:11 pm
bence genetik bişey kanat patlatma bende de var aynı sorun bi takımda çok sağlam oyunları var fakat dirsek açıo yavrulardan bitane ayırdım kendime tüyden sonra tekrar denicm bence aynı şeyi tekrar yapacak ama deneyip görcm ..
- delikadir
Ad Soyad : kadir
Doğum Tarihi : 23/02/70
Forum Kayıt : 09/10/10
9/10/2010, 1:06 pm
keseceksin böylesi kuşları
- Karabasan
9/10/2010, 1:31 pm
delikadir demiş ki:keseceksin böylesi kuşları
- sefa54
Ad Soyad : sefa ak
Doğum Tarihi : 13/10/86
Forum Kayıt : 09/02/09
9/10/2010, 3:49 pm
bende dirsek açan kuşu beslemek istemiyorum ama tüyden sonrası denemedim merak ediyorum aynı şeyi yapacak mı die gerçi cewabı biliyorum %99 yapacak ama merak ...
- malibadur
11/10/2010, 7:58 am
selam beyler.bu herkesin kendi tercihi yazıya bir daha okursanız ne demek istediğimi anlarsınız heralde böyle kuşlara keserseniz 3 veya 5 sene sonra 10 metre oynuyacak kuşlara zo r bulursunuz .herkez kendi doğrularına yapsın .herkez kendi çapında iyi kuşçudur. selamlar.malibadur demiş ki:arkadaşlar yöreye göre değişiyor terimler biz de kanat ucu kanamalarına, kanat patlatma veya tırnak takmadan kaynaklanan yaralanmalardır.dirsek atma ise kanattaki eklem yerlerinde çıkan kist,ur,bu gigi şeylere deriz.sizin tabirinizle dirsek atma kuşa fazla yüklenmeden uçurarak zamanla siliyor.birde taklayı sert attığı zaman kanat patlatma dediğimiz olay var buda hayvanın soyundan gelen özellik .bence her ikiside iyi kuşların özellikleridir yanıltmaz ve bu tip kuşlar gelip yapışmaz.herkeze selamlar.
- burhanduran
Ad Soyad : burhan duran
Doğum Tarihi : 02/04/62
Forum Kayıt : 07/03/09
18/10/2010, 7:20 am
arkadaşlar denenmiştir 2.5-3 saat uçan yavru ekesi arabım kanat elledikten (patlattıktan] sonra 15-20 dakika uçmaya başladı. cumartesi günü bir arkadaş yaranın üstüne yumuşak dışkısını sür dedi. denedim bir uçurmadan önce birde kuş uçup inince 2 gün devam ettim bugün hem yara kapanmış hemde kuş 2 saat uçup hem seferleri normale döndü hemde
yara kapandı deneyin derim.
- DELIYUREK41
18/10/2010, 4:25 pm
once 2saat ucar sonra bakmısın 3sonra 4 5 6.zaten buda dırsek acan kusların ozellıgıdır.kendılerını ucuma verırler.eskısı gıbı oyun yapmazlar.omuza yuklenmez.ne zaman adam gıbı oynamaya basladı cok gecmez ıkı gun sonra bıdaha acar.burhanduran demiş ki:arkadaşlar denenmiştir 2.5-3 saat uçan yavru ekesi arabım kanat elledikten (patlattıktan] sonra 15-20 dakika uçmaya başladı. cumartesi günü bir arkadaş yaranın üstüne yumuşak dışkısını sür dedi. denedim bir uçurmadan önce birde kuş uçup inince 2 gün devam ettim bugün hem yara kapanmış hemde kuş 2 saat uçup hem seferleri normale döndü hemde
- DELIYUREK41
18/10/2010, 4:27 pm
nıye zor bulalım arkadasım.pıyasada dırsek acmayan ama nızamı oynayan bırsuru kus var.onların ustune yogunlasırsak daha ıyı genlere sahıp dırsek acmayan kuslar cogalır pıyasadamalibadur demiş ki:selam beyler.bu herkesin kendi tercihi yazıya bir daha okursanız ne demek istediğimi anlarsınız heralde böyle kuşlara keserseniz 3 veya 5 sene sonra 10 metre oynuyacak kuşlara zo r bulursunuz .herkez kendi doğrularına yapsın .herkez kendi çapında iyi kuşçudur. selamlar.malibadur demiş ki:arkadaşlar yöreye göre değişiyor terimler biz de kanat ucu kanamalarına, kanat patlatma veya tırnak takmadan kaynaklanan yaralanmalardır.dirsek atma ise kanattaki eklem yerlerinde çıkan kist,ur,bu gigi şeylere deriz.sizin tabirinizle dirsek atma kuşa fazla yüklenmeden uçurarak zamanla siliyor.birde taklayı sert attığı zaman kanat patlatma dediğimiz olay var buda hayvanın soyundan gelen özellik .bence her ikiside iyi kuşların özellikleridir yanıltmaz ve bu tip kuşlar gelip yapışmaz.herkeze selamlar.
tesekkurler
- Karabasan
18/10/2010, 4:36 pm
DELIYUREK41 demiş ki:nıye zor bulalım arkadasım.pıyasada dırsek acmayan ama nızamı oynayan bırsuru kus var.onların ustune yogunlasırsak daha ıyı genlere sahıp dırsek acmayan kuslar cogalır pıyasadamalibadur demiş ki:selam beyler.bu herkesin kendi tercihi yazıya bir daha okursanız ne demek istediğimi anlarsınız heralde böyle kuşlara keserseniz 3 veya 5 sene sonra 10 metre oynuyacak kuşlara zo r bulursunuz .herkez kendi doğrularına yapsın .herkez kendi çapında iyi kuşçudur. selamlar.malibadur demiş ki:arkadaşlar yöreye göre değişiyor terimler biz de kanat ucu kanamalarına, kanat patlatma veya tırnak takmadan kaynaklanan yaralanmalardır.dirsek atma ise kanattaki eklem yerlerinde çıkan kist,ur,bu gigi şeylere deriz.sizin tabirinizle dirsek atma kuşa fazla yüklenmeden uçurarak zamanla siliyor.birde taklayı sert attığı zaman kanat patlatma dediğimiz olay var buda hayvanın soyundan gelen özellik .bence her ikiside iyi kuşların özellikleridir yanıltmaz ve bu tip kuşlar gelip yapışmaz.herkeze selamlar.
musait bir zamanda yolun gebzeye düşerse sen gel ben sana hayellerindeki kuşu izleteyim sesi şatavatı görürsün zaten indikden sonrada eline alıp bakarsın kanatlarına yoklamışmı diye ..
- DELIYUREK41
18/10/2010, 4:37 pm
:D
- malibadur
19/10/2010, 1:21 pm
tmm hazır olduğunda haber ver geleyim.güzellik varsa seyrederim kuş olunca haber ver geleyim