lütfen ustalar yardım
+4
iyimser_20
malibadur
serdar kaya
çanakkale boğaz
8 posters
- çanakkale boğaz
Ad Soyad : inanç kardaş
Doğum Tarihi : 28/10/74
Forum Kayıt : 16/09/09
lütfen ustalar yardım
14/10/2010, 12:45 pm
herkeze merhaba.havada sertleşip yavaş yavaş kafa gösteren bir dişim var.kuşun telek tamamlamasına 3 telek var.kendini karşı çatıya atmaya başladı.birde baktımki omuzuyla kanat ucu arasında kanama olmuş.biraz sertte bir kuş.acaba telekte uçurduğum içinmi yoksa dirsek açan bir kuşmu çözemedim.nasıl anlayacağız.birde karşı çatıya konmayı nasıl unutturacağız.herkeze saygı duyuyorum.tavsiyelerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum.çanakkale.biga dan selam olsun
- serdar kaya
Ad Soyad : serdar kaya demir
Doğum Tarihi : 20/09/94
Forum Kayıt : 11/07/10
Geri: lütfen ustalar yardım
14/10/2010, 1:21 pm
Saygıdeğer abim benimde senin tarif ettiğin gibi bir dişim vardı Sürekli baska catılara kendını atardı 1 kere eşledim takladan kesilmesin diye yumurtaya yatırmadım sonra eşden ayırdım artık kendını catılara atmıyor Fakat dirsek açma sorununu bilmediğim için yorum yapamıcam Saygılarımla....
- malibadur
Ad Soyad : mehmet ali badur
Forum Kayıt : 14/07/10
14/10/2010, 1:28 pm
değeli arkadaşım öncelikle kuşun kan gelen yerinin eklem yerimi yoksa 3 telek var diyosun yeni gelen telek tenmi öncelikle incelemelisin.karşı çatıya konma alışkanlığınıda kuş zaten baştaki 3 azıya gelmiş kanatlarını tamamlayıncaya kadar uçurmuyacaksın belki o zaman unutur.taklacının en kötü huyuda başka yere konmaya alıştımı zora geldimi illede konuyor. unutturman dileğiyle .hekeze selmlar.
- MisafirMisafir
14/10/2010, 3:45 pm
3. telekte kuş kanat patlatmaz o dirsek açmış bence... sertlikten de olabilir yükleniyorda gidemiyorsa genetik yapıdan da olabilir...
Çözüm önerime gelince hem kanat açmasına hemde çatıya atmasına çare olur eğer genetik değilse yemini kısacaksın hergün attığın yemi azaltacaksın hatta 1 gün hiç atmadan dene uçur izle bak karşı çatıya atacakmı...
Kuş eğer gelip evine konmuyorsa yem atmayın arkadaşlar azaltın yemi mecbur gelecek siz onu beklemeyin o sizi beklesin ve gerçek performans izleyin...
Çözüm önerime gelince hem kanat açmasına hemde çatıya atmasına çare olur eğer genetik değilse yemini kısacaksın hergün attığın yemi azaltacaksın hatta 1 gün hiç atmadan dene uçur izle bak karşı çatıya atacakmı...
Kuş eğer gelip evine konmuyorsa yem atmayın arkadaşlar azaltın yemi mecbur gelecek siz onu beklemeyin o sizi beklesin ve gerçek performans izleyin...
- iyimser_20
Ad Soyad : iyimser_20
Doğum Tarihi : 15/02/84
Forum Kayıt : 24/07/10
14/10/2010, 8:34 pm
eğer kuş 3.telekteyse muhtemelen kuş ta ince tüyde vardır sert takla attığı için patlamış olabilir bence tüyünü bitirmeden uçurma
başka yere atmasına gelince kuş tüyde olduğundan kümese zor iniyorsa indiği yer daha kolaysa ondan orayı tercih ediyordur gözü yemiyordur kümese inmeyi tüyden dolayı bence tüyünün bitmesini bekleyin saygılar
başka yere atmasına gelince kuş tüyde olduğundan kümese zor iniyorsa indiği yer daha kolaysa ondan orayı tercih ediyordur gözü yemiyordur kümese inmeyi tüyden dolayı bence tüyünün bitmesini bekleyin saygılar
- maxisfiko
Ad Soyad : fikret kıray
Doğum Tarihi : 22/07/96
Forum Kayıt : 08/10/10
15/10/2010, 8:57 am
çanakkalenin neresindensin abi
Saygılarımla
Saygılarımla
- çanakkale boğaz
15/10/2010, 9:06 pm
bilgiler için çok sağolun emeğinize sağlık.anladığım kadarıylabiz bu kuşu telekleri tamamlanıncaya kadar uçurmuyacağız.herkeze çok çok teşekkür ederim.biganın içinde oturuyorum kardeşim.
- çanakkale boğaz
15/10/2010, 9:12 pm
malibadur eklem yeriyle kanat ucu arasındaki son teleğin ortası bilmem anlatabildimmi.yani eklem değil kardeşim.iyimserin dediği gibi kuşun kanat altındaki ince tüyler yeni heralde.birazda sert vurunca taklayı ondan heralde.yorumlar için çok sağolun
- DELIYUREK41
Ad Soyad : murat koç
Doğum Tarihi : 10/03/84
Forum Kayıt : 21/06/10
16/10/2010, 10:37 am
arkadasım o kus dırsek acmıs.dırseklı kus can acısından baska yerlere atar.kondugu yerden gelmez.oyun bozar kısa gıder v.b bircok kotu hareket yapar.sık taklada yada daha ılerkı asamalrda ortaya cıkar.ıkı taraflı yada tek tarafdan acabılır.sole bır on onbesgun daha ucur eger kapatırsa ne ala yok kapatmadı sureklı acılıyor olese ya elden cıkarcan yada esnek bır erkekle es edecen.kusun dısı olması senın sansın dısıler genelde ıyı bır erkekle es edıldıgınde verdıgı yavrular dırsek acmıyor fakat erkek kuslar yuzde doksan verdıgı yavrularda dırsek acma olayı oluyor.bende vardı ıyı bır erkek cok ugrasdım bırsuru dısıyle kırdım yok hepsıde acdı.kuslar 1hafta on numara oynuyor sonra acınca baslıyor mesafeden kacmaya saga sola atmaya.
- ankarali
Ad Soyad : ankarali hakan
Forum Kayıt : 03/09/10
17/10/2010, 7:25 am
abi kusun kanatlarini tamamlayana kadar kaldirma ince tuyden actigi kesin bu siralarda seri sesli hayvanlarda normal
- bygecce
Ad Soyad : Furkan YILDIZ
Doğum Tarihi : 25/12/86
Forum Kayıt : 15/10/10
17/10/2010, 9:00 am
ankarali demiş ki:abi kusun kanatlarini tamamlayana kadar kaldirma ince tuyden actigi kesin bu siralarda seri sesli hayvanlarda normal
aynen dostum arkadaşın dediği gibi bırak tamamlasın kanatlarını hayvan can acısından başka damada atar oyundanda kaçar
- çanakkale boğaz
19/10/2010, 8:28 pm
değerli yorumlarınız için çok sağolun.inşallah bi çaresini buluruz.anne ve babalarında hiç böyle problem yok.taklaları sert vuruyor.normal kanat vuruşu hafif bir hayvan.bakalım nasip.iyi bir soy.kuşu terk etmekte istemiyorum.eee sabır artık.sizlere ondan çok saygı duyuorum.bu yüzden oyun kuşunun çok değerli olduğunu düşünüyorum.amacımız iyiyi bulmak.saygılar.