10 Aydır bir kırmızı çilli yani (miski) dişi güvercin uçuryorum ama?
+9
Dr. Sedat
Kuscu-Murat
lookinq_21
barış_61
tolga40
DELIYUREK41
iyimser_20
bygecce
bozlak42
13 posters
- bozlak42
Doğum Tarihi : 01/01/82
Forum Kayıt : 06/06/09
10 Aydır bir kırmızı çilli yani (miski) dişi güvercin uçuryorum ama?
22/10/2010, 5:36 pm
Bu kuş hiç bel kırmadı yani burun kaldırmadı.Geç oynayan kuş iyiolur derler ama bunun hiç oynayacagı yok.Eşleştirdim yeni belki yumurtaya yatınca oynar.Böle kuşu olan arkadaşlarımızn tavsiyeleri nelerdir?Bir kere dahi bel kırdını görmedim ama aceyip uçuyor.
- bygecce
Ad Soyad : Furkan YILDIZ
Doğum Tarihi : 25/12/86
Forum Kayıt : 15/10/10
Geri: 10 Aydır bir kırmızı çilli yani (miski) dişi güvercin uçuryorum ama?
22/10/2010, 8:42 pm
bendede vardı zamanında böyle bi miski kuş yatık kalmış uzun bi süre. yağmurda çamurda güneşte siste hep uçurdum tık yok. sonra doğru baskaların kümesine süper yavru baktı sağolsun
- iyimser_20
Ad Soyad : iyimser_20
Doğum Tarihi : 15/02/84
Forum Kayıt : 24/07/10
22/10/2010, 8:53 pm
abi yavru yumurta görsün ne olacağı ozaman anlaşılır
- DELIYUREK41
Ad Soyad : murat koç
Doğum Tarihi : 10/03/84
Forum Kayıt : 21/06/10
23/10/2010, 9:17 am
arkadasım o kus yuzde doksan oynamıycaktır.bel bıle kırmıyor dıyorsun.artık bılıjncsız eslestırmelerden dolayı oyun kusu ozellıgı tasıyan cogu kus oyun yapmıyor.goruntusu guzel oluyor ama masa kusu oluyor.hayal kırıklılıgına ugramamk ıcın bıldıgın kuslardan alıp ucurtucan baska yolu yok.ama guzel ucuyor dıyorsun yavru sokmek ıcın kullanabılırsın
23/10/2010, 4:37 pm
kuş tülekten tamamen çıktıysa hala bel kırmıyosa ana babada belli değilse bekleme derim
- barış_61
Ad Soyad : barış günaydın
Forum Kayıt : 24/05/10
23/10/2010, 4:45 pm
o güvercini ıyı oyun kuşuna vur ozaman aldığin yavruyu uçur ızle kendi ırkını deyıl eş ettiğin küşün ırkını takıp et o kuşu boşuna uçurup yorma
- bozlak42
Doğum Tarihi : 01/01/82
Forum Kayıt : 06/06/09
23/10/2010, 7:44 pm
Bunca sene kuş besledim bölesini görmedim.Son olarak yumurtanın üzrinde deneyecem olmssa çıkarcam elden ama 2 sene sonra oynayan kuşlar duydum eski abilerimizden.Kuşun anasını babasını bilmiyorum tesadüfen mezattan aldım
- lookinq_21
Ad Soyad : feyzullah aslan
Doğum Tarihi : 30/08/84
Forum Kayıt : 13/07/10
ben de bi çift dumanlı aldım sevdiğim bi kardeşime mezat dan bel kırmayı boş ver uçmuyodu kuş mırın kırın etti nasıl kuş almışsın die rüzgarda sen bu kuşu uçur dedim 1 ay kadar sonra kuş yemin ederim hiçde abartmıyorum 35.40 m falan fişek yapmaya başladı belliydi kuşun yatık olduğu madem sendeki kuş hiç bişi yapmıyor demekki bu saat den sonra da bişi yapmaz sen en iyisi ya kuşu elden çıkar yada yavru baktırmayı dene iyi kuşa vurupda boş boşuna yumurta ziyan etme _ha aldığım dumanlıyıda çocuk askere giderken istedim ver yavrularını alalım die askerden sonra paslaşırız tekrar dedim abi 150 lira istiyom kuşa dedi ii sat başkasına o halde dedim 30 liraya gebze de bi dükkancıya satmış adam tek bakıyormuş şimdi o kuşa yani demek istediğim güvercinlerden anladığım kadarıyla veya gözlemlediğim kadarıyla anlattığın kuş sadece kaçak indirmeye yarar :D
Kusculuk sabir isi, baktin kendisinde is yok, yavrusunu dene, ama baktin vede biktin vede usandin, ugrasma derim, Kus var Kus`cuk var, bilincsiz eslestirmeden cikan bu kadar olur demekki, yanlis anlama, bende senin gibiyim, hic anlamiyorum desem yeridir, ...
Alacaksin cebine parani, gideceksin güzel kusu olanlara, Konya`ya, Ankara`ya, Kirsehir`e Istanbul`a Sivas`a Yozgat`a Urfa`ya yada Mardin`e basacaksin kusa parani, ucurtup alacaksin onun üzerine düseceksin madem iyinin pesindesin, ...
Bende 100 tane var, 70`i karga, öylesine besliyorum, geriside görecegiz artik, zamani gelirse paylasirim, herkese bol sans
Harcadigin zamana yazik, sanada yazik, ...
Saygilar
Alacaksin cebine parani, gideceksin güzel kusu olanlara, Konya`ya, Ankara`ya, Kirsehir`e Istanbul`a Sivas`a Yozgat`a Urfa`ya yada Mardin`e basacaksin kusa parani, ucurtup alacaksin onun üzerine düseceksin madem iyinin pesindesin, ...
Bende 100 tane var, 70`i karga, öylesine besliyorum, geriside görecegiz artik, zamani gelirse paylasirim, herkese bol sans
Harcadigin zamana yazik, sanada yazik, ...
Saygilar
- Dr. Sedat
Ad Soyad : Sedat Yardimci
Forum Kayıt : 05/02/10
selam arkadaslar
Bozlak 42 arkadasin kusunu bilemiycem ama benim buna benzer bir tecrubem oldu onu paylasmak istiyorum. Ben turkiyeden bir yumurta getirdim bir tarafi koyu benekli gok oyun kusu bir tarafida kostum kusu olan bir yavru sabuni aynakuyruk cikti, sekil olarak sebap kusuna benziyen. 5 ay ucurdum. cok mukemmel ve yuksek ucuyodu ve ara sirada sak sak cekiyodu, kanatlarini havada v yapip . ama bir kere olsun ne bel kirdi ne takla cevirdi. Fakat enterasandirki , elimde olan tek turk kusu oldugundan once musul kuslari ile kirdim. yavrularin hepsi musul gibi oynadi. sonra elime turk kusu gecti onla vurdum yavrular ayni erkek gibi oynadi. Yane kime vurduysam altindan cikan butun yavrular esinin soyuna cekti. Sanirim genleri direncsiz ve esi neyse onu veriyodu. Simdi hala elimde ama su an 10 yasinda ve yumurtlamiyor, yoksa elimde olan cok iyi damar erkeklere vurmak cok isterdim.
Bu konuda trabzonlu baris beye katiliyorum. o kusa oyniyan bir kus vur yavrulari dene derim. ben bu olayi daha once turkiyedeki eski kuscu abilerimle paylastim onlarda bana zamaninda hic oyun yapmayan disiden cok guzel yavrular aldiklarini soylediler. Ve eger elinde boyle kus varsa kiymetini bil, yanliz oyun kusundan geldigine eminsen dediler. sadece paylasmak istedim
saygilar
Bozlak 42 arkadasin kusunu bilemiycem ama benim buna benzer bir tecrubem oldu onu paylasmak istiyorum. Ben turkiyeden bir yumurta getirdim bir tarafi koyu benekli gok oyun kusu bir tarafida kostum kusu olan bir yavru sabuni aynakuyruk cikti, sekil olarak sebap kusuna benziyen. 5 ay ucurdum. cok mukemmel ve yuksek ucuyodu ve ara sirada sak sak cekiyodu, kanatlarini havada v yapip . ama bir kere olsun ne bel kirdi ne takla cevirdi. Fakat enterasandirki , elimde olan tek turk kusu oldugundan once musul kuslari ile kirdim. yavrularin hepsi musul gibi oynadi. sonra elime turk kusu gecti onla vurdum yavrular ayni erkek gibi oynadi. Yane kime vurduysam altindan cikan butun yavrular esinin soyuna cekti. Sanirim genleri direncsiz ve esi neyse onu veriyodu. Simdi hala elimde ama su an 10 yasinda ve yumurtlamiyor, yoksa elimde olan cok iyi damar erkeklere vurmak cok isterdim.
Bu konuda trabzonlu baris beye katiliyorum. o kusa oyniyan bir kus vur yavrulari dene derim. ben bu olayi daha once turkiyedeki eski kuscu abilerimle paylastim onlarda bana zamaninda hic oyun yapmayan disiden cok guzel yavrular aldiklarini soylediler. Ve eger elinde boyle kus varsa kiymetini bil, yanliz oyun kusundan geldigine eminsen dediler. sadece paylasmak istedim
saygilar
- Ali3547
Ad Soyad : Ali Demir
Doğum Tarihi : 21/11/94
Forum Kayıt : 13/07/10
aynen bende bir erkek mavi var hava oyunlu perdahlı guzel oyunu var eşide sabuniydi şebap bi cift yavru aldım yavruları babasına rest cekti seferli attı yavruları ama bende 4dunu bırden hedıye verdım amcoluna
- eyüp sabri tugen
Ad Soyad : eyüp sabri tugen
Doğum Tarihi : 16/12/65
Forum Kayıt : 16/09/10
arkadaşım birazdaha sabret yavru yumurtaya kadar uçur, oynamassa çaresine bakarsın, bendede vardı böyle bir kuş ama o benim kuşlarımdan çıkma yavru idi damarını bildiğimden sabrettim, öyleki artık beni çileden çıkarmaya başlamıştı binaların arasında uçar her yere konardı, ama bir gün baktım kuş yükselmaya başladı eşi yumurtada yatıyordu yumurtanın 10. günü kuş sökmüş oyunlu kuş gibi gezmeye başladıben şaşırdım ve 3 gün sonra sabah uçurdugumda kuş hiç bel kırmadıgı halde 15-17 taklayla dört tarafını dönerek oynamaya başladı şaşırdım kaldım ondan önce çok kardeşini uçurmuştum onun gibi oynayanı çıkmamıştı.bozlak42 demiş ki:Bu kuş hiç bel kırmadı yani burun kaldırmadı.Geç oynayan kuş iyiolur derler ama bunun hiç oynayacagı yok.Eşleştirdim yeni belki yumurtaya yatınca oynar.Böle kuşu olan arkadaşlarımızn tavsiyeleri nelerdir?Bir kere dahi bel kırdını görmedim ama aceyip uçuyor.
- hummu
Ad Soyad : emrah
Doğum Tarihi : 22/06/20
Forum Kayıt : 03/12/10
4/12/2010, 12:04 am
bazı kuşlar vardır ıstediğiniz kadar uçurun oyun yapmazlar damarını bıldığınız bır kuş ıse damızlık yapıp altından gelenlere bakabılırsınız bıraz sabredıp bekleyın derım
- MisafirMisafir
Arkadaşım götür birine hediye et ondan sana iş çıkmaz...
Bel kırmaması onun ne olduğunu göstermiş zaten takla atmayabilir, başlamayabilir ama ne olursa olsun kuş bel kırardı oynayacak olsa...
Yavruya da baksa değişeceğini düşünmüyorum ben geçen yaz bi erkek uçurdum taklayı 10 günde döndü 7 ay oynamadı takla attı gezdi, ben oynayacak dedikçe herkes yoz dedi sonradan sonraya başladı iyide oynadı kuşa sabır gerekir doğrudur 1 yıl beklemek lazım kuşun ne oldugunu bilmek için ama bel kırmayan kuş ölene kadar da beklesen takla attıramazsın...
Bel kırmaması onun ne olduğunu göstermiş zaten takla atmayabilir, başlamayabilir ama ne olursa olsun kuş bel kırardı oynayacak olsa...
Yavruya da baksa değişeceğini düşünmüyorum ben geçen yaz bi erkek uçurdum taklayı 10 günde döndü 7 ay oynamadı takla attı gezdi, ben oynayacak dedikçe herkes yoz dedi sonradan sonraya başladı iyide oynadı kuşa sabır gerekir doğrudur 1 yıl beklemek lazım kuşun ne oldugunu bilmek için ama bel kırmayan kuş ölene kadar da beklesen takla attıramazsın...
- musamamoste
Ad Soyad : Şeyhmus soysal
Doğum Tarihi : 17/04/82
Forum Kayıt : 23/05/09
şimdiye kadar bel biile kırmamışsa ilerde de oynamıyacaktır tahminimce yumurta yada yavruya yatmasıda birşey değiştirmez. ama fazla uçuracak kuşun yoksa vede vaktin varsa uçurmaya devam et bir ümit belki .....
- MisafirMisafir
5/12/2010, 10:34 am
İlla yavru alacaksan yabani toya da vursan yavrunun biri oynar zaten erkek kuşun karakteri dişi yavruda dişinin karakteri erkek yavruda çıkar muhtemelen...
Sen o kuşu elinden çıkar bel kırmayan kuş çatıda çok renginin güzelliğinden başka bir farkı yok yabanilerle onlarda eş döneminde zevk yapar ama bel kırmaz...
Oyun kuşunun özelliği bel kırıp takla atması onu yapmıyorsa ne diye yem yedirecen...
Sen o kuşu elinden çıkar bel kırmayan kuş çatıda çok renginin güzelliğinden başka bir farkı yok yabanilerle onlarda eş döneminde zevk yapar ama bel kırmaz...
Oyun kuşunun özelliği bel kırıp takla atması onu yapmıyorsa ne diye yem yedirecen...