KISA BACAK SİVAS GÖKLERİ 411k

Join the forum, it's quick and easy

KISA BACAK SİVAS GÖKLERİ 411k

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Anonymous
Misafir
Misafir

KISA BACAK SİVAS GÖKLERİ Empty KISA BACAK SİVAS GÖKLERİ

16/12/2010, 7:10 pm
Bir araştırma sonucunda sivas kısa bacak sarı göz göklerinin çoğu yetiştircilerde hatta sivasta dahi olmadığını öğrenmekten büyük üzüntü duydum. Nesli yavaş yavaş kaybolan bu ırkın özelliklerini yazmaya bu sütun ytmez herhalde. Her yetiştiricinin kümesinde olmasını istediği bu ırkın kırılmış halleri dahi performansından söz ettirmektedir. Geçen 2 ay öncesinde yıllık izni mi alarak. birkaç şehri gezdim.Bu forumdanda yetiştiricilerle görüştüm ve emin olun bir çok kuşçunun kümesinde uçan veya uçacak kuş göremedim. Hal böyle olunca kendi kümesimin değerini öyle bir öğrendimki şimdi kuşların üzerine titriyorum. Saf damar bu göklerimin 8 takım yavrusunu dostlara arkadaşlara vermiştim. Özelliğini ve uçurma şeklini bilmeyen arkadaşlar sıradan kuşlarmış gibi bakıyorlardı. Dönüşümde arkadaşlara göklerin bir erkek birde dişi yavrusunu uçurdum. İnanın buradaki arkadaşların ' ALLAHTAN DAHA BELANI MI İSTİYORSUN' böyle kuşlar kimde var dediklerine defalarca şahit oldum. Şimdi bu iş bana düştü. ASLA ama ASLA kısa bacakların tüyünü dahi kimseye vermem artık. Allah bu kuşları bana nasip eylediği için şükürler olsun. KİMDE VAR İSE DEĞERİNİ BİSİNLER .
Kuscu-Murat
Kuscu-Murat
Ad Soyad : Murat Göcmen
Doğum Tarihi : 04/02/78
Forum Kayıt : 04/01/10
http://murat-tuna66.jimdo.com/

KISA BACAK SİVAS GÖKLERİ Empty Geri: KISA BACAK SİVAS GÖKLERİ

17/12/2010, 1:22 pm
Hayrini gör insallah, güle güle besle
timur
timur
Ad Soyad : dayı
Doğum Tarihi : 01/11/74
Forum Kayıt : 05/12/08
http://site.mynet.com/timurexpo/

18/12/2010, 4:32 pm
hayrını gör
soyları daim olsun inş.
tolga40
Ad Soyad : yıldız
Forum Kayıt : 01/08/08
http://site.mynet.com/tolga40/

18/12/2010, 5:26 pm
kıymetini bil güle güle besle
Babacan_23
Babacan_23
Ad Soyad : Polis Metin KÖSE
Doğum Tarihi : 10/03/67
Forum Kayıt : 23/03/10

23/12/2010, 6:24 pm
Ayhan gardaş banada mı yok kısa bacaklaradan ben sana dememişmiydim dışarıya bakma elindekilerin kıymetini bil ama artık farkına vardığın için sağol gardaş ben polis metin
Dr. Sedat
Dr. Sedat
Ad Soyad : Sedat Yardimci
Forum Kayıt : 05/02/10

23/12/2010, 6:34 pm
masallah iyi bir damari korudugunuzu bilmek cok guzel birsey
yakinda videolarini paylasirsaniz seviniriz

saygilar
Anonymous
Misafir
Misafir

25/12/2010, 12:16 pm
metin gardaş sana sözümüz söz. yoksa topuklarımızdan oluruz valla.
Ali3547
Ali3547
Ad Soyad : Ali Demir
Doğum Tarihi : 21/11/94
Forum Kayıt : 13/07/10

25/12/2010, 5:25 pm
abi resimleri varsa koyda gorelim mübarekleri 230:
kırıkkaleli_kuşçu
kırıkkaleli_kuşçu
Ad Soyad : fuat keskin
Forum Kayıt : 25/04/10

16/1/2011, 7:51 pm
hayrını gör arkadaşım nesli büyüt
Anonymous
Misafir
Misafir

17/1/2011, 5:19 pm
Eyvallah Kırıkkaleli Gardaş.
Dr. Sedat
Dr. Sedat

19/1/2011, 1:10 am
selamalr ayhan bey

bu kisa bacaklilarin elinizde,resmi yada videosu varmi? yada arkadaslarinizda varmi videolari?
oyunlarini bilmedigimden bir yorum yapamiycam. ben daha cocukken elimde boyle sizin avatardaki gibi bir erkke vardi yerden bitme derdik ayaklari kisaydi ,saatlerce inemezdi ucardi ama o zaman nasil kus oyantcagimizi bilmedigimizden gercek oyununu falan anlamdik.

sizdekilerin saf olduguna nasil emin olabildiniz? yavrularini yillarca ucurup gordunuzmu? yada aldiginiz kisiyi yillarca taniyormuydunuz almadan? yoksa gorunuslerindenmi bu kaniya vardiniz. bizimle paylasirsaniz sevinirim.

saygilar
isyankarbfc
isyankarbfc
Ad Soyad : yıldırım
Forum Kayıt : 18/01/11

19/1/2011, 3:35 pm
sıvas kuslarını hep sevmıstırım.
mustafa_yaldiz
mustafa_yaldiz
Ad Soyad : Mustafa Yaldız
Forum Kayıt : 17/08/08

28/1/2011, 10:10 pm
arkadaşlar bizde de kısa bacaklı sivasların kırığı vardı baya alçağa gelirdi ve taban taklalıydı gerçekten kısa bacaklı hayvanları hep sevmişimdir genelde 3 4 taklalı oynardı seferlerı azdı ve 1veya 2 direk oynarlardı ama o kuşların izlemek gerçekten zevkliydi
Anonymous
Misafir
Misafir

29/1/2011, 3:09 pm
kısa bacak sivas gökleri: taban taklalı olurlar genelde ikinci tabanı da vururlar. ama ikincisini görmek dikkat ister. diz mesafesine kadar girerler. Kuyruklarını yerde süren ve sıfıra girenleri kırılmamış olanlarıdır.En az 3 saat uçar en fazla 8-9 saate kadar çıkarlar. 4 ve 13 takla arası giderler. 2 direk veya üç direk arası giderler. tabanı vurduktan sonra 2 ile üç metreden sonra fışkırır ama burgu asla vede asla yapmazlar. Çıta gibi dümdüz çekerler. Yavruya kusana kadar tek takla dahi attıkları olmadığından çok iyi tanımadıktan sonra bir çok kuşçu tarafından ne olduğu farkedilmeden elden çook çıkaranlar olmuştur. En önemli özelliği yavruya kusunca 7. gün genelde açılırlar. çiftleşme sürecinde enseye düştümü bazen şak şak olurlar. farkedemezsiniz. birinci yavruya kustuktan sonra ölünceye kadar yatıklık nedir bilmez boş inmez. Süratli ve kanat sesleri yüksek kuşlardır. genelde 3 veya dört baş girdikten sonra 15 ile 20 dakika kaybolur nerden girdiğini göstermez size. Sanki oyun karakterinde sahibini şaşırtmak gibi bir şımarıklığıda olur. Kuşun zevkten ve neşeden uçtuğunu size hissetirir. kendinden emindir.Şimdi bu yazıdan sonra herkes kümesteki kuşların bacaklarına bakar eminim. Kısa bacak oluşu sadece bacağının kısalığından anlaşıl maz.Öyle bir yerinde bir ŞEY vardırki torununda tombalağında o kesin vardır aksi takdirde o sivas kısbacağı değildir.
Dr. Sedat
Dr. Sedat

29/1/2011, 11:38 pm
selamlar
ayhan bey hic ucurdunuzmu bu kusardan?
videolarini cekerseniz sevinirim

saygilar
Anonymous
Misafir
Misafir

30/1/2011, 4:30 pm
Ayhan anlattığınız sivas kuşlarının orjinali zaten o eski kuşların geneli oynuyor öyle ama ben o yakınlığa gelipte çift taban yapmasının zor olduğunu düşünüyorum arada çıkabilir çok yakın sokulan ama ideali 1- 2 metre arasına girenlerdir...

Hem fişeği çok hızlı alır hemde hata yapma olasılığını en aza indirir...

En güzel yanı ise kanat sesleri ve taklayı güçlü vurmalarıdır...
Anonymous
Misafir
Misafir

30/1/2011, 9:37 pm
doğrusun uygar kardeş.
Babacan_23
Babacan_23
Ad Soyad : Polis Metin KÖSE
Doğum Tarihi : 10/03/67
Forum Kayıt : 23/03/10

31/1/2011, 9:45 pm
arkadaşlar ben şahitim ayhan gardaşımın kuşlarına ben zaten hep söylerdim kendisine ayhan kuşların kıymetini bil diye anladı iyi oldu güzel arkadaşım sonunda bu yaza inşallah videoları göndereceğiz gardaşım bu arada hafta sonu çaya beklerim selim gardaşıda al gel
Anonymous
Misafir
Misafir

1/2/2011, 5:28 pm
Hay hay Metin Gardaş. Bahçedeki beyaz eve damızlıkları taşıyorum. Sözünü tuttuk yani. Artık yaza tozkaldıranları sökeriz. allahın izniyle.
Anonymous
Misafir
Misafir

18/2/2011, 5:19 pm
Bu kısabacak sivas mavilerin geçmişlerini biraz daha anlatayım.Sivasta eskiler iyi bilirler Rahmetli Şeref Amcanın kuşları vardı ççook eskilerden.1945- 1965 yılları.Şeref amca rahmetli olunca bütün gözde kuşlarını özellikle kısabacak mavilerini (gökler) Numune hastanesinde aşçılık yapan yine rahmetli Cemal dayım aldı. Zaten kapı komşuları idiler. Özellikle göklerin tek kanatlarında tek beyaz teleklilerini aldı. şimdi dahil arada bir tek beyaz telek atarlar. Yine rahmetli rüstem amca ve murat amca da da Cemal Dayımdan geçme kuşlar vardı. Belki abartı gibi gelecek ama kuşların oyunlarını atmalarını gezmelerini hırslı olmaları kanat sesleri bunları yazmayacağım. Ve anlatmayacağım. Allah hepsinden razı olsun. allah kendilerine Rahmet eylesin. Bu vesile ile burada anma fırsatına nail olduğum için admin sizlere de teşekkür ederim.
Similar topics