ANKARA'mı KIRIKKALE'Mİ !!!
+14
pasa KAYA
KARAOGLU
kırıkkaleli_kuşçu
malibadur
tolga40
emre_7171
bozlak42
avcıı
burhanduran
Sakallı Sadık
bekir79
PerfoTakla
kırıkkaleli metin
timur
18 posters
1 sayfadaki 2 sayfası • 1, 2
ANKARA'mı KIRIKKALE'Mİ !!!
8/2/2011, 3:11 pm
S.A. ARKADAŞLAR
MALUM HERKEZİN BELLİ MEŞKULİYETİ VAR
İŞ GÜÇ V.S. YURDUMUZUN DİĞER İLLERİNİ HER ZAMAN GEZMEK MÜMKÜN OLMUYOR
AMA NE MUTLUKİ BÖYLE GÜZEL SİTELER VAR
BİRBİRMİZİ BİLGİLENDİREBİLİYORUZ
BİLGİSİ OLANLARDAN ÖĞRENMEK İSTERİZ
GÖZÜYLE SEYREDENLERDEN ÖĞRENMEK DİNLEMEK İSTERİZ
SİZCE ANKARA'damı KIRIKKALEDEMİ İYİ SOYLAR DAHA FAZLA MUHAFAZA EDİLİYOR
KISACA kendi yöresinde OYUN KUŞUNDA ANKARA'mı KIRIKKALE'mi ???
MALUM HERKEZİN BELLİ MEŞKULİYETİ VAR
İŞ GÜÇ V.S. YURDUMUZUN DİĞER İLLERİNİ HER ZAMAN GEZMEK MÜMKÜN OLMUYOR
AMA NE MUTLUKİ BÖYLE GÜZEL SİTELER VAR
BİRBİRMİZİ BİLGİLENDİREBİLİYORUZ
BİLGİSİ OLANLARDAN ÖĞRENMEK İSTERİZ
GÖZÜYLE SEYREDENLERDEN ÖĞRENMEK DİNLEMEK İSTERİZ
SİZCE ANKARA'damı KIRIKKALEDEMİ İYİ SOYLAR DAHA FAZLA MUHAFAZA EDİLİYOR
KISACA kendi yöresinde OYUN KUŞUNDA ANKARA'mı KIRIKKALE'mi ???
- kırıkkaleli metin
Ad Soyad : metin şahin / metin.s@msn.com
Doğum Tarihi : 18/01/76
Forum Kayıt : 31/01/10
Geri: ANKARA'mı KIRIKKALE'Mİ !!!
8/2/2011, 5:28 pm
s.a timur bey çok can alıcı konulara değiniyosunuz.
sanırım bu konu bayagı bir taştışma çıkaracak.
bu konuya ankara ve kırıkkale dışından arkadaşların cevap vermesi daha makul olacagını düşünüyorum. ankara ve kırıkkaledeki çogu kuşçu birbirleriyle baglantılıdır.
bu konuya ankara ve kırıkkale dışından arkadaşların cevap vermesi daha makul olacagını düşünüyorum. ankara ve kırıkkaledeki çogu kuşçu birbirleriyle baglantılıdır.
- PerfoTakla
Ad Soyad : hakkı
Forum Kayıt : 04/12/08
8/2/2011, 6:11 pm
Derbi gibi birşey olsa gerek ;) Taraftarlar heran coşabilir .
- bekir79
Ad Soyad : B.Ç
Doğum Tarihi : 24/03/79
Forum Kayıt : 11/07/08
8/2/2011, 6:45 pm
s.a.
benim kişisel fikrim.
ankara gücü ile gençler birligi, izmirde; karşıyaka, ile göztepe spor kulubü musabakası gibi görüyorum.
iki ilin kuşların oyun sitilleri birbirine çok yakın.. seri fışkırmaları, akrobasi hareketleri, fizik özellikleri, doyuruculuk özellikleri gibi. 2 yörenin kuşunu besliyorum. oyun sitili şekilleri benim zevkime hitap ediyor.
selametle.
benim kişisel fikrim.
ankara gücü ile gençler birligi, izmirde; karşıyaka, ile göztepe spor kulubü musabakası gibi görüyorum.
iki ilin kuşların oyun sitilleri birbirine çok yakın.. seri fışkırmaları, akrobasi hareketleri, fizik özellikleri, doyuruculuk özellikleri gibi. 2 yörenin kuşunu besliyorum. oyun sitili şekilleri benim zevkime hitap ediyor.
selametle.
9/2/2011, 9:12 am
kırıkkaleli metin demiş ki:s.a timur bey çok can alıcı konulara değiniyosunuz.
s.a. metin arkadaşım haklısın konu biraz derin
ama o yöredeki merakçılığın ne derecede olduğunu bilmek isteriz
soy muhafazasında ustalar ne kadar ileride görmek istiyoruz
ellerindeki iyi soyları bu günlere kimler taşıyabilmiş
kimler bu soyları daha ileriye götürebilmiş öğrenmek gerek
sonuçta o yöre insanları yetişriciliğilye gündem yaratıyorsa
mesela
mezatlarda değerini veren alıcı buluyorsa,
elektrikçi şerefleri konuşuyorsa ,
saim usta kuşlarını anlatıyorsa ve diğer illerde buna itibar edip bu kuşlara alıcı oluyorsa
bu konu başlığıda o yöre insanları için derin
ama diğer yörelerden , illerden alıcı olup bu soyları besleyecek
belli zaman vakit maddiyat ayıracak arkadaşlar adına
faydalı olacağından eminim .
yineliyorum
SOY MUHAFAZASINDA ANKARA 'mı KIRIKKALE 'mi ???
bunu siz o yöre insanları kendi tecrübelerinizi bizlerde yani diğer illerde kuş besleyen merakçılar hep beraber gördüklerimizi
paylaşarak bilgi daarcığımızı genişletelim .
9/2/2011, 9:32 am
İki şehirdede güzel soy muhafaza eden arkadaşlarlar abiler var bunu neye göre kıyaslaman gerektiğini sen yaz istersen Timur bey.Genelde aynı tarz ve özellikte kuşları besleriz.Kimsede diyemezki Kırıkkale kötü Ankara İyi veya Ankara kötü Kırıkkale İyi diye .Ama Ankarada kentleşme yani gecekonduların yıkılması nedeni ile birazdaha az uçan kuş görülmeye daha az yerde beslenmeye başlandı yoksa Ankarada da Kırıkkalede de çok iyi soylar var bunlar zamanında Ankardanda gitmedir Kırıkkaledende gitmedir yakın yerler oldukları için birbirlerine güzel dostluklarımız olmuştur halende devam etmektedir alış verişimiz çok olmuştur.Ayrıca bu başlığı açmadaki niyetinizide anlamış değilim o konuyada açıklık getirirseniz sevinirim.
9/2/2011, 10:03 am
Sakallı Sadık demiş ki:İki şehirdede güzel soy muhafaza eden arkadaşlarlar abiler var bunu neye göre kıyaslaman gerektiğini sen yaz istersen Timur bey.Genelde aynı tarz ve özellikte kuşları besleriz.Kimsede diyemezki Kırıkkale kötü Ankara İyi veya Ankara kötü Kırıkkale İyi diye .Ama Ankarada kentleşme yani gecekonduların yıkılması nedeni ile birazdaha az uçan kuş görülmeye daha az yerde beslenmeye başlandı yoksa Ankarada da Kırıkkalede de çok iyi soylar var bunlar zamanında Ankardanda gitmedir Kırıkkaledende gitmedir yakın yerler oldukları için birbirlerine güzel dostluklarımız olmuştur halende devam etmektedir alış verişimiz çok olmuştur.Ayrıca bu başlığı açmadaki niyetinizide anlamış değilim o konuyada açıklık getirirseniz sevinirim.
s.a. sadık arkadaşım
muhakkak her yörede olduğu gibi oralardada iyi hatta çok iyi soylar var
bu başlığı açamamdaki sebep ?
ankara denince oyun kuşunda her ne hikmetse SAİM USTA ELEKTRİKÇİ ŞEREF usta ile başlayan sohbet ve onların kuşlarıyla biten muhabbetler var
bu kadar değerli ustaların güzel soyların bulunduğu yerde yörede hiçmi ilerleme kaydedilmedi
hiçmi iyi soy tutan çıkmadiki sadece rahmetli ustaların kuşları konuşuluyor.
kırıkkalede de yepyeni duyulmamış yada yeni yeni duyulmaya başlanan kuşlar var
bizlerde yani diğer illerde yaşayan merakçılar olarak bu kuşları , ustaların yetiştiricilerin oyun kuşunda nerelerde olduklarını
bilmek isteriz.
bu konu başlığında herhangi bir art niyet yok olamazda
bilgisini yazmak isteyen yazar paylaşmak isteyen paylaşır.
saygılarımla...
9/2/2011, 10:10 am
PerfoTakla demiş ki:Derbi gibi birşey olsa gerek ;) Taraftarlar heran coşabilir .
evet haklısın biraz derin bi başlık
yorumları bekliyoruz.
9/2/2011, 10:17 am
bekir79 demiş ki:s.a.
benim kişisel fikrim.
selametle.
s.a. bekir bey konu başlığındaki amaçta beklentide
sizin yarumunuzdaki cevap şeklindeydi
yorumunuz
kısa ama öz
teşekkürler ...
9/2/2011, 10:51 am
[quote="timur"]
s.a. sadık arkadaşım
ankara denince oyun kuşunda her ne hikmetse SAİM USTA ELEKTRİKÇİ ŞEREF usta ile başlayan sohbet ve onların kuşlarıyla biten muhabbetler var
bu kadar değerli ustaların güzel soyların bulunduğu yerde yörede hiçmi ilerleme kaydedilmedi
bizlerde yani diğer illerde yaşayan merakçılar olarak bu kuşları , ustaların yetiştiricilerin oyun kuşunda nerelerde olduklarını
bilmek isteriz.
Saim usta olsun Elektrikci Şeref olsun öyle bir soy kaldığına inanmıyorum ben yıllardır bu işin içindeyim ama Ankara da kimsede görmedim duymadım bu kuşlar o kuşlardan deyip uçurup izleten rahmetlilerin kemikleri kalmamıştır mezarlarında millet halen kuşlarını besliyoruz diye geziniyorlar bu kuşlar hiçmi çalınmadı hiçmi ölmedi hiçmi kaybolmadı sağdan soldan buluyorlar ikitane arap dumanlıkirli makaslıyorlar çoğalt babam çoğalt kaç taneymişti bu rahmetlilerin kuşları hangi birimize yetecek uçuran varmı yok gören varmı yok bıraksınlar bu işleri Ankara dışındaki arkadaşlarda bu haberlere inanmasınlar Allah gözdiye birşey vermiş gitsinler görsünler gözleriyle havada öyle alsınlar beslesinler gitmek için zamanı olmayan imkanı olmayan arkadşlarda kendi kuşlarını beslemeye devam etsinler bu iş merak işi isteyen öylebir gezer bulurki istediği kuşarı.Bırakın 30 senelik mevzuları yenilerine bakın nice güzel kuş besleyen arkadaşlar abiler var Ankarada olsun Kırıkkalede olsun kuş Festivallere yarışmalara uçmaz arkadaşlar kuş bir bardak çaya uçar araştırın bakim Aydın Atamanı Adil Kayabaşını Bankacı Faruğu Bankacı Yaşarı Kuyumcu Mustafayı Boyacı Metini (kırıkkale) Hurdacı Kenanı Balalı Mehmeti Kasap Namığı , Bayramı (cebeci derkten ) Metin Baltacıyı Sadet Bilgini Muzaffer Aydoğanı Atarabacı İlhanı İlhami Fidanboyu Matbacıları Kuaför Kayhanı Cengizi (sitelerden) aklıma gelenler şuanda bu abilerim eski eskide kaldı günümüze bakalım.
Sakallı Sadık demiş ki:İki şehirdede güzel soy muhafaza eden arkadaşlarlar abiler var bunu neye göre kıyaslaman gerektiğini sen yaz istersen Timur bey.Genelde aynı tarz ve özellikte kuşları besleriz.Kimsede diyemezki Kırıkkale kötü Ankara İyi veya Ankara kötü Kırıkkale İyi diye .Ama Ankarada kentleşme yani gecekonduların yıkılması nedeni ile birazdaha az uçan kuş görülmeye daha az yerde beslenmeye başlandı yoksa Ankarada da Kırıkkalede de çok iyi soylar var bunlar zamanında Ankardanda gitmedir Kırıkkaledende gitmedir yakın yerler oldukları için birbirlerine güzel dostluklarımız olmuştur halende devam etmektedir alış verişimiz çok olmuştur.Ayrıca bu başlığı açmadaki niyetinizide anlamış değilim o konuyada açıklık getirirseniz sevinirim.
s.a. sadık arkadaşım
bilmek isteriz.
Saim usta olsun Elektrikci Şeref olsun öyle bir soy kaldığına inanmıyorum ben yıllardır bu işin içindeyim ama Ankara da kimsede görmedim duymadım bu kuşlar o kuşlardan deyip uçurup izleten rahmetlilerin kemikleri kalmamıştır mezarlarında millet halen kuşlarını besliyoruz diye geziniyorlar bu kuşlar hiçmi çalınmadı hiçmi ölmedi hiçmi kaybolmadı sağdan soldan buluyorlar ikitane arap dumanlıkirli makaslıyorlar çoğalt babam çoğalt kaç taneymişti bu rahmetlilerin kuşları hangi birimize yetecek uçuran varmı yok gören varmı yok bıraksınlar bu işleri Ankara dışındaki arkadaşlarda bu haberlere inanmasınlar Allah gözdiye birşey vermiş gitsinler görsünler gözleriyle havada öyle alsınlar beslesinler gitmek için zamanı olmayan imkanı olmayan arkadşlarda kendi kuşlarını beslemeye devam etsinler bu iş merak işi isteyen öylebir gezer bulurki istediği kuşarı.Bırakın 30 senelik mevzuları yenilerine bakın nice güzel kuş besleyen arkadaşlar abiler var Ankarada olsun Kırıkkalede olsun kuş Festivallere yarışmalara uçmaz arkadaşlar kuş bir bardak çaya uçar araştırın bakim Aydın Atamanı Adil Kayabaşını Bankacı Faruğu Bankacı Yaşarı Kuyumcu Mustafayı Boyacı Metini (kırıkkale) Hurdacı Kenanı Balalı Mehmeti Kasap Namığı , Bayramı (cebeci derkten ) Metin Baltacıyı Sadet Bilgini Muzaffer Aydoğanı Atarabacı İlhanı İlhami Fidanboyu Matbacıları Kuaför Kayhanı Cengizi (sitelerden) aklıma gelenler şuanda bu abilerim eski eskide kaldı günümüze bakalım.
9/2/2011, 11:09 am
sadık bey işte bu
yazdığın bu cvp çok kişiye derman olmuştur umarım
paylaştığın bilgiler için teşekkürler
sağlıcakla kal ...
yazdığın bu cvp çok kişiye derman olmuştur umarım
paylaştığın bilgiler için teşekkürler
sağlıcakla kal ...
- burhanduran
Ad Soyad : burhan duran
Doğum Tarihi : 02/04/62
Forum Kayıt : 07/03/09
9/2/2011, 1:17 pm
Ankara-Kırıkkale saç ayağı gibidir. Birinden biri eksik olsun ayak topallar.
9/2/2011, 1:45 pm
burhanduran demiş ki:Ankara-Kırıkkale saç ayağı gibidir. Birinden biri eksik olsun ayak topallar.
s.a. burhan bey
haklısınız bencede öyle ama son bi kaç yıldır kırıkkale daha fazla zikredilir oldu
tabii bu benim görüşüm
bizler diğer illerden olan merakçılar olarak
eski soyların muhafazası bu günlere taşınması
yeni kuşların soyların ortaya çıkması adına
çalışmalarını yetiştiriciliğini merak ettiğimiz için bu konu başlığını açtım
yinede cevap için teşekkürler
sizin cevabınızda ayrı bi bakış açısı tabii
selamlar ...
- kırıkkaleli metin
Ad Soyad : metin şahin / metin.s@msn.com
Doğum Tarihi : 18/01/76
Forum Kayıt : 31/01/10
9/2/2011, 1:52 pm
s.a timurbey
bu dönem bizde güzel çalışmalar yapıyoruz.
bu bahar için boyacı metin abinin kuşlarıyla(fitilliler) bizim betonları kırdık,
iki nesilde de güzel hayvanlar çıkıyor.
bakalım bu iki kırıkkalenin eski soyu neverecek.
bu dönem bizde güzel çalışmalar yapıyoruz.
bu bahar için boyacı metin abinin kuşlarıyla(fitilliler) bizim betonları kırdık,
iki nesilde de güzel hayvanlar çıkıyor.
bakalım bu iki kırıkkalenin eski soyu neverecek.
9/2/2011, 2:32 pm
a.s.
inşallah gönülüzce faliyet yapan kuşlar çıkar
emekleriniz hayırlı olsun inşallah
inşallah gönülüzce faliyet yapan kuşlar çıkar
emekleriniz hayırlı olsun inşallah
- avcıı
Ad Soyad : ismail
Doğum Tarihi : 29/12/77
Forum Kayıt : 31/12/08
10/2/2011, 9:17 am
her iki ilimizdede çok değerli ve çok meraklı kardeşlerimiz mevcut bence kıyas edilemez bir biri le daha doğrusu ankarası kırıkkalesi mardini urfası değil il değil kişiye şahısa bakılmalı ben mesela konyalıyım konyadayım ama nevşehir kuşu var bende mesela yani örnekleyecek olursak il bazı değil kişi bazında değerlendirilmelidir diye düşünüyorum .
10/2/2011, 10:32 pm
s.a. ismail bey
sizde haklısınız artık yöre kuşu değil kişi kuşu oldu
ama hangi yöre bu ırka daha iyi hizmet etmiş
yada ediyor oda önemli
sizde haklısınız artık yöre kuşu değil kişi kuşu oldu
ama hangi yöre bu ırka daha iyi hizmet etmiş
yada ediyor oda önemli
- MisafirMisafir
11/2/2011, 6:23 pm
Birbirine çok yakın ama biz anadoluda ankara kuşu yüksekten alır çok sokulmaz bu nedenle de pek yapışan olmaz diye biliriz kırıkkale kuşları çok yakına sokulanları yapışanları çıkıyor...
Metin beyinde dediği gibi zaten herkes yakın oldugu için baglantılı bizim buralarda mezatlarda kuşlara genelde ankara-kırıkkale ikilemesi kullanılır yani kırıkkale yada ankara kuşu denilmez...
Metin beyinde dediği gibi zaten herkes yakın oldugu için baglantılı bizim buralarda mezatlarda kuşlara genelde ankara-kırıkkale ikilemesi kullanılır yani kırıkkale yada ankara kuşu denilmez...
- bozlak42
Doğum Tarihi : 01/01/82
Forum Kayıt : 06/06/09
11/2/2011, 7:07 pm
Kırıkkale kuşu çok yakın gelir yere ama fazla uzun gitmez.Ankara kuşuda kırıkkale kuşuna yakındır çünkü birbirlerine çok yakın iller.Şuan ankarada çok güzel kuşlar var ankara kuşu diye geçiyor ama bu kuşlar başka illerden zamanında getirilmiş kuşlar zamanla ankara kuşu olmuş kuşlardır
11/2/2011, 7:49 pm
selam ben kırıkkaleden emre kırıkkaledemı ankaramı sorusun cevabı cok tartısılır kırıkkaledede cok ıyı kussular mevcut ve kupa alan kussularda cok ve ankaralı kısılere ucan kuslarda cok ankarada derece yapan kırıkkale kususuda cok nesıl takıbıne gelıncede ben kırıkkalelelı bakkal hasanın ustune nesıl takıp eden kısı gormedım otuz sene oncesının kusları hıc bı sekılde bozulmadan elınde muhafaza edıyor ve bızlerede ızletıyor beslıyoruzda onemlı olan nesılı takıp etmektır katlıyamcısı olmamaktır
11/2/2011, 10:36 pm
emre_7171 demiş ki:selam ben kırıkkaleden emre kırıkkaledemı ankaramı sorusun cevabı cok tartısılır kırıkkaledede cok ıyı kussular mevcut ve kupa alan kussularda cok ve ankaralı kısılere ucan kuslarda cok ankarada derece yapan kırıkkale kususuda cok nesıl takıbıne gelıncede ben kırıkkalelelı bakkal hasanın ustune nesıl takıp eden kısı gormedım otuz sene oncesının kusları hıc bı sekılde bozulmadan elınde muhafaza edıyor ve bızlerede ızletıyor beslıyoruzda onemlı olan nesılı takıp etmektır katlıyamcısı olmamaktır
s.a. emre arkadaşım
sana aynen katılıyorum nesli sürdürebilen ve daha ileriye taşıyabilene
helal olsun
hasan ustayada selam olsun
11/2/2011, 10:43 pm
aleykum selamlar bakkal hasan benım ustadımdır 15 senedır kus beslerım 3 senedır yanındayım kusun ne oldunu gosterdı bana ve egıtıyorda bu konuda nasıp olursa 30 yıllık nesıllı ıddalı kussarımızın vıdeolarını koyacagım
12/2/2011, 7:00 am
slm emre kardeş ustana selam kuşçu dediğin hasan abi gibi olmalı.sözünün adamıdır. benim kuşum şunu yapar der alırsın kuşu uçurursun aynısını yapar.kamanda güzel kuşları uçtu hasan abinin bi boz dumanlısını izledik 2 ay arkadaşım uçurdu kuşun seferinin sayısı yoktu buluttan kitlemeler vardı kuşta,yine gök dişisini izledik hasan abinin kamanda çok güzel oynadı halada oynuyor,yine çapar dişisini izledik oda çok süperdi,bastıramayıp kaybettiğimiz kuşuda çok oldu bizim bi arkadaş var o hazır kuş aldı uçurdu hasan abiden bu kuşları görünce özellikle boz dumanlıyı hasan abiye gittik aynı kanından aldım sağolsun beni kırmadı verdi bende 30 tane kuş var 2 tanede hasan abinn 1960 yıllara dayanan kümesinden kuş alıp kattım iyisinin hastasıyımdır. kuş almak isteyen arkadaşlara hasan abiden kuş almasını tavsiye ediyoru.hasan abide yalan dolan olmaz 7-8 tane kümesi vardır alım satım kümesleri ve kendi 1960 yıllara dayanan kümese eski kümesine son 10 yılda çok güzel oynayan bi kuşla anasını koyduğunu onun haricinde kuş koymadığını söyledi bana bide kuştan çok iyi anlar baktınmı kuşa ciğerini bilir. yok kuş ankaradaymış-yok kırıkkale hikaye laf bunlar kırıkkalede en iyi oynayan kuş belki ankara kuşu yada ankarada en iyi oynayan kuş kırıkkale kuşu bu iki şehir zaten iç içe şehirleri konumak yerine kuşçuları konuşmak daha iyi olur ben kırıkkalede hasan abiyi,metin abiyi tanırım saygılarla
12/2/2011, 10:45 pm
s.a. tolga bey
haklısınız
ismail bey yani avcı nikli arkadaşta aynı kovuyu açmıştı
yöre kavramı kalmadı gibi bişey
hayatta olan yaşlı ama genç ustaları
zikretmek te lazım
ben şahsen hasan ustayı şimdi duydum
yada genç merakçı bi kaç arkadaşı burda
öğrendim
ama sohbet te ama paylaştıkları videoları izleyerek
bence açılan konu as çok cevabını buldu
fazla deşmenin gereği yok
tüm paylaşılan bilgilere tecrübelere teşekkürler
eğer ADMİN konuyu bu tatlı yerinde kapatırsa
tatlı kıvamında pişmiş olur
saygılarımla ...
haklısınız
ismail bey yani avcı nikli arkadaşta aynı kovuyu açmıştı
yöre kavramı kalmadı gibi bişey
hayatta olan yaşlı ama genç ustaları
zikretmek te lazım
ben şahsen hasan ustayı şimdi duydum
yada genç merakçı bi kaç arkadaşı burda
öğrendim
ama sohbet te ama paylaştıkları videoları izleyerek
bence açılan konu as çok cevabını buldu
fazla deşmenin gereği yok
tüm paylaşılan bilgilere tecrübelere teşekkürler
eğer ADMİN konuyu bu tatlı yerinde kapatırsa
tatlı kıvamında pişmiş olur
saygılarımla ...
13/2/2011, 4:28 pm
kırıkkalelı bakkal hasan cok unludur ankarada olsun cevre illerde cogu kısı bılır bakkal hasanı kusları nesıl olarak cok eskıdır ewet we kusslarıda ucup oynuyor suan ıstanbulda ucan bı cok kusu var ve cevre ıllerdede bakkal hasan kusun cıgerını bılır ne yapacagını
- malibadur
Ad Soyad : mehmet ali badur
Forum Kayıt : 14/07/10
15/2/2011, 11:34 pm
bakın beyler ne yapmak istiyosnuz tam anlamıyom daha öncede yazdım kütahyada bakkal amca var .sizler isim yazarken türkiyedeki bu kuş severlere atlıyosunuz kısır döngüye girmeyin.kaç tane kuşçu yevmiye verip kuş uçurtur .bunlar yaşandı gerçekçi olun yapmayın .el yumruğuna yemeyeyen kendininkine mertek sanınrmış.
16/2/2011, 6:56 pm
arkadasım ne denmek ıstedıgını anlamadım ama kımse kımsenın yumru ıle iş yapmıyor
- kırıkkaleli_kuşçu
Ad Soyad : fuat keskin
Forum Kayıt : 25/04/10
24/2/2011, 6:33 pm
değerli arkadaşım kırıkkale kuşları oyun kuşudur dikkat edin oyun diyorum yakın gelirler taban taklalıdır uzun gidenide var normalide nesle bağlı altları doludur kırıkkale insanıda uçurucudur kuşu hep havada tutarlar
ankara kuşları uzun gidiyor ama bazen boşda konanları oluyor izledik birçok yerde burda kendimizde uçurduk dolu inenleride vardır nesli önemli
ankara kuşları uzun gidiyor ama bazen boşda konanları oluyor izledik birçok yerde burda kendimizde uçurduk dolu inenleride vardır nesli önemli
25/2/2011, 11:48 am
arkadaslar ankara kirikkale birbirinden kus alir verir
sehir ayirmanin bir anlami yok iki yerdede cok iyi
abilerimiz kardeslerimiz var bu ise emek veren
ankaradaki cogu buyuk kuscu abilerimizi tanirim
kirikkalede tanidigimiz abilerimiz var
oaranin kusumu buranin kusumu davasini birakin
vatanin her kosesinde bilmediginiz ne ustalar
ve merakci insanlar var saygi duyalim
birbirimize iyi ve arayis bitmez biterse
kusculuk bitmistir.
saygilarla ankarali seckin belcika
sehir ayirmanin bir anlami yok iki yerdede cok iyi
abilerimiz kardeslerimiz var bu ise emek veren
ankaradaki cogu buyuk kuscu abilerimizi tanirim
kirikkalede tanidigimiz abilerimiz var
oaranin kusumu buranin kusumu davasini birakin
vatanin her kosesinde bilmediginiz ne ustalar
ve merakci insanlar var saygi duyalim
birbirimize iyi ve arayis bitmez biterse
kusculuk bitmistir.
saygilarla ankarali seckin belcika
- pasa KAYA
Ad Soyad : paşa kaya
Forum Kayıt : 01/04/09
25/2/2011, 4:52 pm
S.A SECKIN BEY DOGRU SOYLUYOR BU İŞ ANKARA VE KIRIKKALEYE ZARAR VERİR HERKEZ KUŞUNUN HAYRINI GÖRSUN HERŞEY BİTDİDE KONUSACAK BAŞKA KONU YOKMU BÖYLE BAŞLIK ATDINIZ.BENCE BOKONUYU YAZIŞMAYALIM.SELAMLAR.
1 sayfadaki 2 sayfası • 1, 2