İNEĞİNİ SATIP GÜVERCİN ALDI 411k

Join the forum, it's quick and easy

İNEĞİNİ SATIP GÜVERCİN ALDI 411k

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

İNEĞİNİ SATIP GÜVERCİN ALDI

+15
emre_7171
kuşcu sado
tolga40
eric
bılal
fatih_27su
DELIYUREK41
Kuscu-Murat
Ali3547
refik34
bozlak42
isyankarbfc
ersin çırakman76
timur
Forum Admin
19 posters
Forum Admin
Forum Admin
Ad Soyad : Güvercin Forum
Doğum Tarihi : 05/10/84
Forum Kayıt : 10/01/08
https://thepigeontv.yetkinforum.com

İNEĞİNİ SATIP GÜVERCİN ALDI Empty İNEĞİNİ SATIP GÜVERCİN ALDI

9/2/2011, 1:24 pm
Bu da süt ineğini satıp güvercin aldı

Mardin Kızıltepe’de yaşayan Sait Kurtay (29), güvercin sevgisi yüzünden kazandığını güvercine yatırıyor. Kurtay’ın elindeki güvercinlerin en düşüğü bin en yükseği ise 6 bin lira değerinde. Kurtay, sütü ile geçimini sağladığı Hollanda cinsi ineğini bile satarak “Miro” cinsi bir çift güvercin almış. Güvercin kümesinin yanında oluşturduğu barınakta “Yiğido” ve “Azman” ismini verdiği iki kangal köpeği besleyen Sait Kurtay, “Güvercinlerin güvenliğini kangal köpekleriyle sağlıyorum” dedi.

İNEĞİNİ SATIP GÜVERCİN ALDI C110630
GÜVERCİN SEVGİSİ İNEĞİNİ SATTIRDI

Kızıltepe ilçesine bağlı Dikmen beldesinde yaşayan Sait Kurtay (29), güvercin sevgisi yüzünden kazandığını güvercine yatırıyor

Kızıltepe ilçesine bağlı Dikmen beldesinde yaşayan Sait Kurtay (29), güvercin sevgisi yüzünden kazandığını güvercine yatırıyor. Kurtay'ın elindeki güvercinlerin en düşüğü bin en yükseği ise 6 bin lira değerinde.

Dikmen beldesinde eşi ve 3 çocuğuyla yaşayan ve kazandığı parayı merakı nedeniyle güvercine yatıran Sait Kurtay, sütü ile geçimini sağladığı Hollanda cinsi ineğini satarak ''Miro'' cinsi bir çift güvercin aldı.

Aile büyüklerinin İzmir'de olduğunu, kendisinin de birkaç yıl İzmir'de çalıştığını belirten Kurtay, güvercin sevgisi yüzünden Dikmen beldesine döndüğünü kaydetti.

Beldede inşa ettiği evin yarısını güvercin barınağına ayırdığını ifade eden Kurtay, ''Ben daha önceleri İzmir'de yaşıyordum. Çanta atölyesinde çalışıyordum. Hayvan sevgisi yüzünden ağabeylerimle kavga ettim ve memlekete dönmeye karar verdim. Orada bir dairem var kiraya veriyorum. Burada da 35 dönüm arazim var. Burada hayvanlar ile cennette gibiyim'' dedi

Kurtay, kazandığı parayı güvercin almaya harcadığını, değişik ırklarda güvercinleri bulunduğunu kaydetti.

Ailesinin İzmir’de olduğunu, kendisinin de birkaç yıl İzmir’de çalıştığın ve ev aldığını söyleyen üç çocuk babası Sait Kurtay, Dikmen beldesine dönüşünü güvercin sevdasına bağladı. Belde de inşa ettiği evin yarısını güvercin barınağına ayırdığını söyleyen Sait Kurtay “Ben daha önceleri İzmir’de yaşıyordum. Çanta atölyesinde çalışıyordum. Ve sıkıldım. İzmir’i ceza evi gibi görmeye başladım. Bu hayvan sevgisi yüzünden ağabeylerimle kavga ettim ve memlekete dönmeye karar verdim. Orda bir dairem var kiraya veriyorum. Burada da 35 dönüm arazim var. Geçinip gidiyoruz. Burada hayvanlar ile cennette gibiyim. Ne bir derdim var ne bir sorunum kalmadı.2 oğlum var. Birde kızım. 2 oğullarımdan birini mutlaka güvercinler üzerine araştırma yapması için veteriner olmasını isterim. Genelde kimse bu kangal köpeklerin ve güvercinlerin veterineri olmuyor. Güvercinler için de veterinerin olmasını istiyorum “

İNEĞİMİ SATIP GÜVERCİN ALDIM

Beş yıl önce Adanalı Hülya Kurtay ile evlendiğini ve beş yıl içinde üç çocukları olduğunu söyleyen Sait Kurtay, eşinin ilk etapta güvercin beslemeye sıcak bakmadığını, zaman içinde hayvan sevgisinin eşinde ve çocuklarında fazlasıyla oluştuğunu bildirdi.Çocuklarının güvercin ağılında büyüdüğünü söyleyen Sait Kurtay şöyle konuştu;

“Bu güvercinlerin fiyatı nerden baksanız 1 ila 6 bin lira arasında değişiyor. Ben önce bunların kötülerini aldım. Ve eve getirdim. Sonra Kızıltepe, Mardin, Silopi her yeri gezdim. Kimde en iyi kuş varsa aradım buldum. Bana 3,5-4 milyar fiyat çektiler. Ben gittim sütünü satıp geçimimizi yaptığımız,Hollanda simental cinsi ineğimi sattım. 7 bin liraya amcama sattım. 3 bin liaraya kümes yaptım. Diğerini de bu güvercine harcadım. Eşimle görüştüm danıştım. Ona bu güvercinin cinsi az Türkiye’de sadece 5 kişide var. Eğer biz buna para yatırırsak kazançlı çıkarız. Hem maddi hem de bu kuşun neslini çoğaltmak için. Bu kuşun özelliği şu gördünüz göğüs kısmanda tüyler sapsarı olması lazım. Sırt üstü simsiyah olması lazım. Öyle güneşe vurduğunuz zaman, yeşil mor ve sarı rengi parlayacak. Gaga kısmı ve gözleri beyaz olacak.İlk defa bu güvercinler ile dereceye girdim. Ve ödül aldım. Kızıltepe de, Türkiye güvercin yarışmasına girdim. Hedefim dünyada birinci olmaktır. Benim çocuklarım uyanır uyanmaz güvercin ağılına gidiyor.Güvercin ağılında güvercinler arasında büyüyorlar”

7O ÇİFT GÜVERCİN BESLİYOR

Değişik ırklarda 70 çitf güvercin beslediğini ifade eden Kurtay sözlerini şöyle sürdürdü. ”Şu anda 70 çift gevercinim var. Değişik ırklar. Şu anda miro ırkı güvercinleri çoğaltacağım, Tek damar,tek ana tek baba. Bunlar taklacı güvercinlerdir. Bu kuşun asıl rengi buradan gelmiyor. Başka bir ırkla, bunun rengini değiştiriyoruz. Değiştire değiştire güzelleştiriyoruz. Nasıl Mercedes her sene daha güzel model çıkarıyor. Bizde öyle her sefer daha güzel rengini ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. O yüzden Türkiye bu güvercinlere hayran kalıyor. Bu güvercinler ırak kökenli, adı Miro. Türkçesi Miro,Kürtçesi xemi. Türkiye’de Deli yüreğe bakılmış. O yüzden Miro ismini almış esmer oldukları için. Haberci posta güvercinlerimde var. Osmanlı zamanında, savaş döneminde bunlar haber götüren posta güvercinleridir. Bunlar bin 500 km uçabilecek kapasitededirler. Bu güvercinler Türkiye’de birçok yarışa girdiler. Ayaklarındaki künyelerden belli oluyor. Türkiye’de ünlenen Mardin güvercinleri de çok güzel. Mardin güvercinleri genelde hava güvercinleridir. Takla atarlar. Her uçuşta onlarca takla atıyorlar. Onları seyretmek büyüleyicidir. çok zevklidir.”

GÜVENLİĞİ KANGAL KÖPEKLERİYLE SAĞLIYOR

Güvercin kümesinin yanında oluşturduğu barınakta ''Yiğido'' ve ''Azman'' ismini verdiği iki kangal köpeği besleyen Sait Kurtay, "Bu Sivas kangalı köpekler çok saldırgan. Ama oğlumu çok seviyorlar. Geçen hırsız girecekti eve kıskıvrak yakaladı.. Ayrıca köpekler burada zulüm görüyorlar. Devletimizden buraya bir barınağın yapılmasını arzu ediyorum. Köpeklerin yüzde doksanı kuyruğu kulağı kesik. Büyüklerimizden burada hayvanlara yardımcı olmalarını istiyoruz. “ diye konuştu.Sait Kurtay’ın eşi Hülya Kurtay, şehirde yaşadığı için ilk başlarda beldede sıkıldığını şimdi ise alıştığını söyledi. Çocuklarının güvercinlerle oynamasından rahatsızlık duymadığını belirten Hülya Kurtay,” Benim güvercinlerle ve köpeklerle o kadar diyalogum yok. Ama eşim onları çok seviyor. Bazen çocukların köpeklerle oynamalarından korkuyorum, çünkü çocuklarla alt alta üst üste oynuyorlar, bazen çocukları düşürüyorlar şakalaşırken. Ama bakıyorum çocuklara zarar vermiyorlar. Sorun etmiyorum o kadar. Çocuklar güvercinlerle kopeklerle büyüyor. İnsanlarda hayvan sevgisini gelişmesi lazım.” Şeklinde konuştu

En son Forum Admin tarafından 9/2/2011, 4:43 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
timur
timur
Ad Soyad : dayı
Doğum Tarihi : 01/11/74
Forum Kayıt : 05/12/08
http://site.mynet.com/timurexpo/

İNEĞİNİ SATIP GÜVERCİN ALDI Empty Geri: İNEĞİNİ SATIP GÜVERCİN ALDI

9/2/2011, 1:38 pm
s.a.
soyları ve merağı hayırlı ve daim olsun inşallah
ersin çırakman76
ersin çırakman76
Ad Soyad : ersin çırakman
Doğum Tarihi : 11/03/93
Forum Kayıt : 21/12/10

9/2/2011, 2:37 pm
isyankarbfc
isyankarbfc
Ad Soyad : yıldırım
Forum Kayıt : 18/01/11

9/2/2011, 4:56 pm
guvercın bır hastalıktır bana gore bu hastalıkta ne ınekler sattırmıstır emınım.
bozlak42
Doğum Tarihi : 01/01/82
Forum Kayıt : 06/06/09

9/2/2011, 6:41 pm
Bu hastalık öle pis bir hastalıkki benim o kadar borcum varken kıredi kartıntan para çekip kuş almıştım.
refik34
refik34
Ad Soyad : REFİK AKAY
Doğum Tarihi : 19/11/59
Forum Kayıt : 12/11/08
http://www.rakayguvercin.com

9/2/2011, 7:11 pm
Sait Arkadaşı bundan böyle yapacağı soy çalışmasında kendisine başarılar dilerken;kazanmış olduğu kupadan dolayı kendisini tekrar kutluyor yaşam boyu ailesiyle esen kalmasını diliyorum.Selam ve Saygıyla
Ali3547
Ali3547
Ad Soyad : Ali Demir
Doğum Tarihi : 21/11/94
Forum Kayıt : 13/07/10

9/2/2011, 7:46 pm
valla helal olsun videoda on numara olmuş elinize sağlık.......
Kuscu-Murat
Kuscu-Murat
Ad Soyad : Murat Göcmen
Doğum Tarihi : 04/02/78
Forum Kayıt : 04/01/10
http://murat-tuna66.jimdo.com/

10/2/2011, 2:32 am
Allah isini ras getirir insallah, ...
DELIYUREK41
DELIYUREK41
Ad Soyad : murat koç
Doğum Tarihi : 10/03/84
Forum Kayıt : 21/06/10

10/2/2011, 12:51 pm
saıt kurtay bey bu ısı bılıyor.en ıyısıne sahıp olmak ıcın ugrasıyor.kendısıne basarılar dılıyorum
Anonymous
Misafir
Misafir

11/2/2011, 6:27 pm
Hiç eleştiren yok bence çok kötü bir örnek süt veren inek satıpta kuş almak hiç akla mantığa yatkın değil...

Bir insanın parası olabilir çok paralar verebilir ama inek satıp kuş almak yanlış...

Yine de hayırlı olsun...
fatih_27su
fatih_27su
Ad Soyad : fatih
Forum Kayıt : 24/04/08

12/2/2011, 6:31 am
uygar bey sizin tüm yazdıkalrınıza katılıyorum tbrkler....
bılal
bılal
Ad Soyad : bilal arslan
Forum Kayıt : 28/08/10

12/2/2011, 11:08 pm
fatih ve uygar bey bence siz yanlış düşünüyorsunuz..sizler kuşçusunuz ama meraklı değilsiniz.meraklı olan insan ancak o kuşları alabilir.
eric
eric
Ad Soyad : ali demir
Doğum Tarihi : 20/07/76
Forum Kayıt : 06/11/08

13/2/2011, 2:03 am
olay sadece merak olayi degil. maddi amacda var isin icinde, arkadas inegi satmis ama daha buyuk maddi kazanclari olacak diye satip kus almis biliyorki kusdan dahada cok para kazanacak. kimse korkutuk elindeki gecim kaynagini satipta kus almaz cok nadirdir olesi. videoyu iyi dinleyin anlarsiniz. ha ben bu arkadsa merakli degildir demiyorum.ama bosunada inegini satmamis yani.bencede bazi guvecinseverlere ozzellikle genclere iyi bir ornek degil.
tolga40
Ad Soyad : yıldız
Forum Kayıt : 01/08/08
http://site.mynet.com/tolga40/

13/2/2011, 1:36 pm
iyi etmiş ineğe bakması zor koca hayvan bakımı zordur bende inek yok fakat bakan arkadaşları görüyoruz ,hem yer kaplıyo koca ineğe bakmaktansa 1 çift miroya baksın daha iyi 1 çift mirodan yılda 10 tane sağlam yavru alır.o parayada fazlasıyla inek alır. lol!
kuşcu sado
kuşcu sado
Ad Soyad : sadettin tumru
Doğum Tarihi : 04/06/82
Forum Kayıt : 10/01/11
http://www.cinnet_42@hotmail.com

17/2/2011, 2:04 pm
bu bir hastalık mı yoksa tutkumu ama bana biraz para amaclı geldı he ne dersiniz
emre_7171
emre_7171
Ad Soyad : emre çakıcı
Doğum Tarihi : 22/02/84
Forum Kayıt : 24/01/11
http://kirikkalebakkalhasan.com

17/2/2011, 6:49 pm
arkadasım senı kutluyorum bende senın gıbı yaptım bır cıft taklacı kus aldım ve o nesılı beslıyorum Allah gonlune gore versın
trojen
trojen
Ad Soyad : fatih albayrak
Doğum Tarihi : 04/02/87
Forum Kayıt : 22/02/11

8/3/2011, 9:17 pm

Ad Soyad: tolga özkan
Forum Kayıt : 01/08/08

Konu: Geri: ineğini satıp güvercin aldı 13/2/2011, 3:36 pm

--------------------------------------------------------------------------------

iyi etmiş ineğe bakması zor koca hayvan bakımı zordur bende inek yok fakat bakan arkadaşları görüyoruz ,hem yer kaplıyo koca ineğe bakmaktansa 1 çift miroya baksın daha iyi 1 çift mirodan yılda 10 tane sağlam yavru alır.o parayada fazlasıyla inek alır
.........................................................................................................................................kardesim oyun kusundan sonrası fazla revanşta durmaz yarın miro ayak altına düşünce giden inek sahibine olacak bilgidin gibi kırsehirde bu aralar mironun kıralı 100 milyonu görmüyo bu durumda miroyla adam nasıl inek alacak
Kuscu-Murat
Kuscu-Murat

8/3/2011, 10:08 pm
Vallahi burda bir cift Miro gecen 20 Euroya gitti, fenada degillerdi, ... dedigin gibi, degeri kalmadi sanki, ...

Gecen birinin Kümesine dalmislar, tüm Kuslari calmislar Mirolar haric, gerisini düsün artik, ... calan bile yok artik king

Iki arkadasta gördüm en güzel Mirolari, biri Yasar Karahanli herhalde, (ISTANBUL) öyle olmasi lazimdi, biride Mirocu Erman, zannedersem Izmirli Erman arkadasimiz bu, ...

Var daha güzellerine sahip olanlar fakat dedigin gibi, eskiden Kus yoktu, degerliydi, simdi Miroyu Sarabiye kiriyorlar her ne gerekceyle artik bilmiyorum, cikan yavruda saf damar diye millete satilmaya calisiliyor, ... iyi kus cok kiside var fakat adam pek tanidik degil ise kusunada pek ragbet gösteren olmuyor, gelde anla, ... birde emege saygi diye bir söz ciktiya, görüyoruz saygiyi, ...

Saygilar
trojen
trojen
Ad Soyad : fatih albayrak
Doğum Tarihi : 04/02/87
Forum Kayıt : 22/02/11

9/3/2011, 9:04 pm
murat kardesim katılıyorum sana:)
Kuscu-Murat
Kuscu-Murat

10/3/2011, 12:11 am
Estagfurullah, sagolasin :112:
sait
sait
Ad Soyad : sait
Forum Kayıt : 03/09/10

10/6/2011, 9:23 am
meratan oldı cok meracıyım 05369111520
sait
sait
Ad Soyad : sait
Forum Kayıt : 03/09/10

10/6/2011, 9:27 am
kuşım yumuta yerinı kırdıla cekemiyen yabdı hakımı hela etmiyo bumıdır merakcılı yazıklar olsı
Kuscu-Murat
Kuscu-Murat

10/6/2011, 10:03 pm
Gecmis olsun

Her$eyde oldugu gibi her$eyin fazlasida zarar, ... bagrinda bulundurdugun sevgi süphesiz büyüktür yaratanin yarattigina kar$i, ne yazikki kuyumcu soygunu bildigimiz ülkede kasap soyulunca gidi$atin pek hayra dogru gitmediginede $ahidiniz ne yazikki, ... kümes patlatmalar zaten kuscularda gündem, ...

Zerre kadar iyilikte, zerre kadar kötülükte kar$iliksiz kalmaz insallah, ...

Gecmis olsun Sait bey
Anonymous
Misafir
Misafir

10/6/2011, 10:20 pm
valla bu miro yu oldum olasi sevmedim zaten, sevene besleyene saygi duyuyorum ama degil bana biri bedava verse uste para verse benim kapinin onunden bile gecemez.
Kuscu-Murat
Kuscu-Murat

10/6/2011, 11:08 pm
Bizim burdada hirsiz Kümese daliyo, ne var ne yok topluyo, bir Miro`yu birakiyor, renginimi begenmiyor ne king İNEĞİNİ SATIP GÜVERCİN ALDI 686484

Vallahi kiymeti kalmadi sanki, gerci millet ku$tanda anlamiyor, bende kendim icin konu$im bari, bende ho$aftan anlamiyom lol!
security
security
Ad Soyad : E.Çağatay ÇÖL
Doğum Tarihi : 30/11/83
Forum Kayıt : 12/05/10

13/6/2011, 10:00 pm
hastalık bu.ilacı doktoru tedaviside yok. bu hastalıkla baş başa kalmak en uygunu.

varsın ineğini satıp kuş alsın
işi gücü rast gitsin inşallah. ama o kuşlardan kazanacağı paraylada çocuklarına iyi bir gelecek sağlar da çocuklar da veteriner olour.

ALLAH GÖNLÜNE GÖRE VERSİN nediyek başka
ahmet123456
ahmet123456
Ad Soyad : Ahmet Yıldız
Doğum Tarihi : 12/04/96
Forum Kayıt : 02/08/11

2/8/2011, 8:11 pm
Verdiğiniz bilgilerden ötürü teşekürler....
Similar topics