İKİ BEYAZDAN GERÇEKTEN FARKLI RENK YAVRU ÇIKARMI
+9
ASGYB
malibadur
tolga40
bozlak42
denigo20
Volkan Gülal
Forum Admin
kırıkkaleli metin
oğuz06
13 posters
- oğuz06
Ad Soyad : oğuzhan OĞUZ
Doğum Tarihi : 11/07/75
Forum Kayıt : 04/03/09
İKİ BEYAZDAN GERÇEKTEN FARKLI RENK YAVRU ÇIKARMI
11/2/2011, 7:22 pm
Arkadaşlar bu konuda arkadaşlarla bazen tartışıyoruz.Renk konusuna özel ilgim dolasıyla sizlerden ricam;siyah yada koyu gözlü 2 beyaz( çiftten) kümesinde başka renk kuş bulunmayan , çift hane yada benzer şekilde başka kuşlarla eşleşmediğinden emin olan ve beyaz harici farklı bir renk yavru alan varmı?
paylaşırsanız sevinirim.
Saygılar..
paylaşırsanız sevinirim.
Saygılar..
- kırıkkaleli metin
Ad Soyad : metin şahin / metin.s@msn.com
Doğum Tarihi : 18/01/76
Forum Kayıt : 31/01/10
Geri: İKİ BEYAZDAN GERÇEKTEN FARKLI RENK YAVRU ÇIKARMI
11/2/2011, 7:32 pm
merabalar oguzbey,
bizde çeşitli renklerden çıkan beyzlarvardı
birbirlerine vurduğumuzda hiç beyaz harici başka bi renk alamadık.
ve geneldede beyazkuşu birbirine vurulduğunda beyaz veriyor.
bizde çeşitli renklerden çıkan beyzlarvardı
birbirlerine vurduğumuzda hiç beyaz harici başka bi renk alamadık.
ve geneldede beyazkuşu birbirine vurulduğunda beyaz veriyor.
- oğuz06
Ad Soyad : oğuzhan OĞUZ
Doğum Tarihi : 11/07/75
Forum Kayıt : 04/03/09
11/2/2011, 7:39 pm
Aynen bende sizin gibi düşünüyorum metin bey ama bunun aksini iddea eden arkadaşlarımız var bende acaba gerçekten olabilirmi diye şüpheye düştüm.
Orjinal beyazlardan çıkma ihtimali zaten yok ama dediğiniz gibi renkli kuşlardan çıkıpta eş edilen beyazlardan başka renk alan varmı bakacağız hepberaber.
Dediğim gibi emin olmayan lütfen yazmasın yoksa bilgiler alt üst oluyor.
Saygılar..
Orjinal beyazlardan çıkma ihtimali zaten yok ama dediğiniz gibi renkli kuşlardan çıkıpta eş edilen beyazlardan başka renk alan varmı bakacağız hepberaber.
Dediğim gibi emin olmayan lütfen yazmasın yoksa bilgiler alt üst oluyor.
Saygılar..
11/2/2011, 7:42 pm
ana baba ne olursa olsun 2 süt beyaz daima süt beyaz verir.
ana baba miski kürenk fark etmez 2 kürenk (sabuni) daima kürenk verir.
aynı şekilde gök mavide gök mavi verir
ana baba miski kürenk fark etmez 2 kürenk (sabuni) daima kürenk verir.
aynı şekilde gök mavide gök mavi verir
- Volkan Gülal
Ad Soyad : Volkan Gülal
Forum Kayıt : 13/11/09
11/2/2011, 9:36 pm
Siyah gözlü beyazlarda sürpriz olmaz yavrular beyaz olur. Zira erkekde çift renk geni var bir tanesi beyaz yani kendi rengi dişideki renk genide beyaz dolayısı ile yavruların başka renk olma ihtimali yok. Ama yavrular farklı renk genleri taşıyabilirler.
- denigo20
Ad Soyad : Deniz Tural
Doğum Tarihi : 14/04/92
Forum Kayıt : 17/05/08
11/2/2011, 9:39 pm
Eğer damarı bilindik bir kuşsa yani önceki nesillerde beyaz geninden geliyorsa beyaz atabilir.Ama önceki genlerinde başka tür kırmalıkları varsa sürekli beyaz atabileceğini düşünmüyorum.
- bozlak42
Doğum Tarihi : 01/01/82
Forum Kayıt : 06/06/09
12/2/2011, 6:59 pm
Kuş yedi göbek öteye çekebilir.İki beyazın altından zivt arap çıkarsa şaşırma:)
12/2/2011, 9:07 pm
araplardan beyaz çıktığını,beyazlardanda arap çıktığını duymuştum
bende var dumanlarımdan çıkma beyazım var ben bu kuşa yine dumanlardan çıkma bi beyaz vurursam yavrusu beyazdan çok duman atacağını düşünüyorum yanılıyommu deneyen oldumu şimdi bende merak ettim
bende var dumanlarımdan çıkma beyazım var ben bu kuşa yine dumanlardan çıkma bi beyaz vurursam yavrusu beyazdan çok duman atacağını düşünüyorum yanılıyommu deneyen oldumu şimdi bende merak ettim
- malibadur
Ad Soyad : mehmet ali badur
Forum Kayıt : 14/07/10
14/2/2011, 9:46 am
değerli arkadaşlar iki aynı renk kuşun altından farklı yavrular çıkyor bende iki kır kuştan beyaz yavrular çıktı.biz böyle öğrendik güvercinin soyundan geriye dönük 7 göbek yavru hem oyun olarak hem renk olarak verebiliyor.şimdi bir güvercinin ortalama ömrü 15 sene olursa 7 nesil geriye gittiğimizde 100 sene yapar.biz bunların neslini 20 _30 sene koruyamıyoruzki.mesela sırf renk olarak deil yavruların vucut ,paça ve bunun gibi çok farlılıklar olabilyor.yalnız katılırmısınız bilmiyorum genelde aynı rengi veripte çok nadirde olsa farklı renkte olan yavrular diğer kardeşlerine göre çok daha iyi oyun ve perfonmans sergiliyor.tüm güvercin severlere selamlar.
- kırıkkaleli metin
14/2/2011, 11:58 am
s.a arkadaşlar malibadur bey bu konuda sizinle aynı fikirdeyim nesil kuşlardan aldığımız yavrularda bazen değişik çıkan yavrular gözlemlerim sonucu daha iyi performans sergilemişlerdir.malibadur demiş ki:değerli arkadaşlar iki aynı renk kuşun altından farklı yavrular çıkyor bende iki kır kuştan beyaz yavrular çıktı.biz böyle öğrendik güvercinin soyundan geriye dönük 7 göbek yavru hem oyun olarak hem renk olarak verebiliyor.şimdi bir güvercinin ortalama ömrü 15 sene olursa 7 nesil geriye gittiğimizde 100 sene yapar.biz bunların neslini 20 _30 sene koruyamıyoruzki.mesela sırf renk olarak deil yavruların vucut ,paça ve bunun gibi çok farlılıklar olabilyor.yalnız katılırmısınız bilmiyorum genelde aynı rengi veripte çok nadirde olsa farklı renkte olan yavrular diğer kardeşlerine göre çok daha iyi oyun ve perfonmans sergiliyor.tüm güvercin severlere selamlar.
14/2/2011, 4:54 pm
Selam; M.Ali Bey,Metin Bey ayni seyleri görmek ve düsünmek cok güzel,ayni sekilde,herzaman farkli(renk,fizik)kuslar ilgimi cekmistir bilinen soy icerisinde cikan bu farklar benim görüsümce gerisindeki tasidigi ama arasirada olsa disariya verdigi genlerdir diye düsünüyorum.AMA her degisik cikan yavrunun oynamasi veya oynamamasindan ziyade,kan icerisindeki sakli kalmis genlerin disari cikmasi seklinde gördügümden bu kuslarin oyun performansindan ziyade damizlik yapip(oynasin veya oynamasin) yeni nesillerde Performansin arttigini ve Performansin bozulmasini önledigini gözlemledim.Bilinen Soy icinde Performans sergilemeyen kuslar(Ama hic)benim icin En iyi Performans yapan kustan daha üstün niteliklere sahiptir cünkü yeni nesiller icin (hammade nitelikleriyle)kullanilacak degerlerdir.
Tabiki bunlar benim yetistirmis oldugum Soy la alakali oldugundan yazma geregi duydum.Unutulmamalidirki herkus Ayri Bir KAREKTER dir.
Tabiki bunlar benim yetistirmis oldugum Soy la alakali oldugundan yazma geregi duydum.Unutulmamalidirki herkus Ayri Bir KAREKTER dir.
- bozlak42
Doğum Tarihi : 01/01/82
Forum Kayıt : 06/06/09
14/2/2011, 5:33 pm
Arkadaşlar ana baba renk vermeyip başka renk veriyorsa o yavrulara sahip çıkın.Benden demesi
- Volkan Gülal
Ad Soyad : Volkan Gülal
Forum Kayıt : 13/11/09
14/2/2011, 5:38 pm
Tolga dumanlılardan çıkma iki beyazı vurduğunda kuşların gözleri siyahsa(bull eyes) ise bütün yavrular beyaz olur.
14/2/2011, 6:03 pm
1 tane var elimde dumanlardan çıkma beyaz onuda gök erkeğe eşledim yavrusunun 1 tanesi duman diğeri çapar çıktı kuşlarda kırkanat beyaz yok yavrularda
- kırıkkaleli metin
14/2/2011, 6:14 pm
s.a arkadaşlar
evet kazım bey biizm kuşlarımızdan da çok nadiren çıkar. uçururuz takla bile dönmez. hiç bir hareket sergilemez. ama dediğiniz gibi biz böyle çıkan yavruları aşı kuşu olarak görürüz. altından gelenler çok üst düzey performans sergilerler.
evet kazım bey biizm kuşlarımızdan da çok nadiren çıkar. uçururuz takla bile dönmez. hiç bir hareket sergilemez. ama dediğiniz gibi biz böyle çıkan yavruları aşı kuşu olarak görürüz. altından gelenler çok üst düzey performans sergilerler.
- malibadur
15/2/2011, 8:58 pm
görüşünüze katılıyorum benim anlamak istediğim yazdığımda 100 senedden bahsediyorum ve bu tek kuş için geçerli.ikiye çarpınca iki bilinmezli denklem oluyor ayrıca baştan beri güvercinin rant olmasını istemiyorum.çünki onun bir gizemi var iyisi nadir çıkıyor ben kabullendim tüm gerçek güvercin severlere selamlarASGYB demiş ki:Selam; M.Ali Bey,Metin Bey ayni seyleri görmek ve düsünmek cok güzel,ayni sekilde,herzaman farkli(renk,fizik)kuslar ilgimi cekmistir bilinen soy icerisinde cikan bu farklar benim görüsümce gerisindeki tasidigi ama arasirada olsa disariya verdigi genlerdir diye düsünüyorum.AMA her degisik cikan yavrunun oynamasi veya oynamamasindan ziyade,kan icerisindeki sakli kalmis genlerin disari cikmasi seklinde gördügümden bu kuslarin oyun performansindan ziyade damizlik yapip(oynasin veya oynamasin) yeni nesillerde Performansin arttigini ve Performansin bozulmasini önledigini gözlemledim.Bilinen Soy icinde Performans sergilemeyen kuslar(Ama hic)benim icin En iyi Performans yapan kustan daha üstün niteliklere sahiptir cünkü yeni nesiller icin (hammade nitelikleriyle)kullanilacak degerlerdir.
selam arkadaşlar. Tabiki bunlar benim yetistirmis oldugum Soy la alakali oldugundan yazma geregi duydum.Unutulmamalidirki herkus Ayri Bir KAREKTER dir.
15/2/2011, 9:08 pm
bozlak42 demiş ki:Kuş yedi göbek öteye çekebilir.İki beyazın altından zivt arap çıkarsa şaşırma:)
başka kuş eşlerse çıkar ama asla 2 beyaz beyazdan başka bir şey vermez genetik yanılmaz. kuşun özü beyazdır.
2 miski kürek verebilir ama 2 kürenk asla miski vermez.
- ali ermiş
Ad Soyad : ali ermiş
Doğum Tarihi : 07/03/84
Forum Kayıt : 22/01/10
15/2/2011, 9:21 pm
Forum Admin demiş ki:bozlak42 demiş ki:Kuş yedi göbek öteye çekebilir.İki beyazın altından zivt arap çıkarsa şaşırma:)
başka kuş eşlerse çıkar ama asla 2 beyaz beyazdan başka bir şey vermez genetik yanılmaz. kuşun özü beyazdır.
2 miski kürek verebilir ama 2 kürenk asla miski vermez.
iki kürenkten başka renk çıkmaz ama çift beyazdan beyazlar öz degilse nadirde olsa başka renkler gelir saygılar.
- ali ermiş
Ad Soyad : ali ermiş
Doğum Tarihi : 07/03/84
Forum Kayıt : 22/01/10
15/2/2011, 9:32 pm
- malibadur
15/2/2011, 10:32 pm
bak admin önce bana cevap ver bee
nim kuları niye sitede yayınlamadın
nim kuları niye sitede yayınlamadın
- malibadur
15/2/2011, 10:35 pm
bu kuşçuluk eskilerin tabiri ile olmuş puştçuluk
- y-s-n
Ad Soyad : yasin
Forum Kayıt : 09/06/10
16/2/2011, 12:18 pm
arkadaşlar insan oğlu nasıl dedesine felan benzeye biliyor ise hayvanlarda öyledir bunun garantisini kimse veremez, bu Allah'ın bileceği iştir he tabiki kuşların soylu ise 20 30 sene öncesine dayanıyor ise zaten çok çok zordur bu durum ama yeni soyunu bilmediğin beyazlar ise bunun garantisini kimse veremez. Sonuçta hayvan dedesinede, dedesinin dedesinede benzeyebilir...
- trojen
Ad Soyad : fatih albayrak
Doğum Tarihi : 04/02/87
Forum Kayıt : 22/02/11
13/3/2011, 9:07 pm
arkadaslar bende 4 yıldır besledigim bir cift takkalı beyaz vardı 4 senede dunya kadar yavru aldım hep beyaz yavru verdi fakat son bir cift yavrusunu takkalı takma kuyruk cin arap verdiler o arapları cok güzel oynattım ve bi senedir tekrar beyaz yavru veriyolar ins bi daha arap yavru alabiirim ve benim beyazlar katiyen capraz esleşme yapmamıstır cünkü ben ayrı kafeslerde yavru alıyom:) kus dna ya göre 16 karekter özelikte yavru atabiliyo onun için neden ne cıkacagı belli olmaz saygılarla..
- malibadur
7/4/2011, 10:50 pm
selamlar arkadaşlar (benim kütahyada kendime göre bir iddiam var kuş uçurduduğum zaman 1. cilği benden kimse alamaz)ben güvercin olayına çözdüm.önce malzeme olacak sonra aşı pişireceksin. senelerdir kuş uçurtuyom neyin ne olduğunu veya olmadığına hep gözlemledim .farklı renk atan kuşlar her zaman favorimdir.