OYUN KUSUNA HEDEF NOKTASINDA NASIL DAVRANILMALI VE UCURMAK ICIN HANGI YONTEM UYGULANMALI
+6
agokmen
bekir79
ASGYB
mardinlisamet
kadirsulun
DELIYUREK41
10 posters
- DELIYUREK41
Ad Soyad : murat koç
Doğum Tarihi : 10/03/84
Forum Kayıt : 21/06/10
OYUN KUSUNA HEDEF NOKTASINDA NASIL DAVRANILMALI VE UCURMAK ICIN HANGI YONTEM UYGULANMALI
3/3/2011, 7:16 pm
selam degerlı dostlar.kusların oynadıgı hedef noktasında kuslara nasıl davranılmalı.ıkıncı sorum ıse yavrular hedeften korkutmadan nasıl ucurulur.
kusları oynatmaya calısdıgım bıraz darca alan.ucurtmak ıcın mecburen urkutuyorum,buda kusların hedef noktasından korkmasına farklı yerlere atmasına sebeb olabılıyor.sızce bu durumu nasıl asabılırım.
kusları oynatmaya calısdıgım bıraz darca alan.ucurtmak ıcın mecburen urkutuyorum,buda kusların hedef noktasından korkmasına farklı yerlere atmasına sebeb olabılıyor.sızce bu durumu nasıl asabılırım.
- kadirsulun
Ad Soyad : kadir sulun
Doğum Tarihi : 07/05/81
Forum Kayıt : 18/12/08
Geri: OYUN KUSUNA HEDEF NOKTASINDA NASIL DAVRANILMALI VE UCURMAK ICIN HANGI YONTEM UYGULANMALI
4/3/2011, 7:52 am
öncelikle yavruları ilk kaldırmaya başladığınızda fazla üzerine gitmemek gerek.Kısa kısa süreler arasında zorlamadan ürkütmeden kaldırmalısınız.eğitimin en önce gelen kuralı olan yemleme şeklini düzene sokmalısınız.kuşlar hiç bir zaman tok uçurulmaz ve dışarı çıkarılmaz.tok olan kuşumuz sizi sinirlendirebilir :D uçmaz ve kümese sokma konusunda zorlanırsınız.yavruları kaldırdınız ilk etapta fazla havada kalmazlar.gurup gurup ayırmakta fayda var hergün aynı saat ve aynı gurupla uçması kuşları heveslendirir.kuşlar indikten sonra zamanınınz var ise gün içinde 2 veya 3 kez korkutmadan tek hamlede kaldırmalısınız yoksa kuşlarınız başka yerlere alıştığı zaman diğer günlerde uçurduğunuz zaman alıştığı yere gider konar.bu alışkanlık çok öenmlidir ve dikkat edilmelidir.1-2 hafta dikkat ettikten sonra zaten kuşlar ne yapacağını ve nereye ineceğini öğrenmiş olurlar.en önemli husus kuşlar aç olmalı başka yere inse bile ömutlaka 2dakka sonra gelir. istanbuldan saygılar..
- DELIYUREK41
Geri: OYUN KUSUNA HEDEF NOKTASINDA NASIL DAVRANILMALI VE UCURMAK ICIN HANGI YONTEM UYGULANMALI
4/3/2011, 8:20 am
acıklamalrınız ıcın tsekkurler yalnız kadır bey benım sorunum hedeften ucurmk ıcın urkutup kaldırdıgım kus belırlı bır sure sonra o bolgeden saldırı gelecegını dusunup korkuyor ve ıstedıgım noktaya ındıremıyorum.yoksa baska catılarda kalma yada ucmamak gıbı sorunları yok.yanı sorunum kusu urkutmeden nasıl kaldırabılırım ve tekrar kalkdırdıgım noktaya nasıl ındırebılırım
4/3/2011, 8:31 am
murat arkadaş merhaba sana tavsiyem kuşlarına en az bir metre karelik alanı hedef olarak belirle eğer terasta uçuruyorsan küçük kiremitlerle bir metre karelik bir alan yap içine kum veya toprak koy ve yavruların büyüdüğü zaman her sabah aç karınla onları uçur sıkmadan rahat rahat uçsunlar kondukları zaman belirlediğin yerde yemlerlini ver ve kümese koy bunu her gün aynı saate yaparsan kuşun belirlediğin noktada uçar oraya oynar ve oraya konar tabi eğer çevrendeki şartlar uygunsa iyi randıman alırsın yoksa maalesef ne olursa boş hele birde yerin benimki gibi yüksek ve dar bir alansa maalesef kuşu oynatmak hayal oluyor.
Bildiğin gibi kuşlar rüzgarın ters isatikametine doğru oyuna gelirler bu genelde güneyden kuzeye doğru olur kuşlar güneyden gelip kuzeye oynarlar .
Benim yerim 9 katlı bir apartmanın terası çok yüksek olduğundan dolayı sürekli esiyor güney ve batı cephesinde daha yüksek binalar var kuzeyden sürekli rüzgar esiyor doğu açık ama kuzeyden gelen rüzgar kuşun dengesini kaybettiriyor bende sadece ya havada hiç rüzgar olmadığı günlerde yada güneyden estiği günlerde kuş uçurabiliyorum diyer günlerde senin propleminin aynısını yaşıyorum .
Allah herkese gönlüne göre kuş uçurabileceği bir ev nasipetsin..
Bildiğin gibi kuşlar rüzgarın ters isatikametine doğru oyuna gelirler bu genelde güneyden kuzeye doğru olur kuşlar güneyden gelip kuzeye oynarlar .
Benim yerim 9 katlı bir apartmanın terası çok yüksek olduğundan dolayı sürekli esiyor güney ve batı cephesinde daha yüksek binalar var kuzeyden sürekli rüzgar esiyor doğu açık ama kuzeyden gelen rüzgar kuşun dengesini kaybettiriyor bende sadece ya havada hiç rüzgar olmadığı günlerde yada güneyden estiği günlerde kuş uçurabiliyorum diyer günlerde senin propleminin aynısını yaşıyorum .
Allah herkese gönlüne göre kuş uçurabileceği bir ev nasipetsin..
- DELIYUREK41
4/3/2011, 9:15 am
kus ucurmak cok zor ıs.yuksekdekıde sıkayet edıyor alcakdakıde :D yorumunuz ıcınde tesekkurler abdulsamet bey
4/3/2011, 10:34 am
VALLAH ÖYLLE ÜSTAD ASLINDA BELKİ BENİM BECERİKSİZLİĞİMDİR SAĞDAN SOLDAN BAHANELER UYDURUYORUM NEDİYELİM ALLAH HEPİMİZE SABIR VERSİN İNŞALLAH HERKES DİLEDİĞİGİBİ KUŞUNU OYNATABİLİR DİYELİM OZAMAN
4/3/2011, 6:06 pm
Merhaba Murat Kardes;Yavru kustan bahsetmiyosun sanirim,eger Tek kus ucuruyosan kusunu önce hedefe götürmeyi ama kesinlikle ürkütmemeyi dene bundan sonrasi yerdeki kusun etrafi gözlemlemesini sagla (2-3 dakika)daha sonra kücük bir sopayla yanina yavas bi sekilde yaklas yanina geldiginde sopayla ufak darbelerle yere bikac defa vur ögrenmesinide bekle amacinin onun canini incitmek degilde ucmasini istedigini göstermek oldugunu anlasin.Hedefine inen kusunu (1 dakika dinlendikten sonra) cok az bi yemle mükafatlandir,sanirim basarili olursun unutmaki sonucta kücücükte olsa sevgi ve anlayis bekleyen canli.Umarim sorunu dogru anlamisimdir,Saglikli basarili ucurmalar.Saygilar sevgiler.DUMAN...
- bekir79
Ad Soyad : B.Ç
Doğum Tarihi : 24/03/79
Forum Kayıt : 11/07/08
4/3/2011, 8:07 pm
selamun aleykum..
murat bey önemli detaylardan bir tanesini burada konu başlıgı yapmanız çok yararlı ve dikkate alınması gerektiginin kanaatindeyim.
yavru kuş konusunda;
bazı kurallar sıtandart olması ile beraber ek olarak bazılarıda tecrübe ve kuşun genetigine göre seyislik anlayışına göre degişmektedir.
kuş severlerin mekan ve çevre düzenlerini göz önüne bulundurarak, seyislik birikimlerini katarak, damarına göre kuşu uçurulmasına gerektigini düşünüyorum.
kümeslerinde bir den fazla farklı damar kuş varsa bu iş birazdaha zorlaşacagını, tek damar üzerinde çalışıp uçurmak tecrübe açısından daha kolay ve rütin bir işlem gerçekleşeceginin düşüncesinde ve tecrübesindeyim..
farklı damar kuşlarının yavrularına seyislik yapmak birazdaha zahmet ve izlemin gerekmektedir.
bildik bir damar üzerinde çalışmalarımda, benim kendi kümesimden anektodlarımı paylaşmak isterim.
yeme düşmüş kuşun vucut yapısına göre hava şartlarına ve belirli saatlerde uçuşa hazırlarım.
1 2 hafta arası yavru kuşu uçacak alanda anaçlarla rahasız etmemek şartıyla gezdiririm.
bu zaman zarfından sonra belirli aralıklarla kovalamaktan çok kuşun istegine göre kanat pırıltıları vererek sürekli aynı alanda kısa manevralı uçumlarla NOKTA ALANI tespit ettirim.
bu alanın ekeliginde çok büyük yararları olacagı gibi eyer alan darsa bir okadar kuşun akrobatik hareketleri fazlalaşacaktır. + ları oldugu gibi - leride oluşabilir. seyisine göre.
yavru kuşu kademe kademe (tek olmamak) 4 yavru kuşu geçmemek şartıyla küme küme az uçumlu yerine en saglam havacı olmayan damarlı bir kaç kuşu takarak (her uçumda farklı eke kuş atılmaması şartı ile ) her uçumda uçurulmasını, uçum esnasında senin istegine göre degil kuşun hevesine göre kaldırarak altında bol sayıda kuş göstererek yerini inmesini saglarım.
havada yavrular uçuş hakimiyeti sagladıktan sonra yavru kuşların altlarına KUŞ GÖSTERİLMEMESİNİN, (YORGUNLUK BELİRTİLERİNİN ARDINDAN KUŞ GÖSTERİLMESİNİ uygun görüp uyguladıgımı. farklı bölgelere yorgunlugun ardından atmamasını saglanması gerektigini düşünerek uygularım)
yavru kuşlarda ekelere göre farklı bölgelere atmaları dogaldır. ancak yer haricinde çatı ve benzeri yerlere uzun süre kalarak yer yapmamalarını saglamak içim çeşitli metotlarla bulundugu alanda rahatsızlık vermelisiniz. her sıkıştıgında atmamasını saglamanız gerekmektedir.
ekelere göre yavru kuşları tam manasıyla aç uçurtmak dogru olmadıgını yarı tok yarı aç sabah erken ve akşam saatlerinde uçurulması taraftarıyım.
yemlemenin aynı saat ve nokta bölgelerinde verilmesine yavrular açısında daha uygun oldugunu düşünüyorum.
yavru kuşlarda taklayı çevirdikten sonra yerinde çok fazla sıkıştırmamak şartıyla eke kuşlarla sürekli uçurulması taraftarıyım.. sıka girmemesinin'de bir nevi kuşuna göre önlemiş olursunuz.
sürüden ayrılan teke düşen yavru ekelerini kesinle toplu uçurmamaya ve altına yorulanakadar kuş göstermemeye dikkat edilmesi gerekmektedir. zira toplu uçumlarda kendisini yorulanakadar uçuma vererek sefer ve takla içgüdülerini köreltmesine sebep olacaktır.
yavru ekeligini atlatmış kuşlarda SİZİN ZEVKİNİZE İSTEGİNİZE GÖRE DEGİL. KUŞUN ZEVKİNE VE İSTEDİNE GÖRE UÇURULMASI KUŞTAKİ VERİM AÇISINDAN DAHA UYGUN GÖRÜLECEKTİR.
mekanının benimgibi dar ve uçumu zor olanak saglıyorsa işiniz çok zor. bi okadarda keyif verici. en iyi kuş yerine zor şartşlarda dalan akrobasisiyle seyisine ve izleyicisine zevk veren kuştur. buda benim en büyük zevkim.
oyun performansını kuş tarafında sergilenmesi tamamen sizin terbiyenize kalmış.
herdamarlı kuş oyundan sonra farklı metotlarla seisi tarafından terbiye edilir.
ben kuşlarının genetik yapısı geç oyuna girer seferleri seri çıkışlı az taklalı uzun gider
belirli bir müddet sonra sadece tabanla çıkıp taklasını tamemen boşaltır. bu zaman zarfında ekelige hazırlanan kuşu baş 4 telek makaslarım. aşşagı yukarı ikinci telek dökümüyle degiştiginde kuşları tekrardan uçurtarak seferde oyun doldururum. bu aşamadan sonra istediginiz kadar uçurtsanız belirli bir müddet yatırsanız yavruda alsanız oyun boşaltma ozelligi göstermez. makaslamadıgım aynı kan kuşlar genelde uçumları fazlalaşıp seferleri azalarak randımanlı takla sayıları alamamakla karşılaştım. herkez kendi damarına göre
terbiye vermesi daha dogru olacaktır.
dedigim gibi agaç yaşken eyilir.
zira kuş'da yavruyken seyislik tecrübesiyle fizik ve oyun disiplini elde edilir..
MURAT KARDEŞİM SENİ TEKRAR TEBRİK EDİYORUM. ÇOK ÖNEMLİBİR KONU OLDUGUNU DÜŞÜNÜYORUM.
SELAM VE HERKEZE DUA İLE....
murat bey önemli detaylardan bir tanesini burada konu başlıgı yapmanız çok yararlı ve dikkate alınması gerektiginin kanaatindeyim.
yavru kuş konusunda;
bazı kurallar sıtandart olması ile beraber ek olarak bazılarıda tecrübe ve kuşun genetigine göre seyislik anlayışına göre degişmektedir.
kuş severlerin mekan ve çevre düzenlerini göz önüne bulundurarak, seyislik birikimlerini katarak, damarına göre kuşu uçurulmasına gerektigini düşünüyorum.
kümeslerinde bir den fazla farklı damar kuş varsa bu iş birazdaha zorlaşacagını, tek damar üzerinde çalışıp uçurmak tecrübe açısından daha kolay ve rütin bir işlem gerçekleşeceginin düşüncesinde ve tecrübesindeyim..
farklı damar kuşlarının yavrularına seyislik yapmak birazdaha zahmet ve izlemin gerekmektedir.
bildik bir damar üzerinde çalışmalarımda, benim kendi kümesimden anektodlarımı paylaşmak isterim.
yeme düşmüş kuşun vucut yapısına göre hava şartlarına ve belirli saatlerde uçuşa hazırlarım.
1 2 hafta arası yavru kuşu uçacak alanda anaçlarla rahasız etmemek şartıyla gezdiririm.
bu zaman zarfından sonra belirli aralıklarla kovalamaktan çok kuşun istegine göre kanat pırıltıları vererek sürekli aynı alanda kısa manevralı uçumlarla NOKTA ALANI tespit ettirim.
bu alanın ekeliginde çok büyük yararları olacagı gibi eyer alan darsa bir okadar kuşun akrobatik hareketleri fazlalaşacaktır. + ları oldugu gibi - leride oluşabilir. seyisine göre.
yavru kuşu kademe kademe (tek olmamak) 4 yavru kuşu geçmemek şartıyla küme küme az uçumlu yerine en saglam havacı olmayan damarlı bir kaç kuşu takarak (her uçumda farklı eke kuş atılmaması şartı ile ) her uçumda uçurulmasını, uçum esnasında senin istegine göre degil kuşun hevesine göre kaldırarak altında bol sayıda kuş göstererek yerini inmesini saglarım.
havada yavrular uçuş hakimiyeti sagladıktan sonra yavru kuşların altlarına KUŞ GÖSTERİLMEMESİNİN, (YORGUNLUK BELİRTİLERİNİN ARDINDAN KUŞ GÖSTERİLMESİNİ uygun görüp uyguladıgımı. farklı bölgelere yorgunlugun ardından atmamasını saglanması gerektigini düşünerek uygularım)
yavru kuşlarda ekelere göre farklı bölgelere atmaları dogaldır. ancak yer haricinde çatı ve benzeri yerlere uzun süre kalarak yer yapmamalarını saglamak içim çeşitli metotlarla bulundugu alanda rahatsızlık vermelisiniz. her sıkıştıgında atmamasını saglamanız gerekmektedir.
ekelere göre yavru kuşları tam manasıyla aç uçurtmak dogru olmadıgını yarı tok yarı aç sabah erken ve akşam saatlerinde uçurulması taraftarıyım.
yemlemenin aynı saat ve nokta bölgelerinde verilmesine yavrular açısında daha uygun oldugunu düşünüyorum.
yavru kuşlarda taklayı çevirdikten sonra yerinde çok fazla sıkıştırmamak şartıyla eke kuşlarla sürekli uçurulması taraftarıyım.. sıka girmemesinin'de bir nevi kuşuna göre önlemiş olursunuz.
sürüden ayrılan teke düşen yavru ekelerini kesinle toplu uçurmamaya ve altına yorulanakadar kuş göstermemeye dikkat edilmesi gerekmektedir. zira toplu uçumlarda kendisini yorulanakadar uçuma vererek sefer ve takla içgüdülerini köreltmesine sebep olacaktır.
yavru ekeligini atlatmış kuşlarda SİZİN ZEVKİNİZE İSTEGİNİZE GÖRE DEGİL. KUŞUN ZEVKİNE VE İSTEDİNE GÖRE UÇURULMASI KUŞTAKİ VERİM AÇISINDAN DAHA UYGUN GÖRÜLECEKTİR.
mekanının benimgibi dar ve uçumu zor olanak saglıyorsa işiniz çok zor. bi okadarda keyif verici. en iyi kuş yerine zor şartşlarda dalan akrobasisiyle seyisine ve izleyicisine zevk veren kuştur. buda benim en büyük zevkim.
oyun performansını kuş tarafında sergilenmesi tamamen sizin terbiyenize kalmış.
herdamarlı kuş oyundan sonra farklı metotlarla seisi tarafından terbiye edilir.
ben kuşlarının genetik yapısı geç oyuna girer seferleri seri çıkışlı az taklalı uzun gider
belirli bir müddet sonra sadece tabanla çıkıp taklasını tamemen boşaltır. bu zaman zarfında ekelige hazırlanan kuşu baş 4 telek makaslarım. aşşagı yukarı ikinci telek dökümüyle degiştiginde kuşları tekrardan uçurtarak seferde oyun doldururum. bu aşamadan sonra istediginiz kadar uçurtsanız belirli bir müddet yatırsanız yavruda alsanız oyun boşaltma ozelligi göstermez. makaslamadıgım aynı kan kuşlar genelde uçumları fazlalaşıp seferleri azalarak randımanlı takla sayıları alamamakla karşılaştım. herkez kendi damarına göre
terbiye vermesi daha dogru olacaktır.
dedigim gibi agaç yaşken eyilir.
zira kuş'da yavruyken seyislik tecrübesiyle fizik ve oyun disiplini elde edilir..
MURAT KARDEŞİM SENİ TEKRAR TEBRİK EDİYORUM. ÇOK ÖNEMLİBİR KONU OLDUGUNU DÜŞÜNÜYORUM.
SELAM VE HERKEZE DUA İLE....
- DELIYUREK41
5/3/2011, 7:34 am
oncelıkle yorum yapan herkese tesekkurler.duman bey ben yavru kuslarıda ıcıne alan genel bır soru sormusdum.bekır bey sızıde bu coook acıklayıcı yazınızdan oturu tebrık edıyorum.bence bu yazı baslı basına bır makale olarak formda yayınlanmalı.cunkı kusculukda enzor olay bu yanı dar alanda yerıne ındırebılmek.malesfkı buyuk sehırlerde baska yerlerdekı arkadasarımız gıbı sanslı degılız.genıs alanlarımız yok bu yuzdende kusu yeıne ındırebılmek baslı basına bır sorun oluyor.yazınızı en ınce ayrıntılarına kadar defalarca okudum ve sahsım adına cok faydalı bılgıler aldıgımı soylemelıyım.tekrardan tesekkurler
- agokmen
Ad Soyad : aydın gökmen
Doğum Tarihi : 05/07/64
Forum Kayıt : 31/07/09
6/3/2011, 4:00 pm
sayın mardini samet bey size sonuna kadar katılıyorum yıllardır terasta kuş uçururum çok zordur yavru düşer çıkamaz damızlık düşer çatı çatı gezer 3 gün sonra belki bulur gelir rüzgar eser oyundan kaçar hele yavru kaldırmak zülumdür gözü dönmeyince kaldıramazsın yüksekten yükseğe atlamaz seyretmeye gelirler bir gün önceki sana oynadığını oynamaz vitaminleri eksik kalır ama oynuyanda iyi oynar terasa her kuş oynamaz benim burda yalan yanlış oynuyanları yerde besliyenlere gönderiyorum harikalar çıkarıyolar terasa 15-20 metre oynuyan kuş yere 40-50 metre oynuyor lafın kısası terasda kuş uçurmak zor zanaat ben seni çok iyi anlıyorum hani demişya nasrettin hoca damdan düşmüş feryat figan ediyormuş ya hoca bişey yok yüksek değil bişey olmaz demişler hocada siz ne a.nlarsınız bana damdan düşen getirin demiş o bilir demiş :)) o hesap zor iş Allah terasçılara kolaylıuk versin.mardinlisamet demiş ki:VALLAH ÖYLLE ÜSTAD ASLINDA BELKİ BENİM BECERİKSİZLİĞİMDİR SAĞDAN SOLDAN BAHANELER UYDURUYORUM NEDİYELİM ALLAH HEPİMİZE SABIR VERSİN İNŞALLAH HERKES DİLEDİĞİGİBİ KUŞUNU OYNATABİLİR DİYELİM OZAMAN
7/3/2011, 3:16 pm
HİÇ SORMAYIN ÜSTADIM HAKATEN YILDA 20 TAKIM YAVRU ALSAM KESİN 5 6 TANESİ UÇMAYI TAM ÖĞRENMEDEN DÜŞÜP KAYBOLUYOR BİRDE ANE VE BABSINDAN EMİNOLDUĞUM BİRKUŞ VARDI SONBAHARDA UÇURUYORDUM BENDE DEDİĞİN GİBİ 15-20 METRE TIRMANIYORDU SONRA BİRARKADAŞA VERDİM ŞİMDİ O UÇURUYOR 35 - 40 METRE GİDİYOR DOĞRUSU DERDİMİ ANLAYAN BİRİNİN OMASI BENİ MUTLU ETTİ ALLAH RAZIOLSUN AYDIN ARKADAŞ UMARIM HERŞEY GÖNLÜNCE OLUR
- malibadur
Ad Soyad : mehmet ali badur
Forum Kayıt : 14/07/10
8/3/2011, 2:57 am
arkadaşlar aydın ve samet beye katılıyorum terasta kuş uçurtmak gerçekten çok zor.kuş biraz perdahlı oldumu terasa konamıyor veya sık taklaya girince uçurmak çok zorlaşıyor.birde güvercinin en kötü huyu bir sefer başka yere kondumu sıkışınca yine aynı yere konuyor.ben terasta çok az randıman aldım .en ideali kuşu yerde uçurmak çünkü seyise çok fazla yapacak bişey bırakmıyo ve hedefe oynaması kuşun biraz kanından ve seyisin kuşu iyi terbiye etmesindendir.ideali kümesin önündeki 2 metre kare alan kum veya çakılla kaplanacak ve etrafı 40 -50 cm tel veya tuğlayla çevrilecek kuşların kesinlikle bu alanın dışına çıkmasına izin verilmeyecek ve özellikle yavru uçururken kılavuz hedefe konan kart kuşlardan olacak.yemlemede hep aynı noktada olacak.bunlar benim tecrübelerim herkez farklı stil ve şekilde uçurabilir.eski bi abimiz kuşu kuşçu uçurur derdi.elmas ne kadar büyük olursa olsun onu işleyen ustayla anılır.tüm güvercin severlere selamlar.
- eric
Ad Soyad : ali demir
Doğum Tarihi : 20/07/76
Forum Kayıt : 06/11/08
8/3/2011, 5:02 am
valla arkadslar benim ole bi sorunum yok. burda yilin 7 aya yakin zamaninda yerde kar oluyo. benkuslarin kumseinin onunu kardan temizliyorum ve 1 metrekarelik bi hedef tahtasi yapmistim her zman temizlerim kar yagdimi. kuslarin yazin konacak yeri cok oluyor ama kisin kardan bi yere atamiyolar. mecburen temizledigim hedef tahtasina iniyolar ve hep orda yemliyorum. en son kendimce cok iyi bi kusum o sekilde kardan dolayi ve acliktan baya bi hedefci olmustu. ve bu kusum yazin dirsek sorunundan dolayi baska yerlere atardi. kar yagdiktan sonra bir kac sefer abska yere attiktan sonra her zaman hedefine geldi guzelde oynadi ama malesef dondu oldu.
- DELIYUREK41
8/3/2011, 7:05 am
yorumlarınıza tesekkurler
- trojen
Ad Soyad : fatih albayrak
Doğum Tarihi : 04/02/87
Forum Kayıt : 22/02/11
8/3/2011, 8:37 pm
kardesim kusa hedef sectirmek istiyosan bi yere pist gibi ufak bisey yap ve devamlı kusları orda yemle ucurunca eger kus güzel bi damarsa o hedefi gözünün önüne alır ve kusu ucurunca bir iki sefer yapana kadar altına kus koyma sonra altına kuş cıkarırsan dogal olarak cıkardıgın kuslarda o pistte gidecek ve altındaki kusları orda yemle ve sunada emin ol o kus o hedefe oynayacak şuda önemli ucan kus her zamn aç olacak
- DELIYUREK41
14/3/2011, 5:35 pm
tesekkurler
- malibadur
Ad Soyad : mehmet ali badur
Forum Kayıt : 14/07/10
7/4/2011, 10:04 pm
selam arkadaşlar 1bana göre teras en son uçacağı yer 2 öncelikle kuşların ya çok açık alanda yada açık yerde çok dar alanda uçurmak .ben teras kuşçuluğunu 10 senedir yapmıyorum.çünkü ne kuştan nede kendi çabalarımdan zevk almadım tavsiyem kuşun iyisi yerde belli olur.
- serdar kaya
Ad Soyad : serdar kaya demir
Doğum Tarihi : 20/09/94
Forum Kayıt : 11/07/10
10/8/2012, 7:22 am
selamın aleyküm bnde terasta beslerim 6 senedir oyun kuşu için gerçektende zor bir mekan yer kümesi verim almak için daha müsait bncede ama terasta uzun giden kuş yakalanırsa bırakmamak gerek terasta uzun giden kuşu yerde gözün kapalı at