DEĞERLİ ÜSTATLARIM 411k

Join the forum, it's quick and easy

DEĞERLİ ÜSTATLARIM 411k

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

DEĞERLİ ÜSTATLARIM

+10
hüseyin usta
cinar03
eric
karakartal
mehmet73
DELIYUREK41
Ali3547
tolga40
Sakallı Sadık
mermerci-vedat
14 posters
mermerci-vedat
mermerci-vedat
Ad Soyad : Vedat DEMİRCİ
Doğum Tarihi : 25/11/86
Forum Kayıt : 18/03/11

DEĞERLİ ÜSTATLARIM Empty DEĞERLİ ÜSTATLARIM

28/4/2011, 8:30 am
ACEMİLİĞİME VERİN YENİ YENİ OYUN KUŞLARI UCURMAYA BAŞLADIM Bİ KAÇ YAVRU OYUNA BAŞLADI YAKLAŞIK 4-5 AYLIK YAVRULAR 5-6 GÜN OLDU BAŞLAYALI ÇOK İYİ BAŞLADILAR 4-5 TAKLAYLA GİDİYORLARDI ŞU İKİ GÜNDÜR HEM TAKLAYI HEMDE FİŞEĞİ KISALTTILAR VE KENDİNİ SAĞA SOLA YIĞDIRMAYA ÇALIŞIYOR NE YAPMAK LAZIM KUŞLARINDA ANNE BABALARI ÇOK İYİYDİ HİÇ BOYLE YAPMADILAR 8-12 TAKLA ARASI OYNADILAR BANA Bİ ÇÖZÜM GÖSTEREBİLİRMİSİNİZ SAYGILAR
Sakallı Sadık
Sakallı Sadık
Ad Soyad : Sadık Özlü
Forum Kayıt : 16/12/08
http://mehmet-sadik.azbuz.com

DEĞERLİ ÜSTATLARIM Empty Geri: DEĞERLİ ÜSTATLARIM

28/4/2011, 8:39 am
Usta değilim ama yardımcı olmak açısından .
Kanatları nasıl tüy durumları yani eksiklik varmı kaçıncı fekteler
mermerci-vedat
mermerci-vedat

28/4/2011, 8:44 am
BOZ VAR O SANIRIM SON 6 TEREKTE DUMANLI VAR ODA 5 VEYA 6 OLMASI LAZIM
tolga40
Ad Soyad : yıldız
Forum Kayıt : 01/08/08
http://site.mynet.com/tolga40/

28/4/2011, 9:15 am
kardeş kuşları uçurmaya devam et uçurmazsan zaten sararlar bidahada sökemen
fazla doyurma bolca uçur onlar sardıkça sen uçurmaya devam et ne zaman düzgün takla aralarını açarlar eski yaptığını yapmaya başlarlar sende ozaman onlara eskisi gibi değer verirsin.
mermerci-vedat
mermerci-vedat

28/4/2011, 10:18 am
anladım fakat kuşlar sıkta yani sertte değiller yere oyuna başlamışlardi yanımda 6 katlı bina var sefere geldimi dimdik onun kadar 4-5 le gidiyodu şimdi sefere gelince 1 veya 2 takla bazen hiç daha kısaldı fişeği hemde fişek bitince aşağı doğru başka çatıya yığdırmaya çalışıyor
kuşlar yeni yavru 5-6 gün oldu oyuna çatıya başlayalı daha 6 terekteler
Ali3547
Ali3547
Ad Soyad : Ali Demir
Doğum Tarihi : 21/11/94
Forum Kayıt : 13/07/10

28/4/2011, 11:34 am
abi valla bencede tüyde kuşlar sadık abimin dedigi gibi benm kuşlarda yavas yavaş giriyo tüye
mermerci-vedat
mermerci-vedat

28/4/2011, 11:52 am
kardeş ben tügde değil demiyorum ki yeni yavru 6 terekte tüğde hayvanlar ama onceki kuşlarım hiç boyle yapmadılar
DELIYUREK41
DELIYUREK41
Ad Soyad : murat koç
Doğum Tarihi : 10/03/84
Forum Kayıt : 21/06/10

28/4/2011, 11:57 am
kanat altlarına bak dırsek acma problemıne benzıyor bu anlatdıkların
tolga40

28/4/2011, 11:59 am
ince tüğdeyse bu dediğini yapar sefere kısaltır taklayı azaltır oyundan kaçar inerkende yığdırı kuşu tüğleri kaldır bak ince tüğde değilsede esirgeme uçur
mermerci-vedat
mermerci-vedat

28/4/2011, 12:06 pm
kuşların enseleri felan boşdu tüğdeydi kanatlarıda bir bir atıyo o zaman sizin dediğiniz gibi ama bu kuşların babalarınıda ben kendı yavrumdu sokdum son ıkı terek dahil hiç şaşırmadılar hep nizami oynadılar

yani ben şimdi bunları bı sabah bıde aksam atıyorum baska catıyı benımsemesınden korkuyorum acaba ucus zamanlarınımı kısıtlasam ıkı gune bır mı ucursam yada aksama kadar hıc yem vermeden mı ucursam
mermerci-vedat
mermerci-vedat

28/4/2011, 12:09 pm
dirsek yok abi benım kuşlarımda hem dirsek daha sonralardan belli eder bunlar henuz tam oyuna başlamadılar yere 6-7 sefer anca yapıyorlar
mehmet73
mehmet73
Ad Soyad : mehmet yapıcı
Forum Kayıt : 04/03/10

28/4/2011, 2:07 pm
ünce kusura bakmayın bu arkadaş yardım istiyor ona yardım etmek tabiki merakçı tercubeli arkadaşların gürevidir yanlız biri olaya müdahle edince başkası karışınca deyişik üneriler ve sorular bu yardım isteyen arkadaşını kafasını karıştıra bilir yardımdan çok onu çıkmaza soka bilir o yüzden ilk cavap veren arkadaşı dinleyelim ilaki bildiyi birşey var bu kardeş yardım için ve ünereceyi çüzüm belki bir başkasınada faydası olur.....saygılar........
DELIYUREK41
DELIYUREK41
Ad Soyad : murat koç
Doğum Tarihi : 10/03/84
Forum Kayıt : 21/06/10

28/4/2011, 4:01 pm
mehmet bey sanırım sozunuz bana.arkadas dıyorkı kuslar 5 6gun once oyuna basladılar 2gundur oyun bozmaya basladılr.2gun ıcınde ınce tuyden oyun bozması bana mantıklı gelmedı.hem 6.telek ınce tuy ıcın uygun zamanda degıl.tabı sureklı karısık yem v.b yemıyolarsa.bu sorunlar genelde dırseklı kuslarda goruklen sorunlardır dıye dusuncemı belırtdım ben.kardesım sana gelıncede soru soruyorsun acemıyım dıyorsun bana dırsek bu zaman olmaz dıye ıs ogretıyorsun.önce dırsek ne zaman olusur onu ogren.kuslar hedef dovmeye baslamadan oncekı sıktakı donemdede dırsek acabılırler.neyse bızde bu saatdensonra kımseye cevab yazmayız hoscakalın
tolga40

28/4/2011, 4:46 pm
murat senin dediğinde olabilirdi.senini yazdığında mantıklı burası forum ortaya bi soru sorulmuş bütün kuşçular sevap verebilir saygılar
karakartal
karakartal
Ad Soyad : ersin eltuğral
Forum Kayıt : 15/02/11

28/4/2011, 10:00 pm
sorun belli ya kanat patlattı canı yandıgı için takladan kaçıyor yada ince tüydee bunun bence başka bir açıklaması yokkk
karakartal
karakartal
Ad Soyad : ersin eltuğral
Forum Kayıt : 15/02/11

28/4/2011, 10:04 pm
bence ayrıca sefere gelen kuş günde bir kere ucması gerekirrr
eric
eric
Ad Soyad : ali demir
Doğum Tarihi : 20/07/76
Forum Kayıt : 06/11/08

29/4/2011, 4:02 am
karakartal demiş ki:sorun belli ya kanat patlattı canı yandıgı için takladan kaçıyor yada ince tüydee bunun bence başka bir açıklaması yokkk

evet dogru, buyuk ihtimalle sorun budur diger bir sorunda kusun saglik durumu halsizlik ve hastalikla ilgili bi durumdur. baska bi sorun olamaz. oyun bozmasi icin zaten cok daha erken ve hatta ustune katarak oynamasi lazim bu donemlerde. benim kendi kuslarimda gordugum oyun bozma sebepleri tuy donemi, dirsek acma ve hastalikdan dolayidir bu donemlerde. kusun eke doneminde oyun bozmasi farkli bi durumdur.
mermerci-vedat
mermerci-vedat

29/4/2011, 7:35 am
DELIYUREK41 demiş ki:mehmet bey sanırım sozunuz bana.arkadas dıyorkı kuslar 5 6gun once oyuna basladılar 2gundur oyun bozmaya basladılr.2gun ıcınde ınce tuyden oyun bozması bana mantıklı gelmedı.hem 6.telek ınce tuy ıcın uygun zamanda degıl.tabı sureklı karısık yem v.b yemıyolarsa.bu sorunlar genelde dırseklı kuslarda goruklen sorunlardır dıye dusuncemı belırtdım ben.kardesım sana gelıncede soru soruyorsun acemıyım dıyorsun bana dırsek bu zaman olmaz dıye ıs ogretıyorsun.önce dırsek ne zaman olusur onu ogren.kuslar hedef dovmeye baslamadan oncekı sıktakı donemdede dırsek acabılırler.neyse bızde bu saatdensonra kımseye cevab yazmayız hoscakalın

güzel abim sen benı yanlıs anladın kusun dırsek dedın kusun kanatlarına bakdım dogru dıyosun kusculuk ogretmek degıl ben ogrenmek ıstıyorum kusun ana babasında dırsek yok kusda da yok kus sıkda degıl dı onu demek ıstıyorum benım sorup ogrendıgım kusun soyundan gelır dırsek dedıler kusa bu sabah gıne bakdım kanatlarına altına ustune bısı yok kus hatta 7 terekte altı bile degil kusun babası bu zamanlar uctugunda ustune koyuyodu devamlı 2 taklayla baslayıp 10 a kadar cıkarttı fısegı uzattı ama bu gerıledı 4 le basladı 2 takla zor atıyo ve kendını baska yerlere zorladı benım dusuncem ve burdan duyduklarım ya kus kan tutmadı yada ne bılım dedıgınız gıbı dırsek ben tam goremedım
KUSURA BAKMAYIN YANLIS ANLAMA OLDUYSA HAKLISINIZ BEN SORDUM SIZ ALLLAH RAZI OLSUN ELINZDEN GELDIGINCE GORMUS TECRUBELERINIZLE YANITLADINIZ.
KUSU BU SABAH ATTTIM BELKI 15 SEFER YAPTI HEPSI 2-3 TAKLA EN SONUNDA KAYBOLDU GITTI DEĞERLİ ÜSTATLARIM 691241 DIGER KARDESI YEME VURDU ONU GETIRIP DENEYEYIM NE YAPALIM..

BIDE KUŞUN BABASINI ANASINI VEREN ABIM SIVAS KANGALDAN SAYGIDEGER ILYAS ABIMIZ
ODA ŞAŞIRDI IMKANSIZ OYLE OLAMAZ DEDI AMA USTUNE KOYMASI LAZIM DEDI
mermerci-vedat
mermerci-vedat

29/4/2011, 7:40 am
KUŞ HEDEF DÖVMEYE BASLADI TEK ATTIM HALSİZLİK FELANDA YOKDU NEYSE YAPACAK BISI YOK DEMEKKI

TEKRARDAN KUSURA BAKMAYIN HAKKINIZI HELAL EDIN SAYGILAR
mermerci-vedat
mermerci-vedat

30/4/2011, 7:42 am
ustalarım bugun kuşu ucurup videoya almaya çalışacagım
cinar03
cinar03
Ad Soyad : halil çınar
Doğum Tarihi : 11/08/80
Forum Kayıt : 30/03/11

6/5/2011, 5:50 pm
kardesim sen devamli ucur kusu hem ucar hem tügünü düzer sonralarıda takla sayısını ve arayı acmaya baslar
Anonymous
Misafir
Misafir

11/7/2011, 5:13 pm
VEDAT KARDEŞİM
FORUMDA YAZMIŞTIM. SAKIN AMA SAKIN 10 FEKLİ KUŞUN 6. FEKİ ATTIKTAN SONRA GÜÇ KANADINA GELİR.YANİ 5. FEKE. BU FEK SERTEŞİNCEYE KADAR KUŞU UÇURMA. BİR DAHA O KUŞTAN VERİM ALAMAZSIN. UÇUMA VERİR YALPALAR,TERS TAKLA İLE YERE DOĞRU İNER, ÇAPUT GİBİ OLUR. O NEDENLE 1 FEK BEKLET. MANTIKLI GELMEDİYSE BİR KUŞTA DENEMENİ TAVSİYE EDERİM. İŞİN GÜCÜN RAST GELSİN.
hüseyin usta
hüseyin usta
Ad Soyad : Huseyin Al
Doğum Tarihi : 20/04/57
Forum Kayıt : 31/08/09

11/7/2011, 7:17 pm
Eğerki kuşunda rahatszlık yada dirsek patlatma yok ise kuruk ortasından 4 telek çek ve sıradaki düşecek olan kanat teleğini akşamdan çek ve sabah uçurmaya devam et.Kuşun uçuma versin nefes yapsın telek düzme işi bitene kadar da uçur gerekirse yanına uzun uçan kuş kat.saygılar sevgiler.
bekir79
Ad Soyad : B.Ç
Doğum Tarihi : 24/03/79
Forum Kayıt : 11/07/08

11/7/2011, 10:10 pm
s.a.
hüseyin abi fikrinize kesinlikle katılmıyorum.
bana göre tam aksi. bu kuşa dediginiz işlem yapılırsa perte çıkar. kua(akciger kanseri) hastasına sıgara iç düzelir gibi birşey dediginiz.

arka telekleri yolunan kuş takla sıklıgında bir nevi kuşçuların sıklıkla baş vurdugu yöntem anlatılan kuşta denge ve sıklık problemi yok. akşamdan sırası gelen telekgi çek sabah uçurt bu nasıl bir mantık. kuş birde kalın tüye girmiş. yanına uçan kuş kaldır diyorsunuz. teke düşmüş kuşun yanına hiç kuş kalkarmı!!! bune perhis bune lahana turşusu kusura bakmayın. yaptıgınız işlemde kuş takladan kaçtıgı gibi fişekten ve uçumdanda kaçar. kuş kalın tüyünü ve birde kanat diziyor.!!! dogru metotları yanlış zamanda uyguluyorsunuz.

kuş tam kalın tüylerini dizene kadar kanataltı ince tüyleri yerleşene kadar kuşu uçurma gezdir güneşlendir. tüy dizme işlemi bitikten sonra gün aşırı uçurma 2 gün aralıklarla uçur senin sökülmemiş gibi bir derdin yok. performans veriyim derken perte sokarsın. selametle.
Anonymous
Misafir
Misafir

12/7/2011, 10:23 am
AHHH BEKİR GARDAŞ

BEN BOŞUNA DEMİYORUM. ŞU KUŞÇULARIN TAKLA SIKLIĞINDA KUYRUK ORTALARINI ÇEKMELERİ YOKMU BENİ DELİ EDİYOR. ŞİMDİ ÇIKSAM DESEM Kİ BU YANLIŞ Bİ YÖNTEM. BİR TON İTİRAZ SESİ YÜKSELEÇEK. ÇEKİLMEMESİ GEREKTİĞİNİN NEDENİ ŞU. KUYRUKLARININ ORTASINDAN VEYA KOMPLE ÇEKİLİNCE GELİŞMEKTE OLAN KUŞ FAZLADAN KANAT ÇIRPAR. ARTI KAN KUYRUĞA DOĞRU HÜCUM EDER VE YOĞUNLAŞIR. DOLAYISIYLA KANATLARI ZAYIF KALIR.SONRASINDA KUŞ YIĞILIR. KUŞUDA SON TELEĞİNE KADAR UÇURMAK. NE KADAR YANLIŞ. SON İKİ FEKE KADAR UÇUR SON İKİ FEKİDE ORTASINDAN MAKASLA. BEKİR GARDAŞ İŞİN GÜCÜN RAST GELSİN..
tlgtck
tlgtck
Ad Soyad : tolga
Forum Kayıt : 11/03/10

12/7/2011, 3:19 pm
Selam,
Şu tüy,telek olayı konusunda uygulamaları makale tarzında,derli toplu olarak bir gün ayrıntısıyla bir başlık altında toplayalım.Derli toplu açıklamalarıyla yazabilecek olursa da çok faydalı bir çalışma olur..
hüseyin usta
hüseyin usta

13/7/2011, 12:15 pm
sivaslıkral demiş ki:AHHH BEKİR GARDAŞ

BEN BOŞUNA DEMİYORUM. ŞU KUŞÇULARIN TAKLA SIKLIĞINDA KUYRUK ORTALARINI ÇEKMELERİ YOKMU BENİ DELİ EDİYOR. ŞİMDİ ÇIKSAM DESEM Kİ BU YANLIŞ Bİ YÖNTEM. BİR TON İTİRAZ SESİ YÜKSELEÇEK. ÇEKİLMEMESİ GEREKTİĞİNİN NEDENİ ŞU. KUYRUKLARININ ORTASINDAN VEYA KOMPLE ÇEKİLİNCE GELİŞMEKTE OLAN KUŞ FAZLADAN KANAT ÇIRPAR. ARTI KAN KUYRUĞA DOĞRU HÜCUM EDER VE YOĞUNLAŞIR. DOLAYISIYLA KANATLARI ZAYIF KALIR.SONRASINDA KUŞ YIĞILIR. KUŞUDA SON TELEĞİNE KADAR UÇURMAK. NE KADAR YANLIŞ. SON İKİ FEKE KADAR UÇUR SON İKİ FEKİDE ORTASINDAN MAKASLA. BEKİR GARDAŞ İŞİN GÜCÜN RAST GELSİN..
Kuyruk ortası çekmek kendini sarmaya veren yavrular için sarmadan kurtulmasına yardımcı olan bir yöntemdir.eeee tabi bunu anlamak için uçurulan yavruları havada uzun süreler gözlemlemek gerekir.Yavru kuşlardan bazıları havada iplikleme yaparak kendini açmaya bakarki genelde kuyruk ortası bu tip kuşlarda çekilir.Bu tip kuşlar uçuma başladıkları anda orta havada devamlı takla halindedirler yani uçmuş oldukları istikamette 1 2 metre ara ile takla atarak uçarlar atmş oldukları takla sayısını saymak mümkün değildir.Bu safhayı atlattkdan sonra da dama gelip gitmeye başlarlar.Genelde
en iyi baş yapan damcı kuşlar bunlardan gelir.Bu işlemin yaplmasındaki amaç oyununu düzeltmesidir.Takla sıklığından kurtulup seferlerine başlamasıdır.Diğer bi başka yavrularda kendini sarmaya vermeden açılan yavrulardır.Bu yavruların açılma ve başa gelme süreci iplikleme yapan kuşlar gibi olmaz kanat çarparak hafif fişeğe kalkarak kendilerini sökerler bu tip kuşlarda zaten kuyruk çekmeye gerek yoktur genelde ilk oyunlarnı dam üstünde başlatırlar iplikleme olayına girmezler..Ama başa gelişlerde fazla yığdırma yapıyorsa gene bu tip kuşlardada kuyruk çekme yöntemi uygulana bilir.Bu uygulama bana has bişi değil.çok çok eskilerden gelen bir yöntem.saygılar sevgiler.
Anonymous
Misafir
Misafir

13/7/2011, 12:46 pm
KUYRUK ÇEKMEK ?

HERŞEYİ DOĞRU ANLATIYORSUN. ARKA ARKAYA İYİ BAĞLIYOSUN AMA YÖNTEMİN YANLIŞ.
HA DESEN Kİ BEN BÖYLE YAPIYORUM KUYRUĞUNUN ORTASINI ÇEKİYORUM. KUŞUN İLERİKİ AŞAMASINDA YATIRDIKTAN SONRA KALDIRAMIYORUM. VEYA SÖKÜM AŞAMASINDA 7-8-10 TAKLA İLE GİDİYOR YAVRUYA KUSTUKTAN SONRA BU 3 LERE 4 LERE DÜŞÜYO NE YAPABİLİRİM DESEN BENDE DERİM Kİ KUYRĞUN ORTASINI ÇEKTİĞİN İÇİN.
UYGULAMAN DOĞRU YÖNTEMİN YANLIŞ.

NE YAPMAN LAZIM; KUŞUN KUYRUĞUNUN ORTASINI ÇEKMEYECEKSİN. İKİ TARAFTAN İKİŞER TELEK BIRAKARAK ORTALARDAKİNİ 1,5 CM DİPTEN KESECEKSİN BU DA BU İŞİN PÜF NOKTASI. KESMEZ ÇEKERSEN KAN ÇEKİLEN YERLERE HÜCUM EDER. DENE VE GÖR. EN AZINDAN BİR KUŞUNU BÖYLE YAP. HATIRIM İÇİN. İŞİN GÜCÜN RAST GELSİN.
mermerci-vedat
mermerci-vedat

13/7/2011, 2:35 pm
üstatlarım sağolun varolun kuşu o zaman bıraz tartısdık ustalarla sagolsunlar ellerınden gelenı yaptılar kuş duzene gırdı hemde cok guzel oldu ama sonrasında kuşlarımı caldılar kuşu bı kac gun sonra buldum kuş catıdanda kumesdende ürktü catıya gelmez oldu ucurdum 1,5 saat ucan kus 4-5 saat ucar oldu bende kesdım kanatını taktım bı erkege duruyo sımdılık :) artık ucurmam onu cok cok verırım bırıne hedıye gıder yenı yavrularımı daha duzenlı daha guzel daha saglıklı ucurmaya gayret gosterıyorum ınsalllah bı terslık cıkmaz ıse hepinizin dedıklerını dıkkate alıyorum ona gore ucuruyorum artık.
hüseyin usta
hüseyin usta

13/7/2011, 2:49 pm
sivaslıkral demiş ki:KUYRUK ÇEKMEK ?

HERŞEYİ DOĞRU ANLATIYORSUN. ARKA ARKAYA İYİ BAĞLIYOSUN AMA YÖNTEMİN YANLIŞ.
HA DESEN Kİ BEN BÖYLE YAPIYORUM KUYRUĞUNUN ORTASINI ÇEKİYORUM. KUŞUN İLERİKİ AŞAMASINDA YATIRDIKTAN SONRA KALDIRAMIYORUM. VEYA SÖKÜM AŞAMASINDA 7-8-10 TAKLA İLE GİDİYOR YAVRUYA KUSTUKTAN SONRA BU 3 LERE 4 LERE DÜŞÜYO NE YAPABİLİRİM DESEN BENDE DERİM Kİ KUYRĞUN ORTASINI ÇEKTİĞİN İÇİN.
UYGULAMAN DOĞRU YÖNTEMİN YANLIŞ.

NE YAPMAN LAZIM; KUŞUN KUYRUĞUNUN ORTASINI ÇEKMEYECEKSİN. İKİ TARAFTAN İKİŞER TELEK BIRAKARAK ORTALARDAKİNİ 1,5 CM DİPTEN KESECEKSİN BU DA BU İŞİN PÜF NOKTASI. KESMEZ ÇEKERSEN KAN ÇEKİLEN YERLERE HÜCUM EDER. DENE VE GÖR. EN AZINDAN BİR KUŞUNU BÖYLE YAP. HATIRIM İÇİN. İŞİN GÜCÜN RAST GELSİN.
ewt arkadaşım bir noktada en azından anşlaşttık.ben dedim kuyruk çek sen dedin belli kuyrukları makasla.tmm orda ben makas olayınada karşı değilim ama tabi ki bu işlemin nasıl ve ne zaman ona kuşu söken karar verir ve uygular.Benim kendi kuşlarımdan iplikleme olaylarına girenler var.ama daha kuyruk çekmedim rahatlasın diye .ama öle bir durum olursa yani gerekirsese sağdan ve soldan 2 şer telek bırakr ortayı makaslarım.senin için.ve şimdiye kadar hiç bir kuşa kuyruktan makas atmadm.önemli olan paylaşım.saygılar sevgiler