10 gündür yatık YARDIM 411k

Join the forum, it's quick and easy

10 gündür yatık YARDIM 411k

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

security
security
Ad Soyad : E.Çağatay ÇÖL
Doğum Tarihi : 30/11/83
Forum Kayıt : 12/05/10

10 gündür yatık YARDIM Empty 10 gündür yatık YARDIM

19/5/2011, 11:36 am
4 Aylık yavru sıktayken işlerim nedeniyle 10 gün boyunca yatık kaldı kuşun kuyruk ortasından 4 telek çekip kanat altlarındaki feykleride çektim fakat bi sonuç elde edemedim kuyruğu tamamen çektim sonuç yine aynı siz değerli ustalar ve arkadaşların yardımlarını bekliyorum.

TEŞEKKÜRLER

tolga40
Ad Soyad : yıldız
Forum Kayıt : 01/08/08
http://site.mynet.com/tolga40/

10 gündür yatık YARDIM Empty Geri: 10 gündür yatık YARDIM

19/5/2011, 5:38 pm
yapacağını yapmışın zaten yinede zorlamaya devam et bi kaldırırsan devamı gelir.bide fazla yemleme kuşu yeme hasret kalsın öyle zorla
security
security

19/5/2011, 6:00 pm
valla topraam açıkçası zorlamayada korkuyorum yere çakılıp bitarafını kırcak diye..
tolga40
Ad Soyad : yıldız
Forum Kayıt : 01/08/08
http://site.mynet.com/tolga40/

19/5/2011, 8:16 pm
esirgeme topram kırarsa kırsın bi tarafını taklacı kuş takla atacak oynayacak bunuda yapamıyosa niye yemliyoruz demi.
security
security

19/5/2011, 8:32 pm
haklısın yarın kümesten uzak biyerden bırakıcam ya uçacak ya uçacak 10 gündür yatık YARDIM 3149687655
eric
eric
Ad Soyad : ali demir
Doğum Tarihi : 20/07/76
Forum Kayıt : 06/11/08

20/5/2011, 12:39 am
benimde bir kusum sik takladaydi kuyrugunu cektim gene ayni sonra kanatlarini cektim zaten tuydeydi yerde donmeye basladi ama simdi birakti kendi kendine kanatlarini duzuyo suanda sonra kaldircam. demem oki sik takladan kendi kendine cikyo illaki ucurmak gerekmiyomus yani. kanatlari az bisey geldi ve artik yerde donmuyo istedigi yere ucabiliyo kumste ve cakilmiyo yere.
PerfoTakla
PerfoTakla
Ad Soyad : hakkı
Forum Kayıt : 04/12/08

20/5/2011, 1:30 pm
Her kuş ister fiziksel istersede oyun özelliği olarak farklı olacağından bu türlü durumlarda net birşey söylemek doğru olmaz. Burada yapmanız gereken sadece tecrübe ederek sonuca ulaşmak.

Bazı hayvanlar "eric" nickli ağabeyin de dediği gibi yatırarak boşalabiliyor (oyunu terkedebiliyor.) Bu türlü sıkıntı yaşanan hayvanlar genelde tüy zamanına denk gelen yavrular olduğu için tüy sorunu hayvanı ciddi derecede etkilediği için bu hayvanda değişik tepkiler doğuruyor ve hayvan tüy acısından doğan refleksleri bir yana oyun dönemindeki performansıda üstüne gelince , bahsettiğiniz sıkıntılar olabiliyor. Demek isteyeceğim bazı hayvanlar sık takladan dolayı bir müddet yatırılma sonucu (süreyi siz belirliyeceksiniz) tüy v.s sıkıntı veren durumlarda hallalduktan sonra havaya verilince daha iyi sonuçlar alınabiliyor. Tecrübe eden birçok güvercinsever bu konudaki olumlu sonuçlara şahittir.

Ancak oyun kuşu camiasında bu türlü sıkıntısı olan hayvanlara genel kanaat gereği kuyruk arası alma , yahut bantlama, v.s durumlarda uygulanarak çözüm üretilmek istenmektedir. Doğru ya da yanlış tartışılabilir ancak çoğu zaman bunlar fayda vermiştir.

Benim bunların dışında size tavsiyem ister hayvanı yatırarak isterse de kuyruk arası alma v.s sebeplere sarılarak sonuca giderken hayvanın mevsimsel yaşadığı sıkıntılarını iyi takip etmeli ve ona nefes aldıracak fırsatı en öne almanızdır.

Ve's-selam...
security
security

20/5/2011, 2:51 pm
hakkı usta verdiğin öneri için tşekkür ederim kuş henüz genç olduğu için sizin önerinizde mantıklı tüyünü düzmesini beklemek daha doğru olabilir. bu şekilde uygulamada hayvana acıdan başka bişey vermiyoruz tüyünü düzdükten sonrada düzelmezse artık küçük kuşçu kardeşlerimize hediye edip gönüllerini kazanırız.
akıncı
akıncı
Ad Soyad : Nigdeli ABDULLAH
Doğum Tarihi : 02/02/88
Forum Kayıt : 19/12/08

20/5/2011, 2:57 pm
selamun aleyküm diger arkadaşların da söyledigi gibi sık taklada ki hayvanlara uygulanacaklar yazılmış bu yöntemlerle de sık takladaki kuşlar açılabilir Hakkı kardeşimin degindigi konuyuda göz önünde bulunarak hayvanı açmaya çalışmak lazım .

Ama benim size önerim hayvana bir kaç gün antraman verdikten sonra hayvanı yabancı bir yerde biraz korkutarak kaldırmaya çalışın ben genelde bu yöntemi kullanırım Rabbim hayırlısyla uççurmayı nasip etsin selametle...
security
security

20/5/2011, 4:57 pm
sayın abdullah hemşerim sizin söylediğiniz yöntemi denedim eve yaklaşık 100m uzaktan kuşu bıraktım fakat kuş kalkamadı eve kona kona geldi. bu şekildeki uygulamada kuşu 2 veya 4 ayaklı kediye kaptırma olasılığı yüksek olacağından veya kuşun kaybolup ölme olasılığından dolayı tekrar denemeyi düşünmüyorum.şuanda sizin,hakkı beyin ve ali demir beyin de söylediği gibi kuşu tüyünün düzmesini bekliycem umarım sorun çözülür.çözülmesede elde birşey gelmiycek öneri ve yardımlarınız için teşekkürler.

Allah hepinizin gönlüne göre versin.
gokkuş
gokkuş
Ad Soyad : gokhan yapici
Forum Kayıt : 29/03/11

20/5/2011, 8:57 pm
tolga40 demiş ki:esirgeme topram kırarsa kırsın bi tarafını taklacı kuş takla atacak oynayacak bunuda yapamıyosa niye yemliyoruz demi.
Rabbim kimseyi senin eline dusurmesin..

kusun kuyruk tellerini koparacvaginiza kendi tellerinizi koparin da görelim :D

yok senin istedigin gibi uçmayan kusun bacagina kursun sikalim da ders olur diger kuslara.. ne dersin patron?

filan yani.. kusu sevip de beslmeiyorsan.. oyuncak deyil bu.

diceksin ki biz kuscuyuz yapariz.. eh ne diym .. yapin..

eden bular.
DELIYUREK41
DELIYUREK41
Ad Soyad : murat koç
Doğum Tarihi : 10/03/84
Forum Kayıt : 21/06/10

21/5/2011, 8:36 am
KUSA YAVRU BAKDIR.ONDAN SONRA TEKRAR KOVALAMAYA BASLA
KARAOGLU
KARAOGLU
Ad Soyad : ANKARALI SECKIN
Doğum Tarihi : 02/06/68
Forum Kayıt : 30/03/10
http://www.ankarakuslari.be

21/5/2011, 4:14 pm
bir hafta karanlik bir salmaya kapat
disari hic cikarma salmada yem su ver
bir hafta sonra cikar hedefe birak kendi kalkmazsa
sen kaldir ben boyle sonuc aldigim kuslar oldu
denemekte fayda var bol sans
ankarali seckin belcika. slmlar.
ASGYB
ASGYB
Ad Soyad : DUMAN
Doğum Tarihi : 10/03/69
Forum Kayıt : 14/12/09
http://www.duman-kazim.tr.gg

22/5/2011, 6:17 pm
Cagatay kardes kusu zorlamana falan gerek yok kus kapanmis zamana ihtiyaci var birak kuyrugunu ortalasin kendi yerden kalkar.Zorla güzellik olmuyo sabirla sevgiyle hersey oluyo, umarim anlatabilmisimdir.
Anonymous
Misafir
Misafir

27/5/2011, 2:16 pm
Arkadaşım o kuş hem sersemlik yapmış hemde kilolu keşke kuyruklarına kanatlarına dokunmasaydın...

Onun çaresi bence açlık başta saçma gelebilir ama 2 gün yem su verme 3. gün aynı yerden kaldır 2 3 kez zorla bak nasıl uçuyor...

Video bekliyorum 10 gündür yatık YARDIM 798139
cinola
cinola
Ad Soyad : ali aydın
Doğum Tarihi : 06/11/78
Forum Kayıt : 10/02/09

27/5/2011, 4:20 pm
kardeşim kuşun kuyruklarını birleştirip koli bantıyla bantla açılmıyacak bir şekilde kuyrukları kapanmış yelpaze gibi olsun sonrada beslediğin yerden daha yüksek bir yerden havaya dik kuş takla atamıyacak ve mecburen uçmaya başlıyacaktır bu olayı bir haftaya kadara yap sonra antreman ver uçurmaya başla bu arada ben de bir şey söyleyeyeim iyi kuş hiç bir zaman yatık olmaz akıllı kuş kendini takla olarak boşaltır ok kuşcu babalar bunu iyi bilir selametle