s.a. tüm merakçılar . TÜRKİYEDE bilinen en iyi atışlı kuşlar kimde nerde ???
+6
emreert
tohatlı
tlgtck
PerfoTakla
cinola
timur
10 posters
s.a. tüm merakçı arkadaşlar , bilgi paylaşılınca güzeldir mantığından yola çıkarak
birbirimize tecrübe deneyimlerimizi
izlediimiz kuşları anlatmak tanımak , tanıtmak amaçlı olarak bu konu başlığını açtım
eskilerden bahsederek iyice bit pazarındaki sohbetlere döndü ortam
son zamanlarda en iyi kapanan ( atış yapan ) kuşlar hangi kuşlar bilen gören seyreden arkadaşların yorumlarını bekliyoruz
tüm merakçı arkadaşlara selam olsun ...
birbirimize tecrübe deneyimlerimizi
izlediimiz kuşları anlatmak tanımak , tanıtmak amaçlı olarak bu konu başlığını açtım
eskilerden bahsederek iyice bit pazarındaki sohbetlere döndü ortam
son zamanlarda en iyi kapanan ( atış yapan ) kuşlar hangi kuşlar bilen gören seyreden arkadaşların yorumlarını bekliyoruz
tüm merakçı arkadaşlara selam olsun ...
- cinola
Ad Soyad : ali aydın
Doğum Tarihi : 06/11/78
Forum Kayıt : 10/02/09
Geri: s.a. tüm merakçılar . TÜRKİYEDE bilinen en iyi atışlı kuşlar kimde nerde ???
20/6/2011, 9:20 am
en iyi atış yapan her zaman kuşun atası gök ( mavi) dir saygılarla
- PerfoTakla
Ad Soyad : hakkı
Forum Kayıt : 04/12/08
Geri: s.a. tüm merakçılar . TÜRKİYEDE bilinen en iyi atışlı kuşlar kimde nerde ???
20/6/2011, 5:16 pm
Aleykum Selam.
Sanırım şöyle sormak istediniz ;
- En iyi atışlı kuş hanginizde arkadaşlar?
Bu sorunun cevabına bir arkadaşımız çıkıp 'bende' dediği zaman , ister istemez diğer sorunuz olan ;
- En iyi atışlı kuş nerede ? sorusunun cevabıda ortaya çıkmış olur.
Konuya böyle yaklaşmak şahsım adına uygun değil. Çünkü burada oyun kuşunun baş özelliklerinden (atma v.s) bahsedilirken, daha gerçekçi ve gözlemci yaklaşmak her zaman şarttır. Bir arkadaşımız herhangi bir oyun kuşunun artistik ya da diğer genel özelliklerine yönelik yaptığı paylaşımlar kendi açısından doğru, diğer paylaşımcılar açısından gözlemle sonuçlanması gereken en önemli noktalardır.
Bunu, bu başlık altında yazarak hem oyun kuşunun genel özelliklerinden birisi olan atma özelliğinin hemde tamamlayıcı diğer önemli özelliklerinin kısmen kişiden kişiye değişebilen gözleme dayalı önemli özellikler olduğundan dolayıdır.
Şahsım adına konuyla alakalı paylaşılması gerekenler ; atış özelliğinin değişik şekillleri (uzaktan,yakından,sağlı sollu,pikeli,dertop v.s) üzerinde durarak daha faydalı bir paylaşım olmasıdır.
Selametle...
Bu sorunun cevabına bir arkadaşımız çıkıp 'bende' dediği zaman , ister istemez diğer sorunuz olan ;
Konuya böyle yaklaşmak şahsım adına uygun değil. Çünkü burada oyun kuşunun baş özelliklerinden (atma v.s) bahsedilirken, daha gerçekçi ve gözlemci yaklaşmak her zaman şarttır. Bir arkadaşımız herhangi bir oyun kuşunun artistik ya da diğer genel özelliklerine yönelik yaptığı paylaşımlar kendi açısından doğru, diğer paylaşımcılar açısından gözlemle sonuçlanması gereken en önemli noktalardır.
Bunu, bu başlık altında yazarak hem oyun kuşunun genel özelliklerinden birisi olan atma özelliğinin hemde tamamlayıcı diğer önemli özelliklerinin kısmen kişiden kişiye değişebilen gözleme dayalı önemli özellikler olduğundan dolayıdır.
Şahsım adına konuyla alakalı paylaşılması gerekenler ; atış özelliğinin değişik şekillleri (uzaktan,yakından,sağlı sollu,pikeli,dertop v.s) üzerinde durarak daha faydalı bir paylaşım olmasıdır.
Selametle...
- tlgtck
Ad Soyad : tolga
Forum Kayıt : 11/03/10
20/6/2011, 6:48 pm
Selam,
Siteye giremiyordum. Bir sorun mu vardı acaba.. Bu site seviyeli ve oldukça faydalı.
Hep böyle kalması dilegimle..
Siteye giremiyordum. Bir sorun mu vardı acaba.. Bu site seviyeli ve oldukça faydalı.
Hep böyle kalması dilegimle..
21/6/2011, 9:38 am
PerfoTakla demiş ki:Aleykum Selam.
Selametle...
s.a. arkadaşım sormak istediğim olay sadece bildiğiniz en iyi en uzaktan kapanan kuşlar , yada izlediğiniz en iyi kapanan kuş !!!
şöyle açıklamaya çalışayım belki daha iyi anlatmış olurum
mardin midyatta bir arkadaşta sabuni arkatepe yani bazı yörelerde krem denen bir kuş izledim
gözün gördüğü yerden kümes üstüne kadar yaklaşık 2 metreye kadar kanat açmadan taş misali gelen bir kuş izlemiştik, kuşun geldiği kişiyi sorduğumuzda pek açıklamak istemesede hatta yanlış adres gösterse sonraları bu kuşu ANTALYA dan ayhan beyden aldığını ama kuşun FAHİR TELLİnin kuşu olduğunu öğrendik
saygılarımla ...
- tohatlı
Ad Soyad : ömer tahir
Doğum Tarihi : 04/02/79
Forum Kayıt : 20/09/10
21/6/2011, 5:46 pm
dediğin abimizin kusları cok uzaklardan kapanır ama emın ol o kusların basında kıcında beyazı olmaz cok nadır aynalı vermıslıgı oolurr onun dısında baska yerınde beyaz vermez,aktelek,akbaş olmaz onlarda hakıkı fahır tellı kuslarının altından cok nadır beyaz gelir ve cok nadide hayvanlaR
21/6/2011, 6:51 pm
örnek olarak kırıkkalden Metın şahine ait bir kuşun vıdeosunu ekliyorum,benım gördüğüm bunlar.
http://www.izlesene.com/video/kirikkale-beton/3655631
http://www.izlesene.com/video/kirikkale-beton/3655631
- bekir79
Ad Soyad : B.Ç
Doğum Tarihi : 24/03/79
Forum Kayıt : 11/07/08
21/6/2011, 7:00 pm
S.A. GENELDE YILLARDAN BU YANA HERKEZ NAMLI KUŞLARI KONUŞUR ŞÖYLEYDI BÖYLEYDİ TANIYAN EDEN BESLEYEN HATTA BU SİTEDEDE BU KONU BAŞLIKLARI ÇOK. BEN BU KONULARI FAZLA KALE ALAN BİRİSİ DEGİLİM. TÜRKİYEDE 100LERCE NAMI DUYULUP 1000LERCE BİZİMDE YANINA EKLEYEREK BÜYÜTTÜGÜMÜZ ÇOK KUŞÇU TÜRETTİK. HAKKIYLA GÖNÜL VEREN LER HARİÇ. BU KUŞ CEMAATİNİN KÖTÜ BİR AHLAKI. İSİM YAPMAMIŞ ARA MAHALLELERDE HATTA ÇOCUKLARIN ELLERİNDE PROFESYONELCENE EŞLEŞMEDEN ÇIKAN OYNAYAN OKADAR KUŞ VARKİ NAMLILARIN NAMINI ELİNDEN ALACAK KADAR..
HERKEZİN BAKIŞ AÇISI ÇOK FARKLI. BEN KENDİ AÇIMDAN DEGERLENDİRDİGİM TAKTİRDE EN İYİ İSİTİKRARLI OYUNLU KAÇIŞ ATIŞ YAPAN İZLEDİGİM BEYENDİGİM KUŞ KENDİ KUŞUMDUR. AKSİNİ HİÇKİMSE BENİ BU KONUDA İKNA EDEMEZ. KUŞÇU ARKADAŞLAR NEZAMAN ELİNDEKİNİN KIYMETİNİ BİLİP BİLİNÇLİ KAN AKTARMALARI YAPARSA. ÜSTÜNÜN ÜSTÜNÜNÜ ARAMAYLA VAKİTGEÇİREREK HAZIRA KONMAKTAN VAZ GEÇERSE ÇOK ŞEY KAZANIR. EMEGİNİN KARŞILIGI ZİYAN OLMA
HERKEZİN BAKIŞ AÇISI ÇOK FARKLI. BEN KENDİ AÇIMDAN DEGERLENDİRDİGİM TAKTİRDE EN İYİ İSİTİKRARLI OYUNLU KAÇIŞ ATIŞ YAPAN İZLEDİGİM BEYENDİGİM KUŞ KENDİ KUŞUMDUR. AKSİNİ HİÇKİMSE BENİ BU KONUDA İKNA EDEMEZ. KUŞÇU ARKADAŞLAR NEZAMAN ELİNDEKİNİN KIYMETİNİ BİLİP BİLİNÇLİ KAN AKTARMALARI YAPARSA. ÜSTÜNÜN ÜSTÜNÜNÜ ARAMAYLA VAKİTGEÇİREREK HAZIRA KONMAKTAN VAZ GEÇERSE ÇOK ŞEY KAZANIR. EMEGİNİN KARŞILIGI ZİYAN OLMA
- iyimser_20
Ad Soyad : iyimser_20
Doğum Tarihi : 15/02/84
Forum Kayıt : 24/07/10
22/6/2011, 6:49 am
yaban güvercininden sonra eniyi atıp gelen kuşlar FAHİR TELLİ abime aittir isteyene izlettirebilirim
- iyimser_20
22/6/2011, 1:57 pm
yazdığım yanlış anlaşılmasın belki daha iyileri vardır ama ben şimdiye kadar görmedim bukadar uzaktan ve cilveli gelenini misafirim olmak isteyen herkese izletebilirim şuanda kart bi dişisini uçuruyorum
22/6/2011, 9:34 pm
iyimser_20 demiş ki:yazdığım yanlış anlaşılmasın belki daha iyileri vardır ama ben şimdiye kadar görmedim bukadar uzaktan ve cilveli gelenini misafirim olmak isteyen herkese izletebilirim şuanda kart bi dişisini uçuruyorum
maşallah .
peki başka tanıdıklarınızdan da kuş uçurdunuzmu ? yada uçurduğunuz kuşlardan oynayan oldumu ???
- iyimser_20
25/6/2011, 7:32 am
benim uçurduğum kuşları kümesimde olan kuşları bilen biliyor abi konuyu dağıtmayalım biliyorsun satıcı değilim bu işi kendim için yapıyorum dostarla paylaşıyorum senin deyiminle merakçıyız
- mermerci-vedat
Ad Soyad : Vedat DEMİRCİ
Doğum Tarihi : 25/11/86
Forum Kayıt : 18/03/11
27/6/2011, 9:21 am
arkadaşlar pendıkde bı adamda vardı cevizli mezatı sahıbı ahmet şenın ortagı sanırım kasap yusuf var etçi yusuf diyorlar o almış arka tepe maviler vallaha bana izlemek nasip olmadı ama herkez anlatır 500 m den atmaca gibi atıyormuş kuş 5 kardeşi var kuşları etçi yusuf aldıkdan sonra hıc ucurmadı dıye bılıyorum saygılar
- mermerci-vedat
27/6/2011, 9:25 am
bide ben kırıkkaleden halamın oglundan getirdim kırmzı yanı şekeri kırıkkalede ömer varmış onun kırmızılarından bendekı yavru yenı oyuna başladı 1 haftalıkken hemen hemen 100 m den atıp 6-7 taklayla guzel metrajlı oynuyodu kuşların ekelerının attıgını gozle gorunmuyo derler orda ve cok uzun oynuyo derler bendekını malesef 1 ay bıle ızleyemeden atmaca sağolsun goturdu
- bekir79
27/6/2011, 10:18 am
AHMETTEDE YUSUFTADA GÜZEL KUŞLAR VAR. DIRAGOZDA AHMET ŞENİN YERİ VAR ORADA UÇURTUYOR..
- mermerci-vedat
27/6/2011, 5:32 pm
doğrudur abicim yusuf abı kartalda bı adamdan almış 30 m civarı oynuyormuş adamın komple kumesindeki kuşları almışlar ama çok uzaktan atıyormuş kuşlar siz daha iyisini bilirsiniz ben oyle kuş için sağa sola gitmem birde imkan olacak abi eger bı takım kuşa 3-5 binlira verebiliyorsan onlar ucurmasında ben mı ucurayım ama ahmet şende yusufda ıyı emek verıyorlar senın dedıgın maltepedekı arkadası bılmıyorum gercı baskalarınıda bılmıyorum :) yusuf abının kuşu da benım ıs yerımın burda bı abı var kartalda oturuyo o anllattı bırde topsellvi dernekde ki erhan abi anlattı onlardan duydum abı tüyü kadar hayrini görsunler daha guzellerini ucururllar inşallah bende ki keyif için kırıkkaleden sivasdan eşimiz dostumuzdan aldık getırdık zaman gecırıyoruz Allah herkezin gonlune göre versin kımseylede iddam yok burda bı kac kısıyle iddalaşdık hayatlarında oyun kuşu gormemiş kendılerı bı tane yavru sökememiş ben sokdum izlettim sonra kuşlarımı çalldılar :)
saygılar
saygılar
- bekir79
27/6/2011, 6:17 pm
evet ahmet toptan bir kümes aldı. sadece içinde bir kuş vardı bütün kuşları içindeki bir kuş için aldı. güzel oynadı. maltepede kupaya uçuruldu ancak talhsizlik ogun o kuş çoh rahatsızdı kırgındı performansını gösteremedi. ama allah var. iyi kuş. selametle.
28/6/2011, 12:34 pm
bekir79 demiş ki:mermerci-vedat demiş ki:arkadaşlar pendıkde bı adamda vardı cevizli mezatı sahıbı ahmet şenın ortagı sanırım kasap yusuf var etçi yusuf diyorlar o almış arka tepe maviler vallaha bana izlemek nasip olmadı ama herkez anlatır 500 m den atmaca gibi atıyormuş kuş 5 kardeşi var kuşları etçi yusuf aldıkdan sonra hıc ucurmadı dıye bılıyorum saygılar
AHMETTEDE YUSUFTADA GÜZEL KUŞLAR VAR. DIRAGOZDA AHMET ŞENİN YERİ VAR ORADA UÇURTUYOR.. ARKADETE ÇİNGENE MAVİ DUMANLILARDAN. ÇOK VAR HANGİ BİRİNİ UÇURTSUN ADAM. ÇOK YÜKSEKTEN KAPANAN KUŞLAR VAR 1 TANE DEGİLKİ. İSMAİL ARKADAŞIMIZ MALTEPEDE EKELERDE BİRİNCİDİR. ÜZERİNE KUŞ KALDIRACAK ÇOK AZDIR. KUPAYA BU SEZON UÇACAK. HAYIRLISI.
s.a. bekir , bu saydığın isimlerde eğer ortamları müsayitse hazır kuş olduğunda özellikle uzaklardan kapanan kuş olarak tabi izlemek isterim , eğer dediğim gibi ortam müsayit olur kuşta havada ise haber bekliyorum
selamlar ...
- tohatlı
29/6/2011, 8:49 pm
timur gardas sen neyın peşindesin uzaktan atan ıyı kaacan kus alacaksın veya izleyecesın sanırım:))) allah gönlune göre versın umarım izlersinn gardasım ,iyimser aksarayda mustafa hocadanmı aldın kusları yoksa fahir abının babasındanmı gercı ıkısı ortak bakıyolarmıs sanırım ucurdugun kuslardan özellıkler ekelerden bır vıdeo paylassanda gözümüzün pası sılınse ne dersın gardasım?
- MisafirMisafir
30/6/2011, 5:11 pm
SELAMLAR
BENDE BENİM KÜMESİMDEN BAŞKA YERDE GÖRMEDİM. KAPANIRKEN KANADINI KIRANLARI DA GÖRDÜM. İSTER İNANIN İSTERSENİZ İNANMAYIN. 1954 YILINDAN BU YANA DAMARINI BİLENLER BİLİR. BU DAMARIN BİR YUVA KARDEŞİ ZAMANINDA KIRIKKALEYE DE GİTMİŞTİR. BİLENLER YİNE İYİ BİLİRLER Kİ ŞİMDİ KIRIKKALEDE UÇAN İYİ OYNAYAN HER KUŞ BU KUŞTAN BİR ŞEKİLDE BULAŞMIŞTIR.
BENDE BENİM KÜMESİMDEN BAŞKA YERDE GÖRMEDİM. KAPANIRKEN KANADINI KIRANLARI DA GÖRDÜM. İSTER İNANIN İSTERSENİZ İNANMAYIN. 1954 YILINDAN BU YANA DAMARINI BİLENLER BİLİR. BU DAMARIN BİR YUVA KARDEŞİ ZAMANINDA KIRIKKALEYE DE GİTMİŞTİR. BİLENLER YİNE İYİ BİLİRLER Kİ ŞİMDİ KIRIKKALEDE UÇAN İYİ OYNAYAN HER KUŞ BU KUŞTAN BİR ŞEKİLDE BULAŞMIŞTIR.
- tohatlı
30/6/2011, 7:08 pm
sivaslı krall hangı damar bu sıvslı abılrım cok sorayım meraak etttımm tokatlı oldugumuzdan sıvas kusunu az cok bılırzz genel bi tariflee cok gezenn cok kanat seslii bol taklalı ıyı gıdımlı kuslarr ama cok gec gelirler sefere en erken gelen 20 dk 30 dk arasıı eskiden kuzuyu keserlermiş kusu atarlarmıs havayaa kuzuyu yıyene kadar ucarmıs kuslar:)) sakın eleştırdıgımı veya kuslarını veya sıvas kuslarını kötuledımı dusunme ama sıvaslı abılerımden duydugumu söyluyorum.
- mermerci-vedat
bende var sivas soyu bozlar gokler tokatlı abımızın dedıgı gıbı bı yavru söktüm geç geliyo çok geziyo bı gıttımı 15-20 dakka ortadan kayboluyo gorunmuyor ama bı geldımı mermı gıbı catıya baya uzakdan kapanıyo taban taklası var bayada uzun oynuyo kırıkkale kuşu da var ama sıvasdan gelen soy daha şamatalı daha cok taklalı ve daha guzel atımlı oynuyor saygılar
- iyimser_20
tohatlı demiş ki:timur gardas sen neyın peşindesin uzaktan atan ıyı kaacan kus alacaksın veya izleyecesın sanırım:))) allah gönlune göre versın umarım izlersinn gardasım ,iyimser aksarayda mustafa hocadanmı aldın kusları yoksa fahir abının babasındanmı gercı ıkısı ortak bakıyolarmıs sanırım ucurdugun kuslardan özellıkler ekelerden bır vıdeo paylassanda gözümüzün pası sılınse ne dersın gardasım?
tohatlı arkadaşım mustafa hocanın damadıyım benım elazığdan kendı kuşlarım ve birkaç arkadaştan aldığım kuşlarla fahir abinin kuşlarını aynı kümeste kuş besliyoruz
- ahmet123456
Ad Soyad : Ahmet Yıldız
Doğum Tarihi : 12/04/96
Forum Kayıt : 02/08/11
Verdiğiniz bilgilerden ötürü teşekürler....