2 gunluk yavrular 411k

Join the forum, it's quick and easy

2 gunluk yavrular 411k

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

eric
eric
Ad Soyad : ali demir
Doğum Tarihi : 20/07/76
Forum Kayıt : 06/11/08

2 gunluk yavrular Empty 2 gunluk yavrular

8/7/2011, 8:12 am
Beysan bey malesef veterinerin verdigi baytrilde ise yaramadi, kuslarimi ayirip evimin bodrum katina koydum 3 cift. tekrara yumurtaladiar ilk cift yumurta cikti ama yine 1 gun sonra derin derin nefes alma ve ikinci gun olum. bir cok antibiyotik kullandim baytrilde ama nafile.daha once kullandigimda kuslar baya iyi oldular ama tabiki baska rahatsizliklari vardi o zamanlar. ama bu sefer baska yetiskinlerde bi hastalikmi virrusmu nerdir bilmiyorum, saglikli olarak yumurtadan cikan yavru, anaclarin kusmasiyla bi kac gunde oluyolar. netten okudugum kadariyla antibiyotikler bakterilere karsi iyi geliyor ama viruslere karsi etkisizmis. simdi tek ihtimal kuslarimda virus var gibi gorunuyor. onun careside asilamak. simdilik veteriner yavrulara agizdan baytril vermemi onerdi bende bir yavruda denedim ama bi kac saat sonra baktigimda yavru olmustu. asi bulursam asilama yontemini denicem, yetiskinlerin bagisiklik sistemi iyi belki virusten etkilenmiyolar ama yavrular 2 gunde oluyo.benim tahminlerim bu yonde sende goruslerini paylasirsan sevinirim ,tesekkurler.
Kuscu-Murat
Kuscu-Murat
Ad Soyad : Murat Göcmen
Doğum Tarihi : 04/02/78
Forum Kayıt : 04/01/10
http://murat-tuna66.jimdo.com/

2 gunluk yavrular Empty Geri: 2 gunluk yavrular

8/7/2011, 10:29 am
Gecmis olsun abi
security
security
Ad Soyad : E.Çağatay ÇÖL
Doğum Tarihi : 30/11/83
Forum Kayıt : 12/05/10

9/7/2011, 11:46 am
ölen yavruları labaratuvar ortamında incelettirip analiz yaptırsaydınız keşke daha net sonuç elde etmiş olurdunuz.

geçmiş olsun
eric
eric

9/7/2011, 1:59 pm
daha once veterinere goturmustum canli bi yavru biraktim. veteriner analiz ettti ama bisey cikmadi simdilik.onerdigi baytrili yetiskinlere verdim 5 gun ama duzelme olmamiski yavrulara halen bulasiyor. tesekkur ederim murat ve cagatay.o kadar emek veriyosun elinden bir bir gidiyor, o degil burda zaten bulmak mesele.
mehmet73
mehmet73
Ad Soyad : mehmet yapıcı
Forum Kayıt : 04/03/10

9/7/2011, 3:21 pm
eyer damızlıklarda kıronikleşmiş bir hastalık varsa ve bağışıklık kazanmışsa benc tek çüzüm kuşu kırpmak deyil uçurmanız lazım kuş uçtukça ciyerleri çalışır ve ancak ozaman hastalıktan kurtulur çümki hastalık damızlıktan yavruya bulaşıyor geçmiş olsun ..ali bey
eric
eric

5/8/2011, 3:23 am
yazdiklarin icin sagol emir kardes.

evet bende arastirdigima gore buyuk ihtimalle salmonella yavrulari olduruyor.

ve ben netten 4-1 ilaclardan aldim salmonella extar adinda bi ilac. 5-7 gun diyor ben 6 gun verdim kuslarima. ha bir diger sorunda kuslarimda kurt vardi kurt dusurucu ilaci 1 gun verdim bir suru kurt (solucan) dusurduler simdi sagliklari gayet iyi. suanda aldigim 3. yumurtalari yakinda cikacak eger yasarlarsa ne ala.

burda sedat diye bir arkasada var onun kuslarida olmus 12 tane ve sokaklarda yabani guvercinlerde oluyormus ve soledigine gore adeno virusu imis. 2 tip virusu varmus bunun ve 1-2 gunde olduruyomus. careside yok. bunyesi guclu olan ayakta kaliyo. gocmen kuslardan geldigini tahmin ediyoruz. benim kuslarda kurt oldugu icin belkide bunyeleri zayif dustu ve salmonella ele gecirdi onlari karsi koyamadilar. ama simdi baya iyiler. bakalim beklyoruz gorcez yavrular insalalh olmez bu sefer.
Kuscu-Murat
Kuscu-Murat

5/8/2011, 7:34 am
insallah
eric
eric

8/8/2011, 3:16 am
evet malesef son yumurtalardan cikan ilk cift yavrular gene 2 gun gecince derin derin nefes almaya basladilar yarin kesin olecekler, 6 gun duzenli salmonella tedavisini uyguladim ( ilac salmonella, ecoli, cocidiosis, cancer tedavisi icin 4-1)

ama gene nafile yavrular ilk 2 gun gayet iyiler sonradan oluyolar. nasil bi hastalik anlayamadim gitti, bakteriel bisey olmadigi kesin artik, her turlu bakteri ilacini verdim. virusler kusun vucudunda omur boyu kalirmi acaba, yetiskinlere bisey olmuyo, onlar virus kamislarsa acaba virusu kendi kendilerini yok etme ihtimali varmidir? yoksa bu virusle yasayip omur boyu yavru alamicakmiyim? merakimda soruyorum.
eric
eric

8/8/2011, 3:33 am
aklima takilan baska bi konuda yetiskinlerin tuyunden yada derisinden herhangi bisey bulasirmi? yavrular cikinca ustune yatiyolarya ondan takildim.
Kuscu-Murat
Kuscu-Murat

8/8/2011, 3:56 am
Benim bildigim tügün temasi ile bir$ey bula$maz, ancak agizdan kusuldugu vakit, ... veya buna benzer beslenmelerde, mesela igneden olabilir, ... hergün 2 saat`im suluk ve yemlikleri yikamak ile durulamak ile geciyor, ... hepsinin, yani ciftlerin gözleri ayri ayri, ... buda hastaliklari kontrol edebilmek icin, ... tedbir amacli, ... fakat yukarda dedigim gibi, öyle temastan kolay kolay bir$ey bula$maz benim bildigim, ... daha iyi bilene sormak lazim, benim bildigim bu, ... istisnalar olabilir ama belkide, ... yillardir bu i$lere gönül vermi$ büyüklerimize sormak lazim bunu, ...

Saygilar
Beysan Taştan
Beysan Taştan
Ad Soyad : beysan taştan
Doğum Tarihi : 14/03/67
Forum Kayıt : 06/03/09

1/9/2011, 1:51 pm
ali kardeş slm.

sizin kuşlarda virüsün ileri boyutta tüm ortamı kapladığı görülüyor.

sizin uygulamanız gereken yol.

1-kuşları eşten ayırın yavru almayın.ayırdıktan sonra kuşlara 14 dün salmonella kürü ve bununla birlikte vitamin takviyesi yapın sonra 2-3 gün boşluk verin sonrada 10 gün kadar ronidazole kürü uygulayın.bağırsak ve ciğerlerdeki mantarları söküp atmaları gerekli.aşağıdaki sıralamaya uyarsanız faydalı olucaktır.

2-kümesleri düzenli temizleyip yakma sistemi ile içerideki mikropları yok edelim.

3-sonra sürekli haftada 3-4 defa sıvı dezenfektanlarla dezenfekte edelim.

4-aşı zamanı geldiğinde kesinlikle kuşları aşılayalım.

5-antibiotik ve aşı kullanım süraçlarinde kuşların önlerinden mineralleri kaldıralım.

6-aşı öncesi kurt ilacı uygulamayı unutmayalım.

7-kuşlarıda mart ayından önce eşe atmamanızı öneririm.çünkü eylül veya ekim ayında aşı yapınız [tüy bitimi takibinde] sonra mart ayında yani 6 ay sonra tekrar aşı yapılmalı.bu 2.aşıdan sonra 10 gün kadar geçsin tekrar salmonella ve ronidazole kürlerini uygulayın bu kürler bittikten sonra kuşları eşe atınız.

geçmiş olsun.
eric
eric

10/9/2011, 7:41 pm
ya Beysan Bey, sen nerelerdsin valla sensiz millet rezil oldu kuslar bay telef oldu.

benim soruna gelince baya bi okuyup arastirdiktan sonra netten bi ilac siparis ettim 5-7 gun boyunca ugulaniyor ben 6 gun uyguladim yetiskinlere. ama nafile yetiskinler gene yavrulara aktariyorur hastaligi, sonra ben ilaci daha 2 gunluk yavrularin agzina siringayla vermeye karar verdim ilk verdigim yavru 1 hafta yasadi sonra ilaci kesince oldu ha anladimki ilac iyi geliyo, 6 yavrunun son iki yavrusunu kurtardim simdi yem yiyebiliyoilar bu yavrulara ilaci kesmeden verdim 10 gun kadar. salmonella ilaci ama 4-1 ecoli ve bi kac hastaliga daha iyi geliyor.

ha birde kurt ilacini verdim belkide bagisiklik sistemleri kurt yuzunden iyi degildi ve ilac iyi etki yapmadi bilemiyorum ama simdi kuslar baya iyiler. asi konusnuda arastircam. tesekkurler.
Beysan Taştan
Beysan Taştan
Ad Soyad : beysan taştan
Doğum Tarihi : 14/03/67
Forum Kayıt : 06/03/09

12/9/2011, 3:32 pm
ali kardeş ben teşekkür ederim.

geçmiş olsun.