TAKLASIZ KONAN (yapışan-oturan) KUŞ NEDEN MAKUL GÖRÜLMEZ ?
+11
mehmet73
tlgtck
ASGYB
hekt
tolga40
tuygun_07
DELIYUREK41
Kırıkkaleli Haydar
AlakamY0k
nazım08
mardinlisamet
15 posters
TAKLASIZ KONAN (yapışan-oturan) KUŞ NEDEN MAKUL GÖRÜLMEZ ?
18/2/2012, 1:35 pm
değerli ustalarım merhaba yer yer farklı tabirller ile tabir edilen taklasız konan kuşun neden makul görülmediğini detaylı bir şekilde anlatırsanız ben ve diğer çırak kuş severlere büyük bir ders vermiş olursunuz sagılarımla..
- nazım08
Ad Soyad : nazım arslanalp
Doğum Tarihi : 09/11/85
Forum Kayıt : 25/01/12
Geri: TAKLASIZ KONAN (yapışan-oturan) KUŞ NEDEN MAKUL GÖRÜLMEZ ?
18/2/2012, 1:51 pm
bence çok yanlışbir düşünce bence esas kuş inerken tek taklaile inmeli yukardan kendini bırakmamalı alttan gelip taklayıvurup inmeli yukardan vura vura düşenkuşlar bence biişeyaramaz benimdüşüncem tabikide bu
- AlakamY0k
Ad Soyad : Yunus Karaman
Doğum Tarihi : 17/12/89
Forum Kayıt : 11/03/09
18/2/2012, 11:39 pm
Takla kuşunun özelliğinden gereği bana göre uçum sırasın eve gelip show yaparken inerkende uçuşunun hakkını vermeli ve Finalde kendini yıpratmalıdır...
- nazım08
19/2/2012, 8:23 am
uçuşunun hakkını zaten vericek ama öyle armutgibi yukardan vura vura düşmücek kapatıcak kendini taklayı koyup inicek ama tabiki zevk meselesi saygı duyarım herkesin zevki farklıdır eskiden yüksekten bırakan kuşlar tutulmazdı şimdi neolduysa yuksekten bırakana merak sarıldı ama tabikide önemliolan kuşun uçuş esnasındaki şovudur bence iniş esnasındaki çabaları değil iyi oynamadıktan sonra inerken kendini yıpratsaneolur yıpratmasa neolur
- Kırıkkaleli Haydar
Ad Soyad : Haydar Yılmaz
Doğum Tarihi : 27/05/79
Forum Kayıt : 26/10/10
19/2/2012, 6:33 pm
Yüksekten bırakanlar öncedende tutulmazdı şimdide tutulmaz yüksekten bırakmak kuş fişege gidip 20-30-40 metreden kendini bırakıyorsa olmaz bu hatadır.ancak oyuna gelip 5-6 metre bir yüksekliğe kadar çekip (fişek değil)perdahlı bir şekilde iniyorsa iniş budur .nazım08 demiş ki:uçuşunun hakkını zaten vericek ama öyle armutgibi yukardan vura vura düşmücek kapatıcak kendini taklayı koyup inicek ama tabiki zevk meselesi saygı duyarım herkesin zevki farklıdır eskiden yüksekten bırakan kuşlar tutulmazdı şimdi neolduysa yuksekten bırakana merak sarıldı ama tabikide önemliolan kuşun uçuş esnasındaki şovudur bence iniş esnasındaki çabaları değil iyi oynamadıktan sonra inerken kendini yıpratsaneolur yıpratmasa neolur
- nazım08
20/2/2012, 7:45 am
doğrudur kaRDEŞ KATILIYORUM SANA BENDE ONU DEMEK İSTEDİM
- DELIYUREK41
Ad Soyad : murat koç
Doğum Tarihi : 10/03/84
Forum Kayıt : 21/06/10
20/2/2012, 6:56 pm
cunku bu kuşlara guven olmaz.ucum suresını kendılerı ayarlarlar.bıgun 1saat ucar ıkıncı gun 5dk havada tutamazsın.bellı bır sure sonrada fısegı falan tamamen bırakırlar. ve bu olay ırsıdır.kandar cıkarmak hemen hemen mumkun degıldır.o yuzden tutulmazlar
20/2/2012, 7:35 pm
güzel tespit murat arkadaş teşekürller başarılar
- tuygun_07
Ad Soyad : tuygun
Forum Kayıt : 25/12/11
13/7/2012, 6:50 pm
murat kardes dogru soyluyor zevk meselesi ... urfali bir arkadasim vardi bana hep sey derdi kus ucus vazifesini yapmadi mi ? inerken bos inmesin onu tam yapsin beslerim derdi ama dogru ama yanlis dedim ya zevk meselesi ....
13/7/2012, 7:09 pm
boş inen kuş benim için yabaniden farkı yoktur. bu videolar iyi bi kuşun nasıl ineceğini göstermektedir
http://www.izlesene.com/video/arap-akkuyruk-kus-boyle-iner/2506209
http://www.izlesene.com/video/kus-boyle-iner/1232956
- hekt
Ad Soyad : ömer haktan dişli
Forum Kayıt : 03/03/12
14/7/2012, 7:09 am
arkadaşlar nacizane bende fikirlerimi arz edeyim. taklasız konan kuş kuşun kendi kanıyla alakalı bir durumdur.yani soydan gelir ve sahibini her zaman mahçub eder perdahları zayıf olur ve biraz zora geldimi hemen gözüne kestirdiği ilk yere kendini bırakır yani konar... bu yerede olabilir veya çatıya veya herhangi bir yere...birde oyuna başladığı zaman atışlar başlayınca hedefe gelip oynamadan kaçmalar olur.oyuna her gelişinde sahibine korku verir şimdi konacak... şimdi kondu ve ne kadar uçacagıda hiç belli olmaz tolga kardeş güzel bir video koymuş inişler aynen öyle olmalı diger bir konuda kuşun yüksekten bırakması bü tür kuş bana göre konan kuştan daha kötü bir durumdur.biz oyun kuşu meraklısıyız ve oyun kuşu yukarı doğru fışkırır bu türler aşağı doğru fışkırıyor....saygılarımla
25/8/2012, 12:51 am
Samet Bey ; Saygilar sevgiler,GENETIK demek tahminimce dogru olacak,Bozuk genler tasiyan kuslarin makul görülmemesi kadarda normal bisey olamaz sanirim,Oyun kusunda arayisimiz düzgün olan zevkimize inisine kadar hitap eden kuslar oldugu icin kanlarindan bunu cikarmak imkansizdir öyle yada böyle birgün oyunlarindaki hatayi gösterirler.Saygilar,DUMAN.
- tlgtck
Ad Soyad : tolga
Forum Kayıt : 11/03/10
1/9/2012, 8:28 pm
Mardin(baş kuşalrı) indirilememesi,bastırılamamasıyla bilinir.
Bu tarz kuşların 7 ceddinin yok edilmesi gerekir ki bazıları bu kuşları kupa kuşu yapıyor. Gerçekten yazıkk...!
Bu tarz kuşların 7 ceddinin yok edilmesi gerekir ki bazıları bu kuşları kupa kuşu yapıyor. Gerçekten yazıkk...!
- mehmet73
Ad Soyad : mehmet yapıcı
Forum Kayıt : 04/03/10
2/9/2012, 6:23 am
birine mükemel ilgi güsterip .hiş teşekür etmemeye benzer buna da kanı bozuk denir
- kuscusemih
Ad Soyad : Semih Cakir
Doğum Tarihi : 27/08/91
Forum Kayıt : 26/03/08
8/3/2013, 1:28 am
Bencede yukardan düşmesi veya başka yere atması iyi değildir.taklacı dedıgın konarken kendını hedefe dogru kapatıp bıraz yukseldıkten sonra takla ata ata ınıcek.Bol taklalı taklacılarda konma sorunu oluyor o kadar takla atıyorki ınemıyor ve baska yere atıyor bence bu sorundur.şükürler olsun ki kümesimin önü geniş bahçe yavruları ucururken ılk once cıger acmayı degıl uctuktan sonra nereye konmalarını ıstedıgımı öğrettim ve su anda ıstedıgım yerden baska yere konmuyorlar ucum bıttıgı zaman dırek ıstedıgım yerde oluyorlar ve yavruları teke düşürme zamanın gelnce cok faydasını gordum altına kuş acınca ıstedıgım hedefe oynuyor ve ıstedıgım yere konuyor.Eğer ilk önce ciğer açtırmak ıcın kovalasaydım baska yere atıcaklardı ve her zora sıkıştıklarında her yorulduklarında başka yere atıcaklardı.Arkadaşlarla şunu tartışmıştık bir ara uçum bittiği zaman her zaman takla ile inen kuş eğer birgün taklasız ınerse sadece 1 yada 2 gun taklasız direk gelip inerse taklasız fişeksiz o kuş kötümüdür elden çıkarmak gerekirmi diye tartışmıştık sizlerede sormak ıstedım?
- ademyavuz
Ad Soyad : Adem Yavuz
Doğum Tarihi : 01/01/80
Forum Kayıt : 04/06/08
4/7/2013, 9:05 am
tolga40 demiş ki:boş inen kuş benim için yabaniden farkı yoktur. bu videolar iyi bi kuşun nasıl ineceğini göstermektedir
selam herkezin görüşüne saygım var o başka şey iyisini arzu etmek baska şey... bu video da gösterilen kuşlarda bence inme zorlukları var oyunlarının da bu yüzden yayınlamamış olabilirler mükemmelllikleri tartışılır zaten baktım oyun oynamaları (fişekler) yayınlanmamıs .. kuş inme saatinde gelir terazide kalarak taklalarını boşaltarak bir oyana bir buyana yalpalaya yalpalaya taklalarıyla beraber inmeli... evin üzerine geldimi 5 metreden yukarda oyun yapmamalı ve ardı ardına oyunna (fişeklemeye ) gelmemelidir...bakın bu dediklerimiyapan kuşların yüzde 95 bözuluyor oyun bakımından ve sonundada taklasız inmeye(yapışmaya) başlıyor evin üzerine...takla kuşunda evin üzerine taklasız konması kabul görmez çünkü bu takla kuşunda aranan bir özelliktir .. hatta samsunda taklasız evin üzerine konan kuşları olan arkadaşlara lakap olarak yapışkancı diye kuşcular arasında takılırlar...bir nevi kücük görürlerde diye biliriz.. bence taklasız konmasıda aynıdır, fişeklemesini doru dürüst yapamamasıda,gezmesi iyi olmalı beşi beşine fişeklemeler yapmaması lazım ,,, konma zamanı ise kendini askıda tutması lazım öyle bir iki takla vurup hemen inmemesi lazım...ben genelde bunlara dikkat ediyorum ve kuş alırken muhakkak bir günde bir iki kez ucurlmasını tavsiye ederek özelliklerin secici olmasını ve ilk ucusundaki hareketlerin ikinci ucuşunda yüzde 70 ini garanti yapmış olmasını istiyorum bunlara dikkat edilmesi lazım..bunlara bakılarak kuşlarımızda ıslah çalışmaları yapmalıyız ve sabirli olmalıyız iyi kuş almak istiyorsak muhakkak ucurup serettikten sonra almalı özelliğini bilmediğpimiz güvenilmez kişilerden kuş alıpta ırklarımızın melezleşimesini gercekleştirmemeliyiz.... saygılar...
- bozdumanlı_susami
Ad Soyad : koray
Doğum Tarihi : 22/04/87
Forum Kayıt : 13/07/14
15/7/2014, 7:48 am
Bu birazda zevk işi mesela insanlar bolbol sefere geln her uçtuğunda 25 30 sefer yapan kuşları seviyor ama bu bol seferli kuşların uçuşlarıda serçe gibi dam üstlerinde oluyor işte bende bunu sevmiyorum. Benim sevdiğim tür kuşlar ilk kalkışta gürültülü şekilde direği bozmadan dümdüz çekecek çekerken kendi etrafında burgu yapacak 1 takla attıkdan sonra 2 kanat çırpıp tekrar takla atmayacak takla araları en az 4 5 metre olacak en az 12 14 takla vuracak. Sonrasında ardına bile bakmadan nokta olup kaybolacak ilk 15 20 dakika sefere gelmeyi bırak nerde olduğu bile gözükmeyecek. Bu süreden sonra inişine kadar 8 10 sefer yapıp her seferinde aynı oyunu gösterecek. İnerkende dam üstünde en az 1 dakika boyuncu asılı kasalacak her takla vurduğunda yarım metre alçalacak böyle böyle deli gibi sağa sola yalpalanmadan efendi bir şekilde kendini dama atacak. Hayal değil böyle bir dişi nuhudim olmuştu bu oyun stilide o zamandan beri içimde yaradır o zaman ne yarışma bilirdim ne ırk bilirdim ne hastalık bilirdim aç yemle uçur gelsin kapat olay bundan ibaretti elimdekinin iyimi kötümü olduğunu bilmezdim düşünmezdimde zaten. Ah kafama tükürüyeim her aklıma geldiğinde içim sızlar şimdi o kuşun soyunu devam ettirseydim apartman dikerdim. Günümüzde bakıyorum 6 7 takla dam üstünde karga gibi uçan zırt pırt dakka başı sefere gelen her seferde farklı farklı oyun gösteren 5 6 taklalı kuşlar yarışmalık kuş olmuşlar güzelde paralara satılıyorlar şu anda benim elimdeki bir soyda alçaktan uçup 7 8 takla zırt pırt sefere gelip oynuyor izledim aldım daha iyisini bütçeme göre bulamadım damızlığa yatırdım ama yerim yok uçuramıyorum adım gibi eminimki altından gelenleri uçurup aynı anne baba gibi oynatsam yine tatmin olmayacağım aklım hep o nuhudimde kalacak ölene kadarda öyle bir kuş bulacağımı servet ödesem yinede zannetmiyorum. Birde taklasız inen yapışan kuşlar oraya buraya sağa sola atar denmiş atmaz abicim taklacının iyiside kötüsüde kırık değilse başka yere atmaz sen eğitimini düzgün vereceksin,yavruyu ilk kovaladığında saniyeler içinde hemen kuş gösterip yem gösterip dama geri alacaksın birdaha uçurmayacaksın bunu 1 hafta tekrar ettikten sonra kuş kalktığı yere inmesini öğrenecek mardin kuşu zaten bir kere inip ayak bastığı yeri kolay kolay unutmaz bu eğitimi tamamladıktan sonra kovalayıp ciğer açmaya başlayacaksın onuda fazla zorlamadan bıktırmadan yapacaksın taki teke düşürene kadar sonra bak bakalım iyiside kötüsüde kalktığı yere inecekmi inmeyecekmi. Ama ben bazı kümeslerde gördüm genci yaşlısı kuşları bıktırına kadar illah ettirene kadar kovalıyor sanki kelebek besliyorlar taklacı 1 kere dama attıysa o gün onun uçma hakkı bitmiştir kovalarsan ya sapıtır yada damcı olur.
- rıdvan43
Ad Soyad : Rıdvan İnci
Doğum Tarihi : 10/11/89
Forum Kayıt : 03/12/12
22/7/2014, 9:10 pm
Selam Koray kardeşim ya da abim. Yaşınızı bilmediğimden yanlışım olursa affola. Bahsettiğiniz dişi nuhudi gibi bir kuş benimde hayalim. Bende de 4-5-6 taklayla 25-30 sefer yapan kuşlar var. Senin dişi nuhudin gibi bir kuş araştırdım ve buldum ama maddi imkanım kısıtlı olduğu için ve bu güne kadar kuşa çok paralar verdiğim için. O kuşu alamadım. Kuş şuan 6 yaşındaymış yozgattaymış. 100 metre sefer yaklaşık 10 sefer yapıyormuş, ilk seferi nasılsa son seferi de aynıymış. Onların tabiriyle kuş benekli kremmiş. Uzuncana bir kuşmuş.
- bozdumanlı_susami
Ad Soyad : koray
Doğum Tarihi : 22/04/87
Forum Kayıt : 13/07/14
23/7/2014, 7:53 am
Kardeşim 2 yaş var arada problem değil kafana göre hitap sen bana özelden iletişim bilgilerini gönder yozgatta çok kral bi arkadaşım var hatta geçen köpek yolladım yozgata arayıp söylim gitsin izlesin dediğin gibiyse fiyatı konuşulur gerçi bu devirde fiyatı çok abartılar yinede şansımızı deneyelim. Yozgatlı arkadaşımdada iyi kuşlar varmış 35 40 metre fişekli onların orada hümeyni derler bizde susami kula boz dumanlı falan deriz öyle bir soy tutturmuş tepeli ne zamandır göndereyim diyor bakarsın bahanesiyle göndermeye gerek kalmaz ben giderim oraya.