Beysan Bey merhaba. 411k

Join the forum, it's quick and easy

Beysan Bey merhaba. 411k

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Miroglu
Miroglu
Ad Soyad : Toprak Avcioglu
Forum Kayıt : 21/03/12

Beysan Bey merhaba. Empty Beysan Bey merhaba.

21/3/2012, 8:34 pm
Siteye yeni üye oldum,tavsiye üzerine.Elimdeki kuslarda bir sorun var,yardimci olursaniz sevinirim.

Iki hafta kadar önce iki kusta kusma ,ishal benzeri sulu diski farkettim.pek önemsemedim.fakat son bir haftadir durum cok ciddi bir hal aldi.Kusma ve ishal yayildi.üc hafta önce DAC firmasinin FMT Allround mix adli salmonella,e-coli,hexamiten,trichomonaden ve genel bakteriyel infeksiyonlara karsi ürününü kullanmistim.Bir sonuc alamadim.üc gün önce yine DAC în Coccidiose ürününden birer tablet bazi kuslara verdim,hapi verdigim bütün kuslar,15-20 dak. sonra daha siddetli kustular.hapi vermeyi biraktim.

Simdiki durum; kusma(yedikleri taneleri cikarma+yavru kusa verilen mama benzeri ),ishal(cok sulu,yesil ve yapiskan olanida var,pmv li kuslarin diskisina benzeyenide),dört kusun bogazlarini ve kafa tüylerini kabarttiklarini ve arada bir hikladiklarini gördüm.

Kümes büyük ve üc bölmeli ve disaridan büyük tel kafesli.Icerde,kisin cok soguk gecmesinden dolayi pencereleri kapattigim icin,toz ve diski birikmesi olmustu. Kümes tabani izgaralidir.

Sizce bu hangi hastalik(lar) olabilir ve ne yapmaliyim.Simdiden tesekkürler.
ibr84
ibr84
Ad Soyad : ibrahim karacan
Forum Kayıt : 22/03/10

Beysan Bey merhaba. Empty Geri: Beysan Bey merhaba.

21/3/2012, 9:06 pm
beysan bey bu aralar yok sanırım diğer mesajlara bakarsanız faydalı bişeyler bulabilirsiniz sanırım yada beysan beye tlfndan ulaşın geçmiş olsun
Miroglu
Miroglu

22/3/2012, 9:49 pm
Beysan Bey i aradim ama maalesef telefonlarima cevap veremedi.Fazla rahatsiz etmek de istemem tabi.Diger mesajlarda benzer cok seyler var fakat hastaligin ne oldugunu tam olarak bilemedigim icin tedaviye de tam baslayamadim.Simdilik 3 gün Baytril vermeye karar verdim.Daha sonra 2 gün vitamin ve sonraki gün de kurt ilaci vermeyi düsünüyorum.Tabi bunlar hazirlik mahiyetindeki öntedaviler.Beysan beyden bir bilgi alip tedaviye devam ederim artik.

Hastaligin ne olabilecegi hakkinda celiskideyim.PMV yi andiran diskilar var;sulu ve icinde cizgi-solucan gibi,salmonella benzeri diskilarda;sulu yesil yapiskan.Eric in kanadadan gönderdigi diski resimlerinin aynilarida var.

Birde kuslarin bogaz bölümlerinde yani omuzlardan kafaya kadar sisme tüy kabartma var.Bazilarinda hiklamada var.

Dün yem olarak sadece bugday ve pirinc verdim,suyada sirke kattim,yanilmadiysam yada firtinadan önceki sessizlik gibi degilse ,sanki bugün daha iyiydiler.

Kuslarin tamami ya yumurtada yada yavruda isin aksi tarafi.Ilac vermede bu yüzden de cekiniyorum fakat birseyler yapmam gerekiyor...selamlar...
eric
eric
Ad Soyad : ali demir
Doğum Tarihi : 20/07/76
Forum Kayıt : 06/11/08

22/3/2012, 11:47 pm
ilginc olan sizin o DAC firmasina ait olani ilaci veripde sonuc almadiginiz. cunku bende kullandim o ilaci ve cok iyi geldi. kusma genelde e-coli olan kuslarda olur bendede oluyo bazen ama ben neomicin ihtiva eden antibiotik veriyorum kesin cozum e-coli icin. tabi siz beysan beyden bilgi alsaniz daha iyi olur, belirtiler ayni benim kuslara benziyor ben e-coliden supheleniyorum, ama DAC in ilaci nasil yaramadi ona sasirdim dorusu.
ibr84
ibr84

23/3/2012, 6:29 pm
sana yardımcı olabilmeyi çok isterdim ama senin kümesinde olan hastalıkla hiç karşılaşmadım benim karşılaştıklarım başlıklara baktıysan bana ait olanlara. sallabaş ve titreme. titremeyi iyileştirebildim çok şükür

kuşlardakii hıklama için ornitap kullanabilirsin diğer başlıklar da tarif etmiş beysan bey ne kadar ilri sevide ise ona göre uygularsın sana tavsiyem hasta kuşları ayırıp kümesini dezenfekte etmen geçmiş olsun inşallah düzeltirsin hayvanları
Miroglu
Miroglu

23/3/2012, 8:58 pm
Arkadaslar ilginiz ve mesajlariniz icin tesekkürler.Bugün itibariyle kuslar kusmayi kesti,en azindan bir saatlik gözlemlerim sonucunda ben bir sey görmedim.genel olarak daha canli bir durum var.Ishal de biraz siddetini kaybetmis gibi geldi bana.Tabi hastalik gecti diyemem...Ankaradan Diazem 256 ismarladim kardesime,eczaci bu ilac uyusturucudur yesil recete ile verilir demis ,kuslari uyusturabilirsin ama hastaligi uyusturamazsin king diyor...Benim siteden gördügüm ki Beysan Beyinde tavsiyesi benzer durumlarda bu.Acaba ilacin isminimi yanlis verdim ? Hafta sonu bir seyler bulurum umarim...selamlar !
ibr84
ibr84

24/3/2012, 7:35 am
diazyeme 256 yem katkısı demiş bi kontrol et istersen
Miroglu
Miroglu

27/3/2012, 8:14 pm
selamlar...bugün Beysan Bey ile görüstüm.uzun bir görüsme yaptik.sagolsun isin arasinda zaman ayirdi.salmonella tedavisine baslamami önerdi.yarin basliyorum.bakalim,hafta sonu durum hakkinda tekrar telefon ederim,burayada yazarim.herkese selamlar...
emir acar
emir acar
Ad Soyad : emir acar
Forum Kayıt : 04/03/11

30/3/2012, 5:57 pm
kuşların ishalli dışkısı safran yeşili değilse salmonella tedavisi
gereksizdir. senin tarif ettiğin kadarıyla kuşların kapalı kalması toz
ve ishalle birlikte coli salgınına dönüşmüş. ileri safhada kümesinde
salmonella bakterisi varsa salmonella da başlayabilir.
bu tür
salgınlarda öncelikli olan enfeksiyon kaynağına saldırmaktır. bir yandan
bakteri kaynaklarını yok ederken diğer yandan kuşları ayakta tutmayı
başarmak gerekir. kuşlar için temel sorun enfeksiyonun ilerlemiş olması
nedeniyle kusmasıdır.
1 - kümesini temizle dezenfekte et özellikle su konusunda çok titiz ol. suluklarını kaynar sudan geçir.

2-
kuşun kusmasını engellemediğiniz takdirde ilaçları ve yediklerini geri
atacağı için gittikçe zayıflayacak ve tedaviye cevap vermeyecektir. bu
durumda iş kuşun bünyesine kalır. eczanelerde satılan beşeri ilaç
medpamid kuşlara yem ve su verilmeden önce çeyrek parça yutturulursa
kuşun gıda ve ilaç alabilmesi sağlanacaktır. (2-2.5 mg) gerikiyorsa
ilacın ampul olarak satılanından alınıp, insulin enjeksiyonu ile 0.3 ml
kastan enjekte edilebilir.

3- böylesine bir salgın tüm kuşlarını
etkilemiştir o sebep toplu tedaviye gir. ishali kesmede en güçlü
antibiyotik sülfa grubu ilaçlardır. örneğin trimisin bu iş için idealdir
çünkü aynı zamanda kemoterapik etkisi olan trimetoprim de içerir.
insanlar için kullanılan bactrim de aynı işi görür lakin dozu kuşlara
göre ayarlamak gerekir kardeşin eczacıymış kuş başına 25 mg günlük
maksimum seviyeyi geçirmeyecek şekilde ayarlayabilirsin. bactrim
kullanacaksan şurup şeklinde olanı al tablet suda iyi erimez. mümkünse
günde 2 kez uygulayacak şekilde ver.
baytril de çok güçlü bir antibiyotiktir. günde 10-15 mg kuş başına verilebilir.

4-
ilaçlı su hazırlarken kuşların yaşamsal fonsiyonları için çok önemli
olan glukozu da unutmamak lazım. 1 litreye 10gr glukoz, 1 çay kaşığı
kadar tuz ve tarif ettiğim şekilde antibiyotik uygularsan 3 gün sonra
salmanda yaşam yavaş yavaş rayına girecek, bir süre sonra beslenmesi
oturan kuşlar normal kilolarına ve sağlıklarına kavuşacaktır.

5-
tüm bu tedaviden sonra kuşların vücudundaki iyi bakteriler de öleceği
için mantarlara ve çeşitli protozoal hastalıklara açık olacaklarından
ronidazol ya da eczanelerde beşeri olarak satılan nidazol 250 gr.
tabletin yaklaşık 1/6 sını bölerek verirsen işlem tamamlanmış olur.

bu
tarif sindirim sisteminde oluşmuş tüm bakteriyel hastalıklar için
değişmez. kusma yoksa medpamid'e gerek yoktur. bunun dışında tedaviler A
antibiyotiği yerine B antibiyotiği kullanmaktan ya da gereksiz yere
para harcamaktan ibarettir.
üst solunum yolları ya da farklı
antibiyotiklerin gerekli olduğu hastalıklar için başka antibiyotikler
kullanılmalıdır ama sindirim sistemi için ısrarla bir kez daha
söylüyorum boş yere paranızı çarçur etmeyin. toplam tedavi maliyeti 3-5
liralık glukoz dışında aşağıdaki gibidir.

medpamid 10mg tablet 1.76 tl
bactrim 100ml şurup 6.07 tl
nidazol 250 mg tablet 1.80 tl

hangi antibiyotiğin hangi hastalığı tedavi ettiği ve hangi fungal hastalığa hangi tür etken maddenin iyi geldiğine dair antibiyotik tablosu şöyledir.

Beysan Bey merhaba. Antibiyotikveantifungal
emir acar
emir acar

30/3/2012, 6:13 pm
resim ekleden image shack dosyasını eklediğim halde antibiyotik ve antifungal tablosunu eklemeyi başaramadım. kısmet değilmiş. elle yazmak da epey sürer.
kısaca 1 salma için en etkili ilaçlar genel uygulamalarda "Enrofloxacin" içeren baytril vetril gibi antibiyotikler, gram pozitif ve gram negatif bakteriler için yine sülfa+trimetoprim içeren bactrim ya da bu maddeleri içeren çeşitli isim ve markalardaki antibiyotikler, kalamidya, üst solunum yolları, crd hastalıkları için tetrasiklin - doksisiklin içeren antibiyotikler vitamin takviyesi ile beraber dozunda verilirse kuşlarımızı hastalıklardan korumak mümkündür. tetra - doksisiklin türevi antibiyotikler verilirken kuşlar kalsiyum kaynaklarından, kumdan taştan, topraktan uzak tutulmalıdır. kalsiyum dokdidiklini bloke eder.
saygılar, sevgiler.
ibr84
ibr84

30/3/2012, 9:51 pm
tabloyu bana mail atarmısın ibrkrcn@hotmail.com
emir acar
emir acar

30/3/2012, 11:05 pm
ibrahim kardeş tablonun linkini mailine yolladım.

yukarıdakilere ek olarak.

ilaçlı suya 1 çay kaşığı tuzu silme olarak (dolu dolu değil) ilk gün vermeniz yeterlidir.

hayvana medpamid verdikten 1 saat sonra yem ve ilaç verin.

kurt tedavisi mutlaka ve mutlaka tedaviye başlamadan bir gün önce ayrı olarak yapılmalıdır. paraziti olan hayvanlar ilaç ve yemden efektif olarak faydalanamayacağı için tedaviye cevap veremeyebilir. delikli kovaya su doldurmak gibi bir şeydir bu.
kurt tedavisi için de yine eczanelerde 2 liraya satılan levamizol içerikli sitraks adındaki şurup 1 litreye 500 ml (bir plastik şurup kaşığı) uygulanabilir hayvanlar bir kaç saat önceden susuz bırakılır. yem yedikten sonra ilaçlı su önlerine konulur ve maksimum dozu 1 seferde alması sağlanır. sonra yaklaşık 1 hafta süren tarifteki tedavi bittikten sonra yaklaşık kurt ilacı verdiğimiz dünden 20 gün sonra bir kez daha kurt ilacı verin. çünkü parazitler ölürken yumurta bırakır bu yumurtalar çeşitli yollarla tekrar hayvanın bağırsaklarına ulaşır ve yeniden oluşur. 20 gün sonra yapacağınız kurt tedavisi kurtları ve solucanları yavru iken yakalayacağı için tekrar üremesi engellenir.
tabii bunları temizlenen bir salma için söylüyorum. pis bir salmada ne yaparsanız yapın hastalık eksik olmaz.
Miroglu
Miroglu

31/3/2012, 11:51 am
Emin Bey selamlar...ilginize cok sevindim tesekkürler.

21.3.2012 de salmada baslayan sorunu biraz gecikmeli olarak yazmistim ve Beysan Bey e yetismeye calismistim.Bu arada tedaviye de baslayamamistim,tabi bos durmadim 3 gün Baytril verdim hayvanlara,4lt suya 4cc,ön tedavi olarak.

Kuslarin diskilari maalesef yesile döndü ve sulu yapiskan bir hal aldi.Halen beyaz ishal de görülüyor.

Su an itibariyle Beysan beyin önerisiyle DAC firmasinin "FMT Allround Mix" ilacini kullaniyorum.Bu ilac Trichomonaden,Hexamiten,Salmonellen(Paratypus),E-Coli ve diger bakteri kökenli hastaliklara karsi kullaniliyor.Gerci Beysan Bey bu ilaci yine ayni firmanin "Respiratory Red Mix Export" adli ilaciyla birlikte kullanmami önermisti ama maalesef elimde bu ilac yok kimsedende bulamadigim icin FMT ile basladim tedaviye.Red Mix de ,Solunum yollari enfeksiyonlari,Ornithose,Coryza,E-Coli,Salmonella ve diger bakteri kökenli hastaliklara karsi kullaniliyor.Dozaj karisim icin 5gr+5gr 3 gün + 2,5gr+2,5gr 7 gün toplam 10 gün.Red mix elimde yok simdi 10gr FMT veriyorum 3 gün.

Su an icin salmada kusan iki kus var hala...nefes alirken hirilti yapan ve icerde yada disarida kisa(10-15 metre bir kac takla ile mecburi ucuslar) ucuslardan sonra nefessiz kalan ve agzi acik sekilde sirti inip cikarak solumaya calisan 4 kus var.

Asil anlayamadigim,daha öncede yazmistim,bütün bir boyundaki sisme ve kabarma...buda ayni hastaliktan dolayimidir acaba ?

Kurt ilaci hazir ama veremedim cünkü Beysan Bey "mutlaka tedaviye baslamadan vermek gerekirdi fakat su an hastalik ilerlemis durumda oldugundan zaman kaybetmeyelim dedigi icin,kaldi.

Salmayi,yemlikleri,suluklari temizledim dezenfekte ettim,hergün tabana ilac atmak iyi olur sanirim.Grit ve bilumum tas toprak ile irtibati kestim.Yeme vitamin katiyorum suya ilac.

Tuz önermissiniz sanirim ishalden dolayi düsündünüz bunu peki kalsiyum vermis olmazmiyim kuslara ?

selamlar...
emir acar
emir acar

31/3/2012, 12:37 pm
öncelile kümesinizde bir kaç hastalık nüksetmiş gibi görünüyor. bu çok doğaldır. e coli gibi çabuk salgına dönüşen bir rahatsızlık hayvanların savunmasını düşürdükten sonra diğer hastalıkların da patlak vermesi normaldir.
genç kuşlarda ise bu genelde adenovirüs yüzünden olur.
hastalığın ileri safhada olduğu kuşlara biraz daha özen göstermelisin. öncelikle veterinerlerde bulunan pfizer firmasının ürettiği lectade diye bir ilaç var. bunu satın al. tarif edildiği biçimde solüsyon hazırla. bu solüsyon bir çeşit serumdur. bunu yavru besleme biberonu ile ver. kuşların beslenmesi ve ayrıca midesinin irrite edilmemesi açısından gereklidir. gıdasını ve ishal dolayısıyla kaybettiği maddeleri barındırır. bu uygulamalardan 1 saat önce medpamid uygulaması yap ve kusmalarını engelle. öte yandan artık kursak yoluyla ilaçlanması zor ve ayarsız olduğundan baytril'in enjeksiyon formundan al. % 5 lik olanı güvercinler için daha uygundur. insulin enjeksiyonuyla 0,1 ml kas içi sabah akşam uygula. 1 insulin enjeksiyonu bir mililitredir. bu enjeksiyonun onda biri yani. hayvanlara fazladan onu bunu vermeye kalkışma. baytril enjeksiyon formu yağda çözünen bir ilaçtır. bağırsak içi uygulama için yukarıda tarik ettiğim şekilde ağız içi bactrim ya da veterinere sor sülfa+trimetoprim içeren muadil bir ilaç uygula. dozlarına dikkat et.
1- sabah uygulamalardan 1 saat önce medpamid ver. kusmayı kes.
2- 1 saat sonra 0,1 mililitre baytril % 5 injekte et. 10 mg bactrim yuttur.
3- sularına multi vitamin kat yemleriyle birlikte önlerine koy. yemler pirinç, buğday, arpa karışımı gibi hafif yemler olsun. ağır yemlerden kaçın.
çok kötü hırpalanmışlar dışında kuşların sağlığına kavuşacaklardır. ağır hastaların ateşini kontrol et. çok yüksek ateşli olan varsa. akşamları metamizol sodyum içeren dolarjin, difaljin gibi enjeksiyonlardan uygun dozda uygulayarak ateşi kesebilirsin.
lectade uygulamaya başladığında glukoz, tuz vs. gibi önerdiğim maddelere gerek yoktur. lectade de hepsi mevcuttur.
geçmiş olsun.
emir acar
emir acar

31/3/2012, 12:53 pm
son olarak şahsi fikrime göre beyaz ishal demeniz kuşlarda poliüri varlığına delalet dışkıdaki beyazlık bir anlamda kuşların sidiğidir. böbrekler aşırı çalışıyor demektir. bu da, kuşlarına paramiksovirüs aşısı yapmadığın ve kuşların paramiksovirüse yakalanmış olduğu ihtimalini güçlendiriyor. paramiksovirüs başladı ise yan hastalıkları kontrol altına alarak 1 yıllık civarında kuşlarını kurtarman belki mümkün.
türkiye'de kaçak aşı anca bulunabiliyor ama avrupa'da bu aşıya ulaşmak çok kolaydır. colombo-vac en bilineni. eğer paramiksovirüs ise öncelikle genç kuşlarda olmak üzere kafa titretme, olduğu yerde dönme, dengesizlik ve çırpına çırpına ölmeler başlayacaktır. biraz zalimce görünebilir ama maalesef gerçek budur. özellikle avrupa'da kolay bulunan üç kuruşluk aşıdan yılda iki kere yapmak bu sorunların hiçbirini yaşamamak anlamına gelirdi. virüs hastalıkları ile bakteri hastalıkları arasındaki temel fark virüs hastalıklarıyla mücadelede tek yöntemin hastalanmadan önce aşı yapılmasıdır. bakteriler ise bildiğiniz hareketli küçük canlılardır. uygun antibiyotiklerle öldürülerek hastalıktan kurtulunabilir. virüsler ise hücre içine yerleşerek hücreyi kendilerinin çoğalması için etkileri altına alırlar ve yok edilmesi güçtür.
bu durumda da sana tarif ettiğim yöntemi uygulayarak yan hastalıklarla mücadele ederek kurtarabildiğin kadarını kurtarmaya bak. paramiksovirüs'te ateş düşürücü önlemler almaya bak. çoğu kuş havale geçirerek durumu menenjite çevirir ve o durumdan sonra kurtarmak imkansız gibidir.
Miroglu
Miroglu

31/3/2012, 1:08 pm
Emin bey merhaba ...

Salmadaki rahatsizlik yaklasik bir aydir var.ilk gözlemim iki kustaki kusma idi.Bu kuslar yaklasik bir yasinda olanlar.fakat simdi bu kuslarda digerlerinden farkli bir sorun yok.demek istedigim PMV olsaydi simdiye kadar dediginiz bulgularin görülmesi gerekirdi,tabi fazla bir bilgim yok hastaligin gelisimi konusunda ...

Tedeaviye devam tavsiyelerinizi dikkate alarak devam ederim,kalan saglar benimdir...

selamlar...
Miroglu
Miroglu

31/3/2012, 4:19 pm
ibr84 demiş ki:tabloyu bana mail atarmısın ibrkrcn@hotmail.com

Mrb ibr84 rica etsem eline ulasan tabloyu her hangi bir yere atip burda paylasabilir linkini verebilirmisin, simdiden tesekkür ederim.
Mutlaka isime yariyacaktir benimde...
ibr84
ibr84

1/4/2012, 8:49 am
emir acar öncelikle çok teşekkür ederim bu tür bilgiler için dediğiniz gibi hayvan ilaçları gayet pahalı ve böyle salgın yani bütün kümesi etkileyen hastalık olunca kuşların ölümü insanın canını yakıyo ilaçlarda cebini :) yardımlarınız için teşekkürler
emir acar
emir acar

2/4/2012, 10:22 am
yardımcı olabildiyesem yeterlidir benim için.
sevgili miroğlu kardeşim aslında başta tabloyu paylaşmaktı niyetim lakin teknik nedenlerden olmadı bu. ben de becerememiş olabilirim. sonra kendi prensiplerimden birine aykırı davrandığımı düşündüm. çok üzülerek söylüyorum ki, memlekette ve özelinde de kuşçular camiasında bilgiye, bilgiyi edinmek için insanların harcadığı çaba ve zamana hiçbir saygı yok. hiçbir saygı olmadığı gibi insanların çabucak ulaşabildikleri şeylerin değeri de yok. kesinlikle kuşçular camiasından sayılmam ve klasik manada bir kuşçu değilim. çacukluktan kalan bir merakla kendimce güvercin beslerim. çoğaldıkça da yavrulardan hediye ederdim. fakat zaman bana gösterdi ki, hiçbir şey beklemeden hediye ettiğim hayvanların kıymeti hiç bilinmedi. nedeni çok basit, insanlar başkalarının emeği için kendi emekleri karşılığında edindiği hiçbir şey vermedikleri için kıymetini bilmiyorlar. karşılıksız edindikleri şeyleri çarçur etmede üstlerine yok. emin ol bu, o tür insanlara gönül veren bir kadının aşkında bile aynı. kıymet bilmezler, gözleri hep dışarıdadır ama arkadaşları arasında sohbetlerine şöyle bir kulak versen dersin ki, amma da erdem sahibi insanmış
neyse lafı uzatmayayım. tabloyu alenen paylaşmamasını ibrahim beyden ben rica ettim. dileyen ibrahim bey'e özel mesajdan ulaşıp link isteyebilir. ibrahim bey de linki ona iletir sanıyorum. bu şekilde bence mahsuru yok.
pek çok hastalık konusunda işe yarayacak, hayvanlara gereksiz ilaçlar içirmemeye yardımcı olacak böyle bir bilgiye ulaşmak için o kadarcık zahmete bile katlanamayan da zaten bilmesin. ne çıkar değil mi? ibrahim bey nasıl zahmet ettiyse diğer arkadaşlar da etsin. yazdığım eleştirel cümleleri lütfen kişisel olarak algılamayın.
saygılar sevgiler.
ibr84
ibr84

2/4/2012, 8:52 pm
emir bey öncceklikle özverinizden dolayı size teşekkür ederim dün miroğlu na ö.m. atmıştım umarım ulaşmıştır.yardımlarınız için tekrar teşekkür ederim kuş beslemek bendede çocukluktan itibaren süregeliyo bazıları hastalık der benim için bi tutku. ilaçlarla bu kadar haşır neşir olmamın nedeni bu hayvanlaraa bakıyoruz keyf alıyoruz bizi mutlu ediyo onlarla uğraşmak. onlar bize bu mutluluğu veriyolarsa bizde onlara en iyi şekilde bakmalıyız diye düşünüyorum. kim kuşlarını sağlıksız görmek ister ki onların sağlığı bozulduğunda benim huzurum kaçar. belki dört dörtlük yapamıyorum fakat elimden geleni esirgemiyorum buda beni bi nebze rahatlatıyo neyse lafı fazla dolaştırmayayım yardımcı olmaya çalışan ve olan herkese çok teşekkür ederim saygılar
Miroglu
Miroglu

2/4/2012, 9:08 pm
Sevgili emin bey,

Öncelikle zamaninizi ayirip deyerli tecrübelerinizi paylastiginiz icin cok tesekkür ediyorum. Bir cok konuya aciklik getirmis ve inanin sizinde verdiginiz bilgiler isiginda elimden geleni yapiyor, ayrica cevremdeki yas siniri gözetmeksizin güvercin sevdalilarina sizden aldigim bilgileri paylasmakdan da haz duyuyorum cünkü genel anlam da bir salgin oldugunu kanisindayim tanidigim yakin cevremdeki bir cok kisi hastaliklar ile mücadele ediyor ve bu busene ye mahsus bir olay. Varmak istedigim yada dem vurmak istedigin nokta [Paylasim] Cikar gözetmeksizin. Prensibleri olan insanlar duyarli insanlardir ve buna saygi duyuyorum ayrica hakli oldugunuzuda farkindayim. Elestirinizi üzerime almiyorum ama benim üzerimden bu yaziyi ele aldiginiz icin sadece fikirlerimi paylasiyorum. Kuscular camiasi gercekten dediginiz kadar yalani dolani hirsizligi olan bir camia bunu anlamak kolay deyil yinede saygi duyulacak insanlarin oldugunu bilmek hisetmek güzel bir duygu.
Yenilemek gerekirse yasadiginiz tenik sorun dolayisi ile paylasamadiginizi dile getirdiginiz Tabloyu rica ettim ibrahim beyden ve bunu daha sonra Prensibsel bir olguya cevireceginizi inanin tahmin edemezdim. Cünkü Tablo kadar deyerli bilgileri bizlerle paylastiginizda bunu gayet normal buldum. Google de daha sonra aynisimi bilmem ama elle turulur bilgiler verilen bir cok tablo buldum bu nedenle ibrahim beye bir kez daha rahatsiz etme gereksimi duymadim. en nihatinde minnetarim paylasitiginiz deyerli bilgileriniz icin Bilgi paylastikca cogalir anlam kazanir demekten kendimi alikoyamiyorum.

Sürcü lisan ettiysem af ola.

Saygilarimla Miroglu.
Miroglu
Miroglu

2/4/2012, 9:13 pm
Ibrahim bey Merhaba,

Malisef formda yeni oldugum icin az önce yazdiginizi görene kadar yolladiginiz msj dan haberdar deyildim yazinizi okuduktan sonra bir kücük caba ile msj kutusuna ulastim cok sagolun Tesekkür ediyorum ibrahim bey.

Saygilarimla Miroglu.
Similar topics