OYUN KUŞUNDA KAÇ ÇEŞİT KUYRUK YAPISI BİLİYORUZ VE SEFERLERDE BİZE NASIL BİR AVANTAJ SAGLAR.?? 411k

Join the forum, it's quick and easy

OYUN KUŞUNDA KAÇ ÇEŞİT KUYRUK YAPISI BİLİYORUZ VE SEFERLERDE BİZE NASIL BİR AVANTAJ SAGLAR.?? 411k

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

bekir79
Ad Soyad : B.Ç
Doğum Tarihi : 24/03/79
Forum Kayıt : 11/07/08

OYUN KUŞUNDA KAÇ ÇEŞİT KUYRUK YAPISI BİLİYORUZ VE SEFERLERDE BİZE NASIL BİR AVANTAJ SAGLAR.?? Empty OYUN KUŞUNDA KAÇ ÇEŞİT KUYRUK YAPISI BİLİYORUZ VE SEFERLERDE BİZE NASIL BİR AVANTAJ SAGLAR.??

5/9/2012, 7:15 am
SELAMUN ALEYKUM ARKADAŞLAR

HERKEZE MERHABA, OYUN KUŞUNDA KUYRUK KUŞA NASIL DEZ AVANTAJLAR SAGLAR.? KAPALI KUYRUK, PERDAHLI KUYRUK, TERS KUYRUK (BELDEN KIRMALI) SİZCE KUŞA NASIL HAKİMİYET GÖSTERİR? BİRBİRİNDEN OYUN AÇISINDANSEFERLERDE NE FARK GÖSTERİR.??? VE OYUNLARINI NASIL ETKİLER?? BU KONU HAKKINDA BİLGİLERİNİZİ PAYLAŞMANIZI UMUYORUM...
bekir79
Ad Soyad : B.Ç
Doğum Tarihi : 24/03/79
Forum Kayıt : 11/07/08

OYUN KUŞUNDA KAÇ ÇEŞİT KUYRUK YAPISI BİLİYORUZ VE SEFERLERDE BİZE NASIL BİR AVANTAJ SAGLAR.?? Empty Geri: OYUN KUŞUNDA KAÇ ÇEŞİT KUYRUK YAPISI BİLİYORUZ VE SEFERLERDE BİZE NASIL BİR AVANTAJ SAGLAR.??

6/9/2012, 7:55 pm
evet arkadaşlar bu konu hakkında bilgisi olan yokmu..? yoksa bu sitede artık kimse yokmu.?
tolga40
Ad Soyad : yıldız
Forum Kayıt : 01/08/08
http://site.mynet.com/tolga40/

OYUN KUŞUNDA KAÇ ÇEŞİT KUYRUK YAPISI BİLİYORUZ VE SEFERLERDE BİZE NASIL BİR AVANTAJ SAGLAR.?? Empty Geri: OYUN KUŞUNDA KAÇ ÇEŞİT KUYRUK YAPISI BİLİYORUZ VE SEFERLERDE BİZE NASIL BİR AVANTAJ SAGLAR.??

10/9/2012, 7:45 pm
slm bekir kardeş aslında konu güzel fakat kuyruk yapısı söyle diye kesin böyle oynar diye bişey yok yani tam terside çıkıyor ben bildiğim kadar yazayım belki faydası olur.

kapalı kuyruk olan kuşların geneli dik sefer çıkaran kuşlardır

perdahlı kuş oyunda perdahını kullanarak çok rahat fazla yorulmadan uzun mesafeli fişekler çıkarabilir perdah oyunda çok önemlidir oynayan bi kuşun kuyruklarını yolun atın havaya doğru düzgün 1 sefer bile çıkaramaz kuşta perdah çok önemlidir bide kuyruk sayısı bi kuşun 14 kuyruk ve üzeriyse bu kuşun fişek tarzı ferdahlı olur

ters kuyruk oluk kuyrukta deniyor bu tarz kuşlar çok heyecenlı oynar hedefi gördüğü yerden başlar fişeğe sağa sola yamulur hiç tercih etmem. tabi şunu da gördüm oluk kuyruk olup ta fişeğe bindiğinde kuyruğunu düzgün açan kuşlarda çıkıyor bu kuşlar iyidir

kuzeystar
kuzeystar
Ad Soyad : bilge can
Forum Kayıt : 04/12/12

27/12/2012, 11:17 pm
S.A , arkadaslar.

benim bildigim 3 cesit kuyruk sekli vardir.

1-duz kuyruk

2-kambur kuyruk (corten kuyruk) ortasi yukari kenarlari asagi dogru

3-hatali, kambur kuyruk, ortasi asagi kenarlari yukari dogru.

bu 3 sekil kuyruklarda, telek sayisi 12 veya daha fazla olabilir, ben 18 telege kadar olani gordum, birde yine bu 3 cesit kuyruklarda catal kuyrukda olabilir. birlesikde olabilir.

benim tercihim, corten kuyruk ve kuyruk telek sayisi cok olandir. ha sunuda belirteyim digerleri kotumu, hayir onlardanda cok guzel oyun cikaran kuslar gordum.

birde, kuyruk telekleri kisa ve dar olan kuslarin daha piratik olduklarina sahit oldum, tabi birde kusdaki tuy yapisida onemli bir faktor.

saygilar, hakkinizi helal edin.
bozdumanlı_susami
bozdumanlı_susami
Ad Soyad : koray
Doğum Tarihi : 22/04/87
Forum Kayıt : 13/07/14

14/7/2014, 8:19 pm
Mardin kuşunun kuyruk sayısı 12 adeddir ve 13 15 kuyruklu diğer kuşlara nazaran açıldığında daha heniş bir görüntü sunar yelpaze şeklindedir ve en baştaki telekten diğer baştaki teleğe kadar ip çeksen dümdüz olur günümüz mezat kuşlarında en baştaki teleklerin birbirine olan açısı bukadar muntazam ve düzgün değildir . 13 15 kuyruklar mardin değil başka ırk yada kırıklarıdır ama bunlardanda çok iyi kuşlar çıkabilir ben eski bir kuşçudan öğrenmiştim 12 altı ve üstü mardin ırkının hası değildir . Şu anda elimde hakiki mardin kuşu var bir ara kuyruk şeklini video çeker atarım farkı bariz belli oluyor.
rıdvan43
rıdvan43
Ad Soyad : Rıdvan İnci
Doğum Tarihi : 10/11/89
Forum Kayıt : 03/12/12

21/7/2014, 8:17 pm
Bazı kuşçu arkadaşlar kuşun kuyruk sayısı artıkça kuşun daha iyi oynadığına inanıyor ve kendini kandırıyor. Örneğin 13 kuyruklu ya da 14 kuyruklu olursa daha dengeli olur gibi. Ama 12 kuyruklu olupta kuyruk telekleri sizin o 13-14 kuyruklu kuşlarınızın kuyruk teleklerinden geniş olunca ne oluyor peki ? Bir kuşçu abim var kendisinin 14 kuyruklu bir mavisi var kuş güzel oynuyormuş fakat ayağını kuyruğuna takıyormuş. Benim şimdiye kadar izlediğim en iyi kuşlar 12 kuyruklu kuşlardı.
rıdvan43
rıdvan43

21/7/2014, 8:24 pm
Bazı arkadaşlar kuşun kuyruk sayısı arttıkça daha perdahlı olur gibi şeyler söylemiş :D ya yapmayın gözünüzü seveyim. Kuşun perdahı, taklası, fişeği, atması, vb. bunlar kuşun soyuyla alakalı. Siz 4-5 taklayla giden ana babadan 13-14 taklayla giden yavrular çıkartamazsınız. Kuşların soyunda varsa gelir altından.
bozdumanlı_susami
bozdumanlı_susami

22/7/2014, 9:59 am
Rıdvan abi bende mezajımda yelpaze gibi derken tamda bu dediğine değinmek istedim bende bir dişi var 12 kuyruk görsen kumru kadar birşey kuyrukları açtığı zaman 14 15 kuyruklu çok kuştan daha heybetli duruyor sanki yaradan sırf kuyruk yaratmış her bir teleği standart kuşların 2 si gibi kalın.Ama son dediğine af buyurursan katılmıyorum 13 14 taklalı kuştan 4 5 taklalı kuş çıkacağı gibi 4 5 taklalı kuştan hatta çok daha kötüsünden bile 13 14 taklalı kuş çıkabilir bu hiç belli olmaz. Oyun özelliğini %40 ana babaya %40 soyun geçmişine %20 de şansa bağlıyorum ama tabiki gerçekten saf hiç kırılmamış bir soydan bahsetseydik sen haklıydın ozaman günümüzde malesef çok karışmış iç içe girmiş kuşun soyunda herrenk var atalarında kralda var kölede var anlayacağın o yüzden günümüzde oyun kuşu hakikatten elinde secereli yıllardır takibi yapılmayan bir soy yoksa %100 şans işidir gerisi boş.
rıdvan43
rıdvan43

22/7/2014, 11:11 am
Ben soyunda varsa çıkar dedim kardeşim :) mesela kuşun 3-4 kuşak veya daha fazla öncesinde çok taklalı bir kuşla girilmişse çıkabilir. Sonuçta genlerden ne geleceği belli olmuyor.
bozdumanlı_susami
bozdumanlı_susami

22/7/2014, 2:37 pm
Ben okurken öyle birşey görmemiştim sonradan düzenledin heralde yada gözümden kaçmış herneyse abi anlaştık sonuçta aynı dili konuşuyoruz:)
Similar topics