Seyislik & Eğitim Hakkında Tecrübeleriniz 411k

Join the forum, it's quick and easy

Seyislik & Eğitim Hakkında Tecrübeleriniz 411k

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

kuscusemih
kuscusemih
Ad Soyad : Semih Cakir
Doğum Tarihi : 27/08/91
Forum Kayıt : 26/03/08

Seyislik & Eğitim Hakkında Tecrübeleriniz Empty Seyislik & Eğitim Hakkında Tecrübeleriniz

16/10/2012, 12:15 am
Seyislik ve eğitim alanındaki tecrübelerinizi burda toplayalım eksiği yanlışı olanlar tecrübelerinizden yararlansın.
Damızlık kuslarınız yumurtladı yavruları büyüttü artık uçmaya hazır hale geldiler ilk uçumdan itibaren yavruyu sefere alıştırana kadar olan tecrübeleriniz nelerdir.

Yavruyu;
Nasıl uçurursunuz
Nasıl indirirsiniz
Hangi vakit tek uçurmak gerekir
Hangi vakit sefere başlar
Sefere nasıl alıştırılır
Sefere başlamış kuşu nasıl uçurmak gerekir
Hangi aylarda uçurursunuz
Uçum sonrası konmalarına yardımcı olurmusunuz(pırıltı vs.)(yavru yeni uçmaya başladığı zaman)

Aklıma gelen bunlar benımde eksık oldugum konular var yenı baslayan kusculara yararlı olucagınıda dusundugum ıcın başlığı attım ilginize.
kuscusemih
kuscusemih
Ad Soyad : Semih Cakir
Doğum Tarihi : 27/08/91
Forum Kayıt : 26/03/08

Seyislik & Eğitim Hakkında Tecrübeleriniz Empty Geri: Seyislik & Eğitim Hakkında Tecrübeleriniz

16/10/2012, 12:40 am
Kendi tecrübelerimi yaziyim

Nasıl uçururum:Önceden uçurduğum kuşların yanlarına kovalarım eğer önceden ucurdugum kuslar yoksa anasıyla babasıyla veya yetişkin bir kuşla kovalarım.

Nasıl indiririm:Uçum yapan yavruların yorulduklarını artık konmak ıstediklerini anladıgım zaman pirilti yoluyla onlara inecekleri yeri gösteririm.Alışana kadar böyle yaparım alıştıkları zaman yorulduklarında kendileri direk iniyor zaten.Başka yere attı derdi yok.

Hangi aylarda ucururum:Tüy ve eş tutma dönemi hariç havaların güzel olduğu her ay

14 yaşında kusculuga basladım 17 yaşında ara verdim su anda yaşım 22 ve haziran 2012 itibari ile kuşculuğa kaldığım yerden devam ediyorum.
1 Takım kızma beyazım var tüy döneminden önce 1 saat kadar uçuyorlardı.1 beyazım sık taklaya girdi ve çok sert oldukları ıcın kanat patlattı dinlendirmeye aldım.Ardından tüy dönemi geldı ve su anda tüy değişimi bitmek üzere ve sık taklaya giren beyazı uçuramıyorum bir türlü kalkmıyor.Yeni yeni kızışmaya başladı.Diğer beyazım sık taklaya hiç girmedi kanat 1 kere patlattı dinlendirdim bir daha kanat patlatmadı.Şu anda uçuruyorum saldıktan 10 dk sonra 2-3 tane kuş bırakıyorum dışarı sefere gelsin diye ama inmek için geliyor inemezse 4-5 takla atıp uçuma devam ediyor 3-4 kere böyle yaptıktan sonra iniyor.Beyazlarımda başka yere atma derdim yok yavruluk donemınde konmalarına yakın pırıltı yaptım ve direk bahceye ındırdım su anda yorulduklarında yerde kuş olmasa bıle dırek bahceye ınıyorlar.Bu kuşu nasıl sefere alıştırıcam.Diğer sıka giren kuşuda nasıl ucurabılırım.Yavruluk donemınde pırıltı yapıp konacakları yeri göstermem dogru mu yanlışmı yoksa kendi hallerine bırakmam mı lazım kendı hallerıne bırakırsam bu seferde baska yere konacaklar ve oraya alısıcaklar dıye dusunuyorum.1 dakika daha fazla kuş uçurcam diye kuşları zorlamıyorum.Kuşları kovalıyorum ve uçum başlayınca kendi hallerine bırakıyorum uçup geliyorlar.(ıslık,taş,top vb. araçları kullanmıyorum daha fazla uçurmak için)Bunları kullanınca rahatsız oldukları ıcın rahat oldukları yere konuyorlar yani başka yerlere.Yardım ederseniz sevinirim eksiklerim var.
Similar topics