USTALAR DAMIZLIK TAVSİYELERİNİZ..? 411k

Join the forum, it's quick and easy

USTALAR DAMIZLIK TAVSİYELERİNİZ..? 411k

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

serdar kaya
serdar kaya
Ad Soyad : serdar kaya demir
Doğum Tarihi : 20/09/94
Forum Kayıt : 11/07/10

USTALAR DAMIZLIK TAVSİYELERİNİZ..? Empty USTALAR DAMIZLIK TAVSİYELERİNİZ..?

28/12/2012, 10:15 am
selamın aleyküm ustalar abiler..1 çift göğ damızlık almak var kafamda kendi çapımızda bazı özellikler biliyoruz..sizde maddeler halinde yazarsanız bende onlara bakarak eksiklerim varsa düzeltirim tek damar gidecem bundan sonra çoğaltmaya değecek iyi bir damızlıkta aranacak özellikleri yazın ..buyrun ?
tolga40
Ad Soyad : yıldız
Forum Kayıt : 01/08/08
http://site.mynet.com/tolga40/

USTALAR DAMIZLIK TAVSİYELERİNİZ..? Empty Geri: USTALAR DAMIZLIK TAVSİYELERİNİZ..?

29/12/2012, 9:41 am
damızlık kuş havada seçilmeli yerdeki özelliklerine göre kuşu damızlık yaparsan çok yanlış bi yola girmiş olursun bu göle maya çalmak gibi bişey ya tutarsa
havada güzel oynayıpta altından gelenin tutmamasıda var kan uyuşmazlığı olabilir yine damızlıklar istenilen oyunu yapan kuşlardan seçilmeli sana tavsiyem
yada koy cebine biraz para tutmuş kuş al uğraşma kuş tutturmak yıllarını alır çevrende yoksa haber ver yardımcı olurum
serdar kaya
serdar kaya

USTALAR DAMIZLIK TAVSİYELERİNİZ..? Empty Geri: USTALAR DAMIZLIK TAVSİYELERİNİZ..?

29/12/2012, 12:35 pm
yorumun için eyvallah yaş kaçtı ? belki bilmediğim ince ayrıntılar vardır diye açtım bu konuyu bunları biliyom bnde az buçuk izledim videolarını usta kuşların güzel yardımcı olursan iyi olur atlayıp geliyim mi kırşehire yanına :)
tolga40

29/12/2012, 7:07 pm
yaş 30 kardeş şu an memlekette uçan hazır kuşlar var gelmek istersen her zaman kapımız açık çok sağlam kuşlar var istemediğin kadar kuş var
serdar kaya
serdar kaya

30/12/2012, 12:17 pm
bizim bu taraflarda kuş çok, ama kişiliğine güveneceğin adam sayısı az ticarete vuruyolar işi anlatabildimmi...millet paçasız demkeş posta bangoya döndü oyun kuşundan iyi anlıyan adam bir elin parmağını geçmez..sen özelden tel. numaranı atarsan iyi olur fırsat bulduğum zaman ararım gelirim yanına.
dadaş25
dadaş25
Ad Soyad : MUSTAFA PINAR
Doğum Tarihi : 23/04/80
Forum Kayıt : 30/07/09

31/12/2012, 12:19 pm
Kardeş yuksek paralara kuş alıpta hayel kırıklığına uğrayan çok dostumuz var.Iyı Para vermekle ıyı kuş alabılırsın ama o kuşlardan ıyı kuşlar çıkaracağının garantısı yok.Damızlık kuşta ırk çok önemlıdır.Soy yanı.
Damızlık Kuşta Kuşun Kanat Yapısına,Belininin Genışliğine Ayak boyuna ve Gaga yapısına dıkkat ederım.Kuşun kanat yanı feyleri geniş olanı hem uçmaya dayanıklı olur hemde sefere ne kadar taklası olursa olsun ıncınmez.Gaga yapısı kısa kuş genelde taklası fazla olur.Birde kuşun kanat uzunluklarıyla kuyruk uzunluğu bırbırıne uyumlu olmalı.Kuş işi bırazda şanstır kardeş.Kuş kuşu tutmazsa mılyarda versen senı tatmın etmez.Ama en ıyısı elbette kı izlemek ve ona göre karar vermek.
serdar kaya
serdar kaya

31/12/2012, 12:36 pm
dadaş25 değerli yorumun için sağol abi..bundan önce kuşum iiyi olsunda soy önemli değil kafasındaydım yaş 18 5-6 senedir meraklıyım daha amatörüz tabiatıyla ama baktımki ustalar bu işi bilenler soy takibi yapıyor yabancı kanları nadiren sokuyolar kümeslerine..dedesini babası nenesinide izlemek lazım bana göre sadece alacağın kuşu izlemek yetmez..kuş bence ne anasına ne babasına çeker asıl önemli olan atasıdır dedesiyle nenesi yani yanlışım varsa düzeltin bnde ona göre hareket ederim bundan snra ...saygılar
dadaş25
dadaş25

1/1/2013, 6:35 am
Kardeş elbettekı ıyı kandan bır kuş soyunu takıp eder ve en tahmın edılmeyenı çıkarır altından.Kımı zaman aynı kanı eşe uzun zaman atarsan damar zayıflayabılıyor.Oyunları damarının aksıne zayıf olabılıyor o zamanda kan katmak gerekıyor.Iyı bır kuşta kanat yapısınına dıkkat et feylerının genışliğine belıne bacak yapısınına.Ben olsam izlemeden kuş alacaksam.Mezatta veya herhangı bır kuş satan yerden neresı olursa Elde takla atan bır erkek al.Kanat yapısı ve belı sağlam olan.Elde takla atmasına yanılma.Ona içirde rahat bır ıkı tane takla atan bir dişi al eş et.Bence guzel yavrular çıkacaktır.Eğerkı ızleyemıyor veya ıyı bır kandan alamıyorsan.Ben olsaydım öyle yapardım....
tolga40

1/1/2013, 10:40 am
burda tarif etmeklen bu iş olmaz kuşun kanadı genişledikçe kuşun surati azalır kuş içerde takla çevirip dışarda boş inen bi kana sahip olabilir bundan 5-10 sene önceleri olsa dediğin belki tutaradı ama şimdi oyun kuşları ras gele ve yöre yöre kırıldı bunun sonunda kuşların %80 hatalı kuşlar bebe kuşları diyebilirim geriye kalan %20 kuşlarda eski yetiştiricilerin kuşları bu kuşları bulup kanı tutturursan boşa yem atmamış olursun fakat macera aramak istiyosan oyun kuşu Türkiye de kırıkkale,ankara,kırşehir,urfa,sivas,mardin,konya bu illerden çıkar kayseri,diyarbakır,çankırı,çorum bu illerdede iyi kuşlar var gidipte kuşu edirnede karsda aramın bi anlamı yok diğer illerde iyi oynayan kuşlar bu saydığım illerden gitmiştir bu illerden kuştanda anlıyosan bişeyle çıkarırsın fakat nasıl çıkar
kimse iyi kuşunu getirip pazarda satmaz eğer bi kuşçu kuşçuluğu bırakıyosa o kuşların içinden kuş alınabilir,diğer türlü mezatlara,pazarlara hep elenti kuş gelir kuşun bi hatası vardır yada yavru alabilirsin yavru kuşların ne yapacağı belli olmaz kolay gelsin
dadaş25
dadaş25

1/1/2013, 2:48 pm
Burda şehırcılık yapmadık kardeş bızde kuşta var dıye bı ıddada bulunmadık.Bu ayrımı nıye yaptın anlamış değilim.Yınede senle polemiğe gırmıycem herkesın taklacıda aradığı özellıkler farklıdır.Ama senın yanıldığın çok nokta var.Ben kanatları genış kuşu daha çok sevıyorum ve dediğinın aksıne asla suratıda azalmayan 10-15 takla arası son surat çıkan kuşlar olarak gördüm ve beslıyorum.
tolga40

1/1/2013, 3:38 pm
mustafa kardeş sende iyi kuşlar olduğunu tahmin ediyorum sen bu kuşları nerden aldın her halde erzurum un kuş pazarından almadın kuşun kanadı genişliğine gelince inan kardeş çok kanadı kalın kuş uçurdum kanadı kalın kuşlar alçağa daha güzel gelmekte fakat seri kaçım görmedim bu kuşlarda ses desen ses de eksik oldu oyun kuşunun bi kıvamı var o yapı o kanat genişliği o kuşta yoksa ya kuş çok çatırdar yada fiy fiy sefer yapar kuşun gövdesiyle kanat yapısı bi kıvamda olması lazım
AlakamY0k
AlakamY0k
Ad Soyad : Yunus Karaman
Doğum Tarihi : 17/12/89
Forum Kayıt : 11/03/09

1/1/2013, 4:58 pm
Ewt tolag abiye katılıyorum.
Oyun kuşu görünüm olarak bir bütün olmalı
Kanadaı kalın olan kuş alçağa geliyorda bendede oldu fiy fiy fiy :(
DELIYUREK41
DELIYUREK41
Ad Soyad : murat koç
Doğum Tarihi : 10/03/84
Forum Kayıt : 21/06/10

1/1/2013, 5:04 pm
kanat sesinin kanat telegi genişliğiyle ne alakası var.o tamamen soydan gelen bir özellik.
tolga40

1/1/2013, 7:19 pm
murat kardeş kanadı sessiz kuşların kanat genişliğine ve esnekliğine bakmanı tavsiye ederim
bi kuşun kanad genişliği dar olabilir eğer çok esnekse yine ses çıkmaz esneklik ve genişlik arttıkça kuşun kanadı sessizleşir
soydan olmasının nedenine gelince o soydan gelen kuşların geneli geniş kanat esnek kanat çıkıyodur dışardan 1-2 sefer sert kuş girmedikçede düzeltemen
benim avatardaki kuşta çok sesli bi hayvan eşlediğim dişininde bütün soyu sessiz özellikle eşledim çok güzel yavrular aldım yavruların kanat sesleri çok güzel çıktı kuş eşlerken bunlara dikkat edilmeli
dadaş25
dadaş25

2/1/2013, 6:21 am
Sana Öylesı denk gelmış.Bu kuşları pazardan veya mezattan alıp almamak önemlı değil.Kuş beslemek bır sanattır.Uzun okudukça okuyana heyacan veren bır kıtabı yazarı gıbıdır ıyı kuşu besleyen kuşçu.Bu parayla olmuyor bırazda yetenek çaba ve emekle olunan bırşey.Bizlere dedemizden babamıza Babamızdan da bızlere mıras.Hıç tanımadığımız kümese gırdiğimızde çok şukur neyın ne olduğunu bılecek kadar tecrübeye bılgıye ve görgüye sahıbız.Şükür bu zamana kadarda 30 mt altında kuş uçurmadık damımıza da sokmadık.Ince eler sık dokuruz.Bızım için guvercın beslemek bır hayat felsefesıdır.Bende tecrubelerımde bahsettım tolga kardeş.Anlıyorum senı sen bazı şeylerın davasını suruyorsun ama sıkıntı yok bız yenı başlamadık bu işe.Kuşlarımda benım kadar eskı kuşlardır.Tahmıne gerek yok.Kuşu taşıyan kanadı kuyruğu ve belıdır.Bunun ıddasını her yerde yaparım ve ıspatlarımda.Kanatları zayıf kuş hıç bır şeye yaramaz.Ne oyunu oyundur nede taklası...
tolga40

2/1/2013, 10:23 am
mustafa kadeş yakında kısmet olursa erzurum tarafına geleceğim nasıl kuşlar beslediğini göreceğim ha sana hediye edeceğim ya verirsen hediye alacağım.kuş muş hikaye dosluklar kuştan önce gelir benim için hiç bi şeyinde davasını sürdüğüm yok seninle bi tartışmamız olduğunuda hatırlamıyorum fakat kardeş bundan belki 3 sene öncesi bende senin gibi düşünüyodum hep kanadı kalın geniş kuşlar besliyodum taki çapar perçek erkek izledim kuş yavru üzerinde izledim nokta kadar gözüküp atlayıp gelip tabanı vurup 70 metre 40 takla şakırdaklı ortalamayla 10,12 sefer ortalamasıyla oynuyodu böyle bi kuşu görünce bastım parayı aldım kuşun 2 tane yavrusunu aldım kuş öldü ben bu kuşu inceledim kuşu inan pazarda görsen almazsın kanadı kuyruğu kalınlık yok incelikte yok sadece olması gerektiği kadar normal bi yapı var kanat kalınlığı kuşta fişekte bocalama kuşu fişekte geri geri gitmesine yada inceyse kuşun fişekte öne yatırmasına neden oluyor bize ok gibi giden kuşlar lazım
dadaş25
dadaş25

2/1/2013, 10:35 am
Eyvallah elbettekı bızım için kuş muhabbettır.onun sayesınde tanışıyor kaynaşıyoruz.Sana öyle denk gelmiş banada benım dediğim gıbı kardeş.Gel beklerız her daım.Amacımız yenı kuşa başlayan bı arkadaşımıza tecrubelerımızden örnekler vererek yardımcı olmak yoksa polemiğe gırmek değil.Ben zaten gıt pazardan al demedım ıyı okursan eğer ızleyıp alamıyorsan öyle dene dedım.Her yörenın kendıne özgü kuşu var.Bana Ankara kuşunu verseler beslemem ama Kırıkkale kuşunun özellıklerını sevıyorum.Benım Kuşum 6 dan az takla vurmasın döndüğünde mermı gıbı takla arasını açarak gıtsın ve dama sıktımı kaymasın yeter.Isterse kendı kuşumun damarı olsun en has kuşlarımın yavrusu olsun hatasını gördüm mu affetmem.Bu güne kadarda 100 tl nın ustunde kuşa para vermış değilim.Ben kuşta ınsanın nıyetının kalbınınde güzelliğine ınanırım.Kalbınde yanlışlık var ısen mılyonlarca para verıp alsanda bişey çıkaramazsın.Tolga kardeş oyun kuşunun yerde guzelını değil havada guzelını sevıyoruz bız.Amacımız masada övmek olsa şebab beslerız ıkımızde.Renk desen fark etmez yeter kı oyunu doyursun bızı.Ama elbette kı kuşta fızıkı olarak aradığımız bazı özellıkler olacak ama bu senle aynı fıkırde olacağımız anlamına gelmez.Ben kalktım dediklerım gıbı kuş gördüm ve besledım beslıyormda sende öyle görmuşsun saygım sonsuz.Bunları tercıh edecek arkadaş kendınce doğru olanı mantıklı olanı seçecektır...
tolga40

2/1/2013, 3:24 pm
eyvallah mustafa kardeş senle benim kuş anlayışımız farklılıklar göstermesi normal her kuşçunun bi anlayışı var isteyen istediğini benimser
DELIYUREK41
DELIYUREK41
Ad Soyad : murat koç
Doğum Tarihi : 10/03/84
Forum Kayıt : 21/06/10

3/1/2013, 8:39 am
tolga40 demiş ki:murat kardeş kanadı sessiz kuşların kanat genişliğine ve esnekliğine bakmanı tavsiye ederim
bi kuşun kanad genişliği dar olabilir eğer çok esnekse yine ses çıkmaz esneklik ve genişlik arttıkça kuşun kanadı sessizleşir
soydan olmasının nedenine gelince o soydan gelen kuşların geneli geniş kanat esnek kanat çıkıyodur dışardan 1-2 sefer sert kuş girmedikçede düzeltemen
benim avatardaki kuşta çok sesli bi hayvan eşlediğim dişininde bütün soyu sessiz özellikle eşledim çok güzel yavrular aldım yavruların kanat sesleri çok güzel çıktı kuş eşlerken bunlara dikkat edilmeli

polemik yaratmamak adına birşey demiyorum.ama kuşda asıl olan soydur.hatayı kanatda kuyrukda aramak boşa zaman kaybı.sizinde fikriniz kendinizce dogrudur onada saygılıyım
tolga40

3/1/2013, 12:03 pm
kuşta asıl önemli olan kuşun damarıdır (soyudur) aksini iddia eden yok zaten asıl azmaz bal kokmaz yalnız kuşun seri sesli uzun kaçmasını sağlayanda kanat kuyruk yapısıdır bunların hepsi bütündür kanadı kuyruğu zayıf olan kuş istediği kadar çırpınsın tam dikelemiyecektir hızlı gidemiyecektir yükseğe çıkamıyacaktır yada olması gerekenden kalın olsun kuş fişeğe çıkınca kanat genişledikçe kuş fişek hareketinde zorlanacak çünkü kanadın tuttuğu hava fazlalaşacak gereğinden fazla hava omuzları yoracak ve kuş fişeği yarım bırakacak baş taklası atacak gücü bile kalmayacak
dadaş25
dadaş25

3/1/2013, 2:58 pm
Tolga olaya bıde bılımsellık katmışsın helal olsun vallaUSTALAR DAMIZLIK TAVSİYELERİNİZ..? 1390399058Pazolu ınsanla normal bir ınsanın karşılaştırmasını yapmak gıbı senın olayada yaklaşımın:)
serdar kaya
serdar kaya

6/1/2013, 10:42 pm
yorum yapan tecrübelerini paylaşan herkese saygılar..
Similar topics