oyun kuşunda boyunda titreme nasıl soy
27/1/2013, 3:24 pm
[b]arkadaşlar bende eskiden beri elimde bulunan ve oyunu da çok güzel olan kuşlarım var fakat bunkarın bir özelliğide boyunlarını titretmeleridir siz hiç bu soy oyun kuşu gördünüzmü fikriniz varmı yazarsanız sevinirim
- rıdvan43
Ad Soyad : Rıdvan İnci
Doğum Tarihi : 10/11/89
Forum Kayıt : 03/12/12
Geri: oyun kuşunda boyunda titreme nasıl soy
27/1/2013, 5:43 pm
Selam Ömer abi, ben böyle bir oyunkuşuna şahit olmadım. Fakat boynu titreyen süs kuşlarından görmüştüm. Selamlar.[b][b]
29/1/2013, 6:55 pm
Ömer Bey Merhaba elinizdeki kuslarin degerini bilin derim cok ama cok eski kuslar .
30/1/2013, 5:13 pm
kardeşim iyi günler. evet haklısın zaten elimdekiler çok iyirenkler duman ve kirli duman çok asil dik duruşları var dişiler 12 -erkekler 8 takla 25- 30 metre çıkıyorlar ama arada bir altan saz kanat yavru geldimi olağan üstü 19 takla 60-70 metre inanamazsın. bunların haricinde başka soydan da yine titrek bir yavru geldi gök 3 yaşında şimdi oda çok güzel
- bekir79
Ad Soyad : B.Ç
Doğum Tarihi : 24/03/79
Forum Kayıt : 11/07/08
30/1/2013, 5:15 pm
s.a. ömer abi merhaba. bu kuş tarzlarındançevremde 3 4 kişinin kümesinde gördüm. benim izlemledigim ve kümeslerinde şahit oldugum durum bu arkadaşlarımda gördüğüm kuşlar agar kanlı teksoydan yürütülelerek hiç kan girmeden çaprazlama yöntemiyle dedesin dedesine kadar hatta çok daha eski kanların çaprazklama girerek nadiren her yavruda çıkmamakla beraber tek tük çıktıgını gördük. boyunda titreme dik duruş özelliklerine sahip. bu kuşlar kendine has bir özellikten degil kanların iç içe girmesinden kaynaklanan gen sorunu olarak görüyor besliyen arkadaşlarım. bende aynı fikre sahibim. bu yaz bu tarz bir yavru uçurduk arkadaşın kumesinde sıktaklada gözümüzün önünde bogularak noktada kayboldu. çevremdeki ustaların gördüğümüz ve sohbet esnasında tek soy tiremeli kaç kuş uçurulduysa sıktaklada fedef tutturamadan hakimiyet kaybederek yolunu bulamamış. bu da o kuşun kanındaki özrün dışa yansıması olarak görülüyor. en azından bizim gördüğümüz bu. kuşların neslinin kötü oldugu degil zamanla aynı kanla genetik bozukluk olarak görünüyor. beslediğiniz kuşun bir araştırmasını yaparsanız zannedersem aynı kan üzerinden yürütülmüş olabilecegini düşünüyorum. eger bu tarzsa takım halindeyse AYIRIN KESİNLİKLE KIRIN BU KUŞLARIN KIRMALARI AYIRLAŞILMIŞ KANLARI HAFİFLEYİTOR MÜKEMMEL OYUNLAR SERGİLİYOR. İSTANBULA YOLUNUZ DÜŞERSE BU TARZ TEK KAN KUŞLARI HEMDE KIRMALARINI BİR KAÇ ABİMİZİN KÜMESİNDE GÖSTERE BİLİRİM NEDEMEK İSTEDİĞİMİ CANLI DAHA İTYİ ANLIYABİLİRSİNİZ. SELAMETLE
- bekir79
Ad Soyad : B.Ç
Doğum Tarihi : 24/03/79
Forum Kayıt : 11/07/08
30/1/2013, 5:31 pm
SON YORUMUNUZU YORUM YAZDIKTAN SONRA GÖRDÜM. BİRDE ŞUNU BELİRTMEK İSTERİM BU KUŞLARIN HER NEKADAR BİZ ÇEVREMDEKİ USTALAR KAN ÖZÜRLÜĞÜ AKRABA ÖZÜRLÜLÜGÜ GÖRSEDE KESİNLİKLE VAZ GEÇİLECEK KUŞLAR DEĞİL. KÜMESLERİNDE KESİNLİKLE ÇIKARMIYORLAR SADECE TİTREKLERİ KIRIYORLAR BİR BİRLERİNİN KUŞLARIYLA ÖZ OLMASADA ÖZLER KADAR ÇOKK İYİ KUŞLAR ÇIKARTIP İZLETİYORLAR.