geçmişte değilde günümüzdeki namlılar
+4
kuşçu26
bekir79
rıdvan43
ömer usta
8 posters
geçmişte değilde günümüzdeki namlılar
29/1/2013, 2:37 pm
s.a arkadaşlar hep geçmişdeki namlıları konuşuyoruz peki günümüzde hiç iyi uzun bol taklalı oynayan yokmu ?? ben aslen erzurumluyum erzurumda çok güzel oyun kuşları ve çok değerli kuşçukar olduğunu biliyorum ama onlar interneti falan bilmezler gidip yerinde göreceksin. geçenlerde bir arkadaşımanlattı, erzurumda taksiyle biryere gidiyormuş bir kalabalık görmüş 100 kişiden fazla merak etmiş acaba ne var diye araçtan inip bakmışki kuş uçuruyorlar ve o kalabalıkta toplanmış o kuşu seyrediyor arkadaş kuşun bir gidişi var ben hayatımda böyle bir şey görmedim!!!! diyor kuş gözden küçülünceye kadar çıkıyor diyor kuş sahibinin ismi tuncay dah sonraki günlerde bu kuşu bayburt valisi tesadüfen görmüş çok beyenmiş 7000 tl vererek satın almak istemiş ama tuncay arkadaş satmamış benim söylediklerim 1-2 yıllık mevzu sizinde yakınlarınızda bu gibi oynayan kuşlar varsa yazın lütfen
- rıdvan43
Ad Soyad : Rıdvan İnci
Doğum Tarihi : 10/11/89
Forum Kayıt : 03/12/12
Geri: geçmişte değilde günümüzdeki namlılar
29/1/2013, 5:39 pm
Selamlar Ömer abi, geçtiğimiz sene yani 2012 yazında kütahyada her zaman görüşüp yanına uğradığım bir abim, kütahyada bir kuş izlemiş bana anlattı. Kuş 29 takla ile bulut oluyormuş. Hemde yalpalamadan dümdüz şekilde. Sefer sayısı da iyiymiş. Taklalı iniyormuş. Fakat kuşun yavru mu eke mi olduğunu ve ayrıntılarını konuşmaya fırsatım olmadı. Ama bu kuşu izleyen abim kütahyanın namlı kuşçularından birisi. Kuş hakkında
olumsuz bişey söylemedi, kendisi oyunkuşu duayenidir. Gözüm kapalı inanırım zaten kendisine.
olumsuz bişey söylemedi, kendisi oyunkuşu duayenidir. Gözüm kapalı inanırım zaten kendisine.
30/1/2013, 5:01 pm
evet rıdvan kardeşim gördüğün gibi aslında günümüzde çok güzel oyun kuşları var hep geçmişe gitmemek gerek yalnız şöğleki elinde iyi soy oyun kuşu varsa sabırla bekleyeceksin alttan olağan dışı kuş arada bir çıkıyor. bende dumanlar var normalde dişiler 12 erkekler 8 taklayala 25 - 30 metre oynuyorlar amma a rada bir saz kanat yavru çıktımı olağana üstü 19 takla 60- 70 metre ama yıllarca bekliyosun çıksın diye yani sabırla beklemek gerek...
- rıdvan43
30/1/2013, 5:37 pm
Anladım abi Allah tüyünce ömür versin. Çok haklısın abi elimizdekilerin kıymetini bilsek
daha neler çıkar kimbilir. Böyle kuşlar var, bazı kimseler bir kuşun bu kadar uzun ve düz şekilde sefer yapacağına inanmıyor, ben de şimdiye kadar 60-80-100 metre gidenlere şahit olmadım fakat olduğunu duydum ve olduğuna inanıyorum. Günümüzde de çok iyi kuşlar hala var tabi ki. Ama sanırım eskiye oranla sayıları daha az. Bu kuşları çoğaltmak ve soylarını muhafaza etmek gerek.
daha neler çıkar kimbilir. Böyle kuşlar var, bazı kimseler bir kuşun bu kadar uzun ve düz şekilde sefer yapacağına inanmıyor, ben de şimdiye kadar 60-80-100 metre gidenlere şahit olmadım fakat olduğunu duydum ve olduğuna inanıyorum. Günümüzde de çok iyi kuşlar hala var tabi ki. Ama sanırım eskiye oranla sayıları daha az. Bu kuşları çoğaltmak ve soylarını muhafaza etmek gerek.
- bekir79
Ad Soyad : B.Ç
Doğum Tarihi : 24/03/79
Forum Kayıt : 11/07/08
31/1/2013, 5:53 pm
selamun aleykum.
geçmişteki rahmetli namlıların kuşlarımı yoksa simdiki ustaların kuşlarımı sorusu kendi kendime düşünmedim degil.
okudugum duydugum en azından geçmişi gözle görememize ragmen anlatılanlar ve bunların ne kadar dogruluk payını eklersek ekliyelim karşımızda anlatılandan öteye geçemeyen dogru veya yanlış hikayeler. şimdiki ustaların ellerindekiler gördüklerimiz.
bence eski namlılar güvercin yetiştiriciliğinde en azamı hatayla bu güne gelmesinde büyük rol oynamıştır. günümüzde falancanın filancanın rahmetlinin kuşları diye 30 sene 40 sene evvel bu kuşlar nam yapmış diyerek büyük paralara satılmakta ve beslenmekte.. ne kadar dogru.! veya ozaman bu kuşlar ne yapmışlar. 2 taklayı kulaktan kulaga 20 takla 10 metreyi 100 metre. göstererek 100lerce kendilerine ekmek kapısı yapmışlar. zamanında hiç namı olmayan kişilere bu 5 senede arz talep üzerine hikayeler düzenliyerek yapay namlar yapılmış. rahmetiller bu gün yaşasa ben neymişim diyecek kadar olaylar abartılarak yansıtılmış. falancanın damarından diyerek 40 sene geçmiş kuşları simsarlar ekmek kapısı yapmış. rahmetlinin kuşu en iyi 25 mtre 5 takla giden kuşlar. sözlerim yanlış anlaşılmasın. burada insanlarımızın abartıları şahısların üzerinde olmayan namlar yapmıştır. dediğim gibi günümüzdede rant olarak kullanılmakta. uçurtun görelim şu namlıları. uçurtan uçurtanı gören yok. olanda uçanda 50 sene evvelki rahmetlinin adını kullanarak satıyor yazık.
günümüzdeki kuşlar benim açımdan gördüğüm ve canlı izledim kuşlar, nanlı eski rahmetlilerin kuşlarından (canlı izlemediğimiz) anlatılanlara göre dogru veya yanlış abartılı anlatımlara ragmen canlı izlenimlerimiz haliyle onlardan daha iyi. buda günümüzdeki ustaların bilinçli daha fazla yetiştirici, eşleştirmesini bilen kişilerin becerisi eskiye oranla bu sevdaya gönül verenler nufüs bazında belki 20 katı belki daha fazla oyun kuşu yetiştiricisiin olmasından ötürü olarak görüyorum. eskiler 1 çif kuş bulabilmek için iller arasında kapı kapı dolalandıkları anlatılır. bir kör topal kuş almak bulmak yetiştiricilerin azlıgı sebebiyle zor oldugu zamanlar. neyse konu uzar gider eskiye göre refah seviyesinin etkisiylede imkanlar ve avantajlar daha fazla. selametle
geçmişteki rahmetli namlıların kuşlarımı yoksa simdiki ustaların kuşlarımı sorusu kendi kendime düşünmedim degil.
okudugum duydugum en azından geçmişi gözle görememize ragmen anlatılanlar ve bunların ne kadar dogruluk payını eklersek ekliyelim karşımızda anlatılandan öteye geçemeyen dogru veya yanlış hikayeler. şimdiki ustaların ellerindekiler gördüklerimiz.
bence eski namlılar güvercin yetiştiriciliğinde en azamı hatayla bu güne gelmesinde büyük rol oynamıştır. günümüzde falancanın filancanın rahmetlinin kuşları diye 30 sene 40 sene evvel bu kuşlar nam yapmış diyerek büyük paralara satılmakta ve beslenmekte.. ne kadar dogru.! veya ozaman bu kuşlar ne yapmışlar. 2 taklayı kulaktan kulaga 20 takla 10 metreyi 100 metre. göstererek 100lerce kendilerine ekmek kapısı yapmışlar. zamanında hiç namı olmayan kişilere bu 5 senede arz talep üzerine hikayeler düzenliyerek yapay namlar yapılmış. rahmetiller bu gün yaşasa ben neymişim diyecek kadar olaylar abartılarak yansıtılmış. falancanın damarından diyerek 40 sene geçmiş kuşları simsarlar ekmek kapısı yapmış. rahmetlinin kuşu en iyi 25 mtre 5 takla giden kuşlar. sözlerim yanlış anlaşılmasın. burada insanlarımızın abartıları şahısların üzerinde olmayan namlar yapmıştır. dediğim gibi günümüzdede rant olarak kullanılmakta. uçurtun görelim şu namlıları. uçurtan uçurtanı gören yok. olanda uçanda 50 sene evvelki rahmetlinin adını kullanarak satıyor yazık.
günümüzdeki kuşlar benim açımdan gördüğüm ve canlı izledim kuşlar, nanlı eski rahmetlilerin kuşlarından (canlı izlemediğimiz) anlatılanlara göre dogru veya yanlış abartılı anlatımlara ragmen canlı izlenimlerimiz haliyle onlardan daha iyi. buda günümüzdeki ustaların bilinçli daha fazla yetiştirici, eşleştirmesini bilen kişilerin becerisi eskiye oranla bu sevdaya gönül verenler nufüs bazında belki 20 katı belki daha fazla oyun kuşu yetiştiricisiin olmasından ötürü olarak görüyorum. eskiler 1 çif kuş bulabilmek için iller arasında kapı kapı dolalandıkları anlatılır. bir kör topal kuş almak bulmak yetiştiricilerin azlıgı sebebiyle zor oldugu zamanlar. neyse konu uzar gider eskiye göre refah seviyesinin etkisiylede imkanlar ve avantajlar daha fazla. selametle
- rıdvan43
31/1/2013, 7:37 pm
Evet Bekir abi katılıyorum ağzına sağlık. Şimdi çok imkan var. Sadece elimizdekileri değerlendirsek kimbilir neler çıkar. Geçmişe takılıp kalmak fayda getirmez.
- kuşçu26
Ad Soyad : Samet Dönmez
Doğum Tarihi : 03/10/88
Forum Kayıt : 06/02/08
10/2/2013, 1:11 pm
iyi kuş her zaman var ama ortam o kadar bozuk ki kuşları bahçeye çıkarmak birine göstermek bile sorun
- muharrem3535
Ad Soyad : kuscu35
Doğum Tarihi : 25/01/80
Forum Kayıt : 24/10/10
10/2/2013, 1:46 pm
Selamun aleykum omer usta dedigine katiliyorum erzurumda iyi kuslar var hala daha vardir tabiki cunku erzurumlular urfayi erzuruma tasidilar konu ile alakasi yok belki ama bizde erzurumdan gelme ama soyu urfaya dayanan kuslar var faytoncu seref tuglaci sadettin bu kisilerin kuslarini hala besliyoz
Soyu kaybolmus bi tane erke kaldi elimizde
Acaba hala erzurumda varmidir bu kuslardan arayis icindeyiz kuslar urfali sobaci sehonun kuslari gok ama cok acik rengi gogusleri ispirtolu cakmaklida verir ve ayna kuyruk da cikar ve arasira kurenk verirler ibiklileride olur belleri temiz topak gibi ibigi olur bu kuslardan bildigin duydugun varmi hic bi yardimci olursan sevinirim
Soyu kaybolmus bi tane erke kaldi elimizde
Acaba hala erzurumda varmidir bu kuslardan arayis icindeyiz kuslar urfali sobaci sehonun kuslari gok ama cok acik rengi gogusleri ispirtolu cakmaklida verir ve ayna kuyruk da cikar ve arasira kurenk verirler ibiklileride olur belleri temiz topak gibi ibigi olur bu kuslardan bildigin duydugun varmi hic bi yardimci olursan sevinirim
- muharrem3535
Ad Soyad : kuscu35
Doğum Tarihi : 25/01/80
Forum Kayıt : 24/10/10
10/2/2013, 1:50 pm
Bide bu erzurumda o ucan kus beyazmiymis veya rengi neymis
- rıdvan43
10/2/2013, 2:54 pm
Samet arkadaşım doğru söylüyorsun, iyi kuşun düşmanı çoktur. Ya hırsız ya kedi ya da atmaca. 3 ünden biri götürüyor. Açıkçası güvenmediğin insanlara kümesini ve kuşlarını göstermek sakıncalı. Burda savcının kuşlarını bile çaldılar.
12/3/2013, 9:46 pm
merhabalar arkadaşlar ben kırıkkaleden emre oyun kuşu bence yapacağı 15-20 metre 4-5 takla sabit oynayıp 15-20 sefer çıkarıp yerine taklalı inmesidir tabi eke yaşını doldurmuş tüyden çıkmış yavru yumurta vermiş olması lazım.eskiyi boş verin şimdi böyle kuşunuz varmı elinizde tutup nesilini devam ettirin kuş budur boş verin uzun oynayanı taklalı olanını ilerisi açık olmaz böyle kuşların binde bir kendini muhafaza eden olur.ben kırık senelik bi nesile hizmet etmekteyim kanı sağlam olsun önemlisi budur.saygılarla kırıkkaledem emre wwww.bakkalhasan.com
28/3/2013, 1:00 pm
tebrikler emre
gönlümüzdekine tercüman oldun ...
gönlümüzdekine tercüman oldun ...
- şeref
Ad Soyad : şeref
Forum Kayıt : 03/11/08
5/4/2013, 9:25 am
Günümüzde de elbette Güzel kuş bakan ve bii hakkın uçuran oynatan kuşçular mutlaka var , bunların büyük bölümü internet'i bilmiyor yada kullanmıyor , bu yönü ile geniş bir çevrede tanınmaları zor . Bölgesel olarak kendi çevresinde bilinen insanlar bunlar , Ben kendi adıma bu tarz bir büyüğümüzü paylaşbilirim burdan . Diyarbakır lı Okyay Arabacı abi mesela benim tanıdığım ve bildiğim bir insan şuan olanaksızlıktan kuşlrını sağda solda başkalarına uçurtuyor .
Birde İnternette de tanınan Hatta namı Ülke sınırlarını aşmış arkadaşlarımızda var . Buna da bir örnek vermek gerekirse'' Kırıkkaleli Metin'' diye anılan ''Metin ŞAHİN '' arkadaşımız var .Öyle kelli felli bir adam değil Genç sayıla bilecek bir arkadaşımız henüz amma, konusunda bence marka niteliğinde bir değer.. Gerek bölgesel avantajlar gerekse aile geleneğine sahip çıkması gibi avantajlarını akılıca kullamış ve kendine nitelikli bir yer tayin etmiş bilinçli ve Ciddi manada başarılı bir dostumuz .
Çoğu kereler eski ve efsanelerle avunmayı tercih eden bir güruhta var elbetteki etrafımızda .. Belli saygı ve hoş görü değerleri ölçüsünde bende bu muhabbetleri bazen zevkle okuyorum yada dinliyorum . Ancak gün, bu günse; Şimdi ne var, ne yapılıyor sorusu bana göre daha bir faydalı bakış açısı ..
Öte yandan akşam çaylarında arkadaş ortamlarında eskilerden efsanelerden bahsetmek çabuk yitirilen ve unutulmayan kuşlardan dem vurmak demli çayın yanında cidden dinlendirici oluyor..
Eskinin özlemi hiç bitmez ,eski bayramlar, eski kuşlar ,eski aşklar ,hep eski bir tat umar dururuz bu eşyanın doğasında var zaten ...
Bunu( eskiyi ) bir bağımlılık bir melankoli kapısı , yada bazende kötü niyetle bir çıkar kapısı yapmaksa tam manası ile bana göre dibe vurmanın ön kapısıdır .. Eskinin güzellikleriyle ağzımızı tatlandıralım ama iç bir zaman geçmişte takılıp kalmayalım derim . Bugünde güzellikler var bazen eskisinden de daha güzel şeyler . selamlarŞEREF
Birde İnternette de tanınan Hatta namı Ülke sınırlarını aşmış arkadaşlarımızda var . Buna da bir örnek vermek gerekirse'' Kırıkkaleli Metin'' diye anılan ''Metin ŞAHİN '' arkadaşımız var .Öyle kelli felli bir adam değil Genç sayıla bilecek bir arkadaşımız henüz amma, konusunda bence marka niteliğinde bir değer.. Gerek bölgesel avantajlar gerekse aile geleneğine sahip çıkması gibi avantajlarını akılıca kullamış ve kendine nitelikli bir yer tayin etmiş bilinçli ve Ciddi manada başarılı bir dostumuz .
Çoğu kereler eski ve efsanelerle avunmayı tercih eden bir güruhta var elbetteki etrafımızda .. Belli saygı ve hoş görü değerleri ölçüsünde bende bu muhabbetleri bazen zevkle okuyorum yada dinliyorum . Ancak gün, bu günse; Şimdi ne var, ne yapılıyor sorusu bana göre daha bir faydalı bakış açısı ..
Öte yandan akşam çaylarında arkadaş ortamlarında eskilerden efsanelerden bahsetmek çabuk yitirilen ve unutulmayan kuşlardan dem vurmak demli çayın yanında cidden dinlendirici oluyor..
Eskinin özlemi hiç bitmez ,eski bayramlar, eski kuşlar ,eski aşklar ,hep eski bir tat umar dururuz bu eşyanın doğasında var zaten ...
Bunu( eskiyi ) bir bağımlılık bir melankoli kapısı , yada bazende kötü niyetle bir çıkar kapısı yapmaksa tam manası ile bana göre dibe vurmanın ön kapısıdır .. Eskinin güzellikleriyle ağzımızı tatlandıralım ama iç bir zaman geçmişte takılıp kalmayalım derim . Bugünde güzellikler var bazen eskisinden de daha güzel şeyler . selamlarŞEREF
- kuşçu26
Ad Soyad : Samet Dönmez
Doğum Tarihi : 03/10/88
Forum Kayıt : 06/02/08
20/4/2013, 12:28 pm
iyi kuş her zaman oldu olacak.ama insanlık eskisi gibi değil.en yakın arkadaşın bile sende iyisi olmasını istemez ise etrafta da millete uçurulup izletilecek kuş görüntülenemez...