arkadaşlar çok acil yardım  411k

Join the forum, it's quick and easy

arkadaşlar çok acil yardım  411k

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

ozguven52
ozguven52
Ad Soyad : orçun özgüven
Forum Kayıt : 07/09/13

arkadaşlar çok acil yardım  Empty arkadaşlar çok acil yardım

12/9/2013, 11:19 am
Akadaşlar ben 5 katlı binanın 5. Katında balkondan uçuruyorum kuşlarım 3 gün öncesine kadar sinekten biraz daha alçak şekilde uçuyolardı 30 dakika falan inmiyolardı 2 tane erke uçuruyorum biri miski biri arap şimdi ise kuşlar karşıdaki okulu çatısına atıyolar acaba hastamı oldlar napmam gerek bu arada aç uçuruyordum lütfen yardım edin teşekkür ederim iyi günler
rıdvan43
rıdvan43
Ad Soyad : Rıdvan İnci
Doğum Tarihi : 10/11/89
Forum Kayıt : 03/12/12

arkadaşlar çok acil yardım  Empty Geri: arkadaşlar çok acil yardım

3/10/2013, 12:12 pm
Öncelikle size nasıl hitap edeceğimi bilmiyorum, yanlışımız olursa affola. Kuşun başka yerlere konması hasta olduğunu göstermez. Fakat yeni filizlenmiş feyleri çıkıyor olabilir. Kuş bu durumda uçarken acı çekebilir, ya da o yeni çıkan feyleri patlatabilir. Ve en yakın yere konabilir. Orçun bey, uçurduğumuz kuşların kendi kümesimizin önünden başka bir yere konmaları bizim hatamızdır. Fakat bu sizin için geçerli değildir. Eğer oyunkuşu besliyorsanız bu dediğim geçerli. Çünkü oyun kuşları balkona kolay konamazlar. Bir de şunu belitmek isterim ki bizler kuşlardan çok şey istiyoruz, keşke dilleri olsada bir konuşsalar, onlar bizlere isteklerini, sıkıntılarını, dertlerini, acılarını söyleyebilseler. İşte bu yüzden bizler çok dikkatli olmalıyız. Sadece kendi zevkimiz için hareket etmemeliyiz. Onlarında bir canlı ve küçücük bir kalbi olduğunu unutmamalıyız. Selametle.
bozdumanlı_susami
bozdumanlı_susami
Ad Soyad : koray
Doğum Tarihi : 22/04/87
Forum Kayıt : 13/07/14

arkadaşlar çok acil yardım  Empty Geri: arkadaşlar çok acil yardım

15/7/2014, 1:42 am
Bak bende balkonda 5 katlı binanın 3. katında besliyorum. Hergün uçurursan sıkılır etrafta çok dam olduğu için dama atar, saatli düzenli uçurmassan dama atar,çok kızgınsa yanlarında uçan dişi yoksa dama atar, aç uçuyorsa dama atar(kuş açta uçurulmaz tokta uçurulmaz çok az miktarda buğday yada mısır gibi kana hızlı karışan karbonhidrad değeri yüksek tahıllardan vereceksinki açlık içgüdüsü bastırılsın aklında park olan cocuk ders çalışırmı çalışsada kafası alırmı? hemde uçarken enerji ihtiyacı çok fazla artar aç uçurulan kuşların elektrolit dengesi bozulur yağ dokusunu kaybeder bir süre sonrada damcı olmaya başlar)Birde senin fark etmediğin kronik şekilde ilerleyen belirti vermeyen solunum rahatsızlıkları olabilir buda problem teşkil eder.Bu kuşlar daha önceden uçuyorsa ilk olarak 2 3 gün uçurma kümesten çıkmasınlar bu süre gün boyunca enerji yüklemesi yap pekmez olur elektrolit olur serum olur şekerli su olur bünyeye iyice bir yüklen iştahla yem yediklerinden emin ol sonra uçurmayı dene eğer yine uçmaz direk dama atarlarsa altında başka problem ararsın. Birde hiç uçmayan  damcı kuşu uçmak için kolay eğitirsin ama uçan kuş bir kere dama atar uçmaktan vazgeçerse işte bunu tekrar uçurmak çok zor oluyor. Şu anda benim kuşlarımdada performans düştü 10 15 dakikadan fazla uçmayıp dama atmaya başladılar bende kestim uçurmayı 1 haftadır salmıyorum şu anda adım gibi eminim kanları kaynıyor bir salsam nokta olacaklar ama tüye girdiler tüye giren kuşu hayatta uçurmam.
Similar topics