- bozdumanlı_susami
Ad Soyad : koray
Doğum Tarihi : 22/04/87
Forum Kayıt : 13/07/14
Aylardır sökmeyen kuşlar
14/7/2014, 7:38 pm
Üstadlar elimde güzel kuşlar var soyunu biliyorum tatmin edici oyunlu kuşlar. Balkonda besliyorum binalar yanyana yapışık etraf çatı balkon dolu . Buna rağmen kuşlarımı eğittim ilk önce 1.5 2 yaşına kadar hiç uçmamış damızlıkları uçuma alıştım balkondan kovalar kovalamaz hiç konmadan 45 dakika 1 saat kadar uçuyorlar daha sonra bu uçan kuşlardan aldığım birkaç yavruyuda aynı antremanlarla uçmaya alıştırdım kuşlar kıştan beri uçmalarına rağmen çok hırslı şekilde kanat vuruyorlar sürekli bel kırıyorlar ama taklayı çeviremediler. İnecekleri zaman doğrudan kümese birkaç kez dalsalarda inemiyorlar birkaç denemeden sonra damda belirledikleri bir nokta var sürekli oraya sefer yapıyorlar 2 3 metre kadar fişek alıp bel kırıp bırakarak turlamaya devam ediyorlar . Bu şekilde 8 10 kez denedikten sonra dama atıyorlar soluklandıktan sonrada damdan kümese iniyorlar. Bu takla çevirme işi direk olarak kümese sefer yapamadıklarından dolayımı geçikti şimdiye kadar sökmeleri lazımdı. Aldığım yavrularda eşe geldi aylardır düzenli olarak her gün aynı saatte uçuruyorum yinede bel kırmaya devam ediyorlar. .
- Furkan159
Ad Soyad : Furkan MESTAN
Forum Kayıt : 14/07/14
Geri: Aylardır sökmeyen kuşlar
14/7/2014, 10:00 pm
Kardeşim o kuşlar oyunlu kuşların yanında durması lazım o zaman takla işini rahatca atarlar o da olmazsa sen her gün aynı saatte uçur onlar yavaş yavaş takla atmaya aşlar da ya ben kuş bakıcam da benim evin behçesi çok alçakta kalıyor 3 katlı bina çatıda da bakamıyorum bahçeye ben onları nasıl alıştırabilirim?
- bozdumanlı_susami
Ad Soyad : koray
Doğum Tarihi : 22/04/87
Forum Kayıt : 13/07/14
14/7/2014, 10:12 pm
Oyunlu kuş olsun olmasın genetiğinde ne varsa onu muhakkak yapar sorun bu değil bence.Bahçeye alıştırmak içinde farklı birşey yapmayacaksın normal şekilde alıştıracaksın ama orada dama atacak yer çoksa uzaktan antreman vermen gerekecek . Ben mesela ucurunca direk damlara attıkları için arka odalardan salmaya basladım geldikçe bir sokak arkadan saldım sonra bir arka sokaktan en sonunda uçan kuşlarım oldu. Zaten 2 tane uçan kuşun olsun yavrudan büyüyenlerde onların peşine takılıyor tadını bir kaç kez alsınlar birdaha istesen dama konmazlar uçarlar.
- Furkan159
Ad Soyad : Furkan MESTAN
Forum Kayıt : 14/07/14
15/7/2014, 12:22 pm
Tamam kardeşim eyvallah :)