Bölgesel Özellikler 411k

Join the forum, it's quick and easy

Bölgesel Özellikler 411k

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Forum Admin
Forum Admin
Ad Soyad : Güvercin Forum
Doğum Tarihi : 05/10/84
Forum Kayıt : 10/01/08
https://thepigeontv.yetkinforum.com

Bölgesel Özellikler Empty Bölgesel Özellikler

1/9/2008, 9:44 am
BÖLGESEL ÖZELLİKLER

Ülkemizin batı kısımlarında taklacılar Mardin olarak bilinir. Doğudaki gibi geleneksel taklacı yetiştiricilerine bunu anlatmak bildiğiniz gibi biraz zor... Haklılarda.

Belki günümüzde çoğu kuşçunu elindeki taklacılar bir birine benzeyebilir ama bu her zaman böyle değildi. Hatta günümüzde az bulunsalar bile kendi bölgelerinin özelliklerini taşıyan taklacıları üreten usta kuşçulara hala rastlamak mümkün.
Kısaca her bölgenin kuşlarının bir birinden azda olsa farklı özelliklerinden bahsetmek istiyorum. Çoğu kuşçu için önemsiz bir ayrıntı olarak görünebilir ama tahminim aramızda hala bu özelliklere önem verenlerimiz var.

MARDİN

Bu ırkların içinde en irisi olmasının dışındaki farkı sadece koyu mavi, mavi, açık mavi, dumanlı, arap ve beyaz renklerinde olup gül ve tepe özelliklerinin olmamasıdır. Geniş göğüs yapısı klasik bir fiziksel özelliğidir. Alçak ve uzun saatler uçmayı seven bu ırk tek uçurulmayı tercih edip performansını en iyi böyle gösterir.

URFA

Klasik Urfanın en belirgin özelliği kanatlarını düşük tutması (kuyruğunun altında taşıması). Kafa yapısının biraz daha köşeli olması, alnının öteki ırklara göre daha dolgun olması ve Araplarında göz çevresi halkasının hafifde olsa tüysüz ve belirgin olması öteki belirgin özellikleri. Urfa Mardinle aynı renklerde gelmesinin yanında bizim "açık" dediğimiz ama Türkiyenin çoğu yerinde Arapça "sabuni" diye bilinen rengin sarı yerine koyu kahverengi (morumsu) göğüs rengiylede gelir. Çoğu taklacı Rus ırkının atasıdır ve hala Rusya'da Urfainski diye kuşlar beslenmektedir. Urfayı pür halinde bu gün bulabilmek bayağı zor. Bazı geleneksel kuşçularda bulmak mümkün ve bence pahası biçilmez değerde kuşlar. Uçuş özellikleri Mardin ırkının benzeridir.

SİVAS

Bu renklerin üstüne bizim kınalı dediğimiz renkleride eklemiştir. Dolayısıyla kınalı çilli (Miski), gümüş çilli (Çakmaklı) ve açık (Sabuni) bu şehrimizin bize armağanıdır. Çakmaklıların soyu mavilerden, sabuni ve miskinin soyu kahverengilerden gelmektedir. (Baska ırklardada sabuni ve miskiye rastlanılır fakat bu renkler kahverengiden değil mavilerden gelmektedir.) Sivas kuşlarının en farklı yanlari öteki ırklara göre başlarının daha küçük (minyon) ve gagalarının daha ince bir yapıya sahip olmasıdır.

Performans bakımından Mardin ve Urfaya nazaran daha az uçar fakat daha sık oynar. Bunun yanında yere dalış seviyesi bütün ırklarımız içinde en alçak olanıdır. İyisi daldığında kuyruğunu ayaklarını yere değdirmeden bir süre yere sürüp takla kombinasyonuna başlar. Eski kuşçuların yaptıkları yarışlarda kuşun yere ne kadar kuyruk sürdüğünü ölçtükleri söylenir. Daha sık oynamasına karşın Kombinasyonları (takla atıp tırmanış) Mardin ve Urfa'ya göre daha kısadır. Sivasda gülde (ön tepe) vardır.

ANKARA

Bütün ırklarımızın en küçüğüdür. Vücudu kafası ve kanatları dahil. Ankara gümüş ve kahverengi renkleri dışında her renkte gelir fakat her zaman renk kirlidir. Kirli olarak rengin canlı olmamasını kastediyorum. Maviler yabani güvercin mavisi gibi koyu ve sisli mavidir. Araplarsa hic bir zaman koyu arap olmayıp daha açık renktedir ve kanatlarındakı şeritler (mavilerde oldugu gibi) siyah rengin altında bellidir. Bunun nedenide genetik olarak gerçek arap olmayıp çok koyu maviden gelmeleridir. Bu kuşların bir birine vurulmasıyla koyu mavi elde edilmesi normaldir. Limon, portakal, şeker ve kırmızılar her zaman gırimsi (kül rengine yakın) bir renkle kaplıdırlar. Bu dört renkten birisine sahip olan bir Ankara kuşunun hiç bir zaman kuyruk ve kanat uçlarının süt beyaz olmaması ve gırimsi bir beyaz olması lazımdır. Bizim açık (boz) dediğimiz ve çoğu güvercin yetiştiricilerinin kirli sabuni olarak bildiği renk bu şehrimize aittir. Aslında bu renk sabuni ile ilgili olmayıp mavi renginin bir tonudur. Benzer bir renk durumu kahverengilerdede mevcuttur. Açık kahverengi olarak bilinen bu renk aslında yine maviden gelme olup gerçek kahverengi rengiyle ilgisi yoktur. Bunu anlamak için basit bir test kuşun büyük teleklerine bakmakla yapılabilir. Gerçek kahverengi güneşin etkisiyle renk kaybına uğrar. Bu nedenle kuşun kanadı açıldığında en uzun tüyün kanat kapalıyken bir önceki tüy tarafından tapatılmış kısmı (güneş görmiyen) en uzun tüyün uç kısmından daha koyudur. Sanki bir gölge gibi görünür. Bunu Ankara kahverengilerinde göremezsiniz.

Ankaranın en önemli özelliği ise performansıdır: Öteki ırkların aksine taklalarının arasında çok az bir zaman vardır ve çok daha sıkı takla atarlar. Her takladan sonra hafif (çoğu zaman dikkati çekmiyecek kadar) bir yükseklik kaybedip tırmanışa çıkar. Tırmanışı öteki ırklara nazaran biraz daha kısa fakat daha fazla kombinasyonla (her takla atıp tırmanışa bir kombinasyon dersek) doludur. Damarı sert olanlar delicesine takla atar ve kısa bir süre uçurulmayınca tutulur (takladan uçamamak). Oyunlarının sertliği ve klasik fiziği ile benim en favorim olan taklacı türüdür. Ankara güvercin yetiştiricileri Türkiye'de belkide tek kendi ırklarına sahip çıkmış yörenin yetiştiricileridir. Bu ırkı pür halinde bulabilmek Ankarada oldukca kolaydır.

ANTALYA

Maalesef günümüzde Suriye ve Irak dışında bulunmıyan bir ırktır. Selçuklular zamanında bu ülkelere tanıtılmış fakat zamanla Antalya'da başka şehirlerin kuşlarıyla kırılarak ortadan kalkmıştır.
Bu ırk ötekilerine göre daha dar bir göğüse sahip olup bacakları ve boynuda oldukca uzundur. Gaga yapısı Konya taklacıları gibi kısadır. Özelliği renklerinin canlılığı (her renkte gelir) ve güllü (ön, arka ve çift tepe) gelmesidir. Performans konusunda iddialı değildir. Kümese doğru dalıp çıkma özelliği yoktur. Urfa gibi ötekilerine nazaran daha hızlı uçar ve yanlız uçmayı tercih eder. Yüksekte uçar ve havada oynar.

DİYARBAKIR

En toplu, bacakları ve boynu kısa olan ırkımızdır. Vücut yapısı önden bakınca bir "O" yerine basık bir elips şeklindedir. En güzel renklere sahip olmanın dışında paçalarıda bütün ırklardan daha uzun olup Gülleri öteki ırklara göre daha gelişmiştir. Tabak güllü denilen ön tepe bu ırka mahsusdur. Arka tepe bir yanaktan ötekisine uzanıp öteki ırklarınkınden daha yüksek olmanın dışında bazen uçları öne doğru hafifce kıvrılır. Performans konusunda Diyarbakır pek iddialı değildir. Bu şehrimize Türkiyenin güvercin başkenti diyebiliriz. Güvercin kültürümüze bu kadar katkıda bulunan belki başka bir şehir yoktur. Sadece Diyarbakırın Türkiye'nin tamamından daha fazla güvercin ırkı vardır. Bunun yanında ense ve göğüs gülünü, Kiremit kırmızı ve sarı (portakaldan farklı olarak vücudun tamamının sarı renkte olması)renklerinide bu şehrimize borçluyuz.

En son Forum Admin tarafından 24/1/2010, 6:16 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 5 kere değiştirildi
turan o.ç
Ad Soyad : turan O.Ç
Doğum Tarihi : 14/08/77
Forum Kayıt : 31/05/08

Bölgesel Özellikler Empty Geri: Bölgesel Özellikler

8/9/2008, 10:48 am
slm bun lar yarışma kuralları olarak tayin edişlimş ve ve bu ayarda kuşlar arıyorlar haliyle yarışma için fakat burada göze çarpan bazı kurallar var onlar nelermi:bakalım nelermiş onlar:?? madde 1 in son şıkkında diyorki kuş fazla açılırsa ona az uçan kuşlar la pırıltı verilebilir denmiş yanlışı nerede:yanlışı şu oyunu nu sökmüş iyi bir dam üstü kuşu prırltı gördükçe dama yaklaşmaz aksine yükselerek yada daha açılarak uzaklaşır..diğer yanlış ise bu şıktaki, kuş zaten açık uçmak durumundadır değilse nasıl dama kanat kapatacakki:??bu kişler hem dama yakın uçup hemde uzaktan kapğanacak kuşu arıyolar yok öyle bişey kardeşim kuş kapanacağı mesafeyi kendi oyununa göre tayin eder zaten sökülme aşaması ve oyuna oturma aşamasıda budur kuşta....
madde 2 . bu made 1 . maddenin son şıkkının tam tersidir kuş ilk kalkışta sineğe kadar çekilipte nasıl fazla açılmadan dama gelecek kapanarak taş gibi düşecek kuş yok kardeşim:::??
madde 4:kuşlar yarışma esnasında eke yada yavru olarak ayırt edilemezler bence çünkü eke ve yavru dönemi oyunu farklıdır ikisiniz ayrı yarışmalarda kendi yaşıtları ile yarışması gerekir adam yavru kuşun taklası bol ama nasılsa ekeleşince burda uçan ekeler gibi taklayı düşürecek diye puanı eke kuşa veriyor:??hayret valla
madde 9:perdahlı kuş yere sıfır geliyor ama yere kolay inediğinden perdahsız fışkıran kuşlar daha yüksek ten alır ve asla yere kolay konamazlar denmiş e heralde konamaz perdahlı hayvan zaten sıfırdan alıyor diye inebiliyor mesafe sıfır çünkü kanadını kapatması yetiyor ama perdahsızlar yere mesafe fazla olduğundan kanadını kapatıpta inemez düşer sakat kalır normal olarak kuşlar salak değiller arkadaşlar buradaki yanlış ise perdahlı diye ya ayırt etmeyin yada ayrı yarışmaya tabi tutun kendi aralarında KARDEŞİM
madde 10: taklacı kuşun tek zevki oyunudur arkadaşlar kuşçular o yüzden beslerler taklacı kuşu ama kuralda denmişki, 10 dakkayı geçmeyecek gelmesi ,izleyen sıkılır o yüzden 10 dakkayı geçen iyi değildir yav adamlar kendi zevklerine göre uçacak kuş arıyolar hayret valla yaa zaten taklacı kuşun tek zevki oyuna oturduğu zamandır e kuşuda zevk için besliyoruz o zaman peki niye en zevkli anında kuştan sıkılıyosunuz uçumundan sıkılan iyi taklacı besleyen bir adam bokunu nasıl temizler o kuşun suyunu nasıl değiştirirki sefasını sürmekten sıkılan adam cefasını hiç çerkemez kardeşim
TABİ BURADA ADMİNE BİŞEY DEMİYORUM AMA HERZAMAN DEDİĞİM GİBİ OLAY ARTIK PARA OLAYINA BİNDİ ARKADAŞLAR ADAMLAR ESASINDA BU YARIŞMA KURALLARININ FAZLASINI İSTEMİYOLAR YA GÜYA KUŞALRDA VALLA BİR GÖRSELER ARABA VERİRLER TEK KUŞA AMA BULAMADIKLARINDAN KENDİ ELLERİNDEKİ PARA ETSİN DİYE UYDURMUŞLAR KUŞLAR ŞÖYLE UÇACAK DİYE KENDİ KUŞLARINA GÖRE KURALLARI KOSTÜMCÜLERDE ŞEBAB KURALLARI UYDURMUŞLAR GİDİYOR BAKALIM MİLLETİ SÖMÜRMEK ZEVKİN VE KALİTENİN ÖNÜNE GEÇTİ HALİYLE KUŞLARIMIZ BULUNMAZ OLDU VE OLUYORDA GİDİ,N KİME SORARSANIZ SORUNBENDE Bİ KUŞ VAR 40 SEFERYAPIYOR AMA YERE SIFIRA GELİP GİDİYOR DİYE SATLIK DİYE HİÇ KİMSE BEN ALMAM DEMEZ TABİ KUŞTAN ANLAYAN KİŞİLER OLAY BU KADAR BASİT SADECE AMAÇ RANT YANİ PARA YARIŞMA FİLAN HİKAYE ZATEN KUŞ BU ALLAH NASIL YARATMIŞSA ÖYLE UÇACAKTIR NORMAL OLARAK AMA ADAMLAR KENDİ YAŞAM KURALLARINA GÖRE UÇACAK KUŞ ARIYOLAR 10 DAKKADAN FAZLA BEKLEMEZMİŞ BEKLEMEYEN KUŞ NİYE BESLİYO TAVUK ALSIN HİÇ BEKLEMEZ YANLIŞ MADDELERİ YAZDIM İSTEYEN İSTEDİĞİNE İNANSIN AMA GERÇEK GERÇEKTİR BAZILARI İNANMIYOR DİYE GERÇEK DEĞİŞMEZ:?? SAYGILAR TŞK
Forum Admin
Forum Admin
Ad Soyad : Güvercin Forum
Doğum Tarihi : 05/10/84
Forum Kayıt : 10/01/08
https://thepigeontv.yetkinforum.com

8/9/2008, 11:55 am
kuşçu3344 demiş ki:slm bun lar yarışma kuralları olarak tayin edişlimş ve ve bu ayarda kuşlar arıyorlar haliyle yarışma için fakat burada göze çarpan bazı kurallar var onlar nelermi:bakalım nelermiş onlar:?? madde 1 in son şıkkında diyorki kuş fazla açılırsa ona az uçan kuşlar la pırıltı verilebilir denmiş yanlışı nerede:yanlışı şu oyunu nu sökmüş iyi bir dam üstü kuşu prırltı gördükçe dama yaklaşmaz aksine yükselerek yada daha açılarak uzaklaşır..diğer yanlış ise bu şıktaki, kuş zaten açık uçmak durumundadır değilse nasıl dama kanat kapatacakki:??bu kişler hem dama yakın uçup hemde uzaktan kapğanacak kuşu arıyolar yok öyle bişey kardeşim kuş kapanacağı mesafeyi kendi oyununa göre tayin eder zaten sökülme aşaması ve oyuna oturma aşamasıda budur kuşta....
madde 2 . bu made 1 . maddenin son şıkkının tam tersidir kuş ilk kalkışta sineğe kadar çekilipte nasıl fazla açılmadan dama gelecek kapanarak taş gibi düşecek kuş yok kardeşim:::??
madde 4:kuşlar yarışma esnasında eke yada yavru olarak ayırt edilemezler bence çünkü eke ve yavru dönemi oyunu farklıdır ikisiniz ayrı yarışmalarda kendi yaşıtları ile yarışması gerekir adam yavru kuşun taklası bol ama nasılsa ekeleşince burda uçan ekeler gibi taklayı düşürecek diye puanı eke kuşa veriyor:??hayret valla
madde 9:perdahlı kuş yere sıfır geliyor ama yere kolay inediğinden perdahsız fışkıran kuşlar daha yüksek ten alır ve asla yere kolay konamazlar denmiş e heralde konamaz perdahlı hayvan zaten sıfırdan alıyor diye inebiliyor mesafe sıfır çünkü kanadını kapatması yetiyor ama perdahsızlar yere mesafe fazla olduğundan kanadını kapatıpta inemez düşer sakat kalır normal olarak kuşlar salak değiller arkadaşlar buradaki yanlış ise perdahlı diye ya ayırt etmeyin yada ayrı yarışmaya tabi tutun kendi aralarında KARDEŞİM
madde 10: taklacı kuşun tek zevki oyunudur arkadaşlar kuşçular o yüzden beslerler taklacı kuşu ama kuralda denmişki, 10 dakkayı geçmeyecek gelmesi ,izleyen sıkılır o yüzden 10 dakkayı geçen iyi değildir yav adamlar kendi zevklerine göre uçacak kuş arıyolar hayret valla yaa zaten taklacı kuşun tek zevki oyuna oturduğu zamandır e kuşuda zevk için besliyoruz o zaman peki niye en zevkli anında kuştan sıkılıyosunuz uçumundan sıkılan iyi taklacı besleyen bir adam bokunu nasıl temizler o kuşun suyunu nasıl değiştirirki sefasını sürmekten sıkılan adam cefasını hiç çerkemez kardeşim
TABİ BURADA ADMİNE BİŞEY DEMİYORUM AMA HERZAMAN DEDİĞİM GİBİ OLAY ARTIK PARA OLAYINA BİNDİ ARKADAŞLAR ADAMLAR ESASINDA BU YARIŞMA KURALLARININ FAZLASINI İSTEMİYOLAR YA GÜYA KUŞALRDA VALLA BİR GÖRSELER ARABA VERİRLER TEK KUŞA AMA BULAMADIKLARINDAN KENDİ ELLERİNDEKİ PARA ETSİN DİYE UYDURMUŞLAR KUŞLAR ŞÖYLE UÇACAK DİYE KENDİ KUŞLARINA GÖRE KURALLARI KOSTÜMCÜLERDE ŞEBAB KURALLARI UYDURMUŞLAR GİDİYOR BAKALIM MİLLETİ SÖMÜRMEK ZEVKİN VE KALİTENİN ÖNÜNE GEÇTİ HALİYLE KUŞLARIMIZ BULUNMAZ OLDU VE OLUYORDA GİDİ,N KİME SORARSANIZ SORUNBENDE Bİ KUŞ VAR 40 SEFERYAPIYOR AMA YERE SIFIRA GELİP GİDİYOR DİYE SATLIK DİYE HİÇ KİMSE BEN ALMAM DEMEZ TABİ KUŞTAN ANLAYAN KİŞİLER OLAY BU KADAR BASİT SADECE AMAÇ RANT YANİ PARA YARIŞMA FİLAN HİKAYE ZATEN KUŞ BU ALLAH NASIL YARATMIŞSA ÖYLE UÇACAKTIR NORMAL OLARAK AMA ADAMLAR KENDİ YAŞAM KURALLARINA GÖRE UÇACAK KUŞ ARIYOLAR 10 DAKKADAN FAZLA BEKLEMEZMİŞ BEKLEMEYEN KUŞ NİYE BESLİYO TAVUK ALSIN HİÇ BEKLEMEZ YANLIŞ MADDELERİ YAZDIM İSTEYEN İSTEDİĞİNE İNANSIN AMA GERÇEK GERÇEKTİR BAZILARI İNANMIYOR DİYE GERÇEK DEĞİŞMEZ:?? SAYGILAR TŞK
usta kuraları ben koymadım

Takla Uçurma Düzeni (Kaynak: TRTV -Almanya 08.03.97 Akbulut S.) alıntıdır.
turan o.ç
Ad Soyad : turan O.Ç
Doğum Tarihi : 14/08/77
Forum Kayıt : 31/05/08

10/9/2008, 11:01 pm
biliyorum kardeşim zaten sana bişey demediğimi de yazmıştım saygılar kusura bakma yanlış anlamışsın
hacı murat
hacı murat
Ad Soyad : murat bahar
Forum Kayıt : 17/08/08

14/9/2008, 1:54 pm
ARKADAŞLAR SELAMUN ALEYKÜM
RENK NE OLURSA OLSUNister siyah beyaz ister manken kadar yakışıklı oyun kuşunun yüreğinde olcak kuş ayağinı yerden kestimi yüreğini ve gücünü gösterir ALLAH göz vermiş akıl vermiş kalbinize yatan neyse odur en güzelini uçurmanız dileğiyle yalovadan hacı murat.hayırlı ramazanlar
yaşar
yaşar
Ad Soyad : yaşar köksel
Forum Kayıt : 29/09/08

3/10/2008, 7:43 am
Maalesef kuş beslemek ucurup görmekten kahvelerde anlatılan sohpetler haline geldi
eski insanlarla konuştuğunuzda kuş seyrettirmek bir kültürmüş. Bu zamanlarda ise
,kültürü korumak adına hiç kuş ucurulmuyor.Taklacı besleyen arkadaşlarımız maalesefki
gezmiyor. Öğrenmeye çalışmıyor,Araştırmıyorlar. Herkezde bir ükelalık sormayın gitsin.
Kuş ucurmak bir kültürdür, Osmanlıda saraylarda maaşlı insanlar vardı kuş ucuran ,
Kuş beslemek eskiden zengin bir kültüridi.Herşeye rağmen genede azda olsa ucuranlar var.
Bu iş zor bi iştir arkadaşlar.Konuşmaya gelince sohbetlerde ne kuşlar ucuruyorlar ama aynı
adamların yanına gittiğinizde maalesef 10 metre nizami oynayan kuş göremiyorsunuz.
Taklacı kuş besleyen arkadaşlarımız kendilerini sorgularmıyor, Bir yılda bu kadar kuş
aöıyorum ama halen iyi oynayan bir kulum yok demiyorlar.İzleyip kuş alma kültürü
neredeyse hiç kalmadı , kuşun tipi iyiyse tamam bu kuş oynar deyip alıyorlar ve aynı muhabbetlede satıyorlar.AKLINIZ YOKMU , GÖZLERİMİZ KÖRMü OLDU ARKADAŞLAR .
hacı murat
hacı murat
Ad Soyad : murat bahar
Forum Kayıt : 17/08/08

4/10/2008, 7:50 pm
arkadaşlar yarışmada kural dereceye gircek kuş 10 metre 10 sefer 45 dakka en az uçacak
oho oda bişeymi diyenler oluyo burda söyleyince
kuş uçurmak çok zor hem düşmanı çok hem iyisini yani eke iyi bi kuş bulmak çok zor yavruyken ne oyunlar yapıyolar ama eke oldumu çoğu patetes.iyi bi oyun kuşu çıkarmak çok zor herkes inşallah en iyisini bulur
yaşar
yaşar

28/10/2008, 1:40 pm
Salemlar, Artık Güvercin sitelerinde performans kuşlarının resimlerini değil , Videolarını
görmek istiyorum.Performans kuşunu öyle bi hale getirdinizki masa kuşu gibi tipine bakıp
Ona göre not verir hale geldi .Doğru düzgün bi performans kuşu
sitesi yok olanlarda ise sadece resimler var. Avrupalıların posta kuşu yarışlarını seyredinde görün .MASA KUŞÇULARI ,SİZE KOLAY GELSİN .
yaşar
yaşar

28/10/2008, 1:48 pm
Kim demiş kuş yokdiye ,Kuş yok diyen adamlara sorun bakim nerelere gitmişler kuş izlemeye , Biryerde kuş var diyorsunuz bu tiplere , Abi cok para ister., Abi kim
gitcek ta oraya, Abi ne gerek var .Bu adamda kuş oynarmı.Adam bi alt mahallesinde oynayan kuş var adama sorduğunuz zaman şurda bi kuş var seyrettinmi diye adamın haberi yok ,Sorduğunuz zamanda kuş yok der.SENDE BİRŞEY YOK KARDEŞİM.
yaşar
yaşar

10/11/2008, 1:47 pm
SELAMLAR , Maalesef kuşçuluk halk arasında azımsanan , sakınılan bir uğraş olarak
görünmekte ama gelin görünki 30 yaşındayım çoçukluğumdan itibaren bu hayvanlara
merakım var ve halen yeni yeni şeyler öğreniyorum.İstanbuldan yazıyorum.Buralarda
yer sorunu cok büyük, Anadolu derlerki İstanbula cok iyi kuşlar gönderdik. ama bizim
birşey gördüğümüz yok. Havacı kuş vardır, Oynamaya çalışan kuş vardır, Odada takla atan
kuş vardır , Birde oyun kuşu vardır, Hani şu atıp gelen tereddüsce kafasını kaldırıp
göğü yırtanlar varya.İstanbulda oyun kuşu dendimi odada takla atan kuş demek oyun kuşu.
Kan tutması nedemek , Problemli kuş nedemek , Buralarda yaşanmamaktadır.Mutlaka
bunları bilenler var çevremizda ama maalesef % 100 1 dır.Ben diyorimki egolarımızı
bir kenera bırakalım , Araştıralım ve öğrenmeye çalışalım.Ancak böyle mümkün
iyisine bakmak.Kuş izleyip almakta cok garanti bir besicilik türü değildir.Çünkü
izleyip aldığınız kuşun kendi kuşlarınızla eşleşmesi helinde izlediğiniz oyunun 100 kacını
alacaksınız .Bu cok önemli bir sorudur bana göre.Tabi ucurmayan takip etmeyen adam icin
bunların hepsi vızıltı.Teşekkür ederim.
savasxy
savasxy
Ad Soyad : savas yıl
Forum Kayıt : 20/11/08

30/1/2009, 7:16 am
resimleri nasıl sılebilirim yardım edermisiniz
eric
eric
Ad Soyad : ali demir
Doğum Tarihi : 20/07/76
Forum Kayıt : 06/11/08

6/2/2009, 2:48 am
simdi bu resimdekiler baya bi performans kusunada benziyor. yani iyi bi egitimden gecerlerse oynayabilirler bu tur kuslar.o zaman ne dicez bu kuslara.performans kostum kusumu.ben bu kostum kusu denilince degisik sus kuslari aklima geliyor.bunlar baya bildigimiz taklaci.yani bu kuslara nasil oluyorda kostum diyolar anlamadim.bu bence rantcilarin oyunu ve insanlari somuruyolar bolece.

birde bu kostum kuslarindan nasil zevk alinir bilemiyorum biri bana anlatabilirmi.sahsen ben
kusa ole bakip hic ama hic bi zevk alamiyom.eskidende varmiydi bole kostum kusu meraklilari?burda atmacalarla bogustugum halde yinede kus ucuruyorum.baska bi turlu zevk alamiyom.kus ucmasa oyun yapmasa bana bos geliyor bole bakmak.zevkler tarisilmaz ama bu kostum kusuna sadece bole bakmak icinmi besliyolar.cok ilginc valla.zevk alana helal olsun.
Anonymous
Misafir
Misafir

20/2/2009, 11:51 pm
paylaşımın için teşekkuler gerekli ve faydalı bilgiler var eline saglık
Anonymous
Misafir
Misafir

27/3/2009, 8:12 am
Bölgesel Özellikler Perde
Bölgesel Özellikler W640

Bölgesel Özellikler Perdeli1
Bölgesel Özellikler W640

Bölgesel Özellikler Perdeliler
Bölgesel Özellikler W640

BUYRUN BURDAN YAKIN :D
kralguvercin
kralguvercin
Ad Soyad : hakan yılmaz
Doğum Tarihi : 09/04/88
Forum Kayıt : 04/06/09
http://www.kralguvercin.info

8/9/2009, 6:47 pm
vallahi forumda o kadar mesaj varki,hepsini okumak mümkün değil.bu konuya iyi ki bakmışım diyorum kendime.Gerçekten güzel paylaşımlar var bu konuda.Çoğu açılan konuya nazaran oldukça verimli bilgiler içeriyor.yazan arkadaşların eline yüreğine sağlık,kafasına sağlık.helal olsun.saygılar sevgiler.
altan keskin
altan keskin
Ad Soyad : altan keskin
Doğum Tarihi : 06/05/72
Forum Kayıt : 23/12/09
http://site.mynet.com/sessiz_sahil344/supertaklaci/index.htm

30/12/2009, 7:53 am
kusa ördek binmiş galiba perdeli king demekki saim ustanın kuşlarında ördek kanı varmış
altan keskin
altan keskin
Ad Soyad : altan keskin
Doğum Tarihi : 06/05/72
Forum Kayıt : 23/12/09
http://site.mynet.com/sessiz_sahil344/supertaklaci/index.htm

30/12/2009, 7:56 am
saim usta geldi aklıma rahmetlinin bi dumanlısını getirdiler istanbula erkek yok şöyle oynuyo aldım yok böyle neyse verdik önüne bi dişi aldık 1çift tırt 2 çift tırt kuş oynar ama altındanda gelecek kardeşim yoksa ömür yetmez bu işe kan kanı arıyo bulursa oynuyo bulmazsa ucur babam ucur Bölgesel Özellikler 3419840488