CEM KAVAKCU (MALATYA)
+36
emre44
ahmet1265
Volkan Gülal
BİL@L
musamamoste
kemocan
bektas_eraslan
capslock967
burhanduran
ozturk
malatyali44040
hulusiturgut
cıplakcı
AlakamY0k
ugurcan
alican
fbahmet35
oğuzhan34
ibrahim54
hasankoc
turan o.ç
altınokguvercin
şahin_-55
zili
burhan3455
05amasyali
kerimikiz1953
pique
Exinos87
Haso
Serdar Avcı
murat yılmaz
balamir
kara_snek
Forum Admin
malatyalıcem44
40 posters
1 sayfadaki 3 sayfası • 1, 2, 3
- malatyalıcem44
Ad Soyad : Cem KAVUKCU
Doğum Tarihi : 06/12/94
Forum Kayıt : 05/09/08
CEM KAVAKCU (MALATYA)
5/9/2008, 9:16 am
Kuşlar Malatya güvercinleridir oyunludur yüksek ve uzun gezmeyi severler oyunları mardin çorum urfa v.b taklacılar kadar iyidir. eğer bilgi edinmek isterseniz
pisko_patcem@hotmail.com
pisko_patcem@hotmail.com
Geri: CEM KAVAKCU (MALATYA)
5/9/2008, 9:40 am
PAYLAŞIM İÇİN TŞK EWET BU KUŞLAR BOL TAKLALI OLDUGUNU DUYMUŞTUM
- kara_snek
Ad Soyad : Caner Şenol
Forum Kayıt : 12/07/08
8/9/2008, 11:42 pm
ben daha hiç görmedim bunlardan ama albenisi olan kuşlar.o paçalardan uçamaz sanıyrdum ama takla bile atıp saatlerce havada kalıolarmış.uzun ömürleri olsun.
SAYGILAR
SAYGILAR
9/9/2008, 7:56 am
kara_snek demiş ki:ben daha hiç görmedim bunlardan ama albenisi olan kuşlar.o paçalardan uçamaz sanıyrdum ama takla bile atıp saatlerce havada kalıolarmış.uzun ömürleri olsun.
SAYGILAR
uzun süre havada kalması çok normal çünkü 4 kanatlı bunlar
- malatyalıcem44
11/9/2008, 3:35 pm
bu kuşların kanatları biraz daha güçlü ve telekleri büyük ve fazladır
- balamir
Ad Soyad : hakan balamir
Doğum Tarihi : 27/10/87
Forum Kayıt : 27/05/08
12/9/2008, 11:55 am
ewet belli 4 kanatlı tuutum
- murat yılmaz
Ad Soyad : murat yılmaz
Forum Kayıt : 06/09/08
12/9/2008, 4:18 pm
merhaba ılk once ya bu kusların kanatlar tutulsa paçalarla ucarlar ben bu kusların hıc oyunlusunun gormedım genelde masa kusu olarak para ıcın beslenen kuslar dıye bılırdım ıyı gunler
12/9/2008, 4:56 pm
murat yılmaz demiş ki:merhaba ılk once ya bu kusların kanatlar tutulsa paçalarla ucarlar ben bu kusların hıc oyunlusunun gormedım genelde masa kusu olarak para ıcın beslenen kuslar dıye bılırdım ıyı gunler
youtube de bakarsanız oyunlu malatya videoları görmüştüm baya sık bol taklalılar
- malatyalıcem44
12/9/2008, 7:20 pm
bu kuşlar diğer süs kuşlarına tip olarak benzerler ama değillerdir bunlar taklacı ırkıdır malatya dışına henüz pek fazla çıkmamışdır.
- malatyalıcem44
12/9/2008, 7:22 pm
Kuşlarımız hakkında bilgi alabilmeniz için yukarıda size msn adresimi vermiştim ama burda da kısa ca bahsetmek istedim:;
MALATYA YA ÖZGÜ GÜVERCİNLER BİZİM DEYİMİMİZLE PAÇALILAR ASLINDA BİRÇOK KİŞİNİN BİLDİĞİ GİBİ SÜS GÜVERCİNLERİ SINIFINDA YER ALMAZ.YETİŞTİRİLMESİNDE TAMAMEN GÖZ ZEVKİNE VE PERFORMANSA ÖNEM VERİLMEKTEDİR.BİZİM DEYİMİMİZLE KUŞLARIMIZ HEM YERDE HEM DE HAVADA KENDİNİ GÖSTEREBİLMELİDİR.
HER GÜVERCİN IRKININ KENDİNE ÖZGÜ (TAKLACI İSE) TAKLA ATMA ŞEKLİ ,TAKLA ATMA MEVKİSİ VE TAKLA ATMA ZAMANI ,UÇUŞ SÜRESİ,YAŞADIĞI SÜRE İÇİNDE PERFORMANSINI KORUYABİLDİĞİ ZAMAN DİLİMİ GİBİ... YANLARI VARDIR.
SİZLERE ÖNCELİKLE , BİZ MALATYA TAKLACILARINI SEVEN VE ONLARI YETİŞTİRENLERE GÖRE PERFORMANSIN TANIMINI YAPMA GEREĞİNİ DUYUYORUM ÇÜNKÜ HER KUŞ YETİŞTİRİCİSİNİN KENDİNCE PERFORMANS DÜZEYİ VE YETİŞTİRDİĞİ KUŞLARDAN BEKLENTİLERİ VARDIR.BİZLERE GELİNCE MALATYA PAÇALILARINDA ARADIĞIMIZ TEMEL 4 ÖZELLİK VARDIR:
BU ÖZELLİKLER
1-KUŞLARIN YİĞİTLİĞİ(KÜMESİNE-EVİNE BAĞLILIĞI):ASLINDA PAÇALI YETİŞTİRİCİLERİNİN ARADIĞI EN TEMEL ÖZELLİKTİR ÇÜNKÜ YETİŞTİRİCİLER KUŞLARINI HAVAYA BIRAKTIĞINDA KENDİ UÇMA YERLERİNİ BIRAKMAYAN YA DA BAŞKA YETİŞTİRİCİLERİN MEVKİLERİNDE BULUNAN KUŞLARA KARIŞMAYAN ,ONLARLA HAVADA GEZMEYEN YANİ TAMAMEN EVİNİ BAZ ALARAK HAVADA KALAN VE PERFORMANSINI GÖSTEREN KUŞLARA SAHİP OLMAK İSTER .YİĞİTLİKTE İKİNCİ ESAS OLAN İSE KUŞLARIN UZAK MESAFELERDE ATIMIDIR.EVET BELKİ SADECE POSTA KUŞLARININ UZAK MESAFELERE ATILDIĞINI DÜŞÜNEN GÜVERCİN SEVERLER OLABİLİR FAKAT PAÇALILARDA POSTALAR KADAR OLMASADA BÜYÜKLERİMİZDEN DUYDUKLARIMIZA BAKARSAK YAKLAŞIK 80-90 KM MESAFELERDEN GELEN PAÇALI GÜVERCİNLER DE BULUNMAKTADIR.BENİM DE BİZZAT ŞAHİT OLDUĞUM ATIMLARDA GÜVERCİNLERİN 50 KM CİVARINDAN GELDİKLERİNİ GÖRDÜM.
2-KUŞLARIN PAÇALARININ UZUNLUĞU:MALATYA GÜVERCİNLERİNDE ARANAN BİR DİĞER ÖZELLİK İSE ADINDAN DA ANLAŞILACAĞI ÜZERE PAÇALARININ UZUNLUĞUDUR.MALATYANIN KENDİNE HAS KUŞLARININ PAÇALARI EN FAZLA 16 CM UZUNLUĞUNDADIR.FAKAT KUŞLARININ PAÇALARININ UZUNLUĞU ÖZELLİKLE YAVRU ALMA ZAMANLARI KUŞLARA ENGEL TEŞVİK ETTİĞİNDEN KUŞLARIMIZIN PAÇALARINI BELLİ ZAMANLARDA KESMEKTEYİZ.FAKAT ASLA GEREĞİNDEN FAZLA KESİLMEZ.
3-KUŞLARIMIZIN RENKLERİ:MALATYA KUŞLARININ SÜS GÜVERCİNLERİ İLE KARIŞTIRILMASINDAKİ ANA SEBEBLERDEN BİRİ DE HEMEN HEMEN BÜTÜN RENKLERDE VE DESENLERDE KUŞLARIN BULUNMASIDIR. KIRMIZI, SİYAH,GÖG, KÜREN, PEMBE, KULA, BOZ, SIÇAN(SADECE MALATYA KUŞUNA ÖZGÜ BİR RENK)VB... HER DESENDE DEDİM ÇÜNKÜ KUŞLARIN BAZEN BÜTÜNÜYLE DEĞİL , BAZI YERLERİNDE RENKLER BULUNMAKTADIR.ÖRNEĞİN SIRTINDA SİYAHLIK OLANLARA SIRTI KARA,KIRMIZILIK OLANLARA SIRTI KIRMIZI DİYORUZ. TAMAMEN AYNI RENGE SAHİP KUŞLARA DA KENDİ DEYİMİMİZLE BİZ ZİL RENK DİYORUZ.ÖRNEĞİN ZİL GÖG YANİ TAMAMEN GÖG.
4-KUŞLARIMIZIN TAKLA ATMA VE HAVADA KALMA SÜRELERİ(PERFORMANSI):EVET BİRÇOK KİŞİNİN MERAK ETTİĞİ KONU İSE KUŞLARIMIZDA UÇUŞ VE TAKLA PERFORMANSI...MALATYA GÜVERCİNLERİ BİR SIÇRAMADA(TAKLAYA BAŞLAMA ANI) BİR- YEDİ ARASI TAKLA SIKLIĞI BULUNMAKTADIR.TAKLALAR HEMEN HER MEVKİDE OLMAKTADIR YANİ DAM ÜSTÜNDE ,ORTA MEVKİDE VE EN ÜST MEVKİDE TAKLA ATMA ÖZELLİĞİ VARDIR.İLK GÖRÜNÜMLERİNDE HER NE KADAR BİR ÖN YARGIYA KAPILIP BU KUŞ BU PAÇA AĞIRLIĞI İLE NASIL UÇABİLİR DİYEBİLİRSİNİZ. FAKAT YILLARINI BU KUŞLARA VEREN BAZI ABİLERİMİZİN , DEDELERİMİZİN KUŞLARINI TAKİP ETTİĞİMİZDE GÖRÜYORUZ Kİ BUNU ÖVÜNEREK SÖYLÜYORUM BAZILARININ 6-7 SAAT HAVADA KALDIKLARINI VE İLK UÇURULDUĞUNDA NASIL TAKLA PERFORMANSI GÖSTERİYORSA İNERKENDE AYNI ŞEKİLDE TAKLALARA DEVAM ETTİĞİNİ GÖREBİLİYORUZ
MALATYA YA ÖZGÜ GÜVERCİNLER BİZİM DEYİMİMİZLE PAÇALILAR ASLINDA BİRÇOK KİŞİNİN BİLDİĞİ GİBİ SÜS GÜVERCİNLERİ SINIFINDA YER ALMAZ.YETİŞTİRİLMESİNDE TAMAMEN GÖZ ZEVKİNE VE PERFORMANSA ÖNEM VERİLMEKTEDİR.BİZİM DEYİMİMİZLE KUŞLARIMIZ HEM YERDE HEM DE HAVADA KENDİNİ GÖSTEREBİLMELİDİR.
HER GÜVERCİN IRKININ KENDİNE ÖZGÜ (TAKLACI İSE) TAKLA ATMA ŞEKLİ ,TAKLA ATMA MEVKİSİ VE TAKLA ATMA ZAMANI ,UÇUŞ SÜRESİ,YAŞADIĞI SÜRE İÇİNDE PERFORMANSINI KORUYABİLDİĞİ ZAMAN DİLİMİ GİBİ... YANLARI VARDIR.
SİZLERE ÖNCELİKLE , BİZ MALATYA TAKLACILARINI SEVEN VE ONLARI YETİŞTİRENLERE GÖRE PERFORMANSIN TANIMINI YAPMA GEREĞİNİ DUYUYORUM ÇÜNKÜ HER KUŞ YETİŞTİRİCİSİNİN KENDİNCE PERFORMANS DÜZEYİ VE YETİŞTİRDİĞİ KUŞLARDAN BEKLENTİLERİ VARDIR.BİZLERE GELİNCE MALATYA PAÇALILARINDA ARADIĞIMIZ TEMEL 4 ÖZELLİK VARDIR:
BU ÖZELLİKLER
1-KUŞLARIN YİĞİTLİĞİ(KÜMESİNE-EVİNE BAĞLILIĞI):ASLINDA PAÇALI YETİŞTİRİCİLERİNİN ARADIĞI EN TEMEL ÖZELLİKTİR ÇÜNKÜ YETİŞTİRİCİLER KUŞLARINI HAVAYA BIRAKTIĞINDA KENDİ UÇMA YERLERİNİ BIRAKMAYAN YA DA BAŞKA YETİŞTİRİCİLERİN MEVKİLERİNDE BULUNAN KUŞLARA KARIŞMAYAN ,ONLARLA HAVADA GEZMEYEN YANİ TAMAMEN EVİNİ BAZ ALARAK HAVADA KALAN VE PERFORMANSINI GÖSTEREN KUŞLARA SAHİP OLMAK İSTER .YİĞİTLİKTE İKİNCİ ESAS OLAN İSE KUŞLARIN UZAK MESAFELERDE ATIMIDIR.EVET BELKİ SADECE POSTA KUŞLARININ UZAK MESAFELERE ATILDIĞINI DÜŞÜNEN GÜVERCİN SEVERLER OLABİLİR FAKAT PAÇALILARDA POSTALAR KADAR OLMASADA BÜYÜKLERİMİZDEN DUYDUKLARIMIZA BAKARSAK YAKLAŞIK 80-90 KM MESAFELERDEN GELEN PAÇALI GÜVERCİNLER DE BULUNMAKTADIR.BENİM DE BİZZAT ŞAHİT OLDUĞUM ATIMLARDA GÜVERCİNLERİN 50 KM CİVARINDAN GELDİKLERİNİ GÖRDÜM.
2-KUŞLARIN PAÇALARININ UZUNLUĞU:MALATYA GÜVERCİNLERİNDE ARANAN BİR DİĞER ÖZELLİK İSE ADINDAN DA ANLAŞILACAĞI ÜZERE PAÇALARININ UZUNLUĞUDUR.MALATYANIN KENDİNE HAS KUŞLARININ PAÇALARI EN FAZLA 16 CM UZUNLUĞUNDADIR.FAKAT KUŞLARININ PAÇALARININ UZUNLUĞU ÖZELLİKLE YAVRU ALMA ZAMANLARI KUŞLARA ENGEL TEŞVİK ETTİĞİNDEN KUŞLARIMIZIN PAÇALARINI BELLİ ZAMANLARDA KESMEKTEYİZ.FAKAT ASLA GEREĞİNDEN FAZLA KESİLMEZ.
3-KUŞLARIMIZIN RENKLERİ:MALATYA KUŞLARININ SÜS GÜVERCİNLERİ İLE KARIŞTIRILMASINDAKİ ANA SEBEBLERDEN BİRİ DE HEMEN HEMEN BÜTÜN RENKLERDE VE DESENLERDE KUŞLARIN BULUNMASIDIR. KIRMIZI, SİYAH,GÖG, KÜREN, PEMBE, KULA, BOZ, SIÇAN(SADECE MALATYA KUŞUNA ÖZGÜ BİR RENK)VB... HER DESENDE DEDİM ÇÜNKÜ KUŞLARIN BAZEN BÜTÜNÜYLE DEĞİL , BAZI YERLERİNDE RENKLER BULUNMAKTADIR.ÖRNEĞİN SIRTINDA SİYAHLIK OLANLARA SIRTI KARA,KIRMIZILIK OLANLARA SIRTI KIRMIZI DİYORUZ. TAMAMEN AYNI RENGE SAHİP KUŞLARA DA KENDİ DEYİMİMİZLE BİZ ZİL RENK DİYORUZ.ÖRNEĞİN ZİL GÖG YANİ TAMAMEN GÖG.
4-KUŞLARIMIZIN TAKLA ATMA VE HAVADA KALMA SÜRELERİ(PERFORMANSI):EVET BİRÇOK KİŞİNİN MERAK ETTİĞİ KONU İSE KUŞLARIMIZDA UÇUŞ VE TAKLA PERFORMANSI...MALATYA GÜVERCİNLERİ BİR SIÇRAMADA(TAKLAYA BAŞLAMA ANI) BİR- YEDİ ARASI TAKLA SIKLIĞI BULUNMAKTADIR.TAKLALAR HEMEN HER MEVKİDE OLMAKTADIR YANİ DAM ÜSTÜNDE ,ORTA MEVKİDE VE EN ÜST MEVKİDE TAKLA ATMA ÖZELLİĞİ VARDIR.İLK GÖRÜNÜMLERİNDE HER NE KADAR BİR ÖN YARGIYA KAPILIP BU KUŞ BU PAÇA AĞIRLIĞI İLE NASIL UÇABİLİR DİYEBİLİRSİNİZ. FAKAT YILLARINI BU KUŞLARA VEREN BAZI ABİLERİMİZİN , DEDELERİMİZİN KUŞLARINI TAKİP ETTİĞİMİZDE GÖRÜYORUZ Kİ BUNU ÖVÜNEREK SÖYLÜYORUM BAZILARININ 6-7 SAAT HAVADA KALDIKLARINI VE İLK UÇURULDUĞUNDA NASIL TAKLA PERFORMANSI GÖSTERİYORSA İNERKENDE AYNI ŞEKİLDE TAKLALARA DEVAM ETTİĞİNİ GÖREBİLİYORUZ
- malatyalıcem44
12/9/2008, 7:26 pm
aslında kuşların bu özelliklerini göz önüne aldığımız zaman bu kuşların sanki türkiye de bulunan bütün kuşların özelliklerini bünyesinde toplamış gibi. :D
kuşlarımızın içinde satılık vardır msn: pisko_patcem@hotmail.com
kuşlarımızın içinde satılık vardır msn: pisko_patcem@hotmail.com
- Serdar Avcı
Ad Soyad : SERDAR AVCI
Doğum Tarihi : 05/06/82
Forum Kayıt : 11/01/08
23/9/2008, 8:33 pm
güzel kuşlar maşallah
- Haso
Ad Soyad : Hasan Sağlam
Doğum Tarihi : 27/06/75
Forum Kayıt : 11/04/08
6/10/2008, 8:51 pm
bi degik bol paça degil bunlar bence kanat paça gibi :)
- Exinos87
Ad Soyad : mustafa güzelel
Forum Kayıt : 06/11/08
16/11/2008, 2:54 pm
kuşlar güzel allah nazardan korusun acaba iki çift alsak fiyatı nedir
- pique
Ad Soyad : mutlu akın
Forum Kayıt : 14/07/08
17/11/2008, 2:05 am
ben besledim acayip zevk veren kuşlar kanat sesi fazla yok ama harika performans var paçalarını yuvarlak kesioduk ne günlerdi izmirde bulsam beslerim gene kardeş bi paslaşalım be
- kerimikiz1953
Ad Soyad : kerim ikiz
Doğum Tarihi : 01/01/53
Forum Kayıt : 30/08/08
17/11/2008, 8:12 am
SAIYIN CEM KAVAKCU KUŞLARIN GERÇEKTEN GÜZEL İSTERSE HİÇ UÇMASIN ONLARIN GÜZELİĞİ YETER GÜLE GÜLE BESLE KERİM İKİZ
- 05amasyali
Ad Soyad : GÜRHAN DAĞAŞAN
Doğum Tarihi : 30/03/64
Forum Kayıt : 28/10/08
29/11/2008, 6:52 pm
slm kardeş malatya ucar destan yazar ben gebzede besledim ucurdum amasyaya yolladım süperkuşlar güle güle besle bilader ucuran bilir malatyayı :)
- burhan3455
Ad Soyad : burhan basturk
Forum Kayıt : 12/09/08
4/12/2008, 1:27 pm
slm kardeş kuşlar gerçekten güzeller havadada yerdeki kadar güzel gözüküyorlar ben devar ama tek dişi erkek yok ama çok zevkli ya acayip oyunlu olmasına rağmen inerken fazla zorlanmıyo mardin kuşları gibi insanı esir etmiyo
- MisafirMisafir
27/12/2008, 6:13 pm
maşallah harika kuşlar güle güle besleyin emeginize saglık bereketli olsunsamsun'dan saygı ve sevgiler saglıcakla kalın
- zili
Ad Soyad : murat yengi
Doğum Tarihi : 10/03/70
Forum Kayıt : 11/12/08
15/1/2009, 8:54 pm
abicim ne olur bu kuşların 1 çifti
28/1/2009, 12:53 am
maşşallah... allah nazardan saklasın..güle güle besleyin...
- turan o.ç
Ad Soyad : turan O.Ç
Doğum Tarihi : 14/08/77
Forum Kayıt : 31/05/08
4/2/2009, 9:09 pm
SLM BUNLAR MALATYA KUŞU EVET DE ŞİMDİ BUNLAR KAÇ SAAT UÇUYOR:?? KAÇ TAKLA ATIYOR:??ORASI MEÇHUL VARSA ÖYLE 6 SAAT UÇAR 1-7 ARASI HER MERTEBEDE OYNAR PAÇALI ALIRIM:)) PARASI SORUN DEĞİL HELE KULA AĞBAŞ VARSA ÜFFFFFF ONLARI KAÇ TANEYSE ALIRIM AMA DEDİĞİN GİBİ UÇARSA:??? YOK UÇMAZSA UÇAR DİYE ATTIĞIN KUŞ O ZAMAN NE OLACAK ARKADAŞIM BURADA ŞÖYLE UÇAR BÖYLE UÇAR DİYORSUNDA O KUŞLARDAN UÇANINI NERDEN BİLİPTE ALACAZ Kİ:??SENİN DEMENLE:??ONUDA BOŞVER BEN 31 YAŞINDAYIM MALATYALIYIM HEP MİLELT DER DURU MALATYA KUŞU 6 SAAT UÇAR YOK 7 SAAT OYNAR DERLERDE DAHA UÇURAN OLMADI BE KARDEŞİM:?? LAFA GELİNCE KUŞLAR SÜPER OYNUYOR UÇURUN ALDIM O KUŞU DEYİNCE YOK KIRPTIM YAVRU ALIYORUM(SANKİ YAVRUSU UÇMUYACAKMI:??)YOK DİŞİSİNİ KAYBETTİM YOK, YOK ELİMDE SON BİR ÇİFT VAR UÇURMAM OLUYOR:??E ÖYLE OLUNCADA PALAVRA OLUYOR KİMSE KUSURA BAKMASINHAA SENDE VARDIR AYRI MESELE İLK OLARAK GÖRÜRÜM VARSA ALIRIM ÖYLE DEDİĞİN GİBİ UÇANI KAÇ TANE VARSA ALIRIM:???FİYATINI BELİRLE YETER SAYGILAR TŞK
- malatyalıcem44
5/2/2009, 12:05 pm
kuşçu3344 demiş ki:SLM BUNLAR MALATYA KUŞU EVET DE ŞİMDİ BUNLAR KAÇ SAAT UÇUYOR:?? KAÇ TAKLA ATIYOR:??ORASI MEÇHUL VARSA ÖYLE 6 SAAT UÇAR 1-7 ARASI HER MERTEBEDE OYNAR PAÇALI ALIRIM:)) PARASI SORUN DEĞİL HELE KULA AĞBAŞ VARSA ÜFFFFFF ONLARI KAÇ TANEYSE ALIRIM AMA DEDİĞİN GİBİ UÇARSA:??? YOK UÇMAZSA UÇAR DİYE ATTIĞIN KUŞ O ZAMAN NE OLACAK ARKADAŞIM BURADA ŞÖYLE UÇAR BÖYLE UÇAR DİYORSUNDA O KUŞLARDAN UÇANINI NERDEN BİLİPTE ALACAZ Kİ:??SENİN DEMENLE:??ONUDA BOŞVER BEN 31 YAŞINDAYIM MALATYALIYIM HEP MİLELT DER DURU MALATYA KUŞU 6 SAAT UÇAR YOK 7 SAAT OYNAR DERLERDE DAHA UÇURAN OLMADI BE KARDEŞİM:?? LAFA GELİNCE KUŞLAR SÜPER OYNUYOR UÇURUN ALDIM O KUŞU DEYİNCE YOK KIRPTIM YAVRU ALIYORUM(SANKİ YAVRUSU UÇMUYACAKMI:??)YOK DİŞİSİNİ KAYBETTİM YOK, YOK ELİMDE SON BİR ÇİFT VAR UÇURMAM OLUYOR:??E ÖYLE OLUNCADA PALAVRA OLUYOR KİMSE KUSURA BAKMASINHAA SENDE VARDIR AYRI MESELE İLK OLARAK GÖRÜRÜM VARSA ALIRIM ÖYLE DEDİĞİN GİBİ UÇANI KAÇ TANE VARSA ALIRIM:???FİYATINI BELİRLE YETER SAYGILAR TŞK
öncelikle saygıdeğer abim kuşlarımda satılık yok şimdi her malatya güvercini 6 saat uçar diye birşey yok örneğin her mardin her taklaya başladığında 10 ila 15 arası taklalı oynmaıyor ama oynuyanlarıda var değilmi? şimdi malatya güvercinleri içerisinde de var 6 saat uçan kuş ama kimse kolay kolay satmaz ancak malatya yag gelmen lazım bende de var 4 5 saat gezen kuş gel seyrettireyim ama her malatya güvercini değil ve o uzun süre içerisnde gezecek dediğim kuşlar da her türlü yükseklikte gezer ve oynar inerken bile
- turan o.ç
6/2/2009, 9:57 pm
ya illahaki hepsi aynı oynamazda malatyadada bir tane bile çıkmıyorki kardeşim mardinde çıkıyor ama dimi denilenler gibi:??yok ondada çıkmaz diyorsan ben uçurayım sana.??ama malatya kuşundan çıkmıyor kerdeşim kimde nezaman uçarsa o kuşlar o kadar,gözden kaybolmamak şartıyla isterse takla atmasın onuda kabul ettim aldım gitti:??tamam gelirim malatyaya uçmazsa kuşların peki ne olacak bilader:?*
- turan o.ç
6/2/2009, 10:10 pm
benim buradaki amacım kimseyi rencide atmek yada kuşlarını kötülemek değil zaten kimseyide tanımadığımdan bunu yapmama gerekte yoktur. fakat gel gelelim tüm kuşçu kesimi için kesin olarak diyebilirimki atmayı çok seviyorlar. 1 saat se olur 3, 3 se olur 5 saat, 2 taklaysa olur 5, 5 se olur 8 takla gibi uçurrmaya geldimide yok olur gider.türkiyedeki kuşçularda bu martavalın önüne geçilmedikçe kuş kültürümüzün düzen tutması avrupa ve arap ülkelerindeki gibi olması mümkün değildir.adamalar olanı olduğu gibi kabul etmiş onların kıymetini bilerek ellerinde tutmuşlar:??bizim türkiyede ise nesili düşünen kim:? gerçek olduğu gibi kuşları kabuleden kim:?? hiç kimse denecek kadar az sadece senin için demiyorum her kuşçu ve kuş türü için geçerli bu dediğim.bunun yani kendimizi kandırarak yeni özellik katayım diye uğraştıkça kuşları kaybetmenin önüne geçmediğimizden yenisini bırakın eskisi bulunmaz oldu:??şimdi sen diyeceksin ben kırmadım yada kırdığımı ne biliyorsun:??sen kırmasan bile kuşların özelliklerini abartıkça elinde olan başka kuşçular ya bunda varsa bende neden olmasın deyip kuşları kırıyorlar gidiyor:??milletimizde bir çekememezlik var:??neyin yarışmasıysa artık:??bir girdapta kuş kültürü malesef türkiyemizde.halbuki avrupada ve araplarda olan kuşların hepsi ve inanın onlarda bile olmayan kadar türü bizde vardı yakın geçmişte işte bizim bu birbirimizi çekememzlik ve gereksiz açmaçsız yarışmamız yüzünden şimdi ıraktan kuveytten kırma kuşalrı alıp değerinide milyarlarla biçer olduk:??ben ırağa gittim adamlara dedimki yav bana taklacı kuş ama perçemli getirin:? adamlar gülümsedi hepsi birden dedim kine oldu nedir komik olan ne deseler iyi:?? taklacı kuşta perçem olmaz dediler:??oraya herkesin gitmesi görmesi imkansız ama gerçekten de bir görseniz insan acıyor bizim kuşlarımıza ve kuş kültürümüze:?? çok ta yazacak şey neyse konunun ana teması anlaşılmıştır sanırım saygılar tşk
- malatyalıcem44
7/2/2009, 10:17 am
kuşçu3344 demiş ki:ya illahaki hepsi aynı oynamazda malatyadada bir tane bile çıkmıyorki kardeşim mardinde çıkıyor ama dimi denilenler gibi:??yok ondada çıkmaz diyorsan ben uçurayım sana.??ama malatya kuşundan çıkmıyor kerdeşim kimde nezaman uçarsa o kuşlar o kadar,gözden kaybolmamak şartıyla isterse takla atmasın onuda kabul ettim aldım gitti:??tamam gelirim malatyaya uçmazsa kuşların peki ne olacak bilader:?*
tamam kardeş gel sana istediklerin gibi 5 tane malatya güvercini uçuracam gel
9/2/2009, 10:39 pm
ucurmdım ama yerde duruşları bile asil duruyolar allah nazarlardan saklasın atmacasız ucuşlardilerim
- ibrahim54
Ad Soyad : İbrahim KARDAŞ
Doğum Tarihi : 01/01/63
Forum Kayıt : 10/02/09
10/2/2009, 10:53 am
mşllh kuşlarınız güzel gardaş bende yeni başladım kuş bakmaya arkadaşlar dostlar tek tek çift olarak getirdiler şimdi 8 ayda 6 çift güzel kuş yaptım sayılır. oyun kuşları da birde bana malatya yavru kızması erkek getirdiler ona nasıl dişi bulacam bizim buralarda pek yok bu cins kuşlardan. bende bol paça ankara kırı kuşum var onunla eşe atmayı düşünüyorum ne kadar dogru olur bilmiyorum. allah kuşlarını nazardan saklasın çok güzellermiş.
- malatyalıcem44
12/2/2009, 12:18 pm
ibrahim54 demiş ki:mşllh kuşlarınız güzel gardaş bende yeni başladım kuş bakmaya arkadaşlar dostlar tek tek çift olarak getirdiler şimdi 8 ayda 6 çift güzel kuş yaptım sayılır. oyun kuşları da birde bana malatya yavru kızması erkek getirdiler ona nasıl dişi bulacam bizim buralarda pek yok bu cins kuşlardan. bende bol paça ankara kırı kuşum var onunla eşe atmayı düşünüyorum ne kadar dogru olur bilmiyorum. allah kuşlarını nazardan saklasın çok güzellermiş.
sen bilirsn kardeş ama kuşun kırılırsa onun gibi cücük alamazsın diyim paçası uzun olmaz kenküllü(tepeli) olmaz ama performans değişmez hatta iyi bi oyun kuş ile kırar san iyi bi performans sergiler ama ben ce herşey orjinaliyle güzel kırma kardeş bul bi tane dişi
1 sayfadaki 3 sayfası • 1, 2, 3