abidin kartum bursa
+6
kuscuozgur
dgunduz
capslock967
CAYLAKPITBUL
FURKANG
chema
10 posters
- FURKANG
Ad Soyad : FURKAN CETİN
Doğum Tarihi : 30/09/94
Forum Kayıt : 28/05/09
Geri: abidin kartum bursa
29/5/2009, 11:30 am
GÜZEL KÖPEKLERDE KOPEKLER HARAM
- CAYLAKPITBUL
Ad Soyad : MUHAMMET
Forum Kayıt : 26/06/08
30/5/2009, 9:22 am
MÜKEMMEL BİR KURDA BENZIYOR SANA VE KOPEGINE UZUN OMURLER ARDES GERCEKTEN MUKEMMELE BENZIYOR ROTTA IYI 2 SINEDE MASALLAH
- capslock967
Ad Soyad : murat sivas
Doğum Tarihi : 27/01/67
Forum Kayıt : 29/11/08
5/6/2009, 1:18 pm
haram mı neden harammış arkadaş biraz açarmısın konuyu ben allahın yarattığı herhangi bir canlıya haram veya uğursuz denmesini hiç anlamadım bunuda bana anlatabilecek bir kul tanımıyorum
- dgunduz
Ad Soyad : gündüz
Doğum Tarihi : 29/09/86
Forum Kayıt : 08/03/09
6/6/2009, 2:05 pm
ev ıcınde beslenmesı haram dıye duydum dısarıda bakılması lazımmıs
- capslock967
6/6/2009, 6:36 pm
haram değil arkadaşım mekruh oda kokusu olduğu için parazitlerinden dolayı sağlık açısından yani dinimizde uğursuz hiç bir yaratık olamaz allah niye yaratsın dimi olsa en büyük kötülükleri insan yapmıyormu uğursuz bizlere denilebilirdi peygamberimizde köpekleri severmiş ama evde beslemeyin dışarda hem evinizi korusun hem dostunuz olsun diye evde kapalı kaldığı için hakikaten bir koku yayıyor ondan dolayı mekruhtur
- MisafirMisafir
6/6/2009, 9:13 pm
bencede ewde beslenmemeli bunların yerı bahçe
murat abı sıvasın nedesındensın bende zaralıyım
murat abı sıvasın nedesındensın bende zaralıyım
- capslock967
8/6/2009, 1:07 am
emrah kardeş biz 150 yıl evvel istanbula gelmişiz ondan sonrada irtibat azalarak devam etmiş nereden geldiğimizde unutulmasın diyede soyadı kanununda sivas soyadını almışız ben bir kere gittim oyun kuşu almaya baya oldu ama çok beğenmiştim anlıyacağın soyadı dışında bir bağımız kalmamış ama ben soyadımdan ve sivasa gitmesekte oralı olmaktan çok memnunum sivasın içinden diye anlatırdı babam ama bağımız pek kalmamış ama eşim sivaslı onların akrabaları var inşallah ziyarete gideceğim tekrar oralara saygılar sevgiler sivasa
- kuscuozgur
Ad Soyad : özgür delice
Doğum Tarihi : 04/08/80
Forum Kayıt : 13/09/08
8/6/2009, 5:02 am
tabiyatda herşeyin bir amacı vardır bu hadistir hayvanı amacının dışında kullanmayın
artık hükmü siz verin çobansanız olur bağ bağçe koruma olarak olur ama çok şirin alalım gezelim eve kapatalım bizle yaşasın gibi durumlar yanlış
artık hükmü siz verin çobansanız olur bağ bağçe koruma olarak olur ama çok şirin alalım gezelim eve kapatalım bizle yaşasın gibi durumlar yanlış
- qüvercin
Forum Kayıt : 14/04/09
12/6/2009, 3:20 pm
köpeklerle ilgili hertürlü bilgi için sadik_rottweiler@hotmail.com ekleyin akvaryum sahibi yanıtlayacaktır
- komando
Ad Soyad : ismail okur
Doğum Tarihi : 03/12/67
Forum Kayıt : 24/02/09
29/6/2009, 4:26 pm
köpek bu işte maşallah ömrü uzun lsn.
- bayram kavaklı
Ad Soyad : bayram kavaklı
Doğum Tarihi : 07/04/80
Forum Kayıt : 02/03/09
2/7/2009, 7:23 pm
harammı millet köpek beslemekle deil haramı başka şeylerde arasın yok öle bişi kardeşim harammış bakıyosun yemek veriosun aşı yapıyosun haram ozaman inekte haram keçide güvercinde haram böle şeylere kafanızı takmayın bakılan yardım edilen her canlı üzerinden haram deil helal kazanırsınız
- MisafirMisafir
2/7/2009, 8:09 pm
kaç kişi ewınde ınek keçi beslıyor saçma sapan örnekler vermeyın lutfen özgur arkadaşımız fıkrını beyan etmış saygı duymak gerekır
- capslock967
3/7/2009, 12:15 am
emrah kardeş bende özgür arkadaşıma katılmıyorum allah bu canlıları bize kimisini yememiz kimisini besliyelim ticaretini yapalım diye kimisinide özelliklerinden faydalanalım diye göndermiş yani kısaca insanlar için yaratmış eziyet etmeden hem fiziksel hemde yaşam şartları olarak antalya sıcağında sen bernard beslersen olmaz ama oraya uygun özellikte bir köpek alıp beslersen olur evde olmaz bende ona karşıyım çok kokuyor ama arkadaş dost koruma amaçlı olarak beslersen olur hayvanların her şeyinden faydalanabiliriz hadisse peygamberimizde bahçede köpek beslenebileceğini söylediği evde sağlık açısından beslenmemesi gerektiğini söylediği söylenir ama onu bile haram kılmamıştır çünkü haram ve helal allahın kelimeleridir kimse insanlara kati yasak koyamaz o konuda aklımıza uygun gelen şeyler kurandan onay alıyorsa ilk onu uygularız kuranda bulamassak hadisler 2 . önceliktir yanlışsa düzeltebilirsiniz bizde bilgileniriz neyse bunlar derin konular saygılar sevgiler en iyisi diyanete başvurup bilgi alabilirsiniz hemde kafanız rahat olur
- muhammed
Doğum Tarihi : 25/04/95
Forum Kayıt : 19/08/09
26/8/2009, 7:31 am
kulaklara bak lan :D