ALAETTİN GEZGİN (MERKEZ)
+37
altan-aziz
Dragon
KIYDINOĞLU
torikmustafa
sinodino
zahirbaba
Ali ŞEN
alihanyakup70
yavuzduman
saffettürker
sezgin ertemur
fatih_27su
sebabcı06
saffet
cuneyt_brspor
terziomer
ERCÜMENT
türker saygılı
akrep
ankaralı
umb26
koray54
nihatsenturk
Başbuğ
emin
nazmiuluad
şebapçı
fayanscihasan
mustafa_51
hasankoc
kılıçbey
Forum Müdür
bayram ali yılmaz
Forum Admin
kahvecişaban
capslock967
gezgin70
41 posters
2 sayfadaki 4 sayfası • 1, 2, 3, 4
- kahvecişaban
Ad Soyad : şaban özer
Doğum Tarihi : 15/08/58
Forum Kayıt : 22/07/08
Geri: ALAETTİN GEZGİN (MERKEZ)
12/6/2009, 1:10 pm
bekletme erken çık alaetdin
- mustafa_51
Ad Soyad : mustafa İLHAN
Doğum Tarihi : 31/05/80
Forum Kayıt : 25/04/09
14/6/2009, 8:43 am
abıcumartesı metın abının yuvadaydık kuslara baktık kısmet olursa hafata sonu yada temmuzun ılk hafatası gelecegız metın abıylen benım yuvaya gıttık senın torunları gordu guzel dıyor kısmet olursa nıgdeye geldıgınde torunlarına bırde sen bak abı saygılar mustafa İLHAN nıgde ESKI DERNEKCI karamanada kısmetse hafta sonu gelecegız yada temmuz ılk haftası saygılar abı kendıne ıyı bak allaha emanet ol.
- koray54
Ad Soyad : koray sakar
Doğum Tarihi : 05/05/70
Forum Kayıt : 22/01/09
14/6/2009, 3:49 pm
alaatin abi kuşların güzel ama kucağndaki yavru onlardan daha güzel MAŞALLAH
15/6/2009, 6:06 am
Selamlar abi Göstermiş olduğun misafirperlik ve abilik için öncelikle çok teşekkürler. Kuşralın çok güzeller canlı görünce bunu daha iyi görüyor insan. Emeğine sağlık abi Allah nazardan korusun Sevgi ve saygılarmla Allaha emanet olun.
- umb26
Ad Soyad : U. Murat BAYAR
Doğum Tarihi : 22/07/81
Forum Kayıt : 29/01/09
16/6/2009, 10:24 am
Alaaddin abicim saygılar sevgiler kuşlarında senin gibi güzel efsaneleri tartışmamıza gerek yok senin kimliğin ve kuşçuluğun güneş gibi belirgin kendine iyi bak abicim eskişehirden selamlar...
17/6/2009, 5:26 am
selam alaettın kardeş kuşculuk senınle cok guzel hafta sonu bıryerlere gıdelımmı.
18/6/2009, 9:30 am
Selam abi nasılsın? kuşlara iki gündür ilaç kullanıyorum baya bir düzeldiler bir tanesi hariç iyi gibi oda malesef dişi:( artık bundan sonra kısmet umarım sen iyisindir abi kendine iyi bak saygılar selamlar
- kahvecişaban
25/6/2009, 2:51 pm
kandiliniz mübarek olsun
- mustafa_51
25/6/2009, 4:06 pm
ABI KANDILİN KUTLU OLSUN NIGDEDEN MUSTAFA İLHAN
7/7/2009, 8:06 am
SELAM ALAATİTN ABİ NASILSIN NE VAR NE YOK DİĞER SAYFALARDA YAZDIĞIN YAZILARI OKUDUM ELİNE SAĞLIK ABİ İNSANLARI AYDINLATTIĞIN İÇİN TEŞEKKÜRLER KENDİNE İYİ BAK ABİ HAYIRLI GÜNLER
- ankaralı
Ad Soyad : metin demirçin
Doğum Tarihi : 07/06/71
Forum Kayıt : 06/02/09
8/7/2009, 9:34 am
alaattin ağbi yazdığın kuş anlatımı harikaydı teşekkürederiz ağbi karamana sevği ve saygılar
13/7/2009, 8:53 am
MİSKİ KÜRENK TARİFİ
Benım ıçın mıskıyı anlatmaktan önce Kurrenk ı bulmak lazım. Şımdı dıyecen abı ne alaka. anlatayım. kavaktan mobılya olurmu. tabıkı olmaz.onun ıçın mobılyanın agacını bulacaksın.nedır o agaç tabıkı en saglam olanı neyse.........mobılyacılar bılır.
Onun ıcın mıskıyı tarıf edeceksek önce malzemesı olan kurrenk ı bılmek lazım.Kurrenk konusunda sanırım bır sıkıntımız yok. yınede ben acızane ılave olarak kurrenk konusunda bılgımı sızlerle paylaşayım. Goz beyaz.goz kenarı ölu benzı.göz bebeklerı alabıldıgıne kuçuk.Buyuklerden duydugum toplu ıgnenın başı gıbı. gaga beyaz lekesız hafıf beyazın altın suyu na batırılmış halı. buyuklerın tabırıyle sarımsak gıbı ve çam fıstıgı gıbı dolgun.Renk konusunu anlatmakta bıraz zorlanabılırım ama bulabıldıgım kelıme dagarcıgımla anlatmaya çalışayım.Burun ucundan başlamak ve kuyruk sonunda bıtırmek şartı ıle tek parça tek renk beyaz rengın altın suyuna batırılmış halı. bız buna krem dıyoruz.
Gugus erkeklerde boyun altından karın altına kadar kırmızı çokta kıpkırmızı degıl dışılerde pek karın altına kadar gıtmez. ama silintili olmamak şartı ile.
Damalar ıkı turlu kanat damaları dışılerde ınce erkeklerde bıraz kalın koyu kahve.
yarım hılal şeklınde. Kuyruktada aynı renkte ama dagıtmadan tek cızgı halınde. Kuyrugunu açtıgında yarım hılalden bıraz fazla tek cızgı şeklınde.dagınık olmamak şartı ıle.
Kuyruk ucu damanın bıtımı ıle yıne gövdenın rengı olacak.
HAKIKI KURRENK ELINE ALDIKCA KIRLENIR.
Emıncıgım malzememız elımızdemı. varmı böyle kurrenk ın bende yok. Bıldıgın yerde varsa ALLAH aşkına banada haber ver Beraber gıdıp alalım.
Şimdi elimizde miskinin malzemesi alt yapısı olan Kurrek imiz yok. Miski tarifi yapacagız. TAMAM YAPALIM. ALLAH bızi Affetsin.
Farzedelım Malzememız var.Kurrenkı masaya koyduk . Şımdı sana mıskiyi urfalı Buyuklerımden ögrendıgım şekılde anlatacagım.
KURRENKİ MASAYA KOY BIR TABAK ÖLMUŞ SİNEK GETIR TABAKTAKI ÖLMUŞ SINEKLERI KURRENK IN UZERINE UFLE SINEKLER KURRENKE OYLE BIR YAPIŞŞINKI KANATLARININ UZERINE BENEK OLSUN AMA DAGINIK DAGINIK DEGIL. DUZENLİ BİR ŞEKILDE YERLEŞSİNLER. SAZAN PULU GIBI. BENEK ARALARINDAN ALT KUMAŞ GÖZUKSUN.O ALT KUMAŞIN ASALETINDEN SIYAH SİNEKLER DAMASININ RENGİ OLAN KOYU KAHVE RENGINDE OLSUN. AMA OLMAZ O ALTTAKİ ALTIN SUYU BENEKLERIDE SARSIN.SARSINKI BENEKLİ HALINDEDE BİZ TEK PARÇA OLAN KREM RENGİ GÖRELİM.
SINEK UFLEME SIRASINDA KUŞ KORUNMAK ICIN GOZLERINI ACIP KAPAMAKTAN O BEYAZ GÖZ BIRAZ YORULUP BUGULANSIN.AGLAMAKLI OLSUN.AMA AGLAMASIN. GÖZ YAŞLARI GÖZUNDE KALSIN.
ŞIMDİ EMINCIGIM . BEN BÖYLE DUYDUM BÖYLE ÖGRENDIM. BANA URFALI BUYUKLERIM BÖYLE ANLATTILAR.
Çakır göz olayını da böyle bılır ve katılırım. Şayet çakır kırmızı ıse katılmam. Burun ucunda lekeye hıc katılmam. Çunku Hıc bıryerde Duymadım.
Şimdi bana soracan Abı Sende Gercek kurrenk. Gercek mıski varmı dıyecen ALLAH bılıyor. YOK. Gördunmu. Gördum. Şımdı göruyormusun varmı. İnan Çok uzun yıllardır görmuyorum. Galıba Neslını kuruttuk.
Gerçege yakın dıye besleyıp bır şeyler çıkarabılırmıyiz dıye ugraşıyoruz.
ARKADAŞLAR YAZDIKLARIM SADECE BENIM ŞAHSI BILGILERIMDIR. KIMSE YANLIŞ ANLAMASIN.
TUM KUŞ BESLEYEN VE BU UGURDA EMEK VEREN TUM ARKADAŞLARIMA SEVGİ VE SAYGI DUYUYORUM. INŞALLAH EN GUZEL KUŞLARI BESLEMEK SİZLERE NASIP OLUR.
HOŞCAKALIN
ABİ YÜREĞİNE YAZANININDA ELİNE SAĞLIK BU DA BENDEN OLSUN SENİN FORMUNA ATTIM YAZINI
Benım ıçın mıskıyı anlatmaktan önce Kurrenk ı bulmak lazım. Şımdı dıyecen abı ne alaka. anlatayım. kavaktan mobılya olurmu. tabıkı olmaz.onun ıçın mobılyanın agacını bulacaksın.nedır o agaç tabıkı en saglam olanı neyse.........mobılyacılar bılır.
Onun ıcın mıskıyı tarıf edeceksek önce malzemesı olan kurrenk ı bılmek lazım.Kurrenk konusunda sanırım bır sıkıntımız yok. yınede ben acızane ılave olarak kurrenk konusunda bılgımı sızlerle paylaşayım. Goz beyaz.goz kenarı ölu benzı.göz bebeklerı alabıldıgıne kuçuk.Buyuklerden duydugum toplu ıgnenın başı gıbı. gaga beyaz lekesız hafıf beyazın altın suyu na batırılmış halı. buyuklerın tabırıyle sarımsak gıbı ve çam fıstıgı gıbı dolgun.Renk konusunu anlatmakta bıraz zorlanabılırım ama bulabıldıgım kelıme dagarcıgımla anlatmaya çalışayım.Burun ucundan başlamak ve kuyruk sonunda bıtırmek şartı ıle tek parça tek renk beyaz rengın altın suyuna batırılmış halı. bız buna krem dıyoruz.
Gugus erkeklerde boyun altından karın altına kadar kırmızı çokta kıpkırmızı degıl dışılerde pek karın altına kadar gıtmez. ama silintili olmamak şartı ile.
Damalar ıkı turlu kanat damaları dışılerde ınce erkeklerde bıraz kalın koyu kahve.
yarım hılal şeklınde. Kuyruktada aynı renkte ama dagıtmadan tek cızgı halınde. Kuyrugunu açtıgında yarım hılalden bıraz fazla tek cızgı şeklınde.dagınık olmamak şartı ıle.
Kuyruk ucu damanın bıtımı ıle yıne gövdenın rengı olacak.
HAKIKI KURRENK ELINE ALDIKCA KIRLENIR.
Emıncıgım malzememız elımızdemı. varmı böyle kurrenk ın bende yok. Bıldıgın yerde varsa ALLAH aşkına banada haber ver Beraber gıdıp alalım.
Şimdi elimizde miskinin malzemesi alt yapısı olan Kurrek imiz yok. Miski tarifi yapacagız. TAMAM YAPALIM. ALLAH bızi Affetsin.
Farzedelım Malzememız var.Kurrenkı masaya koyduk . Şımdı sana mıskiyi urfalı Buyuklerımden ögrendıgım şekılde anlatacagım.
KURRENKİ MASAYA KOY BIR TABAK ÖLMUŞ SİNEK GETIR TABAKTAKI ÖLMUŞ SINEKLERI KURRENK IN UZERINE UFLE SINEKLER KURRENKE OYLE BIR YAPIŞŞINKI KANATLARININ UZERINE BENEK OLSUN AMA DAGINIK DAGINIK DEGIL. DUZENLİ BİR ŞEKILDE YERLEŞSİNLER. SAZAN PULU GIBI. BENEK ARALARINDAN ALT KUMAŞ GÖZUKSUN.O ALT KUMAŞIN ASALETINDEN SIYAH SİNEKLER DAMASININ RENGİ OLAN KOYU KAHVE RENGINDE OLSUN. AMA OLMAZ O ALTTAKİ ALTIN SUYU BENEKLERIDE SARSIN.SARSINKI BENEKLİ HALINDEDE BİZ TEK PARÇA OLAN KREM RENGİ GÖRELİM.
SINEK UFLEME SIRASINDA KUŞ KORUNMAK ICIN GOZLERINI ACIP KAPAMAKTAN O BEYAZ GÖZ BIRAZ YORULUP BUGULANSIN.AGLAMAKLI OLSUN.AMA AGLAMASIN. GÖZ YAŞLARI GÖZUNDE KALSIN.
ŞIMDİ EMINCIGIM . BEN BÖYLE DUYDUM BÖYLE ÖGRENDIM. BANA URFALI BUYUKLERIM BÖYLE ANLATTILAR.
Çakır göz olayını da böyle bılır ve katılırım. Şayet çakır kırmızı ıse katılmam. Burun ucunda lekeye hıc katılmam. Çunku Hıc bıryerde Duymadım.
Şimdi bana soracan Abı Sende Gercek kurrenk. Gercek mıski varmı dıyecen ALLAH bılıyor. YOK. Gördunmu. Gördum. Şımdı göruyormusun varmı. İnan Çok uzun yıllardır görmuyorum. Galıba Neslını kuruttuk.
Gerçege yakın dıye besleyıp bır şeyler çıkarabılırmıyiz dıye ugraşıyoruz.
ARKADAŞLAR YAZDIKLARIM SADECE BENIM ŞAHSI BILGILERIMDIR. KIMSE YANLIŞ ANLAMASIN.
TUM KUŞ BESLEYEN VE BU UGURDA EMEK VEREN TUM ARKADAŞLARIMA SEVGİ VE SAYGI DUYUYORUM. INŞALLAH EN GUZEL KUŞLARI BESLEMEK SİZLERE NASIP OLUR.
HOŞCAKALIN
ABİ YÜREĞİNE YAZANININDA ELİNE SAĞLIK BU DA BENDEN OLSUN SENİN FORMUNA ATTIM YAZINI
- kahvecişaban
13/7/2009, 11:58 am
Selam Arkadaşlar.
Ben Alaettın Gezgın.
Başka sıtelere Mıskı Kurrenk hakkında acızane bıldıklerımı yazmıştım. Okuyan arkadaşlardan guzel eleştırıler aldım. Inanın çok sevındım. Mesaj gönderen Tum arkadaşlarıma ayrı ayrı teşşekkur ederım. Ayrıca Zemın Kardeşım Başka sıtedekı yazımı Benım Sayfama kopyalamış. Kardeşimin bu jestıne ayrıca Teşekkur Ederım. Inşallah en kısa zamanda tanışır sohbetlerımıze yuz yuze devam ederız.
SAYGILARIMLA . ...
HOŞCAKALIN.
Ben Alaettın Gezgın.
Başka sıtelere Mıskı Kurrenk hakkında acızane bıldıklerımı yazmıştım. Okuyan arkadaşlardan guzel eleştırıler aldım. Inanın çok sevındım. Mesaj gönderen Tum arkadaşlarıma ayrı ayrı teşşekkur ederım. Ayrıca Zemın Kardeşım Başka sıtedekı yazımı Benım Sayfama kopyalamış. Kardeşimin bu jestıne ayrıca Teşekkur Ederım. Inşallah en kısa zamanda tanışır sohbetlerımıze yuz yuze devam ederız.
SAYGILARIMLA . ...
HOŞCAKALIN.
14/7/2009, 1:42 pm
Müdür napıyon ne var ne yok... Akşam güzel bir ortam hazırladın dilimizin şişini aldın saol teşekkürler..
- türker saygılı
Ad Soyad : türker saygılı
Doğum Tarihi : 07/03/69
Forum Kayıt : 14/02/09
17/7/2009, 7:57 pm
Güzel sözlerinize teşekkür ederim Alaettin abi,güvercin beslemenin güzelliği bu işte,birbirini tanımayan,arada yüzlerce kilometre mesafe olan insanları biraraya getiriyor....ama bazılarını dost,bazılarını kötü yapıyor...kuşun,dostluğun önüne geçmemesi dileğiyle,selamlar..hürmetler
yolunuz bu taraflara düşerse müsaitseniz beklerim...
yolunuz bu taraflara düşerse müsaitseniz beklerim...
- ERCÜMENT
Ad Soyad : Ercüment Edalı
Doğum Tarihi : 04/03/68
Forum Kayıt : 24/04/08
17/7/2009, 11:25 pm
ALAADDİN ABİ EMİN DEDİĞİN KİM SENİN YOKSA İZMİRLİ FOTO EMİNMİ HİCYAKIŞTIRAMADIMSANA KUŞCULUĞU BİLMEYEN ADAMLARLA POLİMİĞE GİRMENİ İLK ÖNCE KÜMESLERİNDEN KUŞ CIKARSINLAR SONRA YILLARINI KUŞA ADAMIŞ PİİRLERLE ATIŞSINLAR CASKİLER FESTİVALLERE GİTMEZLER KİM NE BESLER BİLMEZLER BUİŞLER ÖYLE OTURDUKLARI YERDEN OLMAZ EMEK VE BECERİ İSTER BEDAVA KABADAYILIK YOK BU ALEDE SİZİ SEVİYORUM İZMİRDEN SEVGİLER.ERCÜMENT
18/7/2009, 11:19 am
alahın caskisi biz 3 5 yıldır yapıyoruz ama cogu rantcıdan bu işi cok ama cok iyi biliyoruz ama ben seni cok iyi biliyorumki kızdırmak icn yazıyorsun öyle diyosan öyle olsun abisi ne edm alatin abi bakba sen bu erkek ,,, o,,,, anldın sen onuu :):)ERCÜMENT demiş ki:ALAADDİN ABİ EMİN DEDİĞİN KİM SENİN YOKSA İZMİRLİ FOTO EMİNMİ HİCYAKIŞTIRAMADIMSANA KUŞCULUĞU BİLMEYEN ADAMLARLA POLİMİĞE GİRMENİ İLK ÖNCE KÜMESLERİNDEN KUŞ CIKARSINLAR SONRA YILLARINI KUŞA ADAMIŞ PİİRLERLE ATIŞSINLAR CASKİLER FESTİVALLERE GİTMEZLER KİM NE BESLER BİLMEZLER BUİŞLER ÖYLE OTURDUKLARI YERDEN OLMAZ EMEK VE BECERİ İSTER BEDAVA KABADAYILIK YOK BU ALEDE SİZİ SEVİYORUM İZMİRDEN SEVGİLER.ERCÜMENT
- mustafa_51
19/7/2009, 5:58 pm
kandılınız mubarek olsun alaaıtın abı nıgdeden mustafa ilhan
- türker saygılı
Ad Soyad : türker saygılı
Doğum Tarihi : 07/03/69
Forum Kayıt : 14/02/09
20/7/2009, 5:21 pm
Alettin abi iyi akşamlar,nasılsın...görüyon değilmi muhabbetimizi havanda su döğmeye devam...halbuki şu internetin ne güzel bir hizmeti var,bir sürü masraf yapıp gezerek kuş insan göreceğine burada buluşuyorsun,ama hala çocukların yaptığı gibi benim babam senin babanı döver misali...selamlar,iyi akşamlar
- terziomer
Doğum Tarihi : 01/02/56
Forum Kayıt : 20/07/09
21/7/2009, 8:29 pm
aladdın cok guzel aallah kaza bela vermesın gule gule besle
23/7/2009, 11:54 am
SELAM ABİ NASILSIN NE VAR NE YOK GÜZEL YAZILARININ DEVAMINI BEKLİYORUZ KENDİNE İYİ BAK
- kahvecişaban
23/7/2009, 4:57 pm
MAHMUT CUGUM TEŞEKKUR EDERIM.INŞALLAH YAKINDA GORUŞURUZ O ZAMAN UZUN UZUN SOHBET EDERIZ. SELAMLAR.
ALAETTIN GEZGIN.
ALAETTIN GEZGIN.
- terziomer
Doğum Tarihi : 01/02/56
Forum Kayıt : 20/07/09
25/7/2009, 8:49 pm
aladdın kardesım goederdıgın mesajda memnun oldum sayanızde kuscu olmaya calısıyoruz saygılar
- cuneyt_brspor
Ad Soyad : apti öztürk
Doğum Tarihi : 14/10/79
Forum Kayıt : 22/07/09
26/7/2009, 9:13 am
abi hayırlı olsun kuşların cok güzel gülle gülle besle
27/7/2009, 10:10 am
abi merhaba bu hafta kısmet olursa karamana gelme ihtimalimiz var görüşürüz geldiğimizde
- kahvecişaban
27/7/2009, 12:19 pm
ZEMİN KARDEŞİM GELECEĞİNİZDE HABER VERİN KARAMANDA OLAYIM BEKLİYORUM ALATDİN GEZGİN TLF 05326441965
27/7/2009, 1:13 pm
ABİ TAMAM BEN SENİN TELFONU KAYDETTİM CUMA GÜNÜ BELLİ OLACAK
KATIRLININ BİR BACANAĞI VAR ONA BAĞLI NE ZAMAN NE VAKİT GİDECEĞİMİZ SANA KESİN BİR ŞEY O YÜZDEN DİYEMİYORUM AMA CUMA GÜNÜ BEN SENİ ARARIM ABİ SİZLERİ ŞİMDİDEN UMUTLANDIRMAK İSTEMİYOM SAYGILAR
KATIRLININ BİR BACANAĞI VAR ONA BAĞLI NE ZAMAN NE VAKİT GİDECEĞİMİZ SANA KESİN BİR ŞEY O YÜZDEN DİYEMİYORUM AMA CUMA GÜNÜ BEN SENİ ARARIM ABİ SİZLERİ ŞİMDİDEN UMUTLANDIRMAK İSTEMİYOM SAYGILAR
30/7/2009, 9:47 pm
selam abi nasılsın ne var ne yok bu gün ademle konuştum bensiz balıkları yiyecekmişsiniz ama birşey tutamamışsınız ben gelem tutam abi yoksa ademden hayır gelmeyecek:) kendine iyi bak abi saygılar sevgiler
- mustafa_51
31/7/2009, 6:38 am
alaaıttın abı naSILSIN IYIMISIN ABI KENDINE IYI BAK ALLAHA EMANET OL SAYGILA MUSTAFA İLHAN,
2 sayfadaki 4 sayfası • 1, 2, 3, 4