Mardinli Kuş Besleyenler
+5
yavuzduman
kuscu47
AHMETHANKORKUT
BlackJack
musamamoste
9 posters
- musamamoste
Ad Soyad : Şeyhmus soysal
Doğum Tarihi : 17/04/82
Forum Kayıt : 23/05/09
Mardinli Kuş Besleyenler
4/6/2009, 7:17 pm
arkadaşlar mardinden yada mardinli kuş besleyen arkadaşlar yok muu?
beraber birşeyler yapalım. sesimiz hiç çıkmıyor. bu benim msnem lütfen irtibata geçelimm....
musa_mamoste@hotmail.com
beraber birşeyler yapalım. sesimiz hiç çıkmıyor. bu benim msnem lütfen irtibata geçelimm....
musa_mamoste@hotmail.com
- musamamoste
Geri: Mardinli Kuş Besleyenler
6/6/2009, 2:05 pm
sanırım formda mardinli kimse yokkk
- MisafirMisafir
6/6/2009, 2:37 pm
ben aslen mardinliyim ama doğma büyüme urfalıyım..ne gibi bişeyer yapmak istiyosun
- musamamoste
6/6/2009, 3:49 pm
ne gibi mi ?
örneğin mardinde bir gece düzenlene bilir. Ayrıca anladığım kadarıyla Mardin liler Mardin güvercinlerini biraz sahipsiz bırakmışlar . İsanbulda kurulmuş olan bir mardinlliler derneği var MAREV bununla irtibata geçilerek istanbulda bu kuşların tanıtımı kapsayan bir organizasyon yapılabbilir Öncelik olaya sahip çıkmak bence ve tanıtım biliyosunki mardin çok mükemmel bir şehir olmasına rağmen hem biraz çekingen hem de biraz sahipsiz tabi başka neler yapılabileçeği kuçulabilir .
örneğin mardinde bir gece düzenlene bilir. Ayrıca anladığım kadarıyla Mardin liler Mardin güvercinlerini biraz sahipsiz bırakmışlar . İsanbulda kurulmuş olan bir mardinlliler derneği var MAREV bununla irtibata geçilerek istanbulda bu kuşların tanıtımı kapsayan bir organizasyon yapılabbilir Öncelik olaya sahip çıkmak bence ve tanıtım biliyosunki mardin çok mükemmel bir şehir olmasına rağmen hem biraz çekingen hem de biraz sahipsiz tabi başka neler yapılabileçeği kuçulabilir .
- BlackJack
Ad Soyad : Fatih Korkmaz
Forum Kayıt : 10/12/08
6/6/2009, 5:06 pm
mardin taklacısı diğerlerinden nasıl ayrılır farkları nedir nasıl anlaşılır görünüş olarak açıklarmısın
- musamamoste
7/6/2009, 8:28 pm
kardeş ben bu işe yeni başladım o kadar bilmiyorum ama bunu anlatan iyi siteler sana önerebilirim
şimdi diyeceksin bu işi bilmiyorsan neye girişiyorsun diyeama benim amacım bölgenin ve kuşların tanıtımı....
şimdi diyeceksin bu işi bilmiyorsan neye girişiyorsun diyeama benim amacım bölgenin ve kuşların tanıtımı....
- kuscu47
Ad Soyad : nihat-47
Doğum Tarihi : 01/01/68
Forum Kayıt : 04/11/09
17/12/2009, 2:32 pm
slm şehmus kardeş mardin sahipsiz deildir mardini temsil edecek çok degerli insanlar var,ama yanlış anlaşlmaktan cekindikleri için kendilerini ön plana çkarmıyorlar zaten bu sitede gördugumuz bi kaç kişi kuş ticareti yapmakta mardin gercek kuşçuları bunlara itibar etmez sen bu iki üç kişiyi tanımışsın belkide haklsn bu sitede resmini yada adlarını koydugun mardinliler mardinin kuşçularını temsil edemezler kaldıki bunlar festivale dahi yazılmış kişiler deil suleyman hakem diyorsun kim hakem yapmış kim onu kaale alıyor burda onu kaale alanlar onu tanımıyan ybancı kuş alımclarıdır zira öteki arkadaşlarda öyle fotograflarına bakan zannederki bunlar mardinin ileri gelenleri bunların hiç alakas yok biz merakçılar bunlara itibar etmeyiz zaten mardine gel misafiimiz ol gercek merakç arkadaşlar sana tanıtırım bu tanıdıkların mardinin en düşük kuşçularıdır
- kuscu47
17/12/2009, 2:35 pm
irtibat etmek istiyorsan şehmus kardeş msn berdewil@hotmail.com
- yavuzduman
Ad Soyad : yavuz duman
Doğum Tarihi : 10/04/66
Forum Kayıt : 30/10/09
7/2/2010, 9:56 pm
Onu bunu bırakalım gerçeğe bakalım...TAKLACI KUŞA yılllarca M A R D İ N denildiği malum.
Bitkisel margarine nasıl ilk çıktığı için SANAYAĞI denilmesi gibi...
Fakat MARDİN marakası acaba biraz sahipsizmi kaldı...
Gözden ırak olan gönülden de ırak olur demiş atalarımız....
MARDİN liler burada olmaz,buralarda kuşlarına sahip çıkmaz,buralarda paylaşımda bulunmazsa yavaş yavaş MARDİN markasının dahada gözden kaybolduğunu görecekler...
Görünen köy kılavuz istemez...Meğerki Mardinliler ortaya çıka,MARDİN KUŞUNA sahip çıka.
Bitkisel margarine nasıl ilk çıktığı için SANAYAĞI denilmesi gibi...
Fakat MARDİN marakası acaba biraz sahipsizmi kaldı...
Gözden ırak olan gönülden de ırak olur demiş atalarımız....
MARDİN liler burada olmaz,buralarda kuşlarına sahip çıkmaz,buralarda paylaşımda bulunmazsa yavaş yavaş MARDİN markasının dahada gözden kaybolduğunu görecekler...
Görünen köy kılavuz istemez...Meğerki Mardinliler ortaya çıka,MARDİN KUŞUNA sahip çıka.
- musamamoste
8/2/2010, 4:31 pm
nihat kerdeşş merhabakuscu47 demiş ki:irtibat etmek istiyorsan şehmus kardeş msn berdewil@hotmail.com
elbette tanışmak siiznle iletişim kurmak isterim siizn ortamınızı merak ediyorum ben hafta sonları bazen geliyorum mardine arayalım kunuşalım bir araya gelelim benim tel 0530 516 83 22 çağrı at konuşalım ben msnede fazla takılmıyoöm konuşmak daha hoş bence
- kuscu47
19/2/2010, 1:40 pm
yavuz bey şunu bunu samimiyetimle soyliyebilirim taklacı kuş haknda,mardin oyle bir yerki nasıl amerikadaki oxsfort universitesinde yetişen ögrenciler başarlysaburdaki mardinli gercek merakç arkadaş ve abilerimizde oyle başarılıdır,şunu takdir etmelisinizki,belkide bu bizim ayıpmı dersiniz eksiklikmi, dersiniz o size kalmış bir şey,çok degerli merakçı abimiz var ama bilgisayarı acmasını dahi bilmez acsada meramını anlatamaz,benimde yaşım 45 ama belki bu durust merakçı arkadaşların soylemek anlatmak istedikleri şeyleri ben burda elimden geldigince ifade etmek için burdayım
- cihat_58
Ad Soyad : cihat_58
Forum Kayıt : 19/02/10
20/2/2010, 5:35 pm
Arkadaşlar bi soru sorucam miski ve sabuni takla atarmı_? şimdiden teşekkürler
- esatdogan
Ad Soyad : esatdogan
Forum Kayıt : 14/12/08
20/2/2010, 7:16 pm
takla tabi atar
mermeri,sabuni,miski uçurdum hepside oynadı ama tabi iyi bir performans beklenmez.
mermeri,sabuni,miski uçurdum hepside oynadı ama tabi iyi bir performans beklenmez.
- kuscu47
20/2/2010, 11:52 pm
slm cihat kardeş posta kuşu hariç hemen hemen her kuş takla atar miskide sabunide takla atar ama iş takla atmakla bitmezki,takla atan kuş istenilen performansı veremedikten sonra,istedigi kadar takla atsın yaramaz.
- cihat_58
21/2/2010, 8:25 am
Abi bişey daha var
şebap ve damızlık ne demek?
şebap ve damızlık ne demek?
- kuscu47
21/2/2010, 3:55 pm
cihat damızlık,butun canlılar (sadece kuşlar)için gecerli dir o hayvanda aranılan özellikleri taşıyan bir dişi ve bir erkegin,soyunun devam ettirilmesidir bu şebab kuşu içinde oyun kuşu içinde gecerlidir,damızlık ustun guzel ırkın devam için çok önemlidir olmassa olmazlardandır şebaba gelinceo ırkta kendine has belli başlı özellikleri olan,masa kuşudur oyun kuşu deildir,bazı merakçı arkadaşlar yerleri yada zamanları musait olmadıgından bu tur kuşları beslemektedir
- cihat_58
21/2/2010, 6:25 pm
Abi msn den konuşabilirmiyz cihat_fb_58@hotmail.com
- serseri5050
Ad Soyad : Sedat EROL
Forum Kayıt : 04/02/10
24/2/2010, 10:52 am
Mardin BAHANE ANKARA ve KÜTAHYA Şahanee
- kuscu47
24/2/2010, 3:04 pm
serseri.bildigin yoldan şaşma bildigini oku burda memleket ayrımı yapmyoruz her yerde uçan kuş guzelse memnun oluruz
- serseri5050
Ad Soyad : Sedat EROL
Forum Kayıt : 04/02/10
24/2/2010, 4:16 pm
Bildiğim yoldan şaşmam Bildiğimi sölüyorum EYVALLAHh...
2/3/2010, 2:04 pm
kuscu47 demiş ki:yavuz bey şunu bunu samimiyetimle soyliyebilirim taklacı kuş haknda,mardin oyle bir yerki nasıl amerikadaki oxsfort universitesinde yetişen ögrenciler başarlysaburdaki mardinli gercek merakç arkadaş ve abilerimizde oyle başarılıdır,şunu takdir etmelisinizki,belkide bu bizim ayıpmı dersiniz eksiklikmi, dersiniz o size kalmış bir şey,çok degerli merakçı abimiz var ama bilgisayarı acmasını dahi bilmez acsada meramını anlatamaz,benimde yaşım 45 ama belki bu durust merakçı arkadaşların soylemek anlatmak istedikleri şeyleri ben burda elimden geldigince ifade etmek için burdayım
AYNEN KATILIYORUM ÇOK DOĞRU BİR TESPİT.
3/10/2010, 9:41 pm
s.a. tüm merakçı arkadaşlara selam olsun
ben istanbulda kuş besliyorum ve aslen edirne keşan'lıyım
20 yılı aşkındır bu MARDİN yani son 4-5 yıldır oyun kuşu dedikleri ırkı besliyorum
mardine sadece kuş için gittim
hatta türkiyeye ömründe sadece bir kere kuş için gelmiş avrupalı iki arkadaşla gittim ( memleketimize ilk gelişlerinde mardine gittik )
misafirleri olduk değer merakçılarla mardin kuşu üzerine yani oyun kuşu üzerine sohbetler ettik
hatırla kuş aldık
ve tüm arkadaşlara sesleniyorum BENCE bu ırkın özü orda
aksini iddia eden varsa saygı duyarım ama kabul edemem
kimse yanlış anlamasın en iyi kuş orda demiyorum yada sadece kuşun iyisi mardinde demiyorum
ama damızlık MARDİN KUŞU yani oyun kuşu denen ırkın özü orda
gitmeden görmeden izlemeden lütfen kimse ön yargılı davranmasın
mardin den önce birçok ile bir çok namlı kuşçuyada gittim burda isim şehir belirtmiyorum
ama BU IRKIN ÖZÜ MARDİNDE DİYORUM
sürçülisan ettiysek affola
tüm merakçı arkadaşalara saygı ve sevgilerimi sunarım .
timur ...
ben istanbulda kuş besliyorum ve aslen edirne keşan'lıyım
20 yılı aşkındır bu MARDİN yani son 4-5 yıldır oyun kuşu dedikleri ırkı besliyorum
mardine sadece kuş için gittim
hatta türkiyeye ömründe sadece bir kere kuş için gelmiş avrupalı iki arkadaşla gittim ( memleketimize ilk gelişlerinde mardine gittik )
misafirleri olduk değer merakçılarla mardin kuşu üzerine yani oyun kuşu üzerine sohbetler ettik
hatırla kuş aldık
ve tüm arkadaşlara sesleniyorum BENCE bu ırkın özü orda
aksini iddia eden varsa saygı duyarım ama kabul edemem
kimse yanlış anlamasın en iyi kuş orda demiyorum yada sadece kuşun iyisi mardinde demiyorum
ama damızlık MARDİN KUŞU yani oyun kuşu denen ırkın özü orda
gitmeden görmeden izlemeden lütfen kimse ön yargılı davranmasın
mardin den önce birçok ile bir çok namlı kuşçuyada gittim burda isim şehir belirtmiyorum
ama BU IRKIN ÖZÜ MARDİNDE DİYORUM
sürçülisan ettiysek affola
tüm merakçı arkadaşalara saygı ve sevgilerimi sunarım .
timur ...