EFSANE KÖR 411k

Join the forum, it's quick and easy

EFSANE KÖR 411k

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

EFSANE KÖR

+12
capslock967
aladag6
türker saygılı
akrep
Hasan OLGUN
Forum Admin
sefa tokyürek
kılıçbey
omeryener26
Beysan Taştan
Rauf
murat_yetgin
16 posters
murat_yetgin
murat_yetgin
Ad Soyad : MURAT YETGİN
Doğum Tarihi : 20/09/78
Forum Kayıt : 23/11/08
http://www.sebapci.tr.gg

EFSANE KÖR Empty EFSANE KÖR

24/6/2009, 6:22 pm
bu dilden dile dolaşan kör erkek efsanesi...nerde başlıyor nerde bitiyor... hangi tarihte kimin kümesinde çıktı... annesi babası hangi soydan gelme... kimlerin kümeslerini dolaştı... bu konuda duyumu ve bilgisi olan arkadaşarların paylaşımalrını bekliyorum... saygıalr...
Rauf
Rauf
Ad Soyad : Mahmut ayaz
Forum Kayıt : 11/05/08

EFSANE KÖR Empty Geri: EFSANE KÖR

24/6/2009, 9:44 pm
AMAN ABİLER BU KÖR KONUSU BENİM ADIMI ÇIKARDI 9 A İNMİYOR 8 E... EN İYİSİ EN İYİ BİLENİ BU KUŞLARI BESLEYENİ VE BU KUŞLARIN EN SON KALAN SAF YANİ MİSAL TORUNU OLUR TORUNUNUN YAVRUSU OLUR O TARZ KALANINI BESLEYENLER YAZARSA YADA BİLDİĞİ GİBİ BU KANA YAKIN DERECEDEN MEVCUT OLAN İNTERNETİ BİLMESEDE BİLEN BİRİNE YAZDIRSA ÇOK İYİ OLUR...
DEDİĞİMİ YANLIŞ ANLAMASIN KİMSE BEN GERÇEKLERİ KONUŞMAYI SEVERİM GERÇEKLER ACIDIR DİYE BOŞUNA DEMEMİŞLER. DİYELİM Kİ KÖRÜN ÖZ TORUNUNDAN ÇIKAN BİR YAVRUNUN TORUNU KAZARA GEÇTİ ELİMİZE KISACA BU KUŞA KÖRÜN TORUNU DİYORLAR AMA KÖR ÖLELİ OLMUŞ MİSAL 15 SENE VE BU 15 SENENİN SON 2 SENESİDE TOHUMSUZ... OLDU 17 SENE BU GÜNE BAZ ALIRSAK TORUNLARININ ORTLAMA 8-9 TAŞLARINDA OLDUĞU YADA DAHA YUKARLARDA OLUDĞU GÖZ ÖNÜNDE OLUYOR.
AMA BU TORUNUN TORUNU ÇIKANA KADAR KAÇ TANE FARKLI KANDAN DİŞİLERLE VURULUP BU ELDEKİ KAN ÇIKMIŞ. AMAÇ KANI YAKINLAŞTIRMAK OLMADIĞI GİBİ ŞEBABTA (KARDEŞ KARDEŞE EŞLEMEK TEN BAHSEDİYORUM) KÖR SOYUNDAN YÜZDE KAÇ KALIR?
AFEDERSİNİZ TEKRAR AFFINIZA SIĞINARAK SÖYLÜYORUM YANLIŞ ANLAŞILMAK YADA BİR ŞEYLER KARIŞTIRMAMAK ADINA DİYORUM. BENCE BU KADAR ZAMANDA BU KUŞUN SOYUNDAN KAN GİRİLMEDEN SAF KUŞ KALMIŞ OLABİLİR AMA DURUMU NE VAZİYETTE?
BİZİM YÖRE KUŞLARIMIZDAN OLAN DÖNEK GÜVERCİNİNDE ADAM DER 50 SENEDİR AYNI KUŞLARA BAKIYORUM 30 SENEDİR AYNI KUŞLARA BAKIYORUM... AFEDERSİN SEN KUŞA BAKAMAZSSIN KUŞUN BOKUNA BAKARSIN... BİZİM KUŞLARIMIZ İÇİN EN FAZLA 4 YILDA BİR YENİ KAN TAKVİYESİ ŞART. BUNU BEN DEĞİL BENİM USTALARIM O ŞEKİLDE SÖYLÜYOR VE USTALARIM USTALARIDA O ŞEKİLDE SÖYLÜYORMUŞ...
AMA ŞEBAB KUŞUNDA İŞ DEĞİŞİR BİLEMEM... BİZİM YAŞIMIZ NEY Kİ BİLELİM...
YANLIŞ KELİME YANLIŞ SÖZ KULLANDIK İSEK AFFOLA. KUSURMA BAKMAYIN DELİLİĞİME VERİN...
SAYGILAR...
Beysan Taştan
Beysan Taştan
Ad Soyad : beysan taştan
Doğum Tarihi : 14/03/67
Forum Kayıt : 06/03/09

24/6/2009, 10:31 pm
rauf slm.canım kardeşim benim seni tek geçiyorum.diyecek birşey bulamıyorum.sen zaten gerekeni yazmışsın.kendine iyi bak.kal sağlıcakla.izmire slm.
murat_yetgin
murat_yetgin

25/6/2009, 10:29 am
arkadaşlar kör erkek sefa beyin kümesinde çıktı... ama annesi nedir... babası nedir bilmem... kümes kümes dolaşmaya başladı... sizlerden ricam...
kimlerin kümesini dolaştı... hangi dişilerle eş edildi... saf torunları kimlerde var...
benim aldığım bilgilere göre kör erkek 1990 veya 1991 yılında çıktı... aradan 19 sene geçiyor... tabiki burda iş ustalara düşüyor...

benim amacım her kümes körden bahsediyor... ne kadar doğru ne kadar yanlış... birde bu kuşlar ne kadar saf... bizzat körün torunumu yoksa kırılarak gelmiş.. körün kardeşlerinden. torunlarından çıkma kuşlarmı... herkez bildiğini yazsın... en sonunda toparlar... ve körün tam seceresinide burda çıkartırız...
omeryener26
omeryener26
Ad Soyad : Ömer YENER
Doğum Tarihi : 01/11/76
Forum Kayıt : 17/07/08

27/6/2009, 9:17 am
Kör erkeğin soyunun Eskişehirde Sobacı hacı Mehmette olduğu mehmet abide eşine dostuna verdiği biliniyor çoğu arkadaşımız kör erkeğin soyundan kuş olduğu bahsediliyor bahseden arkadaşların kuşların resimlerini yayınlarlarsa seviniriz
omeryener26
omeryener26
Ad Soyad : Ömer YENER
Doğum Tarihi : 01/11/76
Forum Kayıt : 17/07/08

28/6/2009, 5:19 pm
ankaralı demiş ki:
omeryener26 demiş ki:Kör erkeğin soyunun Eskişehirde Sobacı hacı Mehmette olduğu mehmet abide eşine dostuna verdiği biliniyor çoğu arkadaşımız kör erkeğin soyundan kuş olduğu bahsediliyor bahseden arkadaşların kuşların resimlerini yayınlarlarsa seviniriz
ömer arkadaşım kör erkek mehmet ağbidemi yavrulamış sadece bende nesli var ben anlarım diyorsan buyur gel misafirimiz ol resimini boşver canlısını gör selamlar

Ben ne kör erkeği gördüm nede neslini sen beni yanlış anladın arkadaşım ; Eskişehirde şebab besleyen tüm arkadaşlar bu soy diyor keza şehir dışandaki arkadaşlarda madem tüm şebablar bu kuştan üreme bu kuş nasıl bir kuş bunu görelim dedim ben isme takılmam kuşa bakarım vay körün soyuymuş vay şunun torunuymuş bilemem adı üstünde masa kuşu soyu sağlamsa herkez susacak masada kuş konuşacak ; masaya attımı kendini seyrettiriyorsa gerisi hikaye
kılıçbey
kılıçbey
Ad Soyad : Mahmut
Doğum Tarihi : 25/02/72
Forum Kayıt : 30/10/08
http://site.mynet.com/tcmahmut/superkuscu/

29/6/2009, 8:55 am
KÖR ERKEĞİN RESİM VARMI KOYSANIZDA GÖRSEK VEYA YAVRULARDAN
sefa tokyürek
sefa tokyürek
Ad Soyad : Sefa Tokyürek
Forum Kayıt : 05/05/09
http://www.seslikalbim.net

1/7/2009, 7:47 pm
Selam arkadaşlar ben SEFA TOKYÜREK kör erkek hakkında her kafadan çıkan yanlış ve yalan şeyler var şimdi size işin aslını anlatacam 1985 yılınDA ERZURUMLU namı değer Abo dayımızdan ben bu kuşların atasını adanaya getirdim. Ayrıca yine ERZURUMLU Bedrettin Bala ve yine ERZURUMLU olan Mesut Narmanlıoğlu abimizden birer Gögüsleri çok KIRMIZI olmayan miski dişilerle asılları URFA'DAN gelen bu Miskilerle kırarak bu zamana kadar getirdim,kör erkek dediğiniz kuşu 1996 yılında Urfa Suruclu MAHMUT TURAN Kardeşime sattım bu Arkadaşımızda yine URFALI olan Tekci Ahmet lakaplı olan arkadaşımıza satıyor tekci ahmet arkadaşımızda Çorumlu Kasap Erol abimize satıyor ve Kuş orada ateşlenip bir gözü kör oluyor,bu kardeşimizde bu kuşu kör vaziyette Eskişehirli MEHMET AKALIN abimize satıyor, ve 5 yıl sonra tekrar kuşu Adanaya kendi evime getirdim ve Kuş ve benim kümesinde öldü,Şimdi ben bu kuşları üretirken TEK KÖR ERKEK çıkmadı daha ondan üstün kardeşleride çıktı. Ve türkiyeye Miski Kürengi sevdirdiğime inanıyorum.Beni birazcık tanıyorsanız KÖR ERKEĞİN GEÇMİŞİ budur

Değerli Arkaşlarım KÖR ERKEK VE ŞUAN HALA BESLEMEKTE OLDUĞUM KÜRENK VE MİSKİLER HAKKINDA TEK GERÇEKLERİ SİZLERLE PAYLAŞTIM

Her ne kadar festivallerde ben derece almıyorsamda dereceye giren kuşların %95 i benim KÜMESİMDEM çıkma ŞAMPİYONLARDIR ve besleyen arkadaşlarımıda saygıyla anıyorum.

Değerli arkadaşlar gecen yıllara nazaran kuşcu camiasının bütünüyle ilermesi ve yükselmesine rağmen malesef son yıllarda tam tersine gerilemiş düşüş vadisine yuvarlamıştır.Bu gidiş hattı durdurmak için mutlaka kuşcu camiasına yıllarını vermiş ustalardan nasihat almak lazım kürenk,miski,çakmaklı,gök ve arap tabiriyle adlandırdığımız güvercinleri orjinalliğinden çıkarıp ne hale geldiğini hep birlikte görüyoruz.BU kötü gidişe dur demek zamanı geldiğini hepimiz biliyoz halbuki yabancı orjinli güvercinleri besleyen arkadaşlarımız nerelere yükseldi hepimiz şahidimiz avrupaya acılmalar tescilli yarışlar fedarasyonları kuruldu bunlardan ders almak lazım yukarda belirtiğim kürenk,miski,çakmaklı,gök ve arap orjinalliğini bozmayalım kuşları büyütecez ve irileştiecez diye bu kuşlarda malesef miskide,kürenkde,çakmaklıda,gök de rengk diye birşey kalmadı değerli arkadaşlarım bu güvercinleri besleyen arkadaşlarım bu sözlerimi YABANA atmayın yoksa bir kaç yıl sonra elimizde miski kürenk diye birşey kalmayacak bu sözlerimde kırılacak olan arkadaşlarım olacakdır.Ama ben doğru bildiğimi söylüyorum ve söylemeyede devam edecem ne kadar haklı ve haksız olduğumu sizlerin takdirine bırakıyorum.SAYGILARIMLA SEFA TOKYÜREK
Forum Admin
Forum Admin
Ad Soyad : Güvercin Forum
Doğum Tarihi : 05/10/84
Forum Kayıt : 10/01/08
https://thepigeontv.yetkinforum.com

1/7/2009, 7:54 pm
Öncelikle hoş geldin sefa abicim bu yazılarının devamını bekliyoruz şebap kuşuna verdigin emekten dolayı seni tebrik ediyorum sen her zaman bu işin başında ol abi seni çok seviyoruz TGF
murat_yetgin
murat_yetgin

1/7/2009, 8:41 pm
sefa abi eline diline sağlık... senden daha çok açıklamalar bekliyoruz... saygılar...
Anonymous
Misafir
Misafir

1/7/2009, 9:54 pm
sefa abı elıne agzına saglık saygılar sevgıler abı
Hasan OLGUN
Hasan OLGUN
Ad Soyad : Hasan Olgun
Doğum Tarihi : 24/01/73
Forum Kayıt : 05/01/09

1/7/2009, 10:29 pm
Sefa abi sizi tanımak güzel. Yazdıklarından bilgilendim. teşşekkür ederim. Forumda daha çok paylaşımda bulunmanı isterim. Saygılarımla.
Anonymous
Misafir
Misafir

2/7/2009, 1:42 am
Selamünaleyküm Sefa Abi Sefa Geldin Hoş Geldin. Allah yar ve yardımcın olsun. Allah'a emanet ol. Saygılar
akrep
akrep
Ad Soyad : Zemin ÇERÇİ
Doğum Tarihi : 03/02/66
Forum Kayıt : 08/06/09
http://www.sebab.tk

2/7/2009, 7:05 am
ABİ SEN BİR EKOLSUN SEN OLMASAN ŞEBAB KUŞLARI KİMSE BU KADAR HEVES SARIP BESLEMEZDİ SENİ BU EMEKLERİNDEN DOLAYI TEBRİK EDİYORUM ALLAHA EMANET OLASIN AĞZINA YÜREĞİNE SAĞLIK
Anonymous
Misafir
Misafir

2/7/2009, 9:23 am
Abi saygılar ağzına yüregine sağlık bu bilgileri bizlerle paylaşmanız teşekkürler abi Samsun'dan sevgiler saygılar
murat_yetgin
murat_yetgin

2/7/2009, 7:47 pm
yokmu kimsede bu kör erkeğin resmi...
Anonymous
Misafir
Misafir

2/7/2009, 9:44 pm
DUN BEN HALIL IBRAHIM OZTATAR ABIMIZLE GORUSTUM COK ESKI BIR RESIM VARMIS DIYOR AMA BIRINDE BAKALIM O KISIDE ARIYORMUS BULNURSA BURYA ATICAK RESIM HERKESE SAYGILAR
türker saygılı
türker saygılı
Ad Soyad : türker saygılı
Doğum Tarihi : 07/03/69
Forum Kayıt : 14/02/09

2/7/2009, 10:02 pm
EFSANE KÖR 1001225v

SEFA ABİNİN DİKKATİNE

Bu erkeği üreten Urfalı Ferit arkadaşımızdır,Kör erkeğin öz be öz oğlunun yavrusu olduğunu söyler,annesinin de meşhur Alex'in nenesi olduğunu söyler,kuş şu an Erzurumda yeni sahibi Murat Özkan kardeşimizdedir,sizin hemşerinizdir,kendisini tanırsınız,bu erkekte kör soyunun anlatılan ve benim bildiğim özellikleri bariz olarak var zaten,ayrıca Sefa abi kuş 3 yaşındadır bilginiz olsun,sakalı olması öyle yaşlı başlı olmasından değildir,görüp değerlendirmenizi dilerim,selamlar....
Anonymous
Misafir
Misafir

3/7/2009, 6:37 am
Kuşçuluk o zaman bu kadar ilerlememiştiki İnternetmi vardı Fotosunu çekipde koysunlar Adam Kendine Bakardı Fotosunu Çekeyip Yıllar Sonra bakarım gösteririm diye düşünmemiş nerden bilsin adam kuşçuluk bu kadar ilerleyecek bu kadar gelişecek abi. Şimdi Öyle Değil Kimisi Kendine piyasa yapmak için Fotosunu çekiyor Kimisi Paylaşım İçin.

Robot Resmi Çizilir ama bu defada Robota benzer kuşa benzemez. :)
murat_yetgin
murat_yetgin

3/7/2009, 10:22 am
kimin kümesinde kör oldu o erkek... :D
akrep
akrep

3/7/2009, 10:29 am
murat_yetgin demiş ki:kimin kümesinde kör oldu o erkek... :D

ewet bu çok önemli kim nerde nasıl ne şekil ve nasıl kör etti bu hayvanı zuahahhahahaaaaaan lol!

levent kırca görmesin bu halimizi çık malzeme çıkarır burdan zuahahahhaa
akrep
akrep

3/7/2009, 10:35 am
çok saygı değer türker kardeşim örnek verdiğniz kuş dişinin yanında ufak kalmış yoksa bu kör damarı kuşlar ufak anlamınamı geliyor açıklama yaparmısınız ben bu bahsi geçen kör kuşun damarını gördüm o soydan dediler kasa olarak baz olanı görmedim.
akrep
akrep

3/7/2009, 12:26 pm
mehmet bilgin demiş ki:benhurda körün öz torunudur.

mehmet bey şimdi oldu benhur çok bilinen bir kuştu açılaman için sağol
türker saygılı
türker saygılı
Ad Soyad : türker saygılı
Doğum Tarihi : 07/03/69
Forum Kayıt : 14/02/09

3/7/2009, 1:10 pm
akrep demiş ki:çok saygı değer türker kardeşim örnek verdiğniz kuş dişinin yanında ufak kalmış yoksa bu kör damarı kuşlar ufak anlamınamı geliyor açıklama yaparmısınız ben bu bahsi geçen kör kuşun damarını gördüm o soydan dediler kasa olarak baz olanı görmedim.
ZEMİN KARDEŞ YİNE SARIYORSUN MAKARAYI,neşen yerinde belli :D :D :D kuş 3 yaşında,hastalık geçirmiş,ayağı ve kanadında ur vardı,yeni yeni kendine geldiği dönemler,zayıf görünüşü ondandır,Kör ırkı, UFAK ANLARSAN UFAK...BÜYÜK ANLARSAN BÜYÜK OLSUN...BENİM İÇİN YAPISI GÖZE HOŞ GELSİN YETER...ben başkasının aradığı ile değil,kendi aradığımla ilgiliyim...allah neşeni artırsın kardeş...selamlar

En son türker saygılı tarafından 3/7/2009, 1:16 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
akrep
akrep

3/7/2009, 1:15 pm
eyvallah sağolasın açıklamların için yav ne yapalım hareket olsun diye benim bağzı yazılarım
biliyorum senin kızmayacağını ondan :))))

allaha emanet olsın kardeşim
aladag6
Ad Soyad : ömer ekici
Doğum Tarihi : 09/05/80
Forum Kayıt : 19/06/09

4/8/2009, 9:25 am
sefa abı dogruyu soyluyor 1997 de damarı bızde mevcuttu cıftıne daıre verdıler.ama 42 tane kusum calındı ele sıgmayan kuslar mevcuttu.sefa abı ıyı bılır.mukemmellerdı.hepsı bırbırınden secmeydı.saygılar
capslock967
capslock967
Ad Soyad : murat sivas
Doğum Tarihi : 27/01/67
Forum Kayıt : 29/11/08

4/8/2009, 9:32 am
bilen birisidir sana daire parasını vermişler vermemişsin abicim hırsıza bir oda parası verip çaldırmışlardır.bu işler böyle bilen birisi yaptırtmıştır yinede canın sağolsun cana geleceğine mala gelsin
aladag6
Ad Soyad : ömer ekici
Doğum Tarihi : 09/05/80
Forum Kayıt : 19/06/09

4/8/2009, 5:44 pm
kor erkekten gelen yavruların agızları kafa yapıları vucut yapıları mukemmeldı.su zamanın 10 mılyarlık kuslarında oyle agız yapısı yoooooooooooook. yanılmıyorsam 199olı yılların halil canı onun yavrusuydu.
banagelll
banagelll
Ad Soyad : vedat canbolat
Doğum Tarihi : 24/08/79
Forum Kayıt : 11/04/09

3/9/2009, 2:54 pm
nasıldı kafaları ağız yapıları bilgi verirseniz bariz özellıkleri neler
bahomiskin
bahomiskin
Ad Soyad : BAHRİ ALKAN
Doğum Tarihi : 25/10/65
Forum Kayıt : 23/11/09

6/12/2009, 8:30 pm
ARKADAŞLAR BEN BİLECİKTEN EMEKLİ KOMUTAN BAHRİ YORUMLARINIZI DİKKATLİCE OKUDUM.BEN ŞEBAP KUŞTAN ANLAMAM BANADA BU İŞİ AŞILAYAN SAĞOLSUN SAKARYADAN TÜRKER KARDEŞİMDİR.AMA GÜZEL BİR KUŞ CİNSİ HEPSİ GÜZEL HEPSİNİN AYRI ŞEKLİ VAR KÖRDEN GELMİŞ YOK KUYUMCUNUN (RAHMETLİ SAYGIYLA ANIYORUM) BUNLAR HEPSİ BENCE EFSANE HERKESİN KENDİ BESLEDİĞİ SOY GÜZEL SOYDUR.AMA ANLADIĞIM KADARIYLA SEFA BEY BU İŞİN DUAYENİ OLMUŞ SAYGI DUYMAK LAZIM KİMİSİNİ HERKES TANIR KİMİSİNİ KİMSE TANIMAZ AMA HERKESİN BİR SOYU VARDIR SAYGI DUYMAK LAZIM,DİYE DÜŞÜNÜYORUM SAYGILAR.ALLAH HERKESE KENDİ SOYUNU OLUŞTURMAK NASİP ETSİN.
Similar topics