KAYSERİ DE KUŞCULAR ARASINDA DAYANIŞMA
+8
kırıkkaleli metin
ekmekci nihat
fuatbc
tolga40
Kuscu-Murat
mehmet02
kerimikiz1953
kuşcu_ahmet
12 posters
1 sayfadaki 2 sayfası • 1, 2
- kuşcu_ahmet
Ad Soyad : ahmet kayıkcıoglu
Doğum Tarihi : 06/07/65
Forum Kayıt : 09/06/09
KAYSERİ DE KUŞCULAR ARASINDA DAYANIŞMA
4/11/2009, 8:56 pm
BEN KAYSERİDE KUŞCULARIN BİRBİRİNE YARDIMCI OLDUGUNA TANIK OLMADIM.
- kerimikiz1953
Ad Soyad : kerim ikiz
Doğum Tarihi : 01/01/53
Forum Kayıt : 30/08/08
Geri: KAYSERİ DE KUŞCULAR ARASINDA DAYANIŞMA
4/11/2009, 9:53 pm
kuşçuya göre değişir hem ne konuda yardımcı olmasını istiyorsun kerim ikiz ist
- kuşcu_ahmet
6/11/2009, 9:39 pm
bilgi alışverişi tecrübe aktarma bildigini ögretme kendi bildigini üstüne koyar seni gecer zihniyeti.bunllar beni üzüyor üstat en önemlisi davranış bozuklugu karşısındaki kuş severi empoze etmeye calışması.kayseriden selamlar.
- kerimikiz1953
Ad Soyad : kerim ikiz
Doğum Tarihi : 01/01/53
Forum Kayıt : 30/08/08
7/11/2009, 8:58 am
sayın kuşçu ahmet kardeşim 1 kendine çok yaın vesamimi olanını seç 2kendinden yaşça büyük olan kuşçularla mahtap ol ki sana iyi bilgi varsinler 3 senigeçer herkeste vardır daha iyisini beslemek için 4 davranış bozukluğuna gelince mahtap olma biter her zaman bu kuşu kendin için besle zevkine varırsın sevgi ve saygılar kerim ikiz istanbul
- kuşcu_ahmet
7/11/2009, 6:42 pm
haklısın üstat ama uygulamak kolay olmuyor.hürmetler
- mehmet02
Ad Soyad : mehmet t
Forum Kayıt : 24/08/10
5/9/2010, 12:53 pm
bilgi çindede olsa git al demiş atalarımız bu ata sözüzünü herkes iyi tuttu yanındaki arkadaşı kuş profesörüde olsa illaki yedi yabancı veya yedi düvel uzaktan biri söylemese inanmayacak veya kaale almayacak yapıya sahibiz.
5/9/2010, 3:53 pm
En iyisi herseyi kendin ögren, herseyi bil ama heryerde`de ben biliyom deme, kendinde kalsin, baktin senden acemi veya genc kardesler yardim istiyor, onlara el atarsin, eminimki hayir dualarinida alirsin o vakit, sözüm meclisten disari, milletin bildigi kiymetli oluyor, gözünün icine baka baka seni bile bile yanlis yönlendirirler, kendi cikarlari icin seni kandirirlar, ...
onuda marifetmis gibi gösterirler, ...
Kadir gecesinin hürmetine Allah af eder böylelerini insallah ! Amin !
Türk`üz, dayanisma biraz zor, ...
Zor ama imkansiz degil, burda cok güzel örnekleri var cok sükür, onlardan güc aliyoruz, moral buluyoruz, insallah birgün bizde o muhterem insanlarla biraraya geliriz, 1 saat olsun yeter, dernek icinde dernek olmaz, devlet icinde devlet olmaz, bizde malesef herseyi bulmak mümkün, ... hakkimizda hayirlisi ne ise o olsun insallah !
Saygilar
Zor ama imkansiz degil, burda cok güzel örnekleri var cok sükür, onlardan güc aliyoruz, moral buluyoruz, insallah birgün bizde o muhterem insanlarla biraraya geliriz, 1 saat olsun yeter, dernek icinde dernek olmaz, devlet icinde devlet olmaz, bizde malesef herseyi bulmak mümkün, ... hakkimizda hayirlisi ne ise o olsun insallah !
Saygilar
5/9/2010, 6:28 pm
kuşcu_ahmet demiş ki:bilgi alışverişi tecrübe aktarma bildigini ögretme kendi bildigini üstüne koyar seni gecer zihniyeti.bunllar beni üzüyor üstat en önemlisi davranış bozuklugu karşısındaki kuş severi empoze etmeye calışması.kayseriden selamlar.
güzel bi konu açmışın benim düşüncem bilgi paylaştıkça güzeldir. ben bilginin herkez ile paylaşılmamasını düşünüyorum bilgi bilginin kıymetini bilenle seni ustası olarak gören kişiyle paylaşılır yoksa her kesten bişeyler öğrenip öğrendiğini ona buna satanla değil bu şuna benziyor nasılki yıllardır belli kuşları besliyoruz hep onlardan yavru oynatıyosak paylaşalım diyip bu kuşları dağıtıp sıradan rasgele kuşlar beslersek nolur bilgide buna benzer bazı şeyler net ortamındada paylaşıyoruz bunları her kuşçu bilir zaten neti papağan gibi okuyup belli bi zaman sonra burda usta kimliğine sahiplenen kişiler çok ben yeni başlayan arkadaşlara şunları söyleyebilirim bilgi sahibiolmak istiyollarsa belli adını duyurmuş iyi kuş uçurmuş ustanın yanında durun her zaman çoluk çocuktan duyduklarınızla kuşçu olamazsınız
bi kere oyun kuşunun belli bi tanımı yok yani bu iş okul okumak gibi değil
kuşun fişek mesafesi herkeze göre farklıdır sıtandart yok yani
kimisi uzun giden kuşu sever
kimisi sefer taklasayısına göre kuş besler
bazısı alçağa geleni
örnekle çoğaltılabilir
belli şeyleri öğrenince oyun olarak sizi en çok hangi kuş heycanlandırıyosa,kuş size farkında olmadan nefesinizi tutturuyosa o kuş iyidir
bide şunu diyeyim kuşu kendiniz için besleyin kendi sevdiğiniz kuştan vaz geçmeyin bazı arkadaşlarınız gelir bazı kuşları beğenmez
bi başka kuşçu gelir onların beğendiklerini beğenmez,beğenmediklerini beğenir ne yapacağınızı şaşırırsınız sanki kuştan okadar iyi anlıyollarmış gibi kendi sevdiğiniz kuşu besleyin kim ne derse desin sevdiğin kuşun herzaman ardında durun
isterse oynamasın yavrularını deneyin oynamadımı ozaman değiştirin sürekli kuş alıp vermeyin belli kuşları deneyin olmazsa değiştirin
bide ustanıza hiç bi zaman rakip olmayın yoksa bu onu çok üzer fark ettirmesede
- MisafirMisafir
6/9/2010, 2:54 am
Adam zaten ustanın yokluğundan yakınıyor sende yarayı deşiyorsun tolga
Arkadaşım bu doğrudur artıları da vardır kuşçu camiasında herkes sözde iyisi keşke sende bende hepimizde olsun der ama kendince iyiyi sadece kendi ister.
Elinde görürler iyi bir kuş maşallah güzelmiş bende de var iyi bitane veriyim eş yap demezler ama bu bendekine iyi gider verde yavru alalım der... vs çoğaltılabilir...
Bize düşen saygı değer seviyeli kuşçularla birlikte olmak ve muhabbet etmek bizler böyle insanlarla üstadlarla olursak paylaşımda olur eğitimde sevgide saygıda...
Arkadaşım bu doğrudur artıları da vardır kuşçu camiasında herkes sözde iyisi keşke sende bende hepimizde olsun der ama kendince iyiyi sadece kendi ister.
Elinde görürler iyi bir kuş maşallah güzelmiş bende de var iyi bitane veriyim eş yap demezler ama bu bendekine iyi gider verde yavru alalım der... vs çoğaltılabilir...
Bize düşen saygı değer seviyeli kuşçularla birlikte olmak ve muhabbet etmek bizler böyle insanlarla üstadlarla olursak paylaşımda olur eğitimde sevgide saygıda...
- kuşcu_ahmet
6/9/2010, 6:20 pm
404 kere görüntülenmiş 9 tane yorum yapılmış yorum yapan üstatlara teşekkür ederim.
- fuatbc
Ad Soyad : xyz xyz
Forum Kayıt : 06/02/10
6/9/2010, 7:46 pm
bılgısını paylasmıyan adam bana gore kendını beyenmıs ukala bırısıdır senı kucuk gordugu ıcın bılgıyı paylasmayı bıle dusunmez kendı dengınde bı adama ıyı gorunmek ıcın herseyı anlatır bence benım fıkrım bu sadece kayserıde degıl her yerde bunun yasandıgını herkes goruyor olmalı saygılar.
6/9/2010, 8:24 pm
her yerde yaşandığı doğru kendi beğenmiş ukala bi ustayla herşeyi o ustadan kapıp ustasını tanımayan bi kuşçu arasında fark varmı sence bilgi paylaşılır bazen kendinden büyük olanada bilgi verirsin kuştan anlamak için yaşlı olmaya gerek yok adam kuşa yıllarını vermiştir hayatı boyunca şunun kuşun damarı bunun kuşunun kırması diye kuş toplayıp durmuştur bide bu işi bilincli yapan gençliğinde iyi kuşları izleyip bir bir toplamış yavrularını denemiş gezmediği kuşçu kalmayıp kıyaslamalarını yapmış kimde ne var yok kim kimin kuşunu besliyo ,yada o çevrede iyi zannedilen o kuşların hatası neler bunları görmek önemli,kıymetini bilene bu forum çoğu kuş ustasından iyi buraya bi konu açarsın heryerden kuşçu arkadaşlar yazarlar ve sonunda doğruyu bulurlar etrafında yoksa iyi bi usta buradan kafana takılan herşeyi sor bence
- fuatbc
Ad Soyad : xyz xyz
Forum Kayıt : 06/02/10
6/9/2010, 10:48 pm
tolga kardesım ustasına kafa tutan adam adam degıl bır kere 2. sı herkes onun ustası oldugunu bılır ve boyle bı harekette bulundugu zaman o adam olamayan mahluk ortamdan dıslanır ve ustasına kafa tutan mahluk ustusının tek kelımesıne bakar senı ben adam ettım kuscu ettım bu soz onu rencıde etmıyorsa zaten o bu dunyadan degıldır saygılar tolga kardesım.
- MisafirMisafir
6/9/2010, 11:27 pm
Ustalık talebelik farklı bence şimdi herkesin kendine göre yöntemleri var usta diyebileceğimiz bi adam yaptıklarıyla yıllarca kral kuşçu pozisyonuna gelmiş olabilir ama bize de insanca hiç esirgemeden herşeyi anlatır ama biz onun dediklerini yaptığımızda onda gördüklerimizi başaramayabiliriz...
Herşeyden önce kuşçulukta iş seyisin gözlemciliği, zekası, sabrı ve niyetine bağlıdır. Bize bir arkadaşımız yada bir büyüğümüz iyi niyetle birşey söyleyebilir ama biz bunu işimize geldiği gibi yorumlarız yani kuşa inanmışsak güvenmişsek onu dinlemeyiz yada bu beni çekemiyor havasına gireriz...
Mesela diyoruz hepimiz kuş sahibini okşasın yeter beni tatmin ediyorsa en iyi kuş o kuştur diye bu yanlış bir tutum oyun kuşunun bi standardı oyun adabı vardır biz imkansızı da istememeliyiz boş beleş kuşuda beslememeliyiz...
Bizim beğenmemiz ne kadar önemli de olsa başkaları da beğense iyi olur kuşçuluk böyle güzeldir zaten sende bende onda iyisi olsun ki paylaşılsın çoğalsın kıymeti bilinsin...
Ustanın iyisi kötüsü olmaz bunuda söyleyim öğrenmeye aç adam ustanın anlatmasını beklemez oturur yanına izler neyi nasıl yapıyor, kuşu nasıl uçurdu yemi nasıl attı, yavruyu nasıl söktü, hangi tip kuşları eşledi, tüy zamanı ne kadar bekledi, kuşun oyununu ne zamana kadar izleyip olup olmadığına karar verdi bunlar önemli şeyler ve bizim için yeterli şeyler...
Eğer iş dinlemeye kalırsa adam gazel okur biz dinleriz 70 yaşına geliriz de çocuk gelir elimizden iyisini alır gider bizde kuşçu olacaz diye bekleriz...
Herşeyden önce kuşçulukta iş seyisin gözlemciliği, zekası, sabrı ve niyetine bağlıdır. Bize bir arkadaşımız yada bir büyüğümüz iyi niyetle birşey söyleyebilir ama biz bunu işimize geldiği gibi yorumlarız yani kuşa inanmışsak güvenmişsek onu dinlemeyiz yada bu beni çekemiyor havasına gireriz...
Mesela diyoruz hepimiz kuş sahibini okşasın yeter beni tatmin ediyorsa en iyi kuş o kuştur diye bu yanlış bir tutum oyun kuşunun bi standardı oyun adabı vardır biz imkansızı da istememeliyiz boş beleş kuşuda beslememeliyiz...
Bizim beğenmemiz ne kadar önemli de olsa başkaları da beğense iyi olur kuşçuluk böyle güzeldir zaten sende bende onda iyisi olsun ki paylaşılsın çoğalsın kıymeti bilinsin...
Ustanın iyisi kötüsü olmaz bunuda söyleyim öğrenmeye aç adam ustanın anlatmasını beklemez oturur yanına izler neyi nasıl yapıyor, kuşu nasıl uçurdu yemi nasıl attı, yavruyu nasıl söktü, hangi tip kuşları eşledi, tüy zamanı ne kadar bekledi, kuşun oyununu ne zamana kadar izleyip olup olmadığına karar verdi bunlar önemli şeyler ve bizim için yeterli şeyler...
Eğer iş dinlemeye kalırsa adam gazel okur biz dinleriz 70 yaşına geliriz de çocuk gelir elimizden iyisini alır gider bizde kuşçu olacaz diye bekleriz...
7/9/2010, 8:32 am
Ustanın iyisi kötüsü olmaz bunuda söyleyim
Uygar bu konuda haklisin, ama kisiye göre yanlisida benimsememek lazim, adam bakti kusunun birseyine (boynu dönük gibi) aldi kusu, birdaha bakti, yürürkene kafayi gövdeden ayirdi, tabiki sirti dönük bir vaziyetde, sordugunda`da, o kus hastaydi cevabi aliyorsun, oh ne ala, hastayi öldür, ...
Usta demiyelimde, her haliyle bir insan ustaligi hak etmesi gerek, deminki haraketi yapandan ne beklenebilinirki, günahsiz bir hayvanin kafasini cekenden ögrenecegin olmaz, ...
Okuya okuya ögrenebilirsin, mesela buralarda, kümesindede uygula, ama kendine sözüne güvendigin, haa, bu isi biliyor dedigin birinin yazilarini alacaksin, öyle herkesin yorumuna bakarsan birsey ögrenemezsin, ben kendimden yola cikim, ben kus ucurtmasini BILMIYORUM !!!
Ama okuyorum, ve bu belki daha sürecek, henüz iki yildir ugrasiyorum, yaptigim ne biliyormusun ?
Bol bol yavru aliyorum, ne ararsan var bende, nerdeyse yani, kus benim hosuma gitmesi lazim zevk meselesi buda, ...
Zannedersem bu gidis ile, tabiki Allah`ta izin verirse, 2 yilima daha bana göre daha bir 3 yilim gider, bahcemi düzeltmem gerek, kuslara ister istemez gereken ilgiye bizde veremiyoruz yerine göre, burda parmaklarimizdan bal aktigina bakma, gercekler bazen bambaska olabiliyor, gün günü tutmuyor, bizde hasta oluyoruz, kuslarimiza yem ile su vermek ile yetindigimiz günler cok, ... bilmiyorum anlatabildimmi ! ? !
En iyisi, yani bana kalir ise, kendi ustan olmaya bak, gez, toz, gör, sor, bildiginide kendine göre yorumla, uygulamasi sana kalmis, birde elinden gelirmi oda mühim, ...
Isi erken kavrayan oldugu gibi, biraz zor kavrayan var, hersey azim ile hal olur diye düsünüyorum, erken bir basari elde etmek güzel olur belki ama istikrar önemli, örnek verelim yine, BURSASPOR`u tebrik ediyorum, asil konu bu sene ne yapacak, SIVAS`i gördük, SAMPIYON oluyordu nerdeyse, bayagi üzüldük, ertesi sene ligde zor kaldi, ... hersey uzun vadeli olmali, hersey gelip gecici oldugu icinde yapiliyor ise eger herhangi bir is, bir yatirim, uzun vadeli olmasi makbuldur BANA göre, gerisi bos, ... olsa nolur olmasa nolur, 3 gün konusulur unutulur gider, dillere destan olmak kolay degil, ...
Saygilar
Uygar bu konuda haklisin, ama kisiye göre yanlisida benimsememek lazim, adam bakti kusunun birseyine (boynu dönük gibi) aldi kusu, birdaha bakti, yürürkene kafayi gövdeden ayirdi, tabiki sirti dönük bir vaziyetde, sordugunda`da, o kus hastaydi cevabi aliyorsun, oh ne ala, hastayi öldür, ...
Usta demiyelimde, her haliyle bir insan ustaligi hak etmesi gerek, deminki haraketi yapandan ne beklenebilinirki, günahsiz bir hayvanin kafasini cekenden ögrenecegin olmaz, ...
Okuya okuya ögrenebilirsin, mesela buralarda, kümesindede uygula, ama kendine sözüne güvendigin, haa, bu isi biliyor dedigin birinin yazilarini alacaksin, öyle herkesin yorumuna bakarsan birsey ögrenemezsin, ben kendimden yola cikim, ben kus ucurtmasini BILMIYORUM !!!
Ama okuyorum, ve bu belki daha sürecek, henüz iki yildir ugrasiyorum, yaptigim ne biliyormusun ?
Bol bol yavru aliyorum, ne ararsan var bende, nerdeyse yani, kus benim hosuma gitmesi lazim zevk meselesi buda, ...
Zannedersem bu gidis ile, tabiki Allah`ta izin verirse, 2 yilima daha bana göre daha bir 3 yilim gider, bahcemi düzeltmem gerek, kuslara ister istemez gereken ilgiye bizde veremiyoruz yerine göre, burda parmaklarimizdan bal aktigina bakma, gercekler bazen bambaska olabiliyor, gün günü tutmuyor, bizde hasta oluyoruz, kuslarimiza yem ile su vermek ile yetindigimiz günler cok, ... bilmiyorum anlatabildimmi ! ? !
En iyisi, yani bana kalir ise, kendi ustan olmaya bak, gez, toz, gör, sor, bildiginide kendine göre yorumla, uygulamasi sana kalmis, birde elinden gelirmi oda mühim, ...
Isi erken kavrayan oldugu gibi, biraz zor kavrayan var, hersey azim ile hal olur diye düsünüyorum, erken bir basari elde etmek güzel olur belki ama istikrar önemli, örnek verelim yine, BURSASPOR`u tebrik ediyorum, asil konu bu sene ne yapacak, SIVAS`i gördük, SAMPIYON oluyordu nerdeyse, bayagi üzüldük, ertesi sene ligde zor kaldi, ... hersey uzun vadeli olmali, hersey gelip gecici oldugu icinde yapiliyor ise eger herhangi bir is, bir yatirim, uzun vadeli olmasi makbuldur BANA göre, gerisi bos, ... olsa nolur olmasa nolur, 3 gün konusulur unutulur gider, dillere destan olmak kolay degil, ...
Saygilar
- ekmekci nihat
Ad Soyad :
7/9/2010, 8:41 am
Kuscu-Murat demiş ki:En iyisi herseyi kendin ögren, herseyi bil ama heryerde`de ben biliyom deme, kendinde kalsin, baktin senden acemi veya genc kardesler yardim istiyor, onlara el atarsin, eminimki hayir dualarinida alirsin o vakit, sözüm meclisten disari, milletin bildigi kiymetli oluyor, gözünün icine baka baka seni bile bile yanlis yönlendirirler, kendi cikarlari icin seni kandirirlar, ...
Saygilar
GERCEKTEN TEBRİKLER NİHAT YAPICI-BOLU
- MisafirMisafir
7/9/2010, 9:29 am
Evet murat abi haklısın bize sivaslar bursalar değil fenerbahçeler lazım istikrarlı olsun devamlı aynısını yapsın
- kırıkkaleli metin
Ad Soyad : metin şahin / metin.s@msn.com
Doğum Tarihi : 18/01/76
Forum Kayıt : 31/01/10
7/9/2010, 10:02 am
fener bahçe dedinde busene bi yavruma fenerbahçe ismini koydum şansı bol olsunuygar demiş ki:Evet murat abi haklısın bize sivaslar bursalar değil fenerbahçeler lazım istikrarlı olsun devamlı aynısını yapsın
- MisafirMisafir
7/9/2010, 10:03 am
Allah yolunu açık etsin...
- kırıkkaleli metin
Ad Soyad : metin şahin / metin.s@msn.com
Doğum Tarihi : 18/01/76
Forum Kayıt : 31/01/10
7/9/2010, 10:04 am
amin yolu iyi yol allah sapıttırmasın diyelimuygar demiş ki:Allah yolunu açık etsin...
7/9/2010, 3:30 pm
Birak Kayseriyi, her yer icin gerceli olan veya olabilen bir gercegi burda ifade ederek benim acimdan son sözü söylemek istiyorum, diyecegim sudur, affiniza siginarak diyorumki:
" Büyüklük ve iyilik kolay kolay bir araya gelmezmis !
" Büyüklük ve iyilik kolay kolay bir araya gelmezmis !
[center]Çogu zaman büyük olanlar iyi olmaz, iyi olanlar da büyük olmazmis !
Kusculukta BEN bunu ögrendim, malesef, keske ögrenmez olsaydim, ... "
SAYGILAR
Kusculukta BEN bunu ögrendim, malesef, keske ögrenmez olsaydim, ... "
SAYGILAR
[/center]
- eric
Ad Soyad : ali demir
Doğum Tarihi : 20/07/76
Forum Kayıt : 06/11/08
8/9/2010, 3:12 am
ustaliktan ziyede en onemli sey sans.
sansliysan bi damar tutturursun alir basini gider.
ustalik isine gelince kendim insaat ustasiyim kimi cirak var 1 senede kavriyor isi kimisi var 10 senede gecse ayni. bana gore kusu yoktan var eden ustadir hazir damar her yerde bulursun .
sansliysan bi damar tutturursun alir basini gider.
ustalik isine gelince kendim insaat ustasiyim kimi cirak var 1 senede kavriyor isi kimisi var 10 senede gecse ayni. bana gore kusu yoktan var eden ustadir hazir damar her yerde bulursun .
8/9/2010, 7:49 am
O halde usta diye birsey olmaz üstad, yoktan var etmek Allah`a mahsus bir olaydir, ben seni anladim, ama baska sekilde ifade edilirse daha iyi olur, lotto totto`ya benzer o ustalik olayi o halde, tesadüfe tesadüf denilmez ;) bizde
Saygilar
Saygilar
- eric
Ad Soyad : ali demir
Doğum Tarihi : 20/07/76
Forum Kayıt : 06/11/08
8/9/2010, 1:38 pm
yoktan var eden derken elindeki kotu kuslardan iyi biseyler cikarmak manasinda soledim.
8/9/2010, 3:24 pm
evet, anladigimi belirtmistim, insallah herkes aradigini bulur
5/3/2011, 3:35 pm
kalbinizi temiz tutun niyet guzel olsun
gerisi gelir kusu kendiniz icin besleyin yani merakci olun yeter
allah hepinize kolaylik versin.
slmlar ankarali seckin belcika.
gerisi gelir kusu kendiniz icin besleyin yani merakci olun yeter
allah hepinize kolaylik versin.
slmlar ankarali seckin belcika.
- Kırıkkaleli Haydar
Ad Soyad : Haydar Yılmaz
Doğum Tarihi : 27/05/79
Forum Kayıt : 26/10/10
5/3/2011, 9:57 pm
güvercin beslemekte her zaman bir iddaa vardır en yakın arkadaşın dahi olsa iddaa olmasa insanlar daha iyisini bulmak için ne kadar çaba gösterebilirki.buda bu işin zevki her çıkan yavruyu bir öncekinden daha iyi olacak inşallah diyerek yeni umutlarla uçurmuyormuyuz.
1 sayfadaki 2 sayfası • 1, 2