YENİ DÜNYANIN KUŞLARI
+13
huseyin sasmaz
tecnobar
hasanugurlu
gecityok
zahirbaba
4ultima
kerimikiz1953
Pigeons
esatdogan
kırıkkaleli metin
kuscu47
Forum Admin
mümin özbudak
17 posters
1 sayfadaki 2 sayfası • 1, 2
- mümin özbudak
Ad Soyad : mümin özbudak
Forum Kayıt : 10/11/09
YENİ DÜNYANIN KUŞLARI
18/11/2009, 2:48 pm
S.A.
MERHABA ARKADAŞLAR
YENİ NESİL KUŞ UÇURMADA NE NAM NEDE ŞAM KALDI. ŞÖYLEKİ KUŞUN GÜCÜNÜ ÖLÇME METODLARI VAR ŞİMDİ.
BEN FİŞEĞİ 150 M OLAN KUŞ SEYRETTİM. 28 TAKLAYLA. AMA SEFER SAYISI 4 ADET. BU KUŞU BESLESEM NE OLURKİ.
SAKARYADA BU SENE ORHANIN KUŞU UÇTU 92 PUAN ALDI.
KUŞ 60 SEFER YAPTI. 4 SAAT 56 DAKİKA UÇTU. 33 İÇERİDE 27 TERAS DIŞI. KUŞTA MANDA GİBİ CİĞER VAR. FİŞEKLERİ 12-18 M ARASI. KUŞU UÇURABİLMEK İÇİN EMEKLİ OLMAK LAZIM.
MERHABA ARKADAŞLAR
YENİ NESİL KUŞ UÇURMADA NE NAM NEDE ŞAM KALDI. ŞÖYLEKİ KUŞUN GÜCÜNÜ ÖLÇME METODLARI VAR ŞİMDİ.
BEN FİŞEĞİ 150 M OLAN KUŞ SEYRETTİM. 28 TAKLAYLA. AMA SEFER SAYISI 4 ADET. BU KUŞU BESLESEM NE OLURKİ.
SAKARYADA BU SENE ORHANIN KUŞU UÇTU 92 PUAN ALDI.
KUŞ 60 SEFER YAPTI. 4 SAAT 56 DAKİKA UÇTU. 33 İÇERİDE 27 TERAS DIŞI. KUŞTA MANDA GİBİ CİĞER VAR. FİŞEKLERİ 12-18 M ARASI. KUŞU UÇURABİLMEK İÇİN EMEKLİ OLMAK LAZIM.
Geri: YENİ DÜNYANIN KUŞLARI
18/11/2009, 3:50 pm
bu arkadaşları siteye katabilirseniz seviniriz kuşlarıyla ilgi iyi kuşla ilgili paylaşımlarınız bekliyoruz sakaryaya sevgiler saygılar
- MisafirMisafir
8/2/2010, 1:41 pm
Aynen bazı kuşlar var gerçekten denense efsaneler çıkabilir altından ama insanı asker ediyor saatlerce konmuyor.bidaha uçurasım gelmiyor sonra...
- kuscu47
Ad Soyad : nihat-47
Doğum Tarihi : 01/01/68
Forum Kayıt : 04/11/09
21/2/2010, 4:14 pm
arkadaşlar,saat uçan kuştan şaşma istenilen performansı gösteriyorsa.ondan iyi yavru alırsın bizim burda kuşlarımz genellikle havada 4,5 saat uçar ve iyi faliyet yaparlar,bundan dolayıdırki burda kuşlar için eskiden beri kullanılan tabirimiz var taklacı kuş zenginin çerezidir diye,o ozellikteki kuşu ya işinin patronu yada emekli olan uçurabilir,ama havada fazla kalan kuştan şaşmayın o kuşa havada az kalan saglam bi dişiyle eşleştirirseniz yavrularından randıman alırsınız tabi bu benim göruşum
- kırıkkaleli metin
Ad Soyad : metin şahin / metin.s@msn.com
Doğum Tarihi : 18/01/76
Forum Kayıt : 31/01/10
22/2/2010, 3:51 pm
TABİKİ KUŞTA DİRAYET ÇOK ÖNEMLİ HAVADA KALMASI LAZIM. BURDA İŞ SEYİSE DÜŞER
- esatdogan
Ad Soyad : esatdogan
Forum Kayıt : 14/12/08
22/2/2010, 7:27 pm
havada çok kalan kuşlar çok fazla kanat salladıkları için kanat kasları gelişir ve oyuna girdiği zaman daha kuvvetli oynarlar.bunun için kuş ne kadar çok havada kalıp kanat sallarsa yapacağı oyun için daha iyi olur.eğer kanatları zayıf ise 20 m gideceği yere 10 metrede kesilir. bu benim kendi deneyimim farklı düşünen arkadaşlar da olabilir.
saygılarımla
saygılarımla
- MisafirMisafir
26/2/2010, 11:28 am
Evet kuşun çok uçması bi özür eksiklik değildir ama uçuran arkadaslar için eziyet olabiliyor.bu yüzden elimizde varsa da uçurmamayı tercih ediyoruz
- Pigeons
Ad Soyad : Aziz KURKUTAN
Doğum Tarihi : 09/01/89
Forum Kayıt : 01/02/10
4/3/2010, 8:40 pm
Haklısınız Arkadaşlar Cok Ucan Kuslar Genelde Vakit Olmadığı İçin Makaslanıp Damızlığa Ayırılıyorlar. Bendede Bir Dişi Dumanlı Var Hayvan Hiç Usanmadan 4 - 4.5 Saat Uçuyordu. Vaktim Olmadığı İçin Makasda Şuan Yatıyor. Esat Doğan Kardeşimede Katılıyorum Selamlar.
- kerimikiz1953
Ad Soyad : kerim ikiz
Doğum Tarihi : 01/01/53
Forum Kayıt : 30/08/08
4/3/2010, 9:08 pm
çok güzel oyun yapan kuş herzaman övülür ama kuşun çok uçması önemli deiğil az uçsun ama oyununu tam yapsın uçup yere yapıştığı vakit tabantaklasını vurup gidecek birde son taklayı vuması lazım dır o kuş benim nazarımda 10 numara kuştur derseniz kimde var her kuşçunun saklısında mutlaka bir şampiyonu vardır allah her kuşçuya en iyisini uçurmak nasip etsin saygılar kerim ikiz 1953 ist
- 4ultima
Ad Soyad : poyraz
Forum Kayıt : 16/02/10
6/3/2010, 1:21 pm
alayınız sallamış ya video ekleyin görek bende ki bozlak 47 sefer yapio 1 m ye kadar alcalıo 22 24 m arası asılıyor 2 yaşında varsa ucuracak beni bulsu karşıma
- MisafirMisafir
6/3/2010, 1:24 pm
Poyraz sende çok sert esmişin uzaktan gelion herhalde baya hızlısın yavaş burda dağ taş çok çakılmayasın...
- 4ultima
6/3/2010, 1:26 pm
her türlü eseriz biz masa kuşu beslemioz ucuracak varsa gelsin diom özel mesaj atsin
- zahirbaba
Ad Soyad : zahir önen
6/3/2010, 2:04 pm
senin dediğin oyunu benim şebaplar yapıo efsanen varsa ınu anlat[center]4ultima demiş ki:her türlü eseriz biz masa kuşu beslemioz ucuracak varsa gelsin diom özel mesaj atsin
- 4ultima
6/3/2010, 3:01 pm
zahirbaba demiş ki:senin dediğin oyunu benim şebaplar yapıo efsanen varsa ınu anlat[center]4ultima demiş ki:her türlü eseriz biz masa kuşu beslemioz ucuracak varsa gelsin diom özel mesaj atsin
Herkez Anlatmiş ben anlatmak istemiom gelin uçuralım diyorum.. Şebablarını uçur izleyek her geldiğinde aynısını yapiyorsa istediğin parayı veririm ama bence sallıyor gibisin
- gecityok
Ad Soyad : erkan KUMAK
Doğum Tarihi : 12/11/77
Forum Kayıt : 02/10/08
6/3/2010, 4:37 pm
walla kuş dediğin uçucak ben severin saatlerce uçup 10 numara oyun yapanı sabah okula giderken atardım erkek mavimi öğlen gelir 2 ye 3 kadar uğraşırdım zevkliydi tabi ama her gün atmazdım çünki 8 9 saat uçduğuda olurdu 3 5 günde bir atardım yani ben o maviyi uçuralı 20 sene oluyor daha görmedim 8 9 saatini kendim uçurdum geçen sene bir sivas mavi 4 saat 47 dakika uçdu karanlıkda ışıkla imdirdim sabah atmadım kuşu onun için bu iş artık eskisi gibi değil arkadaslar beklemde zor ucurmak için zaman ayarlamakda zor
- zahirbaba
6/3/2010, 10:49 pm
herhalde sallıyom şebaplarımın çoğu damın kenarına gelse assagı düşse kediye yem olacak.ama kendi yavrularımı uçuruyom oynuyolar ama kalite bir oyunlu gibi değil tabii.Benim kızdığım masa kuşuna laf etmen çünkü türkiyede kuşçuluğu geliştiren masa kuşlarıdır. Eskiden kimse salmonella bilmezdi hijyen bilmezdi kuş nekadar sıçsa altı sıcakolur denip temizlenmezdi aşı bilinmezdi....4ultima demiş ki:zahirbaba demiş ki:senin dediğin oyunu benim şebaplar yapıo efsanen varsa ınu anlat[center]4ultima demiş ki:her türlü eseriz biz masa kuşu beslemioz ucuracak varsa gelsin diom özel mesaj atsin
Herkez Anlatmiş ben anlatmak istemiom gelin uçuralım diyorum.. Şebablarını uçur izleyek her geldiğinde aynısını yapiyorsa istediğin parayı veririm ama bence sallıyor gibisin
4 senedir iyi oyunlu arıyom yok piyasada benim istediğim zevki verecek kuş.
- zahirbaba
6/3/2010, 10:53 pm
çok uçan kuşu ben bedava çocuklara verdim tam net 3 gün inmesdi dier kuşları kaldırınca iner aralarına uçardı kuşlar indiğinde yine yukselirdigecityok demiş ki:walla kuş dediğin uçucak ben severin saatlerce uçup 10 numara oyun yapanı sabah okula giderken atardım erkek mavimi öğlen gelir 2 ye 3 kadar uğraşırdım zevkliydi tabi ama her gün atmazdım çünki 8 9 saat uçduğuda olurdu 3 5 günde bir atardım yani ben o maviyi uçuralı 20 sene oluyor daha görmedim 8 9 saatini kendim uçurdum geçen sene bir sivas mavi 4 saat 47 dakika uçdu karanlıkda ışıkla imdirdim sabah atmadım kuşu onun için bu iş artık eskisi gibi değil arkadaslar beklemde zor ucurmak için zaman ayarlamakda zor
- MisafirMisafir
7/3/2010, 10:45 am
3 gün uçan kuşu da ilk defa duydum kardeşim hani 3 gün damda beklerde uçanı görmedim
- 4ultima
7/3/2010, 9:25 pm
o adamın şababları uçuyordur ahhaha :D
- zahirbaba
7/3/2010, 11:42 pm
bende inanmamıştım başta bir yerlere konuyor sandım sonra mahallenin çocuklarını diktim peşine sabah tan aksamakadar takip ettiler kuşu ole inandımuygar demiş ki:3 gün uçan kuşu da ilk defa duydum kardeşim hani 3 gün damda beklerde uçanı görmedim
- MisafirMisafir
8/3/2010, 12:01 pm
7- 8 saat uçan olurda gece de uçuyorsa bilemem bende de var bi erkek sabah kaldırırım geceye kalır hep ama aksam oldu mu ewe gelir konar...
- hasanugurlu
Ad Soyad : hasan u
Forum Kayıt : 16/11/09
25/3/2010, 11:02 pm
mümin usta anlattıklarına valla imrendim ben de durum biraz farklı kuşları zorluyayım dama inmesin diye bir o tarafa bir bu tarafa koşmaktan benim ciğerler açıldı
4ultima kardeş hani mümin justanın anlattığı kuşta manda gibi ciğer var senin anlattığın kuşta f 16 motoru olması lazım senin dediğin gibi ne yazıkki avcılık ta da kuşçulukta da abartı çoktur sendeki kuş seni türkiyeye tanıtması lazım ben zahir kardeşin kümesini en iyi bilenlerdenim emin ol onun çoluğa çocuğa dağıttığı kuşlar bir çoğumuzun kümesinde yoktur neden dağıttığına gelince kümesi şebaba çevirdi ve şebaplar da oynuyo buna inanabilirsin senin beklediğin gibi sıfıra yatmasını beklemek zaten saçmalık o cüssedeki kuşlerdan zaten o tarz oyun çıksa paha biçilemez
4ultima kardeş hani mümin justanın anlattığı kuşta manda gibi ciğer var senin anlattığın kuşta f 16 motoru olması lazım senin dediğin gibi ne yazıkki avcılık ta da kuşçulukta da abartı çoktur sendeki kuş seni türkiyeye tanıtması lazım ben zahir kardeşin kümesini en iyi bilenlerdenim emin ol onun çoluğa çocuğa dağıttığı kuşlar bir çoğumuzun kümesinde yoktur neden dağıttığına gelince kümesi şebaba çevirdi ve şebaplar da oynuyo buna inanabilirsin senin beklediğin gibi sıfıra yatmasını beklemek zaten saçmalık o cüssedeki kuşlerdan zaten o tarz oyun çıksa paha biçilemez
26/3/2010, 7:14 am
şuanda izmirde sitede idris kurtay isimli üyemizin dumanlı yawru kızması mardinden gelmiş sabah saldıgınızda akşama kadar konmadan kuş çok alçak uçuyor ve gece havada kalıyor konuyor konmuyor belli degil ertesi gün öğlen 2-3 gibi artık düşüyor iniyor
- MisafirMisafir
26/3/2010, 12:50 pm
Bende anlatıyım artık bi kuşumuzu ne yazık ki bu hafta rüzgarda kaldırmış arkadaşımız konmamış kayıp şuanda...
bi yabani (gök ) erkeğimiz var 3 yaşında 1 metre kadar yaklaşıyordu fişeği 15 - 20 metre arası, 3- 6 takla, en son uçtuğunda 23 sefer yaptı kondu.zaten son zamanlarında konamamaya başlamıştı normalde 1 -2 saat uçan hayvan 3 saat uçmaya başlamıştı.Sonuçta bunuda kaybettik bu yaz 20 tane böyle kuş kayboldu anlatacağım yeni nesil kuşlarda kafa problemi var kuşun altında da 10 günlük yavru var bırakıp gidiyor hayvan.Kayboldu mu hemen bi korkuya kapılıyor kendilerini bi kümese atıyorlar evi aramak çatılarda yatmak günlerce aç gezmek yok artık eski kuşları bundanda arıyoruz...
bi yabani (gök ) erkeğimiz var 3 yaşında 1 metre kadar yaklaşıyordu fişeği 15 - 20 metre arası, 3- 6 takla, en son uçtuğunda 23 sefer yaptı kondu.zaten son zamanlarında konamamaya başlamıştı normalde 1 -2 saat uçan hayvan 3 saat uçmaya başlamıştı.Sonuçta bunuda kaybettik bu yaz 20 tane böyle kuş kayboldu anlatacağım yeni nesil kuşlarda kafa problemi var kuşun altında da 10 günlük yavru var bırakıp gidiyor hayvan.Kayboldu mu hemen bi korkuya kapılıyor kendilerini bi kümese atıyorlar evi aramak çatılarda yatmak günlerce aç gezmek yok artık eski kuşları bundanda arıyoruz...
- tecnobar
Ad Soyad : Barış İLBAKAN
Forum Kayıt : 12/03/10
26/3/2010, 1:15 pm
Uygar valla sana katılıyorum daha yeni kuşlarım kayboldu altlarında 2 haftalık yavruları bırakıp kayboldular.Evde kendim şırıngayla besliyorum
- huseyin sasmaz
Ad Soyad : huseyın sasmaz
Doğum Tarihi : 07/12/70
Forum Kayıt : 04/02/10
26/3/2010, 5:50 pm
BENİM ZAMANIM VAR ARKADAŞLAR KİMDE İYİ OYUN KUŞU VARSA TALİBİM VE MERAKLISIYIM
- zileli murat
Ad Soyad : murat şadol
Forum Kayıt : 15/02/10
26/3/2010, 10:13 pm
huseyin sasmaz ben tokat zileden murat paşada güzel kuşlar var ben seyrettim aldım görmenı isterim çorumlu paşa iyi kuş uçuruyor
- zileli murat
26/3/2010, 10:21 pm
huseyin sasmaz ben tokat zileden murat paşada güzel kuşlar var ben seyrettim aldım görmenı isterim çorumlu paşa iyi kuş uçuruyor sayın arkaşım
- zileli murat
26/3/2010, 10:23 pm
huseyin sasmaz ben tokat zileden murat paşada güzel kuşlar var ben seyrettim aldım görmenı isterim çorumlu paşa iyi kuş uçuruyor sayın arkaşım
1 sayfadaki 2 sayfası • 1, 2