GÜRCÜ KIZI
+8
alpc
capslock967
Hasan OLGUN
kolez mesut
kemocan
samir
yavuzduman
Forum Admin
12 posters
GÜRCÜ KIZI
25/11/2009, 11:33 am
GÜRCÜ KIZI
Yetiştirici Oktay Topcu
Yetiştirici Oktay Topcu
- yavuzduman
Ad Soyad : yavuz duman
Doğum Tarihi : 10/04/66
Forum Kayıt : 30/10/09
Geri: GÜRCÜ KIZI
27/11/2009, 2:11 pm
gürcü kızı tam bir prenses.
3/1/2010, 3:11 pm
şebab olarak güel kuş ama sırttanda çekseydınız keşke resmını .hayırlara vesıle olsun .samirercument.mardın.midyat
- kemocan
Ad Soyad : kemalettin kalaycıklıoğlu
Forum Kayıt : 08/01/10
13/1/2010, 1:05 pm
bizim yerli mankenler bu şebapları görse bir daha podyuma çıkmaya utanırlar mı acaba
- kolez mesut
Doğum Tarihi : 02/11/69
Forum Kayıt : 17/08/09
24/1/2010, 8:56 pm
miski böyle olur
- Hasan OLGUN
Ad Soyad : Hasan Olgun
Doğum Tarihi : 24/01/73
Forum Kayıt : 05/01/09
25/1/2010, 6:08 pm
Kuş guzel. keşke bende olsa. Seve seve beslerım. 1. ligi için de tebrıkler..
Ancak..
1-Miski de elif olur mu olmaz mı? Bu kusun gagasında elif var gorunuyor. Bunu sadece olması gerekenı ogrenmek ıcın soruyorum. şayet olursa bız de ona gore besleyelım.
2- Belki foto yanıltıyor olabılır 1. ve 2. fotolarda kulak ustu gri degıl mi?
Ancak..
1-Miski de elif olur mu olmaz mı? Bu kusun gagasında elif var gorunuyor. Bunu sadece olması gerekenı ogrenmek ıcın soruyorum. şayet olursa bız de ona gore besleyelım.
2- Belki foto yanıltıyor olabılır 1. ve 2. fotolarda kulak ustu gri degıl mi?
- capslock967
Ad Soyad : murat sivas
Doğum Tarihi : 27/01/67
Forum Kayıt : 29/11/08
25/1/2010, 6:34 pm
alp bey bu gaga bence pek anlamama rağmen yeni şebaba heves etmeme rağmen bir çok miskinin gagasından daha beyaz daha güzel.yanlız kulaktaki griliği anlıyabilmiş değilim. bence kafada boyunda komple grilik olsa daha kolay anlıyacağım ama kulak boşluğunu gösterdiğinden oradaki bölge gri gibi gözüküyor gibi geldi bana bence bunu anlamak için tüyünü tamamlamış orası gri olarak gözükmeyen bir miskinin kulak bölgesinden üç bey tüy çekip oranın grileşip grileşmediğini test edebiliriz.bana göre kulak bölgesinde tüy dökmede olabilir kuşun cinside olabilir orası kulak deliğindeki tüy yapısından dolayı gri gözüküyor. kulaktaki grilik konusunda sizin fikriniz nedir
26/1/2010, 9:27 am
Murat bey ismimi kullanmışsın fakat herhalde başka alp var. Ben bursadan / alp. Ben bu kuşa yorum yapamam. Gördüğüm en güzel ve dereceyi hakketen bir kuş gibi... fotoraflardan öyle hissediyorum. Bu kuşun gagasında elifte olsa hafif kararmada olsa benim felsefemde ben beslerim. bu renk tonajında gaga ucunda esmerlik atması doğaldır. Keski tüm miskiler bu kombinasyonu sağlasalarda gaga varsın biraz daha koyu olsun.
Kulaktaki griliğe gelelim. Hakketen bazı kuşlarda böyle birşey var. Fakat bu kuş fevkalede bir kombinasyonu oturtmuş bir kuş. Bu kuşa saatlerce sıkılmadan bakabilirsin. Kürenk kuşta kolona 5 puan veriliyorsa, bu griliği bir insanın ağzına bile almaması gerekir. yada adil puanlamada bu işede bir puan konulacak. eldeki kuşları bozdurmayacak şekilde verilecek.
Son sözüm, oktay abiye böyle bir kuşu yetiştirdiği için teşekkür ederim.
Kulaktaki griliğe gelelim. Hakketen bazı kuşlarda böyle birşey var. Fakat bu kuş fevkalede bir kombinasyonu oturtmuş bir kuş. Bu kuşa saatlerce sıkılmadan bakabilirsin. Kürenk kuşta kolona 5 puan veriliyorsa, bu griliği bir insanın ağzına bile almaması gerekir. yada adil puanlamada bu işede bir puan konulacak. eldeki kuşları bozdurmayacak şekilde verilecek.
Son sözüm, oktay abiye böyle bir kuşu yetiştirdiği için teşekkür ederim.
- capslock967
Ad Soyad : murat sivas
Doğum Tarihi : 27/01/67
Forum Kayıt : 29/11/08
26/1/2010, 3:33 pm
alp bey özür dilerim efeyi okuyunca yazdım alttaki hasan hocamı okumamışım kusura bakmayın ama yinede fikrinizi almış olduk.kulaktaki grilik sizce hakikaten grimi yoksa tüylerin seyrekliğinden boşluğumu daha belli oluyor.dediğim gibi orası krem olan bir kuşun tüyleri biraz seyreltilse acaba aynı sonuç oluyormudur.benim bu konuda çok ilgimi çekiyor diğer katılımcı arkadaşlardanda bu konu hakkında katkı bekliyorum.en azından konuları birer birerde olsa sonuca bağlasak daha iyi olur diye düşünüyorum.mesela diğer sayfada dedikleri gibi şebab kuşun gözü kırmızı olmaz gibi şu griliğide halledebilsek renkten dolayım kulak bölgesindeki tüylerin seyrek olmasından dolayımı.alp bey sizden yine isimden dolayıda özür diliyorum kusura bakmayın dikkatsizliğime denk gelmiş.ayvalıktan sevgiler
- türker saygılı
Ad Soyad : türker saygılı
Doğum Tarihi : 07/03/69
Forum Kayıt : 14/02/09
30/1/2010, 2:59 pm
capslock967 demiş ki:alp bey bu gaga bence pek anlamama rağmen yeni şebaba heves etmeme rağmen bir çok miskinin gagasından daha beyaz daha güzel.yanlız kulaktaki griliği anlıyabilmiş değilim. bence kafada boyunda komple grilik olsa daha kolay anlıyacağım ama kulak boşluğunu gösterdiğinden oradaki bölge gri gibi gözüküyor gibi geldi bana bence bunu anlamak için tüyünü tamamlamış orası gri olarak gözükmeyen bir miskinin kulak bölgesinden üç bey tüy çekip oranın grileşip grileşmediğini test edebiliriz.bana göre kulak bölgesinde tüy dökmede olabilir kuşun cinside olabilir orası kulak deliğindeki tüy yapısından dolayı gri gözüküyor. kulaktaki grilik konusunda sizin fikriniz nedir
Murat beye katılıyorum.......kuşun vücudundaki en ince tüy yapısının olduğu yer kulaktır....ayrıca kulak tüyleri öyle kat kat olmayıp,tek sıra gibidir,altı boştur...kulağın içinde de lamba yanmadığına göre gölgede gri görünmesi normaldir...selamlar
11/10/2010, 5:55 pm
S.a arkadaslar miskide beyaz yani sedef gibi gaga olmaz miskinın elifi olur ve dogaldir ayrica bu kusun renk tonajı geregi gagada o kadar elif cok dogal 0 hata bir miski en azindan yarismaya bile giremeyecek olan o namli miski lerin hepsinin üstünden 10 defa atlar anlayan anlar o namli miskileri saygılarımla
fatih ÖZDAMAR.
fatih ÖZDAMAR.
- türker saygılı
Ad Soyad : türker saygılı
Doğum Tarihi : 07/03/69
Forum Kayıt : 14/02/09
1/5/2012, 7:56 am
fatihozdamar demiş ki:S.a arkadaslar miskide beyaz yani sedef gibi gaga olmaz miskinın elifi olur ve dogaldir ayrica bu kusun renk tonajı geregi gagada o kadar elif cok dogal 0 hata bir miski en azindan yarismaya bile giremeyecek olan o namli miski lerin hepsinin üstünden 10 defa atlar anlayan anlar o namli miskileri saygılarımla
fatih ÖZDAMAR.
Ağzına sağlık Fatih kardeşim,enseli olmasına rağmen Türki yedeki en iyi birkaç dişiden biridir,sadece bizim görüşümüz değildir bu arkadaşlar,çok iyide damızlıktır,özellikle pul rengi süperdir....
- Dadas_Atilla
Ad Soyad : Atilla Karaoglu
Forum Kayıt : 30/11/08
1/5/2012, 7:21 pm
selamlar kuşun pulu güzel + gözü + ağzı vede kurumuda güzel saygılar.
- NOSTALJİ
Ad Soyad : NOSTALJİ
Forum Kayıt : 29/01/12
26/9/2012, 5:25 am
allah sahibine bağışlasın..maaşallah