BİROL SEZER (KANADA)
+12
ronya
kuzgun
Samsunlu55
kerimikiz1953
Dr. Sedat
eric
deli_fisek03
Forum Admin
zirvede
ANKARALI AYHAN
bekir79
Deli Asker
16 posters
1 sayfadaki 2 sayfası • 1, 2
- Deli Asker
Ad Soyad : Tuhran Sezer
Doğum Tarihi : 29/09/86
Forum Kayıt : 05/12/09
BİROL SEZER (KANADA)
14/12/2009, 12:20 am
- bekir79
Ad Soyad : B.Ç
Doğum Tarihi : 24/03/79
Forum Kayıt : 11/07/08
Geri: BİROL SEZER (KANADA)
14/12/2009, 8:51 am
s.a. tüyünce hayrını gör. saglıklı kümesler. maşaallah
- Deli Asker
15/12/2009, 12:27 am
a.s sagolasin abi, elimizden geldigi kadar buralarda güvercin sevgisini yasatmaya çalisiyoruz...
- ANKARALI AYHAN
Ad Soyad : AYHAN
Doğum Tarihi : 29/07/69
Forum Kayıt : 18/12/08
15/12/2009, 5:54 pm
s.a turhan bey merhaba hoş geldiniz aramıza çok güzel kuşlar var.maşallah deyelim nazar deymesin tülenizde güzelmiş güzel bir buluş olmuş kovadan tülek bende yapyım kümese teşekürler.
- Deli Asker
15/12/2009, 10:45 pm
Hosbulduk abe, gerçekten bu forumu begendim baya büyük hemde aktif, evet tüleleri öyle yapmak aklima geldi, plastik yogurt veya peynir kovalarindan gerektigi büyüklükte ikiye kestim, güzel uydu hemde temizlerkende daha kolay oluyor...
- zirvede
Ad Soyad : basri güner
Forum Kayıt : 11/12/09
18/12/2009, 4:28 pm
mahaşallah abi güzel kuşlar bu arada foruma hoşgeldiniiz
:D
:D
23/12/2009, 4:29 pm
Maşalah ta kanadaya kadar türk kuşlarımızı götürmüşsünüz bereketli olsun
- Deli Asker
23/12/2009, 11:47 pm
Sagol tsk ederim admin, sagolsunlar harbiden güvercin sever abilerimiz bir sekilde getirmeyi basarmislar:)
- deli_fisek03
Ad Soyad : salih anbanazli
Forum Kayıt : 06/07/08
2/1/2010, 4:12 pm
emeyinize saglik allah tuyunce yavru nasip eylesin
- Deli Asker
2/1/2010, 5:17 pm
Eyvallah Deli_Fisek03!
- eric
Ad Soyad : ali demir
Doğum Tarihi : 20/07/76
Forum Kayıt : 06/11/08
23/1/2010, 5:35 am
turhan mesajini aldim,evet bende baska biyere ozel mesaj gonderemiyorum, o yuzden site yoneticisine sana burdan mesaj attigim gibi onada bi yerden mesaj gonderdim bakalim ne olcak belki duzeltirler.gorusmek uzere.
- eric
23/1/2010, 5:36 am
ha bu arada sana kuslarin nerden geldigini sormustum,hepsi sedatin kuslarindanmi degilmi onu ogrenmek istemistim.
- Deli Asker
23/1/2010, 6:09 pm
benim kuslar hep sedat abiden gelme, oda baya bi deyisik yerlenden toplamis, kuslar ayri sehirlerden ülkelerden, mesela eskisehir, mardin, urfa, ankara, çorum... çogu avrupa üzerinden gelme mesela bende almanyadan gelme bir sabuni vardi, yanlistik oloraka bana gelmis, sabuni aynakuyruk ayni damar sendede var galiba... bende yumurta getirmeyi düsûnüyorum çünkü benim memlekettede güzel kuslar, ya bi kuluçka lazim yada zamanlamam çok iyi olmasi lazim:)
- eric
28/1/2010, 3:31 am
SELAM TURHAN,
YUMURTA BENDE GETIRDIM AMA ELIMDE ES KUS YOKTU ANCAK 2 CIFTIN ALTINA KOYDUM AMA CIKMADI. DIGER 11 YMURTADA BEKLEDI SONRA KOYDUM ALTARINA AMA CIKMADI. SADECE 1 YUMURTA CIKTI ODA ZATEN 14 GUN LUK ANACLARI YATMISTI, YANI ANLICAN YUMURTA 3 GUN SONRA CIKTI IYI DENK GELDI BENIM OBUR KULUCGADAKI 1 CIFT YUMURTA CIKACAKTI ZATEN. AMA YAVRU 16 GUNLUKTU IYIDI SAGLIKLIYDI ARTIK YURUMEYE BASLAMISTI. HERALDE GECE SOGUK OLDU DONDU OLDU. COK UZULDUM AMA ELDEN NE GELIR. YUMURTA GETIR AMA SAGLAM BI YERE KOY ZEDELENMESIN. ILLAKI CIKAN OLUR. AMA GETIRDIGIN ZAMAN YUMUTADA KUSLARIN OLURSA IYI OLUR. BEN BURDA 2 AY YUMURTAYI SAKLADIM SONRA ALTLARINA SURDUM CIKTI VALLA. YANI ILLAKI CIKAR AMA YA HIC USTUNE YATILMAMIS YUMURTA OLSUN YADA 14-15 GUN YATILMIS YUMURTA OLSUN KESIN CIKAR.
YUMURTA BENDE GETIRDIM AMA ELIMDE ES KUS YOKTU ANCAK 2 CIFTIN ALTINA KOYDUM AMA CIKMADI. DIGER 11 YMURTADA BEKLEDI SONRA KOYDUM ALTARINA AMA CIKMADI. SADECE 1 YUMURTA CIKTI ODA ZATEN 14 GUN LUK ANACLARI YATMISTI, YANI ANLICAN YUMURTA 3 GUN SONRA CIKTI IYI DENK GELDI BENIM OBUR KULUCGADAKI 1 CIFT YUMURTA CIKACAKTI ZATEN. AMA YAVRU 16 GUNLUKTU IYIDI SAGLIKLIYDI ARTIK YURUMEYE BASLAMISTI. HERALDE GECE SOGUK OLDU DONDU OLDU. COK UZULDUM AMA ELDEN NE GELIR. YUMURTA GETIR AMA SAGLAM BI YERE KOY ZEDELENMESIN. ILLAKI CIKAN OLUR. AMA GETIRDIGIN ZAMAN YUMUTADA KUSLARIN OLURSA IYI OLUR. BEN BURDA 2 AY YUMURTAYI SAKLADIM SONRA ALTLARINA SURDUM CIKTI VALLA. YANI ILLAKI CIKAR AMA YA HIC USTUNE YATILMAMIS YUMURTA OLSUN YADA 14-15 GUN YATILMIS YUMURTA OLSUN KESIN CIKAR.
- Deli Asker
28/1/2010, 11:24 pm
A.slm, Umut var diyon yani:) ya elimdeki kuslarda güzel ama bizim oranin kuslarindanda olsun istedim, iyi kusculardan yumurta toplarim gidince, ben 2, 4 tane düsünüyordum sen 11tanemi getirdim:) onlari iyi saklamak lazim ben kinder yumurtalari varya cocuklar için cikolota o ufak kaplari var ona pamukla iyi olur kimildamaz, elimden geldigi kadar fazla getirmeye calisirim, ya 2 ay bekletipte yumurta cikardinsa iyi, ben yumurta bozulur saniyodum maximum 1 hafta icinde o zaman hic yatmamis olacak, kesin bi denerim nasipte varsa olur, sen nasil getirdin abi? bu arada gecen sormustumya yumurtada kuslarim var diye, simdi 2tanesi yumurtada yatiyo biraktim onlari çikipta büyüyüm diyene kadar dörtüncü aya 2 aylik olurlar zaten uçma zamani gelir bide havalar isimaya baslar ucurabilirim, fazla zorluk çekmem galiba, senin kuslar nasil?
- eric
29/1/2010, 3:58 am
bak saglam bi kap ayarla, ustune bastinmi kirilmiyacak ezilmeyecek sekilde olsun. pamuk al kalinca kabin altina koy pamugu elinle parcala birbirinden ayrilsin ki dibine iyi yayilsin yumusak olsun diye. sonra her yumurtayi tek tek kucuk pamuk parcalarina sar, en sonda yine kalinca pamugu kabin ust kismina koy guzelce yerlestir bosluk olmasin,kabinda kapagini kapat. valizin icine at hic bisey olmaz. benim hanim ole getirdi ama gelen kaplar iyi degildi. yumurtalar zarar gormustu. yumurtayi serin bi yerde sivri ucu asagi gelecek sekilde saklarsan bisey olmuyo. ben bodruma koydum ole bisey olmadi. 2 ay sonrada bi deniyim dedim ayna kuyruk bi sabuni aldim diger yumurtada kirildi yuvada kuslar kavga ederken.yeni ucurdugum bir yavru kaybettim ama kelebek cinsi ise yaramaz zaten. 5 tane yavru var uc tanesi yazin sonunda cikmisti tuye girdiler en son aldigim 2 yavruda hep beraber ucuruyorum bel kiriyolar sokmeye calisiyorum 5 yawrum var. ama son 2 yavrudan umutluyum bakalim gorcez. 4 tane daha yumurta aldim yeni 1 haftalik falan onlardanda umutluyum bu sefer daha iyi yavrular alcagimi dusunuyorum esleri degistirdim cunku. kismet bekleyip gorcez.
- eric
29/1/2010, 4:00 am
cok yumurta getir bir iki taneyle olmaz hepsi cikar diye bisey yok. ben 15 tane getirdim ama ayarlaman iyi olcak burda yumurtada kuslarin olcak.
- Deli Asker
30/1/2010, 12:52 am
Evet anladim, bide onu iyi saklamak lazim bazen bavullari açiyorlar, artiik biseyler düsünmek lazim:)
- Dr. Sedat
Ad Soyad : Sedat Yardimci
Forum Kayıt : 05/02/10
10/3/2010, 5:32 am
selam birol
su yabaniye benzeyen cirkin renkteki kuslarini bi ucur bu sezonda gorelim:) cok merak ediyorum nasil olacaklar.
burda havalar duzelmeye basladi, orda nasil? kar kalkmak uzere ben bu sene erken basliycam hayirlisi ile.
yavrular nasil oldu buyudumu?
hadi konusuruz gene kendine iyi bak
su yabaniye benzeyen cirkin renkteki kuslarini bi ucur bu sezonda gorelim:) cok merak ediyorum nasil olacaklar.
burda havalar duzelmeye basladi, orda nasil? kar kalkmak uzere ben bu sene erken basliycam hayirlisi ile.
yavrular nasil oldu buyudumu?
hadi konusuruz gene kendine iyi bak
- kerimikiz1953
Ad Soyad : kerim ikiz
Doğum Tarihi : 01/01/53
Forum Kayıt : 30/08/08
10/3/2010, 6:25 am
kanadadaki kuşçu arkadaşlara hayırlı günler dilerim kuşlarına gelince kuşların oyun kuşudur hayırlısınla iyi günlerde besle saygılar
kerim ikiz ist 1953
kerim ikiz ist 1953
- Samsunlu55
Ad Soyad : Samsun lu Eyüp
Doğum Tarihi : 07/04/77
Forum Kayıt : 16/08/08
10/3/2010, 1:54 pm
slm tuhran kardes
kanada da taklaci helal olsun , allah saglikli kümesler nasip etsin.
bide su yabaniye benzeyen cirkin renkdeki kuslarini da cok begendim
kanada da taklaci helal olsun , allah saglikli kümesler nasip etsin.
bide su yabaniye benzeyen cirkin renkdeki kuslarini da cok begendim
- Deli Asker
10/3/2010, 4:05 pm
Aslm, Eyüp kardes tesekür edrim aynen allah sanada saglikli kümesler nasip etsin, o yabaniye benziyen kuslarda renge bakmiyacaksin oyunlarina bakacaksin. Allah nasip ederse bu sezon videolerini çekip paylasacagim...
- kuzgun
Ad Soyad : nurettin
Forum Kayıt : 18/12/09
11/3/2010, 9:12 pm
Götüreceğin yumurtaların üzerine hiç yatılmamış olması gerekiyor bunu sağladıktan sonra pamukla taşıma fikri bencede çok uygun,bunuda başaracağını umuyorum benim senin için düşündüğüm fikir,gittinde yumurtaları nasıl çekeceğin konusunda.Öncelikle gelmeden dişileri ve erkekleri ayırıyorsun ayrı duran kuşları Kanada,ya dönmeden 4-5 gün önce eşleştiriyorsun bunu kuştan anlamayan birileri bile yapsa sorun olmaz yumurta çekeceğin için kimin kimle çiftleştiği o kadar önemli olmaz.Yani Kanada da bu işi yapacak biri olmalı yalnızca aralarındaki teli kaldıracak bu şekilde yaparsan %90 başarı şansı tanıyorum.Umarım istediğin kuşlara kavuşursun.
- Deli Asker
11/3/2010, 9:44 pm
Tsk ederim Nurettin kardes, bende aynen öyle düsündüm iste izinden gelmeden bir, bir bucuk hafta önce kuslari eslestirmek lazim. Bide söyle bir olay var Ali abi yumurtalar ya hic yatilmamis yada 2haftalik falan olabilir dedi.. Simdi burda bir sorum olacak, diyelimki ben trden gelmeden 3gün önce burdaki kus yumurtladi ve o getirdigim yumurta 2haftalik yatilmis, 3,4 gün sonra çikacak... O zaman burdaki kus 6gûn yatmis ve cüceler cikmis olacak.. O zaman bakacak kus kursaginda daha süt üretmemis olur aceba bundan dolayi bir problem çikarmi? Demek istedigim bir kus yavru bakmaya hazir degilse, biliyoruzki yavrular çikmadan bir kaç gün önce ana babanin kursaginda süt olusur, eger daha olusmamissa altindan çikacak cüceye problemsiz bakarmi? Yoksa illaki ilk günlerde cüceler o ana ve babanin kursakta olusturdugu sütlemi beslenmeleri lazim? Umarim anlatabilmissimdir..
- Dr. Sedat
12/3/2010, 12:35 am
slm birol
o kursak sutununde cozumu var, civciv yemin suyun icine katip karistir, kus sutu olmasada en azindan su kusmayi deneyecektir. onun iicindeki besinde yavruyu buyutuyo ben cok yaptim.
bide yumurta bavulda mavulda gelmez, neye sararsan sar bavullari atiyolar ve bi sekilde bozuluyo yada catliyo. en guzeli uzerinde getireceksin. ve kolay cikan ve bozulmayan yumurta 10 gunluk yatmis yumurta olcak. yada hic yatilmamis. ama evdeki kuslari ayarlamanda sart.
amaaa asil sorun, getirecegin yumurtanin damarinda!!!! eger iyi bir oyun kusu damari degilse senin yerinde olsam hic getirmem. zaten senin elinde su an turkiyede sayili kisilerde olan oyun kusu damarlarindan var ben buna kefilim. biraz ugrasman gerekebilir ama potansiyel olarak elinde guzel oyun kuslari var. ha dersenki sus kusu getiricem, oda senin zevkin. ama zevk senin zevkin belki aradigin baska bir tur oyun sekli varsa getir derim
o kursak sutununde cozumu var, civciv yemin suyun icine katip karistir, kus sutu olmasada en azindan su kusmayi deneyecektir. onun iicindeki besinde yavruyu buyutuyo ben cok yaptim.
bide yumurta bavulda mavulda gelmez, neye sararsan sar bavullari atiyolar ve bi sekilde bozuluyo yada catliyo. en guzeli uzerinde getireceksin. ve kolay cikan ve bozulmayan yumurta 10 gunluk yatmis yumurta olcak. yada hic yatilmamis. ama evdeki kuslari ayarlamanda sart.
amaaa asil sorun, getirecegin yumurtanin damarinda!!!! eger iyi bir oyun kusu damari degilse senin yerinde olsam hic getirmem. zaten senin elinde su an turkiyede sayili kisilerde olan oyun kusu damarlarindan var ben buna kefilim. biraz ugrasman gerekebilir ama potansiyel olarak elinde guzel oyun kuslari var. ha dersenki sus kusu getiricem, oda senin zevkin. ama zevk senin zevkin belki aradigin baska bir tur oyun sekli varsa getir derim
- eric
12/3/2010, 2:01 am
SEDAT BEN GETIRDIM YUMURTA VALIZIN ICINDE, PEKDE BISEY OLMAZ AMA SAGLAM BI KABINICINDE OLCAK, ONEMLI OLAN O. ZATEN YUMURTAYI AL ELINE SALLA OYNA COK BUYUK BI DARBE OLMAZSA CIKYO YUMURTA. VALIZLERI ATSALAR BILE CIKAR YUMURTA BELKI ARADA BOZULANDA OLUR AMA ILLAKI CIKAR. BENIM CATLAK YUMURTA BILE CIKTI ZARI SAGLAM OLSUN BISEY OLMUYO.
- Dr. Sedat
12/3/2010, 2:18 am
slm ergun
nasilsin? msnde goremiyorum ne zamandir.
ya biliyom ama 10 yumurtadan 1 cikiyo bavulda gelince, artik yuksek doz x raydenmi geciriyolar atiyolarmi bilmem ben tam 8 sene denedim, sadece bir iki tane cikti. ama yatmis yumurta getirdim iki tane 10 gunuk ikiside buyudu. zar olusunca isterse buz gibi olsun sallansin, xray gecsin bisey olmuyo
benim tecrubem bu
nasil oldun iyi iyilesmissindir umarim
nasilsin? msnde goremiyorum ne zamandir.
ya biliyom ama 10 yumurtadan 1 cikiyo bavulda gelince, artik yuksek doz x raydenmi geciriyolar atiyolarmi bilmem ben tam 8 sene denedim, sadece bir iki tane cikti. ama yatmis yumurta getirdim iki tane 10 gunuk ikiside buyudu. zar olusunca isterse buz gibi olsun sallansin, xray gecsin bisey olmuyo
benim tecrubem bu
nasil oldun iyi iyilesmissindir umarim
- Deli Asker
12/3/2010, 4:19 pm
Slm Sedat abi, ya zaten ben yumurta getirmeye yumurta getirmem:) ha extraordinary bir kusa rastlarsam:) bi denerim.
Vallah burda havalar güzel hani derlerya, mart pencereden baktirir balta kürek yaktirir diye bu sene o kadar soguk bir kis görmedik, git gide küresel isinmaya inanir oldum:) cücelerde iyiler allaha sûkür yeme düsenler var, bende merak ediyorum nasil olacaklarini insallah kazasiz belasiz uçurmak nasip olur..
Vallah burda havalar güzel hani derlerya, mart pencereden baktirir balta kürek yaktirir diye bu sene o kadar soguk bir kis görmedik, git gide küresel isinmaya inanir oldum:) cücelerde iyiler allaha sûkür yeme düsenler var, bende merak ediyorum nasil olacaklarini insallah kazasiz belasiz uçurmak nasip olur..
- Deli Asker
12/3/2010, 4:21 pm
Tesekür ederim Kerim kardes, saglikli kumesler...kerimikiz1953 demiş ki:kanadadaki kuşçu arkadaşlara hayırlı günler dilerim kuşlarına gelince kuşların oyun kuşudur hayırlısınla iyi günlerde besle saygılar
kerim ikiz ist 1953
- ronya
Ad Soyad : zuhal tan
Doğum Tarihi : 10/07/73
Forum Kayıt : 28/10/08
6/6/2010, 6:33 pm
maşşallah çok güzeller
1 sayfadaki 2 sayfası • 1, 2