güvercinin kanat ve kuyrugundaki delikler
+9
cihantje
hakanata
kuşçu_tpckli_19
tolga40
kerimikiz1953
Hasan OLGUN
Deli Asker
zirvede
brkkmr
13 posters
- brkkmr
Ad Soyad : BURAK KÖMÜR
Doğum Tarihi : 02/06/85
Forum Kayıt : 18/02/09
güvercinin kanat ve kuyrugundaki delikler
24/12/2009, 9:40 pm
özellikle oyun kuşlarının kanatlarında ve kuyruklarında bulunan delıkler hakkında bılgı verebılırmisini ( bizden yasca buyuk abılerımız dedıgıne göre bu delıkler kusun soyunuu temız oldugunu ve daha iyi oynadıgını söylerler ) yorumlarınızı beklıyorum iyi aksamlar
- zirvede
Ad Soyad : basri güner
Forum Kayıt : 11/12/09
Geri: güvercinin kanat ve kuyrugundaki delikler
24/12/2009, 9:57 pm
arkadaşım bnm bazı sitelerden okuduklarıma göre o delikler kuşun taklacı olduğunu ifade ediyormuş ama ne kadar doğrudur yalandır bilmem delik olmayanlar ise takla atmıyorlarmış
saygılar
saygılar
- brkkmr
24/12/2009, 10:06 pm
mutlka oynuyorudr ama buyuk abılerımız soyunu temız oldugunu ve cok daha iyi oynadıklarını soylerler.ama baska yorumlar beklıyoruz buyuklerımızden
- Deli Asker
Ad Soyad : Tuhran Sezer
Doğum Tarihi : 29/09/86
Forum Kayıt : 05/12/09
24/12/2009, 11:35 pm
Ilginç benim kuslarin kuyruk ve kanatlarindada delikler gördüm, böyle uçlari yanik gibi benekler olusmus, bende nedendir diye soruyordum kendikendime, dediginiz gibi oyun kusuydu...
- Hasan OLGUN
Ad Soyad : Hasan Olgun
Doğum Tarihi : 24/01/73
Forum Kayıt : 05/01/09
25/12/2009, 8:21 am
Calsiyum eksikliginden. Genelde bir takım proteinlerden eksik kalmıs kuşlarda görülür.
- MisafirMisafir
25/12/2009, 10:57 am
Arkadaşlar oyun kusu oyun sökene kadar kanat ve kuyruklarına dokunmaz ama fişeklemeye başladıgı zaman yanı tam söküldüğünde takla atarken ayaklarını kanatlarına ve kuyruguna takar buda küçük çizikler şeritler oluşturur.delikli olan oynar dedıklerı bu yuzden.kuyruguna ve ara kanatlarına genelı dokunur kusların ama en bas kanatlara her kus dokunmaz eger dokunan varsa da benm görüşüm iyi bi kuştur.yalnız bu kanat çizme olayı her ırk için gecerlı değildir...
- brkkmr
25/12/2009, 3:59 pm
benım hiç üçurmadıgım kuslarımdaa aynı sorun var. bende ilk baslarda kalsıyum eksıklıgı felan zannediyodum ama degıl dedıler toplu igne ile delınmiş gıbı kanat ve kuyruklarında alt alta sıralı bır tüyde kuşunua gore degısıyo 15 20 delık oldugunu gordum hemen hemene her kuyrugunda var
- MisafirMisafir
25/12/2009, 4:47 pm
o zaman kanat yeme problemi vardır...
- zirvede
Ad Soyad : basri güner
Forum Kayıt : 11/12/09
25/12/2009, 4:49 pm
arkadaşlar bence bu delikler genden gelen birşey saygılar
- brkkmr
25/12/2009, 4:52 pm
bakın kanat yeme problemınde kanat uclarında oluşur. benım bahsettıgım yuvarlak kanata paralle olarak yada kuyruga paralle olarak olusan delıklerbu ucurdugum kuşların bazılarındada var sadece yatan kuşlarda yokkanat yeme kesınlıkle degıl.resimlerde gözukecegını bılsem hemen kayacam ama gözukmuyor cok net cekılmesı lazım resmın
- kerimikiz1953
Ad Soyad : kerim ikiz
Doğum Tarihi : 01/01/53
Forum Kayıt : 30/08/08
25/12/2009, 4:59 pm
kanat tiyen kuş fazla uçmaz takladan düşer kerim ikiz ist
25/12/2009, 5:57 pm
kanattaki ve kuyruktaki deliklerin bence anlamı yok çünkü oyunsuz kuşlarda bu delikleri gördüm,oynayan kuşlarda 1 tane bile yok benim 1 kuşumda bu deliklerden vardı tüle girdikten sonra kayboldu zannedersem vitaminsizlikten oluyor
- kuşçu_tpckli_19
Ad Soyad : feyyaz gökgöz
Doğum Tarihi : 14/08/90
Forum Kayıt : 26/06/08
s.a
25/12/2009, 6:18 pm
kardeşm kanattaki o çizgiler yanlış anlasılmasın bana göre ve burdaki kuşçulara göre bizim, kuşun soyunun kötü olduğunu gösterir bizim burda böledir. çünkü kuşun kanı ağır gelir sert kuşlarda görülür ve makbul görülmes. yanlışım warsa söleyebilirsiniz saygılar
- brkkmr
25/12/2009, 8:05 pm
ewet yorumlar ıyı oluyor. ama kımse aynı fıkırde degıl o zamna söylenenler sadece hurafe
- hakanata
Ad Soyad : hakan
Doğum Tarihi : 05/10/86
Forum Kayıt : 31/12/09
3/1/2010, 11:40 pm
Arkadaşlar kanat ve kuyruktaki delikler kusun takla atarken tırnağını takmasından kaynaklanıyor.bu kesinlikle genetik ve vitamin eksikliginden değildir.
- cihantje
Ad Soyad : CIHAN SAZAK
Doğum Tarihi : 08/12/82
Forum Kayıt : 02/08/09
4/1/2010, 7:36 pm
[quote="cihantje"]
Arkadaslar !!!
Güvercinler tirnaklari ile o delikleri açmasi için, süper sivri ve keskin tirnaklari olmasi lazim..
O deliklerin kusun tirnak atmasi veya oyunu ile hiç ama hiç alakasi "YOK"!!!
Hem hadi kuyrugu anladikta... Kanattaki delikleri nasil açiyor????
Evet, kuslarimiz oyunda ayaklarini kuyrugun üstüne aldiklari oluyor. Ama tutup'ta kuyrugunu / kanadini delmiyor ve delemez....
Vitamin/calcium/protein eksikliginde büyüyen telek, veya kusun halsiz / rahatsiz döneminde büyüyen telek genelde zayif oluyor.. Ve hatta bazen büyüdükten sonra, ortadan yenmis gibi görünüp, daha sonra kirilip dusuyor..
Bu delikleri delen at sinegine benzeyen bir sinektir.. Bu sinegin Türkçe ismini bilmiyorum. Latince "Crataerina hirundinis". Inglizce "Louse fly".
Bu sinek bir kan emici sinektir. Kanatlarda ve kuyruklardaki deliklerin olusmasinin sebebi sudur:
Güvercindeki tüy çiktiginda veya büyüdügünde daha kanli oldugu için. Bu sinek gelip tüyün yas / kanli olan bölümünden kan emiyor. Bu sinek tabi parçalayip emmiyor. "Delik delip" emiyor. Bu deldigi delikler tüy büyükten sonra tüyün içinde delik(ler) olarak ortaya çikiyor.
KALLES SINEGIN FOTOGRAFI
SINEGIN YOL AÇTIGI HASARLARDAN KÖTÜ BIR ÖRNEK
Arkadaslar.. Insallah kanat'taki ve kuyruk'taki deliklere bir açiklik getirmissimdir..
Arkadaslar !!!
Güvercinler tirnaklari ile o delikleri açmasi için, süper sivri ve keskin tirnaklari olmasi lazim..
O deliklerin kusun tirnak atmasi veya oyunu ile hiç ama hiç alakasi "YOK"!!!
Hem hadi kuyrugu anladikta... Kanattaki delikleri nasil açiyor????
Evet, kuslarimiz oyunda ayaklarini kuyrugun üstüne aldiklari oluyor. Ama tutup'ta kuyrugunu / kanadini delmiyor ve delemez....
Vitamin/calcium/protein eksikliginde büyüyen telek, veya kusun halsiz / rahatsiz döneminde büyüyen telek genelde zayif oluyor.. Ve hatta bazen büyüdükten sonra, ortadan yenmis gibi görünüp, daha sonra kirilip dusuyor..
Bu delikleri delen at sinegine benzeyen bir sinektir.. Bu sinegin Türkçe ismini bilmiyorum. Latince "Crataerina hirundinis". Inglizce "Louse fly".
Bu sinek bir kan emici sinektir. Kanatlarda ve kuyruklardaki deliklerin olusmasinin sebebi sudur:
Güvercindeki tüy çiktiginda veya büyüdügünde daha kanli oldugu için. Bu sinek gelip tüyün yas / kanli olan bölümünden kan emiyor. Bu sinek tabi parçalayip emmiyor. "Delik delip" emiyor. Bu deldigi delikler tüy büyükten sonra tüyün içinde delik(ler) olarak ortaya çikiyor.
KALLES SINEGIN FOTOGRAFI
SINEGIN YOL AÇTIGI HASARLARDAN KÖTÜ BIR ÖRNEK
Arkadaslar.. Insallah kanat'taki ve kuyruk'taki deliklere bir açiklik getirmissimdir..
- MisafirMisafir
5/1/2010, 12:52 pm
kanattaki o deliklerin sebebi kanat bitidir ilaçlanmamış bütün kümeslerde mevcuttur saygılar dilerim
5/1/2010, 2:45 pm
cihan güzel açıklama getirmişin tşk ler
- eric
Ad Soyad : ali demir
Doğum Tarihi : 20/07/76
Forum Kayıt : 06/11/08
23/1/2010, 1:07 pm
bu da ilgic olay tesekkuler paylasim icin
- eric
23/1/2010, 1:10 pm
ha bu arada bazen de kusun telegi filizken ucurdumu zarar veriyoz ve telek duzgun gelmiyo, onun vitamin ve sinekle alakasi yok tamamen ayri bisey bunu ayird etmek lazim.
- eric
30/1/2010, 3:04 am
- bekir79
Ad Soyad : B.Ç
Doğum Tarihi : 24/03/79
Forum Kayıt : 11/07/08
5/11/2010, 3:13 pm
s.a. bu olayın kanat yemesiyle sertlikte kanat uçlarının patlamasıyla ayak parmaklarını kanadını ve kuyrugunu yırtmasıyla vitaminsizlikle bit ve at sineyinin sebep oldugu bir olaydan kaynaklandıgını düşünmüyorum
- MisafirMisafir
5/11/2010, 5:02 pm
bence kanatlar 11 olsun eli turlu renk olsun ustunde oo kus oyyyynarrrr,eger vktiniz olurda arastirirsaniz 11 kanat icin posta guvercini besleyenlerde cok onem verir sorun sorusturun nedenmis saglicakla kalin
- bekir79
Ad Soyad : B.Ç
Doğum Tarihi : 24/03/79
Forum Kayıt : 11/07/08
6/11/2010, 3:10 pm
.
- MisafirMisafir
7/11/2010, 5:58 pm
Benim anlattığımda delikler değilde çizimler oluşur...
Cihan abi sen alakası yok demişin ama ben ayağını kanadına takan kuşta uçurdum tırnağı kanadına takılıp havadan düşen kuşta uçurdum...
Olmaz diye birşey yok ama az rastlanabilir, kuş kuyruğunuda kanadını da tırnaklarıyla yıpratır çizer benim fikrim böyle...
Cihan abi sen alakası yok demişin ama ben ayağını kanadına takan kuşta uçurdum tırnağı kanadına takılıp havadan düşen kuşta uçurdum...
Olmaz diye birşey yok ama az rastlanabilir, kuş kuyruğunuda kanadını da tırnaklarıyla yıpratır çizer benim fikrim böyle...
- cihantje
15/12/2010, 11:26 pm
Haklisin Uygar kardes,
Kusun ayagini/tirnagini kanadina taktigi oluyor. Ama bu sekilde delik açacak gibi takmaz. O kanadi o sekilde delen kusun tirnagi, Allah muhafaza elimize takildigi zaman ne zararlar açar. Çok asiri sivri tirnak olmasi lazim, o sekilde delik açabilmesi için.
Saygilarimla,
Kusun ayagini/tirnagini kanadina taktigi oluyor. Ama bu sekilde delik açacak gibi takmaz. O kanadi o sekilde delen kusun tirnagi, Allah muhafaza elimize takildigi zaman ne zararlar açar. Çok asiri sivri tirnak olmasi lazim, o sekilde delik açabilmesi için.
Saygilarimla,
- tohatlı
Ad Soyad : ömer tahir
Doğum Tarihi : 04/02/79
Forum Kayıt : 20/09/10
16/12/2010, 6:44 am
arkadaslar o delikler genelde soyu mardın suriye antep otaraftakı kusların soyunda cıkar sebablardada cok bulunur ne hastalık ne taklayla alakalı yanı kanla soyla alakalı dogu bölgelerındeki kuslarda cokca mevcuttur.
- cihantje
16/12/2010, 11:46 am
?????
- Ali3547
Ad Soyad : Ali Demir
Doğum Tarihi : 21/11/94
Forum Kayıt : 13/07/10
16/12/2010, 12:17 pm
ya abiler kaç yıldır kus beslıonus halen damarın falan temız oldugunu soluyonuz o delıkler parazitler bitlerden oluyo kusuna temız bak bakım kusta delık kalıomu