TRABZON IRKI
+2
ademyavuz
Forum Admin
6 posters
TRABZON IRKI
2/1/2010, 7:25 am
| ||
|
- ademyavuz
Ad Soyad : Adem Yavuz
Doğum Tarihi : 01/01/80
Forum Kayıt : 04/06/08
Geri: TRABZON IRKI
7/7/2010, 8:48 pm
vermiş oldunuz ilgiler için canı gönülden kutlarım emeğinize sağlık sağolun...
16/7/2010, 12:29 pm
Sayın admin
Trabzon güvercinleri bölümünü mevcut duruma dönüştürürken galiba daha önce eklenen resimler eklenmemiş. Önceki hali dahamı güzeldi bilmem.Bence Trabzon ırkı başka ırkların başlığı altında verilemeyecek kadar özel bir ırk.Besleyenlerin buraya mesaj atmamaları veya resim göndermemeleri ırkın önemimden birşey yitirmez diye düşünüyorum.Ana sayfadaki trabzon ırkı bölümü daha işlevseldi. Teşekkürler
Trabzon güvercinleri bölümünü mevcut duruma dönüştürürken galiba daha önce eklenen resimler eklenmemiş. Önceki hali dahamı güzeldi bilmem.Bence Trabzon ırkı başka ırkların başlığı altında verilemeyecek kadar özel bir ırk.Besleyenlerin buraya mesaj atmamaları veya resim göndermemeleri ırkın önemimden birşey yitirmez diye düşünüyorum.Ana sayfadaki trabzon ırkı bölümü daha işlevseldi. Teşekkürler
- yavuzduman
Ad Soyad : yavuz duman
Doğum Tarihi : 10/04/66
Forum Kayıt : 30/10/09
20/7/2010, 12:24 pm
Trabzon kuşları arka tepeli-kepezli olur ve Trabzonda trabzon Gugullusu diye anılır biliyorum..Bu şekilde düzleri olduğunu bilmiyorum...Olup olmadığını kaynaklarda teyit edip bildirirseniz seviniriz.
- fortune.ok.48
Ad Soyad : Orçun KESKİN
Forum Kayıt : 18/07/10
2/8/2010, 9:31 pm
Evet hocam yavrular 22 23 temmuzda çıktı fakat biri sizlere ömür daha da önemlisi bugün kümes temizliği sırasında bu elemanlar yeni bir yumurta yapmaya karar vermişler ve ilk yumurtayı attı yarında diğerini atar yani yavru 12 günlük iken tekrar yumurtaya basıyor dişi babaya galiba allah kolaylık versin demek düşüyor bize
yarın bir pzo alıp koyarım buraya
yarın bir pzo alıp koyarım buraya
- barış_61
Ad Soyad : barış günaydın
Forum Kayıt : 24/05/10
11/9/2010, 1:40 pm
arkadaşlar en yakın zamanda tek kugul güvercin hakkında yenı foto bılgı ve besleyen arkadaşlarımdan ödül plaket ve yarış fotolarını eklemeye çalışacam kısa yarış bılgısı olarak yılda akçaabat vakfıkebır çarşibaşi trabzon merkez ve erzıncan yarışları oluyor vakfıkebırde son yapılan yarışma bırıncısı şenol demırci.akçaabatta uhut martısınlan bırıncı erzıncanda gönüllerın ve dıllerın bırıncısı senol demırcı arabınlan çarşibaşin da yanılmıyorsam kelkıtlıler bırıncı yarışlar sehır yerlerıne yanı 3 e 3 gıbı yerlere kayıt olan 50 ıle 100 cift arası güvercınler seans seans seans başi 5 6 7 çifer atılıp genel bırıncı ıkıncı vede derecelendırme yapılıyor jüri 3 yada4 kışi den olu şuyor .kuşun dışiyı yumurtaya kovaladıği zaman erkeğin dişiyı kovalerken ortalama 1 ila 2 metre arası dişinin üzerınde yaptıği halka oyun gibi göze hıtap eden oynama şekıllerıdır vede en dar yüksek fazla oyun yapan ıstıkrar ve kanatlan oynama gıbı özellıkler aranarak bırıncıyı belırler
24/1/2011, 12:03 pm
evt arkadaşlar yılın son ayı ile yeni yılın ilk ayı genelde Trabzon ırkı güvercinlerin festival zamanıdır. Çoğunlukla yaygın olarak akçaabat, çarşıbaşı, Vakfıkebir .. gibi trabzonun ilçelerinin yanında Bayburt, Gümüşhane, Erzincan gibi illerde de yapılmaktadır.Seanslar genellikle onar dakikalık oluyor.Arenanın durumuna göre onar çift kuş atılıyor.Birinci her seansta değilde
yarışın sonunda belirleniyor.(Bana göre bu durum da sakat.Gerçek birinci tüm seanslarda seçilen finalistler arasndan seçilmeli.Çünkü hakemler 100 kuş için en az on seans düzenliyor.her seans ta on dakika sürüyor.Dolayısı ile ilk seansla son seans arasında hakemlerin mukayese yapması imkansız)
yarışın sonunda belirleniyor.(Bana göre bu durum da sakat.Gerçek birinci tüm seanslarda seçilen finalistler arasndan seçilmeli.Çünkü hakemler 100 kuş için en az on seans düzenliyor.her seans ta on dakika sürüyor.Dolayısı ile ilk seansla son seans arasında hakemlerin mukayese yapması imkansız)