ALİ USTA (TEKİRDAĞ) - Sayfa 2 411k

Join the forum, it's quick and easy

ALİ USTA (TEKİRDAĞ) - Sayfa 2 411k

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

ALİ USTA (TEKİRDAĞ)

+36
ridvan
metin0638
arapçı_59
Orhan1962
hayrettinkara
eskişehirtakkalı
brownx_18
fatihseker
altınokguvercin
şahin_-55
çiftepeci
hasankoc
bykalfa
Exinos87
koki59
kerimikiz1953
gecityok
eczahmet
pique
polisismail
şahin
kuşçu26
Forum Admin
KaraCakmaklı
katarsis
Hamza Hoca
tolga40
roke555
deli_fisek03
cemal kara
izmirli erman
ksklecan26
kadox
Haso
Forum Müdür
sponqe
40 posters
sponqe
sponqe
Ad Soyad : sponge
Forum Kayıt : 05/06/08

ALİ USTA (TEKİRDAĞ) - Sayfa 2 Empty Geri: ALİ USTA (TEKİRDAĞ)

13/8/2008, 8:24 am
katarsis demiş ki:arakdaşlar size gerçek ama pek hoş olmayan bir haber vereyim.....

bakın ankara da 6 7 sene önce hatta 10 diyebilirim...öğretmen bir arkadaş gölbaşında oyun kuşu olmayan ama zifiri kara arap perçemli akkuyrukladan 300 500 tane üretti... bu kuşlar üredikçe türkiyenin hemen hemen bütün ilerine satıldı.... satıldıkça alanlarda bunaların damarından çoğalttı.....bu asla abartı değil....nerede böyle ak kuyruk perçemli zifiri arap varsa menşeyi iddia ediyorum ki gölbaşındaki üretim merkezidir....ankaralılar bunu çok iyi bilirler lütfen sorun adres gölbaşında bir binanın üretim atölyesi bodrum katı.....orada üretilen her kuş vakit kaybedilmeden piyasaya pompalanmıştır......
gelelim eses meseleye bu kuşlar oyun kuşu filan değil takla atan, zifiri siyah ve kuyruğu akkuyruk yada ful beyaz olan tip endam kuşu o kadar........masa kuşu diyorsunuzya öyle....
bunlar oyun kuşu diye kimse kimseyi kandırmasın.....

hoş geldin katarsis...merhaba nasılsın iyimisin acaba...oyun kuşları merakını çok iyi anlıyorum ama
sen kuşlarından daha çok oynuyorsun gibi geliyor bana...seni kırmak istemiyorum ama sadece zavallısın....
ayrıca kuşçu arkadaşları ve beni uyarma yaptığın içinde ayrıca teşekkür ederim..senin gibilerde iyi kuşlar
olsa ne olur......dediğim gibi sadece zavallısın...
KaraCakmaklı
KaraCakmaklı
Ad Soyad : Özgür
Doğum Tarihi : 02/05/80
Forum Kayıt : 02/06/08

13/8/2008, 8:47 am
merhaba arkadasım kusların gercekten guzel duruyor oyununuda gerektıgı kadar begenıyorsun dedıgıne gore, resme bakıpta bu kus bılmemne damarı bu kus oynamaz dıyenlerede ayrıca ayar oluyorum, buyuk ustalar ellerıne kusu alıp ınceledıgınde bıle oynar oynamaz kesn knusmuyorlar, adam resme bakarak oynamaz dıyor :D

benım sormak yada solemek ıstedıgım kusların tırnaklarında cok fazla pıslık var kumes cok karısık herhalde :) bence temzleyın onları yazık hayvanlra
katarsis
katarsis
Ad Soyad : katarsis
Forum Kayıt : 09/03/08

13/8/2008, 3:49 pm
bu araplara kim oyun kuşu diyorsa kuşun k sinden anlamıyor bunların tek kerameti olsa olsa çatıya kalkarken bir iki takla vurmaktan ibaret olmalı...fiziki özelliklerinin oyun kuşuyla alakası bile yok......
sponqe
sponqe

13/8/2008, 5:29 pm
katarsis demiş ki:bu araplara kim oyun kuşu diyorsa kuşun k sinden anlamıyor bunların tek kerameti olsa olsa çatıya kalkarken bir iki takla vurmaktan ibaret olmalı...fiziki özelliklerinin oyun kuşuyla alakası bile yok......

Oyun kuşunun her halde senin deyiminle 150 metre fişekle beraber 60-70 takla atması gerekiyor...sonra da 20-25 milyara satman gerekiyor.....Gene bana kalırsa sen 25 milyara nasıl kuş satarım hayali ile yaşayan bir....
arkadaşsın....Benim kuşlarım sadece görüntü kuşu var mı itirazın....Zevk benim...Katarsis arkadaş...
İyi muhabet yapmamız dileği ile sevdim seni...D... selamlar kendine iyi bak fazla uçma...D
katarsis
katarsis

13/8/2008, 6:20 pm
sponge,

içine, yüreğine dert olan şeyleri karıştırmasan iyi olur... ben bunlardan bahseden hiç bir mesaj yazmadım dikkat ettiysen...
ama sataşma yine siz ve sizin gibi düşünenlerden geliyor...ben kısır tartışmaları sevmem....
ne yani oyun kuşunun belli standartları yok mu.. elbette var... 3-5 takla 3-5 metre giden kuşlarla uğraşmayın artık hedeflerinizi büyütün....lafım her kese bir kez daha yüksek sesle söylüyorummmmmmmmmmmmmm.. 3- 5 takla giden kuşlara oyun kuşu demeyinnnnnn....... meraklıların değerlerini kriterlerini bu kuşlara bağlamayınnnnnn...

ama siz daha iyi olan standartları kendinize ilke edinmiyor ona göre bir hedef belirlemiyorsunuz bence sorun orda ..hayatta her şeye tav olmamak lazım tersine çok seçici olmak lazım...

sen neden milyarlık fiyata taktın... benle uğraşacağına gerçekten o paralara değmicek süs kuşlarının neye menem gerekçelerle 15 20 milyara satıldığını araştır, eleştir bir kamu oyu yarat... enerjini buna harcada bi işe yarasın bari bakarsın sana destek veiririzzz...
kuşların görüntü kuşuysa bişi diyemem....ben senin kuşlarına laf etmedim dediğim olayla ilgisi olabilir dedim .. hala da aynı şüphe içindeyim....
ayrıca ben süs kuşu görünümlü ama oyun kuşu diye ortalıklara salınan ciddi bir olaydan bahsettim.... söz ettiğim arapların üretim sayıları binleri aştı iddia ediyorum kimde hangi ucra köyde bu özeliklerde arap tipi varsa büyük büyük ihtimalle gölbaşındaki üretim menşeyinden geliyodur.... o kadar yayıldı yani....işin aslı faslı bu....... tartışmayı başka yerlere taşımak sözde alaylı ifadelerle kimin ne niyet taşıdğını ortaya koyuyor zaten.....ama çamur sıçrasa da altın değer kaybetmez .......

En son katarsis tarafından 13/8/2008, 6:48 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
katarsis
katarsis

13/8/2008, 6:31 pm
ha unutmadan şunuda söyleyim sponge,

bak arkadaşım bir kaç yere de mesaj yazmışsın güvercinler konusunda çok yanlış ve kulaktan dolma bilgilere sahipsin lütfen bunları genel geçer doğrular gibi savunma güvercin türleri ve hele de oyun kuşlarının özellikleri konusunda sözlediğin sözler bu konularda yanlış bilgilere sahip olduğun şüpelerini çok çok artırıyor... lütfen baban dahil her duyduğuna inanma mantığı kullan ve araştırma yap ... tavsiye ederim....

yani ankaramardin lafını okuyunca gerçekten çok şaşırdım...mahalle aralarında kuş besleyen orta okul bebelerinin kuşlar hakkındaki bilgi seviyelerini çağrıştırıyor.. emektar ve profesyonel kişilerin ağzından çıkacak laf değil bence....

neyse bu kadar eleştiri yeter ben her zaman gerçekleri söylerim,

felsefem eğri oturalım doğru konuşalımdır....
sponqe
sponqe

13/8/2008, 7:09 pm
Bu güne göre... Benim bildiklerim yanlış olabilir ama...Bana göre TAKLACI ırkının olmadığı bir gerçektir...gerçek olan
Mardin ırkının ve devamının olduğudur..AnkaraMardini de bunlardan birisidir.

En son sponqe tarafından 22/8/2008, 1:32 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Forum Admin
Forum Admin
Ad Soyad : Güvercin Forum
Doğum Tarihi : 05/10/84
Forum Kayıt : 10/01/08
https://thepigeontv.yetkinforum.com

13/8/2008, 7:10 pm
sohbet bölümünde tartışalım....
sponqe
sponqe

22/8/2008, 1:42 pm
Forum Admin demiş ki:sohbet bölümünde tartışalım....

Uyarılar için teşekkürler admin...
deli_fisek03
deli_fisek03
Ad Soyad : salih anbanazli
Forum Kayıt : 06/07/08

22/8/2008, 4:36 pm
[quote="sponqe"]
Forum Admin demiş ki:sohbet bölümünde tartışalım....

forumda tartisin diyorsunuzda biz resimlerle sohbet iste masallah bilmem ne gibi yazi yazarken bu katarsis arkadaslar gibi aradan cikanlar sadece sayfada yaziyor ki biz bu arkadasi sohbet biolumunde nasil bulacaz o konuda bize yardimci olursaniz sevinirim o zaman admin bey ben hemen bir safa acarim simdi sohbete
kuşçu26
kuşçu26
Ad Soyad : Samet Dönmez
Doğum Tarihi : 03/10/88
Forum Kayıt : 06/02/08

22/8/2008, 4:46 pm
abi onu bunu bırakında bu kuşlar nerenin kuşları.urfa ya benzettim ben...
sponqe
sponqe

23/8/2008, 10:23 am
kuşçu26 demiş ki:abi onu bunu bırakında bu kuşlar nerenin kuşları.urfa ya benzettim ben...

Kuşçu26 merhaba...Urfamardinlerine benzeyen tarafları var ama tam emin değilim...Mesela kanatlar bazılarında
düşük duruyor.Bide göz çerçeve biraz açık...Urfanın tipik özellikleri desem herhalde yanlış olmaz..sponge.
Forum Admin
Forum Admin
Ad Soyad : Güvercin Forum
Doğum Tarihi : 05/10/84
Forum Kayıt : 10/01/08
https://thepigeontv.yetkinforum.com

23/8/2008, 11:36 am
bu devirde 5 10 liraya kuş satılıyo anlıyanda kuş bakıyo anlamayanda iyi oyun yapan kuş soylarını uzun süre koruyan iyi kuşcularda kaldı şimdi bence şuan urfa kuşu mardin kuşu sivas kuşu ankara kuşu konuşşmak boş neden dersen o kuşun kanına neler girmiştir ben tahmin edemiyom taklacıdan farklı kuşlar bile olabilir adama ankaradan kuş aldım ankara oyun kuşu diyo ankaradaki adamda ist getirmiş kuşlarını kuşların adı ankara kuşu :) bunun gibi kuşların soyu bence çok bozuldu neyin ne oldu belli yarış atı degilki bunlrın psdigrileri olsun 7-8 nesi önce ana babaları belli olsun onun için bence artık elindeki kuştan zevk almaya bakıcaksın nerenin kuşu olursa olsun saygılar
tolga40
Ad Soyad : yıldız
Forum Kayıt : 01/08/08
http://site.mynet.com/tolga40/

23/8/2008, 12:18 pm
İYİ OYUN YAPAN KUŞ SOYUNU BULDUM VE ÇOĞALTIP KORUMAYI AMAÇ EDİNDİM BENİM İÇİNDE YÖRE ÖNEMLİ DEĞİL ONLAR ESKİDE KALDI KUŞ OYNASINDA NERENİN KUŞU OLDUĞU ÖNEMLİ DEĞİL AD YAPMIŞ YÖRELERİN KUŞU OYNAYACAK DİĞER YÖRELERİNKİ OYNAMIYACAK DİYE BİŞEY YOK
sponqe
sponqe

23/8/2008, 12:20 pm
Forum Admin demiş ki:bu devirde 5 10 liraya kuş satılıyo anlıyanda kuş bakıyo anlamayanda iyi oyun yapan kuş soylarını uzun süre koruyan iyi kuşcularda kaldı şimdi bence şuan urfa kuşu mardin kuşu sivas kuşu ankara kuşu konuşşmak boş neden dersen o kuşun kanına neler girmiştir ben tahmin edemiyom taklacıdan farklı kuşlar bile olabilir adama ankaradan kuş aldım ankara oyun kuşu diyo ankaradaki adamda ist getirmiş kuşlarını kuşların adı ankara kuşu :) bunun gibi kuşların soyu bence çok bozuldu neyin ne oldu belli yarış atı degilki bunlrın psdigrileri olsun 7-8 nesi önce ana babaları belli olsun onun için bence artık elindeki kuştan zevk almaya bakıcaksın nerenin kuşu olursa olsun saygılar

Admin merhaba arkadaşım...kuşlar kırılmış olabilir ama şu anda ki sitede gördüğümüz bütün kuşlar her ne olursa
olsun mardindir...ve devamı olandır..Sana şunu ifade etmek isterim ki 70 li senelerde çok iyilerini uçurdum...
Mesela 10-12 saatlik ve 15-30m. arası fişek...7-8 takla yada daha fazlası gibi...100 ve üzeri baş...Emin olki uçurduk
ve yaşadık...Bizler o zaman zarfı içinde kesinlikle kuşlarda şekil aramaz idik..Varsa yoksa oyundu bütün dert...
Bizlere yani eski kuşçulara göre Mardin kuşlarına oyuncu,taklacı,perfonmans kuşu demek ters gelir..Çünki mardini
mardin biliriz...Diğer şekilde adlandırmalarada artık lafımız yoktur çünki zaman değişmiş..Ama genede Kuşlarımız
mardin olarak tanınırlarsa daha iyidir her açıdan.Çünki hala iyi kuşlar vardır en azından.Geçmiştede iyisi vardı kötüsü vardı..30-40 sene içinde bu kadar şeyin değişeceğini aklımın ucundan bile geçirmezdim.Mardin şehrimiz
var ise Mardin kuşlarımız ve devamıda vardır...Her zaman derim tıpkı Bursalar gibi..Üzgünüm biraz uzadı..Bu bir
görüş değildir eskiden var olandı..Şebablara Mirolara lafımız yoktur ama sonuçta bu kuşlarda aynı Mardin kuşları gibi taklacı sonuçta...Mardinler Taklacı...Şebablar şebab...Mirolar miro....Ya bizler eski kuşçular yanlışız
yada sizler yeni kuşçular yanlışsınız...Benden bu kadar daha ne deyim...Okuyan herkese selamolsun sağolun varolun...Biz eski kafalıyız değişmeyiz...

:D

En son sponqe tarafından 23/8/2008, 1:25 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
sponqe
sponqe

23/8/2008, 12:28 pm
tolga40 demiş ki:İYİ OYUN YAPAN KUŞ SOYUNU BULDUM VE ÇOĞALTIP KORUMAYI AMAÇ EDİNDİM BENİM İÇİNDE YÖRE ÖNEMLİ DEĞİL ONLAR ESKİDE KALDI KUŞ OYNASINDA NERENİN KUŞU OLDUĞU ÖNEMLİ DEĞİL AD YAPMIŞ YÖRELERİN KUŞU OYNAYACAK DİĞER YÖRELERİNKİ OYNAMIYACAK DİYE BİŞEY YOK

Tolga sende zaten iyisinin var olduğuna canı gönülden inanan bir insanım...Açıklamaların bunu gösteriyor
bizde hala iyilerin olacağını söylüyor ve yazıyoruz...SenİN kuşlar acaba sadece taklamı atıyorlar...Başka icraatları
yokmudur acaba..Madinli olmasa bile Mardin kuşu sonuçta.
kuşçu26
kuşçu26

23/8/2008, 2:45 pm
güzel kuşlar abi.güle güle uçurmak nasip olsun...
sponqe
sponqe

23/8/2008, 3:11 pm
kuşçu26 demiş ki:güzel kuşlar abi.güle güle uçurmak nasip olsun...
Sağolasın samet Eniyisi kümesindeki kuş.sponge.
tolga40

23/8/2008, 3:15 pm
BU KUŞLAR MARDİN KUŞU OYUNLARI ZAYIF OLABİLİR BEN BUNLARA BENİM KÜMESTEN KUŞ EŞLESEM YAVRULARI BASAMAZ .BU KUŞLAR OYNAMASA BİLE O ÇOĞUNUN BESLEDİĞİ SÜS KUŞLARINA DEĞİŞMEM GÜZEL KUŞLAR MAŞALLAH
şahin
şahin
Ad Soyad : fffffff
Forum Kayıt : 13/06/08

23/8/2008, 5:03 pm
slm alykm ali bey siz bütün taklacıların mardin soyu olduğunu söylüyorsunuz bana ırak musuldan taklacı araplar geldi. musulların özelliği gagalarının kısa olması. şimdi bunlarda musul mardinimi oluyor.
sponqe
sponqe

23/8/2008, 5:35 pm
şahin demiş ki:slm alykm ali bey siz bütün taklacıların mardin soyu olduğunu söylüyorsunuz bana ırak musuldan taklacı araplar geldi. musulların özelliği gagalarının kısa olması. şimdi bunlarda musul mardinimi oluyor.
Aleykümselam.Şahin.
Eskiye göre MusulMardini.Şimdi ne denir bilmiyorum.gagalarıda Bango kuşlarından biraz uzundur..
Mardinleri birleştiren özellik oyunlarıdır..Kimi kötü oynar kimi de süper oynar..Bursa kuşları nereye giderse
gitsin zaman içinde sonuçta bursadır...Mardin türkiyemizin en eski kentlerinden birisidir.Musul kerkükte daha
düne kadar osmanlı toprakları idi..Mardin kuşları Mardin ili ile vardır.Önce Türkiye ye sonra da bütün dünya ya
dağılmışlardır..Mardinin Kendi öz mardini MARDİNLİ dir.Orjini kalsın yada kalmasın.Bunun yanısıra Türkiye mize
dağılımları sırasında bu kuşlar gittikleri illerin isimleri ile birleşmiştir.MusulMardini de bunlardan birisidir.Ama günümüzde Bazıları özelliklerini koruyor mesala senin musul bunun enbüyük özelliği gagasıdır.Malatya mardini
özelliği paçaların geniş olması.gibi.Ortada Mardin diye birşey var...
tolga40

23/8/2008, 7:02 pm
ARKADAŞIM OYUN KUŞUNA NEDEN MARDİN İSMİNİ KOYMAK İSTİYON BUKADAR TARİHİ OKADAR İYİ BİLİYORMUSUN BİZİM MEMLEKETEDE ZAMANINDA KUŞLARINI HEP MARDİNDEN GETİRMİŞ Bİ KUŞÇU VARDI KUŞLAR BİZİM BESLEDİKLERİMİZDEN HEM BÜYÜK,UZUN GÖZ KAPAKLARI İRİ VE BEYAZDI,KAFA YAPILARI KÖŞELİYDİ BİZİM KUŞLARI YAN YANA KOYDUMMU FARKLAR GÖZE BATIYORDU FAKAT İŞ OYUNA GELDİMMİ BENİM MEMLEKETİN KUŞLARI DAHA İYİYDİ MARDİNLERSE ALÇAK MESAFEDE GÜZEL TAKLALAR ATIYORDU BEN BUNLARA SAF MARDİN DEMİYORUM MARDİNDE SOYU HİÇ BOZULMAMIŞ KUŞLARDA VARDIR OLMASIDA NORMAL MARDİN KUŞU DÜNYADA NAM YAPMIŞ OLABİLİR FAKAT BENİM BESLEDİĞİM KUŞLARA BEN MARDİN DEMEK İSTEMİYOM DAMARIN BİRİNİN KIRIKKALE OLDUĞUNU İYİ BİLİYOM FAKAT DİĞER DAMARIN KIRŞEHİRDEN ALDIM FAKAT KIRŞEHİR OYUN KUŞLARIINDAN ÇOK İYİ VE FARKLI SELAMLAR ,SAYGILAR
sponqe
sponqe

23/8/2008, 7:32 pm
Neyse arkadaşım sen taklacı dersin ben mardin derim...Bu kadar basit.Adı geçen illerin kuruluş tarihlerine bakarsan Kökün ne olduğu ortaya çıkar...2000-3000 SENE ÖNCEDE SENİN MEMLEKETİNE KUŞLAR MARDİN DEN
GELDİ BUNDAN ŞÜPHEN OLMASIN....

not.mardin kuşlarının gitmediği yer mi kaldı Türkiyede ve dünyada.Büyük zaman içinde...değişimlere
uğraması da normaldir.

En son sponqe tarafından 26/8/2008, 6:29 am tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
kuşçu26
kuşçu26

24/8/2008, 6:35 am
hüseyin abi mail adresin varmı sana bikaç KUŞ resmi göndereyim...
sponqe
sponqe

24/8/2008, 6:45 am
kuşçu26 demiş ki:hüseyin abi mail adresin varmı sana bikaç KUŞ resmi göndereyim...

Gönderdim.saol samet.
Haso
Haso
Ad Soyad : Hasan Sağlam
Doğum Tarihi : 27/06/75
Forum Kayıt : 11/04/08

25/8/2008, 3:20 pm
GÜZEL KUŞLARINIZ
sponqe
sponqe

26/8/2008, 6:32 am
HASAN KÜÇÜK demiş ki:GÜZEL KUŞLARINIZ

Hasan arkadaşım teşekkürederim.. ve ALLAH herkesin gönlüne göre olanı versin..sponge.
deli_fisek03
deli_fisek03
Ad Soyad : salih anbanazli
Forum Kayıt : 06/07/08

26/8/2008, 2:17 pm
amin insallah
polisismail
polisismail
Ad Soyad : ismail taşbaş
Forum Kayıt : 15/08/08

29/8/2008, 7:53 pm
ustam kuşların çok güzel allah nazardan saklasın
sponqe
sponqe

29/8/2008, 8:20 pm
polisismail demiş ki:ustam kuşların çok güzel allah nazardan saklasın

Sağol İsmail arkadaşım...Oyun kuşlarında iyilerin iyilerini Alllah şükür uçurduk ve gördük dileğimiz Oyun meraklısı arkadaşların bu yönde en iyilerini besleyip görmeleridir...Gerçek kuşçulukta bu yöndedir...saygılar.
Similar topics