YAVUZ DUMAN (İSTANBUL)
+27
ŞEBAPÇI MÜDÜR
mardinlisamet
fetullah
mehmet73
Ramis AKSU
selami şık
kara hayrettin
metoo19
Beysan Taştan
şebapçı
aliihsan
altan-aziz
omeryener26
enesss
kadirsulun
mustafa_51
BİRKAN
alpc
mahir temel
medet gültekin
arif
mehmet karadağ
emre_akhan
Forum Admin
Hasan OLGUN
capslock967
yavuzduman
31 posters
1 sayfadaki 3 sayfası • 1, 2, 3
- yavuzduman
Ad Soyad : yavuz duman
Doğum Tarihi : 10/04/66
Forum Kayıt : 30/10/09
YAVUZ DUMAN (İSTANBUL)
27/1/2010, 9:34 pm
Yavuz DUMAN
myavuzduman@hotmail.com
Bazı arkadaşlarımızın ısrarı üzerine kuşlarımızdan ve hobi çifliğimizdeki koleksiyonumuzdan elimde fotoğrafı bulunan bir kısım örneği benim için çocukluk aşkı olan güvercin sevdası ve hayvan sevgisinden başka hiç bir iddiamın olmadığını belirterek sunuyorum.
'Sera Kümes' Adını verdiğim kümesimden bir gece sahnesi...
Ramis Kardeşimiz ve Yazdan Kalma bir günden hatıra...
Şebap deyince aklıma önce miski gelir..
Sabunisiz de şebap olmaz...
Musul Miski... Şebap miskinin atası..Aksi ispat edilene kadar.Mardinli Samet'e selam...
Ev Hali...Yeni kuş önce evde misafir olur...Arif Abiye selam
myavuzduman@hotmail.com
Bazı arkadaşlarımızın ısrarı üzerine kuşlarımızdan ve hobi çifliğimizdeki koleksiyonumuzdan elimde fotoğrafı bulunan bir kısım örneği benim için çocukluk aşkı olan güvercin sevdası ve hayvan sevgisinden başka hiç bir iddiamın olmadığını belirterek sunuyorum.
'Sera Kümes' Adını verdiğim kümesimden bir gece sahnesi...
Ramis Kardeşimiz ve Yazdan Kalma bir günden hatıra...
Şebap deyince aklıma önce miski gelir..
Sabunisiz de şebap olmaz...
Musul Miski... Şebap miskinin atası..Aksi ispat edilene kadar.Mardinli Samet'e selam...
Ev Hali...Yeni kuş önce evde misafir olur...Arif Abiye selam
- capslock967
Ad Soyad : murat sivas
Doğum Tarihi : 27/01/67
Forum Kayıt : 29/11/08
Geri: YAVUZ DUMAN (İSTANBUL)
27/1/2010, 9:53 pm
yavuz bey size söylüyecek bir şey bulamıyorum.sizinle konuşup sohbet etmemek lazım aslında ama neyse.şaka bir yana bizi bu kadar güzelliklerden mahrum ettiğiniz için sitem ediyorum aslında.ama söylenecekde bir söz yok maşallah yer ortam böyle bir ortam bulmak çok zor.sizi tebrik ediyorum allah size uzun vede sağlıklı ömür nasip etsin torunlarınızla çocuklarınızla en güzel günleri geçirmek nasip olsun inşallah
- Hasan OLGUN
Ad Soyad : Hasan Olgun
Doğum Tarihi : 24/01/73
Forum Kayıt : 05/01/09
27/1/2010, 10:07 pm
Vay vay vay.. Yavuz abi siz naptınız böyle.. Hayvan sevgisi bu olsa gerek..
İnsanın ömrü uzar bu çiftlikte : ) İyi ki bu güzellikleri bizimle paylaştınız, hepimize örnek oldunuz. Aydın'dan selamlar, saygılar..
İnsanın ömrü uzar bu çiftlikte : ) İyi ki bu güzellikleri bizimle paylaştınız, hepimize örnek oldunuz. Aydın'dan selamlar, saygılar..
- capslock967
27/1/2010, 10:11 pm
hasan bey bende aynen öyle söyledim ama görüyorsunuz yavuz bey bizleri nelerden mahrum bırakıyormuş değilmi.
27/1/2010, 10:12 pm
Yavuz bey koleksiyonunuz gerçekten güzel emeginize sağlık çok güzel kümesler yaptırmışınız tebrikler iyiki ısrar etmişiz yoksa bu güzellikleri göremeyecektik
- yavuzduman
27/1/2010, 10:27 pm
Sn.Admim ve Değerli arkadaşlar hepinize teşekkür ederim.Ben düşüncelerimle şebaba-güvercine bir katkım olurmu diye aranıza katılmıştım ısrarlarınız üzerine ve birde sanal bir kimlik sanılmamak adına emeklerimi sizinle paylaştım.Gerçek şu ki tüm arkadaşlarımın bunlardan daha güzellerine kavuşmalarını dilerim..Hepinize selam ve saygılar.
- emre_akhan
Ad Soyad : EMRE AKHAN
Doğum Tarihi : 11/08/82
Forum Kayıt : 07/08/08
28/1/2010, 12:27 am
yavuz bey maşallah ne kadar güzel ALLAH nazarlardan saklasın gördüğüm harika yerlerden birtanesi ve kuşlarınız da mükemmel güle güle besleyin ALLAH size ve bugüzel mekanınıza
hayvanlarınıza zarar zeval vermesin inş emeğinize sağlık ANKARADN kucak dolusu saygılar ve sevgiler.
hayvanlarınıza zarar zeval vermesin inş emeğinize sağlık ANKARADN kucak dolusu saygılar ve sevgiler.
- arif
Ad Soyad : Arif
Doğum Tarihi : 01/09/63
Forum Kayıt : 08/07/09
28/1/2010, 5:26 pm
Değerli kardeşim senin gibi dürüst,mert,beklentisi olmayan sadece içinde hayvan sevgisi olan ve o hayvanlara nasıl faydalı olabilirim düşüncesinde olan seni,bu camiaya kazandırdığım için inan çok mutluyum.Hep anlatırsında kümesini görmek nasip olmamıştı,sağolsun sanal alem:)),sana söz bu sezon Allah bir mani vermesse çiftliğe geleceğim.Emeklerine sağlık havadar çok güzel bir kümes olmuş (buna kümes mi? yoksa çiçeklerin yetiştiği sera mı? demek doğru bilemedim:)).
Selamlarımla.
Selamlarımla.
- yavuzduman
28/1/2010, 6:25 pm
Arif abi asıl ben sizler gibi kıymetlerle Güvercin sevdasında yollarımızın kesişmiş olmasından çok mutluyum...Doğala en yakın ortamı tasarlamaya çalıştım... Beğendiğine sevindim... Senin dillere destan kümesten fikirler çalmadık değil..Baharda bekliyorum..Selamlar...
- medet gültekin
Ad Soyad : medet gültekin
Forum Kayıt : 13/12/09
28/1/2010, 6:35 pm
yavuz bey gerçekten ama gerçekten harika.orjinal ne demek herkese görsel olarak tarif etmiş oldunuz.Şebab kuşların da nasıl olması gerektiği konusundada bence en net cevabı verdiniz.Neymiş arkadaşlar kuşlar orjinal(BİR ŞEYİN ASLI,NEVİ ŞAHSINA MAHSUS,VASIF VE KEYFİYETLERİ BENZERLERİNDEN AYRI VE ÜSTÜN) olacak.
- yavuzduman
28/1/2010, 9:31 pm
Medet Kardeşim,teşekkür.Herşey emekle oluyor... Üzerinde düşünüp taşınmakla...Tabi imkan gerekli,ama yeterli değil...Ayrıca hiçbir şey bir günde olmuyor...6 yaşında yanyana getirilmiş iki elma kasasından ve içindeki bir çift güvercinde ibaret olan kümes 40 sene sonra bu hale geliyor mesela..
Genç kardeşlerimin daha erken yaşta ve daha güzellerine sahip olmalarını dilerim...
Genç kardeşlerimin daha erken yaşta ve daha güzellerine sahip olmalarını dilerim...
- mahir temel
Ad Soyad : MAHİR
Doğum Tarihi : 10/02/81
Forum Kayıt : 17/05/09
28/1/2010, 9:53 pm
eee ben de az degilim hani. :]]] iikide öyle bir yorum yapmısım.ii ki yapmısım bu guzelligi bizimle paylasmanızı sagladım.Sizi merakınızdan ve göstermiş oldugunuz özveriden ötürü tebrik ederim.Niğde den saygılar selamlar...
- yavuzduman
28/1/2010, 10:06 pm
Mahir bey,sağolasın...Haklısın herşeyde bir hayır vardır demek lazım...Size ve şahsınızda Niğdeli güvercin sevdalılarına selamlar....
29/1/2010, 7:18 am
Yavuz Bey, Akşam birde bandırma yapıp geri döndüm. Gece eve kapıdan girdiğim gibi uyku moduna geçtim. Sabah resimlere baktım. Şimdi benim fikrim arkadaşların gibi olmayacak. Siz zor olanı seçmişsiniz. Ben tanıdığım samimi olduğum tüm kümeslerde çok kuşa karşıyım. Uğraşmak kolay değil. Lise çağlarında bize öğretilen bişi vardı. Bir grup cağalır cogalır bir yere gelir durur hastalıklar başlar, düşüş başlar diye. Bu sistem yerine bir cift, iki cift farklı kuşları farklı yerlere daha iyi olurdu. Ben mesela iki kümesimde yuvalıklar dahil taban ızgarası koyuyorum. Sistemimde zaman tutsalar. Birde cöpler icin cok uğraşma deseler. 40-60 dk da pırıl pırıl yaparım. Fakat ne oluyor. Kusu bilmeyen icin ayaklarındaki tüyler kırık oluyor ve kendini göstermiyor. Ben biliyorum ya yetiyor o bana. İmkanım olsa 1-2 kümes daha yaparım. onuda kumlu yaparım ama oraya kuşu sadece güzelleşsin diye salarım. 2-3 ay tutar yine sağlık kümesime alırım.
Şimdi benimde sevdiğim başka cins güvercinler var. Herkezin olduğu gibi. Hatta cevremden hediye etmek isteyenlerde vardı. Hep nazikce geri ceviriyorum. Neden kuslara saygı duyuyorum. Hastalıktan korkuyorum. Onlarda bebeklerimiz gibi. Bize muhtaclar. Hakkını verirseniz onlarda size daha güzel gelecektir. Yavrularınız sağlıklı büyücektir. Hastalıklar uzak duracaktır. Sizin yer ve sizin imkanlar olsa ben nasıl bir proje yapardım hemen hayalimde canlandı. Anlatayım. Buradaki serayı gercekten bir cicek bahcesi botanik parkına cevirirdim. Isıklandırmalı olarak. Ve 2-3 cift kusun kumes kapısı bu botonik parkına açılır, ara ara dilediklerince gezerlerdi. Oturup uçusan tüyler olmadan kahvaltı yapabilirdim. :-))
Bunlar kendi fikrim. Ama ortada büyük bir emek ve masraf var. Tabiki ben atar tutarım. Önemli olan sizin fikirleriniz ve bakış açınız.
Şimdi benimde sevdiğim başka cins güvercinler var. Herkezin olduğu gibi. Hatta cevremden hediye etmek isteyenlerde vardı. Hep nazikce geri ceviriyorum. Neden kuslara saygı duyuyorum. Hastalıktan korkuyorum. Onlarda bebeklerimiz gibi. Bize muhtaclar. Hakkını verirseniz onlarda size daha güzel gelecektir. Yavrularınız sağlıklı büyücektir. Hastalıklar uzak duracaktır. Sizin yer ve sizin imkanlar olsa ben nasıl bir proje yapardım hemen hayalimde canlandı. Anlatayım. Buradaki serayı gercekten bir cicek bahcesi botanik parkına cevirirdim. Isıklandırmalı olarak. Ve 2-3 cift kusun kumes kapısı bu botonik parkına açılır, ara ara dilediklerince gezerlerdi. Oturup uçusan tüyler olmadan kahvaltı yapabilirdim. :-))
Bunlar kendi fikrim. Ama ortada büyük bir emek ve masraf var. Tabiki ben atar tutarım. Önemli olan sizin fikirleriniz ve bakış açınız.
- yavuzduman
29/1/2010, 1:15 pm
Alp Kardeşim,dediğin gibi çok kuşun bakımı zor.Bunu ancak profesyonel destekle yapabiliyorum.Bir arkadaşımız bu işle görevli.Günlük ve rutin bakım ve temizlikleri belli bir program dahilin de yapılılıyor.Benim kabusum bakımsız kalmış kuşlarımdır.
Fakat her kuş ve türde ayrı bir güzellik.Bu yüzden ne kadar geniş yeriniz olsa hep küçük geliyor. Kümes açık ve kapalı alanı olan 4 bölümden oluşuyor.Ayrıcabaşka bir alanda bir revir ve karantina bölümü var. Kapalı kısımlarda kum üzerinde ızgaralar var ki bu fotoraflada gözükmüyor.Kümes büyükçe bir bahçede olduğundan,her yer botanik parkı ve bölümlerden birinin bir kısım kuşları uçmaları için yapımış pencereleri var.Ayrıca bu kümes dışıda her zaman serbest olan posta grubu içiz ayrı bir çatı bölmesi var.Yedekte bekleyen bir çatıyı nasıl değerlendireceğimi düşünüyoyorum.
Belli kuşlardan üç beş çiftelimde olmasını istedim. Mesela selçuklu güvercini ki Hz.Mevlananın beslediği bile söyleniyor.Nesli sıkıntıda Türkiyede çoğunluğu Konyada belki toplam sayısı 300- 500 civarında....
Mesela ankut güvercinini memleketi urfa diyarbakırda bile bulmak mümkün değil artık.Ki bu kuşu Hz.Alinin beslediği söylenir. Sade vatandaş değil,kuşçu Urfalılar bile siyah ankut,beyaz ankut sarı ankut diyorlar oysa ankut sadece parlak kiremit kırmızısı renginde olur.Diğer renkler demkeş ve buharalarda olur.Bir şey öz yurdunda yanlış tanınır hale gelmişse tehlikeyi sen düşün...
Hünkari için bile aynı şeyler sözkonusu.Hünkarlardan kalma bu ırkkı bile kendi adımıza tescil ettirememeiş olma ayıbı bir tarafta dururken,avrudan gelini tahta oturtuverdik..Yerli hünkari orjinal olduğu halde küçük görülüyor,neslini insan müdahalesi olmaksızın devam ettirme şansı olmayan avrupa hünkariler ise orjinal sanılıp prim yapıyor,bizim kuşları kovalıyor..
Hani deveye sormuşlar boynun neden eğri,o da nerem doğru ki demiş. Sayfa şebap sayfası ve şebabınn da onlarca derdivar.. Ki sayfalarca konuşuyoruz..Diğer ırklerın varoluş prablemi var onların bu denli sahip çıkanı yok... Ben biraz onlarada destek çıkıyorum kendimce,bu yüzden,hünkari,selçuklu gibi kuşlar ayrı kısımdalar...
İşte böyle dert çoksa,dertlenen varsa laf uzar gider..Bu kunularda başka projelrim var elem keder olmaz,allah nasip ederse hem paylaşır,hemde birşeyler yaparız..
Kümesimide toz tüy yok. Akşamları bazı akşamlar çayımızı orda içiyoruz.Kahvaltıde fena fikir değil.Baharda gelirsen onuda birlikte yaparız...Selamlar
Fakat her kuş ve türde ayrı bir güzellik.Bu yüzden ne kadar geniş yeriniz olsa hep küçük geliyor. Kümes açık ve kapalı alanı olan 4 bölümden oluşuyor.Ayrıcabaşka bir alanda bir revir ve karantina bölümü var. Kapalı kısımlarda kum üzerinde ızgaralar var ki bu fotoraflada gözükmüyor.Kümes büyükçe bir bahçede olduğundan,her yer botanik parkı ve bölümlerden birinin bir kısım kuşları uçmaları için yapımış pencereleri var.Ayrıca bu kümes dışıda her zaman serbest olan posta grubu içiz ayrı bir çatı bölmesi var.Yedekte bekleyen bir çatıyı nasıl değerlendireceğimi düşünüyoyorum.
Belli kuşlardan üç beş çiftelimde olmasını istedim. Mesela selçuklu güvercini ki Hz.Mevlananın beslediği bile söyleniyor.Nesli sıkıntıda Türkiyede çoğunluğu Konyada belki toplam sayısı 300- 500 civarında....
Mesela ankut güvercinini memleketi urfa diyarbakırda bile bulmak mümkün değil artık.Ki bu kuşu Hz.Alinin beslediği söylenir. Sade vatandaş değil,kuşçu Urfalılar bile siyah ankut,beyaz ankut sarı ankut diyorlar oysa ankut sadece parlak kiremit kırmızısı renginde olur.Diğer renkler demkeş ve buharalarda olur.Bir şey öz yurdunda yanlış tanınır hale gelmişse tehlikeyi sen düşün...
Hünkari için bile aynı şeyler sözkonusu.Hünkarlardan kalma bu ırkkı bile kendi adımıza tescil ettirememeiş olma ayıbı bir tarafta dururken,avrudan gelini tahta oturtuverdik..Yerli hünkari orjinal olduğu halde küçük görülüyor,neslini insan müdahalesi olmaksızın devam ettirme şansı olmayan avrupa hünkariler ise orjinal sanılıp prim yapıyor,bizim kuşları kovalıyor..
Hani deveye sormuşlar boynun neden eğri,o da nerem doğru ki demiş. Sayfa şebap sayfası ve şebabınn da onlarca derdivar.. Ki sayfalarca konuşuyoruz..Diğer ırklerın varoluş prablemi var onların bu denli sahip çıkanı yok... Ben biraz onlarada destek çıkıyorum kendimce,bu yüzden,hünkari,selçuklu gibi kuşlar ayrı kısımdalar...
İşte böyle dert çoksa,dertlenen varsa laf uzar gider..Bu kunularda başka projelrim var elem keder olmaz,allah nasip ederse hem paylaşır,hemde birşeyler yaparız..
Kümesimide toz tüy yok. Akşamları bazı akşamlar çayımızı orda içiyoruz.Kahvaltıde fena fikir değil.Baharda gelirsen onuda birlikte yaparız...Selamlar
29/1/2010, 1:43 pm
Denizyıldızı hikayesi var ..
Bir yazar , yazılarını yazmak icin okyanus kıyılarına gidiyormus ve sabahları yürüyüşe çıkıyor. Bir fırtınalı geceden sonra yine sabah gün doğmadan kumsalda yürüyüşe çıkmış, Bir bakmış bütün kumsal deniz yıldızı kaynıyor, ilerde bir genç adam dans eder gibi hareketler yapıyor. Ona doğru gitmiş, yaklaşmış, bir bakmış deniz yıldızlarını tek tek denize atıyor.
Ne yapıyorsun diye sormuş,
Genç adam , deniz yıldızlarını denize atıyorum demiş.
Bunu gördüm, neden atıyorsun diye yenileyim sorumu demiş,
Genç adam, eğer ben şimdi onları atmassam güneş şimdi doğacak, ve ölecekler.
Yazar etrafına bakınmış, milyonlarca deniz yıldızı var, bir şey farketmezki demiş.
Genç adam hiç seslenmeden bir deniz yıldızını alıp denize fırlatmış,
Bunun için Farketti ama..
çabalarınızda genç adam gibi olsun, İnsallah sonuca varırsınız...
Bir yazar , yazılarını yazmak icin okyanus kıyılarına gidiyormus ve sabahları yürüyüşe çıkıyor. Bir fırtınalı geceden sonra yine sabah gün doğmadan kumsalda yürüyüşe çıkmış, Bir bakmış bütün kumsal deniz yıldızı kaynıyor, ilerde bir genç adam dans eder gibi hareketler yapıyor. Ona doğru gitmiş, yaklaşmış, bir bakmış deniz yıldızlarını tek tek denize atıyor.
Ne yapıyorsun diye sormuş,
Genç adam , deniz yıldızlarını denize atıyorum demiş.
Bunu gördüm, neden atıyorsun diye yenileyim sorumu demiş,
Genç adam, eğer ben şimdi onları atmassam güneş şimdi doğacak, ve ölecekler.
Yazar etrafına bakınmış, milyonlarca deniz yıldızı var, bir şey farketmezki demiş.
Genç adam hiç seslenmeden bir deniz yıldızını alıp denize fırlatmış,
Bunun için Farketti ama..
çabalarınızda genç adam gibi olsun, İnsallah sonuca varırsınız...
- yavuzduman
29/1/2010, 3:56 pm
Alp Güzel ,benimde sevdiğim bir hikaye...Dilekleri içinde sağ ol...Çok genç adam lazım,çok deniz yıldızı var karaya vuran..
Mevlana.Karanlık,karanlık diyeceğine kalkta bir mum yak demiş.
Kim kalkıp bir mum yakarsa kendini ve çevresini aydınlatır.
Herkes gördüğü karanlığı hem birbirine haber vermeli fakat bununla yetinmeyip kendiside birşeyler yapmalı.Bu şebaptada böyle güvercindede böyle hatta tüm toplumsal ve kişisel problemlerde böyle...değil mi Arkadaşlar, değil mi Alp?
Mevlana.Karanlık,karanlık diyeceğine kalkta bir mum yak demiş.
Kim kalkıp bir mum yakarsa kendini ve çevresini aydınlatır.
Herkes gördüğü karanlığı hem birbirine haber vermeli fakat bununla yetinmeyip kendiside birşeyler yapmalı.Bu şebaptada böyle güvercindede böyle hatta tüm toplumsal ve kişisel problemlerde böyle...değil mi Arkadaşlar, değil mi Alp?
- BİRKAN
Ad Soyad : BİRKAN ERGİN
Doğum Tarihi : 25/01/80
Forum Kayıt : 26/01/10
30/1/2010, 1:40 am
EVET BENDE KUSCULUGA GERI DONDUM UZUN BI ARADAN SONRA SEBAB SABUNI , MİSKİ ARIYORUM DAMAR OLACAK MELEZLEME OLMAYACAK AMACIM NESLIN DEVAMI BIR CIFT BILE ASLI OLANI BULSAMDA ONLARIN YAVRULARINI YAVRULARININ YAVRULARINI ALSAM DIYE DUSUNUYORUM BENIM GIBI DUSUNEN MALESEF COK AZ SAYIDA KUSCU KALDI HERKEZ FARKLI IRKLARI ESLESTIRIM FARKLI IRKLAR OLMASINA SEBEB OLUYOR ASIL IRKLAR MALESEF KAYBOLUYOR BEN PASIF BI KUSCU DEGILIM KUSUMA KENDI EVLADIM GIBI BAKAR ONA DEGER VERIRIM LUTFEN ARKADASLAR ASLI OLAN MISKI SABUNI OLAN VARSA SATIN ALIRIM YETERKI OZ OLSUN MELEZ OLMASINKI ONLARIN SOYLARINI TUKETMEYELIM SAYGILAR MSN biko_birkan81@hotmail.com istanbulda oturuyorum bu soyledıgım kusları satan varsa sızlerden yardımlarınızı beklıyorum
- medet gültekin
Ad Soyad : medet gültekin
Forum Kayıt : 13/12/09
3/2/2010, 9:56 pm
- yavuzduman
3/2/2010, 10:00 pm
Medet bey teşekkür ederim..Bende sizi kanat tane beğeninizi paylaşıyorum...Tabanın kaybolmadığı,geometrik düzene-dizilişe dahip kanatlar...İstikamet ve arayış buna doğru gitmeli,gidecek....
- mustafa_51
Ad Soyad : mustafa İLHAN
Doğum Tarihi : 31/05/80
Forum Kayıt : 25/04/09
7/2/2010, 3:20 pm
MISKILERINIZ COK GUZEK GULE GULE BESLEYIN NIGDEDEN MUSTAFA İLHAN SAYGILAR
- kadirsulun
Ad Soyad : kadir sulun
Doğum Tarihi : 07/05/81
Forum Kayıt : 18/12/08
7/2/2010, 3:59 pm
allah herkeze böyle kümesler nasip etsin maşallah yavuz bey emeğinize sağlık güle güle besleyin.
- enesss
Ad Soyad : ahmet hazar
Doğum Tarihi : 17/07/73
Forum Kayıt : 14/02/09
7/2/2010, 4:20 pm
merhaba yavuz bey:)walla nefis bir kümes insanın güvercin olası geliyor.böyle bir ortamı görünce. ayrıca bir hikayede ben eklemek istiyorum nacizane....
HİNTLİ BİR ADAM SUDA BATA ÇIKA İLERLEMEYE ÇALIŞAN BİR AKREP GÖRÜR.ONU KURTARMAYA KARAR VERİRVE PARMAĞINI UZATIR AMA AKREP ONU SOKAR.HİNTLİ TEKRAR AKREBİ SUDAN KURTARMAYA ÇALIŞIR AMA AKREP ONU TEKRAR SOKAR.
YAKINLARDAKİ BAŞKA BİRİSİ ONA,ONU SÜREKLİ SOKMAYA ÇALIŞAN AKREBİ KURTARMAYA ÇALIŞMAKTAN VAZGEÇMESİNİ SÖYLER.AMA HİNTLİ ADAM ŞÖYLE DER:''SOKMAK AKREBİN DOĞASINDA VARDIR.BENİM DOĞAMDA İSE SEVMEK VAR.
NEDEN SOKMAK AKREBİN DOASINDA VAR DİYE KENDİ DOĞAMDA OLAN SEVMEKTEN VAZ GEÇEYİM?''. bildiğiniz yoldan şaşmayın hiç bir olumsuzluk sizi durdurmasın, saygılar sevgiler.
HİNTLİ BİR ADAM SUDA BATA ÇIKA İLERLEMEYE ÇALIŞAN BİR AKREP GÖRÜR.ONU KURTARMAYA KARAR VERİRVE PARMAĞINI UZATIR AMA AKREP ONU SOKAR.HİNTLİ TEKRAR AKREBİ SUDAN KURTARMAYA ÇALIŞIR AMA AKREP ONU TEKRAR SOKAR.
YAKINLARDAKİ BAŞKA BİRİSİ ONA,ONU SÜREKLİ SOKMAYA ÇALIŞAN AKREBİ KURTARMAYA ÇALIŞMAKTAN VAZGEÇMESİNİ SÖYLER.AMA HİNTLİ ADAM ŞÖYLE DER:''SOKMAK AKREBİN DOĞASINDA VARDIR.BENİM DOĞAMDA İSE SEVMEK VAR.
NEDEN SOKMAK AKREBİN DOASINDA VAR DİYE KENDİ DOĞAMDA OLAN SEVMEKTEN VAZ GEÇEYİM?''. bildiğiniz yoldan şaşmayın hiç bir olumsuzluk sizi durdurmasın, saygılar sevgiler.
- capslock967
7/2/2010, 5:07 pm
çok güzel hikaye ahmet bey.yanlız sizin gibi insanlarında o forum sayfalarına katkılarını bekliyoruz.
- mahir temel
Ad Soyad : MAHİR
Doğum Tarihi : 10/02/81
Forum Kayıt : 17/05/09
7/2/2010, 6:38 pm
Yavuz abi ergun amcanın numarası 05353872251
- omeryener26
Ad Soyad : Ömer YENER
Doğum Tarihi : 01/11/76
Forum Kayıt : 17/07/08
11/2/2010, 8:32 am
Yavuz bey maşallah sizinki tam bir hayvan sevgisi her tür güvercin kendinin bambaşka güzelliği olabiliyor kümesleriniz sizin onlara ne kadar emek verdiğinizin açık bir göstergesi ne mutlu sizi vede sizin beslediğiniz güvercinlerinize sizin gibi halden anlayan bir sahipleri var eliniz emeğiniz inşallah hiç bir dert keder görmez .
- altan-aziz
Ad Soyad : Altan Aziz
Doğum Tarihi : 27/11/77
Forum Kayıt : 22/04/09
13/2/2010, 2:45 pm
YAVUZ KARDEŞ ...ELİNE SALIK KUŞLARDA KÜMESTE 10 NUMARA ...SENİ SEVDİM YÜREKLİSİN ...AMA BU CAMİYA SENİ EZMEK İSTEYECEK ...BUNA İZİN VERME ...EER BOŞLUK BULURLARSA SEN O ZAMAN GÖR ... BUNLAR KURTLAR VADİSINDEN BETER ...KARDEŞ KUSUR GÖRME ....ŞAYGILAR AZİZ
1 sayfadaki 3 sayfası • 1, 2, 3