"Birde yavruya kussa tam olacak"
+4
badyokan
cihantje
Dr. Sedat
Kuscu-Murat
8 posters
2 sayfadaki 2 sayfası • 1, 2
- MisafirMisafir
Geri: "Birde yavruya kussa tam olacak"
5/3/2010, 11:40 am
Ufuk arkadaşımızda kendi tecrübesini aktarmış bizlere doğrudur yavruya kusupta kaybolan kuşlarımız olmuştur hepimizin kimi yeterince sökülmemiştir sökülür kaybolur konamaz kimi eski yuvasını arar kimi ne yaptıgını bılmez gercekten duyguları karışıktır kaybolur bunlar olan seyler...
5/3/2010, 11:42 am
Belkide erkenden olgunlasmalari insandaki gibi bazen ters tepiyor olabilir, hormonlarimi sapitiyor ne, ...
- MisafirMisafir
5/3/2010, 11:49 am
Onunda etkisi olur ama kuşlar erken eşe geldiğinde ya yavruya bakmaz bırakır acemiliğinden yada hiç yumurtlamaz vakit geçirir eşlenerek zamanı öyle yada böyle ayarlama yetileri var bilmem bu nasıl oluyor
5/3/2010, 11:57 am
daha henüz bir bucuk yildir bu isle ugrasiyorum, bakalim bizim tecrübemiz ne olacak yillar sonra, Allah izin verirse tabiki, ...
Bana müsade, hayirli Cumalar cümleten
Bana müsade, hayirli Cumalar cümleten
- freaxs
Ad Soyad : ufuk sahin
Doğum Tarihi : 10/05/85
Forum Kayıt : 12/01/10
5/3/2010, 12:00 pm
HAYVANIN İLK YUMURTLADIĞI YER ÖNEMLİ BENCE
BEN BU ŞEKİLDE ÇOK KUŞ KAÇIRDIM UCAN 3-4 TANE KUŞUM VAR FAZLA UÇMUYOR AMA CİĞERLERİ AÇIK KUŞ BUNLAR SAATE YAKIN UÇAR BUNLAR İLE UÇURUP YUKSELİP KAYBOLANINI GÖRDÜM BİR KUŞ FAZLA YUKSELDİĞİNDE KENDİNİ ŞAŞIRIYOR O AN CİĞERDE BİTİK OLUYOR TABİ NESEFİ BİTMİŞ YANİ GÖRDÜĞÜ YERE KENDİNİ ATIYOR TABİ HEMEN ALTINDA SİZİN YUVANIZ YOKSA OZAMN OLAYDA BİTİYOR
VE SOYLE BİR ÖRNEK VEREYİM AYNA KUYRUK BİR DUMANLIM VARDI UCMAYA HEVESLİYDİ BELLİ Kİ BİR GÜN KUŞUN BİRİNE UYUP BULUT OLUNCA HAYATINI ŞAŞIRDI AŞALARA İNDİKTEN SONRA BENİM YUVANIN YANINDAN GEÇERKEN YUVAYI GÖRMEDİ
BOYLE DURUMLAR OLDUĞUDA OLUYOR
BEN BU ŞEKİLDE ÇOK KUŞ KAÇIRDIM UCAN 3-4 TANE KUŞUM VAR FAZLA UÇMUYOR AMA CİĞERLERİ AÇIK KUŞ BUNLAR SAATE YAKIN UÇAR BUNLAR İLE UÇURUP YUKSELİP KAYBOLANINI GÖRDÜM BİR KUŞ FAZLA YUKSELDİĞİNDE KENDİNİ ŞAŞIRIYOR O AN CİĞERDE BİTİK OLUYOR TABİ NESEFİ BİTMİŞ YANİ GÖRDÜĞÜ YERE KENDİNİ ATIYOR TABİ HEMEN ALTINDA SİZİN YUVANIZ YOKSA OZAMN OLAYDA BİTİYOR
VE SOYLE BİR ÖRNEK VEREYİM AYNA KUYRUK BİR DUMANLIM VARDI UCMAYA HEVESLİYDİ BELLİ Kİ BİR GÜN KUŞUN BİRİNE UYUP BULUT OLUNCA HAYATINI ŞAŞIRDI AŞALARA İNDİKTEN SONRA BENİM YUVANIN YANINDAN GEÇERKEN YUVAYI GÖRMEDİ
BOYLE DURUMLAR OLDUĞUDA OLUYOR
- MisafirMisafir
5/3/2010, 12:05 pm
O kuşun ya tam alışmadıgından yada karaktersiz oldugundan olur başka sebebi yok.kuş yuvasını ya bilmez yabancı gelir uçtugu yer eski yerini arar yada kanı bozuktur yemi yer yumurtlar ama uçtumu da kaybolur gider salak gibi başka bi kümese iner bu kuşun iyi olmadıgı anlamına gelir oyun kuşunda kafa çok önemlidir.kuş açta kalsa susuzda kalsa başka kümese inmemelidir.kaybolur evini arar bulursa evine iner bulamazsa yine kalktıgı yere gelip konmalıdır iyi kuş budur...
- freaxs
5/3/2010, 12:25 pm
DEDİĞİN GİBİ KARAKTERSİZDİ BELLİKİ
ALIŞMIŞTI AMA O KADAR YÜKSEĞİ HİÇ GÖRMEDİĞİ İÇİN KAYIP
HERKUŞ KALDIRAMAZ BULUT UÇMAYI
BEN GÜVERCİNİN YANINDA ATMACADA BESLEDİĞİM İÇİN İŞTE MECBUREN BOYLE KARAKTERSİZ KUŞLARDAN MEDET UMUYORUM
ATMACADA SAOLSUN BİR HAFTA İÇİNDE OCAĞIMI SÖNDÜRDÜ
KURTULANLAR YARA ALANLAR CABASI
ALIŞMIŞTI AMA O KADAR YÜKSEĞİ HİÇ GÖRMEDİĞİ İÇİN KAYIP
HERKUŞ KALDIRAMAZ BULUT UÇMAYI
BEN GÜVERCİNİN YANINDA ATMACADA BESLEDİĞİM İÇİN İŞTE MECBUREN BOYLE KARAKTERSİZ KUŞLARDAN MEDET UMUYORUM
ATMACADA SAOLSUN BİR HAFTA İÇİNDE OCAĞIMI SÖNDÜRDÜ
KURTULANLAR YARA ALANLAR CABASI
- MisafirMisafir
5/3/2010, 12:26 pm
Atmacayı ciddi besliyon mu yoksa takılıyon mu çok saldırıyo diye.atmacadan korkmaz azdan az çoktan çok uçurmayarak biyere varılmaz bizim burda da var ama hergün kuşlar uçar uçmak zorundalar...
- freaxs
5/3/2010, 12:31 pm
YOK BESLEMİYORUM DEMEK İSTEDİĞİM İYİLERİNİ HEP KAPTI KÖTÜLERİ KALDI
2-YADA 3 TANE HERGÜN UCURUYORUM .ZATEN HAVA İYİ OLSUN YETERKİ SAATİ BELLİDİR HERGÜN
YAZ GELİYO ANTREMANLARA AĞIRLIK VERMEKTE YARAR VAR
2-YADA 3 TANE HERGÜN UCURUYORUM .ZATEN HAVA İYİ OLSUN YETERKİ SAATİ BELLİDİR HERGÜN
YAZ GELİYO ANTREMANLARA AĞIRLIK VERMEKTE YARAR VAR
- MisafirMisafir
5/3/2010, 12:34 pm
Doğanın kanunu bu atmaca da saldıracak rüzgarda kaybolacakta hastalanıp ölecekte öle yada böyle biz bu işi yapıyorsak zahmetlerine katlanıp cilvelerine göz yumacaz.zaten tadı da burda her hazırladıgımız ölmese kaybolmasa kimse bu kadar uğraşmaz iyiyi aramaz elinde bitane olur oda ona uzun yıllar yeter...
- MisafirMisafir
24/10/2010, 4:08 pm
eger kusunuzun basina bir sey gelmezse deneyin oyun kusunuz en guzel en iyi oyununu 3 yasinda yapar , sabriniz varsa iyi izleyin ve gorun saygilarimla
24/10/2010, 6:32 pm
Piyasa kolay kusun pesinde yerine göre, sabirsizlarin meyvesi ise yaramayan kuslar degilmi ?
Sabir bizde olsaydi Osmanliyi cökertmezdik, ...
Sana katiliyorum abi, ...
Saygilar
Sabir bizde olsaydi Osmanliyi cökertmezdik, ...
Sana katiliyorum abi, ...
Saygilar
22/1/2011, 9:11 pm
Sevgili Arkadaşlar...
Konu başlığına uygun bize yazacak birşey bırakmadınız.Elinize sağlık diyorum.Selam ve Saygıyla
Konu başlığına uygun bize yazacak birşey bırakmadınız.Elinize sağlık diyorum.Selam ve Saygıyla
- FCchelsea
Ad Soyad : ikram ugran
Forum Kayıt : 25/07/10
23/1/2011, 10:02 am
saygilar...ben bunu cok merak ediyor.. hic bir arkadasimiz bu konu hakkinda aciklama yapmiyor bizim orda yanibatman diyarbakir mardin.. minare cekisli yani seferli kus ucuran arkadasa rastlamadim ve o konu hakkinda hic görüs bildiren görmedim.. bilgisi olan varmi
23/1/2011, 2:03 pm
Sevgili FCchelsea Arkadaş...
Taklacı Güvercinler diye foruma bir başlık atılmış o başlık altında arkadaşların değerli yazıları var.Bende karınca kararınca sözünü ettiğin güvercinlerin özelliklerine dair düşündüklerimi foruma atmış bulunmaktayım.Katıldığın yer almanya olmasaydı mardinimize gelmeni isteyecektim.Lakin bir gün sizin oralara yolun düşerse bizi sormanı isterim.Selam ve Saygıyla
Taklacı Güvercinler diye foruma bir başlık atılmış o başlık altında arkadaşların değerli yazıları var.Bende karınca kararınca sözünü ettiğin güvercinlerin özelliklerine dair düşündüklerimi foruma atmış bulunmaktayım.Katıldığın yer almanya olmasaydı mardinimize gelmeni isteyecektim.Lakin bir gün sizin oralara yolun düşerse bizi sormanı isterim.Selam ve Saygıyla
- FCchelsea
Ad Soyad : ikram ugran
Forum Kayıt : 25/07/10
24/1/2011, 10:26 am
saygilar refik usta ben oraya geldim gördüm ben yanlis yazmisin ben bizim orda ucurani gördümde burda kimse o konu hakkinda konusmuyor ve görmedi ucurani onu anlatmak istedim mardin bismil gercüste- batmanda cok gördüm
25/1/2011, 8:13 pm
Peki sevgili kardeşim eksik olma.Selam ve Saygıyla.
2 sayfadaki 2 sayfası • 1, 2