Yılanbaş Oynarlar 411k

Join the forum, it's quick and easy

Yılanbaş Oynarlar 411k

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Yılanbaş Oynarlar

+4
Hilal Hüseyin Aydoğmuş
Miharbiden
çevik
YENİŞEHİRLİ SERKAN
8 posters
YENİŞEHİRLİ SERKAN
YENİŞEHİRLİ SERKAN
Ad Soyad : SERKAN KOBAK
Forum Kayıt : 02/03/10

Yılanbaş Oynarlar Empty Yılanbaş Oynarlar

15/3/2010, 9:27 am
Yılanbaş ırkı kaybolmaya yüz tutmuş insanlar eskiyi unutmuş bunlar bizim en eski değerlerimiz osmanlıdan kalan asıl ırkımız oynarın en büyük özelliği yılanbaş olmasıdır ne mutlu ki bunları elinde bulundurana
çevik
çevik
Ad Soyad : çevik olça
Doğum Tarihi : 12/09/70
Forum Kayıt : 04/10/08

Yılanbaş Oynarlar Empty Geri: Yılanbaş Oynarlar

15/3/2010, 2:28 pm
bursa-oynarın; soyunun korunmasını elbette destekliyorum ve çaba sarfediyorum.benim gördüğüm oynarın olması gererktiği surat, kafa yapısında tam anlamıyla değiller.eski kuşlar deyip olayı kabullenmek çözüm değil.50 sene önce de olsa ufak bir karşım günümüze kadar gelebiliyo. sürekli aynı yavrular alınması doğaldır. her ırk için geçerlidir. genetikte kendileşme denilen çaprazlama metodu ile bir süre sonra sürekli aynı dölleri elde etmeniz mümkün.

ibrahim bey eski kuşlar konusunda sizinle dahaönce beslediğiniz sarı göz kuşlar hakkında yazışmıştık. siz onlarında eski kuşlardan geldiğini , çok eskilerden bu kuşların beslendiğini bahsetmiştiniz.onlarında kırma olduğunu yazmıştım.kısacası eskiden vardı o zaman doğrusu budur demek doğru değil.

bunlar yılanbaşmı? malesef değil. defalarca farklı yerlerde yazdım;yılanbaş kuş tipi, kuşun özellile boyun yapısı ile ilgili.kısa boyunlu veya direk kafanın gövdeden çıkan boyunsuz kuş tipini ifader.
Miharbiden
Miharbiden
Ad Soyad : İbrahim AKDEMİR
Forum Kayıt : 29/10/08

16/3/2010, 7:16 am
Selam

Çevik bey daha önce beslediğim sarıgöz kuşlar hakkındaki yorumunuz kuşların genetik tahlili yapılmadan tam manasıyla geçerli olmayacaktır. Yaşça bizden büyük 60-70 yaş aralığında olan kuşçularımız bu kuşların eskiden beri var olduklarını ve sayıca azaldıklarını söyledikleri için o dönemde üremesi ve çoğalması için çalışmam olmuştu. Şu anda elimde o kuşlardan kalmadı eşte dosta bulunuyor ve uçurulanları 2 saate kadar uçuş yapıyorlar. Yılanbaş bir kafa yapı şeklidir. Boyunla herhangi bir alakası yoktur. Gözünüzün önüne bir yılanı getirin nasıl kafasında alın dediğimiz çıkıntı yoksa bunlardada kafa ve gaganın enseye doğru çıkıntısız uzamasıyla alakalıdır. Resimdeki kuşlarda yılanbaş olmakla beraber dahada sıfır alın diyebileceğimiz kafada kuşlarda gözlemlenebilmektedir.
çevik
çevik

16/3/2010, 6:31 pm
bir sürüngen olan yılanlarda; vücut yapılarına has olarak boyun kısmı yoktur.kafa, direk gövdeye bağlanır. yılan baş kuş tabiri'de burdan gelmektedir.kısa boyunlu veya kafası gövdeye bağlanan kuşlardır.

Yılanbaş Oynarlar Ku13fg7

Yılanbaş Oynarlar Ku9mu9

defalarca yılanbaş diye yayınlanan bu kuşlarda yılanbaş değildir.
ayrıca bu yapıdaki kuş tipleri bursaya benzeyen fakat asla uçmayan aşırı uzun gagalı,ilk bakışta iyi tanımayan besleyiciler açısından güzelmiş gibi görünen kuşlardır.asla uçum beklemeyin.ben daha ileri gidiyorum uçmayan kuş bursa değildir, o yüzden bunları bursa-oynar olarak görmüyorum.
YENİŞEHİRLİ SERKAN
YENİŞEHİRLİ SERKAN
Ad Soyad : SERKAN KOBAK
Forum Kayıt : 02/03/10

17/3/2010, 9:33 am
evet çevik bey haklısınız uçmayan kuş bursa kuşu değildir benim burda anlatmak istediğim bursanın asıl kuşunun yılan baş olmasıdır herkezin beslediği ırka saygımızda vardır fakat bizim kuşlarımızda 2 3 saat uçmaktadır bu süre dahada fazla olabilir demek istediğim bu ırkımız pek fazla bulunamıyor onun içinde bu ırkın üzerinden çok fazla oynandı ve bir çok tür çıktı ortaya yani bunlardan üzülerek söylüyorum neredeyse bursada bile kalmadı
Hilal Hüseyin Aydoğmuş
Hilal Hüseyin Aydoğmuş
Ad Soyad : Hilal Hüseyin Aydoğmuş
Doğum Tarihi : 08/11/80
Forum Kayıt : 11/09/08
http://www.trakyaguvercindunyasi.com

17/3/2010, 6:49 pm
Yılan baş nasıl olur bilenler bize resimli olarak yayımlarsa daha sağlık olur
bu bana göre yılan baştır!kafa gövdeyle bitişik silik kafalı(ince)basık görünümde ve yılan suratlı kuş yılan baştır bilgisindeyim.Daha nasıl olacak ???

Yılanbaş Oynarlar Resim163ex1
çevik
çevik

17/3/2010, 8:07 pm
yılan başlar.

Yılanbaş Oynarlar 62800363pn7ui7

Yılanbaş Oynarlar 89297518ld8hj1

Yılanbaş Oynarlar Img1938tt9yj5

Yılanbaş Oynarlar Ku5if0
çevik
çevik

17/3/2010, 8:14 pm
yılan başlar.

Yılanbaş Oynarlar Pic0081o

Yılanbaş Oynarlar Pic0124wi8
Hilal Hüseyin Aydoğmuş
Hilal Hüseyin Aydoğmuş

17/3/2010, 9:17 pm
çevik demiş ki:yılan başlar.

Yılanbaş Oynarlar Pic0081o

Yılanbaş Oynarlar Pic0124wi8

Pekii üstadım(bunlar yılan baş ise) kestane baş veya pelit başlardan da örnek verirmisin? Bir zahmet.Sanırım ÇEvik abi sen boyun yapısına bakarak yılan başı tespit ediyorsun peki güzel abim kafa yapısına baktığında boyun yapısı yılan baş ise yine de kestane baş bir kuşa yine yılan başmı diyorsun?Senin için kestane ve pelit baş yokmu?
çevik
çevik

17/3/2010, 9:20 pm
bu kuşta yılan baş zannedilip. yılan baş olmayan kuştur. kötü bir örnek..

Yılanbaş Oynarlar 1qqbjz
çevik
çevik

17/3/2010, 9:31 pm
kestane, pelit, önden beyin , çokopmik, topik, falan bunlar keyfe göre benzetilerek türetilen terimlerdir.yılan başların dışındakileri istediğine benzetebilirsin.oynarın kafası vücudu ile uyum içinde olmalı.kestane,..vs. terimleri ben kabul etmiyorum.
Miharbiden
Miharbiden

17/3/2010, 9:41 pm
Selam

Çevik bey yılanbaş bir kafa yapısıdır. Boyunla alakalı bir durum söz konusu değildir. Oynarda boyun kısa olursa daha makbuldür o ayrı mevzu ama kafa ve boyun bağlantısı söz konusu olamaz.
Hilal Hüseyin Aydoğmuş
Hilal Hüseyin Aydoğmuş

17/3/2010, 9:47 pm
çevik demiş ki:kestane, pelit, önden beyin , çokopmik, topik, falan bunlar keyfe göre benzetilerek türetilen terimlerdir.yılan başların dışındakileri istediğine benzetebilirsin.oynarın kafası vücudu ile uyum içinde olmalı.kestane,..vs. terimleri ben kabul etmiyorum.

Anlıyorum ancak bunca kafa farklılıkları şekilleri olan bir kuşu sadece boyun yapısı ile göz önünde tutarak değerlendirmek çokta sağlıklı gibi gelmiyor bana.

Vücut ile uyumlu ancak farklı kafa taşıyan kuşları sınıflandırmak pelit,kestane,yılan baş gibi bence doğrudur.AKsi takdirde her kafası vucudu boyun yapısı uyumlu kuşa yılan baş demek zorundayız.Ayrıca durum senin bahsettiğin gibi olursa yılan baş değil YILAN FİZİKLİ VEYA YILAN VÜCUTLU DEMEK DAHA MANTIKLI geliyor bana çünkü kafa teşkilatını hiç hesaba katmıyor ve terimleri es geçiyorsun değişik enterasan bir durum.
Hilal Hüseyin Aydoğmuş
Hilal Hüseyin Aydoğmuş

17/3/2010, 9:52 pm
Ben kuşun alın,tepe düzlüğü,ense,gırtlağın alt gaga ile bağlantısına bakarak ensenin ise(yelenin)sırta iniş ve arka sırtla bağdaşma mesafelerinin uyumuna bakarak (baş tespiti yapıyorum açıkçası).Ancak tümü uyum içinde olsa dahi kuşun kafası ince basık silik ise yılanbaştır(iskelet sabittir)aynı iskelet kestanedede vardır,pelit baştada.Tabii bu doğrudur diyemem kendi edindiğim bilgim.
aykut and alper
aykut and alper
Ad Soyad : Aykut ARDA
Doğum Tarihi : 10/10/80
Forum Kayıt : 23/02/09

Yılanbaş Oynarlar Empty müsadenizle !

18/3/2010, 3:47 pm
çevik bey.. yukarıda yılanbaş örneği olarak gösterdiğiniz teşkilatı dikleşmiş kuşlara yılan baş tabiri

koyuyorsanız siz bana kalırsa bu tarlayı bunca yıl boşa çapalamışsınız..
çevik
çevik

18/3/2010, 8:13 pm
teşkilatı dikleşmiş, kafası kestane gibi, pelitgibi, önden beyinli , klitli, kilitsiz yarım kiltli, bu terimleri kullanarak konuşmak bursa-oynarı tanıyomuş anlamına gelmez.somut konuşalım.bu tarz konuşmalar kenar süsü öze bakalım.kuşun bursa-oynar olup olmadığını önce ayırdedelim, sonra kestaneyede benzet, nane şekerinede, çekiçkafayada.beyler örneklerle konuşalım;hiç duydunuzmu çekçkafalı oynarları,veya bilye kafalılarım diye kuş koyan.edirne yöresinde kesme demiş bazıları bunlar sonradan moda olmuş terimlerdir.siz resim ekleyin pelitle, kestane kafa arasındaki farkı görelim neymiş.veya oynanmış önden beyinli diye kuşları oynar diye koyun.esas bunları çıkaranlar kendilerine moda ve pazar arayan kişillerdir.mardin kuşlarında yaşanıyo bunlar.hersene ayrı bir şekli moda.herkes bişeyler yazıyo;önce beslediği kuşu görelim ondan sonra kişilerin durumuna göre bilgisine itibar edelim.ali, veli, önemli değil beslediği kuştan adamın oynar bilgisi ortaya çıkar.
aykut and alper
aykut and alper

Yılanbaş Oynarlar Empty kafayı kaldırıp bakmak gerek şöyle semaya doğru..

18/3/2010, 8:49 pm
çevik bey .. size ait bölümde uçurduğunuz havadaki oynar olarak nitelendirdiğiniz kuşlarınıza baktımda .. ben 9 yıldır saatlerce oynar uçuran insanım .. bu 4 adet oynarı nasıl olduda aynı karede bu derece yakın hani posta filosu gibi bi görüntüde yakalamayı başardınız hayret edilecek bi durum yada elde oynar bunlar, havada balıkçıl diyebilirmiyiz .. oynar kuşunun diğer bi markajındaki oynara olan mesafesi iki gözün derecesine eş değildir bunu ununtmayın .. eşgal bursada elde değil havada nasıl hayran bıraktığıdır
Hilal Hüseyin Aydoğmuş
Hilal Hüseyin Aydoğmuş

18/3/2010, 9:24 pm
aykut and alper demiş ki:çevik bey .. size ait bölümde uçurduğunuz havadaki oynar olarak nitelendirdiğiniz kuşlarınıza baktımda .. ben 9 yıldır saatlerce oynar uçuran insanım .. bu 4 adet oynarı nasıl olduda aynı karede bu derece yakın hani posta filosu gibi bi görüntüde yakalamayı başardınız hayret edilecek bi durum yada elde oynar bunlar, havada balıkçıl diyebilirmiyiz .. oynar kuşunun diğer bi markajındaki oynara olan mesafesi iki gözün derecesine eş değildir bunu ununtmayın .. eşgal bursada elde değil havada nasıl hayran bıraktığıdır

Selamlar Aykut bey sizi havada hayran bırakan kuşlarınızdan bir iki resim bizlerle paylaşırmısınız rica etsem uçan oynarlarınızı incelemek isterim münkünse.Performansa Hayranımdır sizin hayranı olduğunuz performans oynarlarını çok merak ettim doğrusu.Teşekkürler.
Hilal Hüseyin Aydoğmuş
Hilal Hüseyin Aydoğmuş

19/3/2010, 3:25 pm
MAŞALLAH kuşlarınız havada olduğu kadar yerde ve eldede güzelmişler Alttaki oynarınızı çok beğendim iyi günlerde keyfini sürünüz paylaşım için teşekkürler.
aykut and alper
aykut and alper

Yılanbaş Oynarlar Empty teşekkürler..

19/3/2010, 3:32 pm
düşünceleriniz ve hissettirdiğiniz sıcak yorumlarınız için teşekkür ederim Hüseyin Bey saygılarımla !
oktay059
oktay059
Ad Soyad : OKTAY
Forum Kayıt : 31/03/09

19/3/2010, 6:28 pm
Cevik bey bence yorumlarınızı kendi kuşlarınıza göre yapıyorsunuz yılanbaş diye attığınız ftğrfar yılandan cok kaplumbaya benziyorlar üstelik sizin kümesinizde ben hic omodel ve kafa yapısında kuş görmüyorum,bursa kuşunu tanımak icin önce biraz araştırmamızı istemiştiniz öyle bir soruşturdum elinizdeki kuşların vucutlarını kücültmek için bursada filibe diye adlandırılan miyon tipli kuşlarla kırıldığını duydum...
Superstar
Superstar
Doğum Tarihi : 02/01/88
Forum Kayıt : 04/08/09

19/3/2010, 7:28 pm
BU KUŞLARIN HEPSI ÇAKALDIR.
Hilal Hüseyin Aydoğmuş
Hilal Hüseyin Aydoğmuş

20/3/2010, 7:30 am
Superstar demiş ki:BU KUŞLARIN HEPSI ÇAKALDIR.

Bilerek mi saçmalıyorsun bilmeyerek mi?
Miharbiden
Miharbiden

20/3/2010, 8:40 am
Sayın Süperstar

Bursa oynar kuşu hakkında bilginiz olmadan birkaç konu başlığı altında polemik yaratmaya çalıştığınızı görüyorum. Bu tür hareketlere devam ederseniz süresiz olarak uzaklaştırılmak durumunda kalabilirsiniz. Sizden ricam bilginiz dahilinde yorumlarda bulunmanız ve ırkı tanımak için daha fazla araştırma yapmanızdır.
Superstar
Superstar
Doğum Tarihi : 02/01/88
Forum Kayıt : 04/08/09

20/3/2010, 11:00 pm
Miharbiden demiş ki:Sayın Süperstar

Bursa oynar kuşu hakkında bilginiz olmadan birkaç konu başlığı altında polemik yaratmaya çalıştığınızı görüyorum. Bu tür hareketlere devam ederseniz süresiz olarak uzaklaştırılmak durumunda kalabilirsiniz. Sizden ricam bilginiz dahilinde yorumlarda bulunmanız ve ırkı tanımak için daha fazla araştırma yapmanızdır.

Tşk ederim. bılgılerınız ıcın

Bursa kuşunun nasıl oldugunu cok iyi bılıorum bu kuşlar kırdırma kuşlardır. herkez görsune saygılıyım ben bılmıyorum kımıne göre ama benım ıcın öledır

neden mı..?

kuş kafası vardır gözu yoktur gagasu ıyıdır kafa ıyı değildir suan bu kuşlar böle bursa kusu dört dörtluktur.

7 7 şart 12 tel kuyruk şart

Renk boyundan belıne kadar mor ağırlıklı renk(siyahın üzerinde) olucak gözlerı çam çerçeveli olmalı gagalar kalın yapılı alt cene daha buyuk olmalıdır. gururlu durusu şart ayaklarını kırmızı tonlu olup tırnakları diyer kuslarana göre yapılı tırnaklı olmalı

ıskeletı üsten bakıldııgnda üçgen vucut gıbı olmalıdır

kuyrukları kanatlarını geçmeli biraz uzun kuş olup yapılı olurlar.
daha cok bılgılendıre bılırım
Hilal Hüseyin Aydoğmuş
Hilal Hüseyin Aydoğmuş

4/4/2010, 8:56 am
çevik demiş ki:kestane, pelit, önden beyin , çokopmik, topik, falan bunlar keyfe göre benzetilerek türetilen terimlerdir.yılan başların dışındakileri istediğine benzetebilirsin.oynarın kafası vücudu ile uyum içinde olmalı.kestane,..vs. terimleri ben kabul etmiyorum.

Sevgili Çevik abi bu oynarı yorumlarmısın?Nedir bu?Teşekkürler.

Yılanbaş Oynarlar Dsc00137dt5qe4
çevik
çevik

5/4/2010, 7:19 pm
güzel bir dişi yılanbaşmı?diye soruyosan değil. pelit, kestane bunların sonradan türetilmiş terimler olduğunu yazmıştım. sitelerin oynarlar hakkında genel bilgi bölümünde birileri bişeyler yazmış kendi düşünceleri doğrultusunda,fotokopi olarakta her siteye dağılmış.kafa şekilleri vs.her yöre her kişi binesneye benzetebilir.bu terimlerle konuşmak kişinin çok anladığını göstermez.bilen koysun resmi yanınada yazsın bu pelit kafa bu çekiç kafa bu önden beyinli....bunlar kenar süsü önce kuşun oynar olup olmadığna bakalım.forumlara katılan bikaç kişi dışında çoğu oynardan anlamıyo.iyi oynarlarda başkaları tarafından falancanın kuşu diye fotoları ekleniyo.yukardada bazıları atıp tutmuş bunları cevaplayacak değerde görmüyorum.
Hilal Hüseyin Aydoğmuş
Hilal Hüseyin Aydoğmuş

5/4/2010, 9:28 pm
çevik demiş ki:güzel bir dişi yılanbaşmı?diye soruyosan değil. pelit, kestane bunların sonradan türetilmiş terimler olduğunu yazmıştım. sitelerin oynarlar hakkında genel bilgi bölümünde birileri bişeyler yazmış kendi düşünceleri doğrultusunda,fotokopi olarakta her siteye dağılmış.kafa şekilleri vs.her yöre her kişi binesneye benzetebilir.bu terimlerle konuşmak kişinin çok anladığını göstermez.bilen koysun resmi yanınada yazsın bu pelit kafa bu çekiç kafa bu önden beyinli....bunlar kenar süsü önce kuşun oynar olup olmadığna bakalım.forumlara katılan bikaç kişi dışında çoğu oynardan anlamıyo.iyi oynarlarda başkaları tarafından falancanın kuşu diye fotoları ekleniyo.yukardada bazıları atıp tutmuş bunları cevaplayacak değerde görmüyorum.

Verdiğin bilgiler için teşekkür ederim abi önemli bir detay var :Oynar doğru fizikteyse demekki otamatik olarak YILAN BAŞ OLUYOR eski kuşlarda yılan baş olduğuna göre:):) biz her halde yılan başın ne olduğunu bilmiyormuşuk:)Benim anlatmak istediğim ise oynar doğru fiziğinde olupta kafa şekillerinin çeşitli isimler takılması demekki böylede bir şey yok fizik doğruysa makbul standartta ise yılanbaştır diyebiliriz.Çok değerli bir bilgi aktardığının farkındayım çok sağol abi.

Zaman ayırdığın için teşekkürler inşallah herkez ne demek istediğini anlayabilir.

Yanlız her yılanın kafası aynı değil boyun yapıları aynı olabilir Yılanbaş Oynarlar 200771
oktay059
oktay059
Ad Soyad : OKTAY
Forum Kayıt : 31/03/09

8/4/2010, 7:36 pm
kusura bakmayın ben birşey ANLAMADIM cevik beye göre kuşun oynar olması icin kuşun eski bir bakıcı veya tanıdık bir isimden olması gerektiğini düşünüyorum.Kendi sayfanızda kuşlarınınzı tanıtmışsınız orada sandık üzerinde siyahlarla birlikte beyaz bursalar(yavrular) var ben orada kısa ayaklı veya basık kuş göremiyorum o yüzden cevik bey kendi kuşlarınımı yoksa başkalarının kuşlarınımı savunuyor bunu anlamış değilimdeeee.
çevik
çevik

25/4/2010, 6:36 pm
Yılanbaş Oynarlar Kular1076
Uploaded with ImageShack.us

Yılanbaş Oynarlar Kular1080
Uploaded with ImageShack.us

Yılanbaş Oynarlar Kular1165