UÇAKLA GÜVERCİN TAŞIMACILIĞI
+9
izmirli erman
antepli2757
Dr. Sedat
muharrem3535
Kuscu-Murat
cihantje
redginseng
tlgtck
Forum Admin
13 posters
UÇAKLA GÜVERCİN TAŞIMACILIĞI
19/3/2010, 1:50 pm
Uçakla Kuş Taşımak İstiyen Üyelerimiz İçin Belki İşlerine Yarayacak Bir Araştırma Yaptım
Türk Hava Yolları, Onur Air, Sun express Kesinlikle Güvercin Taşımacılıgına İzin Vermiyorlar.
Sadece Atlas Jet ile Taşımacılık Yapılabiliyor.
Atlas Jet Uçak içinde evcil hayvan taşıma koşulları
* Uçak kabininde güvercin taşınması, ancak ön rezervasyon yapılması ile mümkündür.
* Güvercinler 45x35x23 cm ölçülerinde bir box (taşıma kafesi) içersinde kabinde yanınızda taşınacaktır.(kargo bölümüne hayvan almadıkları için yollcu ile birlikte taşınması gerekiyor.)
* Yanlızca 1 çift güvercin aynı kafeste taşınabilir. (30 günü geçmeyen 3 yavrusuyla beraber toplam 5 adete kadar birlikte taşınabilir.)
* Kuşlar kafesi ile tartıldığında 6 kiloyu geçmemesi gerekir.
* Kuşlar için veterinerden 1 haftadan eski olmayan sağlık raporu alınması gereklidir.
* Güvercinlerin taşınması, iç hat 20 TL'lik sabit ücrete tabidir.
* Gerekli belgelerin ibraz edilmemesi ve muhafazanın uygun olmaması durumunda Atlasjet Havayolları evcil hayvanı uçuştan alıkoyma yetkisini saklı tutar.
Türk Hava Yolları, Onur Air, Sun express Kesinlikle Güvercin Taşımacılıgına İzin Vermiyorlar.
Sadece Atlas Jet ile Taşımacılık Yapılabiliyor.
Atlas Jet Uçak içinde evcil hayvan taşıma koşulları
* Uçak kabininde güvercin taşınması, ancak ön rezervasyon yapılması ile mümkündür.
* Güvercinler 45x35x23 cm ölçülerinde bir box (taşıma kafesi) içersinde kabinde yanınızda taşınacaktır.(kargo bölümüne hayvan almadıkları için yollcu ile birlikte taşınması gerekiyor.)
* Yanlızca 1 çift güvercin aynı kafeste taşınabilir. (30 günü geçmeyen 3 yavrusuyla beraber toplam 5 adete kadar birlikte taşınabilir.)
* Kuşlar kafesi ile tartıldığında 6 kiloyu geçmemesi gerekir.
* Kuşlar için veterinerden 1 haftadan eski olmayan sağlık raporu alınması gereklidir.
* Güvercinlerin taşınması, iç hat 20 TL'lik sabit ücrete tabidir.
* Gerekli belgelerin ibraz edilmemesi ve muhafazanın uygun olmaması durumunda Atlasjet Havayolları evcil hayvanı uçuştan alıkoyma yetkisini saklı tutar.
- tlgtck
Ad Soyad : tolga
Forum Kayıt : 11/03/10
Geri: UÇAKLA GÜVERCİN TAŞIMACILIĞI
19/3/2010, 6:42 pm
merhaba,
mesela,almanya'dan İstanbul'a güvercin kargoyla gönderilebilir mi?
ben gidip havaalanından alacagım kuşları.
mesela,almanya'dan İstanbul'a güvercin kargoyla gönderilebilir mi?
ben gidip havaalanından alacagım kuşları.
19/3/2010, 6:59 pm
hayır yurt dışı yolcuyla birlikte bile almıyorlar sanırım karantina süresi falan oluyor çok zor ancak kaçak çantanıza koyarsanız taşıyabilirsiniz 1-2 çift oda
- redginseng
Ad Soyad : izmirli erdem
Doğum Tarihi : 01/01/69
Forum Kayıt : 30/05/08
19/3/2010, 7:33 pm
Kaçak çantada zor bence..X-RAY yakalayabilir...
19/3/2010, 7:48 pm
örnekleri var izmirden ahmet bey var o kendisi bu işi yapmış birisi ondan püf nokaları alabiliriz
- cihantje
Ad Soyad : CIHAN SAZAK
Doğum Tarihi : 08/12/82
Forum Kayıt : 02/08/09
21/3/2010, 5:34 am
Ben bundan 1 sene önce, Istanbul'dan 2 çift miro almistim. Bunlari gazeteye sardim, el çantasinin içine koydum. 2 sefer x rayden geçtiler ve hiç bir sey görülmüyor.
Sag saglim, kuslari getirebildim. Yalniz satan serefsizler bana kisir kuslari yapistirmislar....!!
Saygilarimla...
Sag saglim, kuslari getirebildim. Yalniz satan serefsizler bana kisir kuslari yapistirmislar....!!
Saygilarimla...
21/3/2010, 8:10 am
cihantje demiş ki:Ben bundan 1 sene önce, Istanbul'dan 2 çift miro almistim. Bunlari gazeteye sardim, el çantasinin içine koydum. 2 sefer x rayden geçtiler ve hiç bir sey görülmüyor.
Saygilarimla...
aynen bende yaptım yurt içi o işi x rayden belki görünüyo ama geçtiler yani problem olmuyor
- muharrem3535
Ad Soyad : kuscu35
Doğum Tarihi : 25/01/80
Forum Kayıt : 24/10/10
20/11/2010, 11:16 pm
selamun aleykum arkadaslar bende hollandada yasiyorum su an izmirdeyim gelirken 1 cift guvercin sokmak istiyorum kacak yolla puf noktalarini bilen varsa paylasirsa sevinirim
- cihantje
23/11/2010, 10:44 pm
Muharrem kardes,
Daha önce yazdigim gibi. Güvercini gazeteye sariyorsun. Ve bir spor çantasinin içine bir kaç tane kazak ve t-shirt'le birlikte yerlestiriyorsun. Fazla agir ve büyük bir çanta olmamasi lazim. Çünkü el bagaji olarak getireceksin. x raydan geçtigi zaman, bir sey görünmüyor. Bunun sebebi bence, x raylarin metal üzerine ayarlanmasi dolayi..
Uçagin içine bindikten sonra, el çantasini açin ve güvercinlerin kafalarini yukari alin. Temiz nefes alsinlar.
Hollandaya geldigin zaman, dikkat etmen gereken panik yapmaman. Orda havalaninda süpheli hareketlere dikkat eden, sivil polisler var. Gülerek geçmeye bak.
Allah kolaylik versin..
Saygilarimla..
Daha önce yazdigim gibi. Güvercini gazeteye sariyorsun. Ve bir spor çantasinin içine bir kaç tane kazak ve t-shirt'le birlikte yerlestiriyorsun. Fazla agir ve büyük bir çanta olmamasi lazim. Çünkü el bagaji olarak getireceksin. x raydan geçtigi zaman, bir sey görünmüyor. Bunun sebebi bence, x raylarin metal üzerine ayarlanmasi dolayi..
Uçagin içine bindikten sonra, el çantasini açin ve güvercinlerin kafalarini yukari alin. Temiz nefes alsinlar.
Hollandaya geldigin zaman, dikkat etmen gereken panik yapmaman. Orda havalaninda süpheli hareketlere dikkat eden, sivil polisler var. Gülerek geçmeye bak.
Allah kolaylik versin..
Saygilarimla..
- muharrem3535
23/11/2010, 10:49 pm
eyvallah cihan kardes saolasin cok guzel bir cift yusifi kaplama gumusbas aldim ihsallah kazasiz belasiz sokarim cok uzaklardan geldi emegimize deger sen roterdamda kaliyorsun degil?
- Dr. Sedat
Ad Soyad : Sedat Yardimci
Forum Kayıt : 05/02/10
24/11/2010, 1:23 am
slm muharrem bey
Cihan, bir kerelik gecirmis sanirim ama bu isler cok riskli isler ve cezasi benim burda cok buyuk sanirim her yerde aynidir. X-ray ne olursa olsun kemikleri iskelet seklinda cikar. O zaman adamlar ekrana iyi dikkatli bakmamistir falan. Ayrica x-rayin dozu buyuk ihtimalle cok yuksektir buda kuslari kisir yapmaya yeterli olabilir. Cihan kardesim emin degilim ama o satin aldigin kisilrin gunahini almis olabilirsin , kuslarin x-rayden dolayi kisir omus olabilir . yuksek doze x-ray kanser bile yapar.
saygilar
Cihan, bir kerelik gecirmis sanirim ama bu isler cok riskli isler ve cezasi benim burda cok buyuk sanirim her yerde aynidir. X-ray ne olursa olsun kemikleri iskelet seklinda cikar. O zaman adamlar ekrana iyi dikkatli bakmamistir falan. Ayrica x-rayin dozu buyuk ihtimalle cok yuksektir buda kuslari kisir yapmaya yeterli olabilir. Cihan kardesim emin degilim ama o satin aldigin kisilrin gunahini almis olabilirsin , kuslarin x-rayden dolayi kisir omus olabilir . yuksek doze x-ray kanser bile yapar.
saygilar
- muharrem3535
24/11/2010, 9:01 am
valla arkadasim dogru soyluyorsun ama neyle sokabilirimki baska hollandaya izmirdeki butun tircilari gezdim almiyor kimse ne yapacagim artik bilmiyorum baska care kalmadi ucakla gececegiz sansimiza bahtimiza ne cikarsa
- antepli2757
Ad Soyad : murat sentürk
Doğum Tarihi : 02/10/67
Forum Kayıt : 15/12/08
24/11/2010, 10:49 am
Allah yolunu acik etsin hayirli yolculuklar.
24/11/2010, 11:50 am
tır zaten 2 günde gitmez 3-4 en az telef olurlar ben ucakla 1 miro dişi çıkardım xrayden 3 kez geçti ama yumurtlamada bir problem olmadı hatta çok yumurta aşırdım 2 sene dinlemeye bile girmedi devamlı yumurtladı kuş
24/11/2010, 1:53 pm
iyiside iyi oluyor, sansin varmis, güle güle beslersin insallah
- tunc_54
Ad Soyad : tuncay cakmak
Doğum Tarihi : 06/08/74
Forum Kayıt : 23/05/08
24/11/2010, 3:51 pm
s.a arkadaşlar ben tr hollandaya kuş gönderdim 2 günde gidiyor kuşları ist tıra veriyorum makaslı halde tırcı yolda cıkarıp yemliyor suyunu veriyor hollandadanda almanya ve danimarkaya gidiyor bu yolla en az 50 kuş gönderdim .. tüm gercek kuşculara selam olsun
- muharrem3535
24/11/2010, 5:19 pm
s.a ustat ben izmirde aradim bulamadim tir tir cokta goturmuyorlar tanidik olmasi lazim ama eger tavsiye edecegin bir tanidigin varsa direkt irtibata gecelim yardimci olursan sevinirim veya numarani birak irtibata gecelim cvp bekliyorum sizden kalin saglicaklatunc_54 demiş ki:s.a arkadaşlar ben tr hollandaya kuş gönderdim 2 günde gidiyor kuşları ist tıra veriyorum makaslı halde tırcı yolda cıkarıp yemliyor suyunu veriyor hollandadanda almanya ve danimarkaya gidiyor bu yolla en az 50 kuş gönderdim .. tüm gercek kuşculara selam olsun
- tunc_54
Ad Soyad : tuncay cakmak
Doğum Tarihi : 06/08/74
Forum Kayıt : 23/05/08
24/11/2010, 5:39 pm
- cihantje
24/11/2010, 11:08 pm
Muharrem kardes,
Eger tirla göndere bilirsen, daha iyi olur tabi.
X-ray'den geçen benim kuslara gelince. Mirolari ben o zaman. Mironun miro oldugu dönemlerdeydi. Yani en kötü kus bile çok para ediyordu. 3 kez ****** havalimaninda x-raydan geçti. Ben kendim merak edip, ekrana baktim ve hiç bir sey göremedim!!!
Kisir olan kuslara gelince. Erkek zaten Nuh aleyhisselamin zamanindan kalma bir erkek'ti. Disinin beli'de kamburdu. Bana her an yumurtlarlar demisti saten vatandas. Bir süre yumurtlamadiktan sonra amaliyat ettirdim. Yumurtaligindan bas parmagim kadar ur/timor çikti...
Muharrem kardes, Ben Rotterdam'da kaliyorum. Eger kaplamalari getire bilirsen. 1 çift yavrusuna talibim!!!
Saygilarimla..
X-ray'den geçen benim kuslara gelince. Mirolari ben o zaman. Mironun miro oldugu dönemlerdeydi. Yani en kötü kus bile çok para ediyordu. 3 kez ****** havalimaninda x-raydan geçti. Ben kendim merak edip, ekrana baktim ve hiç bir sey göremedim!!!
Kisir olan kuslara gelince. Erkek zaten Nuh aleyhisselamin zamanindan kalma bir erkek'ti. Disinin beli'de kamburdu. Bana her an yumurtlarlar demisti saten vatandas. Bir süre yumurtlamadiktan sonra amaliyat ettirdim. Yumurtaligindan bas parmagim kadar ur/timor çikti...
Muharrem kardes, Ben Rotterdam'da kaliyorum. Eger kaplamalari getire bilirsen. 1 çift yavrusuna talibim!!!
Saygilarimla..
- Dr. Sedat
25/11/2010, 1:29 am
selam arkadaslar. sansiniz bol olsun insallah kazasiz belasiz gecerler.
ben sadece olasiligi soyledim. illahada her kusta olucak degil. Cihanin olayinda durumlar farkliymis mesela. yumurtalar x-rayden etkilenebilir tazeyse falan ama on gunluk olusmus yumurtaya hic birsey olmaz . bide cok onceden bir rus arkadas bana carbon kagidina sarilinca x-rayden hem etkilenmiyor hemde gorunmuyor demisti.
saygilar
ben sadece olasiligi soyledim. illahada her kusta olucak degil. Cihanin olayinda durumlar farkliymis mesela. yumurtalar x-rayden etkilenebilir tazeyse falan ama on gunluk olusmus yumurtaya hic birsey olmaz . bide cok onceden bir rus arkadas bana carbon kagidina sarilinca x-rayden hem etkilenmiyor hemde gorunmuyor demisti.
saygilar
- muharrem3535
26/11/2010, 1:06 am
ihsallah cihan kardes sagsaglim sokalimda uretebilirsek neden olmasin zaten taklaci olarak ilk kusum olacak bunlar donek var bende eger bu aldigim kuslardan guzel yavrular nasip olursa soyu guzellse tek bu kuslardan uretecegim hollandaya geldigimde tanilsalim arkadasim ben yeni tasindim hollandaya belcikada kaliyordum pek kuscu camiasini tanimiyorum bir kac kere utrechte duzenlenen ihaleye gitmistim pekte hosuma gitmedi guzel kuslar cikmiyor ayin 2 sinde hollandadayim kal saglicaklacihantje demiş ki:Muharrem kardes,
Saygilarimla..
- cihantje
27/11/2010, 12:22 am
Muharrem kardes,
Hollandaya geldiginde bana özel mesaj ile mesaj gönder, telefonlasalim. Tanisalim.
Saygilarimla.
Hollandaya geldiginde bana özel mesaj ile mesaj gönder, telefonlasalim. Tanisalim.
Saygilarimla.
- SEFA
Ad Soyad : SEFA ERSOY
Forum Kayıt : 05/09/08
27/11/2010, 1:01 am
Dr. Sedat demiş ki:selam arkadaslar. sansiniz bol olsun insallah kazasiz belasiz gecerler.
saygilar
x ısınları kursun plakadan gecemez karbon kagıdından gecer sedat bey bilginiz olsun ve dediğiniz gibi x ışınına süreki maruz kalan canlı (insan hayvan farketmez) kanser riski cok yüksektir tomografi çekenlerinde yarım gün calısma sebebi budur inşallah arkadaşlar kuşları sağ salim geçirirsiniz Allah yardımcınız olsun...
saygılarımla
- karamurat7777
Ad Soyad : MEHMET
Forum Kayıt : 30/11/10
1/12/2010, 12:43 am
kus yumurtalari bozulmadan tasinirmi
- Dr. Sedat
1/12/2010, 6:00 am
selamlar sefa bey
bilginiz icin tesekkur ederim. Haklisiniz, Xrayin kursun plakadan gecmedigini biliyorum bizede hastanin ameliyat aninda xrayi cekilirken kursunlu onlukler verirler. Yanliz kursun plaka x-rayden gecerken gozukur ve neticede suphe uyandirir bakmak isterler. ben tam emin degilim rus arkadas bana acikladigina gore filim negativlerinin sarildigi kara kagitlardan falan bahsetti bende karbon kagidi diye terimledim, sanirim onlardada kursun bulunuyo uzerlerinde isinlari gecirip filimleri bozmasin diye, belkide baska bir ismi var bilgim olmayan bir alan. belkide xrayin etkisini azaltiyo olabilir bu kagit bilmiyorum. Cihanin getirdigi kustaki ur bu xrayden olusmus olabilir!
en iyisi yumurtalari cebinde veya bi sekilde uzerinde gecirmek. cunku gectigin yerde sadece metal detektoru var, otmedikcede aramiyolar uzerini, ama bununda yakalanma riski yuksek eger canli kus uzerinde olursa.
saygilar
bilginiz icin tesekkur ederim. Haklisiniz, Xrayin kursun plakadan gecmedigini biliyorum bizede hastanin ameliyat aninda xrayi cekilirken kursunlu onlukler verirler. Yanliz kursun plaka x-rayden gecerken gozukur ve neticede suphe uyandirir bakmak isterler. ben tam emin degilim rus arkadas bana acikladigina gore filim negativlerinin sarildigi kara kagitlardan falan bahsetti bende karbon kagidi diye terimledim, sanirim onlardada kursun bulunuyo uzerlerinde isinlari gecirip filimleri bozmasin diye, belkide baska bir ismi var bilgim olmayan bir alan. belkide xrayin etkisini azaltiyo olabilir bu kagit bilmiyorum. Cihanin getirdigi kustaki ur bu xrayden olusmus olabilir!
en iyisi yumurtalari cebinde veya bi sekilde uzerinde gecirmek. cunku gectigin yerde sadece metal detektoru var, otmedikcede aramiyolar uzerini, ama bununda yakalanma riski yuksek eger canli kus uzerinde olursa.
saygilar
- Ali3547
Ad Soyad : Ali Demir
Doğum Tarihi : 21/11/94
Forum Kayıt : 13/07/10
14/2/2011, 9:18 pm
kusları gazteye sararken bide ustune alumınyum folyo ile geçseler bi zararı olurmu sedat abi?
- Dr. Sedat
15/2/2011, 4:48 am
selam ali
tam bilmiyorum ama aleminyum metal detectorden gecerken anlasilabilir. Xraydede gozukur. zor bu isler riskli.
genede bol sans
saygilar
tam bilmiyorum ama aleminyum metal detectorden gecerken anlasilabilir. Xraydede gozukur. zor bu isler riskli.
genede bol sans
saygilar