balkonda beslemeye en uygun ırk hangisi?
+4
kerimikiz1953
tecnobar
esatdogan
yenikuşçu
8 posters
- yenikuşçu
Ad Soyad : hüseyin
Forum Kayıt : 15/04/10
balkonda beslemeye en uygun ırk hangisi?
15/4/2010, 11:21 am
Merhaba,
ben kuş besleme işine yeni heveslendim şuan bilgi edinme aşamasındayım siz değerli tecrübeli arkadaşlarıma şöyle bir sorum olacak cevaplarsanız sevinirim evim aprtman dairesi 2.katta balkonun önü açık acaba balkonda beslemek için en uygun ırk hangisidir şimdilik 2 çift alıp baslemeyi düşünüyorum becerebilirsem devam edeceğim bir de yeni başlayanlara negibi tavsiyeleriniz olur şimdiden çok teşekkürler saygılarımla
ben kuş besleme işine yeni heveslendim şuan bilgi edinme aşamasındayım siz değerli tecrübeli arkadaşlarıma şöyle bir sorum olacak cevaplarsanız sevinirim evim aprtman dairesi 2.katta balkonun önü açık acaba balkonda beslemek için en uygun ırk hangisidir şimdilik 2 çift alıp baslemeyi düşünüyorum becerebilirsem devam edeceğim bir de yeni başlayanlara negibi tavsiyeleriniz olur şimdiden çok teşekkürler saygılarımla
- MisafirMisafir
Geri: balkonda beslemeye en uygun ırk hangisi?
15/4/2010, 12:53 pm
İstersen taklacı da beslyebilirsin ama biraz problem olur indirmek uçurmak ama besleyen arkadaslarımız var...
İdeali kostüm kuşudur sadece yem atarsın seyredersin uçurmana gerek yok şebap beslesende olur...
İdeali kostüm kuşudur sadece yem atarsın seyredersin uçurmana gerek yok şebap beslesende olur...
- esatdogan
Ad Soyad : esatdogan
Forum Kayıt : 14/12/08
15/4/2010, 4:48 pm
bence iyisinden 1 çift taklacı al.
tipi şekli şemalide güzel olsun balkona gider bence......
tipi şekli şemalide güzel olsun balkona gider bence......
- yenikuşçu
16/4/2010, 12:02 pm
cevap yazan arkadaşlara çok tşk ediyorum eksik olmasınlar bir de
bu durumda bir çift yavru almak mı daha mantıklı olur yoksa yetişkin kuşlar mı almak mantıklı olur balkona alışmaları açısından.
bu durumda bir çift yavru almak mı daha mantıklı olur yoksa yetişkin kuşlar mı almak mantıklı olur balkona alışmaları açısından.
- tecnobar
Ad Soyad : Barış İLBAKAN
Forum Kayıt : 12/03/10
16/4/2010, 12:49 pm
merhaba arkadaşlar taklacı bak demişler ama ben taklacılarımı kiremide bile indiremiyom balkona inmesi mümkün değil.Bende uçurmıyacaksan kostüm bak derim ama illede kuşlar uçsun gezsin istiyorsan bursa yada çakal bak.Aldığın kuşlarıda hemen salma kanatlarını kes kaçırırsan hevesin kaçar.
- tecnobar
16/4/2010, 12:53 pm
yeni başladığın için yavruya bakmak zor olur hastalanır ilgilenemezsin dayanıksız olur bence eşe gelmiş genç kuş al.
- MisafirMisafir
16/4/2010, 2:44 pm
Eke damızlık al ister taklacı olsun ister kostüm balkonda kendi yavrularını al ve uçur istediğin gibi kendileri alışınca her şekilde oraya inecektir...
Arkadasım balkona konamaz demiş ama kuşçuluk burda başlar bizim burda konduran arkadaslarımız çok...
Arkadasım balkona konamaz demiş ama kuşçuluk burda başlar bizim burda konduran arkadaslarımız çok...
- kerimikiz1953
Ad Soyad : kerim ikiz
Doğum Tarihi : 01/01/53
Forum Kayıt : 30/08/08
16/4/2010, 3:31 pm
bence bursa bango baska tip bunlar daha iyi balkona alışır ve iyi beslemeler dilerim kerim ikiz 1953 ist
- yenikuşçu
21/4/2010, 10:56 am
cevap yazan arkadaşlar eksik olmasınlar geçtiğimiz hafta sonu yuva işini hallettim sıra kuşlara geldi kuş konusunda da 1 çift taklacı 1 çiftte süs kuşu almaya karar verdim bu hafta sonu da kuş alım işini halletmeyi pilanlıyorum işallah hakkımızda hayırlısı olsun
yuva 150*80*100(genişlik,derinlik,yükseklik) ebatlarında önü telli kışında cam takmak için yer açtı arkadaş kışın telin olduğu yere cam takacağım yanlız yuvaları nasıl yerleştireceğim bilmiyorum yuvalar yanyana mı olsa daha iyi olur yoksa karşılıklı olsalar mı daha iyi olur bu konuda fikir verirseniz sevinirim iyi günler
yuva 150*80*100(genişlik,derinlik,yükseklik) ebatlarında önü telli kışında cam takmak için yer açtı arkadaş kışın telin olduğu yere cam takacağım yanlız yuvaları nasıl yerleştireceğim bilmiyorum yuvalar yanyana mı olsa daha iyi olur yoksa karşılıklı olsalar mı daha iyi olur bu konuda fikir verirseniz sevinirim iyi günler
- LEVENT.
Ad Soyad : LEVENT KONUŞ
Doğum Tarihi : 28/06/84
Forum Kayıt : 09/03/10
21/4/2010, 11:04 am
damı olmayana kuşçuluk haram bee abi
- yenikuşçu
21/4/2010, 11:28 am
damı olmayana kuşçuluk haram derken neyi kadettin kardeş biraz açıklarmısın yani dinen günah mı?
21/4/2010, 11:43 am
Selam,
zannedersem uygun degil anlaminda yazdi arkadasim, dam`dan aldigin keyfi alamazsin ve buna benzer seyler, bence sen DÖNEK kusu besle, bence tam senlik, ayagi yere basmadan kümesine girer, komsuyu rahatsiz etmez, ...
Saygilar
zannedersem uygun degil anlaminda yazdi arkadasim, dam`dan aldigin keyfi alamazsin ve buna benzer seyler, bence sen DÖNEK kusu besle, bence tam senlik, ayagi yere basmadan kümesine girer, komsuyu rahatsiz etmez, ...
Saygilar
- kadirsulun
Ad Soyad : kadir sulun
Doğum Tarihi : 07/05/81
Forum Kayıt : 18/12/08
22/4/2010, 8:16 am
s.a kardeş sen yeni başlıyorsun anladığım kadarıyla yerin anlattığın kadar dar bir alansa seferli güvercin beslemeni uygun görmüyorum.neden diye sorarsan hem kuşlara yazık olur hem sana kuşlar dışarda yatar senide oyalarlar.en iyisi sıradan kuşlar beslemen sferli dışında kolay gelsin.
- LEVENT.
Ad Soyad : LEVENT KONUŞ
Doğum Tarihi : 28/06/84
Forum Kayıt : 09/03/10
22/4/2010, 8:54 am
Aynen Murat Abimim anladığı gibi anlatmak istedim.Eğer güvercin beslemeye kararlı ve balkon dışında alternatifiniz yoksa,balkonun bir kısmına tavana kadar yükseltilmiş bir kümes ve balkonun hemen önüne kuşların rahatça inip kalkabileceği bir tar yapın.Siz ne düşünüyorsunuz arkadaşlar en mantıklısı bu sanırım
- tecnobar
22/4/2010, 8:55 am
Kadir beye katılıyorum yukarıdada yazmıştım bence renkli sefersiz kuşlar bak . Oyunlu kuş çatılarda kalır yazık olur uçuramazsın kovalayamazsın. Paçasız bursa oynar kuşları var siyah beyaz kırmızı beyaz onlar çok güzel ve yuvalarına sadık kuşlar.
- esatdogan
Ad Soyad : esatdogan
Forum Kayıt : 14/12/08
22/4/2010, 11:19 am
s.a.
balkona gidecek güzel 1 çift kurenk al çovalt gitsin.eğer düşünürsen bende bir çift var alırsan sana uygun bişiler yaparım. 0534 469 39 36 hacilarli.06@hotmail.com
balkona gidecek güzel 1 çift kurenk al çovalt gitsin.eğer düşünürsen bende bir çift var alırsan sana uygun bişiler yaparım. 0534 469 39 36 hacilarli.06@hotmail.com
- Morwen
Ad Soyad : Erdinç
Forum Kayıt : 23/04/10
23/4/2010, 5:34 pm
Merhabalar kolay gelsin . Ben bizzat senin istedigin şekilde besledim zamanında. Taklacı beslersen balkonun önü açık olması lazım (Yakın bina kesinlikle olmamalı karsı bacadan yuvan görünmeli ). Ayrıca balkonun korkuluklarına 50x100 boyutlarında bır destek yaptırkı kuslar rahat içeri alabilesin. kalıtelısını beslersen taklacı 2-3 günde bir girer yuvaya ucurdugun taktırde zaten ucurmazsanda asla ayrılmazlar yuvadan (kuş kaliteli olucak ) Diger ırklara gelince hepside olur. Alıştırmak ırkına göre farklıdır posta alışmaz (eke kus asla). Taklacı besle derim. ama en ideal balkon kuşu bana göre istanbullar. Kolay gelsin.
- yenikuşçu
26/4/2010, 9:18 am
slm verdiğiniz bilgiler için çok tşk ederim arkadaşlar hafta sonu yeme yeni düşmüş iki çift güvercin aldım alışması kolay olur diye güvercinleri veren arkadaş ilk başlarda bi sorun yaşana bileceğini ama kuşlar alıştıktan sonra bi problem olmayacacağını söyledi(balkona inme açısından) bekleyip göreceğiz artık güvercinler 1 çift perçemli ak ve 1 çift perçemli çimkeli gök cevap yazan ilgi alaka gösteren herkese çok tşk ederim
- Morwen
30/4/2010, 10:42 am
Hayırlı ugulur olsun inş gönlüne göre olurlar.
- Morwen
30/4/2010, 10:44 am
Hayırlı ugurlu olsun inş gönlüne göre olurlar.
- yenikuşçu
30/4/2010, 12:51 pm
tşk ederim eksik olmayın palet yem almıştım yavru için iyi olur demişti arkadaşlar ama palet yem yemediler bende buğdaya döndüm acaba kuşlar küçük olduğu içinmi yiyemediler yoksa başka bir sebebi mi var dır?
30/4/2010, 1:16 pm
Olabilir, fakat hemen pes etme, ac kaldiklari vakit seni bile yerler
Yem senden yemesi onlardan, önlerine et atmada simdi
Bence yemi fazla degistirme, ben mesela Dünyanin parasini harcadim kuslarima, hala öyle ama simdi biraz farkli, verdiklerim sunlar:
1. Ölcek kirilmis misir
1. Ölcek Bugday
1. Ölcek Arpa
1. Muhabbet kusu yemi
------------------------------
Bunlari karistirip hergün 60 Güvercine veriyorum !
Arada ekstra olmak sartiyla Misir ve Bezelye ilave ediyorum, ara bir, ...
Önleride herdaim yem bulundurma ama, yoksa isteksiz yerler, acikmazlar, onlar seni degil, sen onlari yönetmelisin, yem ile !!! Hasta ve yavruya kusan baska tabi !!!
Bu Tahil`lar biraz büyük oldugu icin kursaklari daha cabuk doluyor ve cabuk doyuyorlar, zaten yarin kiyamet kopacakmis gibi yiyorlar, acele acele, ... tam Türk kusu yani, ...
Vallahi yeri degil ama anlatmak istedim, bence tam yeri, umarim hosunuza gider:
Temel ile Idris Parise gitmisler, meshur kuleyi gördükten sonra agizlari acik kalmis vaziyet`te izliyorlar, Idris Temel`e söyle diyor: Uyyyyyyyy Ha bak hele, insanlar siraya girmis, bizde cikalummu Temel, ne dersun ?
Temel, gel ha boyle, cikak, demis !
3 Saat sonra, sira uzun oldugun`dan dolayi nihayet cikmislar en yüksek yerine ve ranzadan assagi bakarak Temel ile Idris agizlari acik bu kez yukardan assagi bakarlar, ...
Idris sorar: La Temel, bu ne kadar yüksekmis yaw, vallahi burdan düssek ne olur ?
Temel söyle der: Valla, ne bilem, burdan düssek en az 3 gün düseriz
Idris yine sorar: Vallami ? Hadi ya, simdi burdan düssek ölürmüyüz yani ?
Temel: Ölürüz dabi, sen ne zannetdun, az düsünsene, insan hec 3 gün yemeden icmeden yasayabilurmu !!!
Laz akli iste, yere hamur gibi serilecegini degilde bogazini düsünüyor
iyi yemlemeler dilerim
Saygilar
Yem senden yemesi onlardan, önlerine et atmada simdi
Bence yemi fazla degistirme, ben mesela Dünyanin parasini harcadim kuslarima, hala öyle ama simdi biraz farkli, verdiklerim sunlar:
1. Ölcek kirilmis misir
1. Ölcek Bugday
1. Ölcek Arpa
1. Muhabbet kusu yemi
------------------------------
Bunlari karistirip hergün 60 Güvercine veriyorum !
Arada ekstra olmak sartiyla Misir ve Bezelye ilave ediyorum, ara bir, ...
Önleride herdaim yem bulundurma ama, yoksa isteksiz yerler, acikmazlar, onlar seni degil, sen onlari yönetmelisin, yem ile !!! Hasta ve yavruya kusan baska tabi !!!
Bu Tahil`lar biraz büyük oldugu icin kursaklari daha cabuk doluyor ve cabuk doyuyorlar, zaten yarin kiyamet kopacakmis gibi yiyorlar, acele acele, ... tam Türk kusu yani, ...
Vallahi yeri degil ama anlatmak istedim, bence tam yeri, umarim hosunuza gider:
Temel ile Idris Parise gitmisler, meshur kuleyi gördükten sonra agizlari acik kalmis vaziyet`te izliyorlar, Idris Temel`e söyle diyor: Uyyyyyyyy Ha bak hele, insanlar siraya girmis, bizde cikalummu Temel, ne dersun ?
Temel, gel ha boyle, cikak, demis !
3 Saat sonra, sira uzun oldugun`dan dolayi nihayet cikmislar en yüksek yerine ve ranzadan assagi bakarak Temel ile Idris agizlari acik bu kez yukardan assagi bakarlar, ...
Idris sorar: La Temel, bu ne kadar yüksekmis yaw, vallahi burdan düssek ne olur ?
Temel söyle der: Valla, ne bilem, burdan düssek en az 3 gün düseriz
Idris yine sorar: Vallami ? Hadi ya, simdi burdan düssek ölürmüyüz yani ?
Temel: Ölürüz dabi, sen ne zannetdun, az düsünsene, insan hec 3 gün yemeden icmeden yasayabilurmu !!!
Laz akli iste, yere hamur gibi serilecegini degilde bogazini düsünüyor
iyi yemlemeler dilerim
Saygilar