IYI OLACAK YAVRU KUS NASIL BELLI OLUR 411k

Join the forum, it's quick and easy

IYI OLACAK YAVRU KUS NASIL BELLI OLUR 411k

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

IYI OLACAK YAVRU KUS NASIL BELLI OLUR

+9
cihantje
huseyin23
oğuz06
kral_damcı
şeref
Kuscu-Murat
kuzgun
tolga40
eric
13 posters
eric
eric
Ad Soyad : ali demir
Doğum Tarihi : 20/07/76
Forum Kayıt : 06/11/08

IYI OLACAK YAVRU KUS NASIL BELLI OLUR Empty IYI OLACAK YAVRU KUS NASIL BELLI OLUR

28/4/2010, 2:46 am
daha once bi yerde okumustum, yavru kuslari acarken,ilk taklalarini cevirdiginde cat cat kanat vurarak taklasini ceviren kuslara gore taklasini kanat vurmadan donen kusar daha iyi oynarmis
bu konuda bilgisi olanlar cevap yazarsa sevinirim.
eric
eric

IYI OLACAK YAVRU KUS NASIL BELLI OLUR Empty Geri: IYI OLACAK YAVRU KUS NASIL BELLI OLUR

29/4/2010, 2:36 pm
2-3 gun oldu hala bisey yazan yok cok ilginc.
tolga40
Ad Soyad : yıldız
Forum Kayıt : 01/08/08
http://site.mynet.com/tolga40/

IYI OLACAK YAVRU KUS NASIL BELLI OLUR Empty Geri: IYI OLACAK YAVRU KUS NASIL BELLI OLUR

30/4/2010, 2:53 pm
slm ali bey dediğiniz gibi taklayı kanat dövmeden vuran yavrular %100 ya oynar yada perse düşer ,kanat dövenlerden oynayanlar çıkabilir ama geneli ya şak,şak olur yada havacı çıkar
kuzgun
kuzgun
Ad Soyad : nurettin
Forum Kayıt : 18/12/09

30/4/2010, 4:02 pm
Kanat döverek başlaması yada kanat dövmeden başlaması hiçbirşey ifade etmez.Yavru kuşun kaliteli olacağı babasından annesinden ailesinden belli olur.Yavruyu elinize aldınız bıraktınız uçumu çok rahatsa bilinizki o yavru ekeleştiğinde de aynı olacaktır.Kuşlarda şöyle bir döngü var.Yeme yeni düşen yavru ile 2 yaşını doldurmuş kuşlar aynı fiziksel özellikleri gösterirler.Sizin yavrunuz yemden sonra rahat uçumluysa birinci güzellik özelliğini atlamış sıra uçum sistemine gelmiştir.Genelde iyi yavrular kendine güvenerek hareket eder yalnız uçar,açık gezer,yüksek uçar taklayı aldıktan sonra hergün üstüne koyarak fakat ezilmeden kendini güçlendirerek devam eder.Sonra yükseklerde kısa kısa oyun hareketleri yapıp sefere başlar.Uçum şekli süratli olmalı aheste uçan kuşlar genelde aheste fişek yapar.Fişek süratiyle uçum sürati arasında doğrusal bir orantı var.Ancak herzaman geçerli değil.Onun sebebide fişek stilidir.Fişek stilinin aynı olduğu durumlarda süratli uçan yavaş uçandan hızlı fişek yapar.
Eğer ben 100 yavru uçuruyor olsam hepsine zaman ayıramayacağıma göre 2 hafta hepsine eşit haklar verip yukarda saydığım özellikleri yapanları 4 erli gruplar halinde geri kalan ıskartaları 15 erli gruplar halinde uçurur 2 hafta içinde kendini göstermeyenlerle ilgilenmez 1 ayın sonunda sayıyı 20 ye indirirdim.Sonra yavaş yavaş 2 şerli üçerli gruplara ayırıp teke çekmeyi uygun bulurdum.
Eleğiniz ne kadar iyiyse ve ne kadar hızlıysa başarınız o kadar yüksek olacaktır.
Kuscu-Murat
Kuscu-Murat
Ad Soyad : Murat Göcmen
Doğum Tarihi : 04/02/78
Forum Kayıt : 04/01/10
http://murat-tuna66.jimdo.com/

30/4/2010, 5:13 pm
Paylasim icin tsk, güzel anlattin IYI OLACAK YAVRU KUS NASIL BELLI OLUR 582302429
Anonymous
Misafir
Misafir

30/4/2010, 6:41 pm
Bencede uçuş şekli kanatları omuzdan değilde uçlardan çırpan ama taklayı omuzdan atan yavrular iyi olur kanat uçlarıyla uçan kuşlar genelde daha hızlı uçar ve pike yapma yeteneği biraz daha iyidir. Taklayı döndükten sonra da yüksekte uçup sökülen kuşlar hoşuma gider yani yüksek orta menzil de değil çok yüksek pire , sinek diye anlattıgımız yükseklikler orada hem çabuk yırtılır hemde hevesli yavru aşağıda pırıltı gördükçe iştahlanır fişek yapar inemeye çalıştıkça da daha yükseğe çıkar nefesi açar cigerleri gelişir.Konması da sade takla atıyorda olsa iyi olacak kuş taklasız yada perdahsız konmaz kimi kirmenleyerek dönerek iner yerine kimi de tek takla atar düz konar...
şeref
şeref
Ad Soyad : şeref
Forum Kayıt : 03/11/08

30/4/2010, 9:59 pm
Soyu sopu biliniyorsa bu konu her soya göre farklı lıklar arz eder ..
Her kuş soyunun oyun açma şekli farklıdır .. Bilinen bir soyda önceden uçan ve oyunu beğenilen aile büyüklerinin oyun sökme sitili yeni uçanlardada aranır aşamalar bellirli hareketler sırası ile takip edilir sıradışı olanlar çıkıyorsa olumlu yada olumsuz bu kuşlar soy özelliğini daha az taşıyor demektir .. DEğerlendiriren buna göre kararverilir .Şayet deneme kuşu ise yavruluktaki oyun açma şekli çok büyük anlam ifade etmez sonunu görene dek sabır gerekir yani yavruya kustuktan sonraki oyununu görenedek .. Yinede aslı nesli bilinmeyen deneme kuşlarında daha cesur olan uçmayı seven hareketli kıpırtılı kuşları uçurmak hem daha kolaydır hemde neticeye varmak açısından birazdaha mantıklıdır ... Şuda bir gerçekki bana göre maraz büyüyen yavrular , uçmaya isteksiz yavrular aşırı iri yavrular, kızma olmaya yakın yavrular özellikle kızma dişi ler , zamanında havaya verilmemişse insanı yorar çoğu zaman netice olmak güçleşir ..
kral_damcı
kral_damcı
Ad Soyad : sedat ateş
Forum Kayıt : 09/03/10

1/5/2010, 7:18 am
SLM BEYLER GZEL BİR SORU AMA YAVRU KUŞUN ANA BABADAN GELEN GNETİKTİR BU YÜKSEKMİŞ KANATMIŞ FARKETMEZ YAPTIĞI OYUNAUÇTU SATE BAKARIM BEN ANA BABA NEYSE YAVRUDA ODUR BEN CE YAVRUNUN NASIL OYNUYACANI BİLEMEZSİNİZ İNANIRMISINIZ BENDE BİR GÖLER VARDI YAVRUNUN BİR ÇİFTİNİ ÇOK MANYAK VERİRDİ KUŞ YAVRUYKEN BİLE NERDEN GİRİP NASIL ÇIKACANI ÇOK İYİBİLİRDİ İKİNCİ YAVRUNUDA OYUNSUZ VERİRDİ MÜMKÜNADI YOK OYUNU AÇTIRAMZDIN YAVRUYA KUSMASINI BİLE BEKLEDİM AMA NAFİLE ŞUDA VAR OYNAMIYANIN YAVRUSUDA MANYAK OLUYOR DAMARBU KIRILMIŞ DAMAR ARKADAŞLAR KİMSE BİLEMEZ KUŞUNUN DAMARINIDİYOLARKİ 10 YILLIK DAMRLI ERKEK BENDE DİYOR AMA SEN O 10 YILLIK KUŞUNUN DAMARINI BİLİYOMUSUN BEN 18 SENEDİR BU İŞİN İÇİNDEYİM OYUN KUŞLARINA AKIL SIR EDİNEMEDİM SELAMETLER DOSTLARIM
oğuz06
oğuz06
Ad Soyad : oğuzhan OĞUZ
Doğum Tarihi : 11/07/75
Forum Kayıt : 04/03/09

1/5/2010, 8:57 am
Arkadaşlar bende bir kaç yorum yazmak istiyorum.Öncelikle bilinen soy besleniyorsa ebeveynlerin özelliklerine göre yavrunun aşağı yukarı neleri ne zaman yapacağını tahmin etmek ona göre beklentide bulunmak gerekir.Bunun dışında deneme yada bilinmeyen kuşları denerken ne ile ne zaman karşılaşacağımızı bilemeyiz bazısı hemen takla çevirir kafayı kaldırır ,bazısı serte düşünce sıra taklaya düşer sonra kafayı kaldırır açabilinirse.Bazısı aylarca uçar götlemez yerde kalkar takla vurur.Bir gün bakmışınız sefere geliyor.Bazısı kısa kısa başlar uzatır,uzun başlayıp kısaltanda olur.Yavruyken destan yazar eke olur yavru görür hüsran olur,yavruyken kısa oynar beğenmezsiniz yavruya kusar çıldırır.Yani say sayabilirsen.
Benim kişisel düşüncem yavruyu uçururken iyi analiz etmek at seyisleri gibi huyunu suyunu iyi anlamak gerekir.Özellikle yavru kuşlar hevesli olmalı,adam olacak çocuk misali.Bunların yanında kuşun önemli olması kadar en az seyislikte önemli.Yavru ne zaman iştahlı uçar ne kadar süre uçması gerekir v.s uzatabiliriz.
Bunların hepsini yapmak emek,zaman,uygun hava şartları(atmaca,şahinde dahil) gerektirir.
Kuşlar da bayanlar gibi ne zaman ne yapacağını bilemeyiz.Hele hele onları anlamaya çalışmak en büyük hata olur.:)
At,avrat,silah birde kuş yiğidin bahtına IYI OLACAK YAVRU KUS NASIL BELLI OLUR 3419840488
Saygılar..
tolga40
Ad Soyad : yıldız
Forum Kayıt : 01/08/08
http://site.mynet.com/tolga40/

1/5/2010, 2:51 pm
kuzgun demiş ki:Kanat döverek başlaması yada kanat dövmeden başlaması hiçbirşey ifade etmez.Yavru kuşun kaliteli olacağı babasından annesinden ailesinden belli olur.Yavruyu elinize aldınız bıraktınız uçumu çok rahatsa bilinizki o yavru ekeleştiğinde de aynı olacaktır.Kuşlarda şöyle bir döngü var.Yeme yeni düşen yavru ile 2 yaşını doldurmuş kuşlar aynı fiziksel özellikleri gösterirler.Sizin yavrunuz yemden sonra rahat uçumluysa birinci güzellik özelliğini atlamış sıra uçum sistemine gelmiştir.Genelde iyi yavrular kendine güvenerek hareket eder yalnız uçar,açık gezer,yüksek uçar taklayı aldıktan sonra hergün üstüne koyarak fakat ezilmeden kendini güçlendirerek devam eder.Sonra yükseklerde kısa kısa oyun hareketleri yapıp sefere başlar.Uçum şekli süratli olmalı aheste uçan kuşlar genelde aheste fişek yapar.Fişek süratiyle uçum sürati arasında doğrusal bir orantı var.Ancak herzaman geçerli değil.Onun sebebide fişek stilidir.Fişek stilinin aynı olduğu durumlarda süratli uçan yavaş uçandan hızlı fişek yapar.
Eğer ben 100 yavru uçuruyor olsam hepsine zaman ayıramayacağıma göre 2 hafta hepsine eşit haklar verip yukarda saydığım özellikleri yapanları 4 erli gruplar halinde geri kalan ıskartaları 15 erli gruplar halinde uçurur 2 hafta içinde kendini göstermeyenlerle ilgilenmez 1 ayın sonunda sayıyı 20 ye indirirdim.Sonra yavaş yavaş 2 şerli üçerli gruplara ayırıp teke çekmeyi uygun bulurdum.
Eleğiniz ne kadar iyiyse ve ne kadar hızlıysa başarınız o kadar yüksek olacaktır.

slm nurettin bey yavrunun kanat döverek başlaması çok şeyi ifade eder.altından gelen yavrularının tamamı oynamış bi kuşumun son aldığım yavrusu kanat döverek &&&&&& atmaya,kanat döverek takla çevirmeye başlayınca, o kuşun şak şak olacağını ozaman bildim,yıllardırda yavru kuş oynatıyorum oynayacak kuşu taklasından tanırım ,evin üzerinden geçerken döşünün üzerine takla vuran kuş oynar,bunu yanında bazı arkadaşlarda değinmişler yavrunun uçuş hızı çok önemlidir aheste uçan kuşun sonu iyi olmaz yavruyken turu herzaman dıştan alan yavruyu severim bide 1 ayın sonunda değilde kuşta aradığım özellikler varsa altından yavru alanaca ve yavrusunu uçuranaca beklerim. benim bu şak,şak olan kuşuma gelince yanına kattığım yavruyu 1 haftada sıkıya sokar sürekli kanat vurup takla atarak yukarı çıkan bu kuş yavru açmak için çok iyidir saygılar
Anonymous
Misafir
Misafir

1/5/2010, 5:11 pm
Sedat bey konuda ana yada babadan söz edilmiyor iyi olacak yavruyu sormuşlar ayrıca anası babası iyi olan kendi iyi olur diye bi kural yok. ana babası iyi olan daha önceki kardeşleri de iyi olan zaten sorulmaz iyidir.senin anlattıklarına gelince uçma süresi yaptığı oyunda biizm bahsettiklerimizin ileri seviyesi yani adım farkı var. sen uzun dönem olarak devap vermişin biz kısa dönemlik cewap verdik. 6 ayda uçma süresini uzatabilir yada oyuna başlayabilir ama adam 6 ay iyi yada kötü mü diye tahminde bulunmak istiyor soru sorma amacı bu...
Birde herkes birbirine katılmak zorunda değil benimki bana göre doğru denedim gördüm inandım seninki sana göre, kuş eğer ırkı sağlam bi kuşsa zaten 10 yıl bekletmez seyisini1 olmaz 2 olmaz 3. yavruda ne oldugu belli olur...
Oğuz kardeşim sana da katılıyorum her yavru farklı oyun söker ama seyisin görevi de azda olsa tecrübelerinden yararlanarak kuşu okumaktır...
eric
eric

2/5/2010, 3:51 am
arkadaslar yazdiginiz yorumlar icin tesekkur edrim.

simdi benim bole bi baslik acmis olmamin sebebi daha once yine bu forumda bole bi yazi okumustum.
ve elimde bi cift amizligim vardi disisi oldu ve ben bi cok yavrularini alip soktum. bu damizligin altindan hem oyun kusu cikiyo hemde miski sabuni gibi, artik sebapmi desem, kostummu desem, sus kusumu desem bilemiyorum oyunsuz ve havaci kuslar cikiyo. 10 cift yavrudan 4 tanesini guzel soktum ama aksama bastiramadim kayboldular ertesi gun gelmediler (atmacadan). bu 10 kusun icinden 2 tanesi kanat vurmadan taklasini cevirdiler ve iyi kus oldular digerleri havaci cikti. ama son 2 yavrudan biri kanat dovmeden taklasini ceviriyo. hani kus hedefine gelir ya tabani vurur cikar bu yavru kusda bole suratli ucarken birden bi bakmisin taklayi cevirmis, cok ani bi sekilde anlayamiyosun ne zaman nerde cevircek.diger kardeside erken sokuldu uzaktan atip geliyo daha tam oturmadi iyi yolda ama belini carpmisti 2 aylikken kuyruklarini acamiyo duzgun ve performansini etkiliyo. ama obur kardesi kanimca en iyi kusum olcak eger atmacaya yem olmazsa.
o yuzden bilgilerinizi alip ona gore kusu koruma altina alim diye dusundum cunku o damizlikdan aldigim son oyun kusu olcak belkide. malum kanadada yasiyorum ve cok oyun kusu yok buralarda.

yazdiklarinizi okudum bence soyu sopu bellli olan damizliklarin yavrulari icin pek bi sorun olmaz yada cok kirlimamis kuslar icin. ama benim gibi cok karisik yavrular veren damizlikdan cikan kuslarda iyi eleme yapmak gerekiyo, sansliyim disi kus olmeden son iki yavruyu oyunkusu olarak verdi kanimca. korkuyorum ucurmaya ama baskada tadi cikmiyo yaw bu meletin.
kral_damcı
kral_damcı
Ad Soyad : sedat ateş
Forum Kayıt : 09/03/10

2/5/2010, 5:41 am
uygar kardeşim sen tamamen beni yanlış anlıyorsun yada yanlış okuyorsun şuanda alacağın yavrunun anası babası önemli deilmi yani şimdi. ha şuda var ben dedim zaten her oynayan kuşunda yavrusu oynayacak diye bişey yok bilmedin yavruyu sorsalar sen haklısın ama ordata kaba taslak bişey var oda belirsiz
Anonymous
Misafir
Misafir

2/5/2010, 4:38 pm
Pekala sedat bey anlaştık problem yok. yavrunun anası babası illa ki önemli ben beğenmediğim kuştan zaten yavru almam ayrı mesele ama anlatmaya çalıştıgımda ana babasını bilmediğimiz kuşlar için geçerli...
huseyin23
huseyin23
Ad Soyad : hüseyin ersöz
Doğum Tarihi : 01/01/68
Forum Kayıt : 12/11/08

6/5/2010, 6:44 am
arkadaşlar ucurduğun kuşda iyi gözlemci olursan iiy kuşa yakın zamanda sahip olursun gözlem ve not başarıya daha yakın olmanı sağlar
cihantje
cihantje
Ad Soyad : CIHAN SAZAK
Doğum Tarihi : 08/12/82
Forum Kayıt : 02/08/09

8/5/2010, 1:33 am
Yav Uygar kardes,,

Senin kuslarin oynarken video'sunu koyar koymaz, bana özel mesaj'la haber verirsen. Çok sevinirim..
Vallahi merak ediyorum. Helal!!

Saygilarimla..
Anonymous
Misafir
Misafir

8/5/2010, 8:49 am
Cihan kardeşim şunu bi anlatıyım baştan ben senenin 12 ayı kuş uçuramıyorum, uçurduğum zamanda kendi evimde istediğim vakitte saatte düzende uçuramıyorum.Zaten bir çift kuşum var 10 gündür dişisine kanat verdik kaldırmaya başladık oda yalan yanlış kısa kısa yapıyor ama beni tatmin etmiyor video çekecek kadar.altında yumurtası var yavruları çıkınca yapar belki diye umut ediyoruz inşallah yapar.Burda böyle yazıyoruz bazı arkadaşlarımız da kızıyor olabilir hatta diyebilirler kendisi hiç video koymuyor herkese yorum yapıyor diye ama forumda izlenecek video saysan 3 -4 tane bizde o duruma getirirsek kuşlarımızı koyarız. Senin talebine gelince ne demek inşallah en kısa zamanda istediğimizi yapar sana da haber verir mail atarım kardeşim...
cihantje
cihantje
Ad Soyad : CIHAN SAZAK
Doğum Tarihi : 08/12/82
Forum Kayıt : 02/08/09

8/5/2010, 12:39 pm
Insallah Uygar kardes,

Seni tanimam etmem ama, Iyi konusuyon!! IYI OLACAK YAVRU KUS NASIL BELLI OLUR 582302429 Bayadir takip ediyorum,

Kusu ve kusculugu bilenlerdensin.. IYI OLACAK YAVRU KUS NASIL BELLI OLUR 745452271

Saygilarimla.
Anonymous
Misafir
Misafir

9/5/2010, 2:07 pm
Eyvallah kardeşim allah razı olsun bizde kendi çapımızda kuşçuyuz kuşun meraklısıyız hastasıyız ama herşeyden önce adam gibi adamız inşallah...
Refix
Refix
Ad Soyad : refik
Forum Kayıt : 18/04/10

9/5/2010, 5:10 pm
nerede okudun ? IYI OLACAK YAVRU KUS NASIL BELLI OLUR 3419840488
sedatdalcı
sedatdalcı
Ad Soyad : sedat dalcı
Doğum Tarihi : 22/08/78
Forum Kayıt : 12/05/10

12/5/2010, 9:20 am
arkadaşlar biz 4 kardeşiz herkezin farklı karakterleri var bence anlamsız tartışma eger ana baba iyi kuşlarsa illaki yavrularda iyi olacak ama babanın kardeşi kotuyse illaki yavruyada sıçrama ihtimali var bence uçurup gormek ve iyi kuşlardan yavru almak en guzeli soy devam etsin benımfikrim. en azından kanarya yavrularında boyle.
Anonymous
Misafir
Misafir

12/5/2010, 11:47 am
Sedat bey bi yönde haklısınız ama sizin dediğinize göre iyinin altından kötü geldiği gibi kötünün altından da iyi gelir o zaman iyi kötü ayrımı yapmak anlamsız hepsinden yavru almalıyız.Bu bahsettiğinizi deneyip bi damar yakalamak belki 50 yıl alır belki sonsuzu bulur yine de olmaz...

Atalarımız ne demiş: ASIL AZMAZ BAL KOKMAZ şunu unutmayalım iyinin altından iyi gelir gelmiyorsa bilin ki kötüdür...
freaxs
freaxs
Ad Soyad : ufuk sahin
Doğum Tarihi : 10/05/85
Forum Kayıt : 12/01/10

12/5/2010, 12:36 pm
bende yorumumu eklemek isterim
bir çift güzel oyunlu kuştan çıkacak yavru ,anne babasından hiç bir zaman kötü olmaz ya daha iyi olur yada daha hemen hemen aynı nitelikte olur taki etkenler her zaman kuşu etkiler mesela:
kuş yeme düştü fakat yavruyken anne babasından yeterli yem alamadı bi halsizlik olur,kırgınlık o zaman randuman vermez.sonradan açılabilir
yada çok güzel baktılar bu kuşun anababası iyiyse buda iyi olur tabi yavru kuşu ucurmakta bi sorun olmassa
yada zamanı geldiğinde kuşa kanat verilmedi uygunsuz bir hava koşulunda hayvan kendini zorlayacak bir şekilde kanat verildi buda kuşun en doğal halinde ucmasını ileri bir tarihe atar
ama şuda var anne babası çok çok iyi değildir güzel hava oyunu yapan ciğerli kuşlara takılır yavru kuş sonrasında havada oyunu açar çatı oyununa çevirir buda fazla olmasada olabilecek bir durumdur kanaatimce tamamen benim fikrimdir
sedatdalcı
sedatdalcı
Ad Soyad : sedat dalcı
Doğum Tarihi : 22/08/78
Forum Kayıt : 12/05/10

12/5/2010, 1:41 pm
uygar demiş ki:Sedat bey bi yönde haklısınız ama sizin dediğinize göre iyinin altından kötü geldiği gibi kötünün altından da iyi gelir o zaman iyi kötü ayrımı yapmak anlamsız hepsinden yavru almalıyız.Bu bahsettiğinizi deneyip bi damar yakalamak belki 50 yıl alır belki sonsuzu bulur yine de olmaz...

Atalarımız ne demiş: ASIL AZMAZ BAL KOKMAZ şunu unutmayalım iyinin altından iyi gelir gelmiyorsa bilin ki kötüdür...
kesinlikle haklısınız. benım bır arkadasım var 16 senedir aynı kuşun yavrularını uçuruyo tabi yavrusunun yavrusu felan olmuş durumda ama inanın 2 kardeş uçurdu geçen bana kuşun bitanesi başka dama geliyo arkadaşımda deliriyo bu duruma kuşların 2side aynı anne babadan hatta aynı anda çıkmış kuşlar bence karekterde onemli bu durumda .
ama adam olcak cocuk ...... beli olur derlerya o mısal saygılar sevgiler.
Anonymous
Misafir
Misafir

12/5/2010, 2:39 pm
Eyvallah illa ki öyledir ama o seyisin yetenekleriyle alakalı birazda kuşta karakter % 50 seyislikte % 50 etkilidir...

Bu örneği hep veririm yine veriyim ikiz kardeş düşünelim bebekken ayıralım birini afrikada bi aileye verelim birini de bi avrupa ülkesine verelim 20 yıl sonra yan yana getirelim bakalım hem sosyo kültürel bakımdan farklıdır bu çocuklar hem görünüş fiziki olarak yani soy ne kadar önemliyse eğitimde o kadar önemlidir...

EĞİTİM ŞART IYI OLACAK YAVRU KUS NASIL BELLI OLUR 798139
mesut usta
mesut usta
Ad Soyad : mesut yaldıran
Forum Kayıt : 28/05/10

10/6/2010, 2:00 pm
arkadaşlar slm benim görüşüm de oyun kuşunun cinsi önemlidir yok kanat vuruyo yok vurmuyo oyun kuşu nasıl başlarsa başlasın hedefine çökmeyince belli olmaz kuş çok iyi başlar kötü olabilir bu kuş kötü başladı diye kötü demek yanlış olur çok hızlı uçuyo diye iyi olcak diyede bi kural yok hızlı uçan kuşun hata yapmaya biraz daha meyillidir kuş hedefine çökmeye başladığı zaman omuzdan yüklenip böyle görevini yalan yanlışda olsa yaptığın da orta sinek dediğimiz ayara cekilipte bunu 8 _ 10 yada daha fazla yapıyo 1 saatin üzerin de havada kalıyosa bu kuş iyiye gidiyo bundan sonrası uçurucunun elindeki bir şey kuşun iyiolup olmayaca en az kuşun cinsinin kadar kuşun uçurucusuda okadar önemlidir tecrübeli olması
mesut usta
mesut usta
Ad Soyad : mesut yaldıran
Forum Kayıt : 28/05/10

10/6/2010, 2:32 pm
HIzlı uçun kuş iyi olur diyolarya mesala ben gecen sene bitane kuş oynattım uçumları çok sakin idi gezmesi orta ayarlarda yükseliyo sakin sakin geliyodu ama hedefine çöküpte kafayı kaldırınca bi 5_6 metre savurduktan sonra taklayı cevirince o sakin uçan kuş bumu diye düsünüyodum nasıl fişe gidi görmek lazım annatmak az gelir 30_ila -40 metre fişeği aşırı şekilde deparlı idi elinle havaya atsan bu kadar hızlı atamazsın ne demek istediğimi umarım anlaşılmıştır herkese bol yavrular
Kuscu-Murat
Kuscu-Murat
Ad Soyad : Murat Göcmen
Doğum Tarihi : 04/02/78
Forum Kayıt : 04/01/10
http://murat-tuna66.jimdo.com/

11/6/2010, 12:29 am
hayrini gör insallah
Anonymous
Misafir
Misafir

11/6/2010, 12:29 pm
O kuş şimdi nerde ne yapıo mesele bu arkadasım haklısın herkes kendıne göre haklı ama burda herkes gözlemlediği şeyleri anlatıyor...