22,23,05,2010 MAYIS BURSA VE İST'DEN MİSAFİRLERİM
27/5/2010, 4:17 pm
22,23,05,2010 mayıs BURSADAN ve İSTANBUL dan değerli DOSTLARIM olan misafirlerim bana gelerek bu güzel birlikteliklerin ortak yönümüz olan merakımız OYNAR kuşuna borçluyuz BİZLERİ BİR ARAYA GETİREBİLİYOR nerde olursak olalım bence önemli olan bu gibi ortamlar OYNAR kuşuna GÖNÜLDEN SEVGİ olmalı bu BİRLİKTELİKLER,
Çok güzel zaman geçirdik hafta sonu İST kcmpaşadan MANUK abide aramıza katılarak TERASIMDA eskileride deşerek çok güzel OYNAR MUHABBETİ YAPIP zaman geçirdik OYNAR KUŞLARIM GÖRSELLİKLERİYLEDE TUZU BİBERİ OLDU BU GÜZEL ORTAMA.
Sol baştan İSTden metin HOCA,BURSADAN ismail BEY,veteriner bekir BEY,ve ben ibrahim GÖKKAYRAK
Sağ baştan BURSADAN arkası dönük mustafa, nihat USTA, İST den manuk ABİ
Çok güzel zaman geçirdik hafta sonu İST kcmpaşadan MANUK abide aramıza katılarak TERASIMDA eskileride deşerek çok güzel OYNAR MUHABBETİ YAPIP zaman geçirdik OYNAR KUŞLARIM GÖRSELLİKLERİYLEDE TUZU BİBERİ OLDU BU GÜZEL ORTAMA.
Sol baştan İSTden metin HOCA,BURSADAN ismail BEY,veteriner bekir BEY,ve ben ibrahim GÖKKAYRAK
Sağ baştan BURSADAN arkası dönük mustafa, nihat USTA, İST den manuk ABİ
- turgut59
Ad Soyad : turgut erdener
Forum Kayıt : 30/07/08
Geri: 22,23,05,2010 MAYIS BURSA VE İST'DEN MİSAFİRLERİM
29/5/2010, 12:09 am
ooo İBRAHİM abi salman güzel olmuş sende bizim kervana katıldın sonunda. şimdi sen nasıl yani deycen ben acıklayım sana istersen kafanda soru ? kalmasın ani bizamanlara yazıyodunya sitelerde salmalardaki oynar benim icin kafesteki KANARYA kuşu beslemeye benzer diye birden aklıma o geldi ama yinede salman cok güzel olmuş hayvanlar biraz güneş yüzü görürler bari...
2/6/2010, 9:38 pm
turgut59 demiş ki:ooo İBRAHİM abi salman güzel olmuş sende bizim kervana katıldın sonunda. şimdi sen nasıl yani deycen ben acıklayım sana istersen kafanda soru ? kalmasın ani bizamanlara yazıyodunya sitelerde salmalardaki oynar benim icin kafesteki KANARYA kuşu beslemeye benzer diye birden aklıma o geldi ama yinede salman cok güzel olmuş hayvanlar biraz güneş yüzü görürler bari...
TURGUT merhaba
Ne bekliyorsunki YA BU KERVANA KATILIRSIN YADA BU DİYARDAN GİDERSİN sözüne UYMAK ZORUNDA BIRAKILIYORUM
YİNEDE SALMAMIN YANINDAKİ KÜMESTEN SANA UÇURACAK HERZAMAN OYNARLARIM ÇIKABİLİR???
- turgut59
4/6/2010, 10:58 pm
İBRAHİM GÖKKAYRAK demiş ki:turgut59 demiş ki:ooo İBRAHİM abi salman güzel olmuş sende bizim kervana katıldın sonunda. şimdi sen nasıl yani deycen ben acıklayım sana istersen kafanda soru ? kalmasın ani bizamanlara yazıyodunya sitelerde salmalardaki oynar benim icin kafesteki KANARYA kuşu beslemeye benzer diye birden aklıma o geldi ama yinede salman cok güzel olmuş hayvanlar biraz güneş yüzü görürler bari...
TURGUT merhaba
Ne bekliyorsunki YA BU KERVANA KATILIRSIN YADA BU DİYARDAN GİDERSİN sözüne UYMAK ZORUNDA BIRAKILIYORUM
YİNEDE SALMAMIN YANINDAKİ KÜMESTEN SANA UÇURACAK HERZAMAN OYNARLARIM ÇIKABİLİR???
İBRAHİM abi merhaba
bazı kişiler bu yazılan yorumlara sevinmesinler İbrahim abi ben zaten senin kuşlarının uçum ve ahlakını biliyorum benim burda gözlemlediğim ne insanların birbirlerine yapmış oldukları yorumları gönülden anlaya bilmesi saldırgan bir kişiliğe bürünmeden seviyeli bir davranış sergilemesi ne varki en önemlisi kişilerin saygılı ve seviyeli olması..
saygılarımla TURGUT ERDENER..
6/6/2010, 9:15 pm
turgut59 demiş ki:
İBRAHİM abi merhaba
bazı kişiler bu yazılan yorumlara sevinmesinler İbrahim abi ben zaten senin kuşlarının uçum ve ahlakını biliyorum benim burda gözlemlediğim ne insanların birbirlerine yapmış oldukları yorumları gönülden anlaya bilmesi saldırgan bir kişiliğe bürünmeden seviyeli bir davranış sergilemesi ne varki en önemlisi kişilerin saygılı ve seviyeli olması..
saygılarımla TURGUT ERDENER..
TURGUT merhaba
kuş konusunda tartışmalar geçmiş yıllardan beri olmuştur vede olacaktırda çünkü BİLENDE BİLMEYENDE konuşuyor ve bu tartışmalara yol açan kişileri biraz analiz edilirse KUŞ KONUSUNDA İÇERİK KÜLTÜRÜ OLMAYAN kişiler olduğu hep çıkmıştır nedenide YAŞAMADIĞI GERÇEKLERİ OTURDUĞU YERDEN YALAN YANLIŞ DEDE KORKUT HİKAYELERİYLE bildiklerini zanneden kişiler diikkat et KİŞİSEL HAKARETLERLE SALDIRMAYA KALKARLAR
Burda kendini AŞMIŞ KİŞİLER böyle BOŞ MUHABBETLERDEN UZAK DURUR vede MUHATAP OLMAZLAR
Bilmeyen meraklı biri İLK ÖNCE SAYGIYI sonra DİNLEMESİNİ ÖĞRENECEK SORU SORMASINI BİLİP sonra anlatılanları KENDİNCE DOĞRULARI ARAŞTIRACAK yalnız YÜZEYSEL DEĞİL tabii YAŞANMIŞ GERÇEKLER OLACAK sonrada KENDİ DE YAŞAYIP GÖRECEK TECRÜBE EDİNECEK
BUDA 3,5 YILDA OLACAK İŞ DEĞİL, SOYU İYİ 1 ÇİFT KUŞLARDAN BİR 10 YIL ÜRETİPTE HERŞEYİ GÖRÜPTE YAŞAMAK ve TECRÜBE NASILMIŞ ONU GÖRMEK ÇOK ÖNEMLİ
O ZAMAN OTURUP ANLATILSIN OYNAR KUŞU???
helede OYNAR KUŞU nu hep anlatılır OSMANLILAR DAN kalma oynar kuşu olduğunu evet o zaman dan bugünümüze NASIL EVRİM GEÇİRDİĞİNİ KİMSE DOĞRU DURÜST BİLMEZ vede ARAŞTIRMADAN BOŞ BOŞ KONUŞULUR HER HERDE
o yıllarda gökten mi İNDİ OYNAR KUŞU SİYAHI, BEYAZI,MAVİSİYLE????? RENGİN ve UÇUM,FİZİK TEZİNİ SAVUNUP DURURLAR, ACABA BÖYLEMİYDİLER????
ÇERDEN ÇÖPTEN, HANGİ IRKLARIN BİRLEŞİMLERİNDEN NASIL OYNAR KUŞU YAPILDI SORUSUNA HİÇ BİR YERDE OLMADIĞI GİBİ SİTELERDEDE DUYMADIM vede GÖRMEDİM????
Nasıl OYNAR KUŞU sevgisi bu, KİŞİ nasıl kendi GEÇMİŞİNİ BİLMESİ GEREKTİĞİNİ BİLİYORSA
BAKTIĞI KUŞUNDA NASIL OLUŞTUĞUNU ve (SOYLARINI) BİLİPTE BUGÜN (DETAYLARIYLA)KONUŞMA HAKKINA SAHİP OLSUN????
Bu arada OYNAR KUŞUN olması gereken kafandaki yapılarda YAZISI ve RESİMLERDEN oluşan DÖKÜMANLARI MSN den aldım AYNEN SANA KATILIYORUM vede TEŞEKKÜR ediyorum
TURGUT bir hafta sonu boş zamanın olduğunda ÇOLUK ÇOCUĞU AL GEL bizde bol bol OYNAR MUHABBETİ yaparız,
BU AYHANDAN HAYIR YOK BİZE .
SAYGILARIMLA
İBRAHİM GÖKKAYRAK
- turgut59
8/6/2010, 8:09 am
merhaba İBRAHİM abi
yapmış olduğun yorumlardan ve bilgilerden dolayı cok teşekkür ederim..
sana gönderdiğim maildeki OYNAR calışmasını nasıl buldun bence olması gereken bu yakın zamanda bu yapılan calışmalar tescillenip sunulucak sanırım..
hocayla yakın zamanda görüşüp bu calışmaları Trakya yerlisinede yapmalarını rica ediceğiz
bakalım sonuc ne cıkıcak..
AYHAN'A gelince onun şimdilik kuş olayı bitti ileride ne olur bilmem.kuş beslemek ayrı bir meziyet bide bu oynar olunca seninde söylediğin gibi uzun yıllar izmet etmek gerekiyor...
birde burgaz festivalinde oynarla ilgili bişey anlatıcam dedinya ama ben 40 yaşımı bekleyemeyeceğim cok merak icersinde bıraktın beni en yakın zamanda gelicem anlatırsın artık...
saygılarımla TURGUT ERDENER
yapmış olduğun yorumlardan ve bilgilerden dolayı cok teşekkür ederim..
sana gönderdiğim maildeki OYNAR calışmasını nasıl buldun bence olması gereken bu yakın zamanda bu yapılan calışmalar tescillenip sunulucak sanırım..
hocayla yakın zamanda görüşüp bu calışmaları Trakya yerlisinede yapmalarını rica ediceğiz
bakalım sonuc ne cıkıcak..
AYHAN'A gelince onun şimdilik kuş olayı bitti ileride ne olur bilmem.kuş beslemek ayrı bir meziyet bide bu oynar olunca seninde söylediğin gibi uzun yıllar izmet etmek gerekiyor...
birde burgaz festivalinde oynarla ilgili bişey anlatıcam dedinya ama ben 40 yaşımı bekleyemeyeceğim cok merak icersinde bıraktın beni en yakın zamanda gelicem anlatırsın artık...
saygılarımla TURGUT ERDENER
10/6/2010, 11:34 pm
TURGUT merhaba
OYNAR KUŞU RESMİ TESCİL YAPILDI ve HER AYRINTILARIYLADA
Bu saaten sonrada artık BOŞ KONUŞULMALAR YAPILIRSADA OYNAR KUŞUNDAN ANLAMAYAN ÇOCUK MUHABBETİ YAPARLAR KENDİ ARALARINDA
Hele YURT DIŞINDAKİ SİYAH BEYAZ KUŞLARI ve (ÇAKMA)TESCİLİNİ ÇOK BİLMİŞ ŞİDDETLE SAVUNANLARA
ANAVATANINDA OLMASI GEREKEN OYNAR KUŞU STANDARTIDA DERS OLUR???
Ayrıca darısı TRAKYA YERLİLERİNE OLUR TESCİL YALNIZ OLMASI GEREKEN YERLİ KUŞLARINA TABİİ
HAKLISIN 40 YAŞINI BEKLETMİYECEM SANA, ŞAŞIRCAKSIN???AMA GERÇEKLERİ ÖĞRENMİŞ OLACAKSIN
SAYGILARIMLA
İBRAHİM GÖKKAYRAK
OYNAR KUŞU RESMİ TESCİL YAPILDI ve HER AYRINTILARIYLADA
Bu saaten sonrada artık BOŞ KONUŞULMALAR YAPILIRSADA OYNAR KUŞUNDAN ANLAMAYAN ÇOCUK MUHABBETİ YAPARLAR KENDİ ARALARINDA
Hele YURT DIŞINDAKİ SİYAH BEYAZ KUŞLARI ve (ÇAKMA)TESCİLİNİ ÇOK BİLMİŞ ŞİDDETLE SAVUNANLARA
ANAVATANINDA OLMASI GEREKEN OYNAR KUŞU STANDARTIDA DERS OLUR???
Ayrıca darısı TRAKYA YERLİLERİNE OLUR TESCİL YALNIZ OLMASI GEREKEN YERLİ KUŞLARINA TABİİ
HAKLISIN 40 YAŞINI BEKLETMİYECEM SANA, ŞAŞIRCAKSIN???AMA GERÇEKLERİ ÖĞRENMİŞ OLACAKSIN
SAYGILARIMLA
İBRAHİM GÖKKAYRAK